Main Content:

Pagini: [1] 2 3 ... 10

 1 
  : Februarie 20, 2017, 17:54:50  
Creat de cornel(jilava) - Ultimul mesaj de către remus43de
Cotidianul a publicat saptamana trecuta, in 15 februarie, un articol important al doctorului Razvan Constantineescu,
http://www.cotidianul.ro/fascismul-civic-si-succesul-sri-in-piata-victoriei-cauze-si-efecte-296170.


Punct de vedere
Fascismul civic și succesul SRI în Piața Victoriei – cauze și efecteAşa cum bine spunea domnul Constantin Gheorghe, „SRI a devenit principala ameninţare la adresa securităţii naţionale! Este ieşit de sub orice fel de control, deţine sume uriaşe de bani, controlează toate instituţiile statului, până la cea mai măruntă, este supradimensionat şi creşte permanent în dimensiuni şi putere. Nu mai are nevoie de intermediari pentru a conduce ţara, de fapt, pentru a o oferi pe tavă celor care o ocupă şi o jefuiesc. SRI a distrus democraţia, a distrus partidele politice, sindicatele, societatea civilă. Distruge orice formă de solidaritate socială şi naţională“. Total de acord!
Fără a mă referi aici la legitimitatea şi corectitudinea a ceea ce s-a întâmplat în Piața Victoriei şi în ţară, o să pornesc de la premisa clară că cei care au organizat totul sunt oameni ai unui SRI disperat şi presat. Acest lucru este la fel de vizibil ca Arcul de Triumf când stai lângă el… În primul rând, vorbim despre scopurile mitingurilor, iar faptul că aceste manifestaţii au fost excepţional organizate din toate punctele de vedere elimină din start caracterul spontan. Sunt de apreciat organizarea impecabilă şi coordonarea din mers, care au permis ca – şi în urma unor sincope pe parcurs (eşecul incendierii clubului Bamboo) – planul să fie dus mai departe fără fisuri. Disperarea este ilustrată de uriaşul efort logistic, la nivel naţional (niciodată folosit până acum în oraşe de provincie), cu activarea maximală a resursei interne de „acoperiţi“, dar şi din toate instituţiile publice (DNA, CSM, Parchet General etc.), pe lângă cunoscuţii din aşa-zisa societate civilă, ONG-uri, inclusiv cei din extern, plata unor interviuri în publicaţii mai mult sau mai puţin importante, atragerea imediată, pe diverse canale, a zeci de corespondenţi la Bucureşti şi Cluj, organizarea militară din Piaţa Victoriei (unde se strigau numai anumite sloganuri şi se acceptau numai un anume tip de bannere), copierea unor idei din manifestaţiile de la Kiev şi din Polonia etc. Vorbim totuşi despre un serviciu cu 32.000 de mii de angajaţi (cei oficiali) – comparativ, de exemplu, cu FBI, care are 35.000 (la o populaţie de 15 ori mai mare) – şi care are un buget de 1,9 miliarde de lei (0,25% din PIB!). La câte resurse s-au aruncat în luptă, bătălia e „care pe care“, altfel nu s-ar fi permis utilizarea atâtor mijloace şi cheltuirea atâtor fonduri.

Scopuri directe:
1. Refacerea popularităţii preşedintelui Iohannis, care s-a aflat, în tot cursul anului 2016, pe o pantă abrupt descendentă, cu măreaţa contribuţie a guvernului Zero-Cioloş, onestul, modestul şi cinstitul.
2. Lichidarea economică a A3 și RTV (care au creat mari deservicii sistemului) prin cooptarea marilor multinaţionale şi influenţarea lor să îşi retragă publicitatea.
3. Creşterea popularităţii Codruţei Kövesi, grav afectată de scandalul Ghiţă şi de achitările ruşinoase pe care le încasează DNA pe bandă rulantă în cauze de răsunet.
4. Determinarea scăderii în popularitate a PSD şi ALDE, care, şi după alegeri, îşi păstraseră o tendinţă de creştere în sondaje (dacă acest punct s-a realizat sau nu, e dificil de spus, pentru că, odată cu prăbuşirea PNL, asta însemnând, probabil, între o treime şi jumătate din intenţia de vot, o parte din electorat s-a transferat spre ALDE, o parte spre PSD şi o parte spre USR – din acest motiv, preşedintele, când a vorbit în Parlament, a spus răspicat că „alegerile anticipate sunt prea mult“).
5. Trimiterea în uitare a scandalului Ghiţă şi a trecerii în rezervă (?) a lui Coldea, concomitent cu faptul că, din punct de vedere penal, nici Florian Coldea, nici Elena Istode (şefa întregii structuri de acoperiţi, adică exact cei care au fost folosiţi din plin la aceste manifestaţii) nu sunt cercetaţi în niciun fel (!)
6. Abaterea atenţiei de la problemele cu adevărat importante ale societăţii – precaritatea dotărilor sistemului sanitar, tăierile masive de păduri, lipsa autostrăzilor, dictatura ANAF etc.
7. Abaterea atenţiei de la faptul că Guvernul face exact ce s-a promis în campanie.
8. Abaterea atenţiei de la dosare penale aflate în lucru sau în judecată.
9. Crearea unei falii profunde între români prin aplicarea în practică a dictonului „dezbină şi cucereşte“ şi consacrarea unor tendințe fascistoide pentru folosirea lor ulterioară în viitoarele alegeri.
10. Creşterea substanţială a USR în dauna PNL, cu scopul clar de a prăbuşi PNL.
11. Eliminarea unui ministru al Justiţiei extrem de incomod.
12. Slăbirea autorităţii lui Liviu Dragnea pentru că atinsese un nivel îngrijorător.
13. Spargerea PSD.
14. Blocarea programului economic de investiţii al Guvernului, care – atenţie! – fără modificarea abuzului în serviciu nu se poate face, deoarece tot ce înseamnă structură decizională este paralizată de frică să semneze orice, ca urmare a miilor de dosare care au fost instrumentate sau sunt pe rol privitoare la această „infracţiune“.
15. Exercitarea unei uriaşe presiuni în scopul clar ca Guvernul să renunţe la adoptarea unor măsuri protecţioniste prin supraimpozitarea multinaţionalelor, mărirea redevenţelor etc.
16. (Şi nu în cele din urmă) o demonstraţie de forţă pentru a se vedea cine este de fapt stăpânul (apropo de zicerea preşedintelui Iohannis despre „cei care-şi închipuie că acum ei conduc...“).

Scopuri secundare (...) cu efecte pe termen mediu şi lung:
1. Slăbirea în general a statului prin crearea impresiei că acesta este, de fapt, neguvernat, poate chiar neguvernabil, cu consecinţa directă a reducerii fluxurilor externe de finanţare şi creşterea costului eventualelor împrumuturi pe care am avea nevoie să le facem.
2. Împiedicarea prin orice mijloace ca PSD să îşi pună în aplicare programul de guvernare.
3. Prelungirea artificială a unei crize politice (de fapt, inexistente!) prin solicitarea demisiei unui guvern legitim ales.
4. Împingerea cu orice preţ a ţării în criză pentru a se putea justifica încheierea unor noi acorduri cu FMI şi ceilalți, care să garanteze monitorizarea mult mai strictă a întregii politici interne.
5. Renunţarea la politicile care să încerce încetinirea ieşirii capitalului din România.

Cheile organizării impecabile a acestor tulburări „spontane“:
a. mesajele „în clar” transmise prin intermediul Realitatea TV, în special din emisiunea „Jocuri de putere”, majoritatea fiind lansate de Rareș Bogdan (vezi echivalenţa cu alegerile prezidenţiale din 2014);
b. utilizarea maximală a reţelelor de Facebook prin implicarea câtorva zeci de firme care, la rândul lor, au câteva zeci de trolli fiecare, plătiţi „la bucată“ („la postare“), un singur troll putând deservi circa 300 de conturi; eu însumi am blocat, în săptămâna care a trecut, peste 1.000 (!) de conturi cu sub 150 de prieteni în listă şi care mă asaltau cu înjurături sau propagandă, asfixiindu-mi postările;
c. simplificarea extremă a mesajului (pentru că un mesaj este cu atât mai penetrant cu cât este mai simplu): „penalii“, „noaptea, ca hoţii!“;
d. orientarea ţintei mesajului exact în zona USR şi a bazinului votanţilor lor, adică cei care lucrează în multinaţionale: „Jos corupţii!“, „Susţinem statul de drept!“;
e. radicalizarea mesajului „La puşcărie!“;
f. translatarea mesajului împotriva PSD: „ciuma roșie” (similar campaniei împotriva lui Ponta din 2014).

Implicarea serviciilor germane
Pe lângă bani, logistică, oameni, fără un plan foarte bun, foarte bine executat şi corectat din mers, totul ar fi fost degeaba. Asta sugerează o conducere unitară a manifestaţiilor. Este evident că o singură persoană nu putea fizic să execute tot acest plan şi, mai ales, să-l ajusteze din mers, ceea ce duce la ideea compartimentării sarcinilor în cadrul unui comandament disponibil 24 din 24. Se putea face aşa ceva fără ştirea şefului SRI? Absolut exclus! Putea SRI să o facă singur? Având în vedere impresionanta dezvoltare externă, probabil că nu. Aşadar, ajutorul nu putea proveni decât de la cei direct interesaţi în scopurile asumate pe termen lung: de la serviciile germane. De ce serviciile germane se implică în răsturnarea Guvernului legitim ales? Pentru că Germania este cel mai mare investitor străin în România, iar firmele străine au în România rate de profitabilitate cel puţin de două ori mai mari ca în orice altă parte a Europei. E o chestiune de bani! Măsurile economice ale Guvernului le fac pur şi simplu să piardă bani, mulţi bani. Iar serviciile germane îşi ajută ţara (cum e şi normal!), nu lucrează împotriva ei, ca ale noastre! Până îşi va rezolva taica Trump problemele interne şi îşi va îndrepta atenţia şi asupra noastră, cam asta e situaţia...

Interesul Rusiei
Mai rămâne o ultimă întrebare: care este interesul Rusiei? Păi, acelaşi ca în ultima sută de ani: să destabilizeze, prin orice mijloace, orice din Europa sau din vecinătatea/anturajul SUA. Aici apare contradicţia clară cu propaganda care şi-a schimbat mesajul şi acum clamează că „PSD vrea să ne vândă ruşilor“, când tocmai cei care fac eforturi şi cedează (nepermis pentru niște câştigători detaşaţi ai unor alegeri), tocmai pentru a asigura stabilitate, sunt exact cei de la PSD. Băsescu, aşa nemernic cum este, a spus clar că suntem ţinta unui război hidrid în faţa căruia nu avem cum să ne apărăm. Nu PSD este în faţa unui asemenea război, ci toată ţara! Interesele de destabilizare ale vecinilor converg şi, în jurul nostru, Rusia strânge încet şi tacticos laţul: Moldova e roşie, Bulgaria, care, în principiu, contează mai puţin, bate şi ea spre roşu, Ucraina e dezmembrată, Ungaria e roşie cu accente naţionaliste, Serbia e roşie şi ea, practic nu mai avem niciun vecin de încredere.
La întrebarea „De ce protestele nu se sting?“, există trei explicaţii posibile:
I. Deşi organizatorii s-au retras, demonstraţiile continuă de la sine.
II. Rolul de organizator a fost preluat de alte structuri, interne sau externe.
III. Organizatorii nu s-au retras deloc, continuă alimentarea demonstraţiilor pentru îndeplinirea scopurilor pe termen mediu şi lung.
În condiţiile în care se preconizează (şi se „anunţă“ pe toate canalele) din nou 100.000 de oameni duminică seară pentru a cere demisia Guvernului, înseamnă că organizatorii, aceiaşi, nu s-au retras nicio secundă.

Încă nu s-a terminat
Până în 2012, apoi şi după, SRI a împiedicat prin orice mijloace orice manifestaţii, mitinguri (nu s-a ieşit în stradă nici la tăierea salariilor, nici la închiderea spitalelor, nici la erata CCR de la referendum), tocmai pentru că ştia că e nevoie de stabilitate, iar lipsa stabilităţii şi predictibilităţii ne-ar pune la pământ din punct de vedere economic. Acum, populaţia este îndemnată să iasă în stradă, schimbarea de orientare e radicală. De ce? Sacrifici o ţară doar pentru nişte interese politice efemere? Sau noi aveam un drum bine stabilit cu ani în urmă şi deodată vine un ţăran din Teleorman care acumulează brusc multă putere şi are tupeul să spună că nu e de acord? Şi toţi cei care s-au opus s-au dus la puşcărie, au fugit sau, pur şi simplu, au renunţat? Aşa cum arată lucrurile acum, vedem un grup mic de oameni care luptă împotriva tuturor, împotriva unor forţe uriaşe. Să vă pară rău de ei! Vor lupta şi vor muri pe câmpul de luptă. Pentru cretinii care nu înţeleg nimic, dar strigă „Huo!“. Sau, precum cei dinaintea lor, vor fi laşi şi vor încerca o pace ruşinoasă. Dar faptul va fi consemnat, cândva, în istorie: în acest moment, corespondenţii străini, cronicarii, sunt tot aici. Nu pleacă. Au fost probabil înştiinţaţi, prin canale diverse (surse), că mai urmează. Articolele în presa străină continuă. Luările de poziţie din partea unor influenţi oficiali europeni şi din partea UE continuă. Protestele continuă. Deci nu s-a terminat. E doar un intermezzo. Până revenim pe drumul stabilit.

Foto Timi Slicaru

 2 
  : Februarie 20, 2017, 11:06:33  
Creat de cornel(jilava) - Ultimul mesaj de către Mr. G

   Daca au trecut 3 ani si a cerutreabilitarea in instanta si sa admis atubci se sterge condamnarea din cazier

SUNTEM NEBUNI SA CE DRACU. EMIL E ELIBERAT CONDITIONAT.

Nu e eliberat conditionat... are o decizie penala desfiintata iar dosarul este retrimis spre judecare la instanta de fond.

Condamnarea penală
Pînă în decembrie 2004 a fost secretar de stat pentru problemele revoluționarilor. A fost învinuit de Departamentul Național Anticorupție că în această calitate ar fi virat nelegal 4 miliarde de lei vechi asociației de revoluționari pe care o conducea[4]. După alte surse, suma a fost doar de 3 miliarde lei vechi, iar problema legală o constituie faptul că la data semnării ordinului de plată Emilian Cutean nu mai avea calitatea de secretar de stat, fiind destituit cu puțin timp înainte[5]. În anul 2006, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție sub acuzația că ar fi folosit în interes propriu nu mai puțin de 85.500 de euro din banii alocați revoluționarilor de la bugetul de stat. La data de 15 iunie 2009 a fost condamnat la cinci ani de închisoare de Judecătoria Sectorului 1 al Capitalei, sentința nefiind definitivă.[6][7] La data de 4 aprilie 2011 a fost condamnat de către Tribunalul București la cinci ani de închisoare cu executare, sentința fiind atacată cu recurs la Curtea de Apel București.[8].
În data de 7 februarie 2012 i-a fost respins recursul de catre Curtea de Apel București, astfel că sentința din data la 4 aprilie 2011 a rămas definitivă.[3][9][10]
Curtea Europeană a Drepturilor Omului, printr-o hotărâre pronunțată în 2 decembrie 2014, a stabilit că în cadrul procesului penal lui Vasile Emilian Cutean i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil deoarece "primul complet de judecată investit cu examinarea dosarului reclamantului a fost schimbat in timpul procedurii derulate în fața instanței de fond" iar "judecătorul care l-a condamnat nu a procedat la audierea directă a reclamantului și a martorilor", audiere directă care nu s-a produs nici la instanțele de apel și recurs. Deoarece "disponibilitatea transcrierilor declarațiilor nu poate compensa atingerea adusă principiului nemijlocirii probelor", CEDO a obligat statul român la plata unor despăgubiri către domnul Cutean de 2400 euro daune morale și 1953 euro cheltuieli de judecatDesființare - condamnare penală
15.04.2016 - Curtea de Apel Bucuresti - Admite cererea de revizuire formulată de Cutean Emilian. Desființează decizia penală nr.274/R/07.02.2012 a Curții de Apel București, decizia penală nr.141/A/01.04.2011 a Tribunalului București, sentinta penală nr.442/15.06.2009 a Judecătoriei Sector 1 București.Trimite cauza spre rejudecare instanței de fond, Tribunalul București. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă.
Pronuntata in sedinta publica, azi, 15.04.2016. Document: Hotarare 664/2016 15.04.2016
sursa:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Vasile_Emilian_CuteanE ALT DOSAR, CARE A AVUT TERMEN LA INCEPUTUL LUNI.ESTE ELIBERAT INAINTE DE TERMEN.

 3 
  : Februarie 20, 2017, 11:02:28  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către Mr. G
GHEORGHE VASILE DE LA METROU-Mr.G eu nu te-am insultat,sunt apolitic,dar dvs. recunoasteti ca sunteti implicat politic,totusi PDL nu provine din FSN

http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=47.msg88311#msg88311
DA MARIUSE, PE MOTIV POLITIC, SI CEI CARE MA CUNOSC STIU CA POT SI DOVEDI CU PROBE. DAR SIMPLU PT TINE, FAPTUL CA CEI DE LA AS METROU ERAU IN FRUNTEA MITINGURILOR SI ACTIUNILOR PNL-ului SI PD-ului INPOTRIVA PSD-ului DESCENDENT DIN FSN SI PCR A FOST MOTIVUL PENTRU CARE DE LA SSPR PE TIMPUL LUI CUTEANU PLECAU PLECAU SPRE CPRD DOAR DOSARELE REVOLUTIONARILOR AGREATI POLITIC.ASTA A FOST.E BINE SA AVEM CURAJUL SA RECUNOASTEM ADEVARUL,ALA CARE ESTE


FARA ACTIUNILE DE LA PALATUL COPIILOR, STRASBOURG(INPREUNA CU AS21DECEMBRIE), PALATUL VICTORIA(PESTE 6 LUNI DE PROTEST LA POARTA GUVERNULUI), NU SE DEBLOCAU PLATILE INDEMNIZATIILOR NICIODATA, INDIFERENT DE PARTIDUL DE LA GUVERNARE.S-A DOVEDIT IN MOMENTUL CIND , PSD-PONTA A PRELUNGIT SUSPENDAREA PLATILOR(FARA TEMEI ECONOMIC). ASA CA COCUL MIC.
CIT DESPRE FAPTUL CA SUNT MEMBRU LA FOSTA AS. METROU, NU-MI ESTE RUSINE .SUNT INSCRIS DIN 96 ACOLO, SI NU MA CONSIDER VINOVAT DE GRESELILE UNORA DIN CONDUCERE, LA FEL CUM NICI CEI DIN TIMISOARA NU L E ESTE RUSINE CU SANDA, SAU CEI DIN BV CU MAIOR, CU CEI DE LA CLUB22 CU EMIL, SAU CEI DIN LORD CU DUTA.
FIECARE RASPUNDE DE FAPTELE LUI.

 4 
  : Februarie 20, 2017, 10:58:08  
Creat de mercurie - Ultimul mesaj de către KRONSTADT.
Sper sa ai un vocabular adecvat Mr.G fara insulte!A verificat GC pina a juns un penal,la fel ca Maior sper sa fie amindoi colegi de celula!http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=458.msg54704#msg54704
Cei care-s in spatele lor sunt vinovati. Cei care se tem de verificarile declansate de G.C. si riscul de a raspunde
Penal si de a pierde tot ce au obtinut ILEGAL. CEI VIZATI DE ACESTE VERIFICARI SPUN ”DACA PIERD EU SA PIARDA TOATA LUMEA”. Pe linga anularea certificatelor, SSPR-ul ar trebui sa ceara CONFISCAREA(RETURNAREA) TUTUROR VALORILOR OBTINUTE IN BAZA LEGI 42/90 si 341/2004
CEI CARE SE STIU VULNERABILI LA ACESTE VERIFICARI, SE ZBAT SI PRODUC(prin plata de articole comandate,tendentioase si denigratoare,mincinoase prin omisiune) AGITATIA PE PIATA MEDIA SI SCRISA CU SCOPUL DE AL INTIMIDA PE G.C. (si de a ne inarita pe rev inpotriva lui si a guv).ASA CA AR TREBUI SA PUNEM JURISTI LA MUNCA SI SA-I DAM IN JUDECATA ( IN PRIMA FAZA SA SEZIZAM  Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii  PENTRU INJURIILE CALOMNIOASE ADUSE UNEI CATEGORI SOCIALE) SI SA-I OBLIGAM SA SI CEARA SCUZE PUBLI SI SA PLATEASCA DESPAGUBIRI. PE CARTIANU AR TREBUI SA-L INTREBAM CIT A PLATIT( SI CARUI INTERVIEVAT) PE DREPTURILE DE AUTOR PE SUMELE OBTINUTE DIN PRODUCEREA CARTILOR SI EMISIUNILOR DESPRE REVOLUTIE.

 5 
  : Februarie 20, 2017, 10:53:19  
Creat de mercurie - Ultimul mesaj de către KRONSTADT.
GHEORGHE VASILE DE LA METROU -Mr.G dumneata lauzi activiteatea revolutionara a lui Costin si a garzilor patriotice ! http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=370.msg42032#msg42032
DACA G.C. IN 18 DEC A PUS PAZA(FORMATA DIN GARZILE PATRIOTICE)IN JURUL IMGB,NU A FACUT CEVA RAU,A TINUT OAMENI UNITI IN JURUL INTREPRINDERI,NU A PERMIS SA FIE FOLOSITI LA ALTE ACTIUNI DE INTIMIDARE A POPULATIEI.DACA AU STAT SI AU "PAZIT"AVUTIA NATIONALA DE EVENTUALI PROVOCATORI SAU SABOTORI,AU FACT F BINE.ASA CA DACA AI CEVA DE REPROSAT CUIVA,LEGAT DE EVENIMENTELE DIN DEC 89,INDIFERENT DE CULOAREA POLITICA,VINO CU PROBE SI DACA ACESTEA SUNT VALABILE,SA FIE TRASI LA RASPUNDERE CONFORM LEGI. 6 
  : Februarie 20, 2017, 10:43:58  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către KRONSTADT.
GHEORGHE VASILE DE LA METROU-Mr.G eu nu te-am insultat,sunt apolitic,dar dvs. recunoasteti ca sunteti implicat politic,totusi PDL nu provine din FSN

http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=47.msg88311#msg88311
DA MARIUSE, PE MOTIV POLITIC, SI CEI CARE MA CUNOSC STIU CA POT SI DOVEDI CU PROBE. DAR SIMPLU PT TINE, FAPTUL CA CEI DE LA AS METROU ERAU IN FRUNTEA MITINGURILOR SI ACTIUNILOR PNL-ului SI PD-ului INPOTRIVA PSD-ului DESCENDENT DIN FSN SI PCR A FOST MOTIVUL PENTRU CARE DE LA SSPR PE TIMPUL LUI CUTEANU PLECAU PLECAU SPRE CPRD DOAR DOSARELE REVOLUTIONARILOR AGREATI POLITIC.ASTA A FOST.E BINE SA AVEM CURAJUL SA RECUNOASTEM ADEVARUL,ALA CARE ESTE

 7 
  : Februarie 20, 2017, 09:41:59  
Creat de cornel(jilava) - Ultimul mesaj de către Kafka

   Daca au trecut 3 ani si a cerutreabilitarea in instanta si sa admis atubci se sterge condamnarea din cazier

SUNTEM NEBUNI SA CE DRACU. EMIL E ELIBERAT CONDITIONAT.

Nu e eliberat conditionat... are o decizie penala desfiintata iar dosarul este retrimis spre judecare la instanta de fond.

Condamnarea penală
Pînă în decembrie 2004 a fost secretar de stat pentru problemele revoluționarilor. A fost învinuit de Departamentul Național Anticorupție că în această calitate ar fi virat nelegal 4 miliarde de lei vechi asociației de revoluționari pe care o conducea[4]. După alte surse, suma a fost doar de 3 miliarde lei vechi, iar problema legală o constituie faptul că la data semnării ordinului de plată Emilian Cutean nu mai avea calitatea de secretar de stat, fiind destituit cu puțin timp înainte[5]. În anul 2006, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție sub acuzația că ar fi folosit în interes propriu nu mai puțin de 85.500 de euro din banii alocați revoluționarilor de la bugetul de stat. La data de 15 iunie 2009 a fost condamnat la cinci ani de închisoare de Judecătoria Sectorului 1 al Capitalei, sentința nefiind definitivă.[6][7] La data de 4 aprilie 2011 a fost condamnat de către Tribunalul București la cinci ani de închisoare cu executare, sentința fiind atacată cu recurs la Curtea de Apel București.[8].
În data de 7 februarie 2012 i-a fost respins recursul de catre Curtea de Apel București, astfel că sentința din data la 4 aprilie 2011 a rămas definitivă.[3][9][10]
Curtea Europeană a Drepturilor Omului, printr-o hotărâre pronunțată în 2 decembrie 2014, a stabilit că în cadrul procesului penal lui Vasile Emilian Cutean i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil deoarece "primul complet de judecată investit cu examinarea dosarului reclamantului a fost schimbat in timpul procedurii derulate în fața instanței de fond" iar "judecătorul care l-a condamnat nu a procedat la audierea directă a reclamantului și a martorilor", audiere directă care nu s-a produs nici la instanțele de apel și recurs. Deoarece "disponibilitatea transcrierilor declarațiilor nu poate compensa atingerea adusă principiului nemijlocirii probelor", CEDO a obligat statul român la plata unor despăgubiri către domnul Cutean de 2400 euro daune morale și 1953 euro cheltuieli de judecatDesființare - condamnare penală
15.04.2016 - Curtea de Apel Bucuresti - Admite cererea de revizuire formulată de Cutean Emilian. Desființează decizia penală nr.274/R/07.02.2012 a Curții de Apel București, decizia penală nr.141/A/01.04.2011 a Tribunalului București, sentinta penală nr.442/15.06.2009 a Judecătoriei Sector 1 București.Trimite cauza spre rejudecare instanței de fond, Tribunalul București. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă.
Pronuntata in sedinta publica, azi, 15.04.2016. Document: Hotarare 664/2016 15.04.2016
sursa:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Vasile_Emilian_Cutean

 8 
  : Februarie 20, 2017, 07:54:53  
Creat de mercurie - Ultimul mesaj de către Mr. G
NICI SANDA & CO,

toti care sunt vinovati sa plateasca,dar poate obtineti si acum o autorizatie ca as; Metrou ca in 2012 in fata la Cotroceni ca oameni sa nu mai poate demonstra,asa ati facut si pe vremea lui Basescu!
A nu se uita indemnizatiile revolutionarilor au fost taiate datorita lui Boc si Costin!
Care sunt curiosi pot sa iti citeasca postarile cu " ode" fata de Costin,Basescu,etc. acum ai schimbat numai stapinul!
 


SI MUIEPONTA A PROROGAT(PRELUNGIT) TERMENUL DE SUSPENDARE, INPINGINDUL PE SANDA LA INFRACTIUNI.
CIT DESPRE "Care sunt curiosi pot sa iti citeasca postarile cu " ode" fata de Costin,Basescu,etc. acum ai schimbat numai stapinul!" ESTI UN MINCINOS(MANIPULATOR).ARATA-MI UNDE LA-M RIDICAT EU PE COSTIN SAU BOC IN SLAVI.

 9 
  : Februarie 20, 2017, 07:49:52  
Creat de cornel(jilava) - Ultimul mesaj de către Mr. G

   Daca au trecut 3 ani si a cerutreabilitarea in instanta si sa admis atubci se sterge condamnarea din cazier

SUNTEM NEBUNI SA CE DRACU. EMIL E ELIBERAT CONDITIONAT.

 10 
  : Februarie 20, 2017, 07:46:48  
Creat de Mr. G - Ultimul mesaj de către Mr. G
Dupa mintea unora in strada au dreptul sa iasa numai tefelisti Cheesy,gindire  de tip fascist Mr.G,intr-o democratie normala toti au aceleasi drepturi!


  Kronstadt, de unde sa stim noi daca MR. G, nu este chiar " piticul " lui Santa Klaus ?

   Dupa ce " cadouri " ne serveste acest personaj, cu siguranta este " parasutat " de oamenii de la MINOLTA.

 

Daca ii citestesti postarile lui mr.G el afirma ca face parte din as.Metrou!

SI CARE-I PROBLEMA?


Nu este nici-o problema dar invata sa fii neutru si respectai pe toti indiferent de culoarea politica!
Din partea mea sa intre toti la puscarie,PNL, PSD,USR,UDMR!


TU ESTI UN "COMENTATOR" IMPARTIAL?? DIN CE VAD CA POSTEZI ESTI UN EXTREMIST DE STINGA SI TOTI CEI CARE NU SUNT DE ACORD CU TINE AU "gindire  de tip fascist" CUM AI AFIRMAT NU ODATA DESPRE CEI CARE-S DE CEALANTA PARTE A "BARICADEI".
POSTEAZA SAU COMENTEAZA CE VREI, DESPRE CE SI CINE VREI,DAR IN LIMITA BUNULUI SIMT SI AL LEGI.DE OBICEI EU NU AM COMENTAT POSTARILE URCATE PE PORTAL, AM LASAT SA INTELEAGA FIECARE CE POATE DIN ARTICOLUL RESPECTIV.ASA CA..AI GRIJE CE SCRI LA ADRESA CELOR CARE POSTEAZA.

Pagini: [1] 2 3 ... 10