Main Content:

  Afişează mesaje
Pagini: 1 ... 74 75 [76]
1126  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor : Septembrie 29, 2013, 18:51:38         Domnita,Sorina Dascalu,frumoasa initiativa,la care cred ca vor fi
      alaturi multi dintre NOI, CARE AM RISCAT TOTUL PE O CARTE IN DECEMBRIE
      1989,sper ca ma voi numara si eu,si din experienta mea in lupta cu
      POLITICUL care a DEGENERAT si BULVERSAT totul despre REVOLUTIE in acesti
      ani,as ruga sa fiti atenta la acest aspect,cauza principala ce se mentine
      si in prezent cu aceleasi perspetive si pentru viitor ,cauza nemultumirii
      noastre de pana acum,,,,,,si inca un aspect ireconciliabil,faptul ca,"AM
      IMBATRANIT MAJORITATEA REVOLUTIONARILOR ADEVARATI,,,,daca se poate sa le
      astereneti FAPTELE in analele istoriei ROMANIEI pana NU SE STING DIN
      VIATA,,,,,luand cu ei fapte incredibiele pe care urmasii trtebuie sa le
      cunoasca,,,,,,,, obligat,,,,,
         Cu stima ,,,,,,                                     sandu t

     

Multumesc. Probabil ca de aici trebuie reinceput, in paralel cu orice altceva: sa realizam citeva interviuri si convorbiri inregistrate cu persoanele mai virstnice, bolnave, singure, vulnerabile (dintre revolutionari).
1127  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor : Septembrie 29, 2013, 18:48:58
Ca in orice profesie, unii dintre noi ne asteptam ca si in comunicare, PR si media sa vina cineva care sa ne dea un fel de pilule concentrate, cu retete foarte exact stabilite, prin care sa reusim performantele cele mai uimitoare. Sa citim trei rinduri despre “secretele manipularii”, de exemplu si sa devenim instantaneu experti in a depista, controla si anihila tentativele de manipulare ale altora asupra noastra, respectiv sa mai citim un rind, doua, apoi sa-i putem manipula noi pe altii cu o abilitate remarcabila. Va dati seama, sper, ca sint niste asteptari absurde. Nu exista comprimate de profesionalism si experienta. Si dv, in situatia aproape critica (putem vorbi de o criza de imagine) in care va aflati, in care ne aflam (fiindca in aceasta relatie imagologica se afla, cu dv, “publicul”), aveti, avem nevoie de profesionisti. Pe de alta parte, mie, fiindca a venit vorba despre acest fenomen (al manipularii), mi se pare ca cel mai mare dusman al rezistentei la manipulare este nu ignoranta, cum se considera, ci teama de manipulare. Iar teama de manipulare intr-un domeniu pe care-l stapinim insuficient, se va transfera in rezervele - pina la respingere - fata de profesionisti. Spunea cineva pe acest forum (probabil in gluma!), pe care l-am mai urmarit si cu alta ocazie, despre un alt utilizator: “are studii de specialitate si se joaca cu mintile voastre” (sau ceva asemanator). De aici, suspiciunea fata de specialist. Totusi, se intimpla ceva similar relatiei din domeniul medical. Daca ajungi la simptome acute, la o criza foarte grava, la limita, nu mai ai de ales. Ori ai, dar cu alta miza. Daca nu accepti ajutorul doctorului, oricit de dezinteresat sau nepregatit l-ai crede (sau “corupt”), consecintele pot fi fatale. Pentru unii, asta se traduce prin “fa-te frate cu Necuratul pina treci puntea” (si majoritatea ramin “frati” dincolo de o mie de punti). Pentru altii, ajunge sa fie: “mai bine mor decit sa-l vad in fata ochilor”. Si mor, caci specialistul nu va veni sa le spuna: “inchide ochii, sa nu ti se faca si mai rau, si hai sa trecem puntea”. Va trebui sa gasim o cale de mijloc.
Deci, nu am de gind sa va tin lectii de imagologie. Desi mi-ar placea si nu ar fi de neinteles sa va propun asta intrucit am discutat cu cineva din conducerea unei organizatii de revolutionari (cineva cu pretentii intelectuale) si nu facea diferenta intre relatii publice (PR) si relatii cu publicul. Dar as vrea sa vorbim, cit de cit, “aceeasi limba”. De aceea, imi voi permite din cind in cind sa-mi definesc conceptele. Alteori, sa va recomand o carte, un articol sau un curs. Materialul la care faceam trimitere dimineata este un asemenea curs, o sinteza simpluta, foarte accesibila, in care puteti gasi destul de clar definiti o serie de termeni. Se intituleaza “Imaginea si creatorii sai”, Ion Zara si Cecilia Rus, Editura Victor, 2000. Poate nu este “cea mai buna” sursa, dar este una “suficient de buna” momentan.
1128  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor : Septembrie 29, 2013, 09:55:50
Zilele de 21 – 22 decembrie cad in acest an simbata si duminica. Voi organiza o intilnire cu dv in acele zile. Cu o saptamina – doua inainte, imi veti face si dv propuneri privind invitatii. La biblioteca unde intentionez sa lucram exista posibilitatea sa se intilneasca 50 – 60 persoane. Avem acces la net si un videoproiector, se pot face asadar prezentari video fara probleme. Daca veti crede ca sinteti (sintem) mai multi, voi obtine o sala la un colegiu aflat in apropiere. Acolo exista si un amfiteatru. Exista si o sala de spectacole, suficient de spatioasa.
La acea intilnire, va voi prezenta proiectul si, poate, inca unele, doua-trei, tot pentru 2014, daca partenerii nostri vor raspunde pozitiv la propunerile mele pina atunci.
Puteti veni si dv cu propuneri. In masura in care le voi putea sustine, o voi face. Am discutat putin cu Marius Mioc despre realizarea unei antologii de convorbiri (interviuri, memorii etc.) cu revolutionarii, poate o reeditare a ceea ce el a mai lucrat, dar intr-o forma imbunatatita. Ca sa va dau inca un exemplu. De asemenea, gindim organizarea unei expozitii de amploare, la care sa participam si cu revista, cartile, fotografiile etc. pe care le putem face pina la termenul stabilit.
Deja am fost intrebata daca nu ma tem sa nu ni se “fure” ideile, proiectele si sa le puna altii in practica. Dimpotriva, m-ar bucura sa existe cit mai multe asemenea initiative.
Pe Portal probabil nu ma veti putea gasi decit la sfirsitul saptaminii (saptaminilor). Imi puteti scrie insa oricind pe adresa de e-mail
(sorinadascalu@gmail.com).
In aceasta seara, va voi recomanda, inainte de a ne apuca de “dezbateri”, o carticica despre imagine. Nu o am in format virtual, dar va voi transcrie citeva fragmente inca de azi.
Curajul meu? Dramatizati. Nu fac decit sa stau de vorba cu dv si sa transmit altora, cit mai fidel, ceea ce aveti a le spune. Poate dv va trebuie curaj pentru a repovesti ceea ce ati trait si pentru a spune adevarul, insa nu-mi fac probleme in acest sens. Am inteles ca discut cu niste luptatori. Am inteles gresit?   

1129  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor : Septembrie 29, 2013, 09:50:01
Va multumim ca va ganditi la acesta categorie sociala, denigrata cu atata vehementa in ultimii 3 ani.
Succes in proiectul dumneavoastra si speram intr-o colaborare buna cu toti revolutionarii.

Eu va multumesc. Nu stiu daca putem vorbi de o denigrare a ultimilor 3 ani, dar nu este acum momentul sa analizam acest aspect.
Proiectul "meu" este si va fi proiectul dv sau nu este si nu va fi deloc. In decembrie, va voi putea spune ferm daca si ce se poate face, din punctul meu de vedere. Smiley
1130  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor : Septembrie 29, 2013, 00:15:39
Buna seara. Ii multumesc administratorului Portalului Revolutiei pentru promptitudinea cu care mi-a aprobat inscrierea pe forum.
Unii dintre dv ma cunoasteti personal, altii de pe retelele de socializare, altii din activitatea mea din presa scrisa si radio.
Motivul intilnirii noastre aici este deocamdata unul punctual. Am fost rugata sa ajut o echipa in demersurile, deloc usoare, de "restructurare" a imaginii Revolutiei si revolutionarilor si am acceptat, intr-o anumita formula, care este urmatoarea: doresc sa incep lucrul la un numar special dedicat acestei teme, dintr-o revista al carei concept imi apartine si al carei editor sint, Graphic Arts & Media Business Review. Aceasta publicatie nu este una politica. Numarul dedicat dv nu va fi unul de analiza politica. Voi incerca realizarea si difuzarea unui numar de imagologie, comunicare, media, promovarea imaginii.
Va voi anunta pe parcurs rubricile, autorii, va voi cere acordul unora dintre dv de a republica anumite materiale, va voi intreba daca doriti sa scrieti dv insiva ceva sau sa redactam impreuna interviuri, dezbateri, reportaje.
Numarul va aparea in 2014, la 25 ani de la Revolutie, atit in format tiparit, cit si electronic (pe DVD) si virtual (web). Varianta electronica va putea contine mai multe pagini decit cea tiparita, fotografii si inregistrari audio-video.
Voi "improviza" o "redactie" la una dintre bibliotecile (din Bucuresti) cu care editura mea are un parteneriat.
Sper intr-o colaborare frumoasa si care sa va fie realmente de folos.
   
Pagini: 1 ... 74 75 [76]