Main Content:

  Afişează mesaje
Pagini: [1] 2 3 ... 44
1  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : August 08, 2020, 15:35:23
Să gîndim… Adio grădinița, adio școală! NU TRIMITEȚI COPII LA ȘCOALĂ.

COPIII sunt prada lor!
Reprogramarea neurologică pe care Covid- (*covodoși*) o va implementa copiilor noștri.
Sunt medic și, mărturisesc, îmi este imposibil să înțeleg sensul a ceea ce se întâmplă.

Tocmai am terminat de vizionat un videoclip care arată spațiile amenajate pentru copiii de la creșă și grădiniță pentru o viitoare tabără de vară, copii care după ce au trecut cu succes bariera pistolului termometric de pe frunte și dezinfectarea mâinilor cu substanțe chimice deloc sănătoase, fiecare va fi întâmpinat în propriul său spațiu exclusiv izolat și îngrădit, cu masa personală din plastic, propriile jocuri - la rândul lor dezinfectate și cu educatoarea care îl privește de la distanță protejată de ochelari și o mască.

Reprogramarea neurologică pe care o manifestă Covid 19 începe de aici: de la copii mai mici, care în loc să socializeze prin contactul cu ceilalți, apropiere, atașament fizic, schimburi de percepție senzorială, joc comun, imitație spontană, aceștia vor fi obligați să suporte avertizări pentru distanțare, distanță fizică, imposibilitatea de a vedea expresia feței celor care îi educă și îi însoțesc pedagogic, acum reduși la rolul de paznic.

Nu va dura mult timp pentru copii să devină capabili să se distanțeze, să se teamă de apropierea celuilalt, să se refugieze în jocul izolat care nu mai poate fi numit astfel, ci doar repetarea autistă a nimicului, să cadă în depresia lipsei de sens.

Dar și cu riscul de a deveni fobici și obsesivi, compulsivi din cauza curățării și dezinfectării repetate, care are finalitatea de a nu atinge, de a nu se murdări, de a nu se juca, ceea ce pentru copil este echivalent cu a nu fi.

Omul este om doar atunci când se joacă - ne amintește Schiller într-un eseu despre educație în care este subliniată natura socială și creativă profundă a omului care iese din întâlnirea naivă dintre sufletele care se cunosc și se recunosc jucându-se împreună, creând și recreând. forme, spații, dimensiuni, în care fantezia găsește o linie directă cu Divinul, în afara și în interiorul nostru.

Copilul care se joacă nu își petrece timpul doar distrându-se; mintea, inima și voința lui se angajează într-o activitate foarte serioasă, comparabilă cu cele mai meritorii slujbe pe care le avem noi adulții.

Sănătatea sa fizică, mentală și emoțională are beneficii de la joacă, ceea ce permite structurarea învățării comportamentale durabile și utile pentru echilibrul individual al creșterii sale viitoare.

Copilul care nu se joacă niciodată obosește, ci își regenerează forțele vieții prin joacă, plasându-se într-o relație interioară ritmică între el și lumea din afara lui, repetând gestul neobosit al ritmului nostru respirator sau al pulsului inimii noastre.

Prevenirea tuturor acestor lucruri este mult mai serioasă decât închiderea copiilor în casă, unde cel puțin aceștia erau liberi prin fantezie cu imaginația lor: a-l vedea pe celălalt, dar a nu-l atinge, este o adevărată tortură a sufletului, precum și a fizicului.

Știm că copiii au fost cei mai puțin afectați de acest nou sindrom viral. Datele aflate în prezent în posesia comunității științifice demonstrează o mare contagiozitate, dar o letalitate foarte scăzută a acestui virus, în special în rîndul copiilor.
Deci, de ce să-i separați? Pe cine și ce vor imita vreodată copiii din țarc?

Astfel de mici vor avea instrucțiuni verbale din partea profesorului / tutorelui, cu un apel precoce la forțele conștiinței, în dezacord total cu legile învățării intrinseci a acestei faze evolutive, bazate pe activitate imitativă non-verbală spontană, proximitate fizică, contact și prin expresia spontană a forțelor de simpatie care îi aduc mai aproape de cei de care vor să lege cu adevărat.

Relația cu adultul va fi viciată de incapacitatea de a citi semnele non-verbale care ne însoțesc toate acțiunile și sentimentele, sau expresia mimică, ascunsă de masca impersonală și de citirea privirii prin vizieră sau ochelari.

Această incapacitate de a interacționa empatic în totalitate cu ființa pe care o avem în față, cu privirea, cu zâmbetul și care face posibilă dezvoltarea psihică sănătoasă de la începutul venirii noastre pe lume, sunt adevărate atacuri asupra sănătății și creșterii copilului.

Analfabetismul expresiv va fi consecința directă; în plus, dacă singurele nevoi pentru care distanțarea va fi depășită vor fi nevoile fizice sau fiziologice de a fi schimbat, hrănit și dezinfectat, copilul va fi adus la o regresie, la etapele anterioare, neonatale, în care a fost îngrijit în funcție de faptul că nu se putea mișca și nu putea acționa.

Chiar trebuie să suportăm toate acestea? Cu ce tipuri de boli mintale ne vom confrunta în viitorul imediat la noile generații? Ne simțim cu adevărat în siguranță noi adulții după izolarea copiilor, sau simțim că ne protejăm copiii trimițându-i la o creșă / grădiniță de felul acesta? De ce ne este cu adevărat frică să ne imaginăm ceea ce este posibil și sănătos pentru copiii noștri? "

Dr. Valeria Vicenti
Via Paul Hitter


2  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : August 08, 2020, 15:34:07
Vă semnalez acest articol, domnule Iosif, dumneavostră și tuturor celor care frecventează acest forum:
https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2020/06/26/sa-gindim-adio-gradinita-adio-scoalanu-trimiteti-copii-la-scoala
3  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: FACEBOOK : Iunie 02, 2020, 00:40:51
Șocant este și acest dialog din grupul BLOCUL NATIONAL REVOLUTIONAR-DECEMBRIE 1989 ROMANIA
https://www.facebook.com/groups/305680343115827/?multi_permalinks=1146005615749958&notif_id=1591042719830835&notif_t=group_activity.
Juliana Starcz Dacă ai curajul ha să ne întâlnim în fața să spunem ce avem unu celelalt că cînd veneai la mine și plecai cum plecai am fost bună atunci a sa ai curaj că bîrfele tale ne dus acolo unde sîntem
Este un Dnezeu și vede cîte răutate este in tine es supărat că sînt Unguroaică ar trebuie sa ti fie rusineVasile Merches Juliana Starcz ,nu contează că sunteți unguroaică, contează că sunteți o slugă psd=pcr. Din partea mea MUE la toți politicienii de la A!
Dorel Haraga Juliana Starcz , dacă mi te adredezi, îți raspund: 1. Este adevarat ca am venit în repetate rânduri în sediul asociatiei CARROMN din Ritorine 27 dar, acolo am venit în calitate de membru fondator. Documentele vorbesc. 2. Fiind colegi și în asociația CLUB 22, care ar fi trebuit să se numească și "CC", evident că ne-am intalnit si în acest sediu în care tu, depozitat " ajutoarele umanitare" pe care le aduceau și Germania și din care chiar vindeau destul. 3. Nu neg ca ai și dat de pomană și chiar am beneficiat și eu, atât de ajutor cât și cumpărăm unele articole de îmbrăcăminte. 4. Trecând peste aceste aspecte minore, in anul 2003 când ai ajutat la sortarea înregistrarea documentelor și cred că nu este cazul sa iti aduc aminte despre acestea, am fost sesizat că sustrag si/sau distrugi documente din dosare. Poate iti amintești că, din acel moment nu ai mai avut acces în arhiva , tu lucrând numai pe dosarele care erau depozitate în cutii în afară arhivei, din dispoziția.. știi tu cui. 5. Relația dintre noi s-a deteriorat, nu pentru că ești de etnie maghiară, eu având destui prieteni în rândul acestei etnii ci, datorita afacerilor/relației pe care ai întreținut cu GRUPUL INFRACTIONAL condus de GEORGE COSTIN. Poate iti amintești când, în anul 2011, venind în sediul asociației pe care am fondat împreună, am fost scos din sediu prin forta si cu amenintari de BANUTOIU NICOLAE. În același timp, în sediu asociației, la etajul 1 parcă, GEORGE COSTIN cu BACOI GHEORGHE efectuat diverse.... La momentul respectiv, în sediul asociației noastre, existând mai multe persoane străine care își impuneau voința cu acordul tău. 6. Mai apoi, au apărut infracțiunile tale de fals în acte publice și traficul cu mâna de lucru în Italia. De aici s-a produs ruptura relației dintre noi. 7. NU POT STA ALATURI DE PERSOANE CARE NU AU CARACTER SI PROFITA LA MODUL ORDINAR DE PE URMA CELOR PE CARE AR TREBUI SĂ II AJUTE. AȘI PUTEA SPUNE MAI MULTE DAR, PREFER SA MA OPRESC AICI. NU AM NIMIC PERSONAL XU TINE SI NICI CU ETNIA DIN CARE FACI PARTE. DIN PACATE, RELATIILE DINTRE NOI SUNT BLOCATE DE CARACTERUL SI FAPTELE TALE. SI CA INCHEIERE, TI-AM SPUS DESTUL DE CLAR: RETRAGE-TE DIN FUNCTIILE DE CONDUCERE SI RWPREZENTARR A REVOLUTIONARILOR , VEZI-TI DE AFACERILE TALE, LASĂ REVOLUTIONARII INBPACE SI ÎȚI VOI UITA NUMELE. 8. Cu privire la Dumnezeu, lasa-l in pace si nu-l mai baga la înaintare că s-a săturat și el de FARISEI. NU POTI SA TW INCHINI, SA INVOCI PE DUMNEZEU SI IN ACELASI TIMP SA INSELI, SA MINTI SI SA FACI FALSURI.
  


Dorel Haraga Vasile Merches STARCZ IULIANA NU ESTE SLUGA PESEDISTA. ESTE SLUGA PROPRIILOR INTERESE MESCHINE. Faptul că a făcut și posibil mai face parte din partidele UDMR, CONSERVATOR, PSD, etc, asta se datorează faptului că individa prin relațiile afisate ostentativ, vrea să lase impresia ca este protejată de acestea, în speță de PSD, unul dintre cele mai mari și puternice partide din România.
4  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: FACEBOOK : Iunie 02, 2020, 00:20:05
Deci factura fondatorilor este securistă? Caci cel puțin unul dintre ei a fost acuzat și n-a replicat deloc.
5  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: FACEBOOK : Iunie 02, 2020, 00:04:43
Despre ”factura fondatorilor” aflăm dintr-un comentariu-replică dată de un comentator, https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3497517200275834&set=a.344911315536454&type=3&eid=ARAMfqi9Vmz78O77a6BymdNH0iUKzA7eRWIvO_5p3j0qK42ATEs9_TNAVWciyfD3Dq5z20u0UC_uuAFj&ifg=1
17.33


Alexandru Dobrescu Terminați cu prostiile!!!  Tongue Despre ce revoluționari este vorba?! Voi știți ce este aceea o revoluție?!  Undecided Cine sunt conducătorii, ce program politic ați avut, unde este materializat, ce s-a întâmplat cu revoluționarii, de ce nu sunteți la conducere, cine v-a furat revoluția, puterea, etc?!  Undecided Sunteți niște profitori, în opinia mea. Doriți avantaje și profituri precum politicienii de azi, atât. Având în vedere situația economică și nivelul de trai de acum al cetățenilor, ar trebui să fiți condamnați, precum ceausescu! Țara se scufundă și voi vreți să fiți revoluționari!?  Undecided Voi faceți parte din categoria mincinoșilor precum pandemioții covid. Nu aveți rușine!!!  TongueDorel Haraga Domnule Dobrescu, vizitându-vă pagina, am constatat că aveți un logo care vă carcterizează respectiv: „Nu eșuez niciodată dacă sunt suficient determinat”. Totodată am observat că ați fot coleg cu celebrul „Matroz” care, conform protocolului, servește alcoolul cu două cuburi de gheață, iar între sorbituri mai pune mâna pe o casă prin Mihăileanu, mai ajută un Popoviciu sau un George Costin. Stimabile, disprețul dumneavoastră față de noi REVOLUȚIONARII, vă erupe prin toți porii; se simte de la distanță mirosul de... activist PCR-ist, sau de.... dar mai bine mă opresc aici. Sper ca prin cele spuse.â, să vă DETRERMIN SUFICIENT, astfel încât, ori vă revizuiți atitudinea, ori nu mai vizitați sau vă abțineți să comentați postările cu referire la Revoluționari. În caz contrar, cu o simplă apăsare de tastă, DISPĂREȚI DIN LUMEA MEA. NE-AM ÎNȚELES STIMABILE?
 
Gheorghe Sarbu Alexandru Dobrescu nu ți-a tras-o bine Băsescu.?
Și acum cauți P..... Lă?
Ai greșit adresa Lache.Alexandru Dobrescu Dorel Haraga, ce lume ai tu, parazitule?!  Undecided Să te luminez despre colegialitatea mea cu basescu. Am făcut aceeași școală, eu la secția militară, el la comercială. El a ajuns comandant de navă, pe cea mai mare navă, eu am ajuns ofițer superior în marina militară. Acuzația ta de golan este ca și cum eu te-aș acuza pe tine că ai fost coleg cu Petre Roman. Se vede de la o poștă că ești un golan, un parazit, cerșetor, care vrea niște bani, favoruri de la stat , pe spinarea celor săraci. N-am intrat pe pagina, ca un securist cu veleități ce ești, să văd cine ești și ce studii ai. Faptul că te agăți, ca un disperat, de acest titlu de rev spune totul. Siktir, analfabetule!!!  Tongue
6  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: FACEBOOK : Iunie 01, 2020, 23:55:19


BLOCUL NATIONAL REVOLUTIONAR-DECEMBRIE 1989 ROMANIA
https://www.facebook.com/groups/305680343115827/?multi_permalinks=1146005615749958&notif_id=1591042719830835&notif_t=group_activity
Marius Petrescu • Povestitor vizual • 14 ore
La Alba Iulia a fost infiintata recent FEDERATIA ASOCIATIILOR DE REVOLUTIONARI DIN ORASELE EROU-MARTIR.
Potrivit Statutului Federației, principalul scop al acesteia este să impună Guvernului deblocarea acțiunii de reanalizare a dosarelor și înlăturarea impostorilor din rândul revoluționarilor, precum și apărarea drepturilor cuvenite acestora, acordate prin Legea 341/2004 cu completările și modificările ulterioare.Sediul acesteia este la Alba Iulia. Președinte: Mihai Babițchi; vicepreședinte: Gheorghe Ianciuc; secretar general: Gheorghe Büköș.
Le dorim mult succes camarazilor care s-au implicat in acest proiect!

7  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: FACEBOOK : Iunie 01, 2020, 23:49:10
Azi, după ora portalului, ieri, după a calculatorului, au apărut două informații interesante pe rețeaua Facebook. Primul este un anunț făcut de Sorin Vintilă Meșter (dacă e adevărat că al lui este contul cu numele necunoscutului ”Marius Petrescu” și se referă la apariția unei federații a asociațiilor de revoluționari din orșele erou-martir. A doua se referă la un susținător al noii federații, Dorel Haraga.
8  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Mai 27, 2020, 09:36:51
Este bine că ați adus în atenția membrilor forumului acest tip de informații. Mulți vor înțelege ce se întâmplă în jurul lor.

Fereastra Overton, tehnologia de manipulare   in 5 mai 2018
https://decenei.com/2018/05/05/fereastra-overton-tehnologia-de-manipulareFereastra Overton este tehnologia folosită pentru a face lumea să se obișnuiască cu ceea ce, în mod normal, este imposibil să poată accepta. Tehnologia „sădirii” în conștiința umană a ceea ce, aparent, nu poate fi inoculat. Dar, din păcate… se poate.
Joseph P. Overton (1960-2003), prim vice-președinte al Centrului pentru Politici Publice a formulat această teorie, care i-a primit numele postum, după ce a murit în urma unei catastrofe aviatice. În conformitate cu Fereasta Overton, pentru fiecare idee sau problemă, în societate există o așa-numită „fereastră de oportunități”. În cadrul acestei ferestre, ideea poate (sau nu) să fie discutată pe larg, susținută deschis, promovată, se poate încerca legalizarea ei. Fereastra e mutată, schimbând paleta posibilităților de la o fază de Neconceput, complet străină moralei publice, total respinsă, până la faza de Politică Curentă, care este deja discutată pe larg și adoptată de conștiința populară și susținută prin lege. Nu e o spălare a creierului ca atare, ci o acțiune mult mai subtilă…, analizează saccsiv.
Joseph P. Overton (1960-2003),
prim vice-președinte al Centrului pentru Politici Publice

Fereastra Overton” reprezintă o fereastră de oportunități pentru cei care vor ca într-o societate să transforme o idee/problemă de neacceptat într-o lege normală! De fapt, „Fereastra Overton” este foarte folosită de către cei aflați la putere și funcționează în ambele sensuri: de la imposibil la lege, dar și de la lege la imposibil!

Așadar, în timpul manipulării, lupa societății va fi luată de pe zona imposibilă și va fi focusată, pas cu pas, pe cele 6 etape, până ce se va ajunge în punctul culminant: emiterea unei legi personalizată!

Practic, dacă la început toată lumea era convinsă că ideea/problema este imposibil de acceptat/rezolvat, după ce se vor efectua cei 6 pași, majoritatea va accepta ca fiind o situație normală și emiterea unei legi – o oportunitate politică firească. Această transformare radicală de convingere a populației prin manipulare că ce a fost considerat inițial imposibil este de fapt ceva normal, poate fi demantelată de Teoria „Fereastra Overton” care a… generat-o!

„Fereastra Overton” se mișcă precum peștele în apă într-o societate mămăligă, fără idealuri, unde separarea clară dintre bine și rău nu e… clară. Din păcate, Serbia și România sunt o astfel de societate!

Schema generală a „Fereastrei Overton”: De la imposibil  la lege!

Iată, pe scurt, cum se traduce literar Schema „Fereastra Overton”:
Pasul 1.– Într-un moment de OPORTUNITATE politică se reîncălzește o ciorbă, adică i se prezintă opiniei publice o IDEE/PROBLEMA ce este cunoscută în societate ca fiind IMPOSIBILĂ, de NEACCEPTAT; Pasul 2.– Se dezbate IDEEA/PROBLEMA de către specialiștii în domeniu ca fiind o soluție RADICALĂ, nu de neconceput, așa cum este cunoscută în societate; Pasul 3.– Se arată că IDEEA/PROBLEMA poate fi ACCEPTABILĂ și poate funcționa în anumite circumstanțe; Pasul 4. – Se mută „Fereastra Overton”în zona RAȚIONALĂ, pas în care media începe să joace un rol foarte important în manipularea populației; Pasul 5.– Se prezintă IDEEA/PROBLEMA ca fiind deja populară, răspândită în societate – media și lobbyști fac tot jocul; Pasul 6.– Se mută „Fereastra Overton” în zona legalizării problemei ca fiind o oportunitate politică – adică politicienii promulgă o lege! Manipularea și-a atins scopul!

La nevoie,  dacă se observă o rezistență din partea opiniei publice, sunt scoase la lumină sondaje de opinie mincinoase. De asemenea, ne sunt prezentate cu titlul exhaustiv grafice, statistici și exemple – uneori din alte țări – care arată doar partea avantajoasă pentru idee a adevărului de pe teren!

Manipulare în 6 pași prin tehnica „Fereastrei Overton” nu este una la îndemâna oricui. Iar demantelarea ei este extrem de costisitoare și greu de destructurat. De ce? Pentru că gradul de indulgență și de necunoaștere al populației este foarte mare. Nepermis de mare în România. Evident că nu este o spălare pe creier și nici nu este un proces din seria Teoria Conspirației. Nu! Este mai mult: este subtil, este greu de observat și, pe cale de consecință, greu de contracarat într-o societate în care răul se confundă cu binele. Iar când populația înțelege ce a permis, este prea târziu: Imposibilul a devenit posibil printr-o lege personalizată!

Cetățeanul simplu este ușor de manipulat, din cauză că asupra necesității legalizării ideii sau rezolvării problemei se pronunță specialiști în domeniu. Omul de rând nu are de unde să știe că specialiștii au fost cointeresați – prin mijloace financiare, prin funcții sau alte beneficii pe care procurorii le încadrează la “foloase necuvenite”! A dat mură-n gură domnul Profesor, a confirmat domnul Consultant, ne-a explicat Specialistul, a punctat esențial domnul Doctor Docent, a parafat domnul Academician etc. etc. etc. Ce e, plebe, de neînțeles?!? În acestă situație, cine ești tu, cetățean obișnuit, să nu fii de acord cu punctul de vedere exprimat academic de mințile luminate? Tu, cetățene plătitor de taxe și impozite, ai următoarele obligații: să iei notă și să respecți legea!

De fapt, Overton a observat un fenomen simplu: În orice domeniu, la un moment dat, într-o societate se poate discuta un subiect sau o idee cu limite exterioare într-un spațiu îngrădit. Tema sau ideea e acceptată de societate ca atare doar într-un cerc restrâns, care se va putea constitui sau nu într-o „ferestră de oportunități” (fereastra Overton). Spre exemplu, în urmă cu 50 de ani existența extratereștrilor era de neconceput. Fereastra Overton era în stadiul de inacceptabil. Au apărut apoi nenumărate imagini și filme cu „OZN-uri” și „ființe extraterestre” care au dus existența lor la stadiul de acceptabil. În ultimii ani, extratereștrii au fost puternic „umanizați”, devenind din inamicii ciudați din ceruri prietenii de pe alte planete. Acum ei nu mai vor să distrugă Pământul, ci să ajute civilizația umană în progresul său. Ba chiar este posibil să fi avut deja o contribuție esențială în acest sens în istorie. Filmele și documentarele au făcut deja posibilă existența lor, ducând tema în stadiul de popular, rațional. În viitorul apropiat este posibil să fie pregătite politici speciale pentru întâlnirea și conlucrarea cu extratereștrii.

Fereastra Overton are, deci, șase etape: 1. Inacceptabil – nu se poate deschide subiectul. Este inacceptabil și nociv, vine împotriva vieții și a societății. 2. Radical – se poate discuta despre idee, în cercuri excentrice, este insinuată în societate prin intermediul unor cercuri periferice, care au totuși dreptul la existență, nu? 3. Acceptabil – apar primele opinii mai degrabă favorabile din partea unor personaje considerate respectabile, dornice de afirmare, care vor oferi alternative de percepție asupra temei („vedete” și „formatori de opinie”). 4. Rațional – se produce departajarea clară, între opiniile pro și contra bazate pe argumente, ambele tabere înclinând într-o parte și cealaltă balanța. 5. Popular – mass-media promovează fără rezerve noul și originalitatea ideii, temei și produce o emulație în societate. Repetitorii se pun în mișcare și repetă fără să judece argumentele celor în care au încredere, producând un întreg curent favorabil. 6. Politică – acesta este momentul oportun pentru stabilirea unui întregi politici, odată cu care nu va mai fi posibilă reluarea subiectului. Se propune formal în dezbatere publică, se votează emoțional. Subiectul tabu din trecut a devenit o temă mereu actuală și toată lumea mimează fericirea și jubilează mare salt înainte al societății și depășirea prejudecăților. Toate avantajele noilor politici sunt larg recunoscute, toate dezavantajele sunt adânc îngropate…
9  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: NOI CU CINE VOTAM ? : Mai 25, 2020, 12:18:57
AMR, UNJR, AJADO si APR condamna atacurile la adresa Curtii Constitutionale prin care se submineaza statul de drept si democratia in RomaniaAtacurile recente indreptate impotriva Curtii Constitutionale a Romaniei, de o gravitate iesita din comun, venite din partea unor lideri politici, jurnalisti, comentatori ori reprezentanti ai unor ONG-uri, demonstreaza ca, la 30 de ani dupa caderea dictaturii comuniste, reflexele autocratice persista inca in societatea romaneasca, incalcarile Constitutiei fiind scuzate in numele securitatii si al “interesului poporului”. Aceasta justificare a fost mereu folosita de autocrati in timpurile intunecate ale istoriei pentru a acapara tot mai multa putere.
Usurinta cu care se argumenteaza si justifica incalcarea drepturilor si libertatilor in Romania de catre diverse autoritati si lideri de opinie readuce in actualitate cuvintele fostului presedinte american Ronald Reagan, care a spus ca “libertatea este un lucru fragil si nu se afla niciodata la mai mult de o generatie distanta de extinctie“.
Romania este la doar doua generatii de perioada comunista in care nu a existat o Curte Constitutionala. Desi Constitutiile Romaniei din 1948 si 1965 prevedeau egalitatea in fata legii, libertatea constiintei, libertatea religioasa, libertatea persoanei, libertatea presei, libertatea intrunirilor, libertatea de asociere, inviolabilitatea domiciliului, secretul corespondentei, dreptul de proprietate, romanilor le-au fost incalcate, in perioada comunista, toate aceste drepturi, prin legi edictate de Marea Adunare Nationala, in dispretul Constitutiilor in vigoare. Neexistand atunci niciun mecanism de control si corectare a acelor legi, Romania a fost transformata in una dintre cele mai crunte si crude dictaturi comuniste.
Pe data de 6 mai 2020, Curtea Constitutionala a Romaniei a constatat neconstitutionalitatea unor norme cuprinse in OUG 1/1999, pe motiv ca acestea nu sunt suficient de clare pentru a permite cetatenilor sa isi regleze conduita in acord cu legea. Peste 300.000 de amenzi contraventionale au fost aplicate in baza acestor norme neconstitutionale in perioada starii de urgenta.
Imediat dupa pronuntarea deciziei, Curtea Constitutionala a devenit tinta unor atacuri extrem de agresive si lipsite de argumente, pornind de la Presedinte si Prim-ministru, continuand apoi cu alti lideri politici si nu numai, fapt ce demonstreaza ca atat de clamatele principii ale statului de drept, pe care acestia pretind ca le respecta si apara, sunt simple slogane.
Vremurile exceptionale sunt cele care ii separa pe cei ce cred in valorile statului de drept, in libertate si suprematia legii, de cei ce le folosesc doar pentru imagine ori pentru a acapara tot mai multa putere, in afara controlului democratic.
Punand in balanta argumentele Curtii Constitutionale cu pseudo-argumentele continute in atacurile virulente indreptate impotriva acesteia, prezentele asociatii profesionale subliniaza cateva concluzii:
1. Curtea Constitutionala a dat o decizie predictibila, anticipata de altfel de o serie de profesionisti ai dreptului, prin articole sau note de specialitate.
Este general acceptat ca, atunci cand statul impune o sanctiune, tot statul trebuie sa indice precis, intr-o norma legislativa clara, conduita pe care persoana are voie sau nu are voie sa o urmeze. In concret, articolele neconstitutionale nu cuprindeau o astfel de descriere, ci defineau fara sa distinga drept contraventii orice incalcari ale oricaror masuri “stabilite in prezenta ordonanta de urgenta, in actele normative conexe, precum si in ordonantele militare sau in ordine, specifice starii instituite“.
Conform oricaror standarde interne si internationale, o astfel de norma de incriminare nu putea fi considerata “clara si previzibila”, astfel incat aceasta a fost declarata neconstitutionala.
Curtea a pronuntat decizia in UNANIMITATE, fapt ce pur si simplu face ridicole si demagogice acuzatiile de partizanat politic aduse judecatorilor curtii.
2. Reactiile ce au succedat imediat pronuntarii deciziei de catre CCR, coroborate si cu neaplicarea de catre Guvern a masurilor pe care le avea la indemana pentru solutionarea problemei sanctiunilor, dovedesc ca toti acesti critici nu doresc rezolvarea unei probleme, ci ca folosesc cinic momentul pentru a ataca Curtea Constitutionala.
“Prin aceasta decizie, guvernul, autoritatile se poate spune ca aproape sunt impiedicate sa apere sanatatatea si viata romanilor pe durata starii de urgenta” a declarat Primul-ministru Ludovic Orban.
Declaratia Premierului Orban aminteste de cea din 2015 a fostul director SRI, George Maior, care a atacat CCR spunand: “Eu vreau sa avertizez foarte serios ca exista o raspundere si morala undeva, in stat, in legatura cu securitatea nationala a cetatenilor Romaniei – nu a statului, nu mai vorbesc de stat – si ca la momentul in care se va intampla o catastrofa voi sti spre cine sa arat cu degetul“. Atacul era generat de nemultumirea fostului Director SRI Maior ca CCR a aparat drepturile individuale ale romanilor fata de intruziunea ilegitima a statului in viata lor privata, ce ar fi fost permisa prin legile Big Brother.
Dupa 5 ani in care respectarea regulilor statului de drept ar fi trebuit sa fie consolidata, un alt inalt oficial al statului roman demonstraza, dimpotriva, degradarea ingrijoratoare a democratiei in Romania.
Atacarea Curtii Constitutionale de catre Premierul Romaniei in aceeasi retorica folosita de fostul director SRI demonstreaza cat de putin au progresat liderii politici in a intelege ce inseamna statul de drept, democratia si respectarea drepturilor omului.
3. Prin decizia pronuntata, Curtea Constitutionala pune o oglinda in fata insitutiilor si le arata slabiciunile in a-si cunoaste propriile competente si limite: Guvernul, in plina pandemie, adopta OUG neconstitutionala si esueaza in a stabili sanctiuni legale pentru cei ce nu respecta regulile; Presedintele legifereaza prin decretul de instituire a starii de urgenta, incalcand atributul exclusiv al Parlamentului; la randul sau, Parlamentul lasa nesanctionata conduita Presedintelui, ratificand in intregime decretul acestuia.
Decizia Curtii Constitutionale ar fi trebuit sa aiba efectul unui dus rece pentru toate aceste autoritati din stat, care ar trebui sa se preocupe de reinstaurarea echilibrului dintre puteri, pentru binele cetatenilor. Atunci cand o institutie sau o autoritate iese din cadrul constitutional, reactia normala este de a corecta derapajul si rezolva problema, nu de a ii ataca pe cei care o expun.
E important de stiut de catre toate fortele politice si diversii comentatori care fac retorica autocratiei ca statul de drept nu este suspendat in perioada starii de urgenta. Acest fapt este subliniat de toate institutiile internationale, care atrag atentia cu privire la posibilele derapaje autocratice ce pot aparea in astfel de perioade.
“Este necesar sa se previna ca aceasta criza provocata de COVID-19 sa se transforme intr-o catastrofa pentru statul de drept. (…) Criza ar trebui sa ne ofere o binevenita oportunitate de a demonstra ca UE ne poate proteja chiar si fata de propriile guverne“, sublinia Jose Igreja Matos, presedintele Asociatiei Europene a Judecatorilor (EAJ-AEM).
“Acestea sunt momente dificile pentru noi, cu multe constrangeri asupra democratiei si a statului de drept (…). Cu toate acestea, este si un timp in care putem invata multe despre noi insine si despre importanta statului de drept si a independentei sistemului judiciar. Tocmai in perioadele de pandemie, ambele sunt esentiale. Masurile dificile, care au fost puse in aplicare in intreaga lume, nu pot fi mentinute cu incredere si nu pot fi prezervate, cu exceptia cazului in care exista stat de drept si increderea unui sistem judiciar independent pentru a aplica aceste legi in mod echitabil“, a declarat si Tony Pagone, presedintele Asociatiei Internationale a Judecatorilor (IAJ-UIM).
Cu o populatie speriata, inchisa in casa, ramane institutiilor abilitate rolul de a apara statul de drept, drepturile si liberatile fundamentale. Este exact ce au facut Avocatul Poporului si Curtea Constitutionala, indeplinidu-si menirea constitutionala de a proteja drepturile si libertatile fundamentale garantate de Constitutie intr-un moment extrem de dificil.
Un apel la vigilenta a fost lansat si de Felipe Marques, presedintele MEDEL, care a cerut “intregii comunitati juridice europene, inclusiv organizatiilor specializate pe drepturile omului, asociatiilor de avocati si magistrati, mediului academic, sa se puna in slujba persoanelor afectate de incalcarea drepturilor lor fundamentale si sa atraga atentia asupra oricaror abuzuri ale autoritatilor care profita de pandemie“.
AMR, UNJR, AJADO si APR subliniaza ca, la 30 de ani de la caderea dictaturii comuniste, este de asteptat ca toate institutiile statului roman sa inteleaga si sa respecte valorile constitutionale supreme, adica statul de drept, democratia si drepturile fundamentale ale omului, sa le apere atunci cand sunt in pericol si sa le restabileasca atunci cand sunt incalcate. Instaurarea unei autocratii profitand de o “stare exceptionala” este deja o reteta brevetata de istorie, motiv pentru care am sanctionat si vom sanctiona public orice retorica ce o poate precede.
jud. dr. Andreea Ciuca
AMR
jud. Dana Girbovan
UNJR
jud. Florica Roman
AJADO
proc. Elena Iordache
APR

UNIUNEA NATIONALA A JUDECATORILOR DIN ROMANIA Luni, 11 mai 2020

www.unjr.ro/2020/05/11/amr-unjr-ajado-si-apr-condamna-atacurile-la-adresa-curtii-constitutionale-prin-care-se-submineaza-statul-de-drept-si-democratia-in-romania/?fbclid=IwAR3OIIKlpLYRAELBKN_iOdIsgE_8aAt14cHbkV18nw7yHuhinvuv4d_7O9E

10  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Lupta noastra : Mai 16, 2020, 22:58:40
Anna Hlibova
11 mai la 14:19
DOCUMENT DIN ARHIVELE GERMANEI CARE ARATA ÎN 2012 PLANUL OCULTEI MONDIALE CU VIRUSUL COVID-19! PLAN ASUMAT DE ATUNCI DE AUTORITĂȚILE PUBLICE DIN GERMANIA!
+++ACEST PLAN EXISTA PE TOATE TARILE ȘI AU NUMERE DE ÎNREGISTRARE ÎN 2013!+++
+++ACEST VIRUS ESTE PROGRAMAT PE 3 ANI ÎN 3 VALURI ȘI NU EXISTA ANTIDOT SAU VACCIN, DEOARECE NU ESTE NATURAL!+++
SARS-CoV (COVID-19), un proiect despre care Germania știa înca din 2012!
Documentul de mai jos a fost elaborat în luna decembrie 2012 și înaintat avizării în ianuarie 2013. În nota de prezentare se menționează că fiecare tara are un astfel de „proiect”. În acest proiect este descris cu lux de amănunte fiecare etapa pe parcursul a 3 ani. La sfârsitul „proiectului” numărul celor decedați vă depăși 7,5 milioane (conform studiului) în Germania!
Pentru GERMANIA virusul este PROGRAMAT să acționeze în 3 VALURI producând peste 20 milioane infectați (30% din populație) și 7.5 milioane de decese (10% din populație)!
1.Virusul fiind PROGRAMAT sunt INUTILE izolarea și carantinarea persoanelor dar autoritățile publice și-au luat angajamentul de a produce panica sau teama în populație prin mass-media deoarece lumea să creadă că acest virus este NATURAL!
2.Virusul este NETRANSMISIBIL de la ASIMPTOMATICI! Dar autoritățile publice și-au luat angajamentul să inoculeze populației că acesta este TRANSMISIBIL pentru a se justiifica izolarea și carantinarea!
3.Vaccinul NU IMUNIZEAZĂ deoarece NU ESTE un virus NATURAL! Ceea ce vă scoate anul viitor Bill Gates NU VA REZOLVA acest virus deoarece virusul este PROGRAMAT! Dar lumea TREBUIE să creadă prin mass-media și autoritățile publice că vaccinurile lui Bill Gates vă vă imuniza împotrivă COVID-19!
+++Deci ne putem pune întrebarea daca Germania cu 80 milioane de locuitori vă „pierde” aproape 10% din populație... România cât vă trebui să plătească tribut?!+++
ARHIVELE GERMANIEI https://dip21.bundestag.de/dip21/btd/17/120/1712051.pdf
Drucksache -1712051.pdf (descarcare)
Olivia Klein A TRADUS documentul (paginile 55-88) pentru cei care nu cunosc limba germana!
LINK 1-: https://www.facebook.com/olivia.neptun/videos/1817245735083784/
LINK 2: https://www.facebook.com/olivia.neptun/videos/1817173681757656/
ALTE SURSE: https://tips2fix.com/plandemic-the-movie-what-youre-not-be…/

11  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Lupta noastra : Mai 16, 2020, 22:55:37
Nu trebuie să credeți tot ce se publică, dar e bine să aveți cât mai multă informație oficială și neoficială la dispoziție, chiar dacă e politizată.
12  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Mai 14, 2020, 02:16:41

Detalii
Incepand cu 15 mai 2020 suntem din nou OAMENI LIBERI! Astazi, Parlamentul Romaniei a votat din nou o lege ce restrânge drepturile si libertățile fundamentale ale OMULUI LIBER. Este INADMISIBIL SI DE NECONCEPUT SA NE BUCURAM DE UN WEEKEND DE LIBERTATE NATIVA PRECUM DEȚINUȚII DE O PERMISIE!!!

Vineri 15 Mai 2020 vom fi in strada. Am scris mult si am facut demersuri legale, am strigat si am acționat in instante, am castigat dar am si pierdut. Am facut si facem investigatii jurnalistice publicând crima organizata si coruptia din Romania si nu doar.

Dar acum, IESIM IN STRADA!

Suntem OCHR si daca aveti, daca mai aveti o ultima strălucire de curaj si spirit liber, iesiti in strada!

AVEM O CONSTITUȚIE, o Lege Fundamentala ce trebuie RESPECTATA, indiferent de om sau statut.

Astazi am vazut cum au incercat sa o încalce, sa o schimbe, sa nu tina cont de ea, DOAR PENTRU A NE PUTEA RESTRÂNGE NOUA DREPTURILE!

Si pentru ce?? PENTRU O SUITA DE FAPTE PENALE IN FORMA CONTINUATA IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN SI A ÎNTREGII OMENIRI.

Înaltă Trădare, Subminarea economiei naționale, lipsire de libertate, tortura, violarea vietii private si a familiei, încălcarea Constituției, deturnare de fonduri publice, înstrăinarea rezervei de stat si putem continua.

Copiii nostri amenințati cu un viitor obscur, sistem educational online, vaccinare obligatorie, lăcașe de cult goale, viata sociala la distanta, viata sociala inchisa si nesigura, viitor incarcat de amenințări, un presedinte ce ne spune ca vom avea înmormântări, un sistem de sanatate distrus complet atat moral cat si financiar, părăsirea domiciliului cu bilet propriu de voie???

Si sa nu iesim in strada!???

TOATA PLANETA A IESIT SI VA IESI !

#NUSTATIACASA # IESITIINSTRADA
13  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Mai 14, 2020, 02:14:07
Mâine, 15 mai, la 17:00, în Piața Victoriei, 15 Pentru 15 DREPTURI FUNDAMENTALE.
14  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: CONSFATUIRI PE TEME JURIDICE : Mai 07, 2020, 23:14:51
Se pot trage multe învățăminte din acest articol.
https://www.facebook.com/groups/2211032509211326/permalink/2540011329646774
Luminita Arhire · ieri
CE-DO”-VA-DĂ MAI BU-NĂ VREȚI?!!!

L-ați crezut, cetățeni, nu-i așa? și când v-a spus-o pe aia cu ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT și când v-a vândut gogoașa cu ROMÂNIA NORMALĂ și când v-a informat că el face lucrurile PAS CU PAS... De ce anume l-ați crezut, nu este problema mea. Mi-ar fi foarte greu să-mi explic ce resort interior determină o masă însemnată și de obicei amorfă, adică 66,09% DIN CEVA, să aibă brusc o iluminare interioară și să pună pună ștampila pe VIDUL ABSOLUT. Însă, pentru că ați ales „minunea din noiembrie” (Oana Stănciulescu dixit) în 2014 și ați crezut în repetabilitatea ei în 2019, nu numai că nu veți avea parte în mandatele „minunii” de lucruri bine făcute și de normalitate, ci n-o să beneficiați nici măcar de un PAS CU PAS temperat în procesul de instalare a dictaturii. Deoarece asta se face, după cum puteți și singuri observa, „pe repede înainte”! Căci la scos armata în stradă (ca să vă protejeze de voi înșivă, desigur), la amenzi de zece ori mai mai decât salariul vostru net, la închidere de jurnale care conțin informații complete despre viața lui pigmentată cu căscioare din Sibiu, la încălcări de Constituție și uzurpare de atribuțiuni, precum și la autocultul personalității, Klaus se dovedește a fi Speeddy Gonzales!

Prilejul COVIDULUI a venit ca o mănușă pe grebla pregătită să vă adune drepturile civile într-o grămăjoară, care ulterior să poată fi depozitată în măruntaiele vilei LAC 3- da, chiar vila aia cu atelierul de tâmplărie amenajat la subsol, pentru singura activitate care-i potolește președintelui vostru neliniștile existențiale.

De când cu COVIDUL, Klaus nu mai are nici un moment de plictiseală și seamănă din ce în ce mai mult cu Leslie Nielson în SCARY MOVIE 3 (cred!) unde Leslie era Baxter Harris, președintele SUA, cel care nu-nțelegea nimic... În nici două luni de pandemie, dânsul a pus de-o republică prezidențială după chipul și asemănarea lui, adică acea republică în care președintele spune ceva, premierul altceva, ministrul sănătății cu totul altceva iar ministrul de interne, cu un glas părintesc, îi contrazice pe toți.

Poate că voi, cetățeni care l-ați ales, îl iubiți și îl apreciați pentru că vă spune „dragii mei” în timp ce se gândește cum să ia gâtul PESEDEULUI folosindu-se de abnegația voastră necondiționată, credeți toate fanteziile toxice pe care vi le susură în urechi în declarații de presă pe care i le scriu unii cel puțin la fel de pricepuți ca el. Poate așa, sorbindu-i mereu și mereu cuvintele aflați, cu mare bucurie, că îl preocupă „drepturile omului”. Sau mai exact: DREPTURILE UNUI OM. Ale UNUI SINGUR OM, care a obținut o victorie (nedefinitivă) împotriva statului român la CEDO. În lumina acestei victorii, cu căldura care-l caracterizează, președintele vostru a scrâșnit:

„Drepturile fundamentale ale omului depășesc frontiera unui stat. Accesul liber la justiție și libertatea de exprimare sunt valori esențiale pentru o societate democratică.”(Declarație de presă, 5 mai 2020)

Dar vă întrebați, poate, cine este fericitul OM băgat în seamă de titanul gândirii de la Cotroceni? Poate e vorba despre Mircia Gutău sau despre Daniela Tarău, căci atât primarul din Râmnicu Vâlcea cât și doamna Tarău au făcut închisoare, după care au reclamat la CEDO încălcarea gravă a dreptului lor la un proces echitabil, au avut acolo câștig de cauză iar procesele lor s-au rejudecat în România și au fost declarați NEVINOVAȚI. Asta trebuie să fie! Iar când se referă la libertatea de exprimare ca „valoare esențială pentru o societate democratică” trebuie că urechează, de fapt, ANCOM-ul care a suspendat site-ul JUSTIȚIARUL, publicație ce nu mai poate acum să se exprime liber cu privire la fenomenul complex al dobândirii caselor din meditații la profesorii de fizică din Sibiu!

Dacă așa v-ați gândit, ați greșit grav... OMUL, singurul din România asupra căruia s-au săvârșit așa niște groaznice abuzuri încât a uitat Klaus să ne spună în deschiderea declarației de presă cum să ne spălăm pe mâini și cum să stăm acasă de pandemie, e doamna Codruța, cea pentru care micul șut în cur aplicat de Tudorel Toader (mă și întreb cum a reușit, avându-se în vedere diferența pe verticală dintre cei doi, acea diferență care l-a determinat pe Tudorel Toader, de-a lungul vieții sale, mai mult să învețe și să se dezvolte intelectual decât să joace baschet) a însemnat un mare pas înainte, peste graniță, ca Procuror European!

Am remarcat din nou că, având la dispoziție numai câteva ore pentru ca să citească și să aprofundeze ce anume a citit, președintele Klaus nu ar fi avut cum să-și dea seama ce-a vrut CEDO să zică... așa că a ales să înțeleagă ce-i convine: cum că PESEDEUL-i rău deci să nu-l mai votăm... și chiar și Curtea Constituțională e a dracului, așadar trebuie reformată, păstrându-le intacte doar pe doamnele Livia Stanciu (cea care l-a trimis pe Mircea Gutău la pușcărie deoarece omul a dat din mână a lehamite) și Elena Simina Tănăsescu (cea care l-a „presat” pe bombeu pe judecătorul Petre Lăzaroiu, într-un fel care, într-o altă țară, mai puțin democratică decât a noastră, ar putea fi socotit un mic șantaj prezidențial). Dânsele sunt numite de președinte așa că sunt bune, corecte, profesioniste și votează EXACT, dar EXACT cum dorește președintele, pe când ceilalți sunt insuportabili și votează de parcă i-ar da cu tifla! Chestiunea asta nu părea așa de supărătoare înainte de a fi instaurat Klaus dictatura, dar de-acum... judecătorii ăia parcă îl sfidează, na!

Așa că președintele vostru le-a zis-o de la obraz:

„Credibilitatea CCR, afectată oricum de unele decizii controversate luate în ultimii ani, este acum și mai puternic zdruncinată. Reamintesc faptul că la referendumul din 2019 românii au decis că atribuțiile Curții Constituționale trebuie modificate.Hotărârea CEDO de astăzi ne arată, dacă mai era nevoie, cât de necesară este o reformă la nivel constituțional a acestei instituții.(...)

Însă este evident că Parlamentul actual, în această configurație politică, dominată chiar de partidul care a patronat revocarea din funcție a doamnei Kövesi, a dovedit că nu este capabil să ia decizii pentru protejarea cetățenilor. Acesta este partidul care vreme de trei ani a făcut un scop din bulversarea întregului sistem judiciar, prin construirea unei legislații penale menite să-i protejeze pe infractori, și nu pe cetățenii onești.Însă nu mă îndoiesc că românii vor sancționa PSD, prin vot, evident, pentru toate aceste acțiuni extrem de grave.”

Am fost plăcut surprinsă să aflu că aceiași cetățeni care habar n-aveau în mai 2019 când s-au prezentat la urne care sunt întrebările de la referendum, au hotărât, totuși, în mod matur și responsabil, că trebuie reformat CCR-ul! De aceea sunt convinsă că în aceeași logică fără cusur „...vor sancționa PSD, prin vot, evident, pentru toate aceste acțiuni extrem de grave.”

Obraznicul CCR i-a explicat președintelui vostru, într-un răspuns în 10 puncte, pe 6 mai 2020 ceva care s-ar putea traduce, într-o maximă simplificare, prin „...amice, ești idiot”... sau cam așa ceva. Judecați și singuri dacă mă înșel citind mai jos punctele 5 și 6 din răspunsul Curții:

„5. Aşadar, Curtea Constituţională nu putea să încalce dreptul la un proces echitabil al unei persoane fizice pentru simplul motiv că în procedura în faţa Curţii Constituţionale s-a examinat un alt aspect care a vizat, în mod exclusiv, competenţele autorităţilor publice.

6. În discursul lor public, autorităţile publice, şi anume Preşedintele României şi prim-ministrul Guvernului, folosesc argumente/ motive incomplete şi inexacte, fără a corobora natura, conţinutul şi obligaţiile rezultate din cele două acte jurisdicţionale (Decizia Curţii Constituţionale şi Hotărârea CEDO), ceea ce pune la îndoială comportamentul constituţional loial al autorităţilor publice la adresa Curţii Constituţionale.”

Și-acum, în final... Într-un text despre statutul judecătorului CEDO, text care mi-a căzut întâmplător sub ochi, Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiției, scria pe 7 noiembrie 2013: „Există o preocupare a Comisiei pentru afaceri juridice şi drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) privind necesitatea CONSOLIDĂRII INDEPENDENȚEI Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).” Deci... pentru consolidarea PROPRIEI INDEPENDENȚE , CEDO are nevoie de sprijin, existând, de exemplu, o vulnerabilitate a judecătorului după epuizarea mandatului, slăbiciune ce poate fi oricând exploatată politic, să zicem.

De atunci, când mă gândesc la CEDO, îmi vine în minte dosarul rezolvat scandalos de rapid al Iuliei Timoșenko. În timp ce dosarul lui Adrian Năstase nu a fost acceptat iar dosarul lui Adrian Severin stă într-o nepăsătoare adormire de câțiva ani. Și-mi spun că, fără îndoială, CEDO este și ea tot o Europă, dar la scara redusă. Iar ce va să zică ACEASTĂ Europă și cum lucrează ea, eu una deja m-am cam lămurit!


15  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Februarie 01, 2020, 15:10:30
Flux 24 de azi, 1 februarie.
Scandalul dezvălurilor privind penetrarea la vârf a Ministerului Sănătății și a CNAS de companii private
https://flux24.ro/scandalul-dezvalurilor-privind-penetrarea-la-varf-a-ministerului-sanatatii-si-a-cnas-de-companii-private/?fbclid=IwAR3Z3nKWZDbHrqAkcq8Hx0jn9dG9DtfvR4vlai6kx6afqAfjiHKwq7EBuVYScandalul amorsat de dezvăluirile privind penetrarea conducerii ministerului Sănătății și a CNAS de oameni proveniți de la cîteva companii private gigant din domeniul serviciilor medicale deranjează profund PNL, ba chiar stîrnește revolta lui Orban, Iohannis & comp. Asta, deși în alte vremuri liberalii erau la fel de indignați cînd adversarii lor politici comiteau fapte adesea sensibil mai puțin blamabile pe tărîmul conflictelor de interese. Să spicuim din memorie doar cîteva reacții, de-a lungul timpului, transmite Inpolitics.10 noiembrie 2002
Liberalii cer legi pentru a stopa implicarea consilierilor guvernamentali în societăţi comerciale.
PNL solicită accelerarea adoptării legislaţiei necesare pentru a nu mai permite consilierilor guvernamentali să fie implicaţi în societăţi comerciale, în condiţiile în care, la ora actuală, premierul Adrian Năstase „încurajează” acest lucru, a declarat purtătorul de cuvînt al PNL, Eugen Nicolaescu.
Purtătorul de cuvînt spune că PNL se aştepta la măsuri ferme, însă a constatat că PSD şi Adrian Năstase „permit şi chiar încurajează” implicarea consilierilor în conducerea acestor societăţi.
Azi, liberalii sunt indignați că unii critică implicarea miniștrilor plini în afaceri private.

11 noiembrie 2002
La congresul TSD, Victor Ponta, șeful Corpului de Control al guvernului Năstase, e ales președinte.
Liberalii reacționează imediat și denunță incompatibilitatea dintre cele două calități, cea de lider politic și cea de șef al corpului.
Senatorul PNL Nicolae Vlad Popa declară public că funcţiile deţinute de către Ponta reprezintă „încă o dovadă a modului în care PSD înţelege să-şi materializeze presiunea politică asupra societăţii româneşti” și susține că, prin această situaţie, partidul de guvernămînt intenţionează să „monopolizeze tot ce înseamnă controlul guvernamental, unificat cu controlul politic”. „Un controlor trebuie să fie cît se poate de obiectiv. Un controlor cu şef politic se supune comenzii politice”, spune senatorul PNL, conform Mediafax. El consideră că, de acum, controalele guvernamentale „nu vor avea ca scop decît controlul politic”. Nicolae Vlad Popa a apreciat că, dacă am trăi într-o ţară normală, atunci Ponta ar trebui să renunţe la una dintre funcţii.

27 ianuarie 2003
Invitat la o dezbatere organizată de liberali, același Victor Ponta a fost criticat dur de Ludovic Orban
Preşedintele PNL Bucureşti, Ludovic Orban i-a spus preşedintelui tineretului PSD, Victor Ponta: „Îmi sînteţi antipatic pentru că sînteţi reprezentantul cu faţă umană a unui mutant politic şi vă aflaţi în conflict de interese în legătură cu funcţia de şef al Corpului de control al premierului, faţă de calitatea de lider al tinerilor social-democraţi”, a precizat Orban.
Au trecut cîteva zile de cînd premierul liberal Ludovic Orban l-a numit șef al Corpului de Control pe secretarul general al PNL sector 5, Dragoș Tănăsoiu.
Nicio demisie.
Nimeni nu mai pare deranjat acum de conflictul de interese.

19 aprilie 2011
Ministrul PDL al Muncii, Ioan Botiş, este verificat de inspectorii ANI pentru conflict de interese, având în vedere că soţia acestuia este consilier pe proiectul „Şansa la demnitate”, finanţat de UE şi Guvern.
Liderul deputaților PNL, Călin Popescu Tăriceanu afirmă că demisia lui Botiş ar fi un gest de minimă moralitate.
Finalmente, Botiș demisionează.
Victor Costache e bine mersi pe post.
5 februarie 2012
PNL cere ANI să se autosesizeze în cazul Andreei Paul-Vass, prin vocea deputatului PNL Horea Uioreanu, după ce aceasta a fost numită în postul de membru al comisiei pentru coordonarea procesului de privatizare a Hidroelectrica, în contextul în care cumnatul ei deţine o firmă de brokeraj şi este preşedinte al Asociaţiei Brokerilor.

1 octombrie 2012
Vasile Cepoi demisionează din funcţia de ministru al Sănătăţii. Cepoi a fost acuzat de ANI de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi de infracţiuni asimilate celor de corupţie, în calitate de fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Potrivit ANI, în calitate de director al DSP Iaşi, Vasile Cepoi a participat la luarea unei decizii prin semnarea unui acord de parteneriat, angajând instituţia pe care o conducea la acea dată ca partener în Proiectul „Calitate şi performanţă în sistemul sănătăţii publice din România”, derulat în baza Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Ulterior, Vasile Cepoi, împreună cu soţia sa, au fost angajaţi în cadrul proiectului şi au obţinut venituri de natură salarială de la beneficiarul Fundaţia Amfiteatru şi de la partenerii Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, respectiv S.C. Info Educaţia S.R.L. PNL, prin Eugen Nicolăescu, salută demisia: „Şi aşa domeniul sănătăţii este un domeniu destul de sensibil, destul de vulnerabil, cu destul de multe aspecte negative, cu o percepţie negativă foarte mare. Să mai pui asupra lui şi o imagine asupra modului în care tu te comporţi să spunem e deja foarte mult. De aceea e bine că se închide acest subiect aici”.

7 iulie 2017
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunță că liberalii lucrează la un proiect pentru a asigura transparentizarea acţionariatului firmelor care au contracte pe bani publici.
„Vă anunţ că lucrăm la un proiect de modificare a legii societăţilor comerciale pentru a asigura transparenţa acţionariatului firmelor care au contracte pe bani publici. Cum ar putea fi identificat un eventual conflict de interese în cazul unei societăţi cu acţiuni la purtător?”, a scris preşedintele PNL, Ludovic Orban, pe Facebook.

2020
Liberalii s-au ținut de cuvînt, transparența e acum totală: se știe clar, din capul locului, ce angajați își trimit marile companii private să supervizeze politic domeniile de care depinde activitatea lor și să le permită accesul la banii publici.

Pagini: [1] 2 3 ... 44