Main Content:

  Afişează mesaje
Pagini: [1] 2 3
1  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989 : Februarie 18, 2020, 22:21:09

www.adevarul.ro/news/eveniment/valentin-ceausescu-cere-statut-victima-dosarul-revolutiei-mi-au-omorat-parintii-1_5e4ac2c75163ec42712dc485/index.html?fbclid=IwAR0a7SV8Y0p9k4_Ie7YBRZzdRiNi3dwhJgXJjEEP7H7vqszvGt40qgtQvz0
Luni, 17 februarie 2020

Valentin Ceauşescu cere statut de victimă în Dosarul Revoluţiei: „Mi-au omorât părinţii“

de Ionuţ Mureşan

Ultimul fiu în viaţă al fostului cuplu dictatorial s-a constituit parte vătămată în Dosarul „Revoluţiei”, cel de pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Valentin Ceauşescu, ultimul fiu în viaţă al fostului cuplu dictatorial, s-a constituit parte vătămată în Dosarul „Revoluţiei”, cel de pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Implicarea lui Valentin Ceauşescu în Dosarul „Revoluţiei” pare a avea legătură cu susţinerile procurorilor, consemnate în rechizitoriu: diversiunile create după 22 decembrie de către Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, gen. (r.) Iosif Rus şi Emil „Cico” Dumitrescu (decedat în ianuarie 2019-n.r.) ar fi creat „condiţiile condamnării şi execuţiei cuplului prezidenţial Ceauşescu printr-un proces penal simulat”. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ia în discuţie, pe 21 februarie, un nou tremen în cameră preliminară al procesului în care au rămas să răspundă „prezent” în instanţă doar Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi generalul Iosif Rus pentru infracţiuni contra umanităţii.
 
CEAUŞEŞTII – PERSOANE VĂTĂMATE
Surse apropiate procesului au declarat că Valentin Ceauşescu a trimis la dosar o serie de documente în care arată că el este succesorul Elenei şi al lui Nicolae Ceauşescu, despre care susţine că au calitatea de „persoane vătămate”. Cererea a fost depusă înainte de termenul din 21 februarie al Dosarului „Revoluţiei”, în care fostul preşedinte al României Ion Iliescu şi fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu, precum şi generalul (r.) Iosif Rus au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii. „Sunt 50 şi ceva de părţi vătămate şi părţi civile. Fiecare şi-a trimis cererea de constituire în timp diferit. Potrivit legii, partea vătămată nu are pretenţii, partea civilă are pretenţii materiale. Când am văzut numele lui Valentin, am spus că e coincidenţă de nume. Dar scrie: succesor al persoanei vătămate Ceauşescu Elena şi Ceauşescu Nicolae. Nu are pretenţii. Dar poate să se constituie parte civilă până la citirea actului de sesizare”, a declarat pentru „Adevărul” o sursă sub protecţia anonimatului.
 
O ANCHETĂ FINALIZATĂ DUPĂ 30 DE ANI
Pe 8 aprilie 2019, procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată Dosarul „Revoluţiei din decembrie 1989”, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil (Cico) Dumitrescu au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii. Dosarul cauzei cuprintre 3.330 de volume, dintre care 2.030 au fost instrumentate după 13 iunie 2016.
Ion Iliescu, membru şi preşedinte al Comitetului Frontului Salvării Naţionale (CFSN), Gelu Voican Voiculescu, membru CFSN. şi fost viceprim-ministru al Guvernului României, Iosif Rus, fost comandant al Aviaţiei Militare, şi Emil (Cico) Dumitrescu (n.r. – în prezent decedat), fost membru CFSN, sunt acuzaţi în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989 de infracţiuni contra umanităţii.
 
S-A AFLAT „CINE A TRAS ÎN NOI DUPĂ 22”
Procurorii susţin că psihoza teroristă ar fi fost indusă cu intenţie prin diversiuni şi dezinformări şi a provocat, după 22 decembrie 1989, 862 de decese, 2.150 răniri, lipsirea gravă de libertate a sute de persoane, vătămări psihice. Aceste consecinţe tragice au fost mult mai grave decât cele ale represiunii exercitate în intervalul 17-22 decembrie1989 (orele 12:00), arată anchetatorii.
Probatoriul administrat relevă că Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu ar fi dezinformat în mod direct prin apariţiile televizate şi emiterea de comunicate de presă, contribuind astfel la instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului, şi ar fi participat la dezinformarea şi diversiunea exercitate pentru executarea cuplului Ceauşescu şi ar fi acceptat şi asumat politic acte diversioniste comise de unele cadre cu funcţii de conducere din MApN, fără a interveni pentru stoparea lor, spun procurorii.
 
Totodată, Iosif Rus, în calitate de comandant al Aviaţiei Militare, ar fi intervenit în noaptea de 22/23.12.1989, fără drept şi în deplină cunoştinţă de cauză, asupra planului de apărare a Aeroportului Internaţional Otopeni şi ar fi contribuit astfel la moartea a 48 de persoane (40 de militari şi 8 civili), precum şi la rănirea gravă a altor 15 persoane.
 
Emil (Cico) Dumitrescu (decedat), prin apariţiile sale televizate din 22 decembrie 1989 precum şi prin activitatea de conducere şi coordonare în cadrul Comandamentului militar instaurat la etajul XI al Televiziunii Române începând cu data de 22 decembrie 1989, ar fi contribuit în mod direct la manifestarea fenomenului diversionist existent în intervalul 22 – 30 decembrie 1989.
2  Asociatii / Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov Decembrie 1989” / Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari... : Noiembrie 05, 2013, 11:35:56
Datorita faptului ca nu am fost lasat sa postez,ma retrag de pe acest forum.

Draga Demi, te rog sa definesti ce inseamna "nu am fost lasat sa postez". Este o rugaminte legitima, pentru ca nu vrau ca membrii acestui forum sa ramana cu impresii gresite, cum ar fi - sugerez doar doua situatii, dar ar putea fi mai multe - faptul ca eu te pandesc ca sa-ti sterg mesajul in momentul in care postezi. Sau, alta varianta, ca cineva te-a sechestrat si-ti da peste degete cu rigla in momentul in care te prinde postand pe acest forum.
Daca as fi incercat sa va controlez postarile, as fi introdus, ca pe atatea alte forumuri, o perioada pentru validarea postarilor si as fi lasat sa treaca numai ceea ce consideram ca este ok din punctul meu de vedere. Daca nu procedez astfel, e si din cauza ca va respect libertatea de exprimare si expresie, pentru ca va respect pe toti cei care va exprimati pe Forum in general si pe revolutionari in mod deosebit.
Am mai explicat de cateva ori de ce nu apar unele postari, sau de ce banuiesc ca se intampla asemenea neplaceri. Mi s-a intamplat si mie, de mai multe ori, sa constat ca textul scris nu apare. Cauzele sunt simple de cele mai multe ori si tin de timpul trecut de la logare (dupa cateva minute logarea exipra, chiar daca cel logat nu a scris nimic), sau de frecventa prea mare a postarilor (se posteaza un mesaj si se incearca o noua postare imediat dupa cea anterioara), sau mesajul e prea lung, are prea multe caractere (in acest caz apare un mesaj de avertizare, scris cu rosu), sau pur si simplu doi useri au dat comanda de postare simultan – mi s-a intamplat de doua ori, deci si acest fenomen e real, desi cred ca se intampla foarte rar). De asemenea, un fisier atasat, care are aproape, sau peste 1Mb, duce la blocarea postarii.
Acestea sunt cateva dintre motivele respingerii automate a mesajelor, dar mai sunt si altele, chiar si unele pe care nici eu nu le cunosc. Cand patesc asemenea neplaceri, fie iau o pauza, fie caut solutii alternative, dar nu spun ca “nu am fost lasat”, pentru ca ar insemna sa ma acuz pe nedrept pe mine insumi. Nu neg ca ai incercat sa postezi ceva si n-ai reusit. Neg doar intentionalitatea negativa in ceea ce ma priveste. De la o afirmatie de-a ta, nefondata, s-a ajuns la ditamai “rebeliunea” pe forum, dar nu e decat o furtuna intr-un pahar de apa, in care s-a uitat sa se puna o pastila de calmant.

3  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Iulie 25, 2011, 22:44:08
COMUNICAT

BLOCUL NAŢIONAL AL REVOLUŢIONARILOR - 1989 ROMÂNIA  aduce la cunoştinţa tuturor revoluţionarilor că MITINGUL DE PROTEST programat a se desfăşura în ziua de 27 iulie 2011, cu începere de la orele 12.00 în faţa Palatului Cotroceni, nu se va mai organiza întrucât nu s-a primit Autorizarea legală.
Menţionăm că se vor organiza MITINGURI DE PROTEST, miercuri 03 august 2011, începând cu orele 12.00, în toate judeţele, în faţa Prefecturilor.

Preşedinte,
Dorin Lazăr Maior

4  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Decembrie 08, 2010, 12:19:41
INVITATIE
________________________________________
Federatia Romana a Fostilor Detinuti Politici Luptatori Anticomunisti
si
Fundatia "Ion Gavrila Ogoranu"

________________________________________
organizeaza

Vineri 10 Decembrie 2010, ora 9,oo,
la FORTUL 13 JILAVA (Valea Piersicilor),
o ceremonie in memoria
LUPTATORILOR ANTICOMUNISTI PARASUTATI
DE AVIOANELE MILITARE AMERICANE
si executati la 31 octombrie 1953
.

Cei care doresc sa participe sunt rugati sa transmita prin e-mail sau telefonic numele, prenumele, seria si numarul actului de identitate (aceste date sunt necesare pentru intrarea in perimetrul de protectie al penitenciarului JIlava, conform normelor legale in vigoare).

Autocarul pleaca la ora 8,oo de pe str. Schitul Magureanu (langa gardul Gradinii Cismigiu, peste drum de Facultatea de Sociologie).

Cei care vor veni la Jilava cu mijloace proprii de transport, se vor prezenta la ora 9,oo in fata portii principale de intrare in penitenciar cu actul de identitate si invitatia.

Relatii la tel. 0722749249 // 0731807061 // e-mail: ppp1993@gmail.com.

Florin Dobrescu,
Secretar al
Fundatiei Ion Gravrila Ogoranu
5  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: CONGRESUL BNR : Decembrie 04, 2010, 00:40:54
     BLOCUL NAŢIONAL AL REVOLUŢIONARILOR  - 1989 ROMÂNIA 
                 H.J. Nr. 1 / P.J.  / FED. / 18 februarie 2003 - Tribunalul Bucureşti - Secţia 3 Civilă
             BUCUREŞTI, STR. NICOLAE BĂLCESCU NR.17-19, ET. I, AP.16
           Preşedinte Dorin Lazăr Maior - tel : 0732026348 ;Tel/fax: 0268 41 02 12


COMUNICAT



BLOCUL NAŢIONAL AL REVOLUŢIONARILOR DIN DECEMBRIE 1989 – ROMÂNIA va organiza un Congres Extraordinar vineri, 10 decembrie 2010.
Lucrările Congresului Extraordinar se vor desfăşura  în  Sala „C.A. Rosetti”, Palatul Parlamentului, Intrarea A 3, S2 (intrarea dinspre Parcul Izvor). Accesul delegaţilor se va face începând cu ora 10,00. Prezenţa celor acreditaţi este obligatorie la ora 10,00.
Pentru buna desfăşurare a organizării şi accesului la Lucrările Congresului, solicităm tuturor organizaţiilor de revoluţionari, membre B.N.R.1989, să transmită un tabel nominal care să cuprindă: numele şi prenumele, B.I./C.I. (seria şi numărul) fiecărui delegat. Acestea vor fi transmise preşedinţilor responsabili de zonă sau la tel/fax: 0268410212, e-mail butnarumariana@gmail.com.
Precizăm că nu suntem responsabili de încercările unora de a scinda mişcarea revoluţionară, care până acum a acţionat coerent, permanent şi unit pentru apărarea idealurilor Revoluţiei din Decembrie 1989 şi a intereselor revoluţionarilor.
Dorim să rămânem uniţi, să nu uităm că dictaturile au fost vremelnice, iar în Decembrie 1989 am luptat împotriva dictaturii ceauşiste pe care am doborât-o.
Astăzi ne aflăm în faţa unei dictaturi „portocalii” şi nu vom permite niciodată ca mişcarea revoluţionară să fie folosită de aceasta pentru a umilii poporul român, ţinându-l în foame şi frig, la fel ca şi în timpul dictaturii ceauşiste.
Congresul care se doreşte a fi organizat pe data de 11.12.2010 de către Secretarul de Stat George Costin, folosind instituţiile statului ca mijloc de presiune asupra revoluţionarilor, care să nu uităm că în primele zile ale Revoluţiei au luptat inclusiv împotriva gărzilor patriotice, este probabil pentru a-i crea o altă legitimitate lui Doru Mărieş, care a fost numit de curând în funcţia de „consilier pentru problemele revoluţionarilor” al Preşedintelui României Traian Băsescu.
Oare Doru Mărieş poate fi comparat cu DAN IOSIF?
De ce nu a încercat George Costin organizarea acestui Congres înaintea numirii în funcţia de Secretar de stat?
Se doreşte prin acest congres crearea unei noi platforme de lansare a ideilor denigratoare la adresa Revoluţiei şi revoluţionarilor, idei emise de Doru Mărieş care nici măcar nu deţine un titlu conferit în baza Legii nr.42/1990?
Federaţia «Blocul Naţional al Revoluţionarilor 1989 – România» va lupta în continuare pentru unitatea revoluţionarilor, aşa cum a făcut de la înfiinţare, din anul 2003, aceasta constituindu-se prin unificarea celor trei Uniuni de revoluţionari existente la nivel naţional: U.N.O.R.D.1989, C.O.R.D. 1989 şi A.C.O.R.D. 1989.




                     
Preşedinte
B.N.R. 1989 şi A.L.R.U.E. Braşov Decembrie 1989,
 DORIN  LAZĂR  MAIOR

Braşov ,
03 decembrie 2010
6  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Mai 21, 2010, 08:37:42
Ieri, la al XVIII-lea Congres al Asociatiei Internationale a Fostilor Detinuti si Persecutati Politic din fostele tari comuniste, INTER ASSO, a depus cerere de intrare in organizatie si cea mai mare asociatie a fostilor detinuti politic din Republica Moldova. Lucrarile Congresului continua in Sala "Europa" de la Hotel Aro Palace.
7  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Mai 20, 2010, 10:38:14
INSTITUTIA PREFECTULUI- JUDETUL BRASOV
CANCELARIA PREFECTULUI

B-dul Eroilor nr. 3-5, Braşov, tel : 0268-412.156
_______________________________________

COMUNICAT DE PRESĂ



Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politic din România organizează la Braşov, în perioada 19 – 23 mai 2010 al XVIII-lea Congres al Asociaţiei Internaţionale a Foştilor Deţinuţi şi Persecutaţi Politic din fostele ţări comuniste, intitulată INTER ASSO.
Organizarea de către Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politic din România a acestui eveniment a fost hotărâtă la ultimul congres desfăşurat în Albania şi are ca scop apărarea drepturilor şi intereselor legitime ale membrilor săi, precum şi restabilirea adevărului istoric cu privire la evenimentele din perioadele totalitare.
Congresul va reuni personalităţi de marcă din ţară şi străinătate care au avut un rol decisiv în dărâmarea regimurilor comuniste din spaţiul ex-sovietic, reprezentanţi ai unor instituţii academice romaneşti şi europene, preşedinţi ai celor mai importante organizaţii anticomuniste. În cadrul congresului se va lansa un album cu imagini din temniţele şi lagărele de muncă, cu texte traduse în germană, rusă, engleză şi română.



PROGRAM
MIERCURI, 19 MAI 2010

Sosirea invitaţilor

JOI, 20 MAI 2010

10h00   - 10h20      Deschidere oficială (Hotel Aro Palace – Sala Europa)

10h20 – 10h40      Pauză de cafea

10h40 – 13h00      Lucrările congresului

15h30   Depunere de coroane la monumentul A.F.D.P.R. de lângă Teatrul „Sică Alexandrescu”



VINERI, 21 MAI 2010

10h00 – 11h00      Lucrările congresului

11h00 – 11h15      Pauză de cafea

11h15 – 13h00      Lucrările congresului



SÂMBĂTĂ, 22 MAI 2010

10h00 – 11h00      Lucrările congresului

11h00 – 11h15      Pauză de cafea

11h15 – 12h00   Închiderea festivă a congresului – Instituţia Prefectului Judeţul Braşov, Primăria Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov vor acorda diplome participanţilor

12h00 – 13h00      Conferinţă de presă



DUMINICĂ, 23 MAI 2010

Plecarea invitaţilor


61/19 mai 2010                                                           BIROUL DE PRESĂ
8  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Mai 20, 2010, 10:28:40
Astazi, la Brasov, au inceput lucrarile celui de al XVIII-a Congres INTER ASSO (al Asociatiei Internationale a Fostilor Detinut si Persecutati Politic din fostele tari comuniste). Redam mai jos comunicatul de presa al Prefecturii Brasov, asa cum l-am primit de la Biroul de presa al institutiei.
9  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Mai 11, 2010, 22:05:40
Pe site-ul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989, la adresa www.sspr.gov.ro/index.php?comunicate&id=172, exista urmatorul comunicat:

În vederea tipăririi certificatelor de revoluţionari a fost transmisă la Imprimeria Naţională o listă cu 2.340 luptători. Pentru a vizualiza lista dati click pe fisierul atasat...
10  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Re: BASARABIA ACUM ! : Martie 04, 2010, 20:45:04
Accesarea optima a Forumului se face prin interfata principala - www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php#2 - de unde puteti accesa fiecare sectiune si fiecare subiect in parte. Ca sa vedeti unde au aparut postari noi, urmariti datele din dreapta fiecarui subiect, unde puteti citi data si ora ultimei postari. Nu va recomandam intrarea prin View the most recent posts on the forum, pentru ca se poate gresi foarte usor locul unde doriti sa dati un raspuns. Credem ca astfel se explica numarul mare de raspunsuri gresit postate.
Ultimele postari de la acest subiect vor fi sterse pentru a evita escaladarea conflictului.
11  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Re: ABERATII ! (?) : Februarie 19, 2010, 10:18:49
Daca s-a comis sau se va comite o greseala, va rog sa o semnalati la "Forum", "Forum - Tehnic - Sugestii, probleme, neclaritati legate de forum", sau pe adresa de e-mail a Portalului.
1 daca stergem o postare, trebuiesc sterse si raspunsurile primite, altfel ceea ce se scrie pe forum devine si mai confuz,
2 textul sters din greseala, daca este o greseala, poate fi reintrodus de autor si va ramane pe Forum,
3 dupa ce vom sterge acest dialog, va rog sa semnalati la adresa potrivita orice alte nemultumiri sau sugestii,
4 rugam membrii forumului sa nu mai creeze subiecte paralele, iar cand deschid unele noi, sa le scrie numele corect.
5 va rugam sa respectati specificul fiecarui subiect, iar cand aveti un text greu de incadrat, sa va folositi de un subiect special creat pentru asemenea situatii, cum ar fi "Alte discutii".
12  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Re: ABERATII ! (?) : Februarie 18, 2010, 22:44:12
Motivul a fost expresia "fraiere". S-a considerat ca va incepe o noua serie de jigniri si s-a dorit evitarea ei. Ati primit raspunsul. Sunt foarte multe interventii pe portal care ar terbui sterse. Postarile de aici, legate de aceasta chestiune, vor fi si ele sterse. In curand, interventiile care vor contine insulte vor fi eliminate fara a se mai ofeti alte explicatii.
13  Discutii generale / Forum / Re: Forum - Tehnic - Sugestii, probleme, neclaritati legate de forum : Februarie 18, 2010, 11:26:52
Va rugam sa respectati o minima disciplina a interventiilor dvs. pe Forum. Acest subiect este destinat, asa cum precizeaza denumirea sa, sugestiilor si problemelor legate de Forum. Textele care nu au legatura cu acest subiect vor fi sterse. Va rugam sa le repostati la subiectele compatibile
14  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Re: ABERATII ! (?) : Februarie 18, 2010, 11:11:48
Ce postari s-au sters?
15  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: DOAMNA MAGDA ROTARU ARE NEVOIE DE NOI, SA-I FIM ALATURI : Septembrie 09, 2009, 12:29:09
Am fost sesizati de fiica doamnei Maria Magdalena Rotaru ca o cunostinta de familie, cautand pe Google imagini ale defunctei, ar fi gasit fotografii de la inmormantare, cu mama ei in sicriu, postate pe acest Forum. Familia nu are nimic impotriva postarii unor fotografii care sa contina cadre generale de la tristul eveniment, dar se opune prezentarii indeaproape a chipului mamei in sicriu, pentru care motiv a cerut scoaterea respectivelor fotografii. Noi nu am gasit nimic de acest fel pe www.portalulrevolutiei.ro. Am cautat si noi cu ajutorul Google, dar nici asa nu am gasit asemenea imagini. Ar fi o adresa unde, putem presupune, ar fi putut exista un asemenea material fotografic dar, asa cum am precizat, aceasta este o simpla prezumtie: la prima adresa gasita prin cautarea Google, http://www.asociatia21decembrie.ro/?p=3714, este afisat textul "Sorry The Topic Have Been Removed", fiind posibil ca asemenea fotografii sa fi existat acolo anterior, dar sa fi fost sterse. Pentru a preveni orice scapare in ceea ce ne priveste, va rugam sa ne sesizeze daca exista, la un subiect oarecare de pe Forumul nostru, asemenea fotografii postate. Va multumim.
Pagini: [1] 2 3