http://www.gardianul.ro/2006/07/18/dezvaluiri-c11/imagini/logo.png

Luni, 17 iulie 2006

 

VAMPIRII INOCENTEI
Ofiterii Securitatii care foloseau minori ca informatori au promovat bine dupa 1989

„F“, pe numele ei Filomela Bacaci, avea dosar la Securitate si figura racolata de ofiterul Emilia Balici. Tatal ei, Alexandru Bacaci, era judecator la Tribunalul Sibiu, iar mama, economista la intreprinderea de bere.


Dupa ’89, tatal ei a intrat in FSN si coordona Comisia de ancheta civila impotriva teroristilor din Sibiu. Drumul i s-a intersectat cu cel al procurorului militar Anton Socaciu. Acesta i-a reprosat ca fata lui „e securista“.


Alexandru Bacaci, azi profesor universitar la Sibiu, ne-a declarat ca fata lui a vazut dosarul si ca a recunoscut in note scrisul colegei ei de banca, Nadine. Nadine era nimeni alta decåt fata ofiterului de Securitate Emilia Balici.


Bacaci sustine ca are acasa dovada de la Procuratura Militara din ’91, care a facut ancheta in urma plångerii formulate de fiica sa. Balici ar fi recunoscut ca e vinovata de fals, uz de fals si delapidare. Dar a ajuns, dupa ’90, adjunct SRI!


Istoricul Marius Oprea a declarat, ieri, la Realitatea TV, ca a vazut fise de racolare facute de Emilia Balici cu copii de 9 ani si 11 ani. Mai sustine istoricul ca, la finele anului 1989, in Sibiu existau 170 de cazuri de elevi „colaboratori“


Ne tinem de promisiunea facuta ieri: ancheta privitoare la cazul „F“, fata din clasa a IX-a, in anul 1986, care aparea cu „FISA A COLABORATORILOR DIN RÅNDUL ELEVILOR“, unde primise codul „NELI“, a fost finalizata. Astazi, va putem oferi povestea. Ea este zguduitoare si demonstreaza modul in care fostii securisti de genul capitanului de la acea vreme Emilia Balici - ofiterul care aparea ca fiind persoana cu care „Neli“ trebuia sa tina legatura pentru turnatorii - au recurs la cele mai incredibile metode, ordinare, prin care si-au facut planul la racolari in fata sefilor lor de atunci. Acesti monstri de ofiteri ar fi trebuit de multa vreme pedepsiti. Dar ei si-au vazut de treaba si au fost pastrati in perioada tranzitiei in acelasi sistem informativ.


Ieri, la Realitatea TV, istoricul Marius Oprea a facut alte cåteva declaratii zguduitoare, afirmand ca, la finele anului 1989, existau 170 de minori racolati de Securitate. De asemenea, istoricul a mai spus ca a intålnit cazuri de minori de 9 ani si de 11 ani, care apareau ca si colaboratori ai aceleiasi Emilia Balici, capitan de Securitate. Iata, asadar, adevarata fata hidoasa a Securitatii.

Povestea Filomelei Bacaci, pentru ca despre aceasta persoana e vorba, e si foarte trista, dar si extrem de grava in acelasi timp. Grava nu pentru ea, care a avut aceasta experienta „neagra“ a copilariei, pe care nu o va uita niciodata, ci pentru ca povestea acestui experiment securist dovedeste pana unde a putut ajunge sistemul comunist
sa-si implante ghearele pentru a subzista. Ofiterul Emilia Balici, protagonistul securist al fisei de colaborator facuta pe numele Filomelei Bacaci, a lucrat si dupa 1990 in SRI. Pentru ce a facut inainte de ‘89 nu a raspuns, insa, niciodata.


«Fire deschisa, secretara UTC pe clasa»

Filomela Bacaci este, astazi, o persoana respectata, profesoara de biologie la un liceu. La randul ei, are familie. Tatal acesteia a fost judecator la Tribunalul Judetean Sibiu si este un onorabil avocat si prorector la Universitatea „Lucian Blaga“ din localitate. Din datele pe care le detinem, confirmate de matusa Filomelei Bacaci, acest copil a crescut mai mult alaturi de mama, intrucat, cand ea avea doar trei ani, a survenit divortul intre parinti. In fisa din Arhivele Securitatii Sibiu, Bacaci Filomela aparea ca ar fi fost recrutata in 30.09.1986, data la care ea era eleva la Liceul „Octavian Goga“, din Sibiu. In „scurta descriere a caracteristicilor psihofizice si a posibilitatilor de informare“ din fisa, se arata ca Filomela este „fire deschisa, are destula maturitate in realizarea si intelegerea problemelor puse in discutie, cu un vocabular adecvat, cu cunostinte de cultura generala corespunzatoare, abordeaza cu usurinta conversatiile, se face placuta in anturaj, este apreciata de colegi, a fost aleasa secretara UTC pe clasa“. Mama ei, economist la acea vreme la Intreprinderea „Berea“, este astazi foarte bolnava si, dupa cum ne-a spus sora acesteia, Doina Grigore, se afla in imposibilitatea de a vorbi. Septembrie 1986 a fost anul in care capitanul de Securitate Emilia Balici avea ordine de la superiori sa-si faca planul la racolari. Asa a aparut si aceasta fisa.


Socant: Sa recunosti scrisul colegei de banca in note informative

Dupa evenimentele din decembrie 1989, cand Alexandru Bacaci, tatal Filomelei trecuse in avocatura, dar in acelasi timp intrase in Frontul Salvarii Nationale. El a avut o altercatie, pe fondul investigatiilor despre asa-numitii teroristi de la Sibiu, cu procurorul militar Anton Socaciu de la Brasov, care a coordonat prima data ancheta celebrului caz al atrocitatilor de la bazinul din curtea Inspectoratului Judetean de Politie Sibiu. Acel dosar a fost denumit de presa simplu: Dosarul „Dragomir“. In acest dosar, la acea vreme Socaciu a facut un talmes-balmes de ancheta. Cauza „Sibiu“ a fost preluata mai tarziu de catre procurorii militari de la Bucuresti. Dar acesta este un alt subiect. Ocupandu-se de cercetarea „civila“ a evenimentelor, din partea FSN local, drumul tatalui Filomelei Bacaci s-a incrucisat cu cel al procurorului Socaciu. Acesta din urma i-a reprosat ca nu e revolutionar „cum se da“ si ca fata lui e securista“. Filomela se afla in ultima clasa de liceu. Procurorul se baza pe anumite documente dintr-un dosar aflat in Arhivele Militiei si Securitatii Sibiu. Socat, Alexandru Bacaci si-a luat fata de mana si, impreuna cu mama acesteia, s-au dus la procuror. Acesta i-a pus dosarul de adeziune in fata. In fata documentelor, fata a negat categoric ca ar sti ceva sau ca cineva i-ar fi spus vreodata sa dea informatii sau sa scrie ceva. In fata scrisului din documentele de la dosar, Filomela Bacaci a ramas extrem de mirata pentru ca a recunoscut scrisul colegei ei de banca din liceu. Culmea, colega de banca a Filomelei era nimeni alta decat fata capitanului de Securitate Emilia Balici. Ea a spus procurorului ca este scrisul Nadinei Balici, colega sa. Procurorul Socaciu a delegat un alt procuror pe care l-a trimis la Garnizoana Militara din Sibiu.


Sotul securistei Balici a fost måna dreapta in MI pentru Gavril Dejeu

Conform declaratiei matusii Filomelei Bacaci, capitanul Emilia Balici a recunoscut in fata procurorilor ca fiica ei a scris rapoarte aflate in dosarul „Neli“ si motivatia acesteia a fost ca „avea sarcina sa recruteze“. De asemenea, capitanul Balici a recunosut si ca nu a obtinut, in realitate, niciodata vreo informatie directa de la Filomela Bacaci. Dupa acest episod, parintii Filomelei Bacaci, desi solicitasera pedepsirea capitanului securist, au primit de la procuror o hartie in care se specifica faptul ca Emilia Balici a recunoscut falsul realizat prin fiica ei, dar, intrucat a fost sarcina de serviciu data de sefii acesteia inainte de 1990, ar fi vorba de o fapta „gratiata“. Capitanul Emilia Balici nu a fost eliminata din sistem si a continuat pana in urma cu ceva vreme sa lucreze la SRI. Matusa Filomelei Bacaci ne-a mai declarat ca „sotul acestei capitanese de securitate a fost mana dreapta a lui Gavril Dejeu cand acesta a venit la Bucuresti in fruntea Ministerului de Interne“, si ca actualmente este decedat. Daca intoarcem filele presei inapoi, in timp, cu siguranta opinia publica si-ar aminti de scandalul „Dejeu“, in care fostul ministru de Interne a fost acuzat ca si-a turnat fratele. Asa ca nu mai e nevoie de vreun comentariu.


Racolarea elevilor, mijloc de promovare ca viitor adjunct SRI!

Cazul Filomelei Bacaci pe care l-am redat astazi, este, cum aratam in deschiderea acestei anchete, iesi din comun.. In acelasi timp, adevarul din spatele usilor inchise evidentiaza si alte grave aspecte. Filomela Bacaci a fost doar unul dintre cei 170 de copiii care apar cu astfel de fise de colaborator din randul elevilor, atatia cati a afirmat istoricul Marius Oprea ca existau in 1989. Este clar ca Securitatii ii statea in obicei, in ordin si-n sange sa racoleze persoane cu inclinatie pentru o astfel de „meserie“, in sensul ca acestea, dupa cum observati in fisa pe care azi o redam cu toate rubricile „la vedere“, sa faca dosare de informator unor minori care puteau deveni fie turnatorii de mai tarziu, fie instrument de santaj pentru parintii acestora, sau chiar pentru ei insisi in cazul in care, mai tarziu ar fi incercat sa se desprinda de sistem.

Cert este, in aceasta poveste, ca Filomela Bacaci a avut dosar de „racolat“. Asta nu inseamna ca toti cei care au avut astfel de dosare au o poveste identica. Dimpotriva. E treaba CNSAS-ului sa faca lumina in acest maldar de „gunoi“ facut de pedofilii Securitatii. Pana una alta, iata ce se poate intampla cu astfel de dosare facute de securisti. Oricine poate spune orice. In ce priveste pe cei care si acum sunt activi, este cat se poate de clar ca CNSAS nu poate face nimic. Pentru ca vechii colaboratori sunt si azi la fel de activi, iar dosarele acestora nu fac parte din mormanul de „kilometri de arhiva“ care au fost predati Consiliului National.


Olaru: Criteriul varstei la jurnalisti nu conteaza!


Istoricul Stejarel Olaru, care a vazut la råndul sau fise ale colaboratorilor din råndul elevilor, a afirmat zilele trecute, pe posturile de televiziune, ca nu poate fi vorba de criteriul vårstei in cazul verificarilor care se vor realiza pentru cei 324 de jurnalisti din lista Asociatiei Civic Media.

Fisele colaboratorilor din råndurile elevilor trebuie si ele verificate la sånge. Ne intrebam cånd vom afla utecistii de ieri care au ramas turnatorii de astazi ai patriei.


Tatal Filomelei: «Balici lua banii dati de Securitate pentru fiecare copil!»


Tatal Filomelei Bacaci este profesor universitar si prorector al Universitatii „Lucian Blaga“ din Sibiu. Este, de asemenea, fost judecator si actual avocat. Ieri, Alexandru Bacaci, ne-a relatat marea lui durere in legatura cu episodul „racolarii“ fiicei sale.
Reporter: Cum ati aflat de dosarul de colaborator la Securitate al fiicei dumneavoastra?
Bacaci Alexandru: Am fost una dintre persoanele din conducerea FNS pe Sibiu imediat dupa evenimentele din ’89, si in naivitatea aceea de atunci daca mai tineti minte se facuse si o comisie de ancheta impotriva teroristilor, pe care o coordonam. Colectivul de procurori militari care se ocupa atunci de crimele de la Sibiu, era condus de procurorul Anton Socaciu, iar eu ma interesam de mersul acestor anchete. La sediul Securitatii au avut acces doar ei. M-am trezit cu un telefon de la Socaciu care mi-a spus: „uite, domne, ce revolutionar esti, cu fiica securista!“ M-a socat!

- Si ce ati facut?

- Am luat-o pe fiica mea, care era inca eleva la liceu cred ca in ultima clasa, si am dus-o la procurorul care avea dosarul. Pentru ca ea formulat plangere penala. Ea avea un scris foarte frumos, iar in dosar era unul care diferea de al fiicei mele. Filomela a recunoscut scrisul colegei ei de banca, Nadina, care era fata Emiliei Balici. Nici nu va dati seama cat de consternat am fost pentru ca mergeam la serbari impreuna cu aceasta persoana.

Am pus-o pe fiica mea sa faca plangere penala la parchet si parchetul a facut ancheta. S-a facut expertiza grafica si a iesit ca era scrisul ofiterului de Securitate Emilia Balici. Am adresa acasa de la parchet ca procurorii au retinut la Emilia Balici trei infractiuni: fals, uz de fals si delapidare.

- De ce delapidare? Despre ce bani era vorba?

- Delapidare, pentru ca incasa banii in numele elevilor pe care ii avea cu fise de racolati.

- Cum de a scapat nepedepsita?

- A scapat pentru ca Iliescu a dat un decret-lege de amnistie in ’91 si, culmea culmilor, nu numai ca Emilia Balici nu a fost data afara din sistem, ba a mai fost si promovata. Ajunsese la un moment dat adjuncta la SRI local.

- V-ati mai intalnit cu Balici?

- Da, si de cate ori s-a intamplat asta, nu a avut o clipa remuscarea de a veni sa-si ceara scuze pentru tot ce a facut.

- V-ati dat demisia din FSN?
- Da, la vreo doua luni dupa decembrie 1989.


Adina Anghelescu

 

Comentarii la articol

Altul Stejarel din Sibiu (2006-07-18 01:43:04)

Cazul copiilor racolati de SRI:

Domilor.
Situatia din Sibiu ie un adevarat scandal daca se poate spune international.
Numarul cazurilor de copi din Sibiu racolati de SRI ie de zeci de ori mai mare de-a lungul perioadei Ceausiste.
Anula ierau racolate noi generati de copi informatori si care ajungeau sa fie instruiti in scoli speciale unde ierau sortati dupa aptitudini instruiti si trimisi in misiuni in grupurile de straini din tara si din strainatate.In Sibiu SRI-ul avea in Cladirea Teatrului din centrul orasului o Garderoba pusa la punct in detali de personal specializat si care le pregatea inbracamintea pe masura si specifica tariilor de unde veneau turisti la hotelurile sibiene care se intilneau natural cu alte grupuri de turisti sa zicem din Bavaria germania dar ierau Agenti romini care se lipeau de grupurile originale de turisti pentru a obtine informati prin metodele invatate de estorcare de informati mergind pina acolo de a se deplasa in vizita la acesti turisti in tarile lor pe carei racola sau pe carei lichida daca ierau considerati periculosi si plecati din rominia.
Depozitul de haine din Teatrul din Sibiu iera patronat de Directorul teatrului Munteanu un fanatic idiot comunist care in timpul revolutiei a dat foc depozitului de uniforme si tragea cu mitraliera din casa lui de pe strada Poplaci .
Sotie iera sefa Magazinului Partidului de pe Avram iancu de unde se alimenta elitele comuniste din sibiu familiile ofiterilor SRI;MAI;si elitele comuniste.
Ofiteri criminali care au macelarit populatia Sibiului si astazi sunt liberi avansati Generali cu pensi duble si activi in functi de conducerea unor firme capusa de la stat.
Rezultatele proceselor din Sibiu pentru crimele revolutiei nici o data nu au fost facute publice .
De ce domnilor ziaristi ????
Ministrul Gavrila Dejeu desi Presedintele tribunalului din Sibiu Cristoiu stiia de alte crime a le lui a preferat sa taca . De ce domnilor Ziaristi ???
Cine ie acest Cristoiu nascut in satul Balota Com. Cineni ie un var primar de-al lui Ion Cristoiu ::Marele si micul om..analistul..din Bucuresti var cu judecatorul Anton care a facut varza cercetarile crimelor din Sibiu si var cu Anton seful mafiotilor SRI de la Hotelul ::Intim.. Bucuresti si din industria de azi hoteliera.
Acesti copi nu lucrau singuri ci ajutati si indrumati de parinti lor azi ofiteri SRI sau Advocati,Judecatori, procurori,profesori ofiteri ai armatei romane care au tras in romini si care au tradat romania si pe romani etc.
Faceti investigati domnilor ziaristi nu numai in Arhive mai traiesc si martori dar si participanti ai unor evenimente care va intereseaza.

(437 vizualizari)

Inorogul (2006-07-18 02:18:41)

Sa vorbim despre Liceul Octavian Goga din Sibiu.

Aici iera inainte de 1989 un director fost fiul unui Legionar Ardelean notoriu.
Directorul acestui Liceu Octavian Goga atunci un inrait Comunist teroriza colegi si colegele si sorta elevele pentru Orgiile lui Nicu Ceausescu.
Se spunea ca alcolistul da un telefon si ofiterul lui de incredere un oarecare ..Leslei..Sau Leslea.. in cinci minute ii aducea la pat in fiecare dimineata o trufanda sortata din acest Liceu.
In acest Liceu iera Elev si fiul lColonelului Leslei.. un idiot afemeiat care inpreuna cu Directorul scoli si cu alte profesoare si profesori organiza Orgi in cancelaria scoli dar si cu eleve aduse din alte Liceuri Sibiene.
Aici sau consumat adevarate drame cind parinti au aflat ca dimineata elevele trebuia sa pedaleze pe strada unde locuia Nicu Ceausescu si dintre care ierau sortate de ofiteri din garda fetele rominilor printre care si Nadia Comanici si alte Gimnaste din scoala de Gimnastica localizata numai la 100 m de casa Alcolistului, dar si de casele altor Comunisti din elitele venite cu alcolistul din Bucuresti. Aici ierau si fete de ofiteri MAI care daca se suparau dispareau definitiv calcati de vr-o masina etc.
Traiesc si azi fete care au fost violate si nimeni nu ia tras la raspundere pe acesti criminali pentru ca in Tribunalul din Sibiu nu se putea deschide un proces atunci pe aceasta tema unde judecator iera Cristoiu si advocat Dejeu iar procuror Lalu etc.
Azi Guvernator ie Ion Ariton General un fost ofiter pensionat MAI consatean si neam cu presedintele tribunalului Cristoiu din Sibiu iar adjunt de guvernator Craciun avansat General dupa 1989 si dupa ce a dat ordine sa fie inpuscati sute de Sibieni fost sef Comandamentului Garzilor Patriotice cu sediul linga Biroul lui Nicu Ceausescu si sub directa lui comanda.
Acest Craciun fost capitan pina in 1989 cu cap. florica,cu cap,soimu,cu cap,Tabara,cu cap,Radu cu cap.Suciu,cu cap,Toba,cu Col.Dragomir sunt aceleas persoane care au furat Tezaurul de Aur din subterana Judetenei de partid a lui Nicu Ceausescu Aur care trebuia dat unor ofiteri Rusi veniti in noptile Revolutiei din 1989 in Sibiu sa inabuse revolutia. Acesti ofiteri sunt aceias care au dat ordine soldatilor si au macelarit populatia civila.
Astazi acesti ofiteri sunt Generali uni in pensie sau activi in diferite firme iar copii lor precis sunt racolati de servici de la virsta de 8 ani si azi sunt activi pe baza dosarului parintiilor lor considerat curat.

(286 vizualizari)

Rusu (2006-07-18 07:37:13)

Nu este de vina copilul !

Daca ati urmari ascensiunea unui umil scriitor de buletine la Sibiu,sef de inspectorat la Prahova,sef Politia Capitalei si apoi consilier de ministru de interne(Dudu,dragutul,ca si el acoperea impostorii...),ati constata daca securista detinea sau nu dosarul tov.DEJEU,ati concluziona daca el si-a turnat sau nu fratele,daca PNTCD a fost sau nu partidul securistilor,etc!
Ar fi bine sa lasati copilul in pace, asa cum ar trebui lasati in pace si turnatorii urmariti de securitate(si maltratati de ea).Nu poti cere oamenilor sa nu le fie frica,daca nu sunt educati cu lipsa de frica...

(96 vizualizari)

nascuta cu numele Maghear (2006-07-18 10:22:47)

Va rog detali Despre Tezaurul lui Nicu si Nicolaie ceausescu furat din Sibiu.

Va rog domnule Inorogu mai multe detali despre Tezaurul de aur furat din Judeteana de Partid Sibiu. Ieu traiesc in Canada si tatal meu Maghear la vazut acolo si noi nu lam crezut.Mai stiia de Tezaur Ftati Nedelcu, Preotul Streja, si seful PNTCDsibiu omul ala destept care-l cunostea pe Gorbaciov,pe Valenta, pe tatal lui Busch etc.
Seful asta de la PNTcd din Sibiu iam uitat numele iel a salvat Sibiul mia spus tata care si iel a luptat in 1989 la revolutie cu iei in Sibiu.

(140 vizualizari)

neBucuresteanu' (2006-07-18 10:41:30)

Racolari

Ce va tot mirati? Prin '59, cred ca toti colegii de liceu au fost fisati ca informatori. Eu am fost contactat si de frica, tata, chiabur, cu toata familia am fost izgoniti din sat si am luat drumul industrializarii, am acceptat. Numai ca am fentat cum am putut, pana ce ofiterul de legatura m-a lasat in pace. Am fost un f.prost informator.

(95 vizualizari)

nazdra (2006-07-18 13:10:43)

cretini

mai, gardienilor, chiar lasati asa toti analfabetii paranoici sa va posteze ce vor ei? macar puneti un corector care stie limba romana sa le traduca! sau poate ca asta e limba pe care o vorbiti si voi! dar , atunci, nu mai faceti ziar, faceti cornete! ca semintele le luam de la turci!

(51 vizualizari)

Rasinareanu (2006-07-18 16:13:01)

Un Sobolan al vechiului sistem deja scoate capul din gaura de canal.

Ascultati limbajul .
Mai gardenilor ...la mine comanda...
Iesti unul dintre cei vizati pe acest forum cu bube in cap cretinule(o) ai avut si tu angajament la Servici cap de bostan ???

(69 vizualizari)

viorica (2006-07-18 16:58:24)

nu v-ati gandit ca adeziunile pot fi false

nu vati gandit ca adeziunile pot fi false, doar numele corecte, dar de fapt multi copii sa nici nu fi dat fata cu securisti. Copiii de securisti sa fi dat doar datele colegilor si tatii sa fi intocmit adeziunile ca sa dovedeasca ca au actitivate. si informatiiile sa le culeaga de fapt copiii lor. Domnilor oamenii au facut sistemul, nu sistemul a facut oamenii. Si-ntr-o democratie, oamenii fac raul, nu democratia creaza omul. Sistemul functioneaza, daca sunt dispusi oamenii sa fie morali. Daca imoralitatea se cocoteaza pe treptele superioare, orice sistem devine dezastuos.

(95 vizualizari)

Inorogul revine ..cu detali.. despre Tezaurul Ceausestilor furat din judeteana din Sibiu. (2006-07-18 18:21:37)

Alte amanunte despre Tezaurul de Aur furat din judeteana de partid in timpul revolutiei din 1989.

Nu stiu daca Web masterul im-i va permite spatiul de publicitate dar il rog iar eu am sa redau intimplarile cit mai scurt .
Sunt unul dintre supravietuitori acestor intimplari si am vazut cu ochi mei acest Tezaur de aur in judeteana de Partid dar a vazuto si multi alti civili revolutionari dar si multi Soldati si ofiteri MAI etc, care au intrat in subsolul acestei cladiri.
Intro camera discreta in cantina de sub Judeteana de Partid din Sibiu acoperite cu scaone si mese cu dulapuri si resturi de lemn se gasea 3 containere in care ierau lingouri de Aur cu stampile ale multor monetari ale multor tari ecxsistente si disparute.
Acolo ierau ingramadite 17 geamantane in care se gaseau odoare bisericesti si obiecte la care nu le pot identifica folosinta dar cred ca ierau scoase de pe morti din cimitire ecxsistau chiar si danturi margele cercei etc,Fiecare dintre cei prezenti isi da cu parerea. Asa sa format opinia ca ierau obiecte confiscate de politia economica sau date de evrei,germani,tigani,etc, sa primeasca vize si sa plece din romania.
Uni dintre revolutionari chiar baga cite o bucata prin buzunare dar si ofiteri militari care luptau alaturi de noi. Asa ca sa pus paza militara si neam pus in cladire pe organizarea noilor grupe de ajutor pentru lichidarea cuiburilor de rezistenta de unde se tragea in oras. Uni revolutionari plecau, alti veneau, asa ca au adus un camion confiscat cu alimente dintrun depozit. Omul civil care supraveghea
planul luptelor a dat ordin sa controleze ce se gaseste in cutiile Zicea iel ale Calului Troian si intre timp pina sa se faca controlul Camionul a disparut cu usile deschise din fata judetenei.
In noapte urmatoare ofiteri fostei Garzi Patriotice din Judeteana Craciun,Radu,Florea,au fost descoperiti de un civil ca se inarmau dintrun depozir secret gasit in judeteana inpartea arme si deschisese depozitul un armurier Chior ca un pirat si un tinar care sa prezentat de la servicile de garda sau asa ceva.Cap. Radu formeaza o grupa de militari si mai putini civili asa ca m-am tinut si ieu dupa iel si au debarcat in Cazarma de pe Dumbravi a lui Manescu alt pirat cu o cicatrice dea lungul falci fost politist fost Securist fost organizator al parazilor lui Ceausescu in realitate un nimeni care sta intro garsoniera plina de egrasie nu departe de garnizoana. Acolo in mizul nopti garnizoana iera parasita si nu se gasea decit o femeie sub ofiter de la care Cap. Radu a cerut un Camion. Nu ia dat dar la gasit militari printre citeva zeci de camioane abandonate prin cazarma in stare de functionare.
Miam pus atunci intrebarea la cei trebuie omului ofiter un camion gol cind pe strazi se duceau lupte si ierau blocate de Baricade.
Am plecat cu alt grup in Vasile Aron unde un tren cu civili fusese mitraliat.Trenul iera gol dar sta pe linie alta garnitura venita de la Rm. Vilcea cu batausi pe care am inpinso pina in Gara Podul Olt.etc si unde astepta alt tren tot cu batausi pe care am reusit sai intoarcem inapoi vroiau sa atace Timisoara.
Intorsi in Sibiu Craciun si Radu se straduiau in Judeteana Radu si Craciun se straduiau sa intre in legatura cu o unitate de Genisti din Rm. Vilcea pe carei chema sa faca deminarile din subteranele Sibiului unde tot dispareau si apareau tragatori.Un civil ia pilotat pe Genisti pe strazile orasului si a auzit ca vor sa ridice un tezaur din beciurile Judetenei. Asa ca ia pilotat inapoi printre blocuri si ia abandonat. In ziua urmatoare iau descoperit un Tab al col. Dragomir si ia dus in cazarma de tranzmisiuni bastionul Securitati de linda politie.
In noaptea urmatoare Genisti ne-au tinut in judeteana sub foc continu si prin spatele cladiri au intrat in subsol unde au incarcat Tezaurul cu tehnica Genistilor in citeva minute si au disparut.Acolo iera in judeteana o centrala twelefonica si sa primit un denunt telefonic de la o Eleva 8Sic) care a spus ca sa furat Tezaurul care din cladire mai iera pazit de soldati. Beciul iera gol am vazut.
Sa gasit doua Taburi sau organizat luptatori civili si militari si sa plecat in urmarirea camioanelor care acum ierau 3 incarcate cu echipamente si militari Genisti si asa au trecut pe la Baricade.
Pe Valea oltului sau dat lupte nu am fost acolo dar am ajuns mai tirziu si am vazut teatrul masini rasturnate soldati morti sau dezarmati sau raniti dar si militari care au fost dusi la ...Vestitul Bazin.. Din cazarma de Tranzmisiuni a Col. Dragomir si care nu iera de gasit in cazarma dar nici in oras.Undeva linga un pod CFR pe valea oltului sau dat ultimile lupte un Tab lipsea dar si un camion care disparuse ca intrate in pamint.La citeva zile au fost gasite intro Cariera de piatra in munti dar soldati si ofiteri disparuse.
Asa am vazut ieu cele povestite si recunosc l-am cunoscut pe acest Maghear care de fapt iera romin neaos din Sibiu.
In aul urmator am plecat cu familia in Vest unde aveam neamuri si cu cei 6 copi ai mei. Ieu nu am ce cistiga si nici ce pierde si vam spus Adevarul cu vorbele mele.

(89 vizualizari)

Herman - vs. Stejarel din Sibiu (2006-07-18 18:48:06)

Un habarnist

Esti complet inafara problemei!
.Mai eşti şi agramat ! Prostii aiurea !
Cine tzi-a dat bani sa-tyi cumperi calculator ??
Pacat ! Putea fi folosit de un om inteligent !

(67 vizualizari)