Main Content:

  Afişează mesaje
Pagini: [1] 2
1  Discutii generale / Revolta din 15 Noiembrie 1987 / Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987 : August 12, 2019, 21:39:32
        Azi ne-a parasit MIRCEA SEVACIUC participant la Revolta din 15 Noiembrie 1987

                Priveghiul va avea loc marti la ora 16.30  iar

                inmormantarea miercuri l aora 13.30
                     
                                            BISERICA CUVIOASA PARASCHEVA din Triaj

                            DUMNEZEU SA-L IERTE!
2  Discutii generale / Revolta din 15 Noiembrie 1987 / Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987 : Mai 30, 2015, 15:06:40
La multi ani brasovencei DOINA CORNEA!

http://newsbv.ro/2015/05/30/multi-luptatoarei-doina-cornea-86/
3  Discutii generale / Revolta din 15 Noiembrie 1987 / | Revolta din 15 Noiembrie 1987 : Mai 15, 2015, 09:18:17
Florin Postalchi a demisionat din funcția de președinte al Asociației „15 Noiembrie”

http://newsbv.ro/2015/05/14/florin-postalchi-demisionat-functia-presedinte-asociatiei-15-noiembrie/
4  Discutii generale / Liviu Babes / ,, Premiu fraudat ,, Sa-ti fie Rusine Derbedeule! : Decembrie 17, 2014, 13:34:08
,, Premiu fraudat ,,   Sa-ti fie Rusine Derbedeule!

        Eveniment cultural de exceptie la Bucuresti. In ziua de luni 8 dec.2014 a avut loc la sala Media a Teatrului National “Ion Luca Caragiale”Gala - Premiilor A.P.T.R. pe anul 2014. La concurs au participat, 20 de televiziuni, 10 case de producţie, 210 programe. Castigatorii ravnitelor premii a fost stabilit de catre un juriu constituit din personalitatii remarcabile ale societatii romanesti. Felicitări tuturor echipelor de profesioniști de televiziune  premiati la Gala. Cu o exceptie Adrian Ursu? A mintit cu nerusinare Juriul..!   
Antena 3 a cucerit juriul APTR  “Adrian Ursu a primit premiul pentru emisiune de investigaţii. Cazul schiorului care şi-a dat foc pe o pârtie din Braşov, în semn de protest pentru auschwitz-ul românesc, este subiectul care l-a adus în atenţia juriului. Adi Ursu a căutat pentru emisiunea Secvenţial şi a găsit unicul martor , un turist englez, care l-a ajutat pe schior.”(9.dec.2014)  http://observator.tv/social/antena-3-a-cucerit-juriul-aptr-140815.html 


                 Mesagerul – Douglas Wallace s-a intors in Romania
     
   In ziua de joi 27 feb.2014 la ora 13.oo Mircea Sevaciuc si Dan Pica l-au intampinat la Aeroportul Otopeni  pe oaspetele de onoare al Brasovului Douglas Wallace.  Din partea TVR a fost prezenta jurnalista Camelia Csiki, iar din partea Antenei 3 dl. Adrian Ursu. Redactorul de la TVR a luat doua declaratii lui Douglas Wallace si Mircea Sevaciuc. La fel a procedat si Antena 3. Dupa care Adrian Ursu a adresat o intrebare: “D-le Mircea Sevaciuc cu cine trebuie sa vorbesc eu pentru a-l lua pe scotianul Douglas Wallace la Antena 3 pentru un interviu - sediul se afla la 15 minute de aeroport” I-am explicat ca eu l-am invitat pe scotian in Romania,  insa in program nu aveam prevazut nici o emisiune Tv. Mai mult, Doug este foarte obosit nu a mai dormit de aproape 30 de ore… A plusat: dumineca in 2 martie vom face o emisiune in direct din Brasov cu Etelka Babes, Wallace, dvs…Intr-un final m-am consultat cu Doug  si ne-am deplasat la Antena 3. Insa am ramas cu suspiciunea ca ceva este putred..!?! Raspunsul l-am aflat dupa 9(noua) luni!?!  Sa-ti fie rusine derbedeului!
 Iosif Gheorghe; “Bravo Mircea Sevaciuc! Felicitari pentru insistenta cautarii si eforturile pe care le-ai facut pentru a-l aduce la aceasta comemorare pe cel mai important martor al sacrificiului brasoveanului Liviu Corneliu Babes! Felicitari si TVR pentru interesul aratat venirii martorului in tara.”(27.feb.2014 ora 22:53)  http://stiri.tvr.ro/la-comemorarea-eroului-anticomunist-liviu-babes-va-veni-si-scotianul-care-a-incercat-sa-l-salveze_41027_comentarii.html#view                   
In cazul in care un jurnalist oarecare ar fi procedat ca Ursu , nu m-ar fi deranjat imi vedeam de festivitatile de comemorare si aniversare a Un Sfert de Veac de la Victoriei Revolutiei din Dec.’89. Insa, cand este vorba de formatorul de opinie Adrian Ursu – care NU respecta Codului deontologic, Legea dreptului de autor etc. - Exista o problema!; 1.3. “Jurnalistul este dator să exprime opinii pe o bază factuală. În relatarea faptelor şi a opiniilor, jurnalistul va acţiona cu bună credinţă.” -  Intreb; Ce exemplu  mai da el  de-formatorul,tinerilor jurnalisti,tele-spectatorilor de la Antena si tinerilor din Romania!


,,Minciuna este sufletul nemuritor al comunismului.” Leszek Kołakowski Respect fata de romanii din tara si de pretutindeni, care iubesc adevarul si urasc minciuna, care pretuiesc dreptatea si condamna nedreptatile, care apreciaza oameni cinstiti si ii dispretuiesc pe cei necinstiti! Ma consider un om strans legat de principiile logicii si al adevarului, „cel izvorat din lumina ratiunii“ cum concluziona Eminescu, si nu tin sa am dreptate in afara respectari lor. In randurile ce urmeaza voi prezenta fapte ,argumente, precizari etc. “Juriul” care va stabili dreptatea vor fi cititori acestori randuri.             Pentru conformitate accesati link-ul          http://sevaciclon.blogspot.ro/


 
        “Liviu Babeș – precursor al prăbușirii Cortinei de Fier”

Un Sfert de Veac de la Victoria Revolutiei romane din Dec. 1989. Atunci, o “delegatie” nationala constituita ad-hoc in 23.dec.’89 formata din Mosu’ Ioan Gavrila Ogoranu(†2006) Alba Iulia, Gheorghe Duduc (†2007) deportat la Giurgiu, Werner Sommerauer (†2014)  - Tulcea, Mircea Sevaciuc – Radauti si Gheorghe Zaharia-Vaslui , s-au aflat sub gloante,in cel mai fierbinte loc al Revolutiei - Televiziunea Romana. Dumnezeu Sa-i odihneasca pe Martiri cazuti in slujba poporului roman!
Pro-Memoria; Acum peste 25 de ani brasoveanul Liviu C. Babes si-a dat foc pe partia Bradul din Poiana Brasov in semn de protest la adresa regimului comunist. Turistul scotian  Douglas Wallace a incercat sa-l salveze pe Liviu Babes. Intors acasa in Scotia Douglas Wallace a declarat pentru The Sunday  Times, ca a fost martor  la suicidul lui Babes. Stirea a facut inconjurul lumi. Noi cei care am participat la revolta din ’87 si ne efectuam deportarea in diferite localitati din tara am aflat de la Europa Libera despre protestul lui Liviu Corneliu Babes si declaratia acida  a lui Douglas Wallace.

 Pronuntarea numelui Douglas Wallace a impus- Respect!   Sindicatului “Miscarea 15  Noiembrie” -Presedinte Mircea Sevaciuc a  confectionat Crucea de Fier la Sectia 440, locul de unde a pornit revolta din’87 si a pozitionat-o pe partia Bradul din Poiana Brasov. In  ziua de 2 mart.1990 a fost oganizat un Recviem in Piata Sfatului, cu prilejul impliniri unui an de cand “Martirul” Liviu Cornel Babes  a aprins torta Revolutiei! Manifestarile comemorative au continuat la Crucea de Fier in prezenta brasovenilor, in frunte cu “novembristi”. A avut loc o  Sluba Religioasa de Comemorare, si depuneri de coroane de flori.

Povestea merge mai departe. In acest an 2014 pe data de 2 martie se implineau un sfert de veac de la sacrificiul suprem al brasoveanul Liviu Corneliu Babes. In ziua de 15 ian. ’14 a fost constituit Comitetul de Organizare a festivitatilor de comemorare din care a facut parte; Fondatorul “Miscarea 15 Noiembrie” Mircea Sevaciuc,  Asociatia Pro-Brasov - Presedinte Ioan Olaru, Asociația Micilor Acționari din Roman S.A, TVS Holding Brașov - Gheorghe Maftei, Creatorul Portalului Revoluției Române - Gheorghe Iosif, Societatea Ziariștilor “Cincinat Pavelescu” Brașov- Scriitor Mircea Brenciu.
A fost stabilit Programul: Coborare cu torte pe Partia Bradul * Ceremoria religioasa la Monumentul  din Poiana Brasov * Simpozion comemorativ –Brasov. Moderator Mircea Brenciu * Lista cu invitatii din Romania etc. Eu Mircea Sevaciuc m-am angajat sa-l  aduc la Brasov pe Douglas Wallace martor la suicidului lui Babes. Munca a fost uriasa! Ajutorul de nepretuit a fost internetul. Am apelat la  fica mea Catalina S. care se afla in Marea Britanie de peste 10 ani, la prietenul Peter Hurley – irlandezul din Romania, Stelian Tanase Presedinte TVR,  Claudiu Loghin corespondent TVR Brasov, Dan Pica ing. coautor al “Proclamatiei de la Brasov”. 
Catalina a dat peste cateva firme de avocatura, arhitecti etc, din Anglia, a identificat pe Facebook o persoana Douglas Wallace, dar care locuia in Canada si a mai descoperit un lucru esential, in data de 13.11.2013 TVR a publicat o stire de 1,23 sec. Douglas Wallace stabilit de 12 ani in Canada. Peter a luat legatura cu jurnalisti de la Sunday Times si BBC insa rezultatul a fost negativ. In 29 ian. i-am trimis un e-maill  presedintelui TVR : Draga Stelica -“am nevoie de un nr.de tel. o adresa de e-mail”a scotianului din Canada. In data de 10 feb. i-am trimis lui Douglas prin e-maill, un  material - lnvitatie tradusa in engleza de Peter Hurley.

                             
                                      Stimate dle Douglas Wallace

09.feb.2014  “Cand mi-a spus Peter ca a vorbit cu dvs  si ca veniti  in Romania la Brasov pentru a participa la Comemorarea a 25 de ani de la sacrificiul suprem al “Martirului” Liviu Corneliu Babes, am pronuntat un singur cuvant – Fantastic!  Ma numesc Mircea Sevaciuc – fost detinut politic, unul dintre cei 10.000 de brasoveni care au aplaudat in 15 noiembrie 1987 caderea de pe frontispiciul Consilui Judetean PCR si arderea tabloului lui Ceausescu si a simbolului comunismului in lume - drapelul cu insemnele secera& ciocanul. Atunci regimul “Ilegitim si Criminal”a arestat, anchetat si torturat, aprox. 300 de persoane dintre care “61” au fost condamnati si deportati in diferite localitati din Romania.  Mascarada de Proces  a avut loc in ziua de 3.12.’87 la Clubul Intreprinderi de Autocamioane  Brasov locul de unde s-a declansat revolta muncitorilor impotriva comunismului. Acesta este motivul principal pentru care Liviu Babes a ales sa protesteze impotriva regimului comunisto-securist lasand un mesaj “Stop morder! Brasov = Auschwitz” pe un carton tintuit de un cutit pe un copac in locul in care si-a turnat benzina dintro canistra dupa care si-a dat foc. Draga Douglas  vreau sa-ti spun ca atunci cand ai luat atitudine despre suicidul  lui Babes din Poiana Brasov , declarand pentru The Sunday Times in 12 03.1989 , stirea a fost preluata de catre posturile de radio in limba romana BBC, Europa Libera, Vocea Americi etc. Eu fiind deportat in orasul Radauti jud. Suceava am auzit atunci marturisirea ta, insa acum dupa 25 de ani sunt incantat ca voi avea ocazia sa-ti multumesc fata in fata!” Mircea Sevaciuc -Brasov
 P.S. Initiativa indeplinita: Primaria Municipiului Brasov –Se acorda domnului Douglas Wallace in semn de recunoastere a actului sau de eroism Diploma de “Cetatean de Onoare al Municipiului Brasov” semneaza Primarul Brasovului George Scricaru Consider ca este corect sa inaintez dosarul – catre Institutia Presedentiala  pentru ca Presedintele Romaniei Klaus Iohanis  sa-i acorde lui Douglas Walace o Diploma.


Brasov 17 dec.2014                                 
                                                                              Fondatorul “Miscarea 15 Noiembrie” Mircea Sevaciuc5  Discutii generale / Revolta din 15 Noiembrie 1987 / Revolta din 15 Noiembrie 1987 : Octombrie 12, 2014, 10:37:12
Liberal “sub acoperire” de un sfert de veac!

http://sevaciclon.blogspot.ro/
6  Discutii generale / Revolta din 15 Noiembrie 1987 / MITING LA S.C. ROMAN S.A. : Iunie 05, 2014, 08:20:44

MITING
LA S.C. ROMAN S.A.
           

IN ZIUA DE JOI 5 IUNIE 2014 INTRE ORELE 15.30 – 17.30  VA AVEA LOC O ADUNARE PUBLICA  PE PLATOUL DIN FATA S.C. ROMAN S.A.
SUNT ASTEPTATI SA PARTICIPE LA MITING: FOSTII SALARIATI AI INTREPRINDERII, FOSTII DETINUTI POLITICI, PARTICIPANTI, ARESTATII SI DEPORTATII DUPA 15 NOIEMBRIE ’87, REVOLUTIONARII DIN DEC.’89, BRASOVENII ETC.
INVITATI DE ONOARE: GENERAL (R) MIRCEA CHELARU, ADRIAN SOBARU, IRLANDEZUL PETER HURLEY ETC.
ORGANIZATOR PRINCIPAL:  ASOCIATIA MICILOR ACTIONARI DIN S.C.ROMAN S.A.


http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=index&s_id=137399&Protest-al-cuponarilor-pentru-Roman

https://www.facebook.com/laurentiu.paveliuc?fref=t
7  Discutii generale / Revolta din 15 Noiembrie 1987 / VIDEO Război total la Roman : Iunie 01, 2014, 19:50:12

De două zile ograda societății Roman SA a ajuns mai în glumă, mai în serios, un teatru de război, între oamenii de pază și muncitorii din uzină, pe de o aprte, și reprezentanții Asociației Pro Roman, reprezentată de omul de afaceri Ioan Olaru, și ai micilor acționari, reprezentați de Mircea Sevaciuc.

Și ieri și astăzi, mașini de Poliție și ale Jandarmeriei au staționat în fața intrării principale ale uzinei, trupele de intervenție rapidă fiind pregătite dacă lucrurile degenerează, cum s-a întâmplat vineri.

Vineri a început ziua cu ameninţări, busculade şi lovituri la poarta uzinei Roman. Au sărit la bătaie  oamenii afaceristului lui Ioan Neculaie, care a căpușat și a băgat în faliment uzina, iar acum nu se lasă, deși există o sentință definitivă a instanței, să elibereze uzina de unde încă mai vrea să tiae fier vechi.

Ordinele lui Neculaie au fost clare: trebuie opriți prin orice mijloace, inclusiv prin forță, orice reprezentant al noului proprietar. Scandalul a fost pe măsura intereselor lui Neculaie. Doar venirea rapidă a polițiștilor și a jandarmilor a calmat spiritele.

La un moment dat, a venit și Ioan Olaru la uzină, după incident. El susține că tot ce dorește este inventarierea halellor de producţie care îi aparţin, conform sentinței definitive şi executorie a instanţei. Circula a fost de nedescris. Oamenii lui Neculaie țipau ca istericii și au chemat mucntiroii din uzină, înarmați cu răngi, să-i dea afară din societate pe oamenii lui Olaru.

În cele din urmă, un comitet al proprietarilor de drept a intrat în uzină, iar peste noapte au rămas în societate, în sala de Consiliu, Mircea Sevaciuc și un bodyguard din partea lui Olaru. Li s-a spus răspicat că dacă vor să mănânce, să iasă din uzină, dar înapoi nu mai au ce căuta.

„Nu m-au speriat comuniștii în 15 noiembrie 1987 când am ieșit în stradă, nici securiștii pe urmă, nu mă sperie nici Neculaie cu toate gorilele lui. De aici mă scot cu forța doar cu picioarele înainte“, a declarat pentru newsbv.ro Mircea Sevaciuc.

În cele din urmă, lucurile s-au calmat pentru moment, reprezentanții lui Neculaie promițând că luni dimineață vor permite acfcesul comisiei de inventariei, formată din șapte peroane, al cărei președinte este Mircea Sevaciuc, acesta din urmă părăsine și el platforma de la Roman SA.

[/size]
http://newsbv.ro/2014/05/31/video-razboi-total-roman/#comment-21631

http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=ultora_local&s_id=137255&Oamenii-lui-Neculaie-i-au-luat-la-bataie-pe-trimisii-proprietarului-uzinei-Roman
8  Discutii generale / Revolta din 15 Noiembrie 1987 / Nicolae a fost evacuat din Roman S.A. : Mai 27, 2014, 19:28:56
Afaceristul Ioan Neculaie, patronul FC Braşov, evacuat cu executorul judecătoresc şi poliţia de la Roman SA Braşov

http://newsbv.ro/2014/05/14/neculaie-afara-portareii-roman/

FOTOGALERIE Prăpădul de la Roman SA
http://newsbv.ro/2014/05/19/fotogalerie-prapadul-roman/

Olaru a dublat paza la Roman SA. Neculaie are interzis să intre în uzină!
http://newsbv.ro/2014/05/26/olaru-dublat-paza-roman-neculaie-interzis-intre-uzina/
9  Discutii generale / Revolta din 15 Noiembrie 1987 / Răspuns: La Multi Ani – Luptatorului Werner Sommeraurer, la 77 de ani! : Aprilie 18, 2014, 21:27:06
                         IN MEMORIAN – WERNER SOMMERAUER (1936-2014)
de Mircea Sevaciuc
                                                                             
A plecat la ceruri, neanfricatul luptator anticomunist pentru respectarea drepturilor Omului in Romania – Werner Sommerauer. Suntem in Saptamana Mare –  iertandu-ne unii pe altii, cerem la randu-ne iertarea lui Dumnezeu! Werner Sommerauer s-a nascut in 1936 la Brasov, a absolvit  studiilor si calificarile in mai multe profesii, a lucrat la mai multe intreprinderi din Brasov. A fost casatorit cu Roza(† 1998),  fica Florentina locuieste de mai multi ani in SUA impreuna cu sotul Frank si familia lor frumoasa.
Werner Sommerauer a intrat in conflict cu Regimul Ilegitim si Criminal inca din anul 1970. A  sustinut “Miscarea Paul Goma”de la infiintarea din martie 1977. In 5 februarie 1979, a trimis o scrisoare de adeziune la sindicatul S.L.O.M.R. a doctorului Ionel Cană – Vasile Paraschiv(†2011).  Mai auzise şi de sindicatul clandestin al lui Virgil Kender de la Sighişoara. Scrie şi acolo, iar în ziua de 10 martie 1979 este arestat prima data. A doua oara, în 6 iunie 1979 pentru ca i-a trimis o  scrisoare de solidaritate doctorului Stancescu, care l-a criticat pe Ceausescu la postul de radio Europa Libera.
Pe zi ce trece, în cei mai grei ani de sub comuniştii lui Ceauşescu, Werner Sommerauer este convins că sistemul va cădea. „Nu ştiam însă unde va răzbate în România? Putea fi Constanţa, unde auzisem de nişte mişcări, la Braşov, Iaşi sau Timişoara”Celor care îl iau peste picior, că de ce nu face nimic, raspunzandu-le că aşteaptă prilejul. “Eram pregătit să ies”. In ziua de 15 noiembrie 1987 muncitorii de la Intreprinderea de Autocamioane Brasov  au pornit in mars spre Consiliul Judetean PCR. Werner se alatura coloanei in zona Spitalului Judetean - mergand pana la capat, la caderea si arderea tabloului lui Ceausescu. A fost condamnat la trei ani de inchisoare la locul de munca si deportat la Tulcea!
 Institutiile  Statului i-a acordat in semn de recunostinta de-a lungul anilor,  mai multe distictii si medalii.  „Diploma si Medalia 15 Noiembrie“  –  Muzeul Judetean Brasov in 8 apilie 1990 * Diploma de  „Cetatean de Onoare” al Brasovului –  Primaria Brasov – Primar Ioan Ghise in 14 noiembrie 2002 * „Diploma de Onoare“  –  Prefect Otilian Neagoie in 15 .11.2002 * Diploma „Medalia de Argint si Titlul de Cetatean de Onoare” al Brasovului, Primaria Brasov –  Primar George Scripcaru in 2007 * In anul 2012 cu prilejul impliniri a 25 de ani de la “Revolta brasovenilor impotriva comunismului din 15 noiembrie 1987” Werner Sommerauer nu a primit “Medalia 25 Ani”. Motivul - fiind in Saptamana Mare vom aborda subiectul dupa Sarbatorile Pascale!
Scrisoarea care a scapat miraculos de cenzura securitatii!
Inscrisul este o premiera nationala, dar nu a fost publicat niciodata! La reeditarea vol. “15 Noiembrie 1987 – Ziua Demnitatii” inscrisul va fi inclus in povestea de viata a lui Werner Sommerauer, intrucat exprima durerea unui deportat si a familiei lui, prin care dezvaluie importul de deseuri radioactive de catre conducerea PCR si previzinile sfarsitului comunismului! “ Epistola” a fost adusa de catre Florentina din SUA despre care tatal ei spunea in 1988 ca:  “ai valoare morala de inalta calitate”- inscris care trebuia citit la capataiul lui Werner Sommerauer.

“Draga mama si Tinuta
Dragii mei scumpi Iata ca a trecut atata vreme de cand am fost despartiti cu forta si brutalitate, deci in 15 iulie sunt exact 8 luni. Ceea ce s-a intamplat cu noi , este o oroare, fiind condamnata de orice om care mai detine o logica, o ratiune. Eu simt nevoia de ati descrie tie starea mea sufleteasca intrucat altcuiva n-am cui sa ma destainuiesc, caci dupa cum stiti si voi, ca azi trecem prin cea mai grea criza morala, in care constiintele sunt anihilate, iar valorile morale au trecut in rezerva, asteptand ca si mine timpul cand adevarului adevarat, i se va reda respectul ce i se cuvine. Eu sunt optimist si am moralul meu inca ridicat, in ciuda situatiei mele actuale, iar dupa cum stiti si voi, eu sunt foarte rabdator si am incredere in viitorul ce se profiliaza in fata noastra.
Exista o zicala inteleapta care spune: “Mortul numai poate fi reintors de la groapa.” Sensul acestei zicale este clar intrucat se stie perfect cine este mortul, atat la propriu cat si la figurat. In ceea ce mi-ai spus tu la telefon cu privire la radiatiile de aici in Tulcea, pot sa te linistesc ca, gunoaiele ce au fost importate si depuse la Sulina, sunt intr-adevar otravitoare si au produs mari pagube materiale si economice, dar insa ele nu sunt de natura radioactive, ci de natura chimica si petrochimica, iar Dunarea aici la Tulcea nu este afectata intrucat nu curge dinspre Sulina, ci spre Sulina catre delta. Asa ca va astept cu dor si nerabdare sa veniti fara teama de a fi iradiati. –Ce sa facem? Daca traim sub un regim care se declara umanist si democratic, care ocroteste familia in sensul ca ne permite sa ne vedem  dupa atata timp, cu sacrificiul pe care il facem privind distanta, cheltuiala, avand in consideratie si sanatatea noastra, a varstei noastre, etc.
 Nu-i asa? Ce fericire pe capul nostru, cat umanism. Si nu suntem doar singurii ce beneficiem de un asemenea tratament umanitar. La radio cel putin, se delireaza din rasputeri despre drepturile omului, dar cei care delireaza, au orbul gainilor, sau nu cunosc notiunea , dar eu cred ca ei vorbesc in zeflemea. De drepturile omului  apartine si libertatea cuvantului, asta o spun eu cu convingerea ca, eventual daca se mai respecta “Constitutia” cu privire la garantia inviolabilitatii corespondentei, a secretului corepondentei, atunci probabil mai cred ca se respecta legile. Eu insa, sunt foarte sceptic la acest capitol. […] Acuma inchei mica mea scrisoare, va sarut cu dor si va astept. Despre examene o sa-mi vorbiti cand veniti, eu nu insist acum. Il rog pe Dumnezeu zilnic, sa te ajute draga Tinuta, intrucat meriti sa reusesti, ca ai valoare morala de inalta calitate, iar eu iti doresc succes.
     Tulcea 30 iunie 1988                                                                       Cu drag si dor Werner “


Decanul de varsta al “novembristilor” Werner Sommeraurer ,se va intalni in Imparatia Cerurilor, cu sotia Rodica Sommerauer (†1998), dar si cu alti luptatori pentru libertate, participanti la revolta din '87 – Vasile Vieru 36 ani (†05.09.1988), Gheorghe Duduc, Cornel Vulpe, Ion Nastase, Petrica Dascalu, Nicolae Bordei, Dumitru Broasca, Dumitru Robota, Gavrila Maniu, Constantin Cocan, Costica Sbarn, Vitos Ludovic, Voinea Stan, Petru Creanga, Constantin Bradu, si in ziua de 17 04.2014 colegul nostru de suferinta Nicolae Ciaca.
                                                                                             Dumnezeu Sa-i odihneasca in pace!
 
Zilele trecute celebrul  opozant anticomunist roman Paul Goma care locuieste in Franta la Paris, mi-a spus telefonic sa transmit din partea domniei sale “Sincere Condoleante” familiei Sommerauer si tuturor celor l-au iubit si respectat pe Werner!.
   Brasov 18.04.2014       
                           Sarbatori Pascale Fericite          Cu consideratie Mircea Sevaciuc

10  Discutii generale / Liviu Babes / Răspuns: Comemorare Liviu Babes : Martie 21, 2014, 13:11:17
Comemorarea lui Liviu Babes in prezenta scotianului Doug si ecourile impresionante din Media Romaneasca


Observatorul  observatorul@rogers.com             18 mar.(Acum 1 zi)
Catre mine
 Bun gasit domnule Sevaciuc,
 Frumoasa si impresionanta intiativa de al invita pe Doug Wallance la Brasov .
 Comemorea lui Liviu Babes este de acum parte a istoriei noastre  iar cei care onoreaza memoria acestui om merita admiratie si aprecieri.
 Am postat  interesanta d-voastra scrisoare despre mediatizarea  acestui eveniment deosebit la :

http://observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=13204
 
Ganduri bune din Toronto,
Dumitru Puiu Popescu

Pentru conformitate accesati linkul de mai jos.
http://sevaciclon.blogspot.ro/
11  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Martie 21, 2014, 12:29:55
Constitutia Cetatenilor

Salut decizia administratorului Portalului Revolutiei  Iosif Gheorghe , de a posta in serial emisiunea “Trezeste-te Gheorghe, Trezeste-te Ioane!” – Realizator scriitorul Miron Manega. Postul TV  “Nasul” transmite in direct emisiunea in zilele luni -vineri orele 10.30-12.00 Tv. Invitat in data de 6 martie ’14 – Mircea Sevaciuc.

http://www.certitudinea.ro/articole/emisiuni-tv/view/clasa-politica-si-a-ridicat-definitiv-si-complet-poalele-in-cap-ocazie-cu-care-i-s-a-vazut-victor-ponta
[/size]
12  Discutii generale / Liviu Babes / Liviu Cornel Babes : Martie 19, 2014, 15:27:47
Comemorarea lui Liviu Babes in prezenta scotianului Doug si ecourile impresionante din Media Romaneasca


Observatorul  observatorul@rogers.com             18 mar.(Acum 1 zi)
Catre mine
 Bun gasit domnule Sevaciuc,
 Frumoasa si impresionanta intiativa de al invita pe Doug Wallance la Brasov .
 Comemorea lui Liviu Babes este de acum parte a istoriei noastre  iar cei care onoreaza memoria acestui om merita admiratie si aprecieri.
 Am postat  interesanta d-voastra scrisoare despre mediatizarea  acestui eveniment deosebit la :

http://observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=13204
 
Ganduri bune din Toronto,
Dumitru Puiu Popescu

Pentru conformitate accesati linkul de mai jos.
http://sevaciclon.blogspot.ro/
13  Discutii generale / Liviu Babes / Răspuns: Martirul de sub Tampa – Liviu Cornel Babes : Martie 07, 2013, 10:12:02

CONTINUARE LA PRIMUL ARTICOL...

„La fel ca în fiecare an, noi vom fi cei care vom organiza manifestarea omagială, la baza Partiei Bradul, pe locul unde Liviu Babeş se prăbuşea după ce se autoincendiase. Sîmbăta viitoare, pe 2 martie, începînd cu ora 11.00, la Crucea pe care am amplasat-o acolo în urmă cu cîţiva ani, va avea loc o slujbă de pomenire şi vor fi depuse coroane de flori. Invităm braşovenii alături de noi…” 
Grupul’87 constata: In primul rand , publicarea unei stiri cu opt zile inaintea unui eveniment este contra-productiva, sau asa a fost gandit! Mentionarea ca “noi vom fi cei care vom organiza..” este un mesaj, ca nimeni sa nu-l tulbure pe Postolachi, sa adune 15-20 de persoane ca in ceilalti ani! Mult mai grav insa mi se pare, cele trei falsuri din articol dupa cum urmeaza:
1) “fluturînd printre flăcări o pancartă..” 2) “la baza Partiei Bradul, pe locul unde Liviu Babeş se prăbuşea după ce se autoincendiase.” 3) “la Crucea pe care am amplasat-o acolo”
Cu toate ca s-a ocupat de vreo 10 comemorari, perioada in care a fost scrisa si o carte “Martirul” autor Mircea Brenciu, Postolachi lanseaza dezinformari in cascada! Pana in anul 2.000, pe Postolachi nu l-a interesat comemorarile din Poiana Brasov.
Cartonul galben pe care scria „Stop Murder, Braşov = Auschwitz.”, fost tintuit cu un cutit de vanatoare pe un brad, de catre Babes, la aprox.15 metri de amplasamentul Cruci de Fier.  Dupa care si-a turnat benzina pe el dintr-o canistra, asezand-o apoi langa copac. Si-a redirectionat  schiurile spre partie, si-a dat foc, si a parcurs mai multi zeci de metri pe schiuri, in flacari, cu mainile intinse in lateral, pana cand s-a prabusit aproape de baza partiei.
O marturie cutremuratoare, in premiera nationala, a fost noutatea absoluta a comemorari celor 24 de ani. Bunul Dumnezeu, a facut legatura inca de acum 24 de ani, intre sacrificiul “Nemuritorului” si cauza de fond, repercursiunile impotriva celor care au iesit in strada, pentru un trai mai bun in 15 Noiembrie 1987 la Brasov.
Martorul ales de Dumnezeu, este un coleg de al nostru arestat in’87 Petru Enache. In acea zi de 2 martie’89, Petru,  angajat al trustului TCI Bv. lucra la amenajarile interioare si exterioare a Hotelului “Sport”. Impreuna cu inca trei colegi ….. l-a vazut pe Liviu Cornel Babes coborand pe schiuri in flacari pe Partia Bradul, cu mainile intinse in lateral in forma crucii, pana cand s-a prabusit aproape de baza partiei.
Enache a fugit inspre Babes, care era  prabusit. L-a vazut pe turistul scotian  care schia, cum si-a dat jos geaca si a stins flacarile de pe hainele lui Babes. Un militian de la Sectia de Politie, a adus o patura cu care Petru Enache si inca trei persoane,  l-au transportat pe Babes la ambulanta,  ars pe fata dar in viata.
Dupa ceremonia de la biserica, 35 de persoane au fost invitati de catre dl.Ion Olaru la hotelul “Royal”din Poiana Brasov, pentru a participa la un parastas. Am fost prezent la discutia de o incarcatura emotionala greu de descris, intre Petrica Enache, Etelka Babes si Gabriela. D-na Etelka a stat de vorba dupa 24 de ani, cu ultima  persoana care l-a vazut in viata pe Liviu Cornel Babes.                                    Dumnezeu Sa-l odihneasca in pace!
Nemultumiti de organizarea acestei eveniment si a celorlalte, cu participarea a 15-20 de persoane, dar mai ales comemorarilor precedente si depolitizarea exccesiva a unui bun national “Simbolul Curajului – L.C.Babes” in acest an Grupul’87 Adevar Dreptate si Demnitate, s-a implicat in organizarea comemorari, iar rezultatele s-au vazut.
Materialul “Martirul de sub Tampa – L.C.Babes” si altele au fost publicate pe: Site –Portalul Revolutiei, Blog Sevaciclon, Facebook, Twitter, NewsBv, BZB etc. http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=959.0 http://newsbv.ro/2013/02/28/martirul-tampa-liviu-cornel-babes/ http://www.mixtvbrasov.ro/17660-babes-comemorat/
 Brasov - 7 martie 2013              Grupul’87 Adevar Dreptate si Demnitate               
                                                    Mircea Sevaciuc&Werner Sommeraurer

14  Discutii generale / Liviu Babes / Răspuns: Martirul de sub Tampa – Liviu Cornel Babes : Martie 07, 2013, 10:07:33
Marturie cutremuratoare la comemorarea lui - L.C. Babeş!

La sfarsitul saptamani trecute, a fost comemorat in Poiana Brasov – “Martirul de sub Tampa” – cel care si-a luat zborul in flacari in’89, spre nemurire – Liviu Cornel Babes. La Crucea de Fier, au participat aprox. 60 de persoane, iar la Monumentul din curtea Bisericutei de Lemn, peste 40 de persoane.
La sfarsitul Slujbei de Comemorare, d-na Etelka Babes s-a adresat celor prezenti: “Va invit sa participati si la Monumentul inchinat sotului meu din curtea Bisericutei de Lemn”. In contradictoriu cu invitatia facuta, dand dovada de ignominie, fostul deputat PDL Florin Postolachi, a declarat inchisa ceremonia: “Va multumesc pentru participare, la revedere, ne intalnim anul viitor!”

,,Maica Domnului nostru, ca "Maica a Bisericii", cum o numeste Va¬tican II, trebuie sa fie si este principiu de unitate. Nici o maica nu do¬reste ca fiii ei sa fie dezbinati. Maica Domnului este Maica tuturor cres¬tinilor si ii cheama pe toti sa fie una, sa fie fratii asa cum sunt fiii ace¬leiasi mame”afirma Antonie Plamadeala(†2005).
 Postolachi a plecat impreuna cu reprezentantii media, Parintele Sicoe, cativa colegi din’87etc. Senatorul Nicolae Vlad Popa, a declinat invitatia intrucat deputata Elena Udrea urma sa ajunga la sediul PDL Brasov. Marea majoritate a participantilor la comemorare s-au deplasat la Bisericuta Ortodoxa  in curtea careia se afla Monumentul cu efigia de bronz cu chipul lui Liviu Cornel Babes.
Reprezentantii a cinci dintre simboluri nationale si alte persoane, au participat la Slujba de Comemorare oficiata intenpestiv, cu bunavointa parintelui de la biserica, dupa cum urmeaza:
General Maior in retragere Mircea Vlaicu al “Veteranilor de razboi” cu inca patru persoane din Bucuresti * “Fostii detinuti politici” Mircea Sevaciuc, Aurel Buceanu etc * “Novembristi” Vasile Anghel, Costica Bahnareanu si sotiile etc * “Institutul National al Curajului – L.C.Babes” Etelka Babes si fiica Gabriela Babes.* “Revolutionarii din dec.’89” Ioan Demi, Sorin Boaca, Petre Buleu etc
Deasemenea, a fost prezent Gheorghe Maftei, Gheorghe Iosif, Alexandru Savastru, Alexandru Popescu, Alexandru Vulsan etc. persoane care s-au ocupat de organizarea primelor comemorari a lui L.C.Babes. In centrul atentiei s-a aflat “novembristul” Petru Enache care a facut o dezvaluire in premiera nationala.
Dupa cum este deja cunoscut, in data de 23.06.2012, Grupul’Adevar Dreptate si Demnitate i-a cerut demisia de onoare din functia de presedinte al Asociatiei a fostului deputat Florin Postolachi, pentru depolitizarea “Simbolului 15 Noiembrie” inainte de Alegerile Parlamentare, din 9.dec.2012.
A refuzat solicitarea, si a pierdut sprijinul Grupului’87 pentru a obtine un nou mandat de deputat, in favoarea lui Florin Postolachi! Grupul’87 Adevar Dreptate si Demnitate isi propune un nou obiectiv, depolitizarea simbolului “Institutul National al Curajului – L.C.Babes” 
Anul viitor vom comemora un sfert de veac de la semnalul de alarma al “Nemuritorului” ca sistemul comunist unul “Ilegitim si Criminal” trebuie sa dispara odata pentru totdeauna! In perspectiva comemorari a 25 de ani, organizarea a inceput  inca de a doua zi. Avem la dispozitie un an de zile pentru a stabili care sunt cele mai eficiente actiuni pentru ca evenimentul de anul viitor, sa fie unul de anvergura locala, nationala si internationala.
In acest sens, Grup’87 isi exprima cateva consideratii, clarificari, puncte de vedere, sugestii etc. Intrucat sunt proaspete in memorie organizarea, mediatizarea si ecourile despre ultima comemorare, vom consemna cateva aspecte ale problemei care ne ingrijoreaza!
Conducerea Asociatiei “15 Noiembrie ‘87” reprezentata de fostul deputat PDL Florin Postolachi, a declarat pentru cotidianul Monitorul Express din data de 22 feb.2013: “În 2 martie 1989, Liviu Cornel Babeş şi-a dat foc pe Partia Bradul din Poiana Braşov, în văzul a sute de turişti, fluturînd printre flăcări o pancartă pe care scria: „Stop Murder, Braşov = Auschwitz.
15  Discutii generale / Liviu Babes / Răspuns: Martirul de sub Tampa – Liviu Cornel Babes : Martie 07, 2013, 10:03:28
Marturie cutremuratoare la comemorarea lui - L.C. Babeş!

La sfarsitul saptamani trecute, a fost comemorat in Poiana Brasov – “Martirul de sub Tampa” – cel care si-a luat zborul in flacari in’89, spre nemurire – Liviu Cornel Babes. La Crucea de Fier, au participat aprox. 60 de persoane, iar la Monumentul din curtea Bisericutei de Lemn, peste 40 de persoane.
La sfarsitul Slujbei de Comemorare, d-na Etelka Babes s-a adresat celor prezenti: “Va invit sa participati si la Monumentul inchinat sotului meu din curtea Bisericutei de Lemn”. In contradictoriu cu invitatia facuta, dand dovada de ignominie, fostul deputat PDL Florin Postolachi, a declarat inchisa ceremonia: “Va multumesc pentru participare, la revedere, ne intalnim anul viitor!”

,,Maica Domnului nostru, ca "Maica a Bisericii", cum o numeste Va¬tican II, trebuie sa fie si este principiu de unitate. Nici o maica nu do¬reste ca fiii ei sa fie dezbinati. Maica Domnului este Maica tuturor cres¬tinilor si ii cheama pe toti sa fie una, sa fie fratii asa cum sunt fiii ace¬leiasi mame”afirma Antonie Plamadeala(†2005).
 Postolachi a plecat impreuna cu reprezentantii media, Parintele Sicoe, cativa colegi din’87etc. Senatorul Nicolae Vlad Popa, a declinat invitatia intrucat deputata Elena Udrea urma sa ajunga la sediul PDL Brasov. Marea majoritate a participantilor la comemorare s-au deplasat la Bisericuta Ortodoxa  in curtea careia se afla Monumentul cu efigia de bronz cu chipul lui Liviu Cornel Babes.
Reprezentantii a cinci dintre simboluri nationale si alte persoane, au participat la Slujba de Comemorare oficiata intenpestiv, cu bunavointa parintelui de la biserica, dupa cum urmeaza:
General Maior in retragere Mircea Vlaicu al “Veteranilor de razboi” cu inca patru persoane din Bucuresti * “Fostii detinuti politici” Mircea Sevaciuc, Aurel Buceanu etc * “Novembristi” Vasile Anghel, Costica Bahnareanu si sotiile etc * “Institutul National al Curajului – L.C.Babes” Etelka Babes si fiica Gabriela Babes.* “Revolutionarii din dec.’89” Ioan Demi, Sorin Boaca, Petre Buleu etc
Deasemenea, a fost prezent Gheorghe Maftei, Gheorghe Iosif, Alexandru Savastru, Alexandru Popescu, Alexandru Vulsan etc. persoane care s-au ocupat de organizarea primelor comemorari a lui L.C.Babes. In centrul atentiei s-a aflat “novembristul” Petru Enache care a facut o dezvaluire in premiera nationala.
Dupa cum este deja cunoscut, in data de 23.06.2012, Grupul’Adevar Dreptate si Demnitate i-a cerut demisia de onoare din functia de presedinte al Asociatiei a fostului deputat Florin Postolachi, pentru depolitizarea “Simbolului 15 Noiembrie” inainte de Alegerile Parlamentare, din 9.dec.2012.
A refuzat solicitarea, si a pierdut sprijinul Grupului’87 pentru a obtine un nou mandat de deputat, in favoarea lui Florin Postolachi! Grupul’87 Adevar Dreptate si Demnitate isi propune un nou obiectiv, depolitizarea simbolului “Institutul National al Curajului – L.C.Babes” 
Anul viitor vom comemora un sfert de veac de la semnalul de alarma al “Nemuritorului” ca sistemul comunist unul “Ilegitim si Criminal” trebuie sa dispara odata pentru totdeauna! In perspectiva comemorari a 25 de ani, organizarea a inceput  inca de a doua zi. Avem la dispozitie un an de zile pentru a stabili care sunt cele mai eficiente actiuni pentru ca evenimentul de anul viitor, sa fie unul de anvergura locala, nationala si internationala.
In acest sens, Grup’87 isi exprima cateva consideratii, clarificari, puncte de vedere, sugestii etc. Intrucat sunt proaspete in memorie organizarea, mediatizarea si ecourile despre ultima comemorare, vom consemna cateva aspecte ale problemei care ne ingrijoreaza!
Conducerea Asociatiei “15 Noiembrie ‘87” reprezentata de fostul deputat PDL Florin Postolachi, a declarat pentru cotidianul Monitorul Express din data de 22 feb.2013: “În 2 martie 1989, Liviu Cornel Babeş şi-a dat foc pe Partia Bradul din Poiana Braşov, în văzul a sute de turişti, fluturînd printre flăcări o pancartă pe care scria: „Stop Murder, Braşov = Auschwitz.
Pagini: [1] 2