Main Content:

  Afişează mesaje
Pagini: [1] 2 3 ... 47
1  Asociatii / Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov Decembrie 1989” / Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari... : Mai 01, 2016, 09:54:06
HRISTOS A ÎNVIAT!

2  Asociatii / Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov Decembrie 1989” / Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari... : Decembrie 31, 2015, 10:08:53
La mulți ani !

3  Asociatii / Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov Decembrie 1989” / Răspuns: A.P.A.R. Brașov : Decembrie 28, 2015, 14:44:59
http://www.comisarul.ro/politic/decembrie-1989-iluzia-terori%C5%9Etilor-iluzia-liberta%C5%A2_659464.html„Există o victorie mult mai dificilă, însemnând înfrângerea iluziilor mincinoase care reprezintă pentru om o sursă de sclavie, a unei sclavii de care el nu îşi dă seama. Omul trăieşte în sclavie, adesea fără să fie conştient şi uneori chiar plăcându-i starea lui. Omul aspiră şi spre libertate, dar ar fi o greşeală să credem că omul iubeşte libertatea şi ar fi o greşeală şi mai mare să credem că libertatea este un lucru uşor. Dimpotrivă: libertatea este dificilă, iar sclavia este uşoară.“ Acest citat aparţine unui rus, Nikolai Berdiaev, convertit de la marxismul la care s-a adăpat şi Ion Iliescu, într-un acerb critic, din interior, al sistemului. Iliescu, spre deosebire de Berdiaev, a rămas neschimbat.
Ruşii au perceput probabil cel mai bine natura duplicitară, de iluzionist, a lui Ion Ilici Iliescu, iar viaţa sa este aceea a unui perpetuu scamator, un histrionic desăvårşit aproape. Histrionicul este un fals, un ipocrit, un măscărici, un gesticulant ridicol, o persoană ipocrită, perfidă, un şarlatan ce pretinde că este altceva decåt este de fapt.
Histrionismul (termen derivat din latinescul histrionicus - bufon, comedianţi purtători de măşti) este expresia unei dezordini a personalităţii, definită clinic şi caracterizată printr-o excesivă manifestare emoţională, labilitate psihică, stil teatral de exprimare, nevoia de captare a atenţiei, de a fi în centrul atenţiei dacă se poate, o obişnuinţă manipulativă persistentă.

Schizofrenicul Iliescu, stăpânul iluziilor

O trăsătură aparte a histrionicului este şi catarsisul afectiv facil: izbucneşte în descărcări dezordonate şi demonstrative, dramatizează conţinutul comunicării, deseori fabulează, iar manifestările asociate includ egocentrismul, autoindulgenţa, exchibiţionismul, manifestarea exagerată a emoţiilor, o excesivă sensibilitate faţă de orice fel de critică. L-aţi recunoscut cu uşurinţă pe Ion Iliescu, nu-i aşa?
Histrionismul este diagnosticat preponderent la femei şi este legat de vechea noţiune a isteriei (hysteria, de la grecescul hystera - uter), o tulburare somatică cu efecte psihice, unele dintre acestea suprapunându-se manifestărilor psiho-patologice tipice şi manifeste ale histrionismului. De altfel, hysterical personality şi-a transferat în timp înţelesul devenit histrionic personality disorder, boală ce se întâlneşte şi cu diagnoticul schizofreniei.
Purtătorii de măşti, bufonii, actorii au tendinţe schizoide evidente deoarece îşi petrec viaţa jucând roluri, impresionând pe alţii, întruchipând personalităţi cu care nu au nimic în comun, sfârşind adesea prin a fi captaţi atât de mult de încât îşi topesc propria personalitate într-un alt rol, alienându-se până la anulare personală.
De la lansarea iluziei Libertăţii şi a Salvării, prin pseudo-mântuitorul Ion Iliescu, în decembrie 1989, România a ajuns un stat după chipul şi asemănarea sa - un stat schizofrenic, întemeiat pe o mitologie falsă a Salvării Naţionale, reiterată an de an cu ocazia „sărbătoririi Revoluţiei“.
Prin voia Celui Ales de sovietici, Ilici al nostru/al lor, România este în continuare condusă de politruci comunişti sau de copiii acestora, stâlpi de bază ai CC al PCR, membrii castei vechilor comunişti şi urmaşii acestora. Sclavia le-a devenit chiar dulce românilor, care se tot întrec în comemorări festive ale „eliberării“ din Decembrie 1989, în timp ce sunt din ce în ce mai striviţi de presiunea „iluziilor mincinoase“ de care pomenea Berdiaev.
Cele trei iluzii, elemente ale cacialmalei intitulate Revoluţia română, s-au împletit organic: era nevoie de „teroriştii care trag din toate poziţiile“, după cum îi descria Ion Iliescu, „orfanii lui Ceauşescu“, cică, după cum preciza Nicolae Militaru la televiziune, care trebuiau stopaţi prin forţa militară reunită a întregii Armate, sub comanda sa, desigur.

Mitul războiului cu „teroriştii“, în scopul „Salvării Naţionale“

Ca atare, conform Comandamentului Artileriei, în decembrie 1989, o uriaşă cantitate de muniţie a fost trasă „împotriva bandelor teroriste“: „În perioada 22.12.1989 - 27.12.1989, s-au consumat pe timpul acţiunilor de luptă 12.632.670 cartuşe, 666 lovituri pentru
AG 7, 58 lovituri pentru AG 9, 3.008 proiectile antiaeriene, 221 lovituri pentru tunul de de 100 mm de pe tanc, 1162 grenade de mână, 36 bombe de 82 mm, 2 proiectile antitanc de 85 mm şi 11 grenade antitanc. 14.883 de arme au intrat pe mâinile populaţiei neinstruite. Celor peste 13 milioane de cartuşe li se mai adaugă alte sute de mii de cartuşe, trase în perioada 28 - 31 decembrie 1989“. Este sumarul în cifre seci al unui adevărat război, în urma căruia, după fuga Ceauşeştilor, au fost omorâţi în România 957 de oameni, respectiv 90 la sută din totalul de 1.116 de victime ucise în Decembrie.
Această jertfă de sânge a întreţinut mitul, iluzia războiului cu „teroriştii“, război care a fost câştigat de pseudo-Apostolii lui Iliescu, Cel Întâi Chemat (adus de ambasadorul sovietic n.n) la balconul CC pentru a propovădui Salvarea, respectiv, în termenii săi, pentru a se readuce România pe calea socialismului „care a fost doar întinat de Ceauşescu“.
De la acel moment, preluarea reală a Puterii s-a consumat prin preluarea presupuşilor „terorişti“, adică a blamatei forţe operative a Securităţii. Preluarea efectivă a Puterii de către agentura rusă a histrionicului Ilici a avut loc în intervalul în care, ca şi azi, românaşii se îndopau până la crăpare, de la Crăciun până la Sf. Vasile.

Etapele preluării „Puterii de Stat şi de Partid“

În data de 22 decembrie 1989, la ieşirea lui Iliescu la balcon, Departamentul Securităţii Statului (DSS), gardienii sistemului de stat şi de partid din România, avea un efectiv total de 15.312 angajaţi, dintre care 10.114 ofiţeri, 791 maiştri militari, 3.179 subofiţeri şi 1.228 personal civil. În unităţile centrale ale Securităţii lucrau 6.602 persoane, în cele teritoriale şi la Securitatea Municipiului Bucureşti - 6.059, în şcolile de pregătire şi perfecţionare a cadrelor - 225, iar în unităţile speciale acoperite - 2.426, dintre care 1.892 ofiţeri. De asemenea, mai activau peste 400.000 de informatori. Toată această forţă a devenit baza noii Puteri „salvatoare“.
În Comunicatul către ţară al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, citit la Televiziune de Ion Iliescu pe 22 decembrie 1989, în cursul serii, se anunţa că „întreaga putere în stat este preluată de Consiliului Frontului Salvării Naţionale. Lui i se va subordona Consiliul Militar Superior, care coordonează întreaga activitate a armatei şi a unităţilor Ministerului de Interne“. Ulterior, Iliescu, respectiv CFSN, a revenit pe data de 24 decembrie cu un alt comunicat, în care se arăta: „Unităţile Ministerului de Interne se vor integra în Ministerul Apărării Naţionale, care preia comanda unică asupra tuturor trupelor şi mijloacelor de luptă ale ţării“.
Mutarea următoare a lui Iliescu a avut loc la data de 26 decembrie, când CFSN-ul său a emis un decret, cu un unic articol, care avea următorul conţinut: „Se numeşte în funcţia de Ministru al Apărării Naţionale generalul-colonel Nicolae Militaru“. Imediat după instalarea în funcţie, noul ministru al Apărării a semnat, alături de Ion Iliescu, un prim nou decret. La articolul 1 al Decretului CFSN nr. 4 se preciza: „Trec în componenţa MApN Departamentul Securităţii Statului, Comandamentul Trupelor de Securitate, împreună cu organele şi unităţile din subordinea acestora. Sunt incluse în acestea structura, bugetul, personalul, armamentul, muniţia, tehnica din dotare, fondurile fixe, precum şi activul, şi pasivul din ţară şi din străinătate“.
În data de 31 decembrie, imediat după arestarea lui Iulian Vlad şi a apropiaţilor săi, preşedintele CFSN, Ion Iliescu, l-a numit comandant al Departamentului Securităţii Statului pe Gelu Voican Voiculescu (la acea dată viceprim-ministru în Guvernul provizoriu), iar începând cu data de 2 ianuarie 1990, generalul Militaru şi Voican Voiculescu au coordonat efectiv preluarea de catre MApN a Securităţii.

„Libertate te iubim ori învingem, ori murim“?

Acestea au fost etapele preluării efective a „Puterii de Stat şi de Partid“ - obiectiv al FSN menţionat de Militaru într-o înregistrare pe care chiar eu am oferit-o publicului în Piaţa Universităţii, în 1990. La vremea aceea încă trăiam cu iluzia Libertăţii şi eu, ca mulţi alţii. Am cântat şi am strigat „vom muri şi vom fi liberi“, am cerut Adevărul, am cerut „lucruri simple“: fără comunişti şi agenţi ruşi în fruntea ţării. Prin măscăriciul Iliescu a avut loc conservarea şi consolidarea privilegiilor elitei comuniste subordonate Imperiului rus.
„Revolvo“, de la care vine termenul de „Revoluţie“, înseamnă a întoarce pe dos, a răsturna. Activiştii comunişti creaţi la şcoala Moscovei şi Securitatea trădătoare care i-a slujit doar au întors pe dos România. Poate va veni timpul să ne scuturăm, să înfrângem iluziile mincinoase şi să punem mâna pe arme. „Un glonţ în cap pentru trădători“ ar putea fi un slogan mult mai bun decât înşelătorul „gândeşte liber“, la mişto, lansat de un alt iluzionist de-al lui Tataia Ilici.
4  Asociatii / Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov Decembrie 1989” / Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari... : Decembrie 28, 2015, 14:40:34
„Încă înainte de stabilirea germanilor în Transilvania, regele Solomon a purtat război cu sălbaticii cumani şi i-a alungat victorios până la teritoriile de graniţă. Totuşi, aici duşmanii îl încercuiră pe rege şi pe războinicii săi şi îi puseră în mare pericol. Dintr-un ascunziş sigur, cumanii trăgeau săgeţi către armata regală, care se micşora treptat. Săgeţile şuierau cel mai mult în jurul regelui, căci coroana de pe coif îl dădea de gol duşmanilor. Când regele observă aceasta, luă coroana din coiful său şi o aşeză, în timp ce călărea, pe un trunchi de copac. Acum cumanii nu îl mai recunoșteau pe rege şi credeau că l-au omorât. Acest lucru i-a încurajat şi înaintară cu forţă”. Armata regală a trebuit să bată în retragere, însă păgânii nu l-au recunoscut pe regele fugar, căci l-ar fi ucis cu siguranță. Regele Solomon s-a salvat prin sacrificarea coroanei sale. Aceasta a rămas neobservată mulţi ani pe trunchiul de copac, până când o găsiră saşii, spune legenda.

„Se spune că saşii fondară o comunitate şi construiră primăria pe locul unde fusese găsită coroana. În  cinstea coroanei, numiră noul oraş Kronstadt („Oraşul Coroanei”). Toate clădirile orăşeneşti, drapelele, scuturile etc. s-au decorat ori cu stema cu coroana, ori cu stema cu coroana pe trunchiul de copac și rădăcinile copacului”.

Stema BrasovuluiMai târziu s-a încercat interpretarea stemei: rădăcinile reprezintă cele 13 comunități rurale din Țara Bârsei, ale căror locuitori, asemenea rădăcinilor, lucrează pământul și își duc produsele la oraș. Așa cum rădăcinile nu doar susțin trunchiul copacului, ci îl și întăresc, pentru a nu putea fi doborât de furtuni, așa ajută și comunitățile din Ţara Bârsei orașul și îl feresc de pieire. Așa cum rădăcinile unui copac nu sunt observate, așa e trecută cu vederea și munca tăcută a țăranilor.

Trunchiul puternic simbolizează orașul: scoarța aspră și tare se aseamănă cu zidurile orașului și bastioanele. Coroana se aseamănă cu regele. Pe trunchi, coroana poate sta în siguranță, așa cum și regele se poate baza pe susținerea și loialitatea orașului Brașov.
5  Asociatii / Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov Decembrie 1989” / Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari... : Decembrie 26, 2015, 18:18:23
http://newsbv.ro/2015/12/26/81206/

 Mitropolitul Ardealului a oficiat liturghia arhierească la Biserica Sf. Treime din Braşov

Mitropolitul Ardealului, dr. Laurențiu Streza, a oficiat Liturghia arhierească la Biserica Sf .Treime (Pe Tocile) din Șchei.La slujbă a participat întreaga suflare din Şchei, în frunte cu junii Braşovului, îmbrăcaţi în minunatele lor straie populare. De asemenea, la slujbă au participat şi prefectul Mihai Mohaci, comsilierul local Cătălin Leonte şi proaspătul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor.

De aici, înaltul prelat a anunţat că va merge, la ora 12.00, la Biserica „Înălțarea Domnului” din Centrul Civic, unde a venit în fiecare an pentru că era și ziua de naștere a regretatului părinte Neamțu, care ar fi împlinit astăzi 58 de ani.  Pentru a-i cinsti memoria părintelui Neamţu, Mitropolitul Ardealuliu va sfinți o troiță din lemn.
6  Asociatii / Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov Decembrie 1989” / Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari... : Aprilie 12, 2015, 10:39:51
7  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Aprilie 12, 2015, 10:33:58

Adevărat a înviat!

https://www.youtube.com/watch?v=lWucXPc_2ls
8  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Aprilie 11, 2015, 13:26:12
Sărbători pascale fericite!


Sfânta Lumină de la Ierusalim s-a aprins, în jurul orei 14.18, şi a fost împărţită clericilor şi credincioşilor aflaţi în Biserica Învierii
9  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Decembrie 16, 2014, 16:48:25
Un mic aport adus apropiatei comemorări a un sfert de veac. Am publicat trei video clipuri cu imagini inedite din perioada 21-26 Decembrie 1989 din Brașov. Bonus constituirea fesenelei în sediul CC al pcr. Imaginile sunt brute needitate. Voi reveni cu alte compilații în curând.
De bine!

https://www.youtube.com/watch?v=ch6kercWxNs

https://www.youtube.com/watch?v=lQYQCIJKw1M

https://www.youtube.com/watch?v=CbYP-1uEtec
10  Asociatii / Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov Decembrie 1989” / Răspuns: PROBE SI DOCUMENTE : Decembrie 16, 2014, 16:42:19
Un mic aport adus apropiatei comemorări a un sfert de veac. Am publicat trei video clipuri cu imagini inedite din perioada 21-26 Decembrie 1989 din Brașov. Bonus constituirea fesenelei în sediul CC al pcr. Imaginile sunt brute needitate. Voi reveni cu alte compilații în curând.
De bine!

https://www.youtube.com/watch?v=ch6kercWxNs

https://www.youtube.com/watch?v=lQYQCIJKw1M

https://www.youtube.com/watch?v=CbYP-1uEtec
11  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Noiembrie 14, 2014, 21:11:36
Hai Finlanda! Bravos națiune!


Fucking Nord Ireland! În orice caz:

H A I  R O M Â N  I A  !


12  Asociatii / Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov Decembrie 1989” / Răspuns: PROBE SI DOCUMENTE : Septembrie 09, 2014, 23:36:43
Foarte multe dintre actele semnate de conducerile asociaţiilor păcătuiesc prin lipsa datei emiterii lor. Şi mai multe dintre ele nu au un număr de înregistrare la intrări, ieşiri. Aceste documente în ce an au fost emise şi în ce lună? Întrebarea nu relativizează autenticitatea lor, ci caută să le mărească credibilitatea prin adăugarea datelor obligatorii.

Ești foarte curios! Păcatul să fie al meu. Intrare? Iesire? De unde? Foarte suspect interesul? De fapt bizar! Ești brașovean? Din ce asociație faci parte? Dacă urmăreai indicațile mele te lămureai.De bine!
13  Asociatii / Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov Decembrie 1989” / Răspuns: PROBE SI DOCUMENTE : Septembrie 09, 2014, 23:22:36
Memoriul și lista luptărilor au fost întocmite la începutul anului 1992, după ce comisia din care am făcut și eu parte în calitate de președinte, moment în care nu existau dubii ceea ce privește numărul sau calitatea noastră. Ulterior, după mai bine de 12 ani același nucleu revoluționar a mai conceput un memoriu și-o listă în care au fost trecuți cei omiși din greșeală sau tehnic. Înscrisul respectiv este la fel de concludent și a constituit baza recertificării din 2004.

Normal ar fi trebuit să postez Memoriul și lista Luptătorilor din CJPCR dar am avut surpriza să constat printre ei un număr de trădători. Acei trădători din cauza cărora avem de suferit majoritatea dintre noi. Nu mai pun la socoteală acțiunile prin care au șantajat și escrocat. Mă mai gândesc. Totuși să nu credeți c-ași răzbunător am să fac totuși oficiul. Se știu cine sunt. În special licheaua trădătoare, santajistă și escroacă. Mă refer la Demi.
14  Asociatii / Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov Decembrie 1989” / Răspuns: PROBE SI DOCUMENTE : Septembrie 09, 2014, 22:28:44
După cum ți-am promis prietene, am să fac publice acele documente atât de dorite de tine. Da, ai dreptate. Este mai mult ca necesară departajarea adevăraților revoluționari activi, combatanți, care și-au riscat viața, fără tăgadă, în evenimente, față de impostori. De-a lungul anilor aceștia din urmă au profitat pe de-o parte de vidul legislativ, dar și de neimplicarea autorităților ce aveau posibilitatea să i-a măsuri pentru stoparea fenomenului infracțional. Nu mai deschid subiect despre criminalii și asasinii care cel puțin la nivel brașovean, nu au fost nici măcar identificați, darămite pedepsiți penal.
Nu mai lungesc vorba și trec la fapte.
Cum bine știm, centrele de putere ceaușiste în Brașov principale și decidente în luarea unor decizii totalitare au fost Comitetul Județean pcr și Inspectoratul Județean de Interne, securitatea. Prin ocuparea și neutralizarea lor, revoluționarii ce ulterior în virtutea evoluției evenimentelor, au devenit luptători stricto sensu, se încadrează legal de drept în prevederile Legii 341/2014. De altfel s-au încadrat și în Legea 42/1990 înaintea adoptării și promulgări acesteia. Hai să vedem cine sunt aceștia.
Separat am să public Luptătorii de la IJMI securitate și apoi CJPCR.

Securitate: cuprinde memoriul revoluționarilor luptători și lista lor.
15  Asociatii / Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov Decembrie 1989” / Răspuns: PROBE SI DOCUMENTE : Septembrie 04, 2014, 17:00:25
Lasă-i Nicule; în acest fel procedează ori de câte ori apar noi documente, din dorința de a epata sau a atrage atenția asupra lor.
Continui prin a publica un alt document din 1990 ce a fost întocmit și aprobat de autorități, prin care se atestă calitatea de luptători remarcați activi.
Doresc să menționez că atestarea acestora s-a făcut înaintea apariției Legii 42/1990, iar în acel moment nu existau acele avantaje prevăzute de lege.
Recunoașterea lor este de necontestat dat find faptul că erau luptători activi ce și-au riscat viața prin acțiunile lor și ocuparea celor două obiective de bază a fostului regim comunist.
Mă refer la cjpcr și securitate. Mai trebuie să adaug că lista a fost depusă de mine personal la Înaltul Comisariat ONU pentru protejare oficială, în septembrie 1991.
Pagini: [1] 2 3 ... 47