Main Content:

Pagini: [1] 2 3 ... 10

 1 
  : Martie 18, 2019, 23:39:49  
Creat de Marius - Ultimul mesaj de către Gheorghe Iosif

 2 
  : Martie 18, 2019, 23:17:45  
Creat de Marius - Ultimul mesaj de către Gheorghe Iosif
Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989
www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2266950133521361&id=2237248819824826
14 martie la 15:18 ·

În anul împlinirii a 30 de ani de la izbucnirea, desfășurarea și victoria Revoluției Române din Decembrie 1989,
Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989

vă invită la conferința publică

Evoluții economico-sociale și stări de spirit în România Anului 1989

Conferențiază:

Dr. Liviu ȚĂRANU

Dr. Ana Maria SIMA

Manifestarea se va desfășura în date de 21 martie 2019, ora 15.30 la sediul IRRD,
Sala Liviu Cornel Babeș
Strada C. A. Rosetti nr. 33, sector 2, București

 3 
  : Martie 18, 2019, 20:14:39  
Creat de nor - Ultimul mesaj de către Gheorghe Iosif

www.dantanasa.ro/exclusiv-bustul-criminalului-de-romani-karoly-kratochvil-amplasat-la-targu-secuiesc-fara-avize-legale/?fbclid=IwAR0KzOg92fDOe0xI5jAkYHXJs_J0vzECwusI9-Witn-cT54xu8J1eOn39u4
Luni, 18 martie 2019

EXCLUSIV. Bustul criminalului de români Károly Kratochvil, amplasat la Târgu Secuiesc FĂRĂ avize legaleUn bust al lui Károly Kratochvil, comandant al Regimentului 4 Infanterie Honvezi din compunerea Brigăzii 39 Infanterie Honvezi și comandant al Diviziei Secuiești stă amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc fără avizele legale.
Vezi și Reţeta ungurească de fabricare a eroilor. Studiu de caz: Károly Kratochvil
Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, lider al organizației județene Covasna a UDMR, a participat în data de 17 ianuarie a.c. la Târgu Secuiesc la o depunere de coroane de flori la bustul lui Károly Kratochvil, un ofițer al armatei austro-ungare (detalii aici).

Károly Kratochvil a comandat Regimentul 4 Infanterie Honvezi din compunerea Brigăzii 39 Infanterie Honvezi și apoi Divizia Secuiască.

Vezi și UDMR-istul Tamas Sandor îi ține locul condamnatului pentru terorism Beke Istvan la bustul lui Károly Kratochvil
Istoricul Marius Diaconescu consideră că Károly Kratochvil este un criminal de război transformat în erou de propaganda maghiară.

„Istoricii maghiari îi atribuie lui Kratochvil şi trupelor sale de mercenari, aşa-numita „Divizie secuiască”, meritul de fi oprit avansarea armatei române. Românii s-au oprit din cauza condiţiilor stabilite de reprezentanţii Antantei, care au impus o nouă linie de demarcaţie în zona Ciucea-Huedin – Zalău – Sighet. În aprilie 1919, când s-a dat ordin de atac, aceste trupe de mercenari secui au fost spulberate de armata română. Károly Kratochvil a fost luat prizonier şi închis în lagărul de la Braşov. Mercenarii secui de sub conducerea lui Károly Kratochvil s-au remarcat prin terorizarea populaţiei româneşti. Izvoarele istorice atestă atrocităţile secuilor lui Kratochvil faţă de români: jefuirea şi maltratarea românilor aflaţi în teritoriul de dincolo de linia de demarcaţie, arestarea fruntaşilor români, dezarmarea gărzilor naţionale româneşti şi arestarea comandanţilor lor etc.

Nici măcar să-şi îngroape morţii în linişte nu i-au lăsat pe români. În 26 Februarie 1919, în timpul slujbei de înmormântare a patriarhului luptei naţionale a românilor ardeleni, George Pop de Băseşti, secuii au tras cu mitralierele asupra românilor din cimitir!

Secuii lui Károly Kratochvil sunt autorii crimelor din Oradea: asasinarea liderilor românilor Ioan Ciordaş şi Nicolae Bolcaş în 3 Aprilie 1919! Unii pasează responsabilitatea acestor asasinate regimului lui Béla Kun, asasinii fiind consideraţi secui bolşevizaţi. Fals, vina morală nu îi aparţine lui Béla Kun şi regimului bolşevic, pentru că în regiunea Oradea activau de câteva luni trupele de mercenari secui organizate de Károly Kratochvil şi tovarăşii săi” (detalii aici).

Halucinant este faptul că, în mod ilegal, cultul personalității acestui criminal de război este promovat în spațiul public chiar de către membrii ai UDMR care îl glorifică fără jenă Kratochvil.

Bustul lui Kratochvil este amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc fără a avea avizele legale în vigoare, după cum reiese dintr-o adresă a Direcției Județene pentru Cultură Covasna.

Astfel, potrivit DJC Covasna, bustul lui Kratochvil este amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc, pe domeniul public, fără a avea avizele legale din partea Primăriei Târgu Secuiesc, condusă de UDMR-istul Bokor Tibor, încă din anul 2009.

FOTO: Liderul UDMR Tamas Sandor, cu pălărie, la bustul lui Károly Kratochvil, 17 ianuarie 2019, facebook.com

 4 
  : Martie 18, 2019, 19:57:40  
Creat de nor - Ultimul mesaj de către Gheorghe Iosif

 5 
  : Martie 18, 2019, 17:44:44  
Creat de nor - Ultimul mesaj de către Lucian Radulescu
Mult mai recent  (am mai povestit asta aici) ... Avand o conv. tel. cu  ' ranitu' '  Hamar, - bunul si  'deosebitul'  prieten al lui S.Mester -, l-am intrebat ce parere are despe asasinarea abominabila a unor militieni in '89. 
Raspunsul sau a fost  (aprox.)  :  ''Au meritat ... meritau si mai rau ... '' ... 'Mai rau'   ?!?   ?!?   ?!?
L-am sunat si pe Mester S.  (era inainte de numirea sa ca S.S.)  sa-i cer parerea despre  'convingerile'  anuntatului sau viit. colaborator ...

 6 
  : Martie 18, 2019, 17:14:01  
Creat de mercurie - Ultimul mesaj de către Lucian Radulescu
M-am referit strict la autorii paginii  (sau cum ii zice; nu-s  'specialist'  in  "feibuc").  Nu pot sustine sau crede ca, intr-adevar, lupta pt. Romania ... din moment ce nu stiu cine  'o face'  (declarativ).  Si Klaus, Traian, Oprea (si-ala si-ala Grin), Bot, 'Ceausescu', Rares B., Maries, Sandy, M.M. si  f.f.f.m.a. clameaza acelasi lucru ...

 7 
  : Martie 18, 2019, 16:59:38  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către NVal
Tudorel Toader si Augustin Lazăr și toate instituțiile implicate:
Ce așteptați? De ce nu-l executați silit pe sas, măi trădătorilor?

Mai sunt două săptămîni și i se prescrie datoria!


 8 
  : Martie 18, 2019, 16:54:36  
Creat de nor - Ultimul mesaj de către NVal
15 martie 1848 – o zi neagră pentru umanitate!
http://www.ziarulnatiunea.ro/2014/09/10/15-martie-1848-o-zi-neagra-pentru-umanitate/?fbclid=IwAR3Kr8GxPr-dEmWRtlwfyvlB_SMqirdnycNJEEmBFIQS9uW8nZGRLCAxLKk
10 septembrie 2014


Mă voi opri la semnificaţia reală a datei de 15 martie 1848, sărbătorită ca veritabilă “zi naţională a ungurilor de pretutindeni”. În realitate – şi acest lucru trebuie spus răspicat- acea zi a fost una neagră pentru Europa Centrală şi de Sud-Est şi pentru Umanitate, în general. S-a pus la cale un complot în toată regula, în scopul anexării Ardealului (care, anterior, era o provincie autonomă în cadrul Imperiului Habsburgic, avînd o conducere proprie) la Ungaria, deşi structura populaţiei din Transilvania istorică, Banat, Crişana şi Maramureş arăta, în perioada respectivă, cam aşa: 2.400.000 de români, 430.000 de secui, 400.000 de unguri (nobilimea aparţinea, în mare majoritate, acestei etnii), 200.000 de saşi şi 100.000 de şvabi. La 15 martie 1848, avea să fie făcut public “Programul Revoluţiei Maghiare”, care prevedea, ca ultim punct, unirea Transilvaniei la Ungaria. Bineînţeles, fără consultarea prealabilă a majorităţii româneşti, care reacţionează vehement, printr-un alt document istoric, şi anume “Programul Revoluţiei Române din Transilvania”, aprobat la Adunarea Naţională de la Blaj din 3/15 mai 1848. Românii respingeau alipirea Ardealului la Ungaria şi declarau că dacă aceasta va fi, totuşi, proclamată unilateral, “naţiunea română va protesta solemn şi nu o va recunoaşte”.

A urmat unirea forţată şi, imediat, s-a declanşat o cumplită prigoană antiromânească: cine protesta împotriva “unirii” era arestat, bătut şi chiar spînzurat. Românii nu s-au speriat, însă, de aceste abuzuri şi ameninţări, astfel că au continuat să protesteze. Autorităţile administrative maghiare au declanşat represaliile. Primul masacru împotriva românilor a fost cel de la Mihalţ, din 2 iunie 1848, cînd au fost ucişi 30 de români, alţi 50 fiind răniţi. Masacrele declanşate de nobilime împotriva satelor româneşti s-au ţinut lanţ, aşa că, în vara lui 1848, în spînzurători atîrnau o mulţime de români. Apoi, în decembrie 1848, a intrat în acţiune “Armata Revoluţionară Maghiară”, condusă de generalul polonez Josef Bem, oaste de strînsură, formată din polonezi, ruşi, austrieci, slovaci! Aceşti mercenari odioşi, puşi pe jafuri şi silnicii, au măcelărit peste 40.000 de români, dintre care cei mai mulţi nu au fost ucişi în luptă, ci au fost, efectiv, executaţi: bărbaţi, femei, copii daţi morţii numai pentru “vina” de a fi fost români. De bună seamă, pe atunci nu se auzise de “drepturile omului”, ori de conceptul de “crime împotriva Umanităţii”.

Astăzi, aceste “detalii” ale evenimentelor din 1848-1849 se omit, cu premeditare. Se ascund crimele, iar călăii sunt “inocentaţi”. Se ridică monumente ale “libertăţii” (sic!), în cinstea celor care, cu sabia în mînă, din goana cailor, au spintecat femei şi prunci. Se scriu tomuri mincinoase prin care se încearcă “demitizarea” istoriei adevărate şi transformarea ei într-un borş telenovelistic, numai bun de adormit simţurile unui popor flămînd, trist şi fără speranţă. Şi, peste toate, UDMR este la guvernare, membru de seamă al coaliţiei de la Putere care, încă, dă linia directoare în România. Pentru cîtă vreme şi în ce condiţii, asta depinde de noi toţi, de modul energic sau, dimpotrivă, blazat, în care vom reacţiona la imperativele prezentului.

 9 
  : Martie 18, 2019, 16:51:49  
Creat de mercurie - Ultimul mesaj de către NVal
Nu înseamnă că nu e adevărat. Sau chiar susțineți că nu ar fi?

 10 
  : Martie 18, 2019, 16:34:53  
Creat de oleoleole - Ultimul mesaj de către Lucian Radulescu
Fiindca nu merge facebook-ul mi-am zis sa vad ce mai e nou pe portal.Tin sa-l fericit pe stahanovistul LT Radulescu pentru munca sa neostoita , in trei schimburi , cu netarmurita daruire pentru PSD si ridicarea acestuia pe cele mai inalte culmi de ridicol si mitomanie ! (Aplauze indelungate , nesfirsite , scandari etc.!). Mizeria aia neconstitutionala de SIIJ adica sectia PSD de cotonogit magistratii a trecut cu bine , ce surpriza , de Curtea Rosie a PSD-ului ! Nu-i nimic , magaria va fi atacata pe cale de exceptie la CJUE ( Curtea de Justitie a UE ) ca doar n-o sa-i lasam pe sobolanii rosii sa-si faca de cap in stil Erdoganist !
Eu zic sa-ti faci provizii ... Kiss    Am auzit - pe surse -, Shocked  ca intra-n greva si "a lu' Zuck  'AL'  erberg" ... sau ... ''fugi nebun ... vine rusii'' ... Grin

Pagini: [1] 2 3 ... 10