Main Content:

  Afişează mesaje
Pagini: 1 ... 497 498 [499]
7471  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: CAZ DE FORTA MAJORA. ANULAREA INDEMNIZATIILOR PENTRU LUPTATORI : Noiembrie 13, 2011, 09:50:06
CRED CA ESTE CAZUL SA IESIM IN STRADA: EU M-AM CAM SATURAT DE STRESUL IN CARE DE CIND ESTE MAFIA PORTOCALIE LA PUTERE TRAIESC ROMANII. DACA NU INTELEGEM CA E MOPMENTUL SA NE LUAM TARA INAPOI, ACUM , s-ar putea ca miine sa fie pre tirziu. PROPUN CA REVOLUTIONARII CARE SUNT RESPONSABILI PENTRU TARA LOR SA LASE DEOPARTE ORICE ANIMOZITATE SI SA TRECEM LA UN PLAN CONCRET DE RECUPERARE A TARII. ACEST GUVERN NU ARE IN CENTRUL ATENTIEI OMUL CI PROPRIILE POZITII SI BUZUNARE. SUNTEM CONDUSI DE MAFIE: E CAZUL SA INCETEZE NAIBIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEASTA STARE
7472  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @ : Martie 16, 2011, 16:06:34
Singurul lucru ce conteaza ar fi ca impostorii revolutionari sa fie demascati odata si toate drepturile anulate. SA RASPUNDA PENAL ATIT EI CIT SI CEI CARE LE-AU DAT DECLARATII IN FALS IN DOSARE.
Pentru ROMANIA trebuie sa facem ceva. De exemplu sa ii dam un sut definitiv lui BASESCU si gastii lui de mafioti , si sa revenim la normal!
Mie nu imi plac asociatiile de revolutionari atasate de persoane si nu de idei. Nici cele atasate politic. Unii stiu ce vorbesc, si la una dintre asociatii am facut chiar statutul. Reciti-va statutele si veti observa cit de mult deviem de la idealurile noastre. Haideti pentru inceput sa fixam exact ce dorim! De aici incepe unirea.
7473  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: INDEMNIZATIE REVOLUTIONAR PENTRU ANUL 2011 : Martie 16, 2011, 15:41:39
Poporul acesta si-a pierdut puterea de a spune NU? Ma uit la demonstrratiile de azi de la PARLAMENT. Sunt prea putini, semn ca inca nu a ajuns cutitul la os!
7474  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Legi permisive, avantaje tentante : Martie 16, 2011, 15:30:04
Materialul de mai sus l -am gasit intr-un ziar on line. Silvestru Baies este inca liber si se pare ca si-a preschimbat certificatul. Cei care cunosc date despre aceasta persoana sunt rugati sa posteze aici!
7475  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Legi permisive, avantaje tentante : Martie 16, 2011, 15:27:26
Afaceri dubioase cu revoluţionari, la Vâlcea

Deşi au trecut aproape 20 de ani de la evenimentele din 1989, afacerile cu falşi revoluţionari par să se deruleze „la zi”. Personaj controversat în peisajul asociaţiilor de revoluţionari, Silvestru Băieş, pripăşit în Vâlcea, de vreo 13 ani, este acuzat că, în funcţie de propriile interese, „înnobilează” pe te miri cine, cu titlul de „revoluţionar”.

de Marielena Popa
„Într-o zi, Nicu electricianul a venit fericit la lucru şi ne-a spus că şeful s-a ţinut de cuvânt. L-a făcut revoluţionar, deşi omul a recunoscut că nici dracul nu l-a văzut pe la Revoluţie. Ne-a arătat şi legitimaţia”. Aşa revine în actualitate Silvestru Băieş. Pe Băieş, om de afaceri la fel de controversat, pe cât de controversat revoluţionar este, nu l-a văzut nimeni, niciodată, în Vâlcea, la vreo manifestare a revoluţionarilor. Asta nu înseamnă că, de-a lungul anilor, nu a fost ”productiv în afacere”.

Un trecut pliat pe Codul penal
Născut la data de 09.03.1954, în Sibiu, cu studii făcute la „Şcoala profesională de ospătari”, Băieş obţine, în ianuarie 1990, prima autorizaţie de întreprinzător particular din România. Îşi deschide un bar în Sibiu, dar este acuzat de organele de control că vindea marfă sustrasă din vagoanele ICRA, unitate la care lucrase ca magazioner. În 1997, este arestat de poliţia Sibiu, fiind prins cu 30 kilograme de mercur. Este eliberat pe motive medicale, cu afecţiuni ale inimii, şi se mută la Râmnicu Vâlcea. Pentru că avea cazier, îşi deschide pe numele unui amic, Dan Ioan Bogdan, firma SC Ludic SRL, cu activitate de jocuri de noroc. Cumpără şi un restaurant în cartierul Ostroveni, afacerea merge o vreme, apoi se destramă, asociatul acuzându-l pe Băieş că l-a înşelat cu 300.000.000 lei. Aşa cum procedase şi la Sibiu, Alba sau Hunedoara, Băieş deschide mai multe firme, pe care, după un timp, le lichidează, neplătindu-şi datoriile la stat.

Revoluţionar pe pile?
Prin 1999, apare cu certificat de revoluţionar şi membru al Asociaţiei Sibiu-Decembrie 1989. Potrivit unor surse, se împrietenise cu deputatul PSD, ex-PRM, Mircea Bucur, lider al Asociaţiei de revoluţionari de la Sibiu. Numele acestuia a ţinut multă vreme prima pagină a ziarelor, parlamentarul revoluţionar fiind acuzat de alţi revoluţionari că, alături de câţiva apropiaţi din Asociaţie, a beneficiat de spaţii comerciale fără licitaţie, înainte de a avea certificate de revoluţionar, şi că, prin Bucur, numeroşi impostori deţin certificate false de revoluţionari.
Aceleaşi surse spun că Băieş obţinuse certificatul de la Asociaţia 21 Metrou Bucureşti, una dintre cele mai controversate asociaţii de profil şi care numără peste 7.000 de membri.

Odată cu Băieş, la Vâlcea a apărut şi un „stol” de revoluţionari
La Vâlcea, Băieş înfiinţează o filială de comemorare a eroilor martiri. Fără statut juridic, spun cunoscătorii în materie, dar care i-a folosit spre a-i face fericiţi pe nişte potentaţi ai zilei, şi nu numai, cu certificate de revoluţionari. În anul 2002, Asociaţia Luptătorilor din Decembrie ’89 Vâlcea „lua foc”, după ce Ion Nicolae fost viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, obţinea, în duplicat, certificatul de revoluţionar nr.14.381 din 10 aprilie 2002. Nicolae a fost acuzat că şi-a procurat un certificat fals, prin concursul şi pilele lui Băieş. Evident, cei doi au negat acuzele, declarând că fostul viceprimar a fost făcut revoluţionar pentru că a contribuit, în Sibiu, la răsturnarea regimului comunist. Dar Nicolae nu este singurul vâlcean căruia, la 13 ani după Revoluţie, i se recunoşteau meritele de salvator al naţiunii. Întâmplător sau nu, cu legitimaţii de revoluţionar se lăudau şi nişte ospătari, care lucraseră la cârciumile lui Băieş din Râmnicu Vâlcea.

Năravul din fire…
Actualmente, Băieş derulează afaceri şi în domeniul construcţiilor. Mai precis, construieşte case şi le vinde. Oameni care s-au aflat în preajma sa afirmă că, nu de mult, l-a făcut revoluţionar cu acte în regulă pe unul dintre electricienii care lucrează la firma lui. „ Într-o zi, Nicu electricianul a venit fericit la lucru şi ne-a spus că şeful s-a ţinut de cuvânt. L-a făcut revoluţionar, deşi omul a recunoscut că nici dracul nu l-a văzut pe la Revoluţie. Ne-a arătat şi legitimaţia. Căutaţi-i pe cei doi meşteri care, în urmă cu câteva luni, i-au lucrat la casa de la Vlădeşti şi întrebaţi-i dacă le-a propus sau nu să îi facă revoluţionari. Le-a zis: Măi copii, ne apucăm de afaceri. Eu vă fac revoluţionari, vă găsesc şi lucrări, iar voi îmi daţi comision. Este posibil ca oamenii să spună tot, căci am auzit că sunt supăraţi. Nu le-a dat toţi banii, cică le-a rămas dator vreo zece milioane”, au declarat câţiva muncitori care au lucrat la firma lui Băieş. 


Escrocheriile în materie de obţinere a titlului de „Luptător în Revoluţie” ori „Participant la Revoluţie” s-au putut derula, de-a lungul timpului, şi din cauza legilor permisive. Cu o declaraţie pe propria răspundere, trei declaraţii de martor şi avizul facultativ din partea unei asociaţii de revoluţionari, s-a putut intra, fără probleme, în branşă. Avantajele care decurg din statutul de luptător în Revoluţie sunt mai mult decât tentante: indemnizaţie viageră pentru cei cu salariu minim pe economie, un hectar de teren în intravilan, credite bancare cu jumătate din dobândă la rambursare, medicamente gratuite, transport gratuit, acordarea unui mic spaţiu comercial.

Misteriosul Silvestru Băieş
Încercările noastre de a da de Silvestru Băieş au eşuat, pentru că nimeni nu ştia nici unde se află, la fel cum nimeni nu îi ştia numărul de telefon. În spiritul prezumţiei de nevinovăţie, publicaţia noastră îi stă la dispoziţie, pentru a se apăra în faţa acestor acuze.
7476  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: TOTUL DESPRE REVOLUTIONARI : Martie 10, 2011, 17:58:27
domnu COLABORATOR! Cind te angajezi ca militar depui un juramint. Ca militar faptele de eroism sunt altele si nu cele ce le-ar face un civil in o anume situatie. Tarile isi cinstesc eroii atunci cind eroii sunt eroi. Militarii care au luptat in vremuri de razboi sunt toti eroi? Nu. Ei si au facut treaba de militari. Treaba militarului e sa lupte nu sa imparta izmene si cind se aude un glonte sa traga si el unul, si gata, e erou! Erou , in sens militar e altceva! Nu stiu ce insinuezi cu cei de la USLA, fiindca nu am fost acolo.
7477  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: IMPOSTORI DOVEDITI SI NEDOVEDITI INCA SI PE 42 SI PE 344 : Martie 09, 2011, 14:17:40
ar trebui sa ne curatim de politica, si sa privim in frigidere. atunci vom actiona in mod direct pe boala! Cit despre impostori, e treaba noastra sa ii depistam. Statul mafiot nu va face nimic. Iata citeva intrebari: DORIN LAZAR MAIOR - este sau nu revolutionar conform L 341? Ceea ce face el si ce a facut devalizand mai multe banci, il califica pentru acest titlu?
 Ion Iliescu, este sau nu revolutionar autentic, in conf cu aceeasi lege?
 Petre Roman este sau nu?
 Sa nu mai vorbim de mafiotii din PDL.
 BAIES SILVESTRU, zis Puiu, este sau nu este revolutionar? - Se stie ca a facut puscarie pentru tot felul de afaceri necurate si tepe date.
  Sunt intrebari la care un raspuns ne-ar putea da de gindit. Nu sunt retorice, ci reale. astept raspunsurile voastre. 
7478  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: TOTUL DESPRE REVOLUTIONARI : Martie 09, 2011, 14:00:49
eu cred ca toti cei ce lucrau in acea perioada in ARMATA, MILITIE SECURITATE, USLA nu ar trebui sa beneficieze de nimic. Ei si au asumat cind s-au angajat toate riscurile. Inclusiv acela ca pot fi ucisi! In meseriile lor , moartea face parte din normalitate si chiar din indatoriri. Ei isi faceau treaba pt care erau platiti. DE CE SA BENEFICIEZE DE LEGEA RECUNOSTINTEI?
7479  Asociatii / Asociaţia Sibiu Decembrie 1989 / Răspuns: Asociaţia Sibiu Decembrie 1989 : Martie 09, 2011, 13:51:18
Cred ca ar trebui sa trecem in al doilea stadiu, decit sa vorbim despre NOI. Voi nu vedeti ca tara asta se duce naibii? Nu vedeti ca e mafiotizata si trimisa inapoi, in perioada pe care am ingropat-o? Oare pentru ceea ce se intimpla acum am iesit noi in strada si ne-am riscat vietile si am incasat gloante si pumni? Cred ca visele noastre erau altele. Statul acesta instaurat trebuie sa ne despagubeasca macar pentru ca ne-a inselat! Fiindca am fost inselati, dragilor! Fiindca tot securitatea conduce! Fiindca la putere e ciuma asta portocalie, de fapt o retea de crima organizata bine pusa la punct! Oare nu ar fi mai bine sa ne unim si sa iesim cu proiecte, planuri, propuneri? Oare chiar nu mai avem nimic de facut pentru romani? Si inca ceva...NUMAI ELIMININD FALSII REVOLUTIONARI SI COLABORATORII SECURITATII dintre noi vom fi credibili. Si asta trebuie sa vina de la noi!
Ii rog pe cei care il contesta pe Puiu Fesan, sau pe oricare altul sa vina si cu probe. Fiecare am fost in zone diferite, cu grupuri diferite. Pe Bozan l-am intilnit, si since nu mai stiu in ce context, , dar in acele zile deosebit de grele. La fel si pe profesorul Ungureanu. La fel si pe Puiu Fesan. Stiam de pe vremea impuscatului ca e cam...suparat pe regim. Fiindca si eu eram! Fiindca in 88-89 faceam cum puteam , fiecare :antireclama: regimului ceausist. Pe unii ne-au mai si bubuit baietii veseli. In fine, acum cred ca prioritatile noastre sunt altele. NOI TREBUIE SA INCEPEM A FI LUATI IN SEAMA DE SOCIETATEA ROMANEASCA, FIINDCA ROMANIA E PE UN DRUM GRESIT. Si nu asta am vrut atunci, in 89!
Pagini: 1 ... 497 498 [499]