Main Content:

  Afişează mesaje
Pagini: 1 ... 41 42 [43] 44
631  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Lupta noastra : Martie 18, 2014, 21:49:57
T R A D A R E A   C L A S E I   P O L I T I C E

Acesta este subiectul zilei, nu demonstratia de la noi, din Bucuresti. De aceea am si plecat de la demonstratie, pentru ca eram convins ca va fi folosita pe post de comutator, de deviere a atentiei opiniei publice spre altceva. Sa nu ma intelegeti gresit, protestele pentru salvarea Rosiei Montane e foarte bine sa continue, eu spun insa ca am venit sa verific daca intuitia imi mai functioneaza corect. Si, iata, priviti pe Antena3, se dau imagini in direct de la protestul in desfasurare la aceasta ora si se discuta despre altceva decat de marea tradare a secuilor, pentru ca si ei sunt niste trdatori, sunt tradatorii Romaniei. Tradatorii politici, care se recomanda a fi romani, au ajuns insa la faza in care folosesc metoda "cui pe cui se scoate" si ar discuta si de esecurile sexuale pe care le au in paturile amantelor, numai sa nu se discuta de evenimentul care-i dezvaluieste in toata goliciunea lor de tradatori de tara, in adevarata lor monstruozitate, de potentati intorsi cu spatele la hotarele si teritoriile tarii, baltite toate de sangele stramosilor, mosilor si parintilor generatiei noastre, de martirii Ardealului, de la cei nenascuti, din abdomenele mamelor lor, srapunse cu baionetele de hungaricii descreierati, avizi de sange romanesc, la batarnii satelor cu plete albe. Politicienii de la noi, exceptand iredenta maghiara, nu vad, nu aud si nu vorbesc.
Politicienii tac si o fac pentru ca evenimentul zilei ii indica, direct, ca tradatori ai natiunii!
Domnul Nor nu mai onorează de un timp acest forum. Păcat, pentru că era unul dintre puținii revoluționari interesați și de altceva decât de propiile lor indemnizații. Am introdus adresa ziarului Ziua de Vest, sa vad daca au mai aparut comentari la articolul care anunța formarea unui nou nucleu de revoluționari al Timișoara și am mai găsit un articol despre un revoluționar, pe numele sau Lazlo Tokes. Pastorul revoluționar și politician extremist maghiar face un anunț care ar trebui sa va intereseze. Vă mai spun ca are legătură cu interviul realizat cu fostul senator Raymond Luca, cel care a fost foarte criticat pe acest forum. Il voi posta imediat.
Iată că revoluționarii nu numai că nu iși pot desemna un contracandidat la candidatul extremiștilor maghiari, Lazlo Tokes, dar tac și inghit orice, inclusiv amenințările cu moartea la adresa tinerilor patrioți români proferate de extremiști maghiari, potențiali criminali, poate chiar în masă dacă se va continua această escaladare a atitudinilor și acțiunilor violent antiromânești.
632  Discutii generale / Liviu Babes / Răspuns: Comemorare Liviu Babes : Martie 09, 2014, 10:58:59
Domnule Florin din Brașov, este mai mult decât inexact ceea ce spuneți în scris în această frază. Am specificat "din Brașov" pentru a vă departaja de cei din țară, cate e posibil să fie mai puțin informați. Știți foarte bine că de la prima conferință de presă a organizatorilor comemorarii din acest an au fost date publicității programul și lista invitaților. Le-am văzut prezentate undeva, cred ca la una dintre televiziunile locale, sau într-un ziar totuși, nu mai rețin exact, dar știu că l-am remarcat pe domnul președinte al A.F.D.P.R. printre cei invitați, pentru că era una dintre persoanele pe care o cunoșteam. Eu nu cred că a existat vreo interdicție din partea administratorului forumului revouției în sensul precizat de dumneavoastră. Dimpotirvă, am văzut că domnul Iosif a ținut la curent revoluționarii pe forum și publicul mai larg prin intermediul unor conferințe de presă premergătoare. Ca să vă dovedesc, am să caut imediat un exemplu. Pentru mine este evident că aveți o ranchiună. Nu e frumos ce faceți, in special pentru că scrieți aceste neadevăruri pe forumul revouției și pe topicul eroului și martirului Liviu Babeș.
633  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Lupta noastra : Februarie 10, 2014, 19:04:45
Pot să îmi cer scuze pnetru deranj. Credeam că este un forum al revoluționarilor nu al celor ingrijorați de viața prea lungă a caprei vecinului. Puteți continua ca acum, adică să nu faceți nimic și în locul unui român o sa vă conducă de la Parlamentul Europei un ungur, respectiv colegul (parcă așa va spuneți) dumneavoastră de revoluție, iredentistul Lazlo Tokes.
634  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: P A R E R E A M E A : Februarie 10, 2014, 18:55:10
Bine, am ințeles. Vă las să monologați nestingherit, deși am impresia că dumneavoastră stingheriți desfășurarea dialogurilor și shimbului de informații pe forum.
635  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: P A R E R E A M E A : Februarie 10, 2014, 14:08:54
Dumneata gandesti putin, dar prost si mai si multiplici ineptiile pe care le produci.
636  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Lupta noastra : Februarie 10, 2014, 14:06:50
Stimată doamnă, încep prin a vă felicita pentru interviul realizat cu domnul senator Raymond Luca, pentru că în acel interviu a fost folosit de politicianul liberal ca să transmită un mesaj politic important revoluționarilor din România. Sfatul dînsului a fost direct, explicit, ușor de înteles de oricine, revoluționarii să gasească o persoana dintre ei sau din altă parte, pe care să o susțină la alegerile europarlamentare din acest an, pentru a putea fi impus un reprezentant al lor în Parlamentul Europei. Eată însă că de la publicarea interviului dumneavoastă și pînă acum, cînd deja am intrat bine în luna februarie, revoluționarii nu au făcut nimic pentru a reuși să atingă un asemenea scop. Prin comparație cu ei, care se autodefinesc ca cei mai patrioți români, ungurii se pregătesc să îl realeagă ca europarlamentar pe un dușman al României, pe fostul pastor și perpetuul iredentist extremist maghiar Lazlo Tokes.
Acum putem compara sfatul senatorului Luca, care era bine intenționat, chiar dacă a fost înjurat de revoluționari, cu acțiunile iredentistului periculos Tokes și cu lipsa de preocupare în acest sens a revoluționarilor. Personal, dar am convingerea că și alții, mă întreb ce oameni de nimic au ajuns revoluționarii din țara aceasta dacă nu sînt capabili să se unească în jurul unui interes național major. Să nu uite că Tokes e socotit a fi "unul de-al lor". Deci că tocmai lor le revine datoria să-l anihileze. Pe scurt, aceasta am dorit să spun.
637  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Lupta noastra : Februarie 10, 2014, 13:50:06
Ziua de Vest, 7 februarie 2014, http://ziuadevest.ro/editorial/57-national/44861-tokes-va-candida-pentru-un-nou-mandat-de-europarlamentar
Tokes va candida pentru un nou mandat de europarlamentar
Europarlamentarul Laszlo Tokes anunţă că va candida pentru un nou mandat în Parlamentul European, precizând că deocamdată nu "s-a stabilit" dacă o va face ca reprezentant al PPMT, al unor "organizaţii civice maghiare" sau ca independent.
Laszlo Tokes, preşedinte al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea, că va candida în România pentru un nou mandat în Parlamentul European, afirmând că va face acest lucru "la chemarea ţării", chiar dacă deocamdată "nu s-a stabilit" dacă va candida ca reprezentant al PPMT, al unor "organizaţii civice maghiare" sau ca independent.
"Eu mă supun voinţei comune, de altfel aşa cum procedez încă din decembrie 1989, dacă te cheamă ţara sau te obligă interesele comunităţii trebuie să te supui. Depinde care modalitate ar fi să se înfăptuiască dintre cele posibile", a spus Tokes.
În acest context, el a criticat UDMR, care "acţionează nu în spiritul unităţii naţionale, ci în interesul unităţii de partid", adică nu doreşte o listă comună de candidaţi maghiari din Transilvania, în care să se regăsească şi reprezentanţii PPMT.
"Ar fi de dorit să se formeze o coaliţie a tuturor maghiarilor, dar părerea mea este că aceasta nu se va înfăptui, din cauza atitudinii de partid de concurs a UDMR, pentru că brandul UDMR este tare, cum a spus Kelemen Hunor, şi a intereselor de partid ale UDMR, care sunt mai tari decât interesele naţionale", a susţinut Tokes.
El a fost ales eurodeputat în urmă cu cinci ani, pe listele UDMR.
Pe de altă parte, Tokes a subliniat importanţa scrutinului legislativ programat în 6 aprilie în Ungaria, arătând că este pentru prima oară când vor putea vota şi maghiarii din Ardeal care au şi cetăţenie ungară.
"Este pentru prima oară în ultima sută de ani când putem şi noi, maghiarii din Transilvania, să decidem prin vot soarta maghiarilor de pretutindeni şi asta e foarte important. Vom acţiona ca o naţiune unitară din Bazinul Carpatin şi prin asta vom demonstra unitatea noastră naţională care depăşeşte graniţele ţării", a spus Tokes.
Parafrazând un vers din "Internaţionala Socialistă", Tokes a spus că "aceasta va fi ultima luptă în Ungaria, dacă nu reuşeşte aripa naţională să câştige alegerile, aceasta va fi o pierdere, de aceea trebuie să contribuim cu toţii la această victorie" şi a adăugat că "PPMT este partenerul strategic al Fidesz, deci opţiunea noastră este clară".
Preşedintele CNMT a fost completat de directorul de organizare pe regiunea Partium al acestei formaţiuni, Csomortanyi Istvan, care a dat câteva detalii tehnice despre modul în care maghiarii din Transilvania care au şi cetăţenie ungară pot vota prin corespondenţă, în cadrul unei proceduri pe care a descris-o ca fiind "complicată", dar care asigură totuşi secretul opţiunii.
"Până acum, în evidenţele Biroului Electoral Naţional de la Budapesta sunt înregistraţi 90.000 de maghiari din Transilvania. Noi am ajutat peste 50.000 de persoane să-şi facă documentele. Aceste persoane vor primi pe cale poştală, cu două săptămâni înainte (de ziua scrutinului din Ungaria, 6 aprilie - n.r.), un plic cu formularul de vot şi cu unul pe care trebuie să-şi completeze datele personale şi un plic pentru returnarea către Biroul Electoral Naţional sau către Consulatul General al Ungariei de la Cluj. Votul este secret, chiar dacă este o procedură mai complicată. Persoana trebuie să completeze formularul cu datele personale, ca să se verifice dacă nu este un vot dublu, şi separat formularul cu votul trebuie pus în alt plic, care este sigilat, şi i se ataşează datele personale. După ce se verifică aceste date, se va deschide plicul cu formularul de vot", a explicat Csomortanyi.
El a precizat că PPMT "nu participă la campania electorală, dar va informa persoanele ca să ştie cum îşi pot da votul".

Citat din mesajul lui: Viasat
Domnul Nor nu mai onorează de un timp acest forum. Păcat, pentru că era unul dintre puținii revoluționari interesați și de altceva decât de propiile lor indemnizații. Am introdus adresa ziarului Ziua de Vest, sa vad daca au mai aparut comentari la articolul care anunța formarea unui nou nucleu de revoluționari al Timișoara și am mai găsit un articol despre un revoluționar, pe numele sau Lazlo Tokes. Pastorul revoluționar și politician extremist maghiar face un anunț care ar trebui sa va intereseze. Vă mai spun ca are legătură cu interviul realizat cu fostul senator Raymond Luca, cel care a fost foarte criticat pe acest forum. Il voi posta imediat.

Vreti va rog sa fiti mai explicit si sa ne spuneti clar care este legatura dintre candidatura lui Tokes si interviul realizat cu dl Raymond Luca (eu am realizat acest interviu si nu inteleg ce trimitere faceti)?
638  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Luptatorii Romaniei : Februarie 10, 2014, 13:39:39
Acum comentariile cititorilor. Atenție, mulți dintre ei fac parte dintre fondatori.

#1 Ioco 08-02-2014 14:09
E foarte curios, deci ca de obicei in Romania, ca revolutionarii nu apuca bine sa se stranga in jurul unei idei, sau a unui proiect, ca si apar grupuri dizidente, oameni care-i neaga pe cei din grupul majoritar, sau minoritar, in asa fel ca se alege praful de totate inca de la inceput. De la Timisoara aveam mai multe asteptari. Speram sa fi ramas mai mult din unitatea lor din zilele Revolutiei din Decembrie 1989, nu numai forta unor personalitati, mar personalitati, dar izolate. Nimeni nu poate sa-i adune pe acesti luptatori? Nu exista nimeni care sa poata fi liant, nu explizibil?

#2 Misu 08-02-2014 16:05
Nu se confirma realitatea,in primul rand Liviu Bacana si Emil Vladesan nu s-au retras din grupul de initiativa ei s-au retras de pe grupul care posteaza pe facebook,nu sa tinut sedinta de eliminare a celor doi,iar astazi conform convocarii facute de Bacana am fost mai multi la Timisoara,aceas ta convocare sa amanat deocamdata deoarece nu am avut pusa sala la dispozitie

#3 lucian caldararu 08-02-2014 16:55
In comunicat s-a strecurat o greseala involuntara :Domnul Regea Catalin nu a fost prezent la intrunirea din data de 25. 01. 2014, dar el a fost trecut ulterior de Liviu Bacana fara consimtamintul nostru, al Grupului.

#4 HALBERE 08-02-2014 19:09
FRATILOR AM CONSTITUIT O ASOCIATIE DE REVOLUTIONARI SI NU AM UN PRESEDINTE PENTRU IA , CAUT URGENT PRESEDINTE CONDITIE ESTE SA STIE SA MINTA SI SA PROMITA ASTEPT OFERTE SERIOSE     

#5 Tina Turner 08-02-2014 19:20
Ioco, tu nu zici rau, de loc! In cazul de fata este vorba doar de un "revolutionar de profesie", care a tradat grupul, parasindu-l cu P.V. Originale, cu tot, si dand fuga, din proprie initiativa si pe baza documentelor intregului grup, sa inscrie in numele lui si al unor "acoliti", pe doi avand tupeul sa-i treaca pe P.V. (deci sa falsifice actul, fara ca acestia sa fi participat). Cum se califica un asemenea gest? De aceia, grupul initial a gasit de cuviinta sa replice civilizat, ptr. aspectul moral al "problemei", urmand sa-si continue rezolvarea, probabil, in Instanta, daca pe cale amiabila nu v-a fi posibil. Se doreste in principal recuperarea actelor originale. Membrii grupului abia azi au obs. ca ceea ce le-a trimis Bacana, printr-un membru al grupului, erau, de fapt, niste copii color, cu jet de cerneala. Nu mai ofer detalii, ptr. ca un astfel de "individ", care se preteaza la asemenea speculatii, nu numai ca e periculos, dar public, trebuie ignorat.

#6 revulutionar 08-02-2014 19:25
sa va f*t in gura pi totz ashtia cari comentatz!!!
moldovenii au fekut revolutzia in banat! sa fie clar! ca voi banatzenii umflatz di sonka si tzuica atz borat pi voi. e klare!!!

trebe urjent facut ceaua!
ca si vladasan si bacana abar na-u. ezista un grup de revolutionare cu scoala si pregatire care trebe sa conduce miscarea. domnu inginere ec. si doctor jin inginere Juravlia ne poate reprezenta cu cinste si onore. io pi iel il vriau in frunte, nu l8abagie de doi lei ca vladasan si bacana.   

#7 juravlia fan 08-02-2014 23:02
Citez pe revulutionar:
sa va f*t in gura pi totz ashtia cari comentatz!!!
moldovenii au fekut revolutzia in banat! sa fie clar! ca voi banatzenii umflatz di sonka si tzuica atz borat pi voi. e klare!!!

#8 GLORIE EROILOR! 09-02-2014 00:56
Nu inspira absolut nici o incredere acest individ suspect, Lucian Căldăraru. La polul opus, despre domnul Liviu Bacana se stie foarte bine cine este si ce a facut in Revolutia din 1989. Se stie de asemenea ce a facut si de atunci pana acum.

El este practic autorul principal al celor mai importante idei, proclamatii, demersuri legale, juridice şi civice care au pornit din Timişoara din 89 pana astazi!
Oare cati sunt dispusi acum sa recunoasca faptele astea? Doar timpul va arata adevarul tuturor...

Cu siguranta domnul Liviu Bacana este printre primii de drept sa fie recunoscut ca un lider autentic, tocmai pentru ca nici nu asteaptă asta si nu a cerut-o niciodata...

#9 SE VEDE DELA O POŞTĂ 09-02-2014 01:02
SE VEDE DE LA O POŞTĂ. Iesiri mediatice, precum a acestui Căldăraru, ori sunt facute la comanda de catre cineva, ori din orgoliu, invidie şi ambiţie personală, au tot fost cauza dezbinarii intre oameni si a risipirii unui potential urias....

#10 Ghimeş Cătălin 09-02-2014 01:14
FRAŢILOR !!!! Oricând vedm asa barfe coapte si atacuri murdare, sa ne punem câteva intrebari mai profunde: CINE VREA SĂ ÎNGROAPE DEFINITIV REVOLUŢIA DIN 89? CINE VREA MEREU SĂ PUNĂ BEŢE ÎN ROATE ACŢIUNILOR REVOLUTIONARILO R SINCERI? ŞI CINE SE TOT TEME DE UNITATE ŞI VREA SĂ NE DEZBINE MEREU CÂT MAI MULT?

#11 MAHALEANTU 09-02-2014 03:53
In primul rand sa se faca ordine cu familile celor disparuti care inca nu au primit ceeace meritau fiind declarati EROI AI REVOLUTIEI,inca se mai tergiverseaza acest aspect! Un lucru e foarte clar,foarte multi impostori cu calitate de EROU!Garantez ca sunt sute, care maine daca va fi nevoie vor declara ca au facut parte din multimea din P-ta Operie si ca au martori dar nu-si doresc sa mai intre in gura celor cere se dau MARI REVOLUTIONARI!T oata cinstea si onorul pentru cei care au demonstrat in timp ca au participat activ ca au fost arestati,tortur ati si chiar ucisi prin schingiuire!In tara sunt MII de IMPOSTORI care au beneficii nemeritate si sa fim seriosi nu sunt de aruncat!Cum e posibil ca la FAUREi, DOROHOI, CALAFAT sau FILIASI sa existe EROI ai revolutiei unde nu s-a tras nici un foc de arma ,nici cel putin la vanatoare!Aici trebuie umblat ,sa se faca ordine dar nu se poate ca apar acei IMPOSTORIcare sunt in cardasie cu alti PROFITORI!!!

#12 Liviu Bacana 09-02-2014 08:53
Am cerut deja dreptul la replica pentru mine si toti cei al caror nume a fost nominalizat abuziv ! L-am obtinut ! Acest demers va fii facut in perioada imediat urmatoare finalizarii unui raport in legatura cu aceasta actiune a domnului Caldararu , impreuna cu doi cetateni din Lugoj si cu unul din Bucuresti , ajutat si de alti doi timisoreni din pacate , actiune care a riscat sa duca Timisoara in mainile unui grup de interese restrans ! Promit ca acel drept la replica si raportul vor fii aduse la cunostinta opiniei publice dar mai ales a revolutionarilo r din Timisoara (cu precadere celor care in Opera , Judeteana de Partid si Garzile Revolutiei de langa Frontul Democratic Roman !!!!) ...au reprezentat in fapt liderii de necontestat ai Revolutiei Romane incepute la Timisoara !

#13 Liviu Bacana 09-02-2014 08:59
Evident , alaturi de toti cei care s-au jertfit intr-un mod sau altul , unii pierzandu-si viata iar altora fiindu-le lezata integritatea fizica , libertatea , persoana si demnitatea umana ! Alaturi de liderii Revolutiei (cei de la Opera , de la Judeteana de Partid si Garzile Revolutiei ale FDR ! ) .....ei sunt EROII Istoriei contemporane a Romaniei !.............. ."CREATOR Novus Res "

#14 Liviu Bacana 09-02-2014 09:10
Categoriile morale ale luptatorilor remarcati prin fapte deosebite din legea 341 in TIMISOARA sunt :
"Revoltatii incrancenati" (16-20 decembrie 1989 )
"Revolutionarii" (20 -22 decembrie 1989)
"Revoltatii fericiti "(cei dupa 22 decembrie 1989 )

Cei care se regasec in primele doua categorii separat sau laolalta ...fac parte automat si din a treia categorie !
Dar cei care se regasesc doar in a treia categorie ...NICIODATA... .,dar NICIODATA nu vor putea face parte din primele doua ! Asta le ucide si le macina si azi si ieri si maine sufletul ! Stiu ei foarte bine cine sunt !

#15 Mircea cel Batran 09-02-2014 09:47
Frumos si elegant. Din cate stiu eu, dl. Bacana a fentat grupul de initiativa care numara 27 de membrii din toata tara. Dansul face vorbire doar de timisorenii pe care i-a convocat dansul in data de 25.01.2014 ca sa incerce sa aibe o majoritate confortabila. Acuma, lovitura de gratie. Puch-ul complect. Vine cu o multine de timisoreni si confisca actiunea din 25 ianuarie. Superba miscare. Va multumim dle. Caldarau pentru ca aduceti adevarul la suprafata. Din cauza unor miscari subversive de genul acesta au revolutionarii o imagine asa de urata.

#16 burada gheorghe 09-02-2014 10:52
Suntem un grup din majoritatea oraselor martir,care,n-e am adunat fara pretentia de a reprezenta revii din aceste orase ci,pentru a lupta impreuna pentru recastigarea onoarei si a locului nostru in istoria Romaniei democratice,pen tru eliminarea grabnica a impostorilor si a imposturii.Baca na a considerat ca poate face mai mult iesind din grup si folosindu-se de documentele si denumirea grupului in nume propriu,lucru pe care noi il consideram cel putin imoral si caracteristic tipului de "presedinte de asociatie " traditional..

E problema lui in general,si a noastra pana la un punc. In rest ...e liber sa coaguleze orice....sa reprezinte pe oricine mai putin pe noi.E loc pentru toata lumea !

#17 Ghimeş Cătălin 09-02-2014 10:55
Citez pe Mircea cel Batran:
Frumos si elegant. Din cate stiu eu, dl. Bacana a fentat grupul de initiativa care numara 27 de membrii din toata tara. Dansul face vorbire doar de timisorenii pe care i-a convocat dansul in data de 25.01.2014 ca sa incerce sa aibe o majoritate confortabila. Acuma, lovitura de gratie. Puch-ul complect. Vine cu o multine de timisoreni si confisca actiunea din 25 ianuarie. Superba miscare. Va multumim dle. Caldarau pentru ca aduceti adevarul la suprafata. Din cauza unor miscari subversive de genul acesta au revolutionarii o imagine asa de urata.

PENTRU TOŢI DELATORII, SECURIŞTII, SINECURIŞTII, COMPLOTIŞTII ŞI PUCIŞTII CARE DIN RAŢIUNI FINANCIARE SAU DIN INVIDIE PURĂ ÎNCERCAŢI ŞI ACUM SĂ SUBMINAŢI MIŞCAREA REVOLUŢIONARĂ: NU VĂ MAI MULŢUMIŢI ÎNTRE VOI, CĂ ORICUM VĂ ŞTIE TOATĂ TIMIŞOARA!

VOI SUNTEŢI IMAGINEA URÂTĂ, ŞI LUMEA AŞTEAPTĂ SĂ VADĂ OAMENI ADEVĂRAŢI CARE FAC CEVA CONSTRUCTIV, NU PE VOI CARE LĂTRAŢI DE PE MARGINI!

#18 liviu bacana 09-02-2014 11:12
Toti cei care sunt "revoltatii fericiti" ai lui Decembrie 1989 si doar atat ......ar putea sa facace au facut si atunci......sa taca !

#19 Mircea cel Batran 09-02-2014 11:41
Tipic. Daca nu ai argumente, arunci cu "laturi". Si uite asa, se distruge si ce a mai ramas din imaginea revolutionarilo r. Unii vor neaparat sa se catere cat mai sus. Din punctul meu de vedere, pot sa o faca, dar cinstit. Cei care vor sa o faca cum a procedat dl. Bacana, sa nu uite un vechi proverb african: "Maimuta cu cat se catara mai sus in cocotier, cu atat mai rau se raneste cand cade de la inaltime."

#20 Liviu Bacana 09-02-2014 12:39
....stiu draga Iulia ( "Mircea cel Batran"!!!!) ....stiu
Frustrarea voastra ...a "cetatenilor fericiti" si a "revoltatilor fericiti" (de cele mai multe ori rubedenii intre ele !!!) ...e datorata de cele mai multe ori de lipsa lor(voastra) din primele doua categorii morale pe care le-am postat anterior !

#21 burada gheorghe 09-02-2014 13:04
Moral HuhHuh.....Ca si minciuna cu studiile pe care n-o dezvolt ? ca si linsul presului la iliescu de alaltaieri in grup pe care nu-l nominalizez ?? ca si umilirea lamentabila la care ai fost supus........ca si isusirea documentelor... .ca "sala Oglinzilor"
patetic....si lamentabil !

#22 Mircea cel Batran 09-02-2014 13:15
Draga dle. Bacana, nu sunt Iulia la care faci referire. Si 100% pot sa iti spun ca fac parte din a doua categorie enumerata de tine. Asa ca ... mai cauta, poate reusesti sa afli cine este de fapt Mircea cel Batran. In rest, ramane cum a precizat Burada, poate cu un singur amendament. Nu ai fost singur sa pupi pragul anticamerei dlui. Iliescu, ai mai luat trei timisoreni cu tine ca sa iti intareasca zicerile. Daca stau bine si ma gandesc, la ziceri si la puch-uri, te pricepi grozav. La ce facultate se invata asta?

#23 liviu bacana 09-02-2014 13:29
Ma rog , Vaida , Caldararu ....sau care-o-ti fii. ! "Revoltati " in orice caz. ! Unul din primele categorii morale nu ar scrie astfel....garan tat. !

#24 liviu bacana 09-02-2014 13:46
Burada , cat de curand se vor limpezi apele de "tulburarea" lor pe care ati incetcat-o ! Chestiune de ore ! Toti cei implicati in incercarea de a acapara imaginea Timisoarei ( Mester , Burada ,Boanca ) .....ajutati de Caldararu , Vaida , Gherman din Timisoara. ! Primii .....dar mai ales ultimii extrem de vinovati moral de "actul de vanzare-cumpara re" al simbolului Operei, Judetenei de Partid , Garzilor FDR si in general alTimisoarei 1989 - Avangarda Civica a Romaniei , Centrul de supraveghere al democratiei romanesti actuale . !

#25 liviu bacana 09-02-2014 13:56
Sa stii Burada ca minciuna cu studiile pe care o invoci este o gaselnita de-a celor din "Gasca de Initiativa" a voastra !" Sinecurist mic" ce esti tu si celalti 5 , ca sa nu ai nicio "datorie"de a spune sau nu ceva , uite ca spun eu , iar orice alta afirmatie a domniilor voastre neconforma cu realitatea va fii sanctionata ca atare ! Faptul ca sunteti sinecuri din asta rezida.....atac ul marsav si voit defaimator ,delationist si neprobat ! Probava sperie stiu ! Iata de ce :

#26 liviu bacana 09-02-2014 14:06
-mi-am terminat studiile scolii generale la Scoal generala nr.14 din Pitesti
-am intrat prin examen la sectia de matematica-fizi ca a liceului "Nicolae Balcescu" din Pitesti ,liceu pe care l-am terminat in 1986 cu diploma de bacalaureat
-am sustinut in 1986 examenul de admitere la Universitatea din Bucuresti , Facultatea de matematica , sectia Informatica unde nu am reusit trecerea examenului de admitere

Aici , probabil , viata mea a luat o alta turnura ! Asa trebuia sa fie !
Ajung la Timisoara , unde tatal meu , Emil Enoiu ( pe atunci Bacana ) , lucra la IAT , fiind unul dintre cei veniti de la Pitesti sa ajute la realizarea Lastunului !

#27 liviu bacana 09-02-2014 14:19
.......Continuare:
Tatal meu era considerat dizident fiind in conflict cu nomenclatura lui Ceausescu si chiar cu el , lucru care este demonstrat de dosarul lui de urmarit de la CNSAS dar si de predarea carnetului de membru si iesirea din PCR din 1986 !

-am intrat la Politehnica din Timisoara in anul 1987 , dupa serviciul militar , institutul Traian Lalescu .....sectia UTS(Utilaje si Tehnologia Sudurii) curs seral , lucrand la IAT alaturi de tatal meu la sectia 200 autoutilare a acesteia si la Gradinita din Olimpia a fabricii
-in anul 1990 , luna iunie , am plecat in Italia cu grupul celor de la CM Italia '90 , renuntand la facultate benevol si nesilit de nimeni si de nimic..
(Voi continua !)

#28 liviu bacana 09-02-2014 14:30
-la repatrierea mea , m-am inscris in anul 1998 la cursurile de zi ale sectiei de stiinte politice si administrative ale Facultatii Banatul din Timisoara . Din motive care au tinut de diferendele in ceea ce priveste modalitatea de plata si de prezenta cu amicul meu , regretatul Val Popa.....dupa un semestru am renuntat din proprie initiativa
-in anul 2013,m-am inscris la Universitatea partculara Biotera,pe bursa legala SSPR (dupa ce am fost eliminat din secretariat) la sectia facultatii de drept. Datorita pierderii diplomei de bacalaureat probabil uitata de mine la facultatea Banatul , e posibil sa nu pot aveanacces in acestan la examene , o situatie pe care sper sa o rezolv curand , in sensul in care astept duplicatul de la ISJ Arges

#29 Sorina Dascalu 09-02-2014 14:32
Domnilor lugojeni si timisoreni, intrucit in acest articol este mentionat si numele meu, va rog in mod direct, public, sa incetati a mai posta orice fel de comentarii aici. Multumesc.

#30 liviu bacana 09-02-2014 14:34
Din acest moment , in care mi-am expus "CV-ul", lucru pe care-l voi posta si in cadrul dreptului la replica , voi reactiona violent in instanta pe oricine si orice ar atinge prih sinecurism si minciuna realitatea vietii mele intime si nu numai !

#31 Sorina Dascalu 09-02-2014 14:37
Liviu, repet rugamintea mea de a opri aici aceste postari. Multumesc.

#32 Carbunaru Constantin 09-02-2014 14:46
Discuţia asta cu şcoala este un atac murdar şi josnic, făcut din ciudă şi invidie faţă de Băcană. Toţi ăştia micii care lătraţi acum cu glas subţirel nu sunteţi în stare să faceţi nimic, să creaţi nimic, să produceţi măcar o idee de valoare. Pe Băcană îl ştie de frică toată clasa politică coruptă, cu ideile de multe ori geniale pe care le are. Putea să fie cu 4 clase, dacă îl duce mintea aşa cum îl duce, pe ce criteriu se găsesc unii să îl judece? Cine sunt ăstia? Şi ce vor ei de fapt?

#33 Radomir - Gherman Ia 09-02-2014 15:31
Domnul Liviu Bacana - eu mi-s banatan si asa ma obliga "randuiala banatana" sa ma adresez - este un smecheras-hotom an care nu se sfieste sa strige :"hotii" cand este prins la "furat" .
Asociatia "Luptatorii Romaniei" nu are o legatura nemijlocita cu Revolutia din Decembrie .
Acesta asociatie este gandita pentru a sustine Societatea Civila si doreste sa-i cuprinda pe toti cei care au Luptat , Lupta si vor Lupta pentru Democratizarea Romaniei .
Acesti grup poate cuprinde si Luptatori din Decembrie 1989 - cu conditia sa nu fie impostori sau implicati in "fabricii de revolutionari".

#34 Carbunaru Constantin 09-02-2014 18:54
Radomir - Gherman Ia - de nu oi fi matale un banatean cu grade pe umeri, care lupta doar pt interese criminale oculte si atat...

Liviu Bacana si grupul sau de 7 oameni fac parte dintre cei 27 de membri fondatori ai acestui grup si incearca sa subordoneze grupul intereselor lor de "promotori interesati" ai jubileului Revolutiei .
Majoritatea membrilor grupului caracterizeaza actiunea lor drept neautorizata si ilegala si vom decide - in prima adunare generala - masuri impotriva comportamentulu i celor 8.

#35 Radomir - Gherman Ia 09-02-2014 22:48
Domnule Carbunaru Constantin , cred ca te inspiri din retorica neo-bolsevico-c omunista .
Au fost altii - mai grabiti - care m-au acuzat in anii '90 ca sunt agent sub acoperire sau agent american .
Cauta solutii mai originale pentru acoperirea impostorilor din randul "revolutionaril or" sau pentru protejarea actionarilor "fabricii de revolutionari" .
Aici vorbim despre un ONG care aduna Oamenii care sunt decisi sa Lupte pentru Democratizarea Romaniei .
Totul este simplu si "la vedere" .
Vedeti-va de drumul vostru !

#36 Tina Turner 09-02-2014 23:06
ALOOOOOO!!!!! Tovarasu' Bacana. Gata, ne-ati lamurit! Ati postat C.V.-ul cu originea sanatoasa, precum solicita partidul, linistit si fara examen sunteti intrat la Academia "Stefan Gheorghiu".... Si dati lamuriri oamenilor cinstiti. Spuneti despre eroul care A TRADAT, cel din LUPTATORUL BANATEAN- 27.dec. 1989 si a vandut Frontul Democratic Roman, la F.S.N. Eu , n-am avut ochelarii la mine si poate n-am vazut bine. Acolo erou erati Dvs. Dle Bacana Liviu, alaturi de o trupa ceva mai consistenta decat cea cu care defilati in prezent. Aduna-i neamule, sa faci si tu mai multi in noua asociatie, sa-ti intre banutii mai repede. Bafta neamule. Si eu tot de la Pitesti sunt!

#37 Obiectiv 09-02-2014 23:25
Revolutionerul de la Pitesti, Bacana Liviu, isi cam bate joc de banateni. Striga sus si tare "Iubesc timisoara", cu parfum de populism, "Jos cretinii din tara, numai aici sunt destepti", halal slogan de separatist si el e vinituta de la Pitesti. Am citit de pe la internauti seriosi ca asta e rosu, nu din PSD, din dracii ce-i are ca nu pune laba pe banii de Jubileu. S-a dus la Bucuresti , dar a stat degeaba pe la usa Domnului Iliescu. Si pe dansul a reusit sa-l enerveze. Luati-i locul tovarase Bacana, ca e batran! Nu fiti halos, ca pe Domnul Ponta nu-l puteti pacali. Si atat de mult iubiti Timisoara ca vreti musai specialisti in cheltuirea banilor de la Bucuresti, hopa si doi, trei, nu unu. Prin Banat, nimic? Rusinika!!!

#38 grup revolutionari 10-02-2014 09:58
URGENT APEL GENERAL
toti astia bacana caldararu vladasan halep burada (nume de tigani!) trebe datz gios!
sa vine la conducere domni REVOLUTIONARE AUTENTICI DE BANAT Juravlia, alomborean, marcu, si alti ca iei, oameni cu scoala nu analfabeti ca cei mentionati. Traiasca adevaratii revolutionare banateni si nu viniture din zonele cele mai prapadite ale romaniei.
639  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Luptatorii Romaniei : Februarie 10, 2014, 13:31:57
Ziua de Vest http://ziuadevest.ro/editorial/35-actualitate/44878-grupul-de-initiativa-al-luptatorilor-romaniei-convocarea-revolutionara-in-numele-unei-persoane-nu-corespunde-realitatii 8 februarie 2014
Grupul de Iniţiativă al Luptătorilor României: „Convocarea revoluţionară în numele unei persoane nu corespunde realităţii!”
Scris de Gh. Miron
Lucian Căldăraru, unul dintre liderii Revoluţiei din Timişoara 1989, susţine că acea convocare revoluţionară a Luptătorilor României, din data de 8 februarie, de la Teatrul Naţional Timişoara, anunţată în numele unei persoane, nu corespunde realităţii.
„Grupul de iniţiativă în discuţie, prin reprezentanţii săi aleşi, conform procesului-verbal original, aflat în posesia noastră, este format din Sorin Mester, Liviu Bacana, Hamar Alpar Benjamin, Doru Haraga, Corneliu Vaida, Burada Gheorghe, Emil Vlădăsan, Lucian Căldăraru, Sorina Dascălu. Acest grup a fost desemnat - prin vot - să se ocupe de organizarea şi coordonarea votării statutului, întocmirii actului constitutiv şi înregistrării juridice de către prima adunare generală a membrilor fondatori - în număr de 28 - reunită la data de 25.01.2014, în sala de şedinţă a Consiliului Judeţean Timiş. Între timp, dl. Bacana Liviu s-a retras din grup, împreună cu dl. Vlădăsan Emil şi alţi 6 membri, numiţi de dl. Bacana, locul celor doi - Bacana Liviu şi Vlădăsan Emil - urmând să fie completat prin votul Adunării generale. Specificăm că nu a fost mandatată nicio persoană din grup cu întocmirea vreunui Convocator şi nici pentru comunicate de presă. În concluzie, articolul publicat în numele acestui grup, în data de 7.02.2014, constituie o EROARE. Semnăm noi - Grupul de iniţiativă menţionat mai sus (mai puţin Bacana Liviu şi Emil Vlădăsan) – şi membrii Iancu Radomir Gherman, Porje Tibi, Boancă Sorin Virgil, Gheorghe Iosif, Onişor Ana Mihaela, Orbulescu Mihai, Isac Vasile Constantin, Schelegel Gherhard, Ruji Iosif, Moldovan Mihai, Ardelean Mircea, Modon Rusalian, Dumitru Daniel, Ardelean Gh. Mircea, Regea Cătălin”, a informat Căldăraru.
640  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Luptatorii Romaniei : Februarie 10, 2014, 13:27:38
Persoana care a creat acest topic, această doamnă Dascălu, care pare bine pregătită, s-a referit la un articol care a stîrnit foarte multe luări de poziție ale cititorilor și ale membrilor grupului din Timișoara care au încercat sa fondeze o mișcare numită "Luptătorii României", de aceea consider că articolul trebuie repostat în topicul acesta si că trebuie copiate și comentariile, ca să se inteleagă ce s-a întîmplat. Aceasta voi face în continuare.
641  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Lupta noastra : Februarie 08, 2014, 16:11:21
Ziua de Vest, 7 februarie 2014, http://ziuadevest.ro/editorial/57-national/44861-tokes-va-candida-pentru-un-nou-mandat-de-europarlamentar
Tokes va candida pentru un nou mandat de europarlamentar
Europarlamentarul Laszlo Tokes anunţă că va candida pentru un nou mandat în Parlamentul European, precizând că deocamdată nu "s-a stabilit" dacă o va face ca reprezentant al PPMT, al unor "organizaţii civice maghiare" sau ca independent.
Laszlo Tokes, preşedinte al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea, că va candida în România pentru un nou mandat în Parlamentul European, afirmând că va face acest lucru "la chemarea ţării", chiar dacă deocamdată "nu s-a stabilit" dacă va candida ca reprezentant al PPMT, al unor "organizaţii civice maghiare" sau ca independent.
"Eu mă supun voinţei comune, de altfel aşa cum procedez încă din decembrie 1989, dacă te cheamă ţara sau te obligă interesele comunităţii trebuie să te supui. Depinde care modalitate ar fi să se înfăptuiască dintre cele posibile", a spus Tokes.
În acest context, el a criticat UDMR, care "acţionează nu în spiritul unităţii naţionale, ci în interesul unităţii de partid", adică nu doreşte o listă comună de candidaţi maghiari din Transilvania, în care să se regăsească şi reprezentanţii PPMT.
"Ar fi de dorit să se formeze o coaliţie a tuturor maghiarilor, dar părerea mea este că aceasta nu se va înfăptui, din cauza atitudinii de partid de concurs a UDMR, pentru că brandul UDMR este tare, cum a spus Kelemen Hunor, şi a intereselor de partid ale UDMR, care sunt mai tari decât interesele naţionale", a susţinut Tokes.
El a fost ales eurodeputat în urmă cu cinci ani, pe listele UDMR.
Pe de altă parte, Tokes a subliniat importanţa scrutinului legislativ programat în 6 aprilie în Ungaria, arătând că este pentru prima oară când vor putea vota şi maghiarii din Ardeal care au şi cetăţenie ungară.
"Este pentru prima oară în ultima sută de ani când putem şi noi, maghiarii din Transilvania, să decidem prin vot soarta maghiarilor de pretutindeni şi asta e foarte important. Vom acţiona ca o naţiune unitară din Bazinul Carpatin şi prin asta vom demonstra unitatea noastră naţională care depăşeşte graniţele ţării", a spus Tokes.
Parafrazând un vers din "Internaţionala Socialistă", Tokes a spus că "aceasta va fi ultima luptă în Ungaria, dacă nu reuşeşte aripa naţională să câştige alegerile, aceasta va fi o pierdere, de aceea trebuie să contribuim cu toţii la această victorie" şi a adăugat că "PPMT este partenerul strategic al Fidesz, deci opţiunea noastră este clară".
Preşedintele CNMT a fost completat de directorul de organizare pe regiunea Partium al acestei formaţiuni, Csomortanyi Istvan, care a dat câteva detalii tehnice despre modul în care maghiarii din Transilvania care au şi cetăţenie ungară pot vota prin corespondenţă, în cadrul unei proceduri pe care a descris-o ca fiind "complicată", dar care asigură totuşi secretul opţiunii.
"Până acum, în evidenţele Biroului Electoral Naţional de la Budapesta sunt înregistraţi 90.000 de maghiari din Transilvania. Noi am ajutat peste 50.000 de persoane să-şi facă documentele. Aceste persoane vor primi pe cale poştală, cu două săptămâni înainte (de ziua scrutinului din Ungaria, 6 aprilie - n.r.), un plic cu formularul de vot şi cu unul pe care trebuie să-şi completeze datele personale şi un plic pentru returnarea către Biroul Electoral Naţional sau către Consulatul General al Ungariei de la Cluj. Votul este secret, chiar dacă este o procedură mai complicată. Persoana trebuie să completeze formularul cu datele personale, ca să se verifice dacă nu este un vot dublu, şi separat formularul cu votul trebuie pus în alt plic, care este sigilat, şi i se ataşează datele personale. După ce se verifică aceste date, se va deschide plicul cu formularul de vot", a explicat Csomortanyi.
El a precizat că PPMT "nu participă la campania electorală, dar va informa persoanele ca să ştie cum îşi pot da votul".
642  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Lupta noastra : Februarie 08, 2014, 16:08:14
T R A D A R E A   C L A S E I   P O L I T I C E

Acesta este subiectul zilei, nu demonstratia de la noi, din Bucuresti. De aceea am si plecat de la demonstratie, pentru ca eram convins ca va fi folosita pe post de comutator, de deviere a atentiei opiniei publice spre altceva. Sa nu ma intelegeti gresit, protestele pentru salvarea Rosiei Montane e foarte bine sa continue, eu spun insa ca am venit sa verific daca intuitia imi mai functioneaza corect. Si, iata, priviti pe Antena3, se dau imagini in direct de la protestul in desfasurare la aceasta ora si se discuta despre altceva decat de marea tradare a secuilor, pentru ca si ei sunt niste trdatori, sunt tradatorii Romaniei. Tradatorii politici, care se recomanda a fi romani, au ajuns insa la faza in care folosesc metoda "cui pe cui se scoate" si ar discuta si de esecurile sexuale pe care le au in paturile amantelor, numai sa nu se discuta de evenimentul care-i dezvaluieste in toata goliciunea lor de tradatori de tara, in adevarata lor monstruozitate, de potentati intorsi cu spatele la hotarele si teritoriile tarii, baltite toate de sangele stramosilor, mosilor si parintilor generatiei noastre, de martirii Ardealului, de la cei nenascuti, din abdomenele mamelor lor, srapunse cu baionetele de hungaricii descreierati, avizi de sange romanesc, la batarnii satelor cu plete albe. Politicienii de la noi, exceptand iredenta maghiara, nu vad, nu aud si nu vorbesc.
Politicienii tac si o fac pentru ca evenimentul zilei ii indica, direct, ca tradatori ai natiunii!
Domnul Nor nu mai onorează de un timp acest forum. Păcat, pentru că era unul dintre puținii revoluționari intereți și de altceva decât de propiile lor indemnizații. Am introdus adresa ziarului Ziua de Vest, sa vad daca au mai aparut comentari la articolul care anunța formarea unui nou nucleu de revoluționari al Timișoara și am mai găsit un articol despre un revoluționar, pe numele sau Lazlo Tokes. Pastorul revoluționar și politician extremist maghiar face un anunț care ar trebui sa va intereseze. Vă mai spun ca are legătură cu interviul realizat cu fostul senator Raymond Luca, cel care a fost foarte criticat pe acest forum. Il voi posta imediat.
643  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Lupta noastra : Noiembrie 10, 2013, 07:33:02
Așa este, dar tot atât de adevărat este și faptul că nu știți cum să o faceți. E totală lipsă de tact să-i acuzați de lașitate pe cei pe care doriți să-i mobilizați pentru o cauză de acest fel. Fiți mai calm, domnule, manifestați mai mult respect față de cei cărora doriți să le solicitați ajutorul pentru o cauză și o sa aveți șanse mai mari să-i convingeți.
644  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: CINE SUNT EI? ce au facut inainte de 22 dec.1989? si ce au facut dupa 22 dec.? : Octombrie 24, 2013, 11:35:25
Nu cred ca ati nimerit prea bine cu acest articol la acest topic, domnule Viasat. Seria de postari facute de domnul Nor e foarte interesanta si eram de parere ca nu e bine sa fie intrerupta. Dar daca tot ati postat articolul cu fostii detinuri politic, am de facut o afirmatie si de pus o intrebare. Articolul a fost copiat pe pagina de la Timisoara, este evident pentru mine ca de acolo il aveti, in acest caz, de ce nu ati intrat in discutiile de acolo? Pe portal, e parerea mea, ar fi fost mai potrivit sa-l postati intr-un topic in care se discuta problemele legislative, indemnizatiile, drepturile revolutionarilor.
Va dau si eu un link. Nu stiu daca ati vazut aceasta inregistrare http://www.youtube.com/watch?v=OlWyGtz3kk4&feature=c4-overview&list=UUYESaNDTbhwbQFcEjHDjCEg. Pentru mine a fost o surpriza.

Da, mulțumesc și pentru mine e o surpriză, pentru că nu știam că există înregistrarea pe internet.
645  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: CINE SUNT EI? ce au facut inainte de 22 dec.1989? si ce au facut dupa 22 dec.? : Octombrie 13, 2013, 08:05:25
Historia, http://www.historia.ro/exclusiv_web/actualitate/articol/trebuie-despagubiti-fostii-detinuti-politici, 23 septembrie 2010.

Trebuie despăgubiţi foştii deţinuţi politici?

„Este jignitor ceea ce se întâmplă cu legea prin care trebuiau despăgubiţi foştii deţinuţi politici. Nu am fost niciodată mai umilit ca acum, nici măcar atunci când mă ancheta Securitatea. După zeci de ani de suferinţă, acum ni se spune de către Guvern că suntem prea mulţi pentru despăgubiri decente“– Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România.

Institutul Român de Istorie Recentă (IRIR) a organizat, miercuri, dezbaterea intitulată „Politici retributive în România postcomunistă. Trebuie despăgubiţi foştii deţinuţi politici?“.  La dezbatere au participat: istorici, cercetători, reprezentanţi ai mai multor ONG-uri, dar şi foşti deţinuţi politici.
Trebuie despăgubiţi foştii deţinuţi politici? Da – a răspuns Parlamentul României prin adoptarea Legii Nr. 221/2009 privind condamnările cu caracter politic şi măsurile administrative asimilate acestora pronunţate în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989. Valoarea despăgubirilor a fost lăsată spre stabilire instanţelor de judecată.
Mai multe sentinţe definitive şi irevocabile prin care statul a fost obligat să plătească despăgubiri în valoare de câteva sute de mii de euro celor care au avut de suferit de pe urma regimului comunist „au determinat” guvernul condus de Emil Boc să limiteze prin Ordonanţa de Urgenţă (OUG Nr. 62/2010) la 10.000 de euro valoare maximă a despăgubirilor ce pot fi acordate.
Decizia Guvernului de a interveni direct în stabilirea cuantumului despăgubirilor s-a suprapus peste o altă problemă: Poate fi cunatificată suferinţa? Istoricii spun nu, avocaţii afirmă la unison da.
Liviu Tofan preşedintele IRIR a susţinut că problema principală a Legii 221 este reprezentată de lipsa normelor de aplicare a legii fapt ce a condus ca, în speţe identice, despăgubirile acordate de instanţele de judecată să fie diametral opuse.
Afirmaţia preşedintelui IRIR este susţinută de un raport realizat de Ministerul de Finanţe care susţine că, până în momentul intrării în vigoare a Ordonanţei 62, tribunalele au dat o sentinţă definitivă, în baza Legii 221, în 174 de cazuri. Valoarea minimă a despăgubirilor variază între 12.000 şi 30.000 de euro, iar valoarea maximă este cuprinsă între 200.000 şi un milion de euro.
Culmea este că într-un alt raport realizat de acestă dată de Ministerul Public se „constată o practică diferită în stabilirea cuantumului despăgubirilor acordate de instanţele de judecată“,  fară ca Ministerul să solicite emitere de norme privind aplicarea legii.
La rândul său, Ministerul Justiţiei precizează că cea care a obligat să fie plafonate la valoarea maximă de 10.000 de euro a despăgubirilor a fost criza financiară şi valoarea mare a despăgubirilor acordate de instanţe.
Preşedintele  Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România (CICCR), Marius Oprea, a declarat că o sursă de finanţare a despăgubirilor acordate foştilor deţinuti politici ar putea proveni din „reducerea pensiilor nesimţite a foştilor ofiţeri de Securitate“.
De departe cel mai emoţionat discurs l-a avut Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România (AFDP). „Este jignitor ceea ce se întâmplă cu legea prin care trebuiau despăgubiţi foştii deţinuţi politici. Nu am fost niciodată mai umilit ca acum, nici măcar atunci când mă ancheta Securitatea. După zeci de ani de suferinţă, acum ni se spune de către Guvern că suntem prea mulţi pentru despăgubiri decente”, a declarat Bjoza.
Problema despăgubirilor va fi tranşată într-un final de Curtea Constituţională. Avocatul Poporului a atacat constituţionalitatea limitării despăgubirilor prin Ordonaţă de Urgenţă urmând ca instanţa să se pronunţe chiar în această săptămână.
Pagini: 1 ... 41 42 [43] 44