Main Content:

  Afişează mesaje
Pagini: [1] 2 3
1  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE- : Februarie 10, 2015, 14:17:08
Ieri seară, 9 februarie  2015, a plecat dintre noi, la vârsta de 40 de ani, Lauriana Simona Nistor (născută Stanciu), fiica Eroului-Martir Ioan Stanciu şi a Mărioarei Stanciu. Colegii din asociaţie aducem un pios omagiu Laurianei şi transmitem condoleanţe familiei greu încercate de această durere.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Înmormântarea va avea loc mâine, 11.02.2015, la ora 14, în cimitirul de lângă podul spre Săcălaz (la capătul liniei de autobuz 13)


https://asociatia17decembrie1989timisoara.wordpress.com/2015/02/10/un-anunt-trist-2/
2  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: ORDONANTA : Ianuarie 26, 2015, 16:57:45
3  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: ORDONANTA : Ianuarie 05, 2015, 17:17:49
“EROARE” LEGISLATIVĂ? SAU UN ALT “GLONŢ”?
https://asociatia17decembrie1989timisoara.wordpress.com/2015/01/05/eroare-legislativa-sau-un-alt-glont/
În data de 2 ianuarie 2015 pe site-ul SSPR domnul Adrian Sanda a transmis un comunicat:

Având în vedere apariţia OUG Nr. 95/2014, vă aducem la cunoştinţa următoarele:

 1. Dintr-o regretabilă eroare de redactare a OUG Nr. 95/2014, pentru beneficiarii Legii 341/2004, care au calitatea de Rănit, fără grad de invaliditate, cât şi pentru cei care au calitatea de Reţinut a fost omisă plata indemnizaţiei de 1,10, motiv pentru care in cel mai scurt timp vom demara procedura de îndreptare a acestei erori.

2. Cererile privind obţinerea calităţii de Luptător cu Rol Determinant se vor depune după apariţia Hotărârii de Guvern privind Normele de aplicare a OUG Nr. 95/2014, unde se va regăsi modelul de cerere ce urmează a fi completat, precum şi modalitatea de depunere.

   Mulţumesc pe această cale tuturor celor care au sprijinit apariţia acestui act normativ, mă bazez în continuare pe sprijinul şi devotamentul lor, sperând că în cel mai scurt timp să purtăm cu mândrie titulatura de Revoluţionar, iar gratitudinea Statului român să se reflecte asupra celor merituoşi, adevărul istoric să fie evidenţiat, iar nedreptăţile săvârşite să fie corectate.

    Sunt convins că în pofida piedicilor şi a opoziţiei  clarificării situaţiei noastre, Liderii Revoluţiei Române din Decembrie 1989 vor sprijini acest demers, considerand că este unica soluţie ce ne mai poate salva de la uitare şi disgraţie.

 Cu respect,

SECRETAR DE STAT

ADRIAN SANDA

 Sursa: http://www.sspr.gov.ro/index.php?comunicate&id=482

 

Prin acest comunicat domnul Adrian Sanda – Secretar de Stat îşi ia angajamentul că va demara în cel mai scurt timp procedura de îndreptare a acestor erori din această O.U.G. 95/2014.

Ne bazăm, domnule Adrian Sanda, pe devotamentul şi sprijinul dumneavoastră astfel încât acest demers să aibe loc în cel mai scurt timp posibil. Noi aşteptăm până joi, după care vom intreprinde demersurile ce se vor impune.

Cu respect,

Consiliul director al

Asociaţiei “17 Decembrie a Răniţilor şi

Familiilor Îndoliate din Revoluţia 1989”, Timişoara
4  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor : Noiembrie 27, 2014, 16:58:38
Va multumesc, atat in numele meu cat si al celorlalti, sa speram, viitori colegi, pentru mesajele frumoase primite dupa afisarea rezultatelor la examenul prin interviu. Pentru incredere si pentru asteptarile ce, neindoielnic, sunt fundamentate de aceasta incredere.

Imi voi lua permisiunea de a reda aici un fragment dintr-un asemenea mesaj “de suflet”, pe care l-am primit cu bucuria de a fi intalnit, indiferent de imprejurari, oameni precum acela care l-a trimis: “sa nu te schimbi!... si... SA NU TE SCHIMBE!... Ramai ceea ce esti si lupta-te pentru asta!”. Trecand peste faptul ca in cazul oricarui om „este loc” de schimbari in bine, ii multumesc inca o data pentru gandul atat de special.     

Ne aflam in cele 48 ore in care, conform legislatiei in vigoare, persoanele nemultumite de rezultate pot depune la institutie contestatii. Dupa eventuala reevaluare a raspunsurilor la interviuri (intrebarile si raspunsurile au fost notate de secretarul comisiei si semnate de catre candidati la incheierea examenului), probabil urmeaza validarea rezultatelor de ANFP. Abia apoi negocierea si semnarea contractelor (din care fac parte integranta fisele posturilor). In fine, dupa aceasta etapa, compartimentul Relatii cu publicul – Petitii va inregistra si va repartiza propunerile si sugestiile dv (facute in scris) nou angajatilor institutiei, spre a vi se putea raspunde in mod oficial. 

Cred ca aici s-ar putea incadra si scrisoarea de mai sus – postata, nu?, pe „adresa” „Imaginea Revolutiei din 1989”, reprezentand punctul de vedere al unei asociatii si la care nimeni (nu numai eu, ci nimeni altcineva din institutie) nu poate raspunde fara a solicita si analiza si punctele de vedere ale celorlalte persoane sau institutii implicate (direct ori indirect) si a le confrunta cu cadrul legal. Adica, la documente depuse la compartimentul Relatii cu publicul – Petitii, in asteptare sa fie repartizate sau repartizate deja spre rezolvare altor "vechi" functionari sau specialisti ai institutiei (fapt despre care eu nu am cunostinta).

V-am spus toate acestea ca raspuns la mesaje private in care mi se cere o opinie. Am si o opinie personala, fireste, dar cred ca s-a generat o situatie in care este necesara una oficiala. Pe care insa nu o pot da eu in acest moment (nu stiu daca nu nici mai tarziu, avand in vedere implicatiile si consecintele conflictului transformat, dupa parerea mea, prea usor dintr-unul intre persoane si mici grupuri in unul intre categorii de luptatori si asociatii). Tot numai in nume propriu – eu, care eram in sala la sedinta solemna de anul trecut, la Timisoara, cand s-a discutat, printre altele, si de cetatenia de onoare neacordata revolutionarilor in 24 ani de la Revolutie - trebuie sa va asigur, insa, ca am toata increderea in timisoreni, stiu ca nu vor lasa ca un bulgare de zapada, care si-a gresit tinta si a alunecat pe o panta, sa se rostogoleasca pana cand, jos, va ajunge cat o stanca uriasa si pe ultima suta de metri va produce avalanse. Dragă Sorina, cred că te-ai rătăcit în “meandrele concretului”, ca să mai şi glumim puţin. Conflictul nu a fost personal, ci chiar între categorii: Luptători versus Luptători Răniţi, Arestaţi şi “decedaţi”. Unii cu revoluţia, alţii cu “revolta”.
Acesta este comunicatul nostru de pe blog:
“Datorită poziţiei noastre exprimată pe Facebook de către preşedintele asociaţiei noastre, doamna Corina Untilă, aceasta a primit ca răspuns din partea domnului Liviu Băcană ameninţări personale şi comentarii licenţioase la adresa răniţilor şi “decedaţilor” în perioada 16-20 decembrie 1989. Domnul Liviu Băcană se află pe lista revoluţionarilor propuşi pentru acordarea  titlului de Cetăţean de Onoare.  Găsiţi aceste comentarii pe pagina de Facebook “Revolutia Romana din 1989″ la postarea domnului Oprea Ioan Beni din data de 24 noiembrie 2014, ora 12:14am: https://www.facebook.com/groups/237617792929557/
Vă rugăm să apreciaţi şi dumneavoastră calitatea şi nivelul “discuţiilor” ce au loc cu noi.”
Punctul de vedere cu privire la acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara pentru revoluţionarii din decembrie 1989 a fost deja postat pe portal.
Îţi multumesc, Corina Untilă
5  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor : Noiembrie 26, 2014, 20:50:38
Punctul nostru de vedere cu privire la acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara revoluţionarilor din 1989:
https://asociatia17decembrie1989timisoara.wordpress.com/2014/11/26/punctul-nostru-de-vedere-cu-privire-la-acordarea-titlului-de-cetatean-de-onoare-al-municipiului-timisoara-revolutionarilor-din-1989/
6  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE- : Octombrie 25, 2014, 18:06:10
Am aflat cu durere că prietenul nostru Gheorghe Borcean din Reşiţa s-a stins din viaţă azi 25.10.2014. Suntem cu sufletul alături de familia îndurerată.
Gheorghe Borcean a fost preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989 a Răniţilor şi Urmaşilor Eroi-Martiri" Reşiţa.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

7  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: D-lui SS al SSPR ADRIAN SANDA : Mai 09, 2014, 13:27:03
COMUNICAT


“Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989” se numeşte acum “Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor revoluţionarilor din decembrie 1989 şi a foştilor deţinuţi politici”, iar Secretar de Stat este domnul Adrian Sanda.
Dorim să-l felicităm pe domnul Adrian Sanda pentru prima măsură cu adevărat importantă în procesul de curăţenie în rândul revoluţionarilor din Decembrie 1989 şi anume: amânarea plăţiilor în baza Ordonanţei nr.53, măsură care trebuia luată de mult timp.
Considerăm că, aşa cum copiii Eroilor-martiri pot să aştepte până la terminarea acestui proces de curăţenie în rândul revoluţionarilor aşa pot să aştepte şi beneficiarii Ordonanţei nr.53, pentru a reintra în drepturile care li se cuvin printr-un cadru legal şi de netăgăduit de acum încolo. Mai târziu va fi mult mai greu şi pentru statul român să recupereze banii încasaţi ilegal (acolo unde este cazul), dar şi pentru cei care au încasat, în cazul în care trebuie să-i returneze.
Aceste demersuri tebuiau făcute imediat după ce presa a prezentat cazurile de impostură şi corupţie urmate de arestările lui George Costin şi alţii.
Îl susţinem pe domnul Adrian Sanda în acest demers care este doar începutul a ceea ce trebuia făcut de mult şi care ne arată că, deocamdată, suntem pe drumul cel bun.
Noi am susţinut întotdeauna şi susţinem în continuare că dosarele tuturor beneficiarilor Legii 341/2004 (urmaşi ai Eroilor-Martiri, Răniţi, Arestaţi, Luptători cu merite deosebite) trebuie verificate pentru a nu mai exista nici o urmă de îndoială asupra meritelor şi a sacrificiilor făcute în Revoluţia din 1989. Suntem singura ţară din Europa în care comunismul a fost îndepărtat cu sacrificiul a peste 1.000 de vieţi, peste 3.000 de persoane rănite şi peste 700 de reţinuţi în Decembrie 1989. Aşteptăm de mult timp să cunoaştem numărul real al “Luptătorilor cu merite deosebite”, care au rolul lor incontestabil în victoria Revoluţiei Române din 1989.
De la actualul Secretar de Stat al “Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor revoluţionarilor din decembrie 1989 şi a foştilor deţinuţi politici”, dl. Adrian Sanda – Luptător cu merite deosebite în Revoluţia din Decembrie 1989 la Timişoara, avem aşteptări mult mai mari decât de la toţi ceilalţi predecesori pentru a pune în valoare adevărul şi importanţa Revoluţiei din Decembrie 1989 în istoria ţării noastre.
Sperăm să nu ne dezamăgiţi, domnule Adrian Sanda – Secretar de Stat!
Doamne ajută!
Corina Untilă
Preşedinte Asociaţia “17 Decembrie a Răniţilor şi
Familiilor Îndoliate din Revoluţia 1989”, Timişoara
http://asociatia17decembrie1989timisoara.wordpress.com/2014/05/09/comunicat-6/
8  Asociatii / Asociaţia 17 Decembrie Timişoara / Răspuns: TIMISOARA capitol separat : Mai 09, 2014, 13:24:57
9  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Mai 09, 2014, 13:23:46
COMUNICAT


“Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989” se numeşte acum “Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor revoluţionarilor din decembrie 1989 şi a foştilor deţinuţi politici”, iar Secretar de Stat este domnul Adrian Sanda.
Dorim să-l felicităm pe domnul Adrian Sanda pentru prima măsură cu adevărat importantă în procesul de curăţenie în rândul revoluţionarilor din Decembrie 1989 şi anume: amânarea plăţiilor în baza Ordonanţei nr.53, măsură care trebuia luată de mult timp.
Considerăm că, aşa cum copiii Eroilor-martiri pot să aştepte până la terminarea acestui proces de curăţenie în rândul revoluţionarilor aşa pot să aştepte şi beneficiarii Ordonanţei nr.53, pentru a reintra în drepturile care li se cuvin printr-un cadru legal şi de netăgăduit de acum încolo. Mai târziu va fi mult mai greu şi pentru statul român să recupereze banii încasaţi ilegal (acolo unde este cazul), dar şi pentru cei care au încasat, în cazul în care trebuie să-i returneze.
Aceste demersuri tebuiau făcute imediat după ce presa a prezentat cazurile de impostură şi corupţie urmate de arestările lui George Costin şi alţii.
Îl susţinem pe domnul Adrian Sanda în acest demers care este doar începutul a ceea ce trebuia făcut de mult şi care ne arată că, deocamdată, suntem pe drumul cel bun.
Noi am susţinut întotdeauna şi susţinem în continuare că dosarele tuturor beneficiarilor Legii 341/2004 (urmaşi ai Eroilor-Martiri, Răniţi, Arestaţi, Luptători cu merite deosebite) trebuie verificate pentru a nu mai exista nici o urmă de îndoială asupra meritelor şi a sacrificiilor făcute în Revoluţia din 1989. Suntem singura ţară din Europa în care comunismul a fost îndepărtat cu sacrificiul a peste 1.000 de vieţi, peste 3.000 de persoane rănite şi peste 700 de reţinuţi în Decembrie 1989. Aşteptăm de mult timp să cunoaştem numărul real al “Luptătorilor cu merite deosebite”, care au rolul lor incontestabil în victoria Revoluţiei Române din 1989.
De la actualul Secretar de Stat al “Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor revoluţionarilor din decembrie 1989 şi a foştilor deţinuţi politici”, dl. Adrian Sanda – Luptător cu merite deosebite în Revoluţia din Decembrie 1989 la Timişoara, avem aşteptări mult mai mari decât de la toţi ceilalţi predecesori pentru a pune în valoare adevărul şi importanţa Revoluţiei din Decembrie 1989 în istoria ţării noastre.
Sperăm să nu ne dezamăgiţi, domnule Adrian Sanda – Secretar de Stat!
Doamne ajută!
Corina Untilă
Preşedinte Asociaţia “17 Decembrie a Răniţilor şi
Familiilor Îndoliate din Revoluţia 1989”, Timişoara
http://asociatia17decembrie1989timisoara.wordpress.com/2014/05/09/comunicat-6/

10  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Comemorări la 24 de ani de la Revolutie : Decembrie 21, 2013, 17:22:14
Au trecut 24 de ani. Timişoara a fost cea care a declanşat Revoluţia din Decembrie 1989 şi datorită oamenilor curajosi din oraşele care s-au ridicat în ajutorul Timişoarei am reuşit să dăm jos un regim dictatorial, ateu şi inuman.
Aducem şi noi, timişorenii, un pios omagiu tuturor Eroilor-Martir din Revoluţia Română din Decembrie 1989.
Răniţilor şi Luptătorilor care au continuat lupta le urăm: La mulţi ani, Români! Multă sănătate şi putere să ducem mai departe idealurile pentru care am luptat şi pentru care s-a plătit cu sânge.
Răniţii şi urmaşii Eroilor-Martir din Timişoara mulţumim celor care au fost prezenţi la activităţile de comemorare din 17.12.2013 la Timişoara şi celor care au fost alături de noi cu gândul şi cu sufletul.
Doamne ajută!

Asociaţia “17 Decembrie a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate din Revoluţia 1989” Timişoara
11  Asociatii / Asociaţia 17 Decembrie Timişoara / 24 de ani de la Revolutie : Decembrie 21, 2013, 17:19:21
Au trecut 24 de ani. Timişoara a fost cea care a declanşat Revoluţia din Decembrie 1989 şi datorită oamenilor curajosi din oraşele care s-au ridicat în ajutorul Timişoarei am reuşit să dăm jos un regim dictatorial, ateu şi inuman.
Aducem şi noi, timişorenii, un pios omagiu tuturor Eroilor-Martir din Revoluţia Română din Decembrie 1989.
Răniţilor şi Luptătorilor care au continuat lupta le urăm: La mulţi ani, Români! Multă sănătate şi putere să ducem mai departe idealurile pentru care am luptat şi pentru care s-a plătit cu sânge.
Răniţii şi urmaşii Eroilor-Martir din Timişoara mulţumim celor care au fost prezenţi la activităţile de comemorare din 17.12.2013 la Timişoara şi celor care au fost alături de noi cu gândul şi cu sufletul.
Doamne ajută!

Asociaţia “17 Decembrie a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate din Revoluţia 1989” Timişoara
12  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Decembrie 02, 2013, 16:57:08
PUNCTUL NOSTRU DE VEDERE
în legătură cu proiectul “Legea Timişoara 1989”
REVOLUŢIA ROMÂNÃ DIN 1989 s-a înfăptuit datorită spiritului de sacrificiu şi curajului tuturor românilor din oraşele în care oamenii au rezonat la dorinţa de libertate şi au luptat împotriva comunismului pentru a susţine Timişoara, oraşe în care au fost şi victime şi luptători remarcaţi. Timişoara a declanşat Revoluţia, Timişoara a luptat singură timp de şase zile şi morţii Timişoarei au fost furaţi şi incineraţi la Popeşti-Leordeni iar cenuşa lor aruncată într-un canal - caz unic în Europa de est la căderea comunismului, România fiind singura ţară în care eliberarea de sub jugul comunist s-a făcut cu vărsare de sânge, dar acest fapt nu justifică discriminarea printr-o lege. Aceste lucruri trebuie respectate cum se cuvine, rememorate mereu, fac parte din istoria noastră
Considerăm că iniţiativa Asociaţiei “16 decembrie 1989” nu face cinste Revoluţiei Române. Precizăm că am fost invitaţi să discutăm pe marginea acestei propuneri cu mult timp în urmă, însă noi nu am fost de acord cu ea, la finalul discuţiilor am semnat doar un proces-verbal de prezenţă.
 Timişoara nu ar fi rezistat dacă celelalte oraşe nu ar fi continuat lupta noastră.
Am susţinut întotdeauna că sunt Luptători cu merite deosebite care merită într-adevăr recunoştinţa noastră şi gratitudinea acordată prin Legea 341/2004 pentru lupta pe care au dus-o mai departe deşi gloanţele au rănit şi ucis mulţi din camarazii lor de luptă. Momentul istoric al Revoluţiei este de netăgăduit. Realizările din Decembrie 1989 pentru poporul român nu pot fi comparate cu realizările clasei politice din ultimii 24 de ani.
Dorim să readucem în discuţie faptul că propunerea de a face revoluţionarii curăţenie între ei nu este viabilă pentru că, aşa cum am mai spus şi în Scrisoarea deschisă din 11.10.2013, pe care o  puteţi citi aici: http://asociatia17decembrie1989timisoara.wordpress.com/2013/10/11/primului-ministru-scrisoare-deschisa/, nu revoluţionarii pot anula certificate emise şi avizate de către două comisii interguvernamentale (S.S.P.R. şi C.P.R.D.1989).
Instituţiile statului trebuie să facă această epurare, să se verifice absolut toate dosarele celor care deţin un certificat în baza legii 341/2004 (urmaşi de Eroi-Martir, răniţi, arestaţi şi luptători cu merite deosebite).
Instituţiile statului trebuie să aibe grijă ca legea 341/2004 să fie respectată şi aplicată în spiritul şi litera ei. O greşeală a guvernului Boc este perpetuată de guvernul Ponta şi nu ştim de ce.
Asociaţia “17 Decembrie a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate din Revoluţia 1989” Timişoara
Corina Untilă - Preşedinte
http://asociatia17decembrie1989timisoara.wordpress.com/2013/12/02/punctul-nostru-de-vedere/
13  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R. : Octombrie 11, 2013, 17:16:10
http://asociatia17decembrie1989timisoara.wordpress.com/2013/10/11/primului-ministru-scrisoare-deschisa/


SCRISOARE DESCHISĂ
În atenţia
Domnului Prim Ministru al României Victor-Viorel Ponta,
Stimate domnule Prim Ministru,
Dorim să vă supunem atenţiei câteva aspecte legate de activitatea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor şi, mai ales, a Secretarului de Stat, domnul Victor Socaciu:
Activitatea acestei instituţii a statului pare să lipsească cu desăvârşire. Sau nu trebuie să fie o activitate transparentă? Ultimul comunicat de pe site-ul instituţiei este din 20.08.2013!
Problemele administrative cu care ne confruntăm nu sunt rezolvate pentru că “nu sunt atât de importante precum curăţenia în rândul revoluţionarilor”.
În urma nenumăratelor dumneavoastră declaraţii la adresa falşilor revoluţionari care nu merită indemnizaţia în baza legii 341/2004, iar cei care o merită o vor primi numai după ce îşi fac “curăţenie” printre ei, vă spunem că această curăţenie nu se poate face de către revoluţionari ci de către instituţiile statului. Curăţenia trebuia să o facă Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 şi Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor atunci când au fost analizate dosarele pentru preschimbarea certificatelor, conform legii 341/2004, avizarea trebuia făcută astfel încât să nu existe nici o îndoială asupra persoanelor beneficiare ale legii 341/2004.
Din păcate, actualul Secretar de Stat al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, domnul Victor Socaciu, numit nu de mult în această funcţie, a căutat tot felul de pseudo-soluţii. Acum a deschis 88 (optzeci si opt) de dosare în instanţă cuprinzând 4373 de nume (din care 3424 sunt nume distincte). Această acţiune nu credem că are sorţi de izbândă, mai ales pentru faptul că domnul Secretar de Stat al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor Victor Socaciu se află în conflict de interese deorece în perioada 2008-2012 a fost membru în Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989, comisie în cadrul căreia a avizat dosare în vederea eliberării certificatelor de revoluţionari, iar acum, ca Secretar de Stat al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, trimite în instanţă astfel de dosare.
Vă rugăm să consideraţi dumneavoastră când a fost “mai” competent domnul Socaciu, atunci când aviza dosare ca membru în Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 sau acum ca Secretar de Stat al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor care trimite mii de persoane în instanţă fără explicaţii, fără să anunţe personal sau pe site-ul instituţiei şi fără să ofere posibilitatea persoanelor vizate să constate erorile materiale sau să se apere. Vă oferim un singur exemplu relevant în acest sens: domnul Lorin Fortuna este unul dintre simbolurile Revoluţiei Române din Decembrie 1989 în Timişoara, azi este contestat în instanţă de către Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor.
Este adevărat că printre revoluţionarii cu certificat presa a demonstrat că sunt mulţi purtători de certificate în baza legii 341/2004 obţinute cu mită (ne amintim de fostul Secretar de Stat George Costin arestat pentru “fabrica de certificate”). Aşa cum aţi afirmat şi dumneavoastră “unii au descoperit revoluţia dupa anul 2000”. De aceea susţinem şi noi că este imperios necesar “să se aleagă grâul de neghină”, în primul rând din considerente istorice. Nu putem permite ca importanţa istorică pentru România pe care o are Revoluţia din Decembrie 1989 să fie pătată de prezenţa acestor impostori printre cei care merită cu adevărat recunoştinţa poporului Român conform Legii 341/2004, lege a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989. Eliminarea impostorilor ar trebui făcută de către instituţiile statului.
Vă reamintim că o dată cu sistarea plăţii indemnizaţiilor către Luptătorii Remarcaţi prin Fapte Deosebite au fost sistate şi indemnizaţiile copiilor urmaşi de Erou-Martir cu vârsta peste 26 de ani, copii ai căror părinţi nu au murit din cauza unei boli sau a vreunui accident, ci au fost ucişi de către instituţiile statului român în Revoluţia din 1989. Este inuman să continuăm să îi facem pe aceşti copii să creadă că nu mai onorăm memoria Eroilor noştri, iar pe adevăraţii Luptători cu Merite Deosebite să-i aruncăm în groapa ruşinii din cauza unor profitori.
Deoarece Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor este subordonat Guvernului României, vă rugăm, domnule Prim Ministru, să luaţi în considerare ceea ce v-am prezentat mai sus şi să analizaţi propunerea noastră de a îl înlocui pe domnul Victor Socaciu cu o persoană competentă, care cunoaşte şi înţelege legea 341/2004, care să cunoască implicaţiile funcţiei de Secretar de Stat al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor pentru ca acest Secretariat de Stat să funcţioneze, care să aibe soluţii viabile, cu ajutorul dumneavoastră, a instituţiilor statului (pentru că nu revoluţionarii pot anula certificate avizate şi emise de către două comisii interguvernamentale: Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor şi Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989) pentru a restabili adevărul istoric şi pentru a onora sacrificiul Eroilor-Martir, a răniţilor, a arestaţilor şi a luptătorilor cu merite deosebite din Revoluţia din Decembrie 1989 – Revoluţie care a reprezentat momentul în care Românii şi-au recâştigat libertatea de exprimare, libertatea de a trăi după 45 de ani de comunism.

Cu deosebită stimă şi consideraţie,


Asociaţia
“17 Decembrie a Răniţilor şi Familiior Îndoliate din Revoluţia 1989” Timişoara,
reprezentată prin
Corina Untilă – Preşedinte
   
Asociaţia
“21 Decembrie a Răniţilor şi Urmaşilor Eroi-Martiri”, Reşiţa,
reprezentată prin
Gheorghe Borcean – Preşedinte14  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Dezbatere publică pentru Ordonanță de Urgență privind Legea Recunoștinței : Iulie 10, 2013, 12:12:17
ASOCIATIA 21 Decembrie 1989 a Răniţilor şi Urmaşilor Eroi-Martiri Reşiţa, repezentată prin Preşedinte Gheorghe Borcean, susţine punctul de vedere al Asociaţiei „17 Decembrie a Răniţior şi Familiilor Îndoliate din Revoluţia 1989” Timişoara referitor la Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă al S.S.P.R. printr-o Scrisoare Deschisă: http://asociatia17decembrie1989timisoara.wordpress.com/
15  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: Sesizari si propuneri in atentia SSPR : Iulie 08, 2013, 14:50:58
Apel către toate Asociaţiile de Revoluţionari din ţară!

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă postat pe site-ul S.S.P.R. este o aberaţie şi este flagrant conceput împotriva Legii 341/2004, de aceea nici nu merită discutat / dezbătut ci trebuie urgent retras din discuţie şi de pe site-ul S.S.P.R.
Pentru acest proiect cerem demisia de onoare a d-lui Victor Socaciu sau, după caz, demiterea de urgenţă a d-lui Victor Socaciu. Nu ne reprezintă! Dimpotrivă, calcă în picioare memoria Eroilor-Martir şi Legea recunoştinţei faţă de Eroii-Martir si luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care si-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987. Face de ruşine şi Guvernul!
Pentru că nu ştie cum să facă “curăţenia” mult anunţată, dl. Victor Socaciu a găsit o soluţie foarte comodă pentru dumnealui: să taie de la toate categoriile de beneficiari ai Legii 341/2004, adică de la părinţii, soţii/soţiile, copiii Eroilor-Martir, de la marii mutilaţi, de la răniţi, de la arestaţi şi de la luptători.
Ataşăm Scrisoarea deschisă pe care i-am transmis-o d-lui Victor Socaciu în data de 5.07.2013.
Cu stimă şi consideraţie,

Corina Untilă
Preşedinte
Asociaţia”17 Decembrie a Răniţilor şi
Familiior Îndoliate din Revoluţia 1989” Timişoara
http://asociatia17decembrie1989timisoara.wordpress.com/2013/07/08/apel-catre-toate-asociatiile-de-revolutionari-din-tara/
http://asociatia17decembrie1989timisoara.wordpress.com/2013/07/05/scrisoare-deschisa-3/[/size][/size][/size][/size]
Pagini: [1] 2 3