Main Content:

  Afişează mesaje
Pagini: [1] 2 3 ... 514
1  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : August 24, 2019, 12:47:30


Liviu Bulzan, presedinte al Asociatiei 21 Decembrie 1989, Luptatori, Raniti si Urmasii Eroilor Martiri Cugir:
Pentru întilnirea Tuturor Asociatiilor de Revoluționari, care va avea loc în data de 14.09.2019, vă aducem la cunoștință că avem aprobare pentru sala la Casa de Cultură a studenților din Alba Iulia, str. Ardealului nr. 1, începi nd cu ora 10. Vom reveni cu precizări asupra ordinei de zi. Ori ce sugestie pertinentă este binevenită.
Comitetul de inițiativă.
2  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : August 24, 2019, 12:35:00
Am primit intrebari, dar si informatii suplimentare.
3  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : August 24, 2019, 10:04:59
Anuntul postat de domnul Liviu Bulzan pe Facebook, in data de 21 august, in grupul BLOCUL NATIONAL REVOLUTIONAR-DECEMBRIE 1989 ROMANIA
https://www.facebook.com/groups/305680343115827:


Referitor la intilnirea tuturor Asociatiilor de Revoluționari în data de 14.09.2019 la Alba Iulia facem următoarele precizări:
Reprezentarea fiecărei Asociații de catre 3 membrii cu funcții de decizie. Tematica conține următoarele: UNITATEA Mișcării Revoluționare. RESPECTAREA ȘI APLICAREA LEGII 341/2004, IN INTEGRALITATEA EI. PROPUNEREA DE COMPLETARE A COLEGIULUI CONSULTATIV CU CITE UN MEMBRU DIN FIECARE JUDEȚ. PROPUNERI PRIVIND COMEMORARILE REFERITOARE LA 30 DE ANI DE LA VICTORIA REVOLUȚIEI ROMANE DIN DECEMBRIE 1989. DIVERSE, REFERITOR LA PROBLEMATICA REVOLUȚIONARILOR. MENȚIONĂM CĂ AU FOST INVITATE SĂ NE ONOREZE CU PREZENTA CELE 2 INSTITUȚII CARE NE REPREZINTA INTERESELE, CPRD ȘI SSRMLIC. VĂ AȘTEPTĂM CU ÎNCREDERE ÎN DEZIDERATELE POROPUSE LA ALBA IULIA, IN DATA DE 14.09.2019.
4  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : August 24, 2019, 02:28:45


Dorin Chirtoacă · acum 12 ore · Live 2 de la Moscova, Federatia Rusa

Fiecare a marcat 23 august cum a stiut si ainteles, noi cei de la PL am marcat pa Chisinau si la Moscova - cu adevarul.

Rusia, dupa 80 de ani, a recunoscut ca a ocupat Basarabia. Astfel, noi unionistii si pro-europenii, putem duce mai usor pana la capat lupta pentru reintregirea neamului romanesc.

Intrebari deschise pentru Putin si Rusia: daca tot recunoasteti ca ati ocupat Basarabia la 28 iunie 1940, in urma intelegerii cu Hitler, de ce atunci in 1945, cand ati revenit de la Berlin, de ce nu v-ati retras din Basarabia si ati preferat sa ocupati in continuare acest teritoriu, obtinut prin frauda si intelegerea marsava cu Germania, din 23 august 1939?
Rezulta ca intelegerile cu Germania nazista de pana la razboi, v-au convenit foarte bine si dupa razboi? Nu este fatarnic si cinic acest lucru? Dar pentru deportari si restul crimelor cine raspunde???

Ce-mi “place”, cum in Moldova si Romania toti tac: societate civila, presa, partide, academii si institutii tac, sau poate nici nu stiu... atat de profesionist si documentati sunt. Ce sa-i faci, daca nu am furat si nu avem presa de partid, nu avem societate civila proprie etc. Cat tine de cei din Guvern si majoritatea pro-europeana sunt evident, ocupati ACUM sa-l serveasca la timp si complet, pe Dodon, si nu au timp de demnitatea nationala.

Rusia, dupa 80 de ani, in sfarsit recunoaste ca a ocupat Basarabia, iar aceasta nu intereseaza pe nimeni in Moldova.

Dupa toate astea ma intreb, suntem noi, cu adevarat, un popor, suntem oameni cu demnitate?!

Pe noi ne intereseaza adevarul? Noi intelegem ca fara adevarul despre trecut, nu exista viitor?

Rusia recunoaste ca a fost ocupatie, iar Dodon, face concert cu ocazia “eliberarii”, si unii vor merge maine acolo sa cante si sa danzese. Ce este aceasta?
5  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : August 24, 2019, 02:24:28

Vedeti:
80 de ani de la semnarea Diktatului Ribbentrop Molotov - protocolul secret - www.youtube.com/watch?v=MMixBKZ_BWk

6  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : August 24, 2019, 02:01:38

https://adevarul.ro/international/rusia/rusia-publicatprotocolul-secret-pactului-ribbentrop-molotov-1_5d5f7dfd892c0bb0c6d7e9fb/index.html?fbclid=IwAR1pvl8oE7cxFuQQiwNZlSiQXjl3cNn0bHSFK6T4NbbkI_ZdhzmGftLL0Es
Vineri, 23 august 2019

Rusia a publicat protocolul secret al Pactului Ribbentrop-Molotov, la 80 de ani de la semnare
de Ștefan Radu


Foto AFP

Guvernul rus a publicat protocolul secret al pactului Ribbentrop-Molotov, la 80 de ani de la semnarea acestuia, sporind diviziunile între ruşii care cred că singura opţiune de atunci a URSS-ului era să încheie acest pact cu Germania nazistă şi cei care sunt de părere că pactul l-a încurajat pe Hitler să invadeze Polonia şi să declanşeze cel de-Al Doilea Război Mondial, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.
Într-o încercare de a-i convinge pe cei care continuă să nege existenţa protocolului secret, Guvernul rus a decis să-l facă public şi să fie expus de Arhiva Federală, odată cu împlinirea a 80 de ani de la semnarea lui la Moscova,  pe 23 august 1939.   URSS şi Germania „au discutat în deplină confidenţialitate chestiunea delimitării sferelor de interese de ambele părţi ale Europei de Est'', se arată în documentul expus în aceste zile la Moscova, potrivit Agerpres.
Documentul cuprinde trei clauze: împărţirea Finlandei şi a celor trei state baltice (Lituania, Letonia, Estonia), o clauză privind Polonia, ce prevede inclusiv posibila ei dispariţie ca stat independent, şi una privind Basarabia.   Potrivit surselor istorice, Germania s-a declarat dezinteresată faţă de teritoriul Basarabiei, dorit de sovietici, şi astfel nu a avut obiecţii faţă de eventuale modificări ale graniţei aici în favoarea Uniunii Sovietice.   „Stalin purta negocieri cu Anglia şi Franţa privind necesitatea unei apărări colective împotriva Germaniei, dar el a înţeles că Hitler îi va da ceea ce Occidentul nu era dispus să-i dea: statele baltice şi Polonia'”, spune Nikita Petrov, istoric în cadrul organizaţiei pentru drepturile omului „Memorial”.   Publicarea acestui document a creat diviziuni printre ruşi, privind rolul URSS într-un conflict în care au murit peste 26 de milioane de ruşi. „Uniunea Sovietică are aceeaşi responsabilitate ca şi Germania pentru declanşarea celui de-al Doilea Război Mondial”, a precizat Nikita Petrov.   Conform versiunii sovieticilor, războiul a început oficial odată cu invazia germană din 22 iunie 1941, deşi URSS s-a folosit de pactul Ribbentrop-Molotov pentru a invada Finlanda în noiembrie 1939, pentru a ocupa Basarabia şi a instala guverne marionetă în statele baltice, dar şi pentru a ucide 22.000 de militari polonezi la Katyn între 1940 şi 1941.   Preşedintele Vladimir Putin este de părere că Stalin s-a văzut obligat să încheie un pact cu diavolul, adică cu Hitler, după ce Anglia şi Franţa au refuzat să formeze o coaliţie antinazistă.   Mai mulţi istorici occidentali, inclusiv germani, condamnă pactul, afirmând că Stalin, disperat fiind să evite un război, i-a dat aripi celui de-al Treilea Reich să transforme în realitate visul de a-şi extinde „spaţiul vital”.
7  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : August 24, 2019, 01:55:15
Ieri, vineri 23 august, s-au implinit 80 de ani de la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov, care pentru noi a fost un diktat cu consecinte ingrozitoare. Cum cu acest prilej guvernul rus a publicat protocolul secret al pactului, am asteptat sa vad ce reactii vor fi in Romania, ce luari de pozitii, ce declaratii, firesti cu un asemenea rarisim prilej. Ei bine, nu s-a intamplat nimic! Atat politicienii, cat si televiziunile au ocolit subiectul, sau au trecut peste el in viteza, tematoare parca sa atraga atentia asupra lui. Doar de la Chisinau, via Moscova a existat o atitudine responsabila a unui politician roman, Dorin Chirtoaca, dar a fost exceptia care a confirmat ”regula” tacerii vinovate.

8  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: : August 23, 2019, 12:50:51


Si mila Domnului!
9  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE- : August 22, 2019, 17:22:21
Anunt aparut pe Grup SSRML 1945 - 1989
www.facebook.com/groups/535511046964909/694808904368455/?comment_id=694914991024513&notif_id=1566485705245615&notif_t=group_comment_reply
Costica Trandafir 1 oră
A Decedat - REVOLUTIONARUL -
Bobocea Marian.
Un Revoluționar care sa zbătut pentru drepturile ce li se cuvin Revoluționarilor Focsaneni.
Cndoleanțe Familie ! DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE !!
10  Discutii generale / Forum / Răspuns: ALTE DISCUTII : August 20, 2019, 09:45:58
Doua postari actuale de pe contul de Facebook al domnului Gheorghe Piperea.
https://www.facebook.com/gheorghe.piperea
Gheorghe Piperea
2 ore ·
In Valencia secolului XV, comerciantii incorecti erau exclusi din breselele negustoresti din care faceau parte, deciziile fiind luate de un tribunal comercial compus din starostii ghildelor importante. Negustorii tineau la credibilitatea lor, conditie obligatorie a succesului si a durabilitatii afacerii lor. De aceea, decizia de excludere din breasla a inselatorului era insotita de simbolul ruperii bancii (tarabei) in piata publica - banca rotta. Poate nu stiti, dar cuvantul “bancruta” vine fix de la aceasta expresie medievala de origine italiana.
In plus, chiar cu mijloacele rudimentare si incarcate de superstitii din acea vreme, gardienii morali ai cetatii atrageau atentia asupra escrocilor si a inselatorilor, incercand sa le deschida ochii naivilor si neatentilor care s-ar fi putut ruina contractand cu negustorii necinstiti.
In pozele de mai jos sunt cateva detalii interesante ale unei miniaturi de la intrarea in sala de judecata a camerei de comert medieval din Valencia, Llotja de la Seda. Un drac ii ofera unui negustor de oi o foale cu care se umfla cu aer oia tinuta in brate de zisul negustor, pentru a o face sa para mai grasa. Cei care intra sunt avertizati ca daca un animal pare nenatural de gras este foarte probabil ca dracul sa isi fi bagat coada (sau foalele) si cumparatorul sa fie tras pe sfoara.

Comparati cele expuse pe foarte scurt mai sus cu situatia actuala.

Nu numai ca escrocheria si reclama mincinoasa sunt “justificate” de imperativul profitului cu orice pret, dar cand ultra-comerciantii, mai ales bancile sistemice, sunt prinse cu ocaua mica, sunt mangâiați pe creștet de toate autoritatile din lume, amenzile penale primite fiind introduse in costuri, pe care le achitam toti. Conceptul de banca rotta este total exclus, caci zisii ultra-comercianti sunt prea importanti si mari pentru a fi lasati sa falimenteze. Ei sunt salvati cu banii contribuabililor, ai deponentilor si ai fondurilor de pensii.
Gheorghe Piperea
Ieri la 09:30
Investitorii si managerii de fonduri isi fac PR ca oameni rationali, calculati, care nu fac greseli determinate de emotii, scopul lor unic, sfant, fiind maximizarea profitului.
Cu toate acestea, in siajul alegerilor prezidentiale din Argentina, unde primul tur a fost castigat de un “populist” (asta e noul nume pentru opozantii globalismului victorios si ne-sociopat, btw) si pierdut de actualul presedinte “de dreapta” (=noul nume al stalpilor neo-colonialismului, numiti si compradores in America Latina), moneda nationala argentiniana a scazut cu 20% fata de dolar, iar fondurile de investitii, cum ar fi Franklin Templeton, au pierdut cateva miliarde de dolari din plasamentele in bonduri argentiniene. Cauza gasita de “analisti”? Ingrijorarile ca la putere in Argentina ar veni populistii, “peronistii”. Ca niste gaini, respectivii se tem ca Argentina va intra din nou in faliment suveran (ar fi a treia oara in ultimii 30 de ani). Adica, de frica, investitorii rationali si managerii cu sange rece fug de bondurile argentiniene, penalizand tara pentru ca si-a permis sa voteze masiv cu stanga, si nu cu dreapta. Nimic ideologic si nici politic, just business, nu?
Evident, “amanuntul” ca cel mai recent faliment argentinian a fost determinat de Elliot, fondul de tip vultur al milardarului american Paul Singer, care a cerut in 2011, iar un Tribunal “amical” din New York a dispus, plata imediata a unei creante de cca 6 miliarde de dolari pe care o cumparase, cu tot cu litigiul, de la un reclamant, cu doi lei. Practic, imediat, o conventie de esalonare a datoriei totale a Argentinei pe bonduri americane (cca o suta de miliarde de dolari la acea vreme) s-a reziliat. Elliot si-a luat cei cca 6 mld dolari, cu profitul de 1000% aferent, restul investitotilor, inclusiv unele fonduri de pensii, ramanand cu praful de pe toba.

PS Poate ca nu va suna cunoscute aceste nume, Elliot si Franklin Templeton. Elliot este, inca, cel mai mare “investitor” in Fondul Proprietatea, calitate dobandita prin cesiune de drepturi litigioase (same old story, nu?). Cu ajutorul Franklin Templeton, vataful Fondului Proprietatea si argatul Elliot, mega-investitorul a scos din tara, fara taxe si impozite, cca 150 mil euro, cu titlu de restituire de aport la capitalul social (care aport lipseste cu desavarsire, Elliot fiind cesionar de drepturi litigioase, care a cheltuit doar 0,3 lei pentru a cumpara actiuni de 1 leu). Sub ochii ingaduitori ai autoritatilor, cu si fara stampila de “ciuma rosie”. Perioda 2014-2017, adica administratiile Ponta, Ciolos, Dragnea. Pai, sa nu tot fii globalist?
11  Asociatii / Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov Decembrie 1989” / Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari... : August 19, 2019, 23:09:32

https://brasovmetropolitan.ro/2019/08/ziaristul-brasovean-eduard-huidan-si-a-pus-capat-zilelor/?fbclid=IwAR06eKj6f3VykuZ_vq02ysGsg0MVPf_N7JB6LB1qibIJe_89ucV_4x21Do0
Luni, 19 august 2019

Ziaristul brașovean Eduard Huidan și-a pus capăt zilelor
Otilia ComsaZiaristul braşovean Eduard Huidan a murit duminică, alegând să-și pună capăt zilelor, ca o ultimă soluţie în faţa unei boli nemiloase. El s-ar fi aruncat duminică de la etajul locuinței sale din centrul oraşului, scrie newsbv.ro.

Peste câteva săptămâni, Eduard Huidan ar fi împlinit 70 de ani. A fost director și redactor-șef al Gazetei de Transilvania, din 1990 până în 2009 şi membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Brașov, din 1987.

Absolvent al Liceului „Andrei Șaguna” din Brașov și al Facultății de Filologie a Universității din București, Eduard Huidan a fost director și redactor-șef al Gazetei de Transilvania, din 1990 pînă în 2009, când ziarul s-a închis. La Gazeta de Transilvania a  susținut, printre altele,  editorialul cotidian „Chestiunea Zilei”  și  a editat  Foaia pentru Minte Inimă și Literatură.

A avut, de asemenea, colaborări la publicațiile România liberă, Luceafărul, SLAST, Astra, Braşovul literar şi artistic, Foaie pentru minte, inimă şi literatură, Vatra, Convorbiri literare  şi la volumele colective Proză satirică româna contemporană, Editura Astra, Braşov, 1982, Perpetuum comic, Editura Urzica, 1985-1990 ş. a. Debutul editorial –  în anul 1983, cu volumul de schiţe şi povestiri Trandafirul de plastic, Editura Albatros.
12  Asociatii / Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov Decembrie 1989” / Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari... : August 19, 2019, 23:05:03


Filiala Brașov a Uniunii Scriitorilor din România vă anunțăm pierderea colegului nostru, prozatorul și publicistul Eduard HUIDAN (69 de ani). Toți cei care doresc să își ia rămas bun, sunt așteptați mâine, 20.08.2019, orele 12:00, la Capela Cimitirului Romano-Catolic (Livada Poștei), Brașov.

Dumnezeu să-l ierte și să îl odihnească!
Condoleanțe familiei!
www.facebook.com/photo.php?fbid=2910958392311415&set=a.472596499480962&type=3&theater
13  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Lupta noastra : August 17, 2019, 21:49:36
Lecția de istorie - 15 ore
https://www.facebook.com/groups/Unirea.Basarabiei.cu.Romania/?multi_permalinks=2159372950841714&notif_id=1566060816433336&notif_t=group_activity
LECȚIA DE ISTORIE - 17 august: Plecarea ultimului contingent al Armatei Roșii din România.
La data de 17 august 1958 a avut loc plecarea ultimului contingent al Armatei Roșii staționate în România încă de la sfârșitul războiului. Prezența trupelor sovietice în Romania după terminarea celui de-al doilea Război Mondial a fost impusă prin Tratatul de Pace de la Paris din februarie 1947, când Uniunii Sovietice i s-a permis de către Aliați dreptul de a-şi menţine trupele în România cu scopul declarat de a se asigura securitatea căilor de comunicaţii ale grupului sovietic de armate aflat pe teritoriul austriac până la reglementarea definitivă a statutului postbelic al Austriei. În consecinţă, autorităţile române s-au văzut nevoite să încheie o convenţie cu Moscova în decembrie 1948 prin care au fost reglementate condiţiile în care unităţile sovietice puteau utiliza cazărmile, localurile de serviciu, depozitele, aerodromurile, câmpurile de instrucţie şi mijloacele de transmisiuni româneşti pe timpul staționării trupelor sovietice în țară. Această situație fost menţinută până în anul 1955, când liderii statelor comuniste din Europa aflate sub sfera de influenţă a Moscovei au consimţit să semneze alături de sovietici actul de constituire a Tratatului de la Varşovia. În baza acestui tratat, armata sovietică aflată în România, Ungaria, Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia şi Republica Democrată Germană au rămas pe loc în statele respective, chiar dacă România nu a fost de acord cu această decizie a Moscovei și a cerut retragerea militarilor sovietici din țară. Astfel, dorința lui Gheorghiu-Dej comunicată prin Emil Bodnăraş – ministru al apărării – a fost primită cu multă irascibilitate de către Nichita Hruşciov, lider al URSS. Tatonările, apoi discuţiile şi negocierile privind retragerea trupelor sovietice au durat însă trei ani, iar perspicacitatea de care a dat dovadă Gheorghe Gheorghiu-Dej cu acel prilej nu trebuie subestimată. Acesta s-a dovedit capabil să facă o analiză interesantă a avantajelor de imagine de care ar fi beneficiat regimurile comuniste în disputa lor propagandistică pe care o aveau cu SUA şi statele din Europa Occidentală. Astfel, după îndelungate reflecţii, Hruşciov a decis să vină în întâmpinarea iniţiativei lui Gheorghiu-Dej și să aprobe retragerea soldaților sovietici din România, nu înainte însă de a cere părții române un nou Acord privind retragerea eșalonată a trupelor și numai în anumite condiții, condiții care par la prima vedere destul de ciudate. Noul Acord prevedea obligativitatea părții române de a organiza numeroase conferinţe la sate și orașe în care să prezinte rolul eliberator al armatei sovietice. De asemenea, se cerea organizarea de întâlniri şi reuniuni între militarii români şi cei sovietici, militarilor români li se cerea să înmâneze individual, câte un cadou unui omolog sovietic. O altă cerință a sovieticilor a fost ca eşaloanele cu militari sovietici, care plecau să fie aşteptate în gările principale, cu manifestaţii de simpatie organizate de oamenii muncii, precum și realizarea de către cadrele militare române a unui „jurnal cinematografic de actualitate” cu aspecte despre activităţile trupelor sovietice staţionate pe teritoriul României. Totodată, Nichita Hrușciov a mai cerut Consiliului de Miniştrii instituirea unei comisii centrale care să coordoneze și să asigure transportul trupelor și tehnici militare sovietice. Astfel, plecarea ultimelor contingente ale armatei sovietice la data de 17 august 1958 a avut loc concomitent în garnizoanele din Constanţa, Galaţi, Timişoara, Ploieşti și Iaşi, transportul făcându-se pe calea ferată, el fiind asigurat de către Armata Română.
14  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE- : August 17, 2019, 21:17:07
A plecat prematur dintre noi MARIANA SCHICHT, camarad în Revoluția din Decembrie 1989 în clădirea fostului CC al PCR.
Corpul neînsuflețit este depus la capela cimitirului Progresul, str. ETERNITĂȚII, sector 5.
Ceremonia de inhuumare are loc Duminică orele 12 .
Dumnezeu să o odihnească în pace!
Dumnezeu sa o ierte.
15  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE- : August 17, 2019, 21:15:28
Astazi a fost anuntat inca un deces din rândul revolutionarilor din Romania.
Fiind vorba de Bucuresti, de data aceasta anuntul l-a facut dl Dorel Haraga.
Pagini: [1] 2 3 ... 514