http://www.expres.ro/template/images/sigla.jpg

Luni, 19 martie 2007

Masa comunista cu Ceausescu.jpg

$upravietuitorii

Afacerile familiilor comuniste. Fosti nomenclaturisti sau urmasii lor au strans averi profitand de ceea ce interziceau pe vremuri: afacerile.


Condamnat ca "regim ilegal" de Comisia "Tismaneanu", comunismul a consacrat egalitatea in saracie, insa nu si pentru nomenclaturisti. Din cenusa regimului s-au regrupat cateva mari familii comuniste pentru care prabusirea PCR a devenit o oportunitate de a face avere.

Alti cativa fosti demnitari sau portavoci ale regimului o duc, dupa cum o marturisesc chiar ei, mai bine decat inainte de 1989.  Ei au profitat tocmai de ceea ce interziceau pe vremuri:  initiativa privata. Puterea lor a constat, ca si inainte, in relatii si in informatii. Unii si-au sporit influenta prin asocieri de afaceri cu oameni ai momentului, politicieni sau ministri. O poveste fara sfarsit.


Dinca. Imperiul ginerilor

Raposatul Ion Dinca, fosta mana de fier a regimului Ceausescu, a lucrat, in ultima parte a vietii, la o firma de IT. Era "consilier", iar compania facea parte din imperiul de afaceri creat de ginerii lui, Nicolae Badea si Gabriel Popoviciu. La inceputul anilor ‘90, in timp ce Dinca facea puscarie, fiind condamnat in lotul CPEX, ginerii lui puneau bazele lantului lor de companii care va ajunge sa valoreze sute de milioane de dolari.

Potrivit unor apropiati, Popoviciu de-abia scapase de colegii lui de la service-ul auto unde lucra. In valtoarea Revolutiei, ei il cautau pentru a-l pedepsi pentru pacatele socrului. Pana a ajunge la service, Popoviciu, un personaj misterios, lucrase la un "shop" pe litoral, impreuna cu un anume Radu Dimofte. Pe la mijlocul anilor ‘80, Dimofte a fugit in Statele Unite, unde a lucrat ca portar de hotel, apoi sef de tura. S-a intors in tara dupa Revolutie.

Tandemul de la "shop" a intrat apoi impreuna in afaceri si, intamplator sau nu, au adus in Romania branduri "imperialiste" precum Pizza Hut sau KFC. Astazi, ei doi, impreuna cu Nicolae Badea, controleaza investitii majore in imobiliare, IT si comert alimentar, multe dintre ele inregistrate pe firme off-shore din Cipru sau din Insulele Virgine, parte a unui intreg paienjenis.

In multe cazuri, titularii afacerilor, asa cum apar la Registrul Comertului, sunt parintii lor: Zerlin Dimofte, care are 82 de ani, si Ligia Popoviciu, in varsta de 77 de ani. Imperiul ginerilor lui Dinca s-a remarcat si prin diverse afaceri profitabile cu statul, iar cei doi sunt actionari in Clubul Vinului, alaturi de nume sonore, precum Calin Popescu-Tariceanu.


Postelnicu. Nepotul "de aur", asociatul lui Videanu

Tiberiu Bica Postelnicu are o avere de aproximativ 50 de milioane de dolari si este asociat in nu mai putin de 35 de companii din Romania. E nepotul ultimului ministru de interne, fost sef al Securitatii, Tudor Postelnicu. Detine opt la suta din Romanian International Bank, controlata de familia Roberts, proprietarul Merchant Bank of California.

A fost asociat si cu magnatul Ioan Niculae, la Asirom, dar si-a vandut cota de zece la suta. Prieten cu Niculae, Postelnicu a detinut, prin Total Distribution Group SRL, activitatea de distributie a tigarilor produse de Societatea Nationala a Tutunului Romanesc. Mai e si distribuitor de bauturi alcoolice si, de asemenea, actionar in IATSA, firma desprinsa din Dacia Pitesti.

Nepotul "de aur" este si partener al primarului Capitalei, Adriean Videanu. Cei doi au cate un sfert din Equity Invest SA, care se ocupa de intermedieri financiare. In schema mai apare si multimilionarul Raul Doicescu (24 la suta), a carui firma, Bog’art, dezvolta controversatul proiect "Cathedral Plaza".

IN VICTORIEI. Tudor Postelnicu traieste departe de ochii lumii. Devenit celebru prin propria sa sentinta - "Am fost un dobitoc"- rostita cand era judecat in lotul CPEX, Postelnicu locuieste intr-un apartament din "buricul targului", intr-un bloc din Piata Victoriei, unde se gasesc foarte multe sedii de firma, iar o locuinta se vinde cu peste 100.000 de euro.


Mizil. Mondenii postcomunisti

"Comunistul national" Paul Niculescu-Mizil, asa cum ii place sa i  se spuna, a fost si el inchis dupa Revolutie. Isi incepuse ascensiunea in anii ‘50, cand era seful Sectiei de Propaganda si Agitatie. A fost apoi ministru, vicepremier, membru CPEx. Anul in care el a iesit din inchisoare, 1992, coincide cu cel in care familia lui s-a lansat in afaceri, infiintand grupul Getteco, apoi alte companii. O parte din ele s-au desfiintat ulterior.

Mondenii Oana Niculescu-Mizil (nepoata) si Serghei Mizil (fiul) detin o parte din ele, in domenii diferite, de la restaurante la prelucrarea lemnului. In firme apare si sotul Oanei Mizil, libanezul Tohme Jamil. Cei doi au fost cununati de un membru al puternicei familii libaneze Hariri.


Burtica. De la Propaganda la multinational

Cornel Burtica, fostul nomenclaturist marginalizat de Ceausescu in 1982, face parte dintre cei care au dezvoltat afaceri de succes. Dupa cum a relatat EVZ, Burtica s-a asociat cu companii din Italia, carora le-a intermediat vanzarile. Fostul ministru al comertului exterior este cel care a iluminat zona Piata Unirii din Capitala, dar si metroul bucurestean.

Cu o cifra de afaceri care se apropie de milionul de euro pe an, Burtica a recunoscut ca traieste mai bine in capitalism. El vinde acum grupuri electrogene produse in Italia. E un critic constant al fostilor ofiteri de securitate care fac afaceri pe picior mare.


CONSTANTIN BOSTINA

Secretarul lui Ceausescu, sef la Bursa

Constantin Bostina este presedintele Consiliului de Administratie de la Bursa Romana de Marfuri. S-a convertit in om de afaceri dupa ce-si trecuse in palmares functii precum cea de secretar  personal al lui Nicolae Ceausescu sau adjunct la Ministerul Economiei si la Ministerul Industriei Usoare.

La jumatatea anilor ‘90, afacerile lui Bostina, doctor in stiinte economice, au fost scurtcircuitate de o ancheta privind cazul de contrabanda cu combustibili "Jimbolia", cand a recunoscut ca firma sa, Sibco, a transportat produse petroliere in Iugoslavia in timpul embargoului. A colaborat cu anchetatorii, carora le-a povestit cum a decurs operatiunea.

Firma lui, in care mai era asociat si fostul ofiter de Securitate Ilie Stanciu, primise un credit de sapte milioane de dolari de la Bancorex. Stanciu a si fost in arest preventiv. Bostina are o avere de peste 30 de milioane de dolari, facuta din industrie si consultanta.


CAROL DINA

Din CC la banii Sidex

Fost prim-secretar al PCR Galati, fost membru al CC al PCR, fost membru supleant al CPEx. Aceasta este biografia scurta de dinainte de 1989 a lui Carol Dina. Au urmat cateva luni de arest la Galati dupa Revolutie, dupa care... afaceri si politica. El este senator al PRM din  2000.

De profesie ajustor mecanic, Dina are 80 la suta din firma Grup DIC din Galati, la care mai sunt asociati membri ai familiei sale. Compania a fost implicata, potrivit unui raport al Coalitiei pentru un Parlament Curat, in tranzactii paguboase pentru stat la Sidex, inainte de privatizarea combinatului.


ION PATAN

Fostul sef al lui Stolojan, pensionar asociat in firme

Inainte de 1989, Ion Patan a fost vicepremier, ministru al comertului intern, ministru al comertului exterior, ministrul industriei usoare. In aprilie 1989 era numit ministru al finantelor. "Nu mai era membru al Comitetului Politic Executiv al Comitetului Central, ceea ce probabil l-a salvat de la puscarie", spune un fost apropiat al sau.

Consilierul lui Patan se numea Theodor Stolojan. "Dupa Revolutie l-am facut prim-adjunct al meu", spune Patan, care fusese pastrat in functie. In sase luni, Stolojan devenea ministru plin. "Sunt pensionar si nu ma mai ocup de afaceri", spune Patan. Cu toate acestea, la varsta de 80 de ani, el apare ca asociat in mai multe companii, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Are aproape doi la suta din Romimob SRL, o firma de constructii controlata de Romanoexport si de Petru Crisan, fost ministru al comertului dupa 1989. In zorii capitalismului romanesc, Crisan a fost studiu de caz pentru conflictul de interese: era asociat si administrator in cateva zeci de firme, dar, in acelasi timp, si ministru in guvernul  Vacaroiu, acordand licente de import si export pe domeniile in care functionau inclusiv companiile lui.

Patan a fost si administrator al firmei de asigurari Metropol, care a dat faliment. In structura companiei se intalnea un investitor din Camerun, Noupadja Joseph (cu peste 51 la suta), dar si Automobil Club Roman si Gelsorul lui Sorin Ovidiu Vintu, cu procente reduse. Patan mai e administrator si la Petking, o firma thailandeza care fabrica in Romania granule materiale plastice.


STEFAN ANDREI

Consilierul lui Sorin Ovidiu Vintu

Stefan Andrei a fost ministru de externe si ministru al comertului exterior in ultimii ani ai regimului Ceausescu. Andrei nu a aparut in nicio firma in 1989, dar a fost, in schimb, consilierul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu. Se intampla la sfarsitul anilor ‘90, cand Vintu a ochit diverse oportunitati in Balcani.

Ca atare, l-a angajat pe Andrei pentru a-i prezenta analize de geopolitica si de economie. Stefan Andrei nu a recunoscut ca ar fi avut vreo relatie de afaceri. In schimb, nepotul sau, Andrei Dan, a administrat Trawe, o firma a intreprinderii de comert exterior Terra, infiintata in Elvetia. Acum, Dan e implicat cu participatii sau ca administrator in mai multe firme de publicitate.

Nepotul fostului ministru are si 1 la suta din Agentia de publicitate "Anunt de la A la Z", firma in care trustul britanic Daily Mail detine jumatate din participatii, prin divizia sa din Ungaria, Lapcom.


STUDIU DE CAZ. Cum se intalnesc in afaceri ginerii lui Dinca, un apropiat al ginerelui lui Ion Ceausescu si omul lui Ion Tiriac. Sediu social: fosta casa a lui Pacepa, spionul fugit in SUA.

Urmasii nomenclaturii au pus ban pe ban in cel mai mare secret. Ei au dezvoltat parteneriate de afaceri intre ei, dar si cu personaje mai mult sau mai putin cunoscute. Legaturile fine s-au cimentat in spatele usilor inchise, iar ceea ce i-a unit nu a mai fost victoria socialismului, ci profitul, scopul final in viziunea capitalista.


BUCURESTI , FOSTA CASA A LUI PACEPA. Intr-un cartier rezidential de top, vizavi de Ministerul de Externe, s-au pus bazele unei firme care se vrea de viitor. Mai multi tineri manageri se asociaza intr-o companie de consultanta, al carui nume nu face decat sa dea un indiciu subtil asupra localizarii: Corner AA 28 SRL, infiintata in 2003.

Putini stiu ca in vila alba cu un etaj de pe colt e locul unde, la apartamentul numarul 1, a locuit cel mai celebru spion al Estului: Ion Mihai Pacepa.  Astazi, casa fostului adjunct al Securitatii serveste drept sediu social pentru o companie in care se intalnesc, ca asociati, un partener de afaceri al supravietuitorilor clanului Ceausescu, un fost om de incredere al lui Ion Tiriac si o firma off-shore din Cipru asociata cu imperiul de afaceri al ginerilor lui Ion Dinca. Aceasta se numeste Tresela Investments Ltd., din Nicosia.

In alta firma, casuta postala din Insula Afroditei se intersecteaza cu una din Caraibe (Insulele Turks si Caicos), International Business &Trading Corporation (IBTC), formand firma de imobiliare International Business Trading SRL, intr-un "paradis" de pe soseaua Kiseleff.
Asociatii Tresela sunt firme din imperiul ginerilor.

Asa cum se stie, IBTC apare in mai toate companiile detinute de ginerii lui Dinca: de la "boom"-ul Baneasa Investments, un proiect de 1 miliard de euro (constructii in nordul Capitalei), pana la electronicele de la "Alltrom", o mai veche firma din reteaua Badea-Dinca.

Mai mult, Tresela, off-shore-ul din casa lui Pacepa, are un procent la Grand Plaza, detinatorul Hotelului Howard Johnson, cunoscut drept afacerea ginerilor lui Dinca. Zilele trecute, lantul de casute postale si-a adaugat in salba de pro-prietati Hotelul Neptun de pe Litoral. Au fost singurii ofertanti la licitatia facuta de stat.  Pe langa evitarea taxelor de pe Dambovita, off-shore-urile mai au un avantaj: pot ascunde identitatea proprietarilor.


Asociati cu fostul CEO al romanului din "Forbes"

Corner AA 28 SRL mai dezvaluie un personaj. Valentin Radu, 34 de ani, e administratorul unic al firmei, si asociat (cu 6 la suta). El este, insa, mult mai cunoscut in lumea businessului drept director al grupului de firme Tiriac, postura pe care a ocupat-o, venind de la multinationala Roland Berger, timp de doi ani si jumatate.

Potrivit unor surse din companie, Valentin Radu nu mai ocupa postul de CEO al Tiriac Holdings, insa, conform documentelor registrului comertului, el apare in continuare ca administrator al Tiriac Leasing si Autorom - firma controlata, de anul trecut, de Daimler-Chrysler.

Fostul lui sef, Ion Tiriac, primul miliardar roman intrat in topul "Forbes" in urma cu numai doua zile, nu a ascuns niciodata ca a fost protejatul fostului demnitar comunist Ion-Gheorghe Maurer, un personaj care l-a initiat in tainele vanatorii pe fostul tenismen. Ulterior, Tiriac, impreuna cu Adrian Nastase, va duce acest sport sangeros pe prima pagina a ziarelor romanesti.


Tiriac, Badea si afacerea EADS

Tiriac reprezenta Daimler-Chrysler in Romania in momentul in care se perfecta afacerea "Frontiera". Concernul avea 37 la suta din EADS, care vana marele contract pentru securizarea granitelor. O componenta din programul IT (de cateva zeci de milioane de euro) ii revenea "ginerelui" Nicolae Badea, prin Computerland.

Tiriac a fost acuzat de publicatia franceza "Le Point" ca a luat un comision de 20 de milioane de euro, dar a castigat procesul. El a sustinut ca nu a fost implicat in afacerea EADS. Astazi, fostul consilier de IT din Ministerul de Interne (institutie care a impartit banii publici in afacerea "Frontiera"), Petru Branzas, e asociatul off-shore-ului Uphall Trading (care apare, ca paravan, in afacerile lui Tiriac) in Editura Sincron din Cluj-Napoca.

Dupa anul 2000, paza frontierelor devenise o conditie importanta pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Atunci au inceput sa curga banii din contracte publice, chiar si inainte de afacerea EADS.

In anul 2003, intr-o polemica cu Mugur Ciuvica de la Actiunea Populara, Ministerul de Interne condus de Ioan Rus, apropiatul lui Tiriac, a admis ca furnizorul autospecialelor de supraveghere a granitelor (Volkswagen Transporter) a fost firma britanica BAE Systems, care nu era producator al vehiculelor, ci doar instalase echipamentele.

 

"FREGATELE"

Asociatul ginerelui lui Ion Ceausescu, contracte cu Armata

Intre timp, BAE a facut progrese in afacerile de pe Dambovita,  castigand o afacere mult mai mare: livrarea a doua fregate vechi Marinei romane, la un pret astronomic. Tranzactia face obiectul investigatiilor in Marea Britanie si Romania, oficialii romani fiind suspectati de luare de mita.

Marele tun a fost insotit de un contract de "offset" (compensare). Dupa cum a dezvaluit recent Jurnalul National, BAE a adus in Romania contracte de fabricare a unei "pilule" pentru marirea performantelor motoarelor si reducerea consumului de combustibil. Offsetul inseamna ca vanzatorul de arme se obliga sa aduca in tara care cumpara arme comenzi pentru diverse produse. Pilula e fabricata de australienii de la Firepower.

Reprezentantul in Romania al Firepower  se numea George Lucian Teleman.Teleman e asociat in Euro Trading 2000 cu sotia lui Marius Eduard-Tarlea - fostul ginere al lui Ion Ceausescu (fratele dictatorului) si partener de afaceri al ex-directorului SRI, Virgil Magureanu.

Eurotrading 2000 e parte a unei suveici implicate in Eurocolumna si in rafinaria Petrolsub de la Suplacu de Barcau - unde a detinut actiuni si actualul ministru al internelor, Vasile Blaga. GeorgeTeleman e asociat, in Corner AA28, cu off-shore-ul din imperiul Dinca si cu omul de incredere al lui Ion Tiriac.


SEF LA MApN

Omul cu fregatele, administrator la firmele din grupul Popoviciu-Dimofte

Contractul de compensare aferent afacerii BAE Systems, in care Teleman, asociatul off-shore-urilor din grupul "Dinca", a avut rolul sau, a fost girat, din partea autoritatilor romane, de mai multi oficiali. Intre ei, Gheorghe Matache, fost sef al Departamentului pentru Armamente din MapN. El a semnat mai multe documente legate de programul de achizitie a fregatelor.

Matache a parasit ministerul in anul 2005, iar acum detine functia de administrator al firmei de imobiliare Metav SA, unde a lucrat si inainte de a fi numit secretar de stat. Compania este controlata, in acest moment, de Meteor SA, care detine majoritatea actiunilor.

Prin doua off-shore-uri cipriote, Wellkept Properties Ltd si Weybridge Holdings Ltd, compania e legata tot de grupul ginerilor lui Dinca. Cele doua firme se regasesc in alte companii ale "imperiului", iar unul dintre actionari in Meteor e Zerlin Dimofte, tatal lui Radu Dimofte-partenerul de nedespartit al lui Popoviciu.


GEORGE TELEMAN

"N-am legaturi cu aceste grupuri"

Intr-un mail adresat EVZ, George Teleman declara ca nu are niciun fel de legatura de afaceri cu Nicolae Badea si cu Gabriel Popoviciu, si nici cu grupul de afaceri al lui Ion Tiriac si ca firma e formata din tineri manageri de succes care dezvolta un proiect imobiliar. In cazul BAE Systems, el a spus ca nu mai are relatii de afaceri cu Firepower din decembrie 2004, desi apare ca asociat la Registrul Comertului.

Valentin Radu nu a putut fi contactat.


CONEXIUNI

Partenerul cumnatului lui Geoana

George Teleman (foto facsimil), fost atasat comercial al Romaniei la Singapore, e partener al fondului de investitii Equest Partners Ltd, specializat pe investitii imobiliare in Europa de Est. In aceeasi afacere il intalnim pe Ionut Costea, cumnatul lui Mircea Geoana, presedintele Bancii Raiffeisen pentru Locuinte si fost adjunct la Ministerul Finantelor.

Costea ocupa pozitia de director non-executiv in boardul Equest Balkan Partners.  Aripa bulgara e reprezentata de fostul ministru de externe Solomon Passy si de magnatul Georgi Krumov. La vecinii din sud, compania si-a facut si firma de armament, Strategic Defence Systems. 

In Romania, fondul reprezentat de Teleman a cumparat sediul Delegatiei Comisiei Europene (iar UE plateste acum chirie), de la consortiul israelian Avivim-Gonen, controlat din umbra de fostul guvernator militar al Cisiordaniei, Shlomo Elia.

Generalul israelian era unul dintre sefii romanului arestat anul trecut pentru spionaj in Nigeria, iar inainte, lucrase pentru partenerii urmaritului international Shimon Naor - suspectati de trafic cu arme in Africa. Teleman a mai lucrat si pentru controversatul Frank Timis, cel implicat in proiectul "Rosia Montana".

Calin Cosmaciuc

 

Comentarii

Subiect comentariu: Astia l-au halit pe Ceausescu!

Utilizator: Garfield, Motanu(Vizitator)

Data: 2007-03-18 22:41

Dar nu pt ei, ca ei se obisnuisera cu gustul de cacao, chiar le placea, au facut-o pt copiii lor, care, iata, au devenit capitalisti de nadejde, fauritori ai unei Romanii moderne, blablabla, hai ca stiti restul! Garfield, Motanu

Subiect comentariu: Invidia ?

Utilizator: dora si profa in acelasi timp(Vizitator)

Data: 2007-03-18 22:54

Si ce e rau sa faci afaceri ? Bravo lor.

 

Subiect comentariu: Re: Astia l-au halit pe Ceausescu!

Utilizator: lula(Vizitator)

Data: 2007-03-18 23:01

...ba bine ca nu. Se pare ca suntem condamnati sa nu scapam de astia nicicum...

 

Subiect comentariu: foarte frumos

Utilizator: dexter(Vizitator)

Data: 2007-03-18 23:05

Oamenii ce au avut functii importante inainte de revolutie nu putea pur si simplu sa dispara din societate.S-au descurcat cum au putut mai bine,beneficiind in principiu de aceleasi libertati ca noi toti.Interesant materialul,insa pur informativ in lipsa unor dovezi a ilegalitatilor

 

Subiect comentariu: ADEVAR VA SPUN VOUA!!

Utilizator: MOBUTU(Vizitator)

Data: 2007-03-18 23:07

Nimic mai adevarat! Banii la ban trag, si paduchii la paduchi!!Aveti grija cine va pisca, ca va treziti dimineata cu microbul deja inoculat!! Nu conteaza bogatia, ci starea de spirit!!

 

Subiect comentariu: NU SE POATE CAPITALISM FARA CAPITALISTI

Utilizator: landis(Vizitator)

Data: 2007-03-18 23:11

Daca acesti lideri din discutie au furat pe vremea lui Ceausescu , si au scapat de legea 18 , sa fie pedepsiti acuma . Dar nu prea au furat pe vremea lui Ceausescu . Legea 18 , a averilor ilicite nu permitea . Daca o vila trecea de etajul unu , automat intrai in colimatorul Legii 18 . Astazi insa , este o jungla , este raiul hotilor . Numai prostii nu au furat dupa rivolutie . Daca astazi fostii lideri fac afaceri ca tot capitalistul ( adica fura) nu vad care e problema . E capitalism ? Este . Capitalismul are nevoie de capitalisti ? Da , are . Nu se poate capitalism fara capitalisti. Cum s-au facut capitalisti ? Prin relatii , asa cum a fost mereu in capitalism. In fond , pe vremea comunismului , timp de 45 de ani ,liderii sai au fost singurii din istorie care NU AU FURAT TARA , care NU si-au pe numele lor si ale familiilor muntii , padurile si campiile ,palatele si castelele , petrolul si aurul tarii. Vedem bine astazi , prin dimensiunile retrocedarilor , cum a fost tara asta jefuita de liderii sai de dinaintea comunistilor . Si de dupa comunisti.

 

Subiect comentariu: Tovarasul Prim din Arges, Zamfir

Utilizator: Secoristu' de servici'(Vizitator)

Data: 2007-03-18 23:12

Zamfir, prim secretar Arges, 1980-1989. Conducea actiunile de scoatere a salariatilor din industrie la ,,practica agricola". Venea personal pe teren si daca era cazul administra pumni. Oamenii erau dusi la agricultura cu remorcile de puscariasi. Se instalasera in cea mai frumoasa vila din Pitesti, ultracentral, acum sediul PNTCD. Cand veneau cei de la electrica cu factura ii usuia spunand ca ei nu au consumat nimic. Oamenii se duceau cu coada intre picioare inapoi si trebuiau sa puna deoparte facturile. Sotia lui Tov Prim. Mai intai sefa la Directia Comerciala. Dosea tot ce era bun: marfa din China, cutii de Ness, haine de blana si covoare de Cisnadie. Vanzatoarele tremurau de frica ei si tineau ,,puse deoparte" marfuri cu lunile pentru ca erau prea multe si ea uita de ele. Dupa ce si-a facut plinul a trecut la Directia Pasapoarte. Acolo revindea la colegi tot ce primea plocon. Niste cunostinte i-au dat un video (circa 50000 lei pe vremea aceea, adica 1/3 dintru-un apartament cu 4 camere) pentru o viza de Germania pe care au si primit-o. Pe acestia ii stiu eu. Imaginati-va cati vor mai fi fost. Imediat dupa decembrie 1989 s-au evaporat ca nimeni altii, fara sa lase nici cea mai mica urma. Ce catastrofa. Daca mai aveau putin rabdare erau acum cetateni, oameni de afaceri, politicieni iubiti si respectati ai Romaniei. P.S. Un anume A. P., poet in viata. Distribuia ,,amenzi" de 2000 lei dupa bunul plac celor din cenaclu care erau turnati ca au baut un paharel de tarie la masa de pranz. La sfarsitul turneului din toamna 1985 a silit pe cei 40 membri ai cenaclului sa il imprumute cu fiecare cu cate 2500 lei (un salariu bun de inginer). Dus a fost. Martori sunt cei 40. Sper ca nu am facut nimic rau si nu am incalcat nici regulile forumului.

 

Subiect comentariu: Poa' sa vina si Hitler la putere, eu la revolutie nu mai merg

Utilizator: Brechreiz(Vizitator)

Data: 2007-03-18 23:17

Si pentru ce-as merge? Pentru ca indivizii astia carora le-a mers bine in comunism, care sint raspunzatori pentru dezastrul tarii, sa-si puna acum odraslele ghiftuite sa ne spolieze in continuare? Trebuia mers la Revolutie cu ghilotina in frunte, pina la victoria finala, vorba lui Saint-Just, atunci am fi stiut ca e Revolutie. Am stat ca prostul pe 21, in fata la Inter, cu trasoarele vijiind pe linga mine, ca sa ce? Sa-mi dea capitalistii astia de cumetrie cu tifla? Fratilor, Hitler de-ar veni miine la putere, Stalin, Dionisos, tiranul Siracuzei, sa vina cine-o veni: eu ramin sa vad Revolutia viitoare la televizor!

 

Subiect comentariu: Re: Astia l-au halit pe Ceausescu!

Utilizator: comunake(Vizitator)

Data: 2007-03-18 23:18

asa e...

 

Subiect comentariu: Re: NU SE POATE CAPITALISM FARA CAPITALISTI

Utilizator: comunake(Vizitator)

Data: 2007-03-18 23:27

nu au avut nevoie sa aiba nimic pe numele lor pentru ca toata tara era a lor.... castele, paduri, mine, vile, fabrici si uzine!

 

Subiect comentariu: C. Harnagea .

Utilizator: Placido domingo(Vizitator)

Data: 2007-03-18 23:29

Ati uitat sa-l puneti pe Catalin Harnagea in lista asta...cautati si o sa-l gasiti .

 

Subiect comentariu: Comunistii drac ului

Utilizator: Suferinta poporului(Vizitator)

Data: 2007-03-18 23:31

Toate aceste nume imi fac greata. Ar merita sa sufere cum am suferit si noi, poporul intreg. Merita inchisoare pe viata nu sa stea in libertate si sa faca escrocherii tot pe pielea noastra.

 

Subiect comentariu: Re: Tovarasul Prim din Arges, Zamfir

Utilizator: nea Gogu ingineru(Vizitator)

Data: 2007-03-18 23:39

Poet in viata. Ap. Cenaclu. Zi domle Adrian Paunescu ca stim cu totii. Oricum, o tara de mafioti. Ne luam de mici mafioti cand inca mai misuna imensi sacali. E bine cel putin ca nu se implica (prea mult) in viata politica.

 

Subiect comentariu: Re: Poa' sa vina si Hitler la putere, eu la revolutie nu mai merg

Utilizator: Garfield, Motanu(Vizitator)

Data: 2007-03-18 23:40

Revolutia vine cand vor ei! Daca vine Hitler, vin si io, ca filmul asta mi-a scapat! Garfield, Motanu

 

Subiect comentariu: Re: Invidia ?

Utilizator: CORINT(Vizitator)

Data: 2007-03-18 23:43

Ferice de cei saraci cu duhul! Adica de Dora si profa in acelas timp,...sau separat.

 

Subiect comentariu: comunistii au fost si sint fruncea fara suparare

Utilizator: eugen raduca (Vizitator)

Data: 2007-03-18 23:46

vrem nu vrem trebuie sa recunoastem crema comunista s-a orientat si a profitat din plin de haosul organizat de securisti pe toate planurile si asa cum citim sint capitalistii de azi ai Romaniei. rusine prostimii!

 

Subiect comentariu: Valcea

Utilizator: Gheorghe Nicut(Vizitator)

Data: 2007-03-18 23:54

Tovarasul Zamfir, este un apreciat om de afaceri,pe Valea Oltului.Ziaristii securisti,Petre Tanasoaica,Gheorghe Smeoreanu,si Cristian Cocea stiu mai multe dar se fac ca ploua.

 

Subiect comentariu: Re: comunistii au fost si sint fruncea fara suparare

Utilizator: Da solutii daca esti destept.(Vizitator)

Data: 2007-03-18 23:58

Altii sunt vinovati de conditia noastra ? Fiecare dintre noi suntem vinovati ca am tolerat ganganiile asta lipiciose sa se dezvolte. Trebuie otravite putin cu putin... Asteptam sa se reformeze ceea ce parintii acestor lighioane au distrus....si pe aceasta lume exista revers - pentru ca viata sa fie echilibrata - asa ca nu se vor bucura prea multa vreme....

 

Subiect comentariu: REVENIREA SOCIALISTILOR adevarati ,,,va fi PEDEAPSA..

Utilizator: Vadima(Vizitator)

Data: 2007-03-19 00:03

In aceste momente de criza pentru un popor , desigur ca trebuie sa apara o forta a echilibrului. Aceasta forta a socialismului adevarat, cu oameni echilibrati, profesionisti, trebuie sa rupa lantul. Altfel MAFIA din Romania va contamina toata Europa.

 

Subiect comentariu: SINT FERICIT ..................

Utilizator: FILOZOFUL(Vizitator)

Data: 2007-03-19 00:09

1.Am facut revolutia la tv 2.Mi-au fost confirmate toate dubiile mele 3.Nu-mi pare rau ca am pierdut "trenul" pt ca n-am pe nimeni apropiat securist si nomenklaturist ca sa devin adevarat capitalist. 4.M-am linistit complet ce mai... P.S.: Poanta bancului trebuie schimbata: "ultimul care pleaca sa lase totul apa becul,gazul deschise " ca sa isi platesca singuri facuturile.............

 

Subiect comentariu: Re: Poa' sa vina si Hitler la putere, eu la revolutie nu mai merg

Utilizator: COMUNISTII ii DIRIJAU pe SECURISTI ?(Vizitator)

Data: 2007-03-19 00:38

Nu mai stim din atata zel patriotic declarat si valuri de c...t pe care l-au tot mestecat pentru popor. Sarmanii securisti spun ca au fost victimele comunistilor, ca cica ei iar fi manevrat si oprimat...//// comunistii se plang ca erau victime sigure ale securistilor care le fabicau dosare... dar oricum tot mari patrioti erau... nu se hoatarasc care erau conducatorii ? Sunt asa politicosi ? Rezidurile sistemului blestemat.

 

Subiect comentariu: AMBASADOAREA ROMANIEI IN SENEGAL...

Utilizator: Pesticidul(Vizitator)

Data: 2007-03-19 00:44

...de pe vremea lui Ceausescu, madame Olimpia Solomonescu, comunista inflacarata si mare amatoare de kko, a finantat si dirijat din umbra afacerile lui Moroianu, "bussinessman" de Ploiesti. Moroianu e "sotul" nepoatei madamei, Yolanda Moroianu, o nimfomana sarita de pe fix. Daca au fost comunisti, pe cine mai intereseaza, azi sunt "patroni"... Numai ca, din cauza acestor mincatori de haznale, Ceausescu chiar se credea "cel mai iubit"...

 

Subiect comentariu: Re: Valcea - Gheorghe Nicut , ce veste-mi dati!

Utilizator: Secoristu' de servici'(Vizitator)

Data: 2007-03-19 00:58

Ziceti e Tov Prim in Valcea, wow! Pai nu e departe de Pitesti. Doamna, bine si dumneaei? Ce mica e lumea! Poate mai da si pe la mine prin Negru Voda. Ma gandeam ca i-o mai fi ramas o cutie din aia de Alvorado (sau ca-i zicea Amica??) ca si cafeaua de acum (scuzati dubla conjunctie, e mai bine decat) e apa chioara. Am pregatit un DVD pentru domnia sa. P.S. Transmiteti-le sa nu mai dea pe la Electrica Pitesti, sunt aia facuti foc, mai ales tov Balaci. Stie dansa ce si cum. Sa traiti!

 

Subiect comentariu: Re: Re: Tovarasul Prim din Arges, Zamfir - GoguING

Utilizator: Secoristu' la pensie(Vizitator)

Data: 2007-03-19 01:02

<> Domne, mie imi place creiatia lui, ma unge la inima decat ca nu pot sa-i spun pe nume. Imi era drag sa-i zic cum ii placea lui Boss in sus, Boss in jos. Rasa din asta nu naste decat la un veac.

 

Subiect comentariu: Si totusi pentru romanii din Romania ce se face?

Utilizator: Un Trecator Grabit(Vizitator)

Data: 2007-03-19 01:17

Decembrie 1989. Jos Ceausescu. "Jos comunismul". Toti romanii sint fericiti. Incepe o era noua (???) in Romania. 1990 - 2007 Mineriade, Ilici, Caritas, FSN, Brucan, tzepe financiare, droguri, "stupid people", prostitutie, crima organizata, descompunerea statala a Romaniei, Ilici, Tapul, manele, Jiji, ultrasi, Steaua, "capsunari", prostitutie fizica/morala/politica, CVT, Bivolaru, SOV, tzepe, pedofili, Mutu, tzepe, Base, Golden Spritz, tirieci, Patriciu, tzepe, Irinel, tzepe, parlamentari, militieni, tzepe,banii, baieti destepti. Martie 2007. Oamenii lui Ceausescu conduc Romania. 2.5 milioane de romanii au plecat/fugit/emigrat din Romania. Si totusi pentru romanii din Romania ce se face?

 

Subiect comentariu: Re: Si totusi pentru romanii din Romania ce se face?

Utilizator: un marinar(Vizitator)

Data: 2007-03-19 01:29

Cum de l-ai omis din pomelnic pe cel mai iubit fiu al boborului pnl-ist??? aha..am inteles el face parte din categoria TZEPE ,nu ca aialalti... tzepari

 

Subiect comentariu: O TARA DE HOTI

Utilizator: INDIFERENT(Vizitator)

Data: 2007-03-19 01:36

DUPA RAZBOIa, MULTI VITEJI SE-ARATA. Acum vin toti bosorogii sa declare trecutul NEFAST al Rom?niei. Se stia prea bine, de cei cinstiti ca eram condusi de o sleahta de hoti, care s-au ?mbogatit din bunurile oamenilor cinstiti. Acum ca nu mai au mult de trait, vin sa faca "declaratii", chipurile "sa le fie iertate pacatele", cum se spune "pacatul recunoscut, este pe jumatate iertat". Ce sa ierti? Acesti criminali nu sunt de iertat, si toti ar trebui sa fie pusi la zid. Au distrus o tara si-un popor care a fost cinstit. LEPRE ?n cap si cu TIRIAC, un maidanez care s-a ?mbogatit pe spinarea poporului si al comunismului. Nici o pedeapsa nu este prea grea pentru acesti HOTI si IMPOSTORI.

 

Subiect comentariu: nu a fost ceva corect

Utilizator: costica(Vizitator)

Data: 2007-03-19 02:46

pentru c acesti domni(TOVARASI)nu ar fi putut face atitia bani intro societate normala, unde se platesc taxe si ezista concurenta , deci au furat si au profitat dupa caderea comunismului si dupa debanda care a fost creata de comunisti lupi acoperiti cu o frumosa blanita de astrahan

 

Subiect comentariu: Suprevietuitorii? sau Invingatorii

Utilizator: Alex(Vizitator)

Data: 2007-03-19 02:48

Dar de Voiculescu si de Paunescu ati uitat sau mai e o continuare si maine?

 

Subiect comentariu: Re: Astia l-au halit pe Ceausescu!

Utilizator: strain(Vizitator)

Data: 2007-03-19 02:54

amin

 

Subiect comentariu: Re:Re; Si totusi pentru romanii din Romania ce se face?

Utilizator: os ros(Vizitator)

Data: 2007-03-19 03:26

ca intotdeuna,politicienii la palat, iar poporul la c...t. Ma mira ca nu dau vina pe ovrei! Ce ati patit? Vi s-a normalizat neuronii?

 

Subiect comentariu: Internationala canaliilor

Utilizator: Revolutia furata(Vizitator)

Data: 2007-03-19 04:40

Chiar daca articolul vine cu date si detalii despre o parte a rinocerilor rosii, metamorfozati in noaptea de 21/22 decembrie 1989 in vajnici capitalisti, chestiunea in cauza nu e o noutate. "La vremuri noi, tot noi!", e un slogan stiut de tot romanul. Este insa dezolant faptul ca, desi trecutul lor e cunoscut de partenerii de afaceri occidentali, acestia din urma nu se simt deloc deranjati sa se intovaraseasca (sic!) cu cei care vreme de 50 de ani ii infierau cu manie proletara, prin toate mijloacele de propaganda in masa, "alintandu-i" cu binecunoscutele epitete : exploatatori, capitalisti verosi, asupritori, etc. Pana mai ieri, dusmani de moarte si de ideologie, azi "pretini" intru afaceri fara frontiere (si fara scrupule). Ce perversa si dezgustatoare simbioza, cand e vorba de interese, demnitatea si morala sunt puse in cui, chiar si de catre cei cu blazon. "Zdrobiti oranduirea cea cruda si nedreapta!" Cu ce, insa, ca la revolutie au furat pana si ciocanul?...

 

Subiect comentariu: Re: Si totusi pentru romanii din Romania ce se face?

Utilizator: coxe(Vizitator)

Data: 2007-03-19 04:56

circ paine mai putin

 

Subiect comentariu: tirziu de tot

Utilizator: chiaburul(Vizitator)

Data: 2007-03-19 05:29

Dragilor ,cind mai aveati ceva vlaga si puteati sa-i alergati pe NEMERNICI dupa 25 decembrie 1989 n-ati facut-o . Acum nu c'ar fi prea tirziu dar nu mai aveti cu cine.Si cind te gindesti cite canale au ramas neterminate...!!!!!!

 

Subiect comentariu: DE KENT SI WHISKY LA MILIOANELE DE EURO SI DOLARI

Utilizator: GIGEL NAIV(Vizitator)

Data: 2007-03-19 06:13

Inainte de '89 baietii destepti fumau kent si beau whisky,acum pretentiile au crescut la vila cu piscina si cont baban in banca. Revolutia din decembrie a fost facuta pentru oameni,ce ei nu sunt oameni?! Presedintele securist Basescu a condamnat comunismul asa ca ar fi bine sa nu mai scrieti prostii si sa lasati oamenii sa munceasca.

 

Subiect comentariu: Nastase

Utilizator: Costello(Vizitator)

Data: 2007-03-19 06:44

Ce caraghioslic.....Adrian Nastase - tennisman???? Ce zice 'nasty' Ilie Nastase in cazul asta????

 

Subiect comentariu: NOMENCLATURA CRIMINALA

Utilizator: TARANISTU(Vizitator)

Data: 2007-03-19 07:03

Dupa 22 dec., 89 consemnul dat de Iliescu a fost :Eu va salvez de plutonul de executie dar aveti toti misiunea de a deveni capitalisti prin orice mijloace !Ordinul este :FURATI,FURATI,FURATI!!!Eu, va asigur conditiile determinand populatia sa voteze cu noi si urmarind sa nu distrug baza de unde sa furati -Propietatea statului asupra economiei si finantelor tarii.Votul pro stanga ,pro activisti pcr,pro securitate, a blocat dezvoltarea tarii si a contribuit hotarator la cresterea saraciei celor multi!Nu ne vindem tara si noi muncim nu gandim au fost lozincile cu care s-a paralizat mintea romanilor!

 

Subiect comentariu: Fostii...

Utilizator: Bruno(Vizitator)

Data: 2007-03-19 08:19

...s-au aflat in cele mai privilegiate pozitii dupa 1989 pentru a se converti la ceea ce ei numesc oamneni de afaceri. Inainte ciuguleau din mana intinsa de cercul apropiat ceausestilor, astazi trag sforile in politica, economie si obstructioneaza sistemul juridic...au compromis democratia, au demontat piesa cu piesa partidele istorice, au contribuit si contribuie in continuare la stagnarea unei tari cu un potential deosebit. Pe fondul vechilor mentalitati si tare ale natiei noastre nu cred ca exista un loc mai prielnic de a face afaceri - pardon am vrut sa zic a trage tunuri - decat Romania de azi. Mare pacat, dupa atati ani de suferinta romanii meritau cu totul si cu totul altceva.

 

Subiect comentariu: DINCA TELEAGA SI BIROTICA

Utilizator: bogdan(Vizitator)

Data: 2007-03-19 08:33

Firma aia de IT zic io c-ar fi Computerland. Oooops, ma-nhata CNA-ul. Nu zau, cine de la CNA? Ca toti sunt manjiti cu ... dulceata pe bot, in frunte cu academicianul ala al lor! Cat despre ANA electronica, pai asta-i numele dragutei fete a injuratorului oficial al ceausescului. Ce-au fost si ce-au ajuns, vai steaua lor! Sa traiti bine, peste granita!

 

Subiect comentariu: Mergeti la AMBASADE, CONSULATE SI CENTRE CULTURALE si veti gasi o multitudine..

Utilizator: Recunostinta.(Vizitator)

Data: 2007-03-19 08:56

Poate ca vom avea un pomelnic si cu "MARII DIPLOMATI " ai Romaniei de dupa l989...Vom vedea cum copiii de suflet ai marelui Iliescu au prosperat frumos in aceste parcuri de distractie. Fastii activisti culturali, adica presedintii de Comitete de Cultura , activisti cu carti in care il adorau pe Ceausescu, au schimbat doar adrisantul si au fost premiati cu numiri in locurile de nebunii...Acesti mari patrioti cu multiple "responsabilitati" au reusit sa fie capitalisti de nadejde a patriei vopsite. Astia sunt o specie foarte periculoasa, din cauza cameleonismului inoculat de Cantarea Romaniei. Mercenari care se vand la drumul mare....

 

Subiect comentariu: AFACERILE SI RESPECTAREA LEGII

Utilizator: mony(Vizitator)

Data: 2007-03-19 09:07

Era normal sa apara oameni de afaceri dar jaful legiferat a fost opera lui ILIESCU care ajuns la putere (a fost obsedat de putere) a simulat ''democratia".Daca era interesat de popor si de ROMANIA ,o reforma monetara era solutia ideala iar justitia trebuia de atunci sa functioneze.Interesat numai sa se mentina la putere prin orice mijloace,Iliescu(are si acum nesimtirea sa dea lectii de democratie) a lasat tara la dispozitia celor doritori sa se imbogateasca peste noapte, fara sa schiteze nici cel mai mic gest pentru democratizarea institutiilor statului . Este vinovat pentru ca ne-a furat speranta, a confiscat puterea prin minciuna si violenta si continua sa faca mari deservicii tarii,actionand pentru blocarea reformei justitiei.Cei avizi de putere stiu ca fara legi nu poti fi tras la raspundere.

 

Subiect comentariu: Prinsi si arestati

Utilizator: Misa(Vizitator)

Data: 2007-03-19 09:08

Daca tot se cunosc aceste plase de mafioti ,pt. ce nu sint arestati si averile confiscate in favoarea statului roman.

 

Subiect comentariu: Re: Internationala canaliilor

Utilizator: Superba poatarea Dumneavoastra.(Vizitator)

Data: 2007-03-19 09:20

O inedita observatie si cruda in acelasi timp.Dar realitatea este mult mai dramatica. Minciuna oranduirii comuniste a creat acesti monstri care compromi o tara in aceasta lume. Acesti monstri au paralizat vointa celor multi, a poporului roman. Reflexele poporului nu sunt normale.

 

Subiect comentariu: Banii partidului?

Utilizator: Jarnac(Vizitator)

Data: 2007-03-19 09:34

In 1990 au furat TOT ce se putea. Asa zisii "revolutionari", l-au lichidat pe pantofar in unicul scop de a pune mana pe parale. Practic a fost o talharie la drumul mare mascata de fumigene revolutionare. Locul lor e la ocna pe viata. Averile confiscate si trecute in bugetul statului.

 

Subiect comentariu: draga,

Utilizator: jordi(Vizitator)

Data: 2007-03-19 09:45

draga, ram?n la concluzia ca STATUL nu este altceva decit un instrument prin care cei care se afla la putere (sau in zona puterii) se demarcheaza de prostime, impunandu-si regulile de joc. Daca ar fi vorba de SUA, UK, sau orice alt stat capitalist democratic, cum ar veni, nici nu m-ar mira treaba asta, ba chiar as accepta-o ca pe un rau necesar, pentru ca c?t de c?t ala cu opinca are totusi ceva garantii ca-i sunt respectate oarece drepturi (nu c-ar fi cine stie ce grozavie). Ce-i mai trist e ca astia de la noi au fost timp de atitia ani purtatori ai unui drapel ce promitea egalitate, ma rog, niste principii pe care ei au fost primii care sa le incalce, si asta cu un cinism, o obscenitate si o lipsa de scrupule rar intilnite. Multa lume a infundat puscaria numai pentru ca avea ceva dolari in casa, iar astia faceau afaceri internationale, cu comisioane grase, in dolari, inca de pe vremea lui ceausescu. Aici este tragedia: la revolutie, in loc sa fie eliminata sau neutralizata CAMARILA (ajunsa adevarata clasa sociala), au fost eliminati ceausestii are devenisera incomozi si inutili pentru aceasta. Aceeasi clasa de profitori s-a mentinut inca din anii 50 si pina in ziua de azi. Nici nu avea cum sa fie altfel, din moment ce toate caile le-au avut deja netezite si cunoscute, pentru ca afacerile au trecut din mina in mina intre neamuri. Toti astia n-au avut nevoie nici sa emigreze, pentru ca puteau sa iasa din tara cind vroiau, au avut parte de toate comoditatile LA ZI (case, alimente, masini, electronice, valuta), dar in acelasi timp erau alesii neamului. Ia uitazi ce panorama: cataloagele Neckermann, bishnitza cu tzigari (Kent, Rothmans, Benson&Hedges, Dunhill, Sumer, RT, etc.) casete originale video si audio, combine muzicale, deck-uri, whisky, coniacul Metaxa, coca-cola si pepsi, televizoare color, afacerile cu discotecile, cu salile de vizionare video, cu restaurantele, cu marfa refuzata la export, cu daciile si lastunii care se dadeau pe lista de asteptare, masinile inmatriculate in Andorra, shop-urile, duty-free-urile, vamele, ETC. toate astea erau un imens hatzish de nepotisme si afaceri dirijate nu dupa legi comerciale, ci dupa favoruri (PCR=pile, cunostinte, relatii), care au consolidat o clasa sociala de jigodii cu bani care au luat startul in 1990 cu un avantaj imens fata de restul populatiei. clasa politica actuala este EMANATIA FIREASCA a acestei clase sociale sui-generis, iar mostenitorii de drept ai jigodiilor d'antan sunt shmecherii, baietii de baieti de azi, in contradictie fatzisha cu fraerii, loserii, ma rog, restu. Ce-i mai curios, dar nu ma mira, ca nevoia il prosteste pe oricine, e ca shmecherii devin personaje-model catre care tintesc cei mai multi. cum vrem atunci sa ne ridicam din glod, daca valorile morale sint cu dosul in sus? Nu cred ca o sa se schimbe mare lucru in curind de vreme ce principiile morale nu au fost, nu sunt si nici nu vor fi apreciate in tara asta. Vom ramine cu aceste lobby-uri de jigodii afaceriste in stil american, cu nepotisme si favoruri in stilul Orientului Mijlociu (alt berbec de la care blindul mielusel rom?n a supt cu mare pofta), cu lipsa de ducatie si prst gustul manelist, si intrati in europa pentru ca au vrut altii. Rom?ne, halal sa-ti fie, bre!

 

Subiect comentariu: scuze, ev. z!

Utilizator: boparu(Vizitator)

Data: 2007-03-19 09:49

imi cer scuze ev. z. pentru criticile la interviul cu manea manescu....deci se poate sa scrieti si de restul camarilei ceausiste! dragi romani nu va mai uitati fascinati la tv cum se cearta o mana de politicieni idioti.......ei nu sunt decat marionetele in spatele carora se ascund acesti domni!

 

Subiect comentariu: Re: Poa' sa vina si Hitler la putere, eu la revolutie nu mai merg

Utilizator: Vasile Bumbac / Brechreis(Vizitator)

Data: 2007-03-19 09:51

Nici nu ai cum sa mai mergi la alta Revolutie! Aia a FOST LOVITURA DE STAT. Pana nu-i bagam pe ILIESCU si ACOLITII LA ZDUP, lumea nu o sa aiba incredere in noi.

 

Subiect comentariu: scuze, ev. z!

Utilizator: boparu(Vizitator)

Data: 2007-03-19 10:01

imi cer scuze ev. z. pentru criticile la interviul cu manea manescu....deci se poate sa scrieti si de restul camarilei ceausiste! dragi romani nu va mai uitati fascinati la tv cum se cearta o mana de politicieni idioti.......ei nu sunt decat marionetele in spatele carora se ascund acesti domni!

 

Subiect comentariu: vinovat- naivul popor roman !!!

Utilizator: dragos(Vizitator)

Data: 2007-03-19 10:28

E un articol foarte bun dar sa stiti ca de fiecare data cand citesc asa ceva ma apuca nervii. Cand vezi astfel de idioti care acum profita de faptul ca democratia nu poate reprima si si-au dezvoltat afaceri de milioane de dolari iar inainte daca erai prins ca aveai valuta cred ca luai o bataie sora cu moartea, chiar ca te enervezi. Dar cum a fost asa ceva posibil ??? Ei, aici raspunsul e simplu !! Dragalasul de popor roman a facut posibil cand a ales, ca un idiot, un fost prim secretar de judet drept presedinte si asta la nici 6 luni dupa o asa-zis revolutie ANTICOMUNISTA iar al 2 lea om in stat era un fost ministru comunist. Pai ce aliati mai buni sa fi avut "eroii" articolului decat cei doi pe care i-am amintit. Ca sa nu mai vorbesc de alte lepre comuniste cre erau in primul parlament de dupa revolutie. Asa ca cei care au votat cum au votat sa isi scuipe in mana !!!! Cred ca o revolutie trebuia sa presupuna si inlaturarea oamenilor caci orice lucru care are in vedere organizarea statala porneste de la oameni. Cei care au fost inainte trebuiau eliminati si nu ma refer la eliminare fizica, ci la eliminarea prin prevederi legislative asemanatoare celebrului punct 8 al PROCLAMATIEI DE LA TIMISOARA. Dar nu s-a facut asa ceva. Voi bucurestenii ati stat ca statuile la revolutie si ati permis unui nenorocit ca iliescu sa vna la televiziune si sa preia comanda. Daca principalele institutii ale statului erau la TIMISOARA nu ajungea Iliescu la carma tarii caci nici nu aparea la televiziune. Pun maina in foc pentru asta. Asa ca acum savurati articolul, dragi romanasi cu drept de vot, si va intreb in final : MAI MERGETI LA VOT ??? Numai sa aveti grija cu cine votati ca sa nu cantati dupa cateva luni celebrul refren "v-am votat, ne-ati inselat".

 

Subiect comentariu: Re: Invidia ?

Utilizator: Amarasteanul pt Profa Dora(Vizitator)

Data: 2007-03-19 11:04

Esti o persoana proasta.

 

Subiect comentariu: Frustrati

Utilizator: UNU(Vizitator)

Data: 2007-03-19 11:05

Voi nu ati aflat ca nu mai traim in comunism? Care este problema ca acum s-au adaptat? Daca nu ati reusit inainte de 89 dati vina pe comunism, acum visati tot comunism pentru a gasi "scuze" ca nu reusiti. Cel mai bine e sa gasesti pe altcineva vinovat pentru nerealizarile tale... Frustrati...

 

Subiect comentariu: Re: O TARA DE HOTI

Utilizator: CE NE LIPSESTE???(Vizitator)

Data: 2007-03-19 11:06

Citind acest articol si nu numai, imi dau seama ca ne lipseste o TAXA, care poate fi platita de oricine la orice ghiseu din tara. Aceasta taxa este salariul unor asasini care sa-i execute pe toti acesti HOTI (includ PSD, PNL, PC, PRM, si vreo 6-7 UDMR-isti si PD-isti), aceste "creaturi" care il ponegresc pe Traian Basescu pt ca incearca sa ii demaste si sa lupte impotriva lor. Ce CAS, CASS, etc??? Si asa nu avem parte de ele asa cum trebuie. Avem nevoie de TAXA DE ASASIN!!! Science-fiction zice-ti voi, dar eu ma gandesc tot mai mult la aceasta solutie. Asa cum se zice acum ca trebuie sa curatam Romania de "rable", o nevoie mult mai puternica este aceasta de "curatare" a "parazitilor" din politica. Deci, se cauta VOLUNTARI !!! Salariu atractiv, timp de lucru 24/7.

 

Subiect comentariu: Re: foarte frumos

Utilizator: bravo-lor(Vizitator)

Data: 2007-03-19 11:07

BRAVO LOR---------trebuia sa se apuce cineva si de afaceri in tzara asta daca nu ei veneau strainii din afara si pe vremea aia noi ,,NU VROIAM SA NE VINDEM TZARA;;asa ca nu mai facetzi figuri si punetzi mana la munca sa muncitzi ca in capitalism dacavretzi sa traitzi ca in capitalism

 

Subiect comentariu: Re: NOMENCLATURA CRIMINALA | Glumesti, coane?

Utilizator: (Vizitator)

Data: 2007-03-19 11:12

Sa nu-mi spui ca tzaranistii au fost (si sunt) ghiocei! La fel ca penelishtii de-acuma. Pai, de-un paregzamplu, n-aveai loc in free shop-urile din vami de feciorul Tzapului, pardon, Patriotelui Roman! Pun pariu ca babaca habar n-avea de misculatiile ficiorului! Doamne, ce bine-ar fi dac-ar durea! Macar cat o amarata de masea. S-ar duce unii si s-ar trata.

 

Subiect comentariu: Re: vinovat- naivul popor roman !!!

Utilizator: bogdan(Vizitator)

Data: 2007-03-19 11:17

Se vor duce coane, la vot! Si primii, de la patru dimineatza la coada, vor fi pensionarii. De care si-au batut toti joc, pe rand. Nu vor invata niciodata nimic, mioriticii nostri. Ia exemplu alegerile locale ce se tin chiar acu'. Se duc berbecii, ca dupa aia sa maraie pe la colturi sau la teve, ca iete al dracului, aia n-a facut-o, pe ailalta nu ne-a dat-o, s.a.m.d. Astia sunt, invatati s-astepte "sa le dea" si sa stea la cozi, nu conteaza pentru ce!

 

Subiect comentariu: Re: Frustrati

Utilizator: bogdan(Vizitator)

Data: 2007-03-19 11:21

Mai tu esti bolund? Ce drac sa "reusesti" inainte de '89. Sa fii securist sau sa fii activist? Pune mana si citeste daca pe-atunci erai doar in stadiul de proiect.

 

Subiect comentariu: Re: vinovat- naivul popor roman !!!

Utilizator: Raphael pt Dragos(Vizitator)

Data: 2007-03-19 11:22

In mare parte de acord cu postarea dumitale. Dar se impune o erata. Noi Bucurestenii nu am stat cu mainile in san la Lovitura de Stat. De ce nu au venit Timisorenii in Bucuresti in Decembrie 1989? Trebuia sa ne unim. Si apoi media a fost aceea care ne-a manipulat pe fatza. Comedia inca merge inainte. Miron Cozma vrea 4 milioane de Euroi. Cine a fost, este si va fi prostul?

 

Subiect comentariu: Re: Banii partidului?

Utilizator: Aris(Vizitator)

Data: 2007-03-19 11:33

Gresit banii partidului,moncher !Ce partid ?o adunatura de golani ! Banii proveneau din sacrificiile si foamea indurate de acest popor bland si naiv.Ceausescu a lasat o tara fara datorii si cu o industrie mastodont,e drept cu picioarele de lut,dar care avea sa fie sursa viitorilor milionari de carton care acuma sunt beton.Totul sub bagheta magica a lui Ion Iliescu&Co.

 

Subiect comentariu: Re: Mergeti la AMBASADE, CONSULATE SI CENTRE CULTURALE si veti gasi o multitudine..

Utilizator: Sogor(Vizitator)

Data: 2007-03-19 11:37

Dupa mineriade,mineri care au ciomagit oameni prin Bucuresti puteau fi gasiti in serviciul de securitate si paza al multor ambasade departe de locul faradelegilor.

 

Subiect comentariu: Re: Re: foarte frumos

Utilizator: Gigi(Vizitator)

Data: 2007-03-19 12:00

toata lumea se plange si moare de invidie dar daca vretzi sa se faca dreptate alegetzi-l pe fratele meu de nume GIGI BEEEEEEEEEEEEEEcali si o sa traitzi bine

 

Subiect comentariu: Adi Nastase? Taticul lui Columbeanu? Spionajul facut de Nasy si Tiri, nimic de el?

Utilizator: georgel(Vizitator)

Data: 2007-03-19 12:08

Hai baieti, ca mai puteti!

 

Subiect comentariu: lui Calin Cosmaciuc

Utilizator: Vasilescu(Vizitator)

Data: 2007-03-19 12:38

Excelent articolul! Dar l-ati uitat pe Columbeanu. Pe Ion Columbeanu, tatal beizadelei care zice ca a facut afaceri si asa s-a imbogatit! Ia mai vedeti prin cate guverne tov. Ion Columbeanu a fost inca din 1960 si cine din PSD isi ascunde banii pe la Iri prin conturi.

 

Subiect comentariu: Revolutie in Romania nici o data nu va mai fii.. Aici comanda UE si NATO:

Utilizator: Sibianul(Vizitator)

Data: 2007-03-19 12:43

Nu va mai faceti planuri. Situatia e dezastruasa in Germania si nemtzi emigreaza unde pot pina si in Africa.Si voi daca mai aveti puteri emigrati unde va duc picioarele si uitati Romania capitalista. Care nu mai aveti putere lichidati tot si dupa voi potopul.EU va scalda in singe daca va rasculati iar agenti NATO va lichideaza sa nu le incurcati planurile.

 

Subiect comentariu: BASESCU -I VINOVATUL!

Utilizator: GIGEL NAIV&chiombea si pretinii(Vizitator)

Data: 2007-03-19 12:58

Nu are nicio legatura opinia noastra cu materialul? Asta nu are importanta noi avem o misie importanta si clar conturata asa incat o sa mai auziti de noi.

 

Subiect comentariu: Cum sunt lasati in pace...

Utilizator: Mobius(Vizitator)

Data: 2007-03-19 13:55

O singura intrebare: Cum sunt lasati in pace acesti indivizi de catre justitia din Romania???

 

Subiect comentariu: PATRICIU GINERELE LUI ROSIANU

Utilizator: Adrian Nastase(Vizitator)

Data: 2007-03-19 13:59

nici un comentariu

 

Subiect comentariu: Re: BASESCU -I VINOVATUL!

Utilizator: Ghita Bizonu'(Vizitator)

Data: 2007-03-19 14:06

las ca nici tovarasul reprez4entat de la Anvers nu-i busuioc de pus la icoana!

 

Subiect comentariu: Si cand va ziceam ca sunteti ...

Utilizator: Ghita Bizonu'(Vizitator)

Data: 2007-03-19 14:13

nu m-ati crezut. Normal ca ei s-au imbogatit! Caci ei nu erau comunisti cum ii banuiati ci oportunisti. Si au avuat toate oportunitatile in 1990.; Dar, ia ziceti-mi care este ascendenta alora de-au condamnat comunismu? Auz? Ca fiecare dupa posibilitati : unu c-o firma de import (Burtica). altu c-un Computerland (Badea-Dinca) si altii doar cu articole in ziare (Tismaneanu). Doar cu articole si morala. Ca la ei morala e proprietate de famelie

 

Subiect comentariu: Re: Internationala canaliilor

Utilizator: zhj(Vizitator)

Data: 2007-03-19 14:22

Bineinteles ca se intovarasesc! Banul conteaza, indiferent de unde provine. Iar daca "revolutionarii" romani au permis acestor lichele sa jefuiasca tara...acuma, poate, au devenit constienti!

 

Subiect comentariu: WIKI-MERDE

Utilizator: jordi(Vizitator)

Data: 2007-03-19 15:04

draga, poate ca un mic remediu ar veni din partea unei initiative tip wikipedia a biografiilor compromise, unde sa fie turnati pur si simplu toti colaborationistii cu fostul regim. macar sa stim si noi cu cine avem de-a face atunci c?nd cumparam sau vindem ceva, pentru ca un boicot impotriva acestor jigodii sa fie in sfirshit efectiv. O mare baza de date inter-relationata in cara sa apara persoane si firme, cu ale lor proprietati si afaceri, pentru a fi consultata inaintea incheierii oricarei tranzactii, pentru a garanta onestitatea acesteia. De facut se poate face, si destul de usor (i se pot pune bazele in citeva saptamini), numai ca are o mare HIBA: nu garanteaza nimeni ca postarile le vor face exclusiv persoane oneste, si ca denuntzurile nu vor fi false. Din pacate, cred ca lipseste temeiul legal, de moment ce nu prea se pot publica date despre privati asa cu una cu doua, apoi ar trebui sa fie tot bazat pe probe, nu pe amintiri, si in plus o initiativa de acest tip nu se poate substitui justitiei. Totusi, chiar si in lipsa (in principiu) a unui arbitru impartial si credibil (pentru ca justitia rom?na nu este), cred ca atunci cand se dispune de un instrument de lectura a informatiei fiabil, descifrarea acestor informatii poate ajuta la limpezirea apelor. Avem nevoie de asa ceva, numai cu conditia sa nu sufere beteshugul sterilitatzii tipicului forum de opinii de pe linga un articol sau altul. alte idei? va imbratzishez, cum ar zice in ziua de azi Cornel Burtica inainte de a pune receptorul in furca.

 

Subiect comentariu: Re: Re: NOMENCLATURA CRIMINALA | Glumesti, coane?

Utilizator: Taranistul(Vizitator)

Data: 2007-03-19 15:21

De ce dupa 2000 nu l-ati judecat pe tapul al mic!Stiu ca el v-a dat in judecata pe voi si pe peremei si a castigat procesele!

 

Subiect comentariu: Re: Re: NOMENCLATURA CRIMINALA | Glumesti, coane?

Utilizator: TARANISTU(Vizitator)

Data: 2007-03-19 15:24

DEMNITARI FESENISTI -PESEDISTI JUDECATI - CONDAMNATI IN PERIOADA 1997-2000 : ? STANCULESCU VICTOR ,CHITAC MIHAI ,TOPLICEANU VASILE,VASILE MOTISAN,ALEXANDRU RADULESCU,PETRE ISAC,ALEXANDRU TOBA ,STEFAN BOBOC,ZAHER ISCANDARANI,VOINEA OPREA,MARTA TOADER,SEVER MURESAN,,MUJEA MARCELINII,GEORGE TANASE,RAZVAN TEMESAN,COL.MILOSTEANU ,CLAUDIU MARIUS STROE,CONSTANTIN POPESCU,CALIN MARINESCU ZIS SOGUNUL,PAUL PETRACHE,GHEORGHE TOADER ,ANREI CARAIANI,CTIN.LUCACIU ,VIOREL STANILA,MIRCEA ION MIHAIL ,BARBU PURDEA,ALEXANDRU DIMA,ION ANGELESCU (ULTIMI 10 CONDAMNATI IN CAZUL FLOTA ). ALEXANDRU DINULESCU ,NECULAI LOGA,MARCEL IVAN,MIRELA FACO,ALEXANDRU RADUCANU,ANA CAPETTI,GRIGORE MAIMUT,GABRIEL BIVOLARU (deputat pdsr ),TRAIAN SARBU,GHEORGHE POPESCU,VASILE GHEORGHE -ZIS GIGI KENT ,CRISTIAN CRACIUN,DUMITRU IVAN,MARIUS GEORGE DANIELESCU (fost ministru de finante in guvernul Stolojan )ION FLOREA (CONDAMNATI PENTRU INFRACTIUNI BANCARE )..ILIE STANCIU,MARIN PETRE ,MIRCEA BODEANU,CONSTANTIN CONSTANTIN,DUMITRU DRAGOMAN,VICTORIA BALTEANU,LIVIU CTIN. NITA,CORNELIU IACUBOV,MARIAN PAMUC SI ALTII.

 

Subiect comentariu: Re: Poa' sa vina si Hitler la putere, eu la revolutie nu mai merg

Utilizator: BECHRIEZ(Vizitator)

Data: 2007-03-19 15:29

Degeaba, ai stat la inter daca in 20 mai ai votat peste 80%, cu sefii comunisti, impotriva lui COPOSU, care nu mancase salam de soia si vindea tara!Prostia si domnia se plateste!Ce daca nu te duci la vot?Jaf in ciuperci!Se duc tovarasii si voi iar munciti si nu ganditi!

 

Subiect comentariu: Re: Poa' sa vina si Hitler la putere, eu la revolutie nu mai merg

Utilizator: Pere Joseph Stalin(Vizitator)

Data: 2007-03-19 15:35

Ba o sa mergi nenica! Ati fost atat de putini acolo si am fost atat de multi prin gaura de sarpe incat nu aveati nici o sansa. Satisfactia dumneavoaastra ? Ca vreo cateva ore sau hai sa zicem zile tuturor cacanarilor de mai sus le-a tzatzait tartitza de spima asa cum probabil n-o sa li se mai intample. E foarte mult dar nu merita nici o viata d-a voastra a celor curajosi. Noi ailalti suntem de aceesi teapa cu ei si ii meritam. Heil la lupta cea mare!

 

Subiect comentariu: Re: Revolutie in Romania nici o data nu va mai fii.. Aici comanda UE si NATO:

Utilizator: OSEAN(Vizitator)

Data: 2007-03-19 15:44

Sibianule, ce gandire profunda ai.Acum, m-am luminat la minte.IN 1989, UE SI NATO A DAT ORDIN CA ROMANII SA TRAGA IN ROMANI.Ceausescu, era comandantul suprem al NATO.Tot NATO si UE au jefuit ROMANIA SI S-AU FACUT CAPITALISTI DE CUMETRIE.La toate aceste actiuni facute de UE si NATO se mai adauga votul romanilor inteligenti din 1990 si mineriadele puitoare de trandafiri.Ce gandire profunda ai ba baci sibiene!Era, sa uit! In 1990, la fiecare cabina de vot era cate un soldat NATO care da dolari la romanasi ca acestia sa voteze cu fostul secretar al CC al pcr!Toata lucrarea era supravegeata de comisari UE care scandau :NOI MUNCIM NU GANDIM,ILIESCU APARE SOARELE ASARE SI COPOSU ROADE OSU!

 

Subiect comentariu: Re: vinovat- naivul popor roman !!!

Utilizator: Ghita Bizonu'(Vizitator)

Data: 2007-03-19 15:49

Esti de o naiviate comica. Auzi cica poporu roman e vinovat. Dar zapacitii care vorovesc despre morala, deloc?! Pai mai dragule fara comunisti nici macar galagie anticomunista n-ar fi! Ia lista alora din comisa Tismaneanu si vezi cati dintre ei sunt copii unor fosti activisti. Si mai ai obrazul sa vorbesti de naivitate? pai ce nu stii ca Serban de redacta proclamatia era profesor de socialism stiintific?!

 

Subiect comentariu: Re: Re: O TARA DE HOTI

Utilizator: mercenarul(Vizitator)

Data: 2007-03-19 15:58

Foarte buna ideie si asa nimeni nu ia masuri radicale pt. acesti foarte multi hoti si criminali care au distrus Romania si au adus poporul intr-o saracie totala. Sa trecem la treaba si sa terminam odata cu aceste ... !!

 

Subiect comentariu: Re: BASESCU -I VINOVATUL!

Utilizator: antyprosty(Vizitator)

Data: 2007-03-19 16:17

da, e vinovat ca e amic cu ginerii lu teleaga!!!e de vina ca a primit sprijin pt alegerile la primaria capitalei din partea lor!!multi stie putini cunoaste!

 

Subiect comentariu: Basescu NU?Nuuuuuu!Cum el?Cel mai corect dintre hotzi?

Utilizator: ANTI(Vizitator)

Data: 2007-03-19 16:28

As vrea sa va injur dar daca o fac ma cobor la mintea voastra pro manipulare,pro dezinformare,etc.Ceea ce a-ti scris este corect dar despre carmaciul vostru nimic?Cum care?Marele Basescu, sau a-ti uitat?

 

Subiect comentariu: Re: Valcea

Utilizator: Evevze pt Nicut(Vizitator)

Data: 2007-03-19 16:35

Hai ca-i tranferam pe ziaristi la sediul nostru din Bucharest.

 

Subiect comentariu: hotia politica

Utilizator: liberal(Vizitator)

Data: 2007-03-19 16:36

Multumim pentru articol. Stiam se vede in Romania la tot pasul! Masinile de lux din Romania batla numar toate masinile de lux existente in toata Europa! Vilele construite in 17 ani este exorbidant. Mizeria politica afacerilor este indescriptibila ,o adevarata panza de paianjen in care Basescu este de vina ca a avut curajul sa spuna ca este coruptie si continua. Bugetul Romaniei nu ajunge pentru atata hotie. Romanii nostrii pleaca pe rupte,salarile cetatenilor romani cinstiti sunt doar ca sa respire. Basescu este vinovat .DA Ca la numit pe tariceanu premier.

 

Subiect comentariu: nu e nici o noutate

Utilizator: (Vizitator)

Data: 2007-03-19 16:47

si se stie ca cine a fost apropiat de farfurie...s-a infruptat si continua sa o faca. Naiv e cel care crede ca fara relatiile create in timpul comunistilor ,ar fi ajuns aceste personaje sumbre si as zice chiar criminale (sa nu uitam cu ce se ocupau pe vremea lui Ceausescu) la asemenea "performante" pe plan financiar...

 

Subiect comentariu: Re: Prinsi si arestati

Utilizator: faraimportanta(Vizitator)

Data: 2007-03-19 18:01

taticii capitalistilor de azi ii bagau la puscarie pe tatii nostri pentru ca erau chiaburi,"cozi de topor ale capitalistilor";urmasii acestor oameni cu"constiinte inaintate"ne-au facut copiii sa-si ia lumea in cap...si ziceti ca istoria are o evolutie ciclica?

 

Subiect comentariu: Bun articolul....

Utilizator: ALI BABA(Vizitator)

Data: 2007-03-19 20:17

Companionii mei l-au citit cu interes..

 

Subiect comentariu: Romania, o cloaca de hoti

Utilizator: AA(Vizitator)

Data: 2007-03-19 20:51

Tara a devenit o cultura de talhari!

 

Subiect comentariu: Re: PATRICIU GINERELE LUI ROSIANU

Utilizator: Andrei Voicu(Vizitator)

Data: 2007-03-19 21:15

Da, si ? Ce-i cu Rosianu ? Sabina era o tanti f cumsecade

 

Subiect comentariu: DIN CAUZA "SUPRAVIETUITORILOR" PLEACA ROMANII DIN TARA!!!

Utilizator: Vasile Matei(Vizitator)

Data: 2007-03-19 21:52

Cine nu stie asta nu are rost sa-si scrie opiniile!

 

Subiect comentariu: Re: NOMENCLATURA CRIMINALA

Utilizator: nak(Vizitator)

Data: 2007-03-19 22:10

cita dreptate poti sa ai!PACAT CA NET-UL E SCUMP LA TARA. CINEVA STIE DE CE!!!

 

Subiect comentariu: bogatii romaniei

Utilizator: gaby(Vizitator)

Data: 2007-03-23 08:05

capitalismul in tara noastra a fost facut de comunisti,care ne-au aruncat intr-un feudalism notoriu pt a determina pe toti oamenii curati(moral)sa ajunga sa regrete si sa doreasca intoarcerea la comunism

 

Subiect comentariu: corina vasile profesoara criminala

Utilizator: catalina(Vizitator)

Data: 2007-05-30 09:46

sunt asa indignata de acest caz in cat dc ma pun in situatia parintilor acestui copi nevinovat aruncat de la etaj de profesoara io as omorao fara regrete as face puscarie.am inteles ca e membra misa .oameni care intra in astfel de organizatii sunt nebuni si prin urmare nici ea nu era sanatoasa la cap.de ce nu se da in tara asata pedeapsa cu moartea de ce sa ii tinem pe acesti criminali in carca cu mancare si paturi sunt oameni amarati fara casa si stau pe drumuri si astia stau bine merci in puscarii pe bani nostrii.moarte pt moarte.