http://www.evz.ro/template/images/sigla.jpg

www.evz.ro/articole/detalii-articol/848814/Mostenitorul-secret-al-lui-Ceausesc

Luni, 27 Aprilie 2009

http://www.evz.ro/pictures/articles/normal/f74137460fe3ffb2c1a7fcf5f5b98bd1.jpg

Moştenitorul secret al lui Ceauşescu

 

Liviu Iolu

 

După o investigaţie ce a durat mai bine de un an, l-am găsit şi vi-l prezentăm pe cel mai misterios membru al clanului Ceauşescu. Daniel Valentin Ceauşescu (28 de ani) s-a născut în Bucureşti, în 1981, şi este nepotul direct a lui Nicolae şi al Elenei Ceauşescu. În jurul copilului lui Valentin Ceaşescu şi al Iordanei Borilă s-a păstrat un relativ mister înainte de Revoluţie şi un secret total în ultimii 20 de ani, timp în care a locuit şi a studiat în Statele Unite ale Americii. Este fizician, ca şi tatăl său, şi s-a întors de curând în România ascunzându-şi identitatea şi ferindu-se de expunerea în public.


Spaimele din 1989


Dacă am privi familia Ceauşescu ca pe o dinastie istorică, Daniel Valentin este moştenitorul. De sânge, de nume, de avere. Este primul fiu al lui Valentin, cel mai mare dintre copiii lui Nicolae Ceauşescu.


A trăit aproximativ 18 ani într-o pribegie anonimă impusă de mama sa, Iordana (Dana) Borilă. Acest adevărat autoexil este justificat de Iordana prin spaima că furia poporului, aşa cum au simţit-o urmaşii şi apropiaţii cuplului dictatorial în primul an de după Revoluţie, s-ar putea răsfrânge şi asupra unicului nepot de la acea vreme al lui Nicolae Ceauşescu.


Daniel Valentin avea doar 8 ani în 1989, era şcolar, bunicii tocmai fuseseră împuşcaţi la Târgovişte, tatăl se afla în penitenciar sub acuzaţia de subminare a economiei naţionale, mama primise o citaţie cu o acuzaţie asemănătoare şi se ascundea la prieteni împreună cu el. Din vuietul mulţimii dezlănţuite pe străzi, Iordana Borilă a memorat o „promisiune” înspăimântătoare ce reprezenta o perspectivă îngrozitoare pentru viitorul copilului său: ”Să ajungă să stea într-un orfelinat de-al lui Ceauşescu, să vadă şi el condiţiile în care au stat copiii poporului atâţia ani!”. Plecarea din ţară şi traiul într-o necesară şi asumată discreţie au fost soluţiile găsite pentru a conserva integritatea fizică şi psihică a copilului.


S-au autoexilat în SUA


Traseul complet urmat de cei doi este încă un mister din pricina secretomaniei cu care Daniel, Dana şi Valentin s-au înconjurat în anii ce au urmat. Varianta cea mai plauzibilă, aproape imposibil de verificat în lipsa confirmărilor celor implicaţi, este că au fugit în Israel ajutaţi de academicianul Nicolae Cajal, cu care părinţii Iordanei s-au aflat în relaţii de prietenie. Mama Iordanei, Ecaterina Abraham (devenită Borilă după căsătoria cu liderul comunist de origine bulgară Petre Borila) avea origini evreieşti prin bunicii născuţi în familiile Lote şi Abraham. În aceste condiţii, obţinerea cetăţeniei israeliene pentru urmaşi este posibilă.


Cert este însă că mama şi băiatul au petrecut ultimii ani de „exil” în Statele Unite ale Americii. Daniel Valentin şi-a terminat studiile într-un colegiu din New York, obţinând licenţa în fizică şi filozofie, călcând astfel pe urmele tatălui său care are în spate o carieră lungă de fizician. După terminarea studiilor a revenit în ţară împreună cu mama sa, păstrând discreţia deprinsă în lungul exil. Data întoarcerii în România a celor doi coincide cu trecrea în nefiinţă a Zoiei Ceauşescu (noiembrie 2006). Tot un deces, de data aceasta din familia Mizil, a provocat apariţia în public a Danei şi a lui Daniel.


Seamănă cu unchiul Nicu şi cu bunicul Nicolae


Zidurile bisericii de la Cernica adăposteau, în decembrie 2008, trupul fostului demnitar comunist Paul Niculescu Mizil. Seara, la lumina chioară a lăcaşului, rudele primeau condoleanţe de la prieteni foarte apropiaţi. Intrau, pe rând, oameni care încercau să ocolească astfel zarva înmormântării de a doua zi. Printre aceştia, un tânăr şi o doamnă ale căror discreţie se distingea chiar şi într-o atmosferă de priveghi. „Dana şi copilul!”, tresare Donca Mizil, fosta iubită a lui Nicu Ceauşescu.


Cele două femei îşi zâmbesc şi discută cald, ca două vechi prietene. Descoperă împreună faptul că, imediat după Revoluţie, şi-au ars majoritatea fotografiilor făcute în vremea în care au trăit cu cei doi fii ai lui Nicolae Ceauşescu, ca să nu poată fi folosite drept dovezi împotriva lor. Daniel este îmbrăţişat cu căldură şi i se spune de câteva ori că „are ochii lui Nicu”, unchiul său.


Nu au încredere în oameni


Tânărul, puţin stingher şi copleşit de atmosfera familială, zâmbeşte mult şi vorbeşte puţin. Îşi caută cuvintele, pe care le rosteşte într-o română perfectă, uşor cântată. Ceea ce poate trece drept accent ardelenesc se dovedeşte a fi, de fapt, o pronunţie englezească. Îşi expune ideile privitoare la „socialismul lui Barack Obama” coerent, tranşant, pe alocuri ştiintific. Crede că nu are amintiri clare cu celebrii săi bunici pentru că era mult prea mic în 1989, dar şi pentru că schimbarea mediului la o asemenea vârsta le şterge mai lesne.


Părerile sale despre România trădează o cunoaştere perfectă a trecutului familiei din care face parte şi a perioadei comuniste. Obsesia „telefoanelor ascultate” apare, de mai multe ori, în discuţia cu el, care conţine referiri dese la trecutul României, dar şi la excesele Americii. Îmbrăcat modest, dar nu sărăcăcios, într-o jachetă din piele şi jeans, Daniel pare protejat excesiv de mama sa, care nu-l scapă din ochi şi îi urmăreşte atentă orice vorbă. Câteva trăsături ale feţei sale, o anumită căutătură, o grimasă, te duc uşor cu gândul la Valentin, tatăl său, la unchiul Nicu, ba chiar şi la bunicul Nicolae Ceauşescu.


Dana Borilă îşi arată suspiciunea cu privire la orice discuţie care are legătură cu fiul ei. Refuză politicos cererea unei ulterioare întâlniri, ba chiar şi dezvăluirea adresei de e-mail pentru o încercare mai detaliată de a o convinge să vorbească despre trecut într- un interviu amplu.


Fără încredere în oameni, din cauza „multiplelor dezamăgiri”, mama şi fiul merg doar împreună prin ca pitala aglomerată, uneori ţinându-se de mână, cu ochelarii de soare păstraţi pe nas aproape de fiecare dată. Circulă des cu mijloacele de transport în comun. E posibil ca mulţi bucureşteni să-i fi întâlnit în tramvaiul 40. Odată „îm barcaţi”, se aşază pe scaunele din spatele vatmanului, pentru a-şi feri privirea de a celorlalţi călători.


În seara geroasă de la Cernica, la insistenţele membrilor familiei Mizil, cei doi au plecat spre casă cu o maşină, şi nu cu autobuzul, aşa cum veniseră.


A STUDIAT FIZICA ÎN SUA


Urmaşul lui Nicolae Ceauşescu e şomer


Deşi are diplomă de fizician obţinută la New York, Daniel nu şi-a găsit încă un loc de muncă în România. Şi-a dorit să lucreze alături de tatăl său la Institutul de Fizică Atomică, dar nu şi-a depus dosarul la timp, când au fost scoase locuri la concurs.


Din dialogul cu Dana şi cu Daniel reiese că nu vor să-şi facă publică povestea. Unul dintre motivele invocate este că românii încă nu sunt pregătiţi să-i accepte fără să-i judece prin prisma trecutului familiei Ceauşescu. Susţin că s-au întors în România pentru a rezolva „nişte probleme familiale” şi că nu ştiu dacă şi când se mai întorc în Statele Unite ale Americii. Daniel şi-ar dori să urmeze un doctorat peste Ocean.


MISTER


Nepotul ascuns


Misterul vieţii de azi a lui Daniel Valentin Ceauşescu este, într-un fel, o prelungire a discreţiei care l-a înconjurat chiar de la naştere, din 1981. Despre nepotul lui Nicolae Ceauşescu, născut în 1981, sunt consemnate extrem de puţine date. De exemplu, în
arhiva Agerpres, agenţia de presă care avea acces la evenimentele de familie ale cuplului dictatorial, există doar două fotografii în care apare singurul nepot al lui Nicolae şi al Elenei Ceauşescu. Un instantaneu făcut la Neptun, pe plajă, cu Daniel, mama sa, Valentin şi Elena Ceauşescu, şi un altul realizat la Predeal, în care personajele sunt aceeaşi Elena Ceauşescu, împreună cu nurorile Poliana Ceauşescu şi Iordana Borilă. În ambele, Daniel Valentin este consemnat doar cu apelativele „nepotul” sau „fiul”.

http://www.evz.ro/imagemanager/images/2009/aprilie/27/05ceausescu1.jpg

LA MARE. Iordana, Valentin, Daniel şi Elena Ceauşescu - la Neptun, în 1982


ARBORE

Bunicii dinspre mamă, tot comunişti de frunte


Iordana, mama lui Daniel, este fiica lui Petre Borilă (1906-1973), pe care Raportul de Condamnare a Comunismului îl descrie drept „militant comunist născut la Silistra (Bulgaria), al cărui nume adevărat era Iordan Dragan Rusev şi care în anii ’30 a adoptat pseudonimul Borilă.


Potrivit Raportului întocmit de comisia prezidenţială condusă de politologul Vladimir Tismăneanu, Petre Borilă a fost membru PCR din 1924 şi comisar politic în Brigăzile Internaţionale în timpul Războiului Civil din Spania, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a stat la Moscova, unde a colaborat cu Gheorghi Dimitrov (preşedintele Cominternului) şi cu Dimitri Manuilski (cel mai important demnitar sovietic pe lângă Comintern), iar cu Ana Pauker, Vasile Luca, Leonte Răutu şi Valter Roman a conlucrat pentru a forma nucleul care va prelua conducerea PCR după invadarea României de Armata Roşie.


Istoricii comunismului adaugă, în acelaşi document, că Petre Borilă a ştiut cum să stabilească o relaţie apropiată şi cu Gheorghiu-Dej. „În timpul anilor ’50, a participat direct la acţiunile represive organizate de Securitate, împreună cu Dumitru Coliu (alt comunist de origine bulgară) şi Ion Vinţe (János Vincze). De fapt, Borilă a fost implicat în cele mai secrete
afaceri politice şi era cunoscut ca o figură distantă şi suspicioasă”.


Mama Iordanei, Ecaterina Abraham-Borilă, a fost - potrivit aceleiaşi surse - o comunistă militantă de origine evreiască, membru al Comitetului Central al PCR (1948-1969), al Biroului Politic (1952-1965), al Comitetului Executiv al CC al PCR (1965-1969) şi vicepreşedinte al Consiliului de Miniştri (1954-1965).


Vladimir Tismăneanu descrie relaţiile dintre familiile Ceauşescu şi Borilă drept „tensionate”, în special după căsătoria lui Valentin cu Iordana, „eveniment la care Ceauşescu s-a opus cu încăpăţânare”. Această variantă este susţinută şi de Mihaela Ceauşescu (fiica lui Marin Ceauşescu, unul dintre fraţii Dictatorului) care povesteşte în cartea sa că „Nicolae şi Elena au facut front comun împotriva lui Valentin când s-a căsătorit prima dată, cu Dana Borilă. Au fost impotrivă amândoi, la unison”.


De altfel nici celălalt bunic al lui Daniel Valentin, Petre Borilă, nu aproba această căsătorie „datorită faptului că el condamna antisovietismul lui Ceauşescu”.

1930
este anul în care Iordan Dragan Rusev, bunicul dinspre mamă al lui Daniel, a adoptat pseudonimul Borilă

http://www.evz.ro/imagemanager/images/2009/aprilie/27/05ceausescu2.jpg

LA MUNTE. Elena, Daniel, Iordana şi Poliana Ceauşescu - la Predeal, în 1984


AVERE

Moştenirea - câteva tablouri


În afară de nume, moştenirea de care poate beneficia Daniel Valentin din partea familiei Ceauşescu este aproape nesemnificativă. Singura parte de „avere” îi poate reveni din procesul prin care Valentin Ceauşescu a obţinut, în justiţie, câteva obiecte de artă care i-au aparţinut lui şi fraţilor săi până în 1990. De altfel, dintre tablourile cerute de Valentin în ins tan ţă, o mare parte sunt ale Iordanei Borilă, ridicate de procurori din casa acesteia în 1990. Iordana a studiat istoria ar tei şi, potrivit ei, o mare parte dintre tablourile „confiscate” din casa sa după Revoluţie erau ca douri primite direct de la pictori pe vremea când era stu dentă. În discuţie se află 42 de tablouri şi 9 obiecte de argint şi porţelan.


Bunurile, mare parte din colecţia familiei Borilă, au făcut recent obiectul unui articol in „New York Times”, unde reporterul îl citează chiar pe Valentin Ceauşescu, dar de care cei în cauză sunt extrem de nemulţumiţi şi consideră că a fost scris cu rea-credinţă.


În ciuda unei hotărâri definitive a instanţei date încă din 1996, doar o mică parte dintre tablourile şi obiectele cerute i-au fost înapoiate lui Valentin, restul fiind încă în posesia Muzeului Naţional de Artă, care invocă mai multe motive ca să nu le returneze şi este acuzat de birocraţie excesivă de către avocaţii lui Valentin. Pretenţia Muzeului Naţional de Artă al României este ca Valentin Ceauşescu să ceară restituirea bunurilor de la Parchet, iar Parchetul, la rândul său, să le ceară de la muzeu.


O altă „moştenire” de care Daniel poate beneficia este marca Ceauşescu, pe care Valentin Ceauşescu şi Mircea Opran (fostul soţ al Zoiei) au înregistrat-o la OSIM încă din ianuarie 2007.


PORTRETE

http://www.evz.ro/imagemanager/images/2009/aprilie/27/05tatal.jpg

Tatăl - Valentin Ceauşescu


Fiul - Daniel Valentin Ceauşescu

http://www.evz.ro/imagemanager/images/2009/aprilie/27/ceausescu_agerpres.jpghttp://www.evz.ro/imagemanager/images/2009/aprilie/27/05fiul.jpg

 

Mama - Iordana (Dana) Borilă http://www.evz.ro/imagemanager/images/2009/aprilie/27/05mama.jpg

http://www.evz.ro/imagemanager/images/2009/aprilie/27/05incognito.jpg

EVZ INCOGNITO. Daniel Ceauşescu şi Iordana Borilă se feresc de privirile indiscrete ale bucureştenilor, purtând ochelarii de soare aproape la fiecare ieşire în oraş

 

Fotografii: Liviu Iolu

 

 

 

 

1.            Subiect

de alice(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 09:13

Usor-usor vad ca incepeti toti sa scrieti in stilul ziarelor- maculatura gen libertatea, ca nici majuscula nu merita. Nu are omul voie sa existe?

1.                            ce mai aveti cu ei?

de abraham(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 09:46

In lipsa de subiecte va bagati in viata privata a oamenilor. Oare acesti ceausesti au facut numai rau? Dar dupa 1989, de cei ce de cei ce au facut si fac rau, nu se scrie nimic? Poate gasiti pe unul [Citeste] care a facut bine dupa 1989 si nu-l stim noi. Si apropo, daca ceausestii erau un clan, cei de azi in cate clanuri sunt organizati? Va spun eu, un nume = un clan si asta tot asa. O fi mai bine acum, o fi mai rau, ramane sa va dati voi cu parerea, oameni simpli care suferiti cel mai mult din cauza crizei si care o sa platiti neam de neamul vostru banii imprumutati.

2.                            Lipsa de omenie

de Craioveanul(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 10:39

Atata lipsa de omenie nu inteleg cum poate avea cineva?
Pai acest copil chiar nu are nici o vina de faptul ca nu ai reusit in viata, vina este exclusiv a dumneavoastra!

3.                            Lumea a uitat si a iertat

de DJ Thro(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 11:09

Ce vina poate sa aiba un om pentru faptele bunicului sau ? De fapt nici Valentin nu poate avea o vina anume,el fiind un om cu foarte mult bunsimt si apropiere fatza de oameni,nu a semanat deloc cu restul familiei [Citeste] autoexilandu-se intr-un con de umbra in cfadrul familiei dar reusind sa arate ca este un adevarat conducator in momentul cand a condus Steaua spre gloria europeana.De pe urma luii ne place sa traim azi amintirea ca am avut si noi romanii la un moment dat o performanta de prim rang in fotbal,un trofeu european in ciuda tuturor frustratilor care si azi nu mai au loc de Valentin.Daca e sa te uiti cu ce specimene defileaza actualul presedinte incepi sa te intrebi daca un viitor doctor in fizica ar trebui sa se ascunda in spatele unor ochelari de soare pe strada.

4.                            Si totusi m-au trecut fiori

de Leila(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 11:42

cand i-am vazut moaca,seamana cu nenorocitul de bunica-su!

5.                            Rusine EVZ

de arabu(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 11:55

Ati ajun s la cel mai adanc nivel al jurnalismului... Acest om a suferit destul pentru un lucru in care nu avea nici o vina. O lipsa de omenie si profesionalism totala, prin care distrugeti vietile unor oameni nevinovati.

6.                            Si eu sunt cizmar si am un nepot cuminte si destept dar nu am avut bani sa-l tin in SUA la studii.

de CIZMARUL si DULAII(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 12:34

si nu am nici tablouri si nici altceva desi sunt un cizmar mai bun decat Nicolae Ceausescu, si desi mai batran ca el sunt inca in viata.Dar ce viata! De caine AMARAT, NU DE CAINI ROSII DINAMOVISTI, ci de catel jigarit, hingherit de grasii dulai ceausisto-securisti.

7.                            Perntru toti papagalii nostalgici de ceausism

de Ion Ernst Feher, luni, 27 aprilie 2009 - 13:16

1) Liviu Lolu este un jurnalist bun. Dovada chiar investigatia de fata. 2) De unde vine "sfanta voastra indignare"? Voi dictati despre ce subiect scrie sau nu un ziar? Pai asa era pana in 1989! Sa inteleg ca nu va [Citeste] place democratia? Nu va convine EVZ? Treceti la fituicile lui voiculescu et comp. Mare-i Gradina Domnului...

2.            Raspunde

ce mai veniti dom'le

de steve red(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 09:16

cu povestile astea ? Impuscati-i pe toti care ne-au furat tineretea, si veti avea o democratie in Romania. Rezidurile astea nu ar trebui primite in tara dupa cele ce au facut, direct si indirect, poporului roman !

1.                            hai sa fim seriosi

de alx(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 09:32

Cei ce ne-au furat tineretea sunt fie morti fie "n-au mancat usturoi" si azi ne conduc, din lumina sau umbra. Nu cred ca au avut loc tineretile noastre in galetusa aia rosie. Copilul asta nu are nicio vina asa cum [Citeste] nici un om nu e vinovat de faptele ascendentilor lui. Si oricum, odata si odata trebuie sa invatam, ca natiune, ca nu poti progresa daca nu lasi trecutul in urma, nu sa-l uiti dar sa privesti in fata si nu in spate.

2.                            Esti beton, fra

de Adi(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 09:38

Ce vina are omul ca e fiu de comunist? A fost alegerea lui? Datorita unor oameni ca tine merge tara asta asa cum merge. Mare gandire mai ai!

3.            Raspunde

mda, asa si?!

de doina(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 09:19

in afara de faptul ca seamana cu bunicul criminal, nu inteleg de ce ati publicat articolul.
ar trebui sa ne ingrijoreze soarta lui, ar trebui sa ne fie mila?
mie nu mi-e mila, nu ma intereseaza, mi-e oarecum scarba si ..... cam atat!
sa fie la el acolo!

1.                            Daca bunicul lui a fost...

de D.Lavrancea(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 09:50

... criminal , cei de azi ce sunt ? Chiar nu vedeti ce-i in tara asta ?

2.                            lui D. Lavrancea

de doina(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 10:05

vad ca minunatii ziaristi isi fac treaba cum trebuie : din ce in ce mai multi oameni regreta comunismul! trist, tragic, aiurea complet. stiu ca cei care o fac sunteti cei cu educatie precara ( maxim 10-12 clase ), fara [Citeste] sansa de a evolua si care intind mana catre stat, dar tot e foarte trist.

3.                            bai steve red

de flo(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 10:38

ce ar fi daca i-am impusca pe toti cei care au furat tara si din tara asta dupa 89 si in fruntea lor te-am pune pe tine?
esti nebun omule?
cred ca rezidul din povestea asta esti chiar tu si toti cei ce gandesc ca tine. rusine!!!!

4.                            Toti politrucii de azi din PSD-PDL-PC sunt urmasii criminalului comunist ceausescu nicolae.

de ursu, luni, 27 aprilie 2009 - 11:34

Tot ceea ce se intamplain tara ,neobrazarea prostanacilor, infractorilor corupti si asasinilor din PSD-PDL-PC are legatura directa cu ceausescu nicolae. cea mai groaznica mostenire criminal ceausista se afla in "oamenii noi" ceausisti, turma dezumanizata pe care se bazeaza in ani electorali PSD-ul kgb-lui iliescu ion.

5.                            @ursului derbedeu bolshevic : PDL-ul e singurul partid care s-a desprins cu adevarat de comunism!

de John Smith(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 12:00

Preshedintele Basescu E SINGURUL SHEF DE STAT CARE A CONDAMNAT COMUNISMUL IN MOD OFICIAL dar tu shi altzii ca tine va facetz ca uitatzi acest fapt capital! dar poate ca tu ai vrut sa zici pNL iar nu PDL : [Citeste] atunci lucrurile se clarifica : asha-zisele partide istorice au fost shi sint nishte anexe ale PSD, alias PCR, inventate special de Iliescu KGB pentru a prosti oamenii la vot shi pentru a fi un refugiu pentru securishti! ROMANII VOTEAZA BASESCU SHI PDL!

6.                            IOANE,

de ursu, luni, 27 aprilie 2009 - 13:14

...tocmai jignirile pe care mi le aduci dovedesc ca PDL-ul este asemeni PSD-lui un partid de securisto-comunisti.Si acum sa analizam cele afirmate de tine:1. Spui ca Basescu Traian a "condamnat" comunismul?Dar pe comunistii criminali cui i-a lasat?Mai mult decat atat [Citeste] acum i-a si readus la putere, alaturi de PDL.Intrebare:daca PDL-ul nu este un partid comunist de ce se compromite facand jocurile penale ale PSD-lui?2.Spui ca PDL-ul este un partid democratic?Fals, pentru ca actuala guvernare PDL-ta,in principal,este una antidemocratica,care readuce vechile practici stalinist-iliist-comuniste,vezi OUG a deconcentratelor,vezi politizarea administratiei romanesti,vezi nepotismul politic,vezi NIMICUL absolul al guvernarii boc emil.Vezi scandalurile din MAI CARE AU SCOS LA IVEALA IMPLICARILE PDL-lui si a liderului lui,in faptele de crima organizata ale lui puiu popoviciu,indiscutabile si ascunse prin tot balciul facut ulterior cu becali.PDL votat?

1.            Si...!?

de Marian(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 09:19

Din ce traieste "nepotu"? Din pensia mamei? Daca era un student bun avea si doctorat si post in USA. Am un nepot care anul acesta absolva la Anherst University. A fost curtat pentru doctorat de alte 4 universitati meritroase Harvard, [Citeste] Stanford, Duke...) Are deja un job si burse de la doua universitati. Asta....a trecut si el prin sccoala si...are balta peste ca sa poata trai bine. Si sa nu se teama ca este nepotu' lu' ceasca.......Daca este OM, va fi apreciat oricum.....Totusi..din ce traieste acum!? Ca "averea" bunicilor ......se zice ca nu exista...

1.                            dar tu si nepotul tau....

de 88(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 11:07

dupa care alearga universitatile din america din ce traiti...din jobul si bursele lui...hai sictir

2.            Raspunde

Diluat

de gecko(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 09:25

Mda, atatea vorbe care nu spun, de fapt, nimic. Intelegem si apreciem domnule Iolu ca te-ai chinuit sa obtii informatiile, dar articolul e inert. Prefer 500 de semne scrise bine.

3.            Raspunde

BANII E CAUZA ....???

de YON si MYHAI ANTONESCU(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 09:33

DE CE STATELE DEMOCRATICE OCCIDENTALE AU ACORDAT SPIJIN SI AU PRIMIT FOSTI ACTIVISTI PCR SI SECURITATE DUPA 1990 DAR CETATEANULUI DE RAND AU REFUZAT SA LE DEA VIZA DE INTRARE ???????????!

1.                            RE:viza Sua in 1990

de Ovidiu(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 10:04

Tot "haldaii" (taiatii imprejur) coane:)).Astia conduc lumea asta :))

4.            Raspunde

Curozitate versus Decenta

de Mike (Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 09:44

Articolul poate raspunde unei curiozitati inascute a fiintei umane, mai ales in cazul celora care au trait mizerabil in timpul dictaturii bunicului acestui tinar. Totusi, nu trebuie uitat ca tinarul nu este cauza aberatiile perpetuate in timpul dictaurii bunicului sau [Citeste] si ar trebui tratat mai "echidistant" sau chiar lasat in pace. Pentru informatia d-voastra in Statele Unite exista o legislatie speciala pentru PEPs ("Politically Exposed Persons".... persoane care au fost expuse politic in guverne dictatoriale) iar daca tinarul a locuit toti acesti ani in USA se poate spera ca nu este considerat a avea nici un fel de legatura cu anomaliile dictarurii bunicului dinsului.

1.                            Banii nu au miros

de Ion(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 09:57

Ipocrizia ,oportinizmul.,tu chiar crezi in lozincile drepturile omului ,bla,laaaa...etc,sunt doar perdele in care ishi pot desfashura activitatea ,pot creea mishcari sociale ,destabiliza ,imune punctul de vedere ..intr-un cuvint sa devenim sclavi ,vasali din propie initziativa.

5.            Raspunde

Dar ce avetzi cu aceasta familie ?

de Ion(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 09:48

Gata ,tot Ceausescu este de vina azi ? Numai Ceausescu a fost de vina de perioada comunista.' Fizician ,fizica nucleara ...shtitzi ceva despre acesta shtiintza ?acum nu shiau cishtigat diplomele pe spaga ,minciuna sau pe numele pe care il poarta . Este timpul [Citeste] sa judecam corect faptele shi sa lasam aceshti oamenii in pace ,sa-i apreciem pentru ceea ce sunt ei in prezent.,fiecare din noi are in familie ceva sau pe cineva incorect.

6.            Raspunde

RE:Daniel Ceausescu

de Ovidiu(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 10:02

Atat Daniel,cat si mama sa nu cred ca ar trebui sa aiba vreo frica sau vreo jena in a aparea linistiti in societate.Daniel,din descrierea jurnalistilor,pare o persoana inteligenta,cerebrala,constienta de ceea ce se intampla in jurul sau.Posibil sa fie si un [Citeste] "baiat bun",un tip ok.Deci,inca o data,sa nu aiba nici o retinere in a apare in lume.Probabil ca va da si de rautaciosi,dar marea majoritate a romanilor sunt oameni cu capul pe umeri,care nu judeca copiii si nepotii pentru faptele inaintasilor.Ar insemna sa ne intoarcem iar la comunism.!

7.            Raspunde

nepot

de koko_cornel(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 10:07

nu am fost si nici nu sunt un admirator alui ceusescu si a terorii impuse de el,ba DIMPOTRIVA!!!!!
dar la citirea acestui articol ,mie ca tata , mi-a placut
felicit pe AUTOR, bine scris!!!!!!!!!!

8.            Raspunde

rudenie

de gina popa(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 10:08

N-are nicio legatura de rudenie cu Ceausescu. Valentin este infiat.

9.            Raspunde

Chiar asa !

de marlene (Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 10:12

Chiar asa ! haideti sa-i dam in cap pentru ca il cheama Ceausescu! In cartea de telefon sint vreo 50 ! Cit despre" bunicul criminal" pe care tot mai multi au inceput sa-l regrete, nici o mila, ca doar atunci [Citeste] puteam obtine toti o casa, un serviciu sigur, sa avem o vacanta la munte sau la mare, o mobila de calitate, o masina ,copii scoala si facultate gratuit, camin asigurat, tot gratuit, cu bursa , fara a da spaga de sute de euro, eram in siguranta pe strada si in general , pe cind acum avem democratie, ceea ce am vrut de fapt, milionarul devine si mai bogat, saracul si mai sarac, hoti si criminali cu nemiluita peste tot in Europa, tiganii in floare care ei iti dau in cap si tot ei striga discriminare, iar in concluzie l-am impuscat ca nu puteau unii sa faca tot ce vroiau si cum vor inca ! De ce sa-i fie rusine ca este nepotul lui Ceausescu ! Este mai bine acum ? Nu a cerut nimic si singura concluzie ca este vinat de un jurnalist avid de senzatii si subiecte tari !

1.                            saraca marlene

de doina(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 10:56

esti dintre cei despre care povesteam : putintica la minte si cu mana intinsa la pomana! cine te tine acu' sa inveti si sa-ti faci un drum in viata?! da' e mai simplu

sa te uiti la telenovele in timp [Citeste] ce statul " ita da " casa si serviciu, nu-i asa?

2.                            marlene...

de ursu, luni, 27 aprilie 2009 - 11:53

"obtineai" pe de pomana si ce dadeai in schimb , tu ca femeie?

3.                            iar tu, draga Doina...

de un oarecare(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 12:46

... esti dintre cei carora le place sa munceasca precum boul in jug, ne-am lamurit. Noi, ceilalti, ne-am facut scoli si atunci, ne-am mai facut scoli si acum (deci, nu ne tine nimeni sa invatam) si nu ne uitam la [Citeste] telenovele, uite-asa, in ciuda ta. Si, da, ce e rau in "a-ti da statul" ceva? Presupun ca tu esti masochista si iradiezi de fericire doar daca "iti ia statul", asa cum de foarte multe ori se intampla acum... Suntem satui deja de astia ca tine, care muncesc de la 9 la 22 si conduc masina firmei, considerand asta un maaaaaaare privilegiu. Eu, ca si Marlene, as mai vrea sa muncesc ca inainte, de la 7 la 15 sau de la 8 la 16, si sa am timp liber restul zilei, sa ma duc la teatru, sa stau cu copiii, sa citesc o carte, sa ma plimb. Dar noi suntem oameni normali, ne integram mai greu in tagma celor ca tine, care vad in "capitalism" marele avantaj de a munci ca dobitocul pentru altii, de dimineata pana seara. Hai, te rugam, lasa-ne...

4.                            oarecare,

de doina(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 12:51

exact ce spuneam, ma obligi sa repet : prostia te impiedica sa-ti vezi si de copii

, si de timpul liber, si de teatru ( aici ma indoiesc ca ai calcat vreodata, posibil sa stii pe unde se afla teatrele in [Citeste] bucuresti, dar, doar atat ) si ca sa te linistesc, nu conduc masina firmei, lucrez fix de la 8.30 la 16.30, niciodata la stat, de 17 ani tot la firme private. dar mai conteaza si creierul omului, nu numai pomana, frustratilor ce sunteti!

5.                            Distinsa doamna Doina,...

de un oarecare(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 13:12

... dupa vocabular, pari a avea un creier super-dotat... De unde ai invatat sa vorbesti? De la teatrele pe care tu le cunosti biiiiine de tot? Recunosc, ma roade invidia - se simte distinctia de "doamna" in vocabularul etalat aici. [Citeste] :D Oricum, subiectul articolului e altul - ai luat-o rau pe aratura. Hai sa-ti fie bine!

10.         Raspunde

****

de RRRR(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 10:47

Daca le este fric asa-si schimbe numele si sa stea linistiti pana la adanci batraneti, nu sa plateasca sa apara la ziare si evident dupa aceea la televizor.
Parca vad ca devine candidatul vreunui partid la Pezidentiale sau poate independent...cine stie

11.         Raspunde

descendentii cominternului

de banes maria(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 11:09

Cine are ceva de impartit cu mostenitorii familiei Ceausescu,Mizil,Tismaneanu,Rautu,Roman,Pauker,etc ? In mod categoric nu sunt interesanti pentru nimeni. Singurii interesati sunt numai descendentii fostilor conducatori comunisti care ajutati de toate structurile de stat au preluat puterea politica si administrativa in [Citeste] 1989. Elocvent este faptul ca in timp ce Petre Roman era prim ministru Dana Abraham Borila impreuna cu copilul au fugit din tara. Curuos, nu ?

12.         Raspunde

lasati-i in pace

de Ionel(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 11:15

cu ce sunt ei vinovati ca rubedeniile lor erau niste analfabeti paranoici?
Ei macar sunt mai scoliti si cred ca au invatat din greselile carmaciului
Lasa-ti-i sa-si traiasca viata

13.         Raspunde

Daca-i adevarat....

de Comentator(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 11:24

"Si-a dorit sa lucreze alaturi de tatal sau la Institutul de Fizica Atomica, dar nu si-a depus dosarul la timp, cand au fost scoase locuri la concurs." - E limpede, baiatul a ramas roman verde, felicitari!

14.         Raspunde

CE FIGURA DE SCHIZOFRENIC ARE "MOSTENITORUL".

de ursu, luni, 27 aprilie 2009 - 11:30

Acest mostenitor al criminalului comunist ceausescu nicolae ce a mostenit ?Apetitul pentru crime,dexteritate in hotie ura impotriva capitalismului?Taica-sau,valentin, a reusit cu complicitatae unor judecatori stalinisti sa puna mana pe 15 tablouri care nu se vor mai intoarce niciodata la adevaratii [Citeste] lor stapani asasinati in inchisorile nazist-comuniste romanesti.Este gretos sa mai vezi inca facialele acestgor brute comuniste si sa afli ca progetiturile lor se mai cred mostenitori ai comunismului.Mama progeniturii ceausiste,iordana,s-a ingrozit ca nu cumva copilul ei sa ajunga in orfelinatele ceausiste,dar nu s-a ingrozit niciodata ca mii si mii de copiii romani erau asasinati si exterminati bestial in aceste orfelinate.Acestia sunt urmasii criminalului comunist ceausescu nicolae.Dispret total,sa dea Dumnezeu sa suporte si ei chinurile la care au fost supusi romanii de catre opincarul comunist-paranoic ceausescu nicolae.

1.                            URSULE,DA TU CUM ARATI?

de cristian(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 11:57

cred ca a prost,altfel nu-mi pot imagina ca un om cu o minima inteligenta,poate debita asa ceva.

2.                            cristiane...

de ursu, luni, 27 aprilie 2009 - 12:02

...demonstreaza ca individul nu seamana cu ceausescu nicolae care avea intradevar figura unui schizofrenic, constatare facuta d spaecialisti in materie. Va place, nu va place, gunoaiele comuniste nu sunt oameni.Punct.

15.         Raspunde

???

de marian(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 11:30

...in zece ani, timp in care se vor curata toti mafiotii are l-au omorat pe Ceausescu sa-i ia locul, Ceausescu va fii declarat erou national...PE PARIU CU ORICINE>>>

1.                            Ceausescu nicolae "erou national"?Pentru cine?

de ursu, luni, 27 aprilie 2009 - 11:38

....pentru toti opincarii dezumanizati din tara, "oameni noi" ceausisti,invatati doar cu pomanna data de partid?Te inseli ,pentru romanii liberi ,oameni demni si responsabili ,ceausescu nicolae si toata haita de acelasi sange cu el nu vor fi decat criminali comunisti.

2.                            Pt. ursu

de marian(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 12:01

...serios!!!... stimabile toti oamenii care au vrut cu adevarat democratie au taiat-o afara (ma refer la oamenii de bine nu la toti hotii), in tara au ramas aia care au vrut caderea lui Ceausescu doar sa-i ia locul si sa-si faca propriile interese si jocuri.

3.                            felicitari ursule!

de doina(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 12:13

asa cred si eu, urmasii criminalului comunist au crima in sange!
de fapt, un comunist bun e un comunist mort, cale de mijloc nu exista!

16.         Raspunde

Vai, vai

de ilegalistul 2009(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 11:33

Nu ai gasit adresa sau numarul de telefon al juniorului, ca vreau s/o pun cu el de un partid comunist. Numai asa va mai putem educa pe ziaristii astia cu nume de ...unsii Domnului pe pamant, domnule ULOI.

17.         Raspunde

i-am cunoscut personal

de un sinaian(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 11:38

In perioada anilor 1983-1987 am lucrat pe un utilaj de amenajat partiile de ski in Bucegi.Intr-o dimineata am urcat in aceeasi telecabina spre Cota 2000 cu Valentin Ceausescu si fiul sau care au schiat toata ziua pe partia din V.Dorului. [Citeste] A fost o discretie totala,fapt pentru care si astazi port un respect pentru domnul Valentin. Dupa comportamentul afisat in acea postura de turist si tata,nu cred ca este fiul dictatorului ceausescu.

18.         Raspunde

i-am cunoscut personal

de un sinaian(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 11:38

In perioada anilor 1983-1987 am lucrat pe un utilaj de amenajat partiile de ski in Bucegi.Intr-o dimineata am urcat in aceeasi telecabina spre Cota 2000 cu Valentin Ceausescu si fiul sau care au schiat toata ziua pe partia din V.Dorului. [Citeste] A fost o discretie totala,fapt pentru care si astazi port un respect pentru domnul Valentin. Dupa comportamentul afisat in acea postura de turist si tata,nu cred ca este fiul dictatorului ceausescu.

1.                            draga dom'le

de nimeni(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 13:07

sa stii ca eu nu i-am cunoscut personal, dar ce stiu sa spun este ca dupa revolutie nimeni nu a avut un cuvant rau de zis despre valentin. si am auzit destule despre el ca sef, ce om normal era [Citeste] si de cuvant si serios si la locul lui, fara fite - si asta trebuie sa va spuna ceva. iar ca fiul sau e mare... si ca seamana... mi se pare o absurditate. eu sa fiu in locul lor, as da ziarul in judecata pentru publicarea pozei. ce spera ziarul sa castige din asta ? oare nu-i mai citeste nimeni astfel ? si de ce va luati de copil, ca nu are serviciu? e dorobanti-ul plin de copiii de bani gata care nu fac nimic toata ziua, doar ca parintii lor sunt acuma cineva. ia mai lasati-i in pace si faceti articole adevarate, nu prostii. e trist ce s-a intamplat cu bunicii tocmai in ziua de craciun ! si e si mai trsit ca nepotul trebuie sa suporte acuma ura voastra desi nu-l cunoasteti deloc.

19.         Raspunde

Hunting

de Lia(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 11:39

Oare de ce trebuie nepotii sa plateasca pentru greselile bunicilor? Nu inteleg aceasta goana de a-l gasi pe nepotul lui Ceausescu, este teama de a nu va vinde ziarele? Wow, exclusiv la EvZ, articol senzational?! Daca as fi fost in [Citeste] Romania cu siguranta nu as fi cumparat ziarul daca as fi vazut un asa titlu. Nu exista dreptul la intimitate in aceasta tara, si uneori publicitatea poate face mai mult rau decat anonimitatea. Banuiesc ca autorul acestui articol este foarte mandru de el. Si, daca nu erai comunist, insemna ca ai fost, inainte "boier" ;) Oare domnul reporter din care categorie face parte? Felicitari lui Daniel Valentin ca a putut absolvi o facultate, desi sincer, nu inteleg de ce s-a mai intors. A, da, ca sa va vanda fituica ;) P.S. Exista o carte interesanta, se numeste "When will there be good news", scrisa de Kate Atkinson- veti vedea ce poate induce aceasta publicitate. Dar banuiesc ca nu va intereseaza fictiunea, nici macar parerile celor ce scriu aici.

20.         Raspunde

Un articol lipsit de gust

de Enache(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 11:42

Ziarul dvs.a cheltuit resurse serioase pentru un subiect care trebuia, cel mult, sa fie tratat ca o informare. Tanarul nu trebuia sa fie deconspirat si tratat la rubrica "senzational" pentru gloria unui ziarist sau altul.
Cred ca trebuie sa respectati mai mult oamenii din subiectele dvs. si pe cititori!

21.         Raspunde

ce aveti cu un copil nevinovat

de geo(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 11:44

lasati-l in pace

22.         Raspunde

sa va fie rusine!

de adi(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 11:47

n-aveti dreptul sa-i puneti poza pe prima pagina a ziarului, fara acordul lui...ati ajuns ca Libertatea...baiatul ala e nevionvat

1.                            si de unde sti tu ...

de 88(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 12:06

..ca nu au acordul lui si al mamei ca de fapt amindoi (si fiul si mama apar in cele de mai sus)...pina la urma pt bani ce nu face omul,in definitiv si la urma urmei fiecare eliber sa procedeze cum [Citeste] crede de cuviinta atita timp cit nu deranjeaza bunul mers al societatii..

23.         Raspunde

Duda nu, Valentin da...

de Calugarul Vasile(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 11:59

Cu ani in urma l-am povatuit pe Emil sa participe la competitita prezidentiala.Din pacate Emil s-a dovedit un diletant bine intentionat,mi-am asumat gresala si cred ca acuma D-zeu m-a luminat si cred ca sigurul contracandidat al lui Basescu nu este [Citeste] acest ***** de Duda impostor pretins regal,ci .....Valentin Ceausescu.Ceausescu tatal a facut multe pacate dar si multe fapte bune ,fiul sau ar putea demonstra ca tatal a fost bine intentionat dar prost inteles.Place sau nu asa cum l-am ajutat pe Emil sa devina Presedinte, si el s-a dovedit neputincios ma rog acuma ca fiul lui Ceausescu sa-l invinga pe Basescu.Cu Duda n-avem nici o sansa cu Valentin putem spera din nou

 

24.         Raspunde

penibili

de doareu(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 12:04

Invazie fara pic de rusine in viata privata a unei persoane...

25.         Raspunde

???????????????

de eliza(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 12:11

ma mir,si tot ma mir!toata lumea impotriva lui Valentin,dar oare ce-a facut rau? Vad ca de Adrian Nastase si familia nimeni nu-i deranjat,toata lumea tace,si dupa parerea mea,asta-i unul care chiar s.a beneficiat de trecut,si sa nu mai zic de [Citeste] prezent!Si copii lui,ce?Ca banuiesc ca primesc aceeasi ",educatie" ,furati cit puteti,ca puterea-i la noi!Eu cred ca baiatul acesta,chiar a studiat pe propriile lui puteri,si daca-i fizician,nu-i doar pe hirtie...........,ca doar numele nu l-a ajutat deloc,ba ,cred ca ,chiar ii aduce numai necazuri!Asta este,am suportat,si se suporta mai mult acum,ca doar s-au nascut ,pe linga comunisti,si baronii locali,care taie si spinzura,si de care nimeni nu spune nimic!sa tot privesti,din afara si sa te minunezi!

26.         Raspunde

RUSINE!

de oana(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 12:19

Va simtiti mai bine acum, nu-i asa? Ati distrus un om - felicitari, dragi ziaristi romani! Asa va place voua, de-aia ne e din ce in ce mai sila de voi! De ce nu v-ati fi ocupand cu atata ravna [Citeste] si de cei care l-au inlocuit cu succes pe Ceausescu dupa '89? Iar stilul - halal, ati ajuns sa scrieti precum "Libertatea"! Ziar de nimic!

27.         Raspunde

AR FI TREBUIT EXPULZATI CU TOTII!!!

de kafkas(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 12:22

RASCOLITI SENTIMENTALISMUL SI IGNORANTA BIETILOR ROMANI! PACAT! N-AU CE SA "CAUTE" SAU SA MOSTENEASCA IN ROMANIA!

1.                            da de ce?

de ana(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 12:44

Ce are copilul ala cu ce-a facut bunicul? Bun la inima, mai esti, dom'le, bun tare!

28.         Raspunde

De ce au mers inapoi in ROmania???

de Olga Khan(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 12:29

Ea a si lucrat pana sa iasa la pensie!!!!
De ce ??? Nu aavea bani???
Arata cam amarita si neglijata!!!!

29.         Raspunde

Dreptul la viata!

de din(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 12:29

Dac-as fi in locul lor v-as da in judecata pana v-as duce la faliment pentru pozele pe care le faceti!

30.         Raspunde

A studiat in USA ?

de Duda (Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 12:34

A facut pe bune facultate in USA ? sau la mishto ca mine ?

31.         Raspunde

nu ne ajunge ce avem?

de inel(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 12:38

nu ne ajunge ce avem? nu este sufucient blestemul pe care-l purtam? nu am omorat prea mult in istoria noastra? AJUNGE ! LUMINA DIN SUFLETELE NOASTRE ESTE IUBIREA DE SEMENI !

32.         Raspunde

???

de marian(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 12:43

...daca eram ca Domnul Ceausescu va trimiteam pe toti la canal...

33.         Raspunde

PENTRU TOTI CARE IAU APARAREA NEPOTULUI LUI CEAUSECU SI A MAMEI SALE

de etienne (Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 12:47

Bai astia care aparati pe nepotul lui Ceausescu si pe ma-sa ,pretinzand ca sunt nevinovati . Voi stiti ca in '44 cand au luat comunistii puterea au omorat sau bagat in puscarii pe toti intelectualii care nu s-au facut comunisti iar [Citeste] copiii si nepotii acestora n-au avut dreptul sa studieze in facultati ci doar sa lucreze pe santier pentru ca proveneau din familii cu idei anticomuniste ? De ce una ca fiica lui Petre Borila si fiu-sau sa nu sufere si ei cum au suferit copiii si nepotii celor pe care Petre Borila si ceilalti comunistii i-au ucis sau nenorocit ? Sa lucreze si astia doi pe santier la sapat santuri . Ce conteaza ca au facut o facultate ? Intelectualii pe care comunistii i-au obligat sa lucreze ca muncitori necalificati pe santiere nu aveau si ei facultati ? Fiti siguri ca nu s-au intors degeaba in Romania . Cine stie ce afaceri de recuperare a averilor lui Ceausescu pun la cale . V-a apucat mila de astia doi ? Bine a spus cine a spus ca MAMALIGA NU EXPLODEAZA .

1.                            etienne,

de ursu, luni, 27 aprilie 2009 - 13:20

.... si nu uitati ca-n timp ce tineri de varsta progeniturii ceausiste erai asasinati la ordinul lui iliescu ion, ceausistii se puneau la adapost in SUA.Oare cum de au fost primiti si li s-a permis sa invete acestor progenituri nazisto-ceausisto-comuniste [Citeste] in America, dusmanul cel mai puternic al comunismului?Asadar tot in SUA se ascund si criminalii comunisti asa cum s-au ascuns si nazistii si se mai plang americanii de grozaviile terorismului international?

34.         Raspunde

Lasati-i in pace !!!

de Florin(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 12:49

Nu ma incercati voi sa dezgropati trecutul...chiar nu are nicio vina saracul baiat. Acum datorita voua o sa inceapa celebra vanatoare mediatica .
Rusine sa va fie !!

35.         Raspunde

Viata Particularŕ

de Florin Marin(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 12:53

Oare ce va fŕcut acest copil de il blamati asa domnilor ziaristi. Fiind cetŕtean Romŕn nu aveti niciun drept sŕ scrieti fŕrŕ acceptul familiei lui. De ce nu vŕd un ziarist de la Ev.Zilei sŕ scrie u n articol de [Citeste] Bŕsescu s-au de Odraslele lui. Vŕ este fricŕ s-au sunteti controlati de SRI. Vŕd cŕ de Moldoveni din Republica Moldova care l e am dat cetŕtenie si fac atitea mŕgŕri nu spuneti nimic. Avindu-se in vedere cŕ este Romŕn are dreptul sŕ locuiascŕ in Romŕnia si sŕ aibe un serviciu.

36.         Raspunde

...

de una(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 13:02

mi-e mila de baiatu asta, are o povara grea de dus si populatia tarii nu-i usureaza tocmai povara. pacatele bunicului nu ar trebui sa se rasfringa asupra nepotului. ce vina are copilu ca seamana fizic cu bunicu? comunismul este o [Citeste] ideologie nu e fixat genetic. ii doresc din toata inima numai bine.

1.                            din pacate asa e

de un cititor(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 13:37

cineva spune ce vina are acest copil ca sa nascut din parintii fii de dictator,alti se intreaba retoric ce mosteneste acesta setea de a ucuide si setea de a fura? datimi voie sa pun si eu o intrebare ioana basescu,elena [Citeste] basescu fii lui nastase copiilui constantinescu ce mostenesc cumva apucaturile parintilor? odraslele basesciene deja sfideza prin mitocanie si furt de ce parchietul nu da curs la sesizarea lui rosca stanescu in cazul ioanei basescu? de ce nu judecati egal?

37.         Raspunde

???

de marian(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 13:17

...ce va mai place barfa...

38.         Raspunde

Valentin Ceausescu

de SOCRATE Francezul(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 13:19

nu a facut politica si nu vad niciun motiv ca familia lui sa sufere din cauza cuplului dictatorial.Felicitari lui Daniel,ca dupa studiile facute in America,el putea sa-si faca un viitor in Occident.Dar prin pastrarea limbii Romane si intoarcerea in Tara,arata [Citeste] ca isi iubeste pamantul unde sa nascut.Ce mare avere a avut Ceausescu in comparatie cu alti dictatori Africani(Miliardari si Castele prin Tarile Occidentale).

39.         Raspunde

INCET INCET FIII COMUNISTILOR...

de ALI BABA(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 13:20

Sunt resapati. Nici Petre Roman, nici fata lui Borila nu snt de condamnat. Nici ceilalti copii sau nepoti ai celor care au distrus Romania. concluzia: merita sa ne conduca in continuare. O noua incercare de a ne spala creierii.

40.         Raspunde

INVESTIGATIE DE UN AN????

de opinia publica(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 13:23

mare subiect, mare impact, ce sa spun, dar cit au costat investigatiile astea si cine le-a comandat???

41.         Raspunde

Daca nu erau comunisti lui ceasca

de Emigrantul(Vizitator), luni, 27 aprilie 2009 - 13:34

Daca nu erau comunisti lui ceausescu, paraziti scursurilor societati, inmultiti ca specie experimentala , infectati genetic de virusul distrugeri totale, rominia traia azi in europa,cu urmasi normali si nu in mizerie .