Main Content:

Pagini: [1] 2 3 ... 10

 1 
  : Septembrie 17, 2019, 22:16:27  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către bambilici

 2 
  : Septembrie 17, 2019, 22:12:55  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către bambilici
Aici vedeti cat de mare e interesul pt protestul din Bucale
https://www.facebook.com/events/2109233992516373.

 3 
  : Septembrie 17, 2019, 21:58:06  
Creat de Mr. G - Ultimul mesaj de către bambilici
Si completez cu vb lui Tanasa citata de Capsali.


 4 
  : Septembrie 17, 2019, 21:56:40  
Creat de mercurie - Ultimul mesaj de către bambilici

 5 
  : Septembrie 17, 2019, 21:55:21  
Creat de Mr. G - Ultimul mesaj de către bambilici
Pentru cei care nu inteleg, asigur si traducerea!
Liviu Plesoianu
10 ore · https://www.facebook.com/liviuplesoianu.oficial/photos/a.1869389266611477/2318899931660406/?type=3&theater
Toți cei care o țineți în brațe pe Dăncilă sunteți părtași! Cine a propus-o pe Birchall la Justiție la doar două zile după europarlamentare? Sublima DĂNCILĂ! Iar fonfleul de imagine cu remanierea nu a ținut decât la naivi. Orice om zdravăn la cap și cu neuroni funcționali înțelege imediat că era CLARĂ acceptarea nedistinsei Birchall la Justiție și la fel de CLARĂ neacceptarea doamnei Gârbovan la aceeași Justiție. Așa că să se abțină de la plânsete care dau bine la TV și doamna Dăncilă, și cei care o țin în brațe. Faptul că Birchall e ministru la Justiție e doar din vina VOASTRĂ! Asumați-vă!

Ce credeați că o să facă Birchall după ce o propune Dăncilă și o numește Iohannis la Justiție? Era absolut evident că primul lucru va fi încercarea de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție! Azi, tocmai a recunoscut asta și a solicitat, imperativ, închiderea Secției!

Imediat după europarlamentare (unde a tăiat și a spânzurat STS pentru că așa a stabilit Dăncilă prin OUG!), Dăncilă ne-a spus că nu comentează condamnarea lui Dragnea (la fix o zi după alegeri) și că nici despre Statul Paralel nu știe nimic "pentru că a fost plecată nouă ani din țară" (deși strigase cu un an în urmă împotriva... Statului Paralel la marele miting împotriva... Statului Paralel). La doar două zile după europarlamentare, Dăncilă a propus-o pe Birchall la Justiție... Între timp, a dat OUG pentru ca tot STS să se ocupe și de alegerile prezidențiale...


 6 
  : Septembrie 17, 2019, 21:50:34  
Creat de mercurie - Ultimul mesaj de către bambilici

 7 
  : Septembrie 17, 2019, 21:46:29  
Creat de mercurie - Ultimul mesaj de către bambilici

 8 
  : Septembrie 17, 2019, 21:45:06  
Creat de Mr. G - Ultimul mesaj de către bambilici
Pe cei de la LuJu ii credeam m destepti, dar nici ei nu si-au insusit lectiile de pana acum. Se bucura ca fraierii de una, dar cea m importanta e alta. Mnistra alogena aplica in justitie planul colonial primit la plic la Washington. Si Dancila o sprijina impotriva partidului si-a Ro.
https://www.luju.ro/bye-bye-tarcea-judecatoarea-cristina-tarcea-e-istorie-spre-disperarea-magistratilor-activisti-corina-corbu-a-preluat-oficial-mandatul-de-presedinta-a-inaltei-curti-dupa-ani-de-zile-in-care-practicile-instituite-de-livia-stanciu-au-continuat-sub-tarcea-icc?fbclid=IwAR1PDzcHfGIwAUV-XjOFdojYEyJJY-2Xh3O2AmztQDPhhwXpvsCZ7WfZ--4

BYE, BYE, TARCEA – Judecatoarea Cristina Tarcea e istorie. Spre disperarea magistratilor activisti, Corina Corbu a preluat oficial mandatul de presedinta a Inaltei Curti. Dupa ani de zile in care practicile instituite de Livia Stanciu au continuat sub Tarcea, ICCJ are sansa de a se elibera de influenta Binomului DNA-SRI si de a-si recastiga independenta. Corina Corbu: “Imi doresc ca la ICCJ sa domneasca suprematia legii si respectarea drepturilor omului“. Oare o plange cineva pe Tarcea?Veste excelenta pentru justitiabili si avocati. Luni, 16 septembrie 2019, este prima zi in care Inalta Curte de Casatie de Justitie nu va mai fi condusa de judecatoarea Cristina Tarcea (foto stanga), cea care a continuat practicile instituite de predecesoarea sa de trista amintire Livia Stanciu, si care a facut ca instanta suprema sa ramana captiva protocolului cu SRI si Binomului DNA-SRI.
Astfel, judecatoarea Corina Corbu (foto dreapta) si-a preluat oficial mandatul de presedinta a instantei supreme, ca urmare a numirii sale in aceasta functie de catre Sectia pentru judecatori a CSM, spre disperarea magistratilor activisti si chiar a Cristinei Tarcea, care, asa cum ne amintim, a incercat sa o puna in dificultate cu fel de fel de intrebari jenante (click aici pentru a citi).
Concret, Corina Corbu a fost numita la conducerea ICCJ prin Hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM nr. 1256 din 18 iulie 2019, decizia fiind luata cu 6 voturi “pentru” si 3 “impotriva”. A fost o hotarare in care judecatorii din CSM, desigur cu exceptia celor care au votat contra, au stabilit ca judecatoarea Corin Corbu “probeaza cunoasterea detaliata a activitatilor specifice functiei pentru care candideaza, analizand aspectele referitoare la instanta suprema care au avut parte de o evolutie pozitiva, identificand vulnerabilitatile acesteia, precum si masurile eficiente de remediere a acestora cu ajutorul resurselor de care dispune in prezent Inalta Curte de Casatie si Justitie“.
________________________________________
Pe de alta parte, marti, 17 septembrie 2019, va fi pentru prima data cand noua sefa a instantei supreme va participa la sedintele de Plen si ale Sectiei pentru judecatori din CSM. Si se anunta sedinte destul de agitate, cel putin cea de Plen, in conditiile in care pe ordinea de zi figureaza puncte sensibile, precum validarea numirii procuroarei Adina Florea la conducerea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. O numire pe care, dupa cum stim, procurorii din CSM, ajutati de judecatorii Bogdan Mateescu, Andrea Chis si Mihai Balan, se chinuie sa o blocheze.
Corina Corbu: “Inalta Curte are nevoie de o schimbare, o schimbare pozitiva, si are nevoie de o noua directie”
Oricum, misiunea Corinei Corbu in fruntea ICCJ nu va fi deloc una usoara. Asta intrucat Corbu are obligatia de a reforma din temelii Inalta Curte si de a recastiga increderea opiniei publice in actul de justitie facut la instanta suprema. Si toate aceste lucruri trebuie facute dupa ani de zile in care in foarte multe momente legea a contat mai putin decat interesele DNA sau ale SRI, ani de zile in care la cea mai importanta instanta din tara au avut loc executii politice pe banda rulanta, ani de zile in care, cu Cristina Tarcea sefa structurii de securitate, inculpatii ajungeau sa fie judecati si condamnati pe baza unor acte secrete, livrate direct judecatorilor de catre SRI.
Totusi, pozitia publica a Corinei Corbu ne da sperante ca in sfarsit la Inalta Curte justitiabilii si avocatii vor avea parte de o justitie demna de un stat cu adevarat de drept, si nu de unul pretins a fi de drept si clamat de fel de fel de magistrati activisti care in spatele unor lozinci isi ascund abuzurile comisie si complicitatile la comiterea abuzurilor. In acest sens, intr-o declaratie acordata in exclusivitate Lumea Justitiei in iulie 2019, cu ocazia inscrierii la concursul pentru sefia ICCJ, Corina Corbu sublinia ca Inalta Curte are nevoie de o schimbare pozitiva si de o noua directie, in care sa domneasca suprematia legii si respectarea drepturilor omului:
“Imi asum si imi dau seama ca nu este o misiune usoara, insa nimic din ce a fost in viata mea pana in acest momnent nu a fost usor. Consider ca Inalta Curte are nevoie de o schimbare, o schimbare pozitiva, si are nevoie de o noua directie. Este nevoie de implicarea tuturor colegilor pentru realizarea acestei schimbari. Este nedrept totusi pentru ca, in ultimii ani, la Inalta Curte s-a muncit foarte mult, sunt oameni care au muncit foarte mult si care merita mai mult respect, mai ales acum cand asupra instantei supreme este aruncata o anatema. Sunt oameni care si-au sacrificat vietile aici. Lumea trebuie sa vada partile pozitive din Inalta Curte, trebuie sa vada care este situatia in realitate. Este nedrept sa fie asa.
De aceea spun, am sentimentul ca trebuie o schimbare si ca Inalta Curte trebuie reasezata in cadenta timpului, pentru ca a pierdut foarte mult in ultimii ani. Avem nevoie de o noua directie impusa de necesitatea de a reaseza Inalta Curte in cadenta timpului.
Mi-am propus si o colaborare cu societatea civila, consider ca este firesc sa fie asa. Inalta Curte nu este intr-un glob de sticla, trebuie ascultati oamenii, pentru ca prin dialog se nasc ideile bune.
Toata lumea trebuie sa intelega ca se poate face ceva, ca se poate schimba ceva, iar eu cred cu tarie acest lucru, chiar si dupa ce am fost in iad ani de zile. Tot ce imi doresc este ca la Inalta Curte sa domneasca suprematia legii si respectarea drepturilor omului. Altceva nu ma intereseaza, asta este esential pentru un judecator”.

 9 
  : Septembrie 17, 2019, 20:18:08  
Creat de ranit21tg-ms89 - Ultimul mesaj de către NVal
Condoleante familiei indoliate.
Dorel Haraga a precizat pe Facebook în urmă cu trei minute:
Cu regrete pentru decesul prematur al lui VAZILE ZOSIM, vă aduc la cunoștință faptul că trupul neînsuflețit este depus la Capela Institutului Medico Legal MINA MINOVICI (Șoseaua Vitan-Bârzesti nr.9).
Ceremonia de Incinerare va avea loc joi 19.09.a.c. ora 09,00 la Crematoriul Institutului Medico Legal MINA MINOVICI (Șoseaua Vitan-Bârzesti nr.9).
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Condoleanțe familiei îndurerate!

 10 
  : Septembrie 17, 2019, 19:37:15  
Creat de LRD-S ,NR.47 - Ultimul mesaj de către Gheorghe Iosif

Pagini: [1] 2 3 ... 10