OF, ROMANIE!
Urmaritul general Traian Gheti a organizat o conferinta de presa la finele careia a fost “saltat” de politisti

Mirela STURZOIU

Ieri dimineata, in timp ce era, teoretic, cautat de politistii brasoveni, fiind dat in urma cu doua zile in urmarire generala, revolutionarul brasovean Traian Gheti (52 ani), zis “Falconetti”, acuzat de comiterea mai multor fapte de inselaciune, a organizat o conferinta de presa, intr-un imobil situat pe strada Baba Novac, la numarul 38. Insotit de avocatul sau, Sorin Ardeleanu, Gheti a tinut sa precizeze ca toate acuzatiile reprezentantilor Ministerului Public sunt nereale si “mincinoase. Cine v-a spus ca am falsificat diferite acte, v-a mintit. Procurorul minte. Nu ma sperii eu de un putoi de procuror care nu cunoaste legea. Pe calculatorul meu pot sa-l fac si pe Iliescu in pielea goala, pentru cultura mea generala”. Potrivit lui Traian Gheti, actele descoperite in locuinta sa, situata in Piata Sfatului, in urma unei perchezitii efectuate la finele saptamanii trecute de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, apartin revolutionarilor. “V-au spus procurorii ce au gasit la mine acasa, dar de ce nu v-au zis tot? Certificatele false nu au fost eliberate de mine, dar stiu cine a facut falsurile. Acel om a venit la mine sa-l ajut”.
Referitor la faptul ca a fost dat in urmarire generala, Gheti a declarat ca nu s-a sustras urmaririi penale, fiind doar plecat din localitate la un botez: ”Nu este normal ca atunci cand pleci in concediu sa vina Parchetul si sa-ti sparga usa. Eu m-am intors marti seara si azi, (n.r. miercuri, 28 iulie), la ora 11.00, urma sa merg la Politie, pentru audieri. Este eronat ce s-a vehiculat in presa, cum ca eu as fi luat sute de euro. Nu am luat nici un ban. Noi, parintii, luptam pentru copiii nostri, impotriva drogurilor, de aceea am infiintat organizatia si fundatia antidrog. Cu acele legitimatii de inspector ale organizatiei noastre, oamenii nostri mergeau prin discoteci si inspectau. Imi trebuiau legitimatiile sa spionez, noi transmiteam informatiile altor institutii, suntem colaboratori”.
“Eu am facut acele legitimatii, m-am jucat pe calculator, dar au fost doar la mine acasa. Nu au fost folosite. Dumneavostra trebuie sa probati reclamatiile depuse impotriva mea la Procuratura. Va dau in judecata pe toti, m-ati facut cum ati vrut voi in presa. De ce ati publicat ce v-au spus procurorii? Mi-ati blamat orgoliul... Eu i-am ajutat si ei ma baga in mormant nevinovat. Am vrut sa fiu drept, vertical. Acum m-am racorit. Sunt un revolutionar autentic, nu facut la garduri. Ma duc de buna voie la Politie”, a mai spus el. In timp ce Gheti se certa cu ziaristii, in fata imobilului in care avea loc conferinta de presa au aparut mai multi politisti ai IJP Brasov. Cateva minute mai tarziu, in zona si-au facut aparitia si politistii de la Forta de Interventie Rapida, care au intrat in dispozitiv, in asteptarea urmaritului general. Cu cateva minute inainte de ora 11.00, Traian Gheti a iesit din casa, insotit de avocatul sau. Dand nas in nas cu politistii, revolutionarul si-a intins mainile, pentru a i se pune catusele, dupa care a fost perchezitionat. Atat Gheti, cat si aparatorul sau au fost urcati in duba Politiei si dusi la IJP Brasov. In cursul zilei de ieri, dupa ce l-au audiat, procurorii au dispus retinerea lui Traian Gheti pe o perioada de 24 de ore, sub acuzatia comiterii infractiunii de inselaciune. Astazi, revolutionarul va fi prezentat in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva.