Main Content:

  Afişează mesaje
Pagini: [1] 2 3 ... 22
1  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Iulie 14, 2019, 22:36:57
https://www.berliner-mauer-gedenkstaette.de/de/veranstaltungen-1286.html
2  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE- : Februarie 11, 2014, 14:51:00
Prietenul si omul apropiat Vasile David "Bigu" ne-a parasit dupa o lunga suferinta. "Bigu" a fost intre cei care a aparat cerul Timisoarei in Decembrie '89. A fost un om drept toata viata si in acelasi timp un rebel! "Bigu" este cel care a creat primul scaun ejectabil dintr-un avion de lupta si cel care l-a si testat. A fost sufletul manifestatiilor din iarna lui 2012 din Piata Universitatii. Sunt prea seci si sarace cuvintele mele pentru a descrie ce om deosebit a plecat dintre noi. Fie-i tarana usoara si Dumnezeu sa-l aibe alaturi intre ingeri.

Raymond Luca
3  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: CINE SUNT EI? ce au facut inainte de 22 dec.1989? si ce au facut dupa 22 dec.? : Noiembrie 25, 2013, 05:15:38
Am revenit in State si observ acum ca nu a ramas fara urmari scurta vizita facuta in tara zilele trecute. Din pacate, urmarile sunt mai degraba urate. Sincer, chiar nu stiu de ce simt nevoia sa dau explicatiile de mai jos, poate gandind ca le va citi si un om onest. Poate. Deci, asa pe sarite, cum mi le amintesc:

1. Nu l-am cunoscut pe dl. Sefer pana cand a devenit presedinte CPRD '89. Nu stiu cine este Carmen Sefer si evident, n-am cum sa-i fiu nas, cumatru, etc., sau orice alt grad de rudenie, sau relatie. Fata dnei Iulia Startz nu a fost niciodata angajata CPRD'89. A lucrat si lucreaza la alte comisii si departamente din Parlament.

2. Faptul ca nu isi mai aminteste nimeni ca am fost primul care a dorit gasirea unei solutii prin amendarea OUG 53 si deci reducerea sumelor platibile in ultimii ani in favoarea restabilirii macar partiale a indemnizatiei, probabil n-ar trebui sa ma mire. Acum ma acuza unul, altul c-am venit sa-mi fac plinul din platile pe OUG 53. Ce penibil si cata lipsa de logica elementara!

3. Faptul ca spre deosebire de dvs eu observ mai putini impostori si mai multi revolutionari este azi socotit un defect de catre exact cei care acum cativa ani doreau exact ca si mine sau chiar mai mult! Nu reusiti, unii dintre dvs, sa depasiti capcana intinsa de politic cu acei 5,000 sau 7,000 de revolutionari, cati or fi visat liderii politici noaptea! Continuati sa rulati la funia pe care v-a intins-o politicul pana la capat.

4. Nu conteaza, iarasi pentru unii dintre dvs, faptul ca vi se spune ca acel fragment este scos din context, ca este la urma urmei un fragment, ba chiar vi se mai spune ca declar mai tarziu ca nu vreau eu sa candidez. Nu conteaza!!! Conteaza ca acei care vor si stiu sa improaste sa-si faca treaba!

5. N-am nominalizat pe cei, unii mai ticalosi, altii mai prosti care au comentat pe diverse topicuri, dar nu ma pot abtine sa nu-l remarc pe Mortua Est, adevarat exemplu de moralitate. Este acelasi om care a fost condamnat pentru luare de mita in anii '90. Un gainar ...
Cat despre injuraturile d-nei Cruciat ... Ce sa mai spun? O adevarata doamna.


Consider ca de data asta ati intrecut orice masura! Daca luasem mai inainte decizia sa nu mai intervin pe forum, dar inca va mai citeam, acum decizia mea este definitiva: nu mai vreau sa stiu de dvs. In acest sens voi cere d-nei Dascalu sa nu mai difuzeze niciun material cu mine, sa nu mai foloseasca nimic din ce i-am declarat in niciun material viitor.

Ramane-ti deci cu bine si descurcati-va cum puteti, sau cum meritati.

Cu totala lipsa de consideratie si catusi de putin respect,

Raymond Luca   
4  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R. : Octombrie 15, 2013, 03:57:00
Domnule Nor,

Sigur ca nu este o coincidenta, dar din pacate eu nu am o explicatie. Eu am spus ce stiu eu si ce am discutat cu alti colegi din comisie. Nu am stiut de adresa SSPR decat in momentul in care media a abordat subiectul. Si atunci, in prima faza, am crezut ca se face o confuzie intre SSPR si CPRD'89. Repet, oricat pare de bizar, eu nu am alta explicatie la aceste"paralele".

Domnule Oleoleole,

Am facut acea intampinare la Secretariatul General al guvernului in momentul imediat ce a urmat arestarii ex-ss G. Costin. Intre timp se adunasera suficiente indicii legate de modul in care au fost promovati pe liste membri din asociatia "metrou". O parte din aceste motive au fost deja mentionate de mine in alte mesaje de pe Forum. Altele le puteti gasi si in comunicatele comisiei si in conferitele de presa pe care le-am avut cu acel prilej la Parlament (le puteti gasi chiar si pe Youtube).

Domnilor,

Cred ca am raspuns suficient intrebarilor dvs. Asa ca inchei aici comunicarea cu dvs. Mi-a facut placere si sper sa aveti succes in ce intreprindeti pe mai departe.

Numai bine,
Raymond Luca
5  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R. : Octombrie 14, 2013, 22:52:22
Domnule Oleoleole,

Adresa pe care am semnat-o a fost urma unor declaratii pe care Cutean mi le-a facut inainte de incarcerare, anume ca in 2000 presedintele Iliescu a semnat decretul pentru acordarea titlurilor la cateva mii de revolutionari, din care o parte fusesera transmisi pe liste catre SSPR de catre asociatiile de revolutionari la indemnul aceluiasi SSPR (Iordan Radulescu, George Costin) si care NU avusesera certificate pe Legea 42/90. Acestia, o parte semnificativa, au primit duplicate in 2001-2002, ba unii si niste adeverinte semnate de Iordan Radulescu. La audieri am avut confirmarea ca astfel de liste au fost intr-adevar transmise in anul 2000 si ca listele contineau persoane care pana atunci nu avusesera certificate pe Legea 42/90. Interesant este ca Emilian Cutean era la curent cu aceste fapte inca din anul 2000 dupa care a avut functiile cunoscute. Intre timp, asa cum se stie, Cutean a fost condamnat si a plecat la puscarie. De acord cu membrii comisiei, care au fost consultati, am inaintat o adresa prin care doream intreruperea pedepsei pentru o perioada de 3 luni pentru a-l audia pe Cutean pe marginea acestui subiect. Cererea mea este absolut legala, deci nu are in fond nimic senzational. Faptul ca media a fost atat de excitata de chestiune nu ma priveste, cum nu ma priveste nici de ce ss Mester a facut la randul sau o adresa similara. Comisia a avut motivele pe care vi le-am expus, nimic mai mult.

Numai bine,
Raymond Luca
6  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R. : Octombrie 14, 2013, 16:35:25
Domnule Burada,

Aveti umor! Altfel, nu inteleg de ce introduceti USL in context. Nu-mi pasa mie daca USL se desface sau se sudeaza la loc, caci nu ma intereseaza. Altfel, mi-a placut mesajul dvs, plin de mici rautati si ironii subtile ... Si aveti inca odata dreptate: a stat ploaia, a aparut soarele, e o vreme minunata!

Domnule Thunder66,

Inteleg interesul dvs. Nu-mi cereti sa comentez adresa primita recent de la CPRD'89, ca n-am comentarii. Am mai spus ca actuala comisie se confrunta cu probleme serioase din lipsa de mijloace si personal. In astfel de conditii nu poate functiona. Si asta tot in detrimentul dvs.

Sanatate,
Raymond Luca
 
7  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R. : Octombrie 14, 2013, 15:43:32
Domnule Kronstadt,

Eu am raspuns de fiecare data invitatiilor la congresele dvs, fie ca au fost organizate de BNR Maior, fie ca erau organizate de BNR Costin. Nu am participat la congresul BNR din Timisoara pentru ca NU am fost invitat. Dar in toate interventiile mele, ca invitat, am subliniat ca a venit momentul sa va alegeti alti lideri. Am subliniat iarasi si de ce. Nu stiu ce altceva ar fi trebuit sa fi facut ca dvs sa fiti multumit.
Gustul amar l-am incercat in mai multe ocazii, dar nu uitati ca deciziile de avizare au fost date prin vot al tutror membrilor comisiei prezenti. Intre ei, chiar membri BNR. Nu a iesit intotdeauna cum am vrut eu. Pe de alta parte, odata decizia luata, am aparat-o public din solidaritate cu membrii comisiei si cu activitatea acesteia. Asa este normal intr-o organizatie care se respecta: odata argumentele epuizate in dezbatere, votul plenului este suveran si trebuie respectat.

Domnilor lugojeni, Burada si Thunder66,

Eu nu am intervenit in procesul de cercetare. Am adresat solicitari institutiilor si am informat la randul meu. In cazul in speta, am primit informari, care erau in total dezacord cu alte marturii, unele venite chiar de la cadre ale acelorasi institutii. Eu as trata cu destula prudenta evidentele militiei din 20-21 decembrie. Si am suficiente argumente, inclusiv din noaptea de 21 decembrie in Bucuresti, cand nu au fost inregistrati toti cei retinuti in Pta Universitatii si incarcerati la Jilava. Sunt peste 500 de cazuri neinregistrate doar in Bucuresti!
Faptul ca o ancheta inceputa in mandatul meu nu a fost finalizata nu inseamna ca ea nu poate fi continuata de actuala comisie. Deci acolo trebuie sa va adresati. Mai sunt si alte anchete, investigatii, inceputein mandatul meu, care, din pacate nu au ajuns la un final.
In privinta "gugumaniei", poate cuvantul nu este bine ales, Costin a dorit sa anuleze bonulete de la lugojeni si resiteni, primite in '97, ca sa le inlocuiasca cu adeverente (cu acelasi numar de inregistrare) emise pentru oameni din asociatia lui, sau asociatii prietene, in anul 2000 - 2001! Adeverintele erau menite sa justifice listele transmise de asociatii pentru marirea numarului de revolutionari. V-am mai adus la cunostinta acest caz, dar nu am observat ca v-ar interesa acest aspect.
Poate bonulete erau false in totalitate, n-am de unde sa stiu ca nu sunt criminalist, dar adeverintele erau cu siguranta! Cert este ca toate aceste dosare au fost verificate la comisie cu consecintele cunoscute si pe care le gasiti in sinteze.

Domnilor,

Eu ce am avut sa va spun, v-am spus. Nu doresc sa abuzez de generozitatea dlui Cornel Anton si sa intervin pe Forum pe mai departe. Fara suparare, dar am si altele de facut. Depinde numai de dvs sa reusiti in ce va propuneti, anume sa recastigati respectul societatii romanesti. Incercati sa va atacati mai putin intre dvs si sa va organizati asa cum am mai mentionat in alt mesaj.

Va doresc numai bine,
Raymond Luca
 
8  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R. : Octombrie 13, 2013, 23:21:08
Domnule Burada,

Asa cum spuneam, i-as da foc ... lasand gluma la o parte, va spun sincer ca toata povestea asta cu Lugojul ma plictiseste teribil. La fel si amenintarile dvs ce se vor subtile. Nu stiu ce a demarat Petrisor Morar, habar n-am. Stiu insa ce gugumanie a incercat Costin (menita sa acopere alte "gauri") si l-am oprit. Am facut la randul meu o serie de investigatii, la politia municipiului, la cea judeteana, la parchete, etc. Am primit raspunsuri neconcludente. Sunt toate la comisie si isi asteapta rezolvarea. Sau cum ziceti dvs, in justitie. Sa fie! 
9  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Mesaj de la ADRIAN PITCA-muncitorul care a declansat Revolutia in Prahova : Octombrie 13, 2013, 23:06:06
Stimate domnule Pitca,

Imi pare rau ca am gasit acest mesaj mai tarziu. Incerc sa va raspund la foarte multele dvs intrebari. Nu cred ca voi reusi sa raspund la toate si-mi cer scuze de la bun inceput. Asadar:

1. Ma intrebati daca am influentat in vreun fel poltica PNL fata de revolutionari. Sunt convins ca da, cel putin pana la un moment dat. Este intr-adevar interesant ca revolutionarii au un "minister", de fapt un secretariat de stat in subordinea primului ministru, dar si o comisie parlamentara comuna, Camera + Senat. Asta ar putea sa implice ca domeniul revolutionarilor are o importanta deosebita in statul roman. Este o mostenire, care cel putin in perioada curenta este pe punctul de a se pierde. Au fost incercari de desfiintare a comisiei, dar si a SSPR la inceputul acestei legislaturi. Asa cum mai aratam intr-un alt mesaj, comisia a ramas practic fara personal, doar un consilier, care si daca ar fi Superman nu ar reusi sa se ocupe de toate treburile administrative si organizatorice + secretariat, corespondenta, etc., asa cum ar fi normal sa fie. Cred ca si SSPR n-o duce prea grozav din acest punct de vedere. Revenind insa la intrebare, PNL si conducerea sa, mi-a acordat toata increderea in aceasta privinta. O dovada ar fi si faptul ca la fiecare sesiune solemna consacrata Revolutiei, eu am fost de fiecare data, in legislatura trecuta, desemnat sa tin discursul din partea partidului. Ele, discursurile, se gasesc pe pagina mea de pe site-ul Senatului si pot fi consultate de oricine. PNL nu a dorit insa sa acapareze miscarea revolutionara, asa cum a facut-o FSN / PDSR / PSD de la Revolutie incoace, sau cum a incercat la un moment dat PDL prin Maries si Costin s-o faca in anii trecuti. In PNL exista convingerea ca NUMAI datorita Revolutiei si implicit revolutionarilor, partidul a putut renaste in ianuarie '90 si tot NUMAI Revolutiei si revolutionarilor avem o tara cu institutii democratice. Stiu ca exista revolutionari membri PNL, dar numeric vorbind, ei sunt mai putini si poate mai putin vocali ca altii din alte partide. Cunosc destui membri PNL, care ca si mine, au fost la Revolutie, dar nu au luat certificatul de revolutionar. Eu insumi l-am refuzat, alaturi de regretatul Horia Rusu, in anii '90, cand imi era foarte simplu s-o fi facut: eram deputat, ales intr-un judet revolutionar, Sibiu, unde cunosteam avatarurile prin care treceau revolutionarii de acolo in frunte cu Puiu Fesan, pe care l-am cunoscut cu acel prilej.
Se poate spune deci ca PNL a respectat optiunea mea, iar eu am respectat atitudinea PNL.
2. Ma intrebati ce am facut legislativ in legatura cu revolutionarii. In principal am incercat sa NU fac! Adica sa nu modific legea 341. Am mai mentionat asta, cu alt prilej, ca nu era fair-play sa schimb regulile jocului in timpul jocului ... Chiar daca am realizat de la bun inceput ce disfuctionalitati are legea, in special in modul foarte limitat in care apreciaza rolul deosebit al luptatorilor in Revolutie. Cu prilejuri publice am si spus ca din pacate criteriile de apreciere fac sa se puna un semn de egalitate, nemeritat, intre actiunea unui revolutionar timisorean, de exemplu, si unul din com. Patarlagele, jud. Buzau! Asta in conditiile in care legiutorul face distinctia necesara intre etapele Revolutiei in chiar preambulul legii. Distinctia nu a fost urmata de o apreciere selectiva si mai profunda intre revolutionari.
3. Ma intrebati daca m-am intalnit cu asociatiile si cu liderii acestora. Am avut foarte multe astfel de intilniri. De la bun inceput am subliniat ca nu fac distinctie intre asociatii, care mai vechi, care mai noi - distinctia facuta de lege este neconstitutionala, dar cum legea nu a fost atacata la CCR ... a ramas asa. Tot neconstitutional este si faptul ca presedintele CPRD'89 semneaza alaturi de ss al SSPR un ACT ADMINISTRATIV! Am inteles-o rapid, dar repet eram la mijlocul jocului ... Poate plictisesc cu aceasta repetitie, dar intuiam ca orice schimbare va crea un prilej ca drepturile sa nu se mai acorde, adica sa traiti vremurie de azi inca de acum cativa ani in urma. Si nu am vrut sa se intample.
Revenind la asociatii si la lideri, toti, aproape fara exceptie doreau doar doua lucruri: sa-si promoveze membri si sa-si conteste vecinii, adica alte asociatii din acelasi oras, judet, etc. Fiecare in felul sau era mai revolutionar decat oricine altcineva si in localitatea lui a fost cea mai grozava revolutie posibila. Dar am ascultat de fiecare data cu multa rabdare si atentie pe oricina a venit la comisie. De altfel, in mandatul meu comisia a avut usa deschisa oricarui revolutionar. Datorita si faptului ca eram ales de diaspora si nu ma deplasam la final de saptamana in circumscriptie, am avut timp mai mult la dispozitie pentru aceste intalniri. Pina la inceperea procesului de solutionare a contestatiilor am acordat si audiente saptamanal. Au fost sute de oameni pe care i-am primit in audienta. Apoi am participatca invitat al SSPR la intalnirile zonale organizate in diverse judete, iar pentru mine iarasi un prilej sa ma intalnesc cu cat mai multi oameni.
4. Eu sunt liberal, sau inca si mai "rau, libertarian, deci notiunea de "a face ordine" imi repugna. Eu nu am dorit sa fac ordine intre revolutionari in nici un moment.
5. Cred ca este impropriu folosirea conceptului de ideologie in activitatea comisiei. Singura "ideologie", daca vreti, a fost sa nu fac rau. Sa judec drept si sa nu fac rau.
6. Cum spuneam mai devreme, PNL mi-a lasat deplina libertate de actiune. Nu am facut raportari la PNL, nici legat de numarul dvs si nici de alta natura.   
7. Nu stiu ce vreti sa spuneti cu cizmaria, oglinda, etc. Ma depasesc astfel de subtilitati. Dar daca as fi cizmar as fi foarte mandru de meseria mea.

Nu stiu daca am acoperit toate intrebarile dvs, dar deja am senzatia ca veti iarasi nemultumit. Poate daca mesajuele dvs ar fi mai scurte, as retine mai usor topicul intrebarilor.

Sanatate,
Raymond Luca
10  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R. : Octombrie 13, 2013, 21:29:50
Deci ...

Domnule Silviu,

Din pacate ploua de cateva zile in locul din SUA in care ma gasesc ... Am timp sa urmaresc discutiile de pe Forum.

Domnule Buzdugan,

Exista multe astfel de situatii, toate prezentate ca fiind oficiale si credibile. Mai ales cele din '97 au aceasta "caracteristica". Nu uitati ce am spus in alt mesaj: comisia Balint era formata din lideri de asociatii. Toti, dar absolut toti, au baze de date, toate menite sa le serveasca interesele, cele vechi, dar si cele noi, din pacate. In prima parte a mandatului am primit pe Cd-uri o multime de astfel de baze de date. Am o adevarata colectie ... Deci informatiile sunt contradictorii si nu prezinta multa credibilitate. Multe astfel de baze sunt valabile pana la un anume moment dat. Dupa care? Personal, am si unele rezerve fata de anumite persoane. Nu vreau sa dezvolt un astfel de subiect.

Domnule Thunder66,

Am pierdut o multime de timp la comisie din cauza de Lugoj. Nu cred sa existe un alt loc in tara noastra in care sa existe atata dihonie intre revolutionari asa cum este in Lugoj. Si asta mai ales in ultimii ani. De nicaieri din alta parte nu am primit atatea reclamatii, plangeri, contestatii, etc. Desigur ca exista si cateva procese pe rol. De obicei banatenii sunt cunoscuti in alt fel, dar Lugojul face exceptie cand e vorba de revolutionari. Este la comisie un intreg fiset plin cu Lugoj. Eu i-as da foc. Am facut multe audieri, incercand sa ascult fiecare parte. Amuzant e ca ani de zile in urma toata lumea era OK cu toata lumea: mergeau impreuna la comemorari, la evenimente consacrate Revolutiei, etc. Ba erau cu totii si colegi de asociatie! Nenorocit a fost momentul in care s-au despartit politic: care la PSD, care la PDL, care ... Din clipa aia nimic si nimeni nu i-a mai impacat! Din acest motiv nici nu mai vreau sa raspund la intrebarea dvs. Exista material suficient la comisie despre acest subiect. Daca sunteti din Timis, intrebati-i pe deputatii dvs din Timis, inclusiv Mircovici.
Dar domnule Thunder66, daca tot veni vorba de Lugoj, faceti-mi si mie un hatar, vreau sa stiu cine era la volanul masinii de unde au fost aruncate manifeste in 20 decembrie?

In rest, ramane asa cum a rezumat Silviu.

Numai bine,Raymond Luca  
 
11  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R. : Octombrie 13, 2013, 18:30:05
Domnule Pitca,

Da, este desigur o situatie jenanta cea cu "participantii" din ultimul MO! Eu m-am straduit sa-i mai inmultesc la contestatii / audieri ... Dar nu uitati istoria: in 1994, dupa greva foamei facuta de revolutionarii din Sibiu, cand legea s-a redeschis pentru ei, nu s-au acordat certificate de luptatori, ci doar de raniti, de retinuti (inclusiv in casa armatei cca. 1 ora si jumatate!) si o multime de participanti, cca18,000!. Asta tot din informatii "pe surse", caci nu exista nici o baza de date care sa contina "participantii", care de altfel nici nu au aparut in monitoarele vremii! Acestia din urma au facut apoi contestatii la comisia condusa de Costel Balint ('96-'97) si au devenit, multi dintre ei, luptatori cu merite deosebite. Care n-au mai apucat, au primit bonulete ... Trebuie sa va aduceti aminte cum a lucrat acea comisie, nu se poate sa nu va amintiti! Daca nu, atunci va dau eu cateva repere:

* comisia a lucrat doar 8 luni adunate in cei doi ani;
* cele 8 luni nu au fost nici macar consecutive;
* comisia a lucrat doar la nivelul guvernului, nu a existat o implicare a legislativului, deci fara control parlamentar.
* comisia era formata din ... revolutionari reprezentativi, adica autentici precum dvs!
* schimabrea de guvern din '96 a bulversat activitatea comisiei, adica simpatizantii PDSR au fost inlocuiti cu cei ai CDR! Corect, nu?
* despre atmosfera de lucru la comisie circula multe legende, folclor revolutionar, etc., pe care tind sa-l cred dupa ce am cunoscut o parte dintre participanti;

Deci, domnule Pitca, cam asta este materialul clientului cu care trebuia croita o stare dreapta si incontestabila. Si este doar un episod din lunga si umbroasa istorie a miscarii revolutionare.
In privinta exemplului de subsol, nu am la mine evidente, dar din cate imi aduc aminte n-a trecut nimeni, fie ei din Buzau, sau din Suceava, sau de pe unde veneau ei.

Numai bine,
Raymond Luca
12  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R. : Octombrie 13, 2013, 18:07:26
Cateva raspunsuri punctuale:

1. Domnule Nor, domnul Borcean este luptator ranit. Asa cum spuneam, a fost ranit, cand militar fiind, a fost trimis sa aduca paine in unitate. Deci de ranit a fost ranit, cel mai probabil chiar de catre colegi de-ai lui, dar luptator? Mai spuneam atunci ca un astfel de caz ridica chestiunea ranitilor din revolutie, multi dintre ei intamplator. A existat la un moment dat, in legea 42 / 90, categoria celor raniti "in legatura cu". Din pacate in legea 341 aceasta categorie a disparut.

2. Eu am respectat legea domnule Buzdugan. Si in litera si in spirit. Daca legea s-ar fi respectat doar in litera ei, si nu doar de mine, ci de toate comisiile de la bun inceput, nu exclud ca astazi sa fie doar vreo 100 de revolutionari si aia contestatbili de catre toti ceilalti! Dosarele au fost, foarte multe dintre ele, rau intocmite. Mai ales de catre cei autentici, as zice. Am avut curiozitatea sa vad cateva astfel de dosare trecute in primul lot (1266). Cele mai multe erau incomplete, sumare, fara probe concludente, dar culmea, apartineau unor persoane despre care nimeni nu poate afirma ca n-au avut un rol deosebit la Revolutie. La fel, am constatat, in special la audieri, ca unii petenti aveau dosarele burdusite cu declaratii de martori, cu fel de fel de probe, dar cand ii scuturai bine aveai surpriza sa afli ca respectivii nu stiau nici unde-i Pta Universitatii!!! Apoi, din multimea de declaratii, multe ilizibile, cu efortul de rigoare, aflai ca se bat cap in cap si ca localizare si ca timing. Deci la prima vedere pareau beton, dar a fost nevoie de verificari atente si serioase ca sa depistam neconcordantele, inconsistentele. Si cand si atunci mai aveam indoieli, ii chemam la audieri pe petenti. Aici cei mai multi se tradau, cum spuneam mai sus. In opinia mea, tot asa trebuia continuat de catre comisia parlamentara. Au ramas multe astfel de investigatii neterminate. De exemplu, daca intr-un dosar venit la contestatie gaseai neconcordate in declaratiile martorilor, luai si dosarele martorilor la investigat (am facut-o in cateva cazuri) si iarasi gaseai probleme. Cereai alte dosare, ale martorilor martorilor din primul dosar si asa, pe fir ajungeai sa elimini o intreaga retea. Asta trebuia facut, dar nu stiu ce face actuala comisie parlamentara. Stiu ca au probleme cu personalul, a ramas un singur consilier! E greu cu mijloace modeste sa faci mare lucru. Nici in mandatul meu nu era grozav, dar acum este o situatie chiar penibila.
In legatura cu indemnizata redusa, eu am propus acest lucru in 2012, duap ce s-a decis continuarea lipsirii de drepturi ca o solutie temporara, doar pentru acel an. In acest sens am venit si cu modificarea OUG 53 - o solutie incorecta pentru cca 1,000, dar o supapa pentru mult mai multi. Credeam ca sunteti mai informat in privinta eforturilor pe care le-am facut pe tot parcursul mandatului ca legea 341 sa nu se modifice. Stau marturie toate rapoartele nefavorabile pe care aceste propuneri le-au primit din partea comisiei parlamentare. Deci in aceasta chestiune sunteti nedrept, sau rau informat.
3. Doamna Maya, daca as fi pragmatic cum spuneti, zau ca mi-as vedea de altele, asa cum ma indeamna domnul Apostol. Tot nu am inteles ce are troaca cu porci cu mine, sau cu oricine altcine de pe acest Forum.

In final, repet ce am mai spus: lipsirea de drepturi este o decizie politica in directa relatie cu importanta pe care actuala putere v-o acorda! Daca prin absurd, justitia ar anula 4,000 - 5,000 de certificate, aveti dvs convingerea ca veti primi drepturile inapoi? Eu n-o am. Mult mai probabil va fi ca art. 4 alin. 4 din legea 341 sa fie abrogat la un moment dat. cand? Dupa o noua campanie regizata de presa, in preajma unor alegeri. Deci eu in locul dvs m-as pregati. Cum? In primul rand, dvs, cei de pe Forum, sa incepeti sa ganditi unitar, sa fiti solidari si sa incepeti sa grupati in jurul dvs pe alti revolutionari pentru care garantati ca sunteti adevarati. O buna strategie de PR - am vazut ca exista o astfel de initiativa pe Forum - poate preventiv sa amane o decizie de abrogare a legii si, daca va fi eficace, chiar sa se ajunga la o reinstalare in drepturi. E un proces indelungat, greu de realizat, dar daca nu se incepe, orice clipa conteaza si orice intarziere poate sa duca la disparitia dvs definitiva.

Eu va doresc succes si multa bafta,
Raymond Luca    
13  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R. : Octombrie 13, 2013, 15:32:12
Observ in continuare ca intrarea mea pe Forumul dvs este considerata a fi parte a unui plan, ori de "spalare a pacatelor", ori poate chiar mai grav. Va aduc aminte ca am postat un mesaj legat de un comunicat semnat de un anume Borcean. Nu m-am putut abtine sa nu atrag atentia asupra acestui domn, care nu a avut nici o legatura cu Revolutia, dar care a avizat zeci de dosare din Resita. Iar acum se erijeaza in reprezentantul revolutionarilor! Ca el mai sunt si aici aveti dreptate domnule Pitca, ii cunosc foarte bine. Eu imi reprosez domnule Pitca ca nu am facut 100,000 de revolutionari, nu 10,000! Pe toti cei care au umplut piata Operei din Timisoara, de exemplu! Si asta, evident, pina-n 22. Tot continuati sa va legati de cifre fara sa intelegeti ca este o diversiune ieftina! Adica de unde si pina unde poate cineva, oricat de autentic, sa spuna "au fost doar 5,000 de revolutionari" si cu asta basta! Sau 10,000, sau oricati. Este o prostie si n-ar trebui sa cadeti in aceasta capcana. De unde stie un prim-ministru, care la Revolutie  avea 18 ani, ca autentici saunt doar 5,000 de luptatori? Ce stie el, sau oricare bucurestean de ce s-a intamplat la Caransebes, sau la Vaslui? S-a documentat cumva?
Ce baza a PNL am largit domnule? Eu am indemnat permanent revolutionarii sa NU faca politica unui partid, sa incerce sa devina (redevina?) acea instanta morala de care are nevoie societatea romaneasca pentru ca ei, revolutionarii, aveau acest drept castigat. In sfarsit, exemplul oferit de dvs in finalul mesajului NU a avut succes, deci ar trebui sa fiti linistit din acest punct de vedere.
 
Domnule Oleoleole,
am renuntat la membria de onoare a Asociatiei 21 Decembrie in momentul in care am inteles ce urmarea Maries (impreuna cu G. Costin) prin schimbarea legii 341/2004. 

Doamna Maya,

Nu am inteles ce vreti sa spuneti. 

Numai bine,
Raymond Luca 
14  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R. : Octombrie 12, 2013, 22:15:23
Am uitat ceva: de unde si pana unde ati ajuns dvs la concluzia ca am "lucrat" impotriva unei OUG propusa de SS Mester? Nici vorba de asa ceva. Proiectul de ordonanta nici nu a ajuns la Parlament, a fost "ucis" din fasa in guvern. Probabil se face o confuzie cu amendamentele la OUG 53, care-mi apartin, deci nu aveam de ce sa "lucrez" impotriva lor, ar fi lipsit de logica, si care n-au trecut de CD din cauza lipsei de qvorum. Actul normati asa amendat ar fi finantat cateva luni de indemnizatii. Inteleg ca acum se reia dezbaterea, banuiesc cu alte amendamente.
15  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R. : Octombrie 12, 2013, 22:06:53
OK! Am revenit caci totusi sunt necesare cateva precizari.

In primul rand, DA, ma consider responsabil. Nu incap aici scuze, sau alte asemenea. Faptul ca dvs va gasiti in aceasta stare este si datorita mie, neputintei, sau nepriceperii mele. Deci dl. Buzdugan are dreptate sa ma acuze. Faptul ca citesc ce apare pe acest Forum este o dovada ca-mi pasa, ca nu mi-este indiferent. Este ce se cheama aici in America o "legacy", un fel de testament politic in cazul meu. Este cel mai de pret lucru pentru un politician cinstit. Am avut pe deplin convingerea ca acest testament va iesi foarte botzit inca din ultimul an de mandat. Sunt responsabil pentru ca puteam mai mult, pentru ca am comis erori pe care azi le regret, dar ce folos, acum este prea tarziu.
Dar domnuilor va rog foarte mult nu va argumentati pozitiile preluand tot felul de caraghioslacuri preluate din presa care va este inamica! "Curentul" este "trompeta" celor mai reactionare cercuri din serviciile de informatii, adica exact cei impotriva carora ati luptat dvs! Ei si progeniturile lor folosesc acest ziar ca sa creeze numai diversiune. "Evenimentul Zilei", alt exemplu, publica recent un articol plin de minciuni, dar pe care va grabiti sa-l postati la loc de cinste. Astea sunt sursele dvs de informare? Sau poate "Adevarul", organul de presa care v-a facut probabil cel mai mult rau.
Apoi, ce importanta are faptul ca am fost invitat la o nunta? Ba chiar nas! Era nunta unui ranit din Pta Universitatii (a primit certificatul inainte sa fiu eu presedinte de comisie). Trebuia sa refuz? Probabil ca da. Oricum, pentru informarea dvs, am participat doar la cununia religioasa, eram in doliu. Cat despre fotografie, asa e, arata rau. O gasiti pe site-ul "Curentul", acolo unde sunt facut si evreu si tradator de tara, etc. Dar asta-i pretul politicii, nu-i nimic nou sub soare.
Sigur ca am fost deseori la sediul Asociatiei 21 Decembrie. Doar sunt membru al acestei asociatii de la infiintare! Trebuia sa nu ma duc? Ba chiar m-au facut si membru de onoare la un moment dat. Mai apoi m-am recuzat din motive care cred ca sunt cunoscute.
Am fost la SSPR! Pai nu era normal sa ma fi dus? Din pacate am fost de prea putine ori, poate odata sau de doua ori. Ar fi trebuit sa-mi fac timp sa fiu mai des prezent in institutie, poate ar fi fost mai util. Basca o comisie de ancheta parlamentara ar fi fost inca si mai utila. Este inca o gresala pe care mi-o asum!
Mai mult, va dati cu parere despre atitudinea mea politica si faceti presupuneri care mai de care mai riscante. Domnilor, eu sunt membru fondator al PNL! Nu incercati sa ma pictati altfel ca nu va crede nimenea. Faptul ca am incercat sa am o relatie corecta cu secretarul de stat din partea PDL era o obligatie normala de serviciu. Am facut-o tot in interesul dvs, asa cel putin asa am considerat eu atunci. La fel am incercat sa colaborez si cu secretarii de stat din partea PSD si cand eram in opozitie si cand am ajuns la putere. N-a iesit nici cu astia prea bine ...
Dar iata ca iar am inceput sa ma scuz si nu e bine. Ar fi atatea de spus, dar cred ca pentru moment este suficient.        

Numai bine,
Raymond Luca
Pagini: [1] 2 3 ... 22