Main Content:

  Afişează mesaje
Pagini: [1] 2 3 ... 20
1  Discutii generale / Forum / Răspuns: Economice ... : Iulie 19, 2015, 08:59:03
 
Mai bine de un miliard şi jumătate de euro au trecut autorităţile locale în dreptul companiilor care le sunt, în multe cazuri, clienţi tradiţionali în contractele cu statul, în anul electoral 2014. Cea mai mare parte a acestei sume, peste un miliard de euro a ajuns în proiecte de infrastructură şi construcţii. Aşa cum arată fotografia României după un an cu două runde de alegeri, nu a fost însă vorba atât despre o schimbare profundă a infrastructurii, cât despre cosmetizări de drumuri judeţene, de refacerea unor intersecţii, de retuşarea unor marcaje rutiere ori, în rare cazuri, de restaurarea unor clădiri de patrimoniu. Într-un an cu interese electorale şi economice importante, dar fără bani, cele mai multe judeţe şi-au finanţat contractele cu fonduri europene. Există însă şi excepţii. Analiza făcută de Gândul asupra contractelor locale semnate pe parcursul întregului an 2014, în egală măsură de primăriile marilor oraşe şi de Consiliile Judeţene, arată că banii colectaţi în România s-au îndreptat, în cea mai mare parte, spre judeţe precum Dolj, Constanţa, Timiş, Teleorman, Galaţi, Olt, Gorj conduse de lideri PSD. Cele mai mari investiţii, unele aflate deocamdată doar pe hârtie, ar urma însă să se facă acolo unde au ajuns banii europeni: în Bihor, în Prahova, la Cluj, la Iaşi, în Vâlcea, în Maramureş.
2  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: preschimbare certificate : Iulie 16, 2015, 14:40:29
"Timisoara", adica timisoreni ca tine, un grup suficient de numeros incat sa pretinda ca e reprezentativ pentru oras si chiar pentru Banat, a complotat impotriva Istoriei si Adevarului si, prin aceasta, impotriva Revolutiei si revolutionarilor din restul tarii. O parte dintre revolutionarii din Banat, in special din Timisoara, suparati ca nu mai primesc indemnizatiile (cu toate ca basismul a avut si mai are unul dintre poli la voi), s-au hotarat sa diminueze numarul celor care aveau dreptul sa le primeasca, in asa fel incat sa nu mai fie posibil sa se reproseze ca statul ar cheltui mult cu indemnizatiile revolutionarilor. Ati facut tot felul de propuneri de legi, de ordonante s.a.m.d. pentru a obtine numai pentru voi partea materiala a recunostintei Romaniei pentru luptatorii ei din Revolutie. Ati asteptat momentul cel mai potrivit, sau chiar ati actionat ca el sa fie posibil si ati tot discutat intre voi cum ar fi bine sa fie un act normativ care sa va favorizeze numai pe voi.
Ati infiltrat mai intai Bucurestiul, la nivel inalt, al institutiilor care va puteau servi scopul murdar. Astfel, dupa alungarea guvernelor basiste, ati avut oameni in C.P.R.D. (Mircovici si altii), prima functie in S.S.P.R. (ministrul secretar de stat Adrian Sanda), prima functie in I.R.R.D. 1989, Claudiu Iordache, socrul premierului, Ilie Sarbu, deci influenta la nivelul sefiei Executivului etc.
Dupa stabilirea planului si bazati pe acesti oameni cheie, ati dat cea mai dura lovitura revolutionarilor exact de Jubileul Revolutiei, la implinirea a 25 de ani, prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 95/2014. Ati aruncat la gunoi prin prevederile ei peste jumatate dintre orasele martir, ati injumatatit perioada Revolutiei, ati pus numai Timisoara si Banatul in lumina favorabila si ati scuipat pe restul tarii.
Pentru toate acestea va consideram tradatori ai revolutionarilor, ai Revolutiei si ai Romaniei. Si asa o sa ramaneti, cu nume de ocara, nu de eroi.

VOTEZ PENTRU!Mare adevar ai zis frate!.Doamne ajuta!


Corect.

                                                                                              Aproape opt sute de mii de euro ne costă cazarea în București a senatorilor și deputaților pentru cele două luni de vacanță. Deși sunt plecați în teritoriu şi nu au activitate până în septembrie, camerele de hotel ale parlamentarilor sunt plătite toată vara.

Ar fi fost un efort prea mare pentru ei să-și ia lucrurile și să le aducă înapoi pe 1 septembrie când va reîncepe activitatea. Parlamentarii vor primi în continuare și cei o mie de lei pe lună, bani pentru transport în colegiile lor. Adică la ei acasă. În schimb au o limită la biletele de avion. Au dreptul la “doar” două zboruri dus-întors, unul în luna iulie și unul în luna august.

Marea reformă, praf în ochi
''Cheltuim foarte mulţi bani cu cazarea la hoteluri. Am anunțat și secretarul general că nu voi deschide procedurile pentru a începe o licitație de la 1 ianuarie 2013 în această chestiune și că mergem pe varianta în care toți parlamentarii vor primi o sumă fixă, transparentă, cu care își vor căuta un loc în care să locuiască". Asta promitea președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, în ianuarie 2013. După câteva luni în care parlamentarii au ținut cu dinții de privilegiile lor, senatorii și deputații tot la hotel au rămas. Ce-i drept, s-a negociat preţul unei camere, așa încât în loc de aproape 8000 de lei pe lună, hotelierii au acceptat jumătate, 4000 de lei pentru camera unui parlamentar. Așa că aleșii neamului au rămas în hotelurile cu piscină, saună și sală de forță. Hoteluri pe care le plătim chiar și atunci când parlamentarii sunt în vacanță. În fiecare lună, 1. 235. 451 de lei de la bugetul de stat se duc pe cazarea deputaților și 533.849 de lei pentru cea a senatorilor. În total, asta înseamnă în jur de 800 de mii de euro.
3  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: ARICOLE DE PRESA : Iunie 17, 2015, 21:15:31

 "

 " http://ziarulfapta.ro/nesimtitilor/ "

 ' Nesimțiților!

By Fapta on 31/03/2015

V-au trimis în Parlament, să faceți legi.

V-au suportat ieșirile, rătăcirile sau prostioarele. Și, ca Ivan, v-ați luat-o-n cap și v-ați obrăznicit.

Apoi v-au suportat aroganța. V-au suportat minciunile, prostia și lenea.

V-au votat ca să fiți demni, dar ați fost liște lepre și niște lepădături, niște  cârpe de șters mizeriile Occidentului, Orientului sau oricărui tip cu bani – și au tăcut, și v-au suportat în continuare.

V-au privit cum vă cresc fălcile și bucile și averile și cum îi tratați cu nesimțire, în timp ce ei au strâns cureaua. Au mâncat urzici, au redus pâinea – privindu-vă în timp ce voi vă îmbuibați, porcilor.

V-au suportat toate măgăriile, lacrimile de crocodil și mizeriile, și v-au plătit, în tot timpul ăsta; iar voi v-ați măgărit și mai tare, leprelor.

V-au lăsat să vă angajați rudele; frații, fii, apoi nepoții, apoi verii, și nepoții lor și apoi toată cohorta neamului flămând de lăcuste ce sunteți – ȘI AU TĂCUT! V-au lăsat în pace, poate-poate veți munci, poate-poate veți face legile alea de care avem nevoie. Iar voi ce-ați făcut?

Ați modificat codul penal, nesimțiților, ca să nu vă mai poată atinge nimeni, golanilor! Ați legiferat nepotismul, așa cum veți legifera în curând hoția…
 
V-a privit poporul ăsta, v-au privit oamenii ăștia simpli, și v-a durut fix în cot. Sper să vină vremea aia când ne vom sătura de privit la spectacolul vostru mârșav și trist, și-o să punem mâna pe mături, putorilor, să vă dăm afară din mizeria în care ați transformat Parlamentul…

Nesimțiților!

 


                                                          Orice om care-şi drămuieşte banii de la un salariu la celălalt sau de la o pensie la cealaltă a primit azi un scuipat gros între ochi de la „aleşii” lui. Cu un dispreţ suveran faţă de alegători, parlamentarii şi-au votat pensii speciale. În alte ţări, un asemenea act de sfidare ar fi scos oamenii în stradă. În România, vestea a fost primită cu un soi de resemnare. Acest sentiment de lehamite populară este cel care îi ţine în viaţă pe aceşti indivizi baricadaţi în Casa Poporului. Lehamitea nu-i sperie, furia străzii da.

Orice om care a suferit cel puţin o dată în faţa unei săli de terapie intensivă, rugându-se la Dumnezeu pentru cineva drag aflat dincolo de uşile care fac trecerea dintre viaţă şi moarte, a primit azi o un al doilea scuipat gros de la alesul aleşilor. Premierul a transmis ţării că a decis să-şi facă o operaţie la genunchi în Turcia pentru că în România, chiar dacă sunt medici buni, nu ar fi putut să aibă parte de „linişte şi odihnă”. În alte ţări, o astfel de explicaţie i-ar fi revoltat pe cetăţenii care, deşi plătesc contribuţii de sănătate, sunt nevoiţi fie să-şi achite medicametele şi serviciile medicale la negru în spitalele de stat, fie să se trateze în străinătate. În România, mesajul a fost primit ca o confirmare cinică a faptului că la noi spitalele oferă, de fapt, odihna de veci. Plictiseala şi dezgustul nu-l sperie pe premier, furia străzii da.

Când este vorba de ei, măştile cad. Când este vorba de banii lor, nu mai compătimesc cu poporul, nu mai plâng pe umerii pensionarilor şi necăjiţilor cu lefuri mici. Când este vorba despre sănătatea lor, populismul li se risipeşte, toată încrederea în ţărişoară li se duce pe apa sâmbetei, toată mândria li se face mică-mică. Şi atunci zboară ca potârnichile în ţările unde sistemul de sănătate nu te omoară şi în care cel mai bun medic nu e întotdeauna norocul.

Nu-mi amintesc de vreun moment în care să fie mai evident divorţul dintre conducători şi popor. Avem, de fapt, o castă de nababi care, după ce a jefuit sistematic statul român, pretinde acum spor de stres şi pensie specială. Perversiunea este că, beneficiind de un aparat performant de propagandă, a convins o bună parte din populaţie că lucrează în folosul ei. A produs milionari plângând pe umerii săracilor, cumpărându-le voturile şi ţinându-i în beznă. A clamat permanent că este de partea umiliţilor şi obidiţilor, în timp ce aranja masa pentru marele ospăţ din bani publici.

Pensiile pentru parlamentari nu sunt însă adevărata aberaţie, chiar dacă însăşi ideea că funcţia de senator sau de deputat este „un job” pătit cu un salariu este greşită. Problema este misecuvenismul, boala de care suferă orice ales care a pierdut legătura cu alegătorii. Orice companie privată care ar avea aproape 600 de angajaţi care vin lunea la serviciu şi pleacă miercurea acasă ar da faliment într-o săptămână. Problema nu este că iau salariu şi acum îşi dau şi pensie, ci că iau bani fără să facă nimic. Majoritatea sunt nişte ploşniţe care cred despre sine că li se cuvine să fie alimentaţi de contribuabili doar pentru că există.

Dintre cei 303, două figuri sinistre au tras concluzia zilei. Senatoarea PC Cristiana Anghel, acest Frankenstein fabricat în laborator de Dan Voiculescu şi livrat poporului pe post de erou naţional, a confirmat că aceşti inşi sunt de pe altă lume: „Această pensie este o recompensă a meritelor parlamentarilor”. Şi deputatul PSD Anghel Stanciu, arătând perfect zidul dintre ei şi dumneavoastră: „16 decembrie 2014 a fost ziua în care colegii au susţinut că ne-am luat ţara înapoi, astăzi 16 iunie 2015 credem că este momentul să ne luăm Parlamentul înapoi”.

Cât despre deputatul Victor Ponta, acesta n-a fost să valideze golănia colegilor. La toate loviturile pe care partidul său le-au dat în Parlament statului român şi cetăţenilor lui, era fugit din ţară. Desigur că, după ce se va întoarce de la „linişte şi odihnă”, va susţine, în bună tradiţie, că cei 303 de nababi au acţionat de capul lor şi că el, premierul României şi amic al poporului, a declarat încă de pe 10 decembrie 2014 – după cum se poate constata pe site-ul Palatului Victoria - că „Guvernul nu susţine proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor”. Însănătoşire grabnică, popor român!

 Florin Negruţiu


4  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Iunie 09, 2015, 08:38:02
Daca asa ati procedat cu revolutionarii, e corect ca si voi sa patiti la fel.Darca revolutionarii nu s-au bucurat de prezumtia de nevinovatie din partea voastra,
guvernantii, in frunte cu opresorul revolutioarilor de ce sa se bucure?
                                                             
Premierul Victor Ponta se apără în faţa acuzaţiilor procurorilor omiţând să se refere la anumite aspecte din dosar sau spunând doar jumătate de adevăr, legat de ancheta DNA, în care este urmărit penal pentru spălare de bani, fals în înscrisuri şi complicitate la evaziune fiscală. El se contrazice uneori singur, iar alteori este contrazis de actele procurorilor.

Primul ministru are calitatea de suspect urmărit penal în dosarul procurorilor DNA în care aceştia îl anchetează şi pe Dan Şova, fostul partener de avocatură al lui Victor Ponta şi fost ministru al Transporturilor. În această primă fază a urmăririi penale, Victor Ponta nu are calitatea de inculpat, pentru că procurorii nu au declanşat încă punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa. De asemenea, procurorii nu au obligaţia să îl audieze în această fază pe suspect, ci doar să îi aducă la cunoştinţă această calitate, ceea ce s-a şi întâmplat vineri.

Procurorii DNA îl acuză pe Victor Ponta de două seturi de fapte: unele comise înainte să fie membru al Guvernului, în perioada 2007-2011, şi unele comise în timp ce era premier. Pentru faptele comise în timpul mandatului de premier, DNA este nevoit să ceară avizul Camerei Deputaţilor (Ponta fiind deputat) pentru a putea începe urmărirea penală. Pentru ambele seturi de fapte, în cazul în care procurorii ar dori să ceară arestarea preventivă a lui Victor Ponta, ei sunt nevoiţi să ceară din nou avizul Camerei Deputaţilor.

Primul set de fapte: DNA îl acuză pe Victor Ponta că în perioada octombrie 2007-decembrie 2008 a primit 181.439 lei de la casa de avocatură a lui Dan Şova, în baza unei convenţii de colaborare. Pentru a justifica aceşti bani, Victor Ponta ar fi întocmit 17 facturi fictive, pentru că în realitate Ponta nu ar fi prestat niciun fel de activitate pentru casa de avocatură a lui Dan Şova, conform DNA.

Ulterior, în urma unor controale fiscale, Ponta ar fi realizat 16 înscrisuri false, care să justifice activitatea sa juridică la casa de avocatură. Înscrisurile ar fi fost realizate prin metoda „copy-paste”, conform procurorilor DNA.

Din aceşti bani, Ponta şi-a cumpărat două apartamente de lux într-un complex rezidenţial, arată DNA.

În afară de banii primiţi de la casa de avocatură, Ponta a beneficiat şi de un autoturism Mitsubishi Evo Lancer X, în mod gratuit, de la casa de avocatură a lui Şova. Firma respectivă a plătit avansul de 37.000 de lei şi 7 rate de 6.000 de lei pe lună pentru acest autoturism folosit de Ponta, în total aproape 80.000 de lei, conform DNA. Leasingul pentru maşină a fost preluat de Ponta abia în iunie 2009.

Al doilea set de fapte: Ulterior, Ponta l-a promovat în Guvern pe Dan Şova, ca ministru, lucru pentru care DNA îl acuză pe primul ministru de conflict de interese, dat fiind faptul că anterior el a primit bani şi o maşină de la Şova.

Pentru o explicaţie detaliată a motivelor legale pentru care preşedintele Klaus Iohannis nu îl poate suspenda din funcţie pe Victor Ponta, la acest moment, CITEŞTE AICI.

Ce spune Ponta, ce spun procurorii şi documentele

1. Nu a colaborat niciodată cu casa de avocatură a lui Dan Şova

Primul-ministru Victor Ponta a publicat vineri un document prin care Baroul Bucureşti atestă faptul că Ponta nu a fost niciodată „asociat” cu casa de avocatură „Şova & Asociaţii”.Adeverinţa este contrazisă chiar de declaraţia de interese a deputatului Victor Ponta, din 2007, în care acesta scrie singur că a fost „senior partner” la „Şova&Asociaţii”.De altfel, procurorii DNA vorbesc despre o „convenţie de conlucrare profesională” între cabinetul de avocatură al lui Victor Ponta şi casa de avocatură „Şova & Asociaţii”, fără să îl numească pe Ponta asociat - termen care ar implica faptul că Ponta făcea parte efectiv din firma lui Şova.

2. Urmărirea penală a lui Ponta este un răspuns al procurorilor la acţiunile sale politice şi coincide cu moţiunea PNL

Victor Ponta a afirmat: „Am dreptul constituţional de a gândi şi de a spune că evenimentele de vineri, acuzarea pentru presupusele fapte din 2007 - 2008 pentru care s-a deschis un dosar în 2012 are legătură directă cu evenimentele care s-au întâmplat recent. Justiţia nu înseamnă să reacţionezi la evenimentele politice, să elimini unul dintre liderii politici”.

PSD afirmă, într-un comunicat adresat cancelariilor şi jurnaliştilor din străinătate: „Pentru a aduce mai multe clarificări acuzaţiilor care i se aduc, el a arătat că acest caz a fost construit ca unul politic, nu ca unul judiciar, menit să dărâme Guvernul şi să schimbe majoritatea parlamentară: opoziţia a înregistrat o moţiune de cenzură (cu foarte slabe şanse de a aduna suficiente voturi) chiar în ziua în care acuzaţiile împotriva lui Ponta au devenit publice”.

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, precum şi comunicatul de presă al DNA, infirmă aceste acuzaţii.

Laura Codruţa Kovesi: „Anumite informaţii, indicii şi probe au fost obţinute după administrarea unor mijloace probatorii, la sfârşitul lunii aprilie, cu privire la anumite infracţiuni care au fost reţinute şi de care este suspectat premierul în acest moment. S-a început urmărirea penală in rem, la începutul lunii mai. Deci este o perioadă foarte scurtă de timp de la momentul în care s-au obţinut anumite informaţii şi până la emiterea ordonanţei de efectuare în continuare a urmăririi penale”.

Comunicat DNA: „La data 6 mai 2015, în contextul documentării, de către procurori, a aspectelor privind relaţiile contractuale ale societăţii de avocatură SCA „Şova şi Asociaţii, s-a dispus predarea, de către autoritatea fiscală competentă, a tuturor înscrisurilor existente privind actele de inspecţie fiscală efectuate la Cabinetul de Avocat „Ponta Victor Viorel”. În urma analizării înscrisurilor, în raport de probele ce fuseseră deja administrate în cauză, a rezultat următoarea stare de fapt”.

Moţiunea de cenzură depusă vineri de PNL la Parlament acuză Guvernul Ponta că refuză să organizeze alegeri în unele localităţi şi judeţe, nu cu faptul că acesta este urmărit penal.

3. Victor Ponta a fost pus sub acuzare, fără să fie audiat de procurori

Comunicat PSD către cancelariile şi presa din străinătate: „El a subliniat de asemenea că a fost pus sub acuzare de procurori înainte să fie audiat sau să i se ofere şansa de a lămuri acuzaţiile”.

Fapt: Victor Ponta a fost citat telefonic de procurorii DNA „cu câteva zile înainte”, conform Laurei Codruţa Kovesi, respectiv cu o zi înainte - joi - conform lui Victor Ponta. El a fost chemat vineri la DNA, unde a refuzat să facă vreo declaraţie., pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect. Conform Codului de Procedură Penală, în această fază a urmăririi penale, în care Victor Ponta are calitatea de suspect, procurorii nu au obligaţia de a îl audia pe suspect, ci doar de a-i aduce la cunoştinţă această calitate. Acest lucru s-a petrecut vineri.

Art. 307 Cod Procedură Penală: Aducerea la cunoştinţă a calităţii de suspect: „Persoanei care a dobândit calitatea de suspect i se aduc la cunoştinţă, înainte de prima sa audiere, această calitate, fapta pentru care este suspectată, încadrarea juridică a acesteia, drepturile procesuale prevăzute la art. 83, încheindu- se în acest sens un proces-verbal”.

Tehnic vorbind, Victor Ponta nu a fost încă pus sub acuzare, acest lucru întâmplându-se formal atunci când se pune în mişcare acţiunea penală şi când Ponta va dobândi calitatea de inculpat. Până atunci, DNA îl poate audia pe Ponta, însuşi premierul spunând că acest lucru ar urma să se întâmple marţi sau miercuri.

4. Faptele de care este acuzat Ponta s-au petrecut în 2007-2008 şi s-au prescris

Comunicat PSD: „El a subliniat de asemenea că a fost pus sub acuzare de procurori înainte să fie audiat sau să i se ofere şansa de a lămuri acuzaţiile, care au legătură cu fapte din 2007-2008, care au provocat un prejudiciu de 10.000 de euro - şi au depăşit deja perioada de prescripţie”.

Comunicat DNA: Procurorii DNA arată că deşi colaborarea lui Ponta cu casa de avocatură a lui Dan Şova a avut loc în 2007-2008, perioadă în care ar fi fost întocmite şi cele 17 adeverinţe false, faptele de fals în înscrisuri au continuat în 2011, când Ponta ar fi realizat 16 înscrisuri false, prin „metoda copy-paste”, pentru a-şi justifica activitatea juridică în colaborarea cu firma de avocatură a lui Şova.

De asemenea, folosinţa gratuită a maşinii Mitsubishi Lancer Evo X a avut loc din noiembrie 2008 până în iunie 2009, perioadă în care casa „Şova&Asociaţii” a plătit avansul de peste 37.000 de lei şi 7 rate de câte 6.000 de lei pe lună pentru această maşină. Ulterior, leasingul a fost preluat de Victor Ponta.

Deci, faptele lui Ponta s-au petrecut între 2007 şi 2011, iar conflictul de interese - al doilea set de acuzaţii pe care i le aduc procurorii - s-ar fi petrecut în 2012, când Dan Şova a fost numit ministru.

În ce priveşte prescripţia faptelor, aceasta este calculată şi decisă de un judecător. Conform Codului Penal, infracţiunea de fals în înscrisuri are ca termen de prescripţie 5 ani, fiind pedepsită cu maximum 3 ani de închisoare. Astfel, dacă e să calculăm primele fapte de fals, din 2007-2008, despre care vorbesc procurorii DNA, prescripţia ar fi intervenit deja în 2013. Dacă vorbim despre cele 16 falsuri din 2011, atunci prescripţia intervine abia în 2016.

În ce priveşte spălarea de bani, termenul de prescripţie este de 10 ani, pedeapsa maximă fiind de 12 ani, astfel că prescripţie în cazul lui Victor Ponta nu avea cum să fi intervenit. Pentru infracţiunea de evaziune fiscală, toate formele ei se pedepsesc cu peste 5 ani de închisoare, astfel că cel mai mic termen de prescripţie ar putea fi de 8 ani, deci şi în acest caz prescripţia ar putea interveni abia de la anul, în cel mai bun caz.

5. Victor Ponta a provocat un prejudiciu de 10.000 de euro

Comunicat PSD: „El a subliniat de asemenea că a fost pus sub acuzare de procurori înainte să fie audiat sau să i se ofere şansa de a lămuri acuzaţiile, care au legătură cu fapte din 2007-2008, care au provocat un prejudiciu de 10.000 de euro”.

Comunicat DNA: Procurorii DNA nu au anunţat public vreun prejudiciu în cazul lui Victor Ponta. Ei au vorbit însă despre sume mult mai mari, obţinute ilegal de Victor Ponta: aproximativ 189.000 lei din facturile false de colaborare cu casa de avocatură a lui Dan Şova şi aproximativ 80.000 de lei avansul şi ratele plătite de firma lui Şova pentru maşina Mitsubishi Lancer Evo X a lui Ponta. În total, aproape 270.000 de lei, adică peste 65.000 de euro, la cursul de atunci.

În cazul lui Dan Şova, procurorii DNA vorbesc despre un prejudiciu adus bugetului de stat de 147.724 lei, produs prin plata banilor către Victor Ponta. Şi această sumă depăşeşte 10.000 de euro, ridicându-se la peste 33.000 de euro la cursul actual.
5  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Lupta noastra : Iunie 08, 2015, 13:44:00
http://www.stiripesurse.ro/conducerea-pnl-il-paraste-pe-ponta-ambasadorilor-occidentali_958089.html


O delegaţie a conducerii PNL se va întâlni cu ambasadorii statelor occidentale acreditaţi la Bucureşti, pentru discuţii despre moţiunea de cenzură.

"Mâine, la ora patru, o delegaţie a conducerii PNL se va întâlni cu o parte a ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti, pentru a detalia conţinutul moţiunii de cenzură", a anunţat Mihai Răzvan Ungureanu.

Acesta a explicat că tema votului prin corespondenţă este una deosebit de importantă pentru România şi a dar ca exemplul cazul Turciei, unde la alegerile de duminică au votat prin corespondenţă aproape 1,5 milioane de cetăţeni.


PS.Motiunile de cenzura sa discuta in parlament,nu la ambasade!
Populația se va împarți în două tabere – pro sau contra – mai ceva ca pe vremea lui Traian Băsescu în al doilea mandat sau Ion Iliescu în primul mandat.
Efectele? Ne vom duce dracu’.

                                                                                http://n vreme ce Victor Ponta susţine că nu a fost niciodată asociat al lui Dan Şova, un document care poartă semnătura premierului scoate la iveală relaţia pe care cei doi au avut-o. Documentul este vechi de opt ani, exact din perioada în care vin acuzaţiile pe care procurorii DNA i le aduc şefului guvernului.                              [url]http://www.gandul.info/surpriza-din-dosarul-ponta-un-document-oficial-semnat-in-urma-cu-opt-ani-il-da-de-gol-pe-premier-14419411.html   
6  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Iunie 05, 2015, 12:43:42
Nu stiu daca va solidarizati cu mine, dar eu solicit presdintelui aplicarea prevederilor constitutionale!
ARTICOLUL 109
(1) Guvernul răspunde politic numai în faţa Parlamentului pentru întreaga sa activitate. Fiecare membru al Guvernului răspunde politic solidar cu ceilalţi membri pentru activitatea Guvernului şi pentru actele acestuia.

(2) Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. Dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

                                                                              Suntem in acord D-le neic nimeni!
7  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Iunie 03, 2015, 17:06:06
NICI NOI NU AM OCUPAT MILITIA.....N-AVEA ROST ...DIN 21 GUNGUREAU CA PORUMBEII SPERIATI SA ZBOARE  DIN CUIB...lE-AM PUS UN SEF DIN ARMATA....SI AICI SI LA TIMISOARA ......I-AM MAI SCHIMBAT  SA LE DAM CURAJ.......PRIN MAI AU INCEPUT SA-SI INVINGA SPAIMELE SI SA IASA LA PATRULARE.......ORAS DE OAMENI RAI  Grin Grin Grin Grin
                                                       
În dimineaţa zilei de 18 decembrie, centrul Timişoarei era păzit de soldaţi şi agenţi de Securitate în haine civile. Primarul Moţ a cerut o adunare a partidului la Universitate, cu scopul de a condamna „vandalismul” zilelor precedente. De asemenea a decretat legea marţialnecesită citare]

Treptat situaţia iese de sub controlul autorităţilor. Mai mulţi militari încep să fraternizeze cu demonstranţii. La sfârşitul zilei, Timişoara este declarată oraş liber de către demonstranţi.
Extinderea mişcărilor de protest în alte localităţi

Exemplul Timişoarei va fi urmat de alte localităţi din ţară.

Astfel, pe 21 decembrie încep manifestaţii anticeauşiste şi în localităţile următoare:
Arad. Începând din 18 decembrie până în dimineaţa de 22 decembrie sunt trimişi, rând pe rând, de către Elena Ceauşescu trei mari demnitari politici la Arad – Cornel Pacoste, membru CPEx, Ilie Matei, proaspăt secretar C.C. cu propaganda şi Radu Constantin secretar C.C. pe probleme MI, de securitate şi miliţie - la care se adaugă, în 20 decembrie, generalul lt. Ilie Ceauşescu, adjunct al M.Ap.N. şi şeful Consiliului Politic al Armatei, fratele lui Nicolae Ceauşescu, mr. Eugen Bădălan, şeful Statului Major al Diviziei din Oradea. Ei s-au deplasat la sediul comitetului judeţean de partid, fiind primiţi de prima secretara PCR Elena Pugna. S-a trecut la executarea "Planului Unic de Cooperare pen tru restabilirea Ordinii Publice grav tulburate în municipiul şi judeţul Arad". S-a format un comandament unic judeţean, cu următorii membri: prima secretară Elena Pugna, secretarul cu probleme organizatorice Nicolae Angheloiu, comandantul Garnizoanei Militare din Arad, mr. Dumitru Marcu, şeful Inspectoratului judeţean M.I, col. Grigore Sălceanu, şeful Miliţiei judeţene Arad, col. Mihail Cioflică, şi şeful de Stat Major al Gărzilor Patriotice, col. Liviu Stranski - a intrat şi secretarul C.C. al P.C.R. Ilie Matei şi celălalt secretar al C.C. al P.C.R., Radu Constantin. [3] În noaptea de 20 decembrie au fost scrise pe mai multe clădiri din centrul oraşului lozinci îndreptate contra regimului comunist. În aceeaşi zi, au fost răspândite manifeste de solidaritate cu protestele din Timişoara, pe strada Eminescu. Înscrisurile anticeuşiste pe pereţi şi garduri erau îndepărtate imediat de forţele de ordine, huiduite de trecători. În după-amiaza zilei de 20 decembrie, populaţia oraşului s-a adunat în grupuri în pieţe şi pe străzi şi a manifestat tăcut. În dimineaţa zilei de 21 decembrie, începând cu orele 7:40, muncitorii din Întreprinderea de Orologerie Industrială, în urma unei întreruperi de curent au încetat lucrul şi au ieşit în mod organizat în stradă ca să manifesteze împotriva regimului Ceauşescu. Liderul lor a fost muncitorul Dănilă Onofrei. Lor li s-au alăturat muncitorii din celelalte întreprinderi arădene mari (Întreprinderea textilă UTA, Fabrica de Vagoane, Combinatul de Prelucrare a Lemnului), şi au început marşul de protest spre centrul oraşului (ora Cool. Aproape de centru, coloana de muncitori a fost somată de un baraj al armatei cu focuri de armă îndreptate spre cer. Protestatarii nu s-au speriat, ci au înaintat până în faţa soldaţilor, unde s-au început să manifestau paşnic împotriva regimului. Mai târziu, s-a constituit primul comitet local al Frontului Democratic Român din Arad, din care făceau parte revoluţionarii: Voicilă Valentin, Crişan Mircea, Onofrei Dănilă, Dima Traian, Gurilă Constantin, Chiş Claudiu, Popa Maria, Groşan Titus, Ţâşcă Gheorghe, Nemeş Găvrilă, Pencea Ramona, Bordea Corina, Timar Traian, Gancea Alexandru şi Onofraş Vasile. După lăsarea întunericului, demonstranţii s-au împrăştiat, din cei peste 80.000 rămânînd în centru numai în jur de 100 de revoluţionari, contra a aproximativ 1000 de militari. Unii membri ai comandamentului unic, în primul rând Ilie Matei, Eugen Bădălan, Heredeanu şi Dumitru Marcu a vrut să-i lichideze pe demonstranţi, însă s-au lovit de opoziţia sau pasivitatea primei secretare Elena Pugna şi a unor comandanţi militari, ca de exemplu mr. Neculae Diaconescu.[4],[5]
Buziaş (ora 9),
Sibiu (ora 9,45),
Cugir (ora 11),
Târgu Mureş (ora 11,30),
Caransebeş,
Hunedoara,
Reşiţa (ora 12),
Braşov (ora 13)[6], Ghimbav, Făgăraş,
Cluj-Napoca (ora 15),
Cisnădie (ora 18),
Nădrag (jud. Timiş, ora 18,45),
Alba Iulia (ora 22,14).
În Buzău, manifestaţiile au început relativ de dimineaţa (ora 11,00-11,30), prelungindu-se până după-amiază când au început împuşcăturile. Două zile mai târziu în oraş intrau tancuri şi TAB-uri pentru a restabili ordinea. Împuşcăturile au mai durat încă 2 zile dar sporadic, iar Tribunalul Buzău a fost incendiat pentru a se distruge anumite arhive. Pe cerul Buzăului au apărut elicoptere militare şi MIG-urile de la Unitatea de Aviaţie de la Bobocu (lângă Buzău). Au fost morţi şi răniţi în acele zile. În memoria lor a fost ridicat un monument în Piaţa Daciei, în faţa Palatului Comunal, cu o placă comemorativă şi cu numele tuturor decedaţilor şi dispăruţilor.
Deznodământul de la Bucureşti
8  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Mai 16, 2015, 15:28:07

Imnul României cu text nou „Un suflet mândru de român” 25 de ani după 1989
15 Martie · editat ·
Pace! Dați mai departe acest mesaj pentru PACE ÎN LUME! Noi românii vrem PACE, un viitor liniștit, în siguranța pentru copii noștri. Goana după avere = lipsă de caracter și de suflet, lipsă de omenie. Să milităm pentru cea mai mare valoare reală, viața pe pământ, (Life on Terra) numai astfel ne respectăm eroii și viitorul copiilor noștri. Umanitatea poate fi recâștigată de către noi specia umană, depinde numai de fiecare dintre noi! SHARE, SĂ NE UNIM! ‪#‎Revolutie25‬ ‪#‎resp...
Vezi mai mult
Eu vreau pace nu război
Comunitate
„Război? Nu vom pierde numai „Roșia Montană” ci întreaga Românie, ce a mai rămas. Pace! Share! Dați mai departe acest mesaj pentru PACE ÎN LUME! Noi românii vrem PACE, un viitor liniștit, în siguranța pentru copii noștri. Să milităm pentru cea mai mare valoare reală, viața pe pământ, (Life on Terra) numai astfel ne respectăm eroii și viitorul copiilor noștri.
Umanitatea poate fi recâștigată de către noi specia umană, depinde numai de fiecare dintre noi! SHARE, SĂ NE UNIM!

#Revolutie25 #respect89 #Imn #Imnulromaniei #Romania #Desteaptate #unitisalvam #adriantoader #unsufletmandruderoman #unitatenationala #Europa #Europe #dacia #unsufletderoman #unitisalvamviitorulromaniei #pacenurazboi, #lifeonterra #pace #peace #ucraina #russia #ukraine #nato 
https://www.facebook.com/pages/Eu-vreau-pace-nu-r%C4%83zboi/675899359202880
Eu vreau pace nu război

                                                                        https://www.facebook.com/CloacaPolitica2/photos/a.305252552914008.62049.305241682915095/670730996366160/?type=1
9  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: ARICOLE DE PRESA : Mai 11, 2015, 14:34:21

O stire foarte interesanta.Se poate creea un mijloc constitutional pentru a putea lupta in contra monopolului asupra societatii detinut de fostul sistem comunisto-securist.[/b]
[/size][/color]
                                                                                                             Scriitorul Nicolae Breban i-a luat la bani marunti, intr-o conferinta de presa, pe mai multi oameni de cultura romani. El a spus despre Horia Roman Patapievici ca „a injurat ca o haimana ordinara istoria acestui popor”, iar despre regizorul Cristian Mungiu ca a produs filme despre mizeria din Romania.

In conferinta de presa respectiva, seful Institutului Cultural Roman (ICR) Radu Boroianu a anuntat ca Breban, in varsta de 81 de ani, va fi presedintele Consiliului consultativ al ICR, care va fi format din maximum sapte persoane, scrie Adevarul.

Cand i-a venit randul sa vorbeasca academicianului Nicolae Breban, el a criticat, printre altele, conducerea ICR din perioada 2005 – 2012. In acest interval, presedintele institutului a fost Horia Roman Patapievici.

„Eu m-am dedicat romanului, (Augustin-n.red.) Buzura la fel, din pacate el a fost demis la modul brutal de acest nefericit si corupt presedinte care se numeste Traian Basescu, care a numit o echipa catastrofica pentru cultura romana, o echipa de necreatori in primul rand, de comentatori doar, dar de comentatori de prost aluat.

Patapievici nu era un om prost, din pacate s-a intamplat cu el ce se intampla cu unii care sunt umflati excesiv, i s-a parut ca este un fel de guru al culturii romanesti. Intr-una din primele lui carti a injurat ca o haimana ordinara toata istoria acestui popor in care noi ne-am nascut, in care au trait parintii si bunicii nostri„, a declarat Nicolae Breban.

N-a scapat nici Liiceanu

De criticile lui Breban nu a scapat nici Gabriel Liiceanu, „unul care promitea sa fie filosof si intre timp i s-a stricat caruta pe drum„.

„La fel a facut si un fost amic de-al meu, unul care promitea sa fie filosof si intre timp i s-a stricat caruta pe drum, Gabriel Liiceanu, care dupa Revolutie imediat s-a dus la Paris si in Le Monde, unde Breban si-a dat in 1971 demisia contra tiranului, lucru unic in tarile din Est.

Gabriel s-a dus repede la Paris sa spuna ca poporul roman nu e apt pentru democratie, consonand cu alta haimana si ticalos al politicii romanesti, Brucan, caruia i s-au inchinat zeci de mii de intelectuali si posturi de televiziune„, a punctat Breban.

Academicianul a mai spus ca Liiceanu, Patapievici si altii considera ca nu mai este nevoie de statul roman, ca Mihai Eminescu este un cadavru aruncat. El a tinut sa sublinieze ca asa a inceput literatura „de prostitutie in Romania”.

„George Soros, din America, acest mare speculant financiar, impreuna cu amicii sai din Romania, Mircea Mihaies, Liiceanu, Patapievici si altii care considera ca nu mai este nevoie de statul roman, ca Mihai Eminescu este un cadavru aruncat, ca noi, astia mai in varsta, care am creat opera, suntem depasiti, ca totul este depasit, Eminescu este depasit, ca Ion Barbu este depasit, ca Iorga este depasit, ca Cantemir este depasit si a inceput literatura asta de p..a, de p..a (…), de prostitutie, imaginea asta de mizerabilism„, a spus Breban, potrivit Mediafax.

Andrei Plesu, lipsit de substanta

Acesta l-a atacat si pe scriitorul Andrei Plesu in timpul discursului sau, mentionand ca este lipsit de substanta.

„Am intrat in librarie, pe primul raft este numai Plesu, cu inca doi-trei baieti destepti, care scot niste cartulii dragute, finute, vioaie. Cu Plesu am fost prieten. (…) Am mai avut astfel de eseisti, dar nu e substanta acolo„, a precizat Breban.

De asemenea, in opinia academicianului, regizorii de film Cristian Mungiu si Lucian Pintilie se fac vinovati de „mizerabilism„.

„Noi exportam mizerabilismul care apoi se intoarce la noi si ne uimeste cum de ne vad occidentalii atat de nenorociti. Pentru ca noi, prin literatura unor tineri si prin unele filme, premiate la Cannes, (bravo, si eu am fost ales in selectia oficiala, n-am luat premiu, bravo lui Mungiu), dar mizerabilismul asta noi il cultivam, pentru ca baietii astia sunt foarte abili, pentru ca ei produc ceea ce cred ei ca se cere in afara.

Intr-adevar, afara unii cer imaginea Romaniei mizerabile, joase. Vechiul meu prieten, marele regizor Lucian Pintilie, el a inceput primul cu filmul ‘Balanta’ sa produca de tipul violent-mizerabilist. Parca ne-a convins si pe noi ca suntem o tara de nimica. Suntem ultimele otrepe ale Europei„, a conchis Breban.

Sursa: Ziare.com
10  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Mai 10, 2015, 10:20:20
        Tot mi-e destul de greu sa cred ca onor Comisia lucra dupa acte normative (Regulamentul!) inexistente si ca membrii ei ar fi "urechisti" sa  produca  discretionar conseciinte fara a le avea in fata spre aplicare intocmai.S-ar "sinucide" riscand libertatea membrilor sai.
De ce Regulamentul nu-i public?
 E si-n interesul membrilor sa justifice temeiul de legalitate al solutiilor adoptate .
 Cred ca n-ar faptui-o chiar cu avant muncitoresc  "de la ei citire" sau ca temeiul(Regulamentul!) ar fi atat de ascuns, tinut la obroc, fiindc-ar afecta siguranta nationala, act SECRET sau STRICT SECRET !.
"Silviu" stii ceva de existenta lui ?   Vreun zvon , vreun murmur ceva , ecou , vreo soapta ?
 Trebuie descalcita situatia caci ne afecteaza direct.
 Fac din nou, din nou, din nooouuu apel absolut colegial si general interesat ca cel ce detine Regulamentul cerut sa ni-l faca public.
 Va multumesc.


                                                                                      Domnule Mindry,in ce prviste insistenta domniei voastre de a"pune mana" pe Regulament trag urmatoarea concluzie: 1) Nu exista un asemenea regulament,si atunci deciziile comisiei sunt nelegale( ..neconstitutionale.. etc.) 2) Daca exista si nu are vcii de conformitate in acord cu legea,este stiuta doar de membrii comisiei.
11  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: ORDONANTA : Mai 02, 2015, 10:42:03
Dle"mercurie2",puteti sa ne spuneti cu aproximatie cam la ce numar de cereri depuse s-a ajuns?.
Haraga pe facebook scrie ca pina ieri au depus 3333!

MULTUMESC!
                                                                                         Vă comunicăm soluția adoptată prin Decizia nr.8 din data de 23.04.2015, încheiată în baza procesului-verbal nr.18/3294/23.04.2015, cu ocazia ședintei de lucru a comisiei pentru aplicarea prevederilor art. 9^2 din Legea nr. 341/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, constituita prin Ordinul nr. 30/2015:
Comisia, în urma analizării documentelor depuse:
1.Admite solicitarea din Adresa nr.18/3372/2015, transmisa de Asociația 21 Decembrie 1989 Arad, privind includerea orașului Arad, în categoria localităților în care au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute, până la fuga dictatorului.
2.Admite solicitarea din Adresa nr.18/3050/2015 și Adresa nr.18/3370/2015 transmise de Asociația Liga 22 Decembrie 1989 Craiova, privind includerea orașului Craiova în categoria localităților în care au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute, până la fuga dictatorului.
3.Admite solicitarea din Adresa nr.18/2481/2015 a domnulu Stănescu Daniel,  Memoriul privind suplimentarea probelor nr.18/2495/2015, Declarație Dreghin Adrian Florin, înregistrată la instituție sub nr.18/3640/2015, privind includerea orașului Hunedoara în categoria localităților în care au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute, până la fuga dictatorului.
 
12  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: ALERTĂ MAXIMĂ : Aprilie 30, 2015, 16:44:52
  am primit răspuns de la av. poporului  Huh ( mai exact: av. lui pontea ! )
  aşa cum bănuiţi dl. Ciorbea nu se dezminte.
 deşi criticile trimise de mine au fost cam "subţirele" ( între timp, cu mult ajutor din partea unor jurişti, sper să fi redactat ceva mult mai "solid" )
răspunsul primit ne ajută să observăm unde anume trebuie "ajustată" cererea către ccr.
  motiv pentru care, logaţi, îl veţi putea citi ( răspunsul ) astfel încât să reformulaţi criticile de neconstituţionalitate la adresa oug 95/2014 ţinând seama de argumentaţia folosită de susnumitul.

                                                                                         Acelasi raspuns am primit si eu.
13  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: NOI CU CINE VOTAM ? : Aprilie 23, 2015, 07:52:45
Pentru toti basistii trecuti in tabara lui Johannis, sau altii, in special de peste hotare, care isi inchipuiau ca primarul din Sibiu e un fel de Carol I, am gasit un articol bine documentat. Trebuie doar sa-l citeasca si sa incerce sa rationeze. E scris de acelasi ziarist cu care Alex Oprea, mare iubitor de Johannis, a pierdut toate procesele.
                                                                                              Klaus Iohannis s-a plasat singur în ipostaza bărbatului care îşi prinde nevasta înşelându-l pentru a treia oară şi i se adresează în felul următor: „’Tu-ţi zidirea mă-tii, femeie, ia aminte ce-ţi spun: tura asta te iert. Apoi te mai iert o dată, după care de încă două ori, da’ după aia termini cu prostiile astea, da?”. Desigur, domnul Iohannis foloseşte alte cuvinte, mult mai puţine. DE ACELASI AUTOR Cazul Şova: ce urmăreşte DNA prin cererile adresate Senatului Propaganda Kremlinului, Băsescu şi Gazprom. Rolul Antenei 3 Primul semn, după 10 ani, că DNA îşi atinge scopul. Şova şi Iohannis... Ni s-a spus că are nevoie de o lună de graţie după preluarea mandatului. De acord. Ni s-a spus că o sută de zile sunt prea puţin pentru evaluări. Şi le-a sărbătorit în tihnă. Ni s-a spus că are un alt stil de a face politică decât predecesorul său, mai calm, mai aşezat, mai puţin brutal. Bine. Cât să-i mai dăm? Şase luni? Un an? Cinci? Pe mine prea puţin mă interesează stilul de a face politică al preşedintelui. Mult mai important este ca, indiferent de stil, acţiunile sale să aibă urmări – şi, dacă se poate, urmări benefice. Să stopeze abuzuri – reale sau potenţiale - ale altor instituţii, să corecteze legi proaste, să iniţieze reforme pe care să le urmărească până la implementare, nu să le enunţe şi să le lase apoi căzute între vagoane. După consultările de luni cu partidele politice, a treia rundă de la preluarea mandatului, Klaus Iohannis şi-a început discursul cu ideea că, în ţara asta, lucrurile au început să se mişte în direcţia bună: Senatul şi-a corectat regulamentul în chestiunea imunităţii, a întors spre reexaminare legea finanţării partidelor, legea privind alegerile locale va fi adoptată până în vară. E un mod de a vedea doar partea plină a paharului. Să ne uităm însă şi spre cealaltă. În pofida jurămintelor de la consultările anterioare, trei parlamentari au fost scăpaţi de Justiţie, graţie unor imunde jocuri politice: Vosganian, Bobely, Şova. Preşedintele n-a mai zis nimic despre asta. Fie primit! Cu modificarea Constituţiei au cam dat-o cu toţii în gard. Preşedintele a luat act că partidele nu prea se înţeleg asupra calendarului şi le-a îndemnat „să se pună un pic mai bine de acord”. Treacă... Despre pensiile speciale ale parlamentarilor a evitat cu străşnicie să aibă o părere, exact cum face şi premierul Ponta, deşi abuzul e vizibil din Lună: asta e o spagă din bani publici pentru sutele de actuali parlamentari care nu se vor mai regăsi pe liste la viitoarele alegeri. Bogdaproste... Despre „ordonanţa traseiştilor”, pe care o catalogase ca fiind „nefericită”, nici n-a mai venit vorba, deşi Camera Deputaţilor i-a găsit o rezolvare năucitoare: a respins ordonanţa, dar a precizat în clar că „efectele ei juridice şi politice se păstrează în integralitate”. Amin... Dar cel mai mare eşec al lui Klaus Iohannis şi al noului său mod de a face politică s-a înregistrat la Senat, în chiar ziua în care preşedintele îşi ţinea discursul: cu o covârşitoare majoritate, a fost aprobată legea privind alegerile locale. Preşedintele a salutat evenimentul, dar n-a spus nimic despre CUM au votat senatorii. Păi au votat ca primarii să fie aleşi într-un singur tur, iar şefii de Consilii Judeţene să iasă din negocierile dintre consilieri. Adică cea mai proastă dintre soluţiile posibile, care consacră automat o ruptură uriaşă între aleşi şi alegători. M-aş fi aşteptat ca preşedintele Iohannis să scoată măcar un diftong despre acest fapt, fie şi pentru a se putea remedia situaţia la Camera Deputaţilor. Nu a făcut-o. De ce? Soluţia convine de minune atât PSD-ului, cât şi PNL-ului, dar în niciun caz electoratului. Este deja o axiomă că la alegeri într-un singur tur prima şansă o are primarul în funcţie. PSD are tot interesul să-şi păstreze actualii primari, inclusiv pe cei luaţi prin rapt cu ordonanţa traseiştilor. În 2012, PNL a pus candidaţi sub umbrela USL, la paritate cu PSD, şi prin urmare a obţinut mult mai mulţi primari decât a făcut-o vreodată când a candidat în nume propriu – deci şi liberalii au interes imediat pentru alegeri într-un singur tur. Cum însă acum nu mai există un mamut precum USL şi forţele politice principale sunt mult mai echilibrate decât în 2012, apare evident că dispersia votului va fi mai mare şi vom avea mult mai multe cazuri de primari aleşi cu 15-25 la sută. Or, asta înseamnă un semnificativ deficit de reprezentativitate, o adâncire a faliei dintre politicieni şi alegători, atât de vizibilă şi de drastic sancţionată la votul din 16 noiembrie 2014. Dacă ar fi să dau un nume la toată şmecheria asta, cred că i-aş zice „electoralism” - dar am impresia că aş plagia pe cineva. Chiar aşa, mai ţineţi minte cine a patentat termenul de „electoralism” şi l-a condamnat fără rezerve? Cel care aşteaptă cu interes următoarea rundă de negocieri, după care încă două...........

0
14  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Aprilie 22, 2015, 09:43:13
     Imi pare rau ca, unul ca mine, fara liceu, trebuie sa dea lectii de drept unor personalitati incarcate de diplome si, rog cititorii de buna credinta sa verifice daca am dreptate in privinta unor prevederi din Legea 341 astfel:
1-   "Posesorii titlurilor beneficiaza de......"
2-   "Titlurile prevazute in prezenta lege se acorda prin Decret, de catre presedintele Romaniei"
3-   "Presedintele Romaniei a acordat, pe Legea 341 (care acorda indemnizatii) doar 1266 de titluri, prin Decretul nr. 1168/2004"
4-   Nici certificatele obtinute prin sentinte nu se afla intr-o situatie mai buna pentru ca, sentinta nu obliga presedentia sa acorde titlu si, fara titlu, ioc drepturi.
5-   Daca crede cineva ca presedintele Iohannis va cadea in cursa si va acorda titluri dupa ce a aflat ca jumatate din certificate sunt nelegale, se insala amarnic.
     Nu o fi buna Ordonanta 95 dar, ganditi-va daca i-ati lasat lui Sanda alta posibilitate pentru reintrarea in legalitate si masurati de doua ori inainte de a taia iar, daca doriti sanctionarea vinovatilor pentru situatia in care s-a ajuns, inlaturati presedintii deveniti miliardari prin acordarea de avize incrucisate (si nelegale), nu-i mai trimiteti sa va reprezinte

                                                                                 ..Instanta judecatoreasca printr-o sentinta,transforma..(juridic vorbind)o nedreptate,intr-o dreptate.In acest caz presdintele Romaniei va semna titlul, de facto.Din punct de vedere juridic este un titlu acordat in baza unor dovezi..(noi)etc.citat din articol"sentinta nu obliga presedentia sa acorde un titlu"...
15  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Aprilie 19, 2015, 19:27:16
Preluat de pe facebook...
Pagini: [1] 2 3 ... 20