Main Content:

  Afişează mesaje
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 22
16  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R. : Octombrie 12, 2013, 10:39:57
Domnule Oleoleole,

Exemplu oferit de dvs este din 2009. In 2009 si pe parcursul primei jumatati a anului 2010, CPRD'89 primea spre avizare LISTE cu propuneri nominale din partea SSPR, deci avizate de SSPR. Aceste liste aveau zeci, sute, uneori si peste o mie de propuneri nominale. Am propus comisiei si comisia a aprobat o procedura de verificare a acestor liste. Astfel, au fost amanati de la avizare urmatoarele cazuri:

* persoana nu implinise 15 ani in decembrie '89.

* persoana era contestata la nivelul CPRD'89 (primisem contestatii impotriva acesteia).

* persoana nu se regaseste in baza de date a CPRD'89. Ce inseamna asta? Inseamna ca persoana respectiva se regaseste doar in ERATELE de la MO (cum este cazul duplicatelor), sau nu apare nici in aceste erate (cum este cazul celor cu bonulete si adeverinte eliberate in '96-'97). In plus, era neecesara o verificare a dosarelor acestor persoane pentru ca existau indoieli serioase in privinta acelor bonulete si adeverinte, pentru care nu exista nicaieri o evidenta credibila, nici la nivelul SSPR si nici la comisia parlamentara. Am decis aceasta chiar daca art. 10 din HG 1412 spune ca si cei care au primit bonulete si adeverinte intra in calcul pentru preschimbare. A fost deci un filtru in plus, o verificare mai atenta a acestor cazuri. Pana la comisia noastra, comisiile dinainte alegeau prin sondaj aleatoriu dosarele de verificat. Deci, SSPR a prezentat dosarele acestor persoane, CPRD'89 a analizat dosar cu dosar si a decis cine primeste si cine nu primeste avizul de preschimbare. Cei care nu l-au primit au avut dreptul sa revina la CPRD'89 in urma unei contestatii, etc.
Toate aceste informatii se regasesc in sintezele din 2009 privitor la procedurile de verificare stabilite de catre CPRD'89, eu nu va spun nimic nou, sau secret aici.

Domnule Burada & domnule Buzdugan,

Interventii ca ale dvs nu fac decat sa ma indeparteze si mai mult de dvs. De data asta la figurat. Nu aveti multi prieteni, iar eu v-am fost unul apropiat, care a incercat sa va ajute de fiecare data asa cum am inteles eu si cum am putut. Imi reprosati ca au trecut impostori la avizare de catre CPRD'89? Am incercat - vedeti si mai sus un exemplu - sa facem o verificare cat mai temeinica. Dar cum au ajuns acestia sa fie promovati? De mine oare? Sau de catre dvs, de asociatii, de "revolutionari"? Ati trait alaturi de ei, ati facut parte din aceleasi asociatii, organizatii, etc. V-ati suportat ani de zile impostorul de serviciu si acum altcineva, eu cu alte cuvinte, sunt vinovat ca nu l-am prins, ca nu vi l-am aratat cu degetul cand statea langa dvs!

Dar v-ati atins scopul: nu voi mai interveni pe Forum de acum inainte. Ramaneti sanatosi.

Numai bine,
Raymond Luca

17  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R. : Octombrie 12, 2013, 04:49:35
Domnule Nor,

Nu trebuie sa-mi dati sau nu dreptate, eu v-am scris cum va percep eu pe dvs, revolutionarii, si din ce cauza cred eu ca ati pierdut partida. Cu totii. Nu are importanta ca dvs personal nu ati facut politica, sau cata ati facut, sau ce credeti dvs personal despre partidele istorice (nici eu nu cred altceva!), etc. Nu este vorba despre experiente personale, daca va regasiti dvs personal, sau nu in ce cred eu despre intreaga masa.

Nici macar nu sustin ca am dreptate! Poate n-am, dar e ce cred eu acum. Si nu mie trebuie dvs sa demonstrati ca n-am dreptate, ci chiar dvs insiva.

Numai bine,
Raymond Luca
18  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R. : Octombrie 11, 2013, 23:45:39
Domnule Burada,

Incerc sa va raspund. Da, nu m-am intors la sapa! Dar asta mi se datoreaza doar mie. Stiu ca unii, chiar de pe acest Forum, ar fi dorit sa fiu in alta parte, intr-un loc mai racoros ... N-a fost sa fie, dar nu se stie niciodata.
Imi reprosati ca as stii totul si ca as fi avut dreptatea in mana si am dat cu ea de pamant! Nu, n-am stiut totul de la bun inceput. A trebuit sa invat, sa ma documentez si nici azi nu pot spune ca stiu totul. Dar stiu destule. De exemplu, stiu ca in 2000 s-au intocmit liste cu "revolutionari" la indemnul SSPR (Iordan Radulescu, G. Costin) si conform cu teoria lui Iliescu ca daca tot a fost Revolutie, atunci a fost in toata tara, pana in ultimul catun. Asa s-a ajuns la decretul din 2000 si la duplicatele din 2001 - 2002. Sigur ca lucrurile sunt amestecate, adevar si minciuna, in asa fel incat sa fie dificila separarea. Decretul contine si autentici, uitati dupa '96-97. La fel si duplicatele.
Am aflat asta de la vreun lider de asociatie? Evident nu. De la vreun revolutionar adevarat? Nici vorba! Am aflat storcand informatiile de la niste impostori veniti la audieri. Dvs, cei autentici, care nu pot sa cred ca nu stiati, macar o parte dintre dvs, nu ati spus nimic. Asa a aparut multimea de impostori. Ar fi simplu pentru SSPR sa gaseasca listele respective si sa le anuleze certificatele celor nemerituosi. Eu nu am mai avut timp, dar informatia exista si ar trebui gasite si listele la SSPR. Inclusiv Cutean stie si a fost si secretar de stat si presedinte de comisie si tot nimic! Stiu ca stie, pentru ca mi-a spus chiar mie in anticamera lui Iliescu pana sa-l ia la puscarie. De la el am aflat prima data si apoi, la audieri, am avut confirmarea.
Cat despre dreptate, domnule Burada, ori de cate ori am putut sa fac dreptate, am facut-o. Si o stiu destui, inclusiv o parte dintre cei de pe Forum.
Imi pare rau de cei care au disparut, dar nu-mi faceti mie proces de constiinta din aceasta cauza. Va rog foarte mult.   

Numai bine,
Raymond Luca
19  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R. : Octombrie 11, 2013, 21:02:45
Domnule Nor,

Care va apartin dvs? Care politicienilor? Se leaga cauzele. In primul rand liderii de asociatii, cei vocali, vizibili. In repetate randuri v-am spus cu diverse prilejuri ca trebuie sa va primeniti. N-ati facut-o la timp si acum trageti ponoase. Atunci cand a inceput campania de presa impotriva dvs, nu ati fost pregatiti. Liderii dvs au parut de pe alta lume, atunci cand in mod voit au fost adusi in fata opiniei publice. Nu mai vorbesc de cei penali cat de rau v-au facut si sunt destui.
Apoi a fost alaturarea de FSN inca de la bun inceput, din ianuarie 1990. Ati fost la remorca acestui partid si v-a fost bine, comod o perioada. cat ati fost socotiti utili. Acum nu mai sunteti. Acum nu mai contati. Continuati sa traiti in trecut, iar atunci cand ceva se mai intampla pe langa dvs, sariti fara discernamant in orice barca. Incerc sa fiu cat mai politicos ...
Deci cauzele se leaga: politicul va va respecta doar atunci cand veti reprezenta ceva, ceva solid si respectabil. Acum sunteti slabi, dezorganizati, fara vlaga, fara program, fara unitate.
Traiti cu iluzia ca sunteti autorii schimbarii de guvern din primavara trecuta si deci, ar trebui sa fiti rasplatiti de noua putere. Fals! Nici atunci nu ati contat - vedeti si urmarea. Schimbarea de guvern s-a petrecut datorita dezertarilor din tabara PDL-ista din Parlament si nu din cauza manifestaiilor din strada, oricat de dureros suna!  
20  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R. : Octombrie 11, 2013, 20:37:33
Domnule Buzdugan,

Ma intrebati cum au trecut 10,000 de impostori? Dar de ce nu sunt 20,000? sau 5,000? Eu nu cred in aceste cifre. Legea a fost respectata in mandatul meu. Si legea si HG 1412 de implementare. Oricat de imperfecte sunt amandoua actele normative. Nu uitati ca eu am venit la jumatea procesului, daca nu cumva mai tarziu. A fost comisia Sergiu Nicolaescu (1266), apoi comisia Cutean (cca.10,000) si apoi comisia mea. Chiar daca am avut de la bun inceput o anume opinie despre lege, despre criteriile pravazute, despre anume articole din HG 1412 (art. 10 de exemplu!), am considerat ca nu mai pot sa schimb regulile jocului la jumatatea "meciului". Ar fi fost lipsit de fair-play.
Va faceti iluzii ca numarul, cifra este de vina ca dvs ati pierdut drepturile. Ca daca maine veti fi mai putini veti fi mai curati in ochii stiu eu cui. Altele sunt cauzele, unele va apartin, altele sunt de natura politica.  
21  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R. : Octombrie 11, 2013, 20:27:20
Incerc sa raspund, dar nu-mi apare raspunsul ... Poate acum.

Deci, nu mai tin minte in ce sinteza veti gasi mentionarea audierii. Sunt toate pe site-ul CPRD'89 si cred ca a fost in 2011. Au fost audiati si dnii Alexa si Strutza cu acelasi prilej. Trascriptul se afla la comisie, dar eu nu am nici o calitate sa intervin acolo ca sa va parvina.
Au fost mai multe lucrari trasmise la Parchet in mandatul meu. Pana la finalul mandatului nu au fost insa solutionate niciun demers. De la Parchet am primit doar confirmarea primirii si in cateva cazuri ca au inceput cercetarea. De fapt, politia a inceput cercetarea. Trebuie sa aveti in vedere ca eu am inceput aceste demersuri abia in procesul solutionarii contestatiilor, atunci cand am avut la dispozitie dosare si am audiat petenti sau martori. Deci din toamna anului 2010. A fost (este?) un proces delicat si indelungat, dar singurul in opinia mea care ar fi rezolvat chestiunea imposturii. Deci caz cu caz, om cu om, nu deavalma, asa cum in mod gresit procedeaza SSPR in acest moment.
Din acest motiv nici nu pot sa avansez cifre, 10,000 de exemplu. Dar asta este o alta discutie la care va voi raspunde cu alt prilej.
22  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Raspuns : Octombrie 11, 2013, 20:11:15
Stimate domnule Nor,

Nu mai tin minte exact cand a avut loc acea audiere. Stiu sigur ca au fost audiati cu acelasi prilej si Alexa si Strutza. Comisia a vrut sa inteleaga cat mai exact ce s-a intamplat in procesul de avizare a dosarelor de revolutionari din Resita.
O copie a trascriptului se gaseste la comisie, evident. Nu am cum sa stiu insa daca vor dori sa v-o puna la dispozitie. La urma urmei, cred ca este bine ca exista o intampinare la Parchet, care sper sa aibe si urmari, asa cum am mai trasmis si-n multe alte cazuri.
Mai cred ca acesta trebuia sa fie drumul de urmat in procesul de "curatenie" si nu farsa organizata de SSPR in instantele de contencios.

Si pentru ca ati intrebat, eu sunt in America, dar voi reveni pentru o scurta perioada in tara, dupa 14 noiembrie.

Numai bine,
Raymond Luca
23  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R. : Octombrie 11, 2013, 19:20:04
Atentie la cine va reprezinta!

Ma folosesc din nou de coordonatele dlui Cornel Anton (Jilava) ca sa intervin pe Forum. Am tot respectul, consideratia si admiratia pentru d-na Untila, cu care am colaborat in timpul mandatului meu. Dar celalalt semnatar? Borceanu? Este el in masura sa va reprezinte? Acest domn a facut Revolutia intr-o unitatea militara din Resita unde era sub arme. Unitatea era alarmata si domnul de mai sus nu a iesit zile in sir din unitate. Cand au ramas fara paine, dl. Borceanu a fost trimis cu o caruta sa faca aprovizionarea. Pe drum a fost ranit. Si-a petrecut restul perioadei revolutionare in spital. Sigur, toata patania dlui Borceanu ar ridica o tema de discutie in legatura cu ranitii si cat de revolutionari au fost ei. Dar nu asta doresc sa aduc in atentia dvs acum. Ci altceva. Dl. Borceanu a devenit sef de asociatie. Avand aceasta calitate a semnat si a avizat zeci de dosare pentru asa-zisi revolutionari din Resita. Cand el habar n-a avut despre ce s-a intamplat in oras in toata aceasta perioada! A dat avize chiar si-n sediul SSPR la dosare pe care alte asociatii din Resita nu si le mai recunosteau. A facut-o la indemnul functionarilor SSPR, care, in mod evident, nu erau dezinteresati. Toate acestea au reiesit din audierea acestui domn la CPRD'89. Este de prisos sa mai adaug ca CPRD'89 a transmis la Parchet atat trascriptul audierii dlui Borceanu, cat si documentele necesare pentru a fi intreprinsa o ancheta penala. In plus, toti cei avizati de dl. Borceanu, care au ajuns la comisie la contestatii si / sau audieri, nu au primit aviz favorabil.

Numai bine,
Raymond Luca     
24  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R. : Iunie 25, 2013, 22:23:11
Ma numesc Raymond Luca si doresc sa-i raspund domnului Mercurie 2. Dar in primul rand doresc sa-i multumesc domnului Cornel Anton care mi-a oferit user name si pass-ul sau pentru a putea sa am acces la forumul dvs.

Deci dle Mercurie 2, nu stiu cu ce ti-am gresit de ai vrea sa ma vezi arestat si anchetat. De ce credeti dvs ca merit o astfel de soarta? Amintiti de minori ca au primit avize cu toptanul. Gresit! CPRD'89 a avut o procedura clara de verificare a dosarelor transmise de catre SSPR. Astfel, din listele propuse de SSPR (se intelege ca si avizate favorabil de SSPR), CPRD'89 a amanat avizul pana la verificarea dosarului tuturor celor care nu implinisera 15 ani in Decembrie '89, celor care nu se regaseau in MO, celor care se regaseau doar in eratele la MO, celor care fusesera contestati la comisia parlamentara. Din verificari, unii petenti au primit avizul, altii nu. Din cei care nu l-au primit, o parte au facut contestatii si dintre acestia unii au ajuns la audieri. Deci un proces complex, multe filtre, o verificare temeinica pe care am propus-o si am realizat-o in cadrul CPRD'89. Niciuna din comisiile parlamentare care au avut de aplicat legea 341 / 2004 (Sergiu Nicolaescu, Emilian Vasile Cutean) nu a avut o procedura atat de laborioasa si in acelasi timp fair-play precum comisia pe care am condus-o. Revenind la minori, de fapt doar la cei sub 15 ani, unii dintre ei au dovedit eroism adevarat, au merite cu adevarat deosebite si m-as bucura ca odata faptele lor sa fie cunoscute de publicul larg. Poate si in felul acesta imaginea revolutionarului roman ar fi mai luminoasa. Nu ma acuzati insa pe mine, sau CPRD'89, ca au primit aviz persoane, inclusiv minori, prin intermediul instantelor de judecata, care, in dispretul legii, zic eu, au silit SSPR si CPRD'89 sa acorde avizul necesar. Este cazul fetelor unuia din liderii dvs de marca, unul care va reprezinta in dialogul cu guvernul, cu societatea civila.
In privinta stenogramelor, da, este foarte adevarat ca acele fragmente publicate in "Adevarul" contin un dialog intre mine si George Costin. Si ce-i cu asta? Nu aveam voie sa vorbesc cu un sef de asociatie? Nu vorbeam cu oricare dintre sefii de asociatie si de fapt cu oricare dintre dvs, sef sau ne-sef? Si ce spun eu in acel dialog? De ce nu spuneti dvs ce contine acel dialog? Nu cumva spun ca ma opun intentiilor conducatorului SSPR de atunci, Viorel Nicolaescu, de a publica listele cu revolutionari in MO dupa ce la o verificare sumara descoperisem multe erori? Nu cumva spun ca listele de avize transmise pe ultima suta de metri de catre SSPR contin, tot asa, o multime de persoane cu probleme? Ce se poate intelege usor din acel dialog este faptul ca VN era la cheremul lui GC, iar eu si CPRD'89 nu doar ca stiam asta, dar evident nu puteam sa acceptam sa intram in acel joc.

Ar fi multe de comentat in legatura si cu cele afirmate de dvs, dar mai important, despre situatia in care va gasiti de un an jumate. N-o s-o fac acum. Pot doar sa va spun ca am fost in tara saptamana trecuta, ca am discutat inclusiv cu membri actualei comisii parlamentare, cu presedintele CPRD'89, cu secretarul de stat Victor Socaciu si ca in urma acestor discutii s-a cristalizat o strategie in ce va priveste. 

Numai bine,
Raymond Luca 
   
25  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM : Mai 14, 2013, 12:34:20
                                                                                                                        LISTA PRIORITĂŢILOR LEGISLATIVE ALE GUVERNULUI
                                                                                                PENTRU PRIMA SESIUNE ORDINARĂ A ANULUI 2013


II. Proiecte de legi care urmează să fie aprobate de Guvern şi transmise spre dezbatere
Parlamentului:

9. Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 302/2004 privind
cooperarea judiciară internaţională în materie penală
- propunere de finalizare a procedurii legislative: aprilie 2013
- iniţiatori: MJ
10. Proiect de Lege pentru completarea art. 3 din Ordonanţa Guvernului nr.15/2002
privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri
naţionale din România
- propunere de finalizare a procedurii legislative: aprilie 2013
- iniţiatori: MJ
11. Proiect de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 293/2004 privind
statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administrația Națională a Penitenciarelor
- propunere de finalizare a procedurii legislative: aprilie 2013
- iniţiatori: MJ
12. Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii cetăţeniei române nr.
21/1991, republicată
- propunere de finalizare a procedurii legislative: aprilie 2013
- iniţiatori: MJ
13. Proiect de Lege privind măsurile de protecție pentru clientul vulnerabil
- propunere de finalizare a procedurii legislative: mai 2013
- iniţiatori: MMFPSPV
14. Proiect de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 341/2004 a
recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române
din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de
suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, a OUG
nr.53/2010 privind eşalonarea plăţii indemnizaţiilor prevăzute de Legea recunoştinţei faţă
de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie
1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma
revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004 și a OUG
nr. 84/2012 privind stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar în anul 2013,
prorogarea unor termene din acte normative, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare
- propunere de finalizare a procedurii legislative: iunie 2013
- iniţiatori: SGG, SSPR
15. Proiect de Lege privind majorarea capitalului autorizat deţinut de România la Banca
Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în conformitate cu Rezoluţia nr.
612/2011 privind „Majorarea selectivă a capitalului autorizat pentru întărirea puterii de vot şi
a participării ţărilor aflate în tranziţie şi a celor în curs de dezvoltare” adoptată de Consiliul
Guvernatorilor BIRD, şi respectiv în conformitate cu Rezoluţia nr. 613/2011 privind
„Majorarea generală de capital 2010” adoptată de Consiliul Guvernatorilor BIRD
- termen de prezentare în şedinţa Guvernului: februarie 2013
- propunere de finalizare a procedurii legislative: iunie 2013
- iniţiatori: MFP
16. Proiect de Lege pentru aderarea României la Asociaţia Internaţională pentru
Dezvoltare din cadrul Băncii Mondiale
- propunere de finalizare a procedurii legislative: iunie 2013
- iniţiatori: MFPDepartamentul pentru Relaţia cu Parlamentul,
Direcţia Generală pentru Activităţi Parlamentare, ianuarie 2013 
                       11[/b][/size]
26  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Aprilie 06, 2013, 12:15:23
                                                                                        COMUNICAT
      În data de 22.03.2013 a avut loc o şedinţă la care au participat reprezentanţii mai multor Asociaţii Revoluţionare din Bucureşti. Cu acest prilej a fost constituit un Comitet de organizare a protestelor care vor fi organizate în zilele de 09, 10, 11 şi 12 aprilie 2013, începând cu orele 10,00, în faţa Guvernului României (zona SSPR şi zona muzeului Antipa) , pentru care există autorizaţii legale de protest.
    Motivul protestului îl reprezintă punerea imediată în plată a îndemnizaţiei reparatorii, care a fost conferită în semn de recunoştinţă prin Legea nr. 341/2004 şi respectarea acestei legi.
    Anterior, am transmis notificări la SSPR şi la Guvernul României prin care am făcut cunoscut organizarea acestor proteste şi am solicitat să ne fie comunicat în scris data la care va fi efectuată punerea în plată a îndemnizaţiilor reparatorii care au fost conferite în semn de recunoştinţă prin Legea nr. 341/2004 şi listele cu cele 6.000 – 10.000 de certificate pe care secretarul de stat al SSPR-ului a anunţat că va face propunerea pentru a fi anulate, cât şi motivaţia acestor propuneri. De asemenea, am transmis adrese către toate grupurile parlamentare prin care am solicitat întrevederi în vederea rezolvării acestor solicitări legitime, cât şi pentru introducerea în Constituţie a principiului recunoştinţei naţionale pentru revoluţionari, veterani de război, deportaţi, persecutaţi şi deţinuţi politic.
    În acest sens, a fost întocmită o delegaţie care a fost mandatată să reprezinte protestatarii atât la eventualele întâlniri cu grupurile parlamentare cât şi la eventualele întâlniri cu prim-ministru.
    La acţiunile de protest au anunţat că vor participa următoarele asociaţii din Bucureşti:
-   Sindicatul Revoluţionarilor din România Decembrie 1989 (Drăghici Teodor) – participă cu 25 de persoane;
-   Asociaţia Adevăr şi Dreptate Decembrie 1989 (Bănuţoiu Nicolae) – participă cu 30 de persoane;
-   Asociaţia Jilava `89 Răniţi şi Reţinuţi (Gadină Constantin) – participă cu 150 de persoane;
-   Asociaţia LNLD 89 Bucureşti (Boroş Gheorghe) – participă cu 30 de persoane;
-   Fundaţia România Tânără (Marin Nicolae) – participă cu 50 de persoane;
-   Asociaţia Luptătorilor Revoluţiei din Decembrie 1989 (Mişcovski Nora) – participă cu 150 de persoane;
-   Asociaţia SRC Carom (Iulia Starcz) – participă cu 100 de persoane;
-   Asociaţia Femeilor din Revoluţia 1989 (Panţâru Rodica) – participă cu 50 de persoane;
-   Asociaţia Telecom Decembrie 1989 (George Mihalache) – participă cu 150 de persoane;
-   Asociaţia ARAD 1989 (Căpăţână Ion) – nu a precizat numărul participanţilor;
-   Asociaţia LNLVRD 1989 (Smutzer Rudolf) – participă cu 150 de persoane;
-   Fundaţia Simionescu (Marian Simionescu) – participă cu 25 de persoane;
-   Asociaţia AVRD 89 (Pestreanu Vasile) – participă cu 100 de persoane;
-   Organizaţia Jilava 21-22 Decembrie 1989 (Macovei Dragoş) – participă cu 150 de persoane;
-   Asociaţia Revoluţionarilor Romi (Nucu Serafim – Bălăceanu Marin) – participă cu 30 de persoane;
-   Club 22 CC (Vasilescu Năstase) – participă cu 100 de persoane;
-   Fundaţia Revoluţiei din Decembrie 1989 (Iordan Rădulescu) – participă cu 100 de persoane;
-   Alianţa Poporului (Muşa Marian) – participă 50 de persoane;
-   Club TV 22 (Dan Cugler) – nu a precizat numărul paticipanţilor;
-   Asociaţia 16-21 Decembrie 1989 (Stan Vasile) – participă cu 100 de persoane;
-   Asociaţia Libertatea Bucureşti (Costache Niculae) – participă cu 125 de persoane;
-   Organizaţia Luptătorilor pentru Cinstirea Memoriei Eroilor Martiri din 16-21 Decembrie 1989 Bucureşti (Iosef Ionel) – participă cu 50 de persoane.
    Fiecare asociaţie are obligaţia de a întocmi, pe toată durata protestului, liste cu numele, prenumele şi semnătura participanţilor, liste care vor fi predate Comitetului de organizare a protestului.
    Au fost purtate discuţii şi cu BNR 1989, care a anunţat că vor participa la aceste proteste (vezi anexa).
    În ziua de 09.04.2013, protestul va avea loc numai în zona SSPR-ului deoarece pentru locaţia de la muzeul Antipa a fost întocmit un protocol ca în acea zi să se desfăsoare protestul celor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Arpechim Piteşti, la care vor participa circa 1000 de disponibilizaţi şi ale căror revendicări sunt susţinute şi de revoluţionarii care participă la protest.
    Pentru ziua de 10.04.2013, şi-au anunţat participarea şi revoluţionari din întreaga ţară, din diferite asociaţii sau independenţi.
    În cazul în care prim-ministru nu va da curs solicitărilor noastre, protestul va continua şi după data de 12.04.2013, până la rezolvarea acestor cerinţe.
    Pentru ca acţiunea noastră să aibă finalitatea dorită de toţi, vă rugăm să asiguraţi prezenţa la protest a cât mai multor revoluţionari.

 Gadină Constantin

27  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: CINE SUNT EI? ce au facut inainte de 22 dec.1989? si ce au facut dupa 22 dec.? : Ianuarie 16, 2013, 13:57:38
copy-paste la link si mergeti la pagina 2
28  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: CINE SUNT EI? ce au facut inainte de 22 dec.1989? si ce au facut dupa 22 dec.? : Ianuarie 16, 2013, 13:54:42
http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=46&d=NDYwMDAwMDAwMDAzMTU2MQ**08/01/2013   Amână cauza
Solutie: În baza art.139 alin.1 Codul de procedură penală, înlocuieşte măsura arestului preventiv a inculpatului COTENESCU SERAFIM, în prezent aflat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Colibaşi, cu măsura preventivă prevăzută de art. 136 alin.1 lit.b rap.la art.145 Cod procedură penală, respectiv obligaţia de a nu părăsi localitatea. Dispune punerea în libertate a petentului inculpat COTENESCU SERAFIM, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.1481/109/2012 , emis de Tribunalul Argeş în dosarul nr.1481/109/2012, la data de 28 februarie 2012, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză, după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Instituie în sarcina inculpatului obligaţiile prevăzute de art.145 alin.1/1 lit.a) – d) Cod procedură penală: a) să se prezinte la organul de urmărire penală şi la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să se prezinte la organul de poliţie din localitatea de domiciliu conform programului de supraveghere întocmit de către acesta; c) să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei care a dispus măsura; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. Obligă pe inculpat să nu se apropie de părţile vătămate, membrii familiilor acestora, de ceilalţi coinculpaţi, funcţionari SSPR, martori şi experţi şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect conform art.145 alin.1/2 lit.c Cod procedură penală, iar în baza art.145 alin.1/2 lit.f Cod procedură penală obligă pe acelaşi inculpat să nu exercite profesia şi să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.145 alin.3 Cod procedură penală, care prevăd că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurilor aplicate sau a obligaţiilor care îi revin, se va lua faţă de acesta măsura arestării preventive. La data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, aceasta va fi comunicată organelor prevăzute de art.145 alin.2/1 Cod procedură penală. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu recurs în 24 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 08 ianuarie 2013 la Curtea de Apel Piteşti - secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.


14/01/2013   Amână cauza
Solutie: Ia act de retragerea cererii formulată de inculpatul COSTIN GEORGE, privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara. În baza dispoziţiilor art. 1608a alin. 6 din Codul de procedură penală, respinge, ca neîntemeiată cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de inculpatul BOLOCAN MIHAI, în prezent aflat în Penitenciarul Colibaşi. Obligă pe inculpatul Bolocan Mihai la 350 lei cheltuieli judiciare iar pe inculpatul Costin George la 50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Fixează termen de fond la data de 21 ianuarie 2013, ora 12. Cu recurs. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 14 ianuarie 2013 la Curtea de Apel Piteşti - secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.
29  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Decembrie 13, 2012, 21:43:10
BLOCUL NAŢIONAL AL REVOLUŢIONARILOR - 1989                  ROMÂNIA
H.J. Nr. 1 / P.J. / FED. / 18 februarie 2003-Tribunalul Bucureşti - Secţia 3 Civilă
  Adresa de corespondenţă : BUCUREŞTI, Str. Învingătorilor nr. 22 Sectorul 3
    Preşedinte pentru zona 4 Bucureşti – Ilfov: Militaru Pop Horia Dragoş
        Tel. 021.327.05.16:  0756.766.909 Email mariucaionescu@yahoo.com
Nr. de înregistrare: 350/ 12 Decembrie  2012

 
                                                     


 CĂTRE,
MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
DOMNULUI MINISTRU DE FINANTE FLORIN GEORGESCUSubscrisa:  Blocul Naţional al Revoluţionarilor-1989 România, cu sediul în Bucureşti strada: Învingătorilor nr. 22 Sectorul 3
 prin reprezentantul său legal mandatat pentru apărarea drepturilor conferite de Legea 341/2004,  : preşedinte Militaru Pop Horia Dragoş
formulăm prezenta 

CERERE

Prin care solicităm  in conformitate cu  legea transparentei decizionale, sa acordati de urgenta  audienta la o data fixata si comunicata  catre subscrisa pentru a  discuta  despre  proiectul de ordonanta de urgenta privind stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar în anul 2013, prorogarea unor termene din acte normative, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare a fost publicat pe site-ul www.mfinante.ro  in data de 12 decembrie.
         Întrucât prevederile acestui proiect  vizează interesul  unei categorii  sociale  care in decembrie 89  si-a riscat viata si libertatea  pentru ca azi, 14 decembrie 2012, USL sa castige alegerile in mod liber si democratic vă solicităm urgent o intrevedere.
Urgenta si necesitatea  unei intrevederi  rezulta din faptul ca acordarea indemnizatiei reparatorii, ce  se cuvine, in baza dispozitiilor prevazute de: art. 4  alin.3, care prevede la art. 4 alin 4 ca persoanele care au   obţinut titlurile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) pct. 3  beneficiaza  de o indemnizaţie lunară reparatorie, calculată prin aplicarea coeficientului de 1,10 la salariul  mediu brut pe economie din luna anterioară celei în care se face plata, beneficiază persoanele care au un venit mai mic decât salariul mediu brut pe economie, , prin proiectul de OUG supus dezbaterii publice,  va fi sistata si in anul 2013.
Consideram  ca  sistarea indemnizatiei ce  ni se cuvine in temeiul legii 341/2004 s-a dispus  in mod abuziv si discretionar, pornind de la urmatoarele considerente  :
 Legea 341/2004 prevede prin textul său prevederile legii urmînd a se aplica prin respectarea urmatoarelor principii :
   a) respectul si gratitudinea fata de eroii-martiri si luptatorii participanti la actiunile desfasurate pentru victoria Revolutiei romane din decembrie 1989 si grija fata de urmasii eroilor-martiri;
   b) respectarea adevarului istoric prin aprofundarea documentarii privind Revolutia romana din decembrie 1989;
   c) diferentierea etapelor Revolutiei;
   d) stabilirea categoriilor de luptatori, prin diferentierea angajarii si participarii la actiunile desfasurate pentru victoria Revolutiei;
   e) diferentierea intre civili si militari privind etapele participarii si formele de angajare in actiunile desfasurate pentru victoria Revolutiei;
   f) echitate in acordarea drepturilor prevazute de prezenta lege.
Consideram  ca odata consacrate prin lege aceste principii  trebuiau respectate  si trebuiau  tratati in mod echitabil toti beneficiarii legii.
Este inadmisibil ca unora dintre beneficiari sa li se suspende drepul prevazut in lege in totalitate pentru doi ani consecutive,  iar alte categorii sa   beneficieze in continuare de respecul si gratitudinea  prevazuta in principiile de baza ale legii,  in conditiile in care  legea 341/2004 nu este o lege cu caracter social fiind o lege  care are ca fundament  respectul si gratitudinea fata de eroii-martiri si luptatorii participanti la actiunile desfasurate pentru Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 si grija fata de urmasii eroilor-martiri;
Precizam  ca  masurile  impuse prin legea 283/2011 sunt masuri abuzive, discriminatorii, vizavii de beneficiarii legii 341/2004,  incalcand  art. 14 din CEDO  prin care este interzisa orice forma de discriminare.
Orice derogare de la  dispozitiile Conventiei, se face cu respectarea procedurii prevazute la art. 15. din Conventie, procedura care nu a fost respectata de Romania.
Mai mult prin suspendare indemnizatiei mi s-auincalcat  dreptul  constitutional , prevazut  de art 16 din Constitutie, care confera egalitate de drepturi  in fata legii si a autoritatilor, fara privilegii si discriminari, tuturor cetatenilor  .
Va aducem la cunostiinta ca o masă importanta dintre luptatorii cu merite deosebite se afla in pragul disperarii,  neputand sa isi gaseasca un loc de munca, pentru a asigura existenţa lor si a familiilor lor.
In speranta ca  veti considera oportuna dezbatera proiectului de orgonanta de urgenta  cu subscrisa va rugam sa ne  acordati de indata o audienta.

Foarte important: Vă rugăm ca această întâlnire să aibă loc înainte de publicarea Ordonanţei de Urgenţă în Monitorul Oficial.

Cu cele mai bune gânduri                Preşedinte                           
    Pentru zona Bucureşti – Ilfov                         
      Militaru Pop Horia Dragoş                                   
30  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Decembrie 13, 2012, 21:42:08
.
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 22