Main Content:

Pagini: [1] 2 3 ... 10

 1 
  : Iulie 05, 2020, 00:50:27  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către bambilici
Asa ca politrucii fac ce-au m facut: isi bat joc de ro, de voi, de noi toti. A devenit f clar ca nu la m pasa de nimic.


 2 
  : Iulie 05, 2020, 00:47:24  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către bambilici
E o ff mare bataie de joc in tara! Fiti atenti ce vb Gheorghe Piperea ieri, 3 iulie
https://www.facebook.com/gheorghe.piperea/photos/rpp.420223274709970/3255348401197429/?type=3&theater


Ministerul Sănătății a confirmat oficial că NU a declarat niciodată epidemie pe teritoriul național.
Motivația : nu se întruneau condițiile epidemiologice pentru asta, adică nu s-a întrunit numărul de îmbolvnăviri/decese care să justifice declararea epidemiei. Din punct de vedete epidemiologic, în România nu exista un pericol real.
Culmea sarcasmului este că se susține oficial că starea de urgență s-a instaurat pentru că OMS a declarat pandemie în 11 martie 2020. Dacă ne reamintim bine, România încă se pregătea de anticipate atunci, iar autoritățile încă bagatelizau boala (la fel și experții vieții). Johannis desemnase în batjocură un premier, care a fugit rușinos din Parlament atunci când a auzit că s-ar putea să fie votat.
În plus, dacă ne luăm după recomandările OMS și le punem în practică inclusiv în cazul în care nu sunt necesare, de ce mai avem nevoie de guvern? Și care recomandări ale OMS sunt “obligatorii”? Toate, inclusiv cele care se contrazic și cele care sunt deosebit de incoerente și ambigui? Sau numai alea care ne convin, ca să stăm la putere un secol și să facem cât mai mulți îmbigățiți de război?
PS Precizez că am acordul celor care au primit acest răspuns să îl fac public și să îl utilizez în procesul de azi.

 3 
  : Iulie 05, 2020, 00:01:54  
Creat de ranit21tg-ms89 - Ultimul mesaj de către Gheorghe Iosif
Am aflat ca saptamana aceasta s-a inaltat la ceruri si un revolutionar preot.
BLOCUL NATIONAL REVOLUTIONAR-DECEMBRIE 1989 ROMANIA
Cristi Valentin Misăilă

www.facebook.com/cristi.misaila/photos/a.132255013843657/1041889222880227/?type=3&theater&ifg=1
2 iulie la 06:16

Astazi ne luam la revedere, pentru totdeauna, de la părintele Petrea Petrea,
parohul Bisericii „Tuturor Sfinților” din Sud. Regrete eterne! Condoleante familiei!


 4 
  : Iulie 04, 2020, 23:08:09  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către bambilici
Video: Trump holds Independence Day celebration at Mount Rushmore
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1539&v=B6cLl_hHm7Y&feature=emb_logo

 5 
  : Iulie 04, 2020, 23:06:24  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către bambilici
Trump denunță de 4 iulie „revoluția culturală a stîngii”: „Apare un nou fascism de extremă stânga care pretinde loialitate absolută. Cine nu vorbește limba lui, e interzis! Aceasta e însăși definiția totalitarismului și nu are ce căuta în cultura noastră”
https://www.activenews.ro/externe/Trump-denunta-de-4-iulie-%E2%80%9Erevolutia-culturala-a-stingii-%E2%80%9EApare-un-nou-fascism-de-extrema-stanga-care-pretinde-loialitate-absoluta.-Cine-nu-vorbeste-limba-lui-e-interzis-Aceasta-e-insasi-definitia-totalitarismului-si-nu-are-ce-cauta-in-cultura-nostra-162197?fbclid=IwAR2epIkkZ2UYK-68_P96781FxXSae9234yCIX6UtpgjO5XY35SEWAkQu708
Sâmbătă, 04 iulie 2020, 12:36

Președintele american Donald Trump a criticat aspru vineri „mulțimile furioase'” care au încercat să dărâme statui ale liderilor confederați și ale altor personalități istorice și și-a avertizat miile de susținători reuniți la Muntele Rushmore (monument național cu sculpturi uriașe în granit ale unor președinți americani, în Dakota de Sud) pentru a sărbători în avans Ziua Independenței că protestatarii încearcă să șteargă istoria SUA, transmit agențiile internaționale de presă.
 
Evenimentul de la Muntele Rushmore, la care a participat și Prima Doamnă a SUA, Melania Trump, a atras 7.500 de oameni.
 
Trump a avertizat că demonstrațiile împotriva inegalităților rasiale din societatea americană amenință fundațiile sistemului politic american.„Să vă fie clar, această revoluție culturală a stângii are ca scop înlăturarea revoluției americane. Copiii noștri sunt învățați în școală să-și urască propria țară'', a declarat președintele republican. „Făcând acest lucru, ei vor distruge tocmai civilizația care a salvat miliarde de oameni de sărăcie, boli, violențe și foamete și care a dus umanitatea pe noi culmi de realizări, descoperiri și progres”, a avertizat președintele republican, citat de EFE.

Trump a anunțat că va crea o „Grădină Națională a Eroilor Americani”, pe care a descris-o drept un uriaș parc în aer liber unde să fie amplasate statui „ale celor mai mari americani care au trăit vreodată”.
Reuters amintește că, în cadrul manifestațiilor la nivel național, care au urmat după moartea afro-americanului George Floyd în timp ce se afla în custodia poliției din Minneapolis, protestatarii din mai multe orașe au vandalizat statui ale generalilor confederați care au condus rebeliunea împotriva guvernului SUA în timpul războiului civil din anii 1861-1865.

Într-unul dintre aceste incidente, protestatarii au încercat fără succes să doboare o statuie a președintelui Andrew Jackson, monument amplasat în fața Casei Albe.

„Mulțimi furioase încearcă să doboare statuile părinților noștri fondatori, să vandalizeze cele mai sacre memoriale ale noastre și să dezlănțuie un val de infracțiuni violente în orașele noastre”, a avertizat Trump, care s-a opus propunerii de a schimba denumirea bazelor militare americane care poartă numele unor generali confederați și a promis să-i pedepsească dur pe cei care vandalizează statui.
 
„Există un nou fascism de extremă stânga care pretinde loialitate absolută. Cine nu vorbește limba lui, cine nu-i execută ritualurile, nu-i recită mantra și nu-i respectă poruncile va fi cenzurat, interzis, pus pe lista neagră, persecutat și pedepsit. Nouă nu ni se va întâmpla asta”, a avertizat Trump în discursul său.

„Muntele Rushmore va fi pentru totdeauna un tribut etern adus strămoșilor noștri și libertății noastre'', a decretat Trump de pe un podium decorat cu drapelul american și care avea ca fundal impozantul monument sculptat în munte.

„Acest monument nu va fi niciodată profanat. Acești eroi nu vor fi niciodată desfigurați. Moștenirea sa nu va fi niciodată, niciodată distrusă”, a insistat Trump, în timp ce participanții aplaudau și strigau "USA, USA!".

„Națiunea noastră este martora unei campanii nemiloase de ștergere a istoriei, de defăimare a eroilor, de ștergere a valorilor și de îndoctrinare a copiilor noștri”, a avertizat președintele american. „Aceasta este însăși definiția totalitarismului și este complet străină de cultura noastră și de valorile noastre și nu are ce căuta în Statele Unite”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Protestatari din rândul indienilor americani au fost arestați după ce au blocat un drum care ducea spre monumentul de pe Muntele Rushmore, potrivit unui video transmis live pe social media. Aceștia au criticat vizita lui Trump, pe motiv că sporește riscul de răspândire a coronavirusului și pentru că Ziua Independenței este sărbătorită într-un loc sacru pentru ei.

Dakota de Sud, un stat predominant republican, nu a fost atât de afectat ca alte state de COVID-19, cu toate că în ultima lună numărul cazurilor din comitatul Pennington, unde se află Muntele Rushmore, a fost mai mult decât dublu.

Președintele Trump a asistat împreună cu soția sa, Melania, la focurile de artificii de la Muntele Rushmore care au durat aproape 20 de minute și s-au desfășurat pe fundal de muzică rock 'n' roll și country. Trump va mai participa la un eveniment dedicat Zilei Independenței SUA, chiar de 4 iulie, care va avea loc de această dată la Washington.

 6 
  : Iulie 04, 2020, 22:54:30  
Creat de nor - Ultimul mesaj de către bambilici
Mihai Palade, Fundatia Pelasgos, https://www.facebook.com/groups/119762208045799/permalink/3201050796583576
4 IULIE 89, SEMNAREA DECLARAȚIEI DE LA BUDAPESTA DE CĂTRE REFRIGERATUL ÎNTÂI!

“Marţi, 4 iulie 1989, Majestatea Sa regele Mihai a primit la reşedinţa sa de lîngă Geneva o delegaţie din grupul românilor care au redactat la Budapesta o declaraţie comună împreună cu Forumul Democratic Maghiar. Această delegaţie compusă din dna Ariadna Combes, dr. Ion Vianu şi Dinu Zamfirescu a înmînat Majestăţii sale textul declaraţiei de la Budapesta. Majestatea sa a aprobat întrutotul conţinutul declaraţiei care exprimă convingerile sale privind relaţiile dintre popoarele român şi maghiar”.

”În ziua de 4 iulie, trei dintre românii semnatari ai declaraţiei au prezentat-o ex regelui Mihai, care şi-a însuşit-o şi a semnat-o. În comunicatul de presă al „casei regale”, dat cu acest prilej, se spune, printre altele, că declaraţia „exprimă convingerile sale („Majestatea Sa Regele”, n.n.) privind relaţiile între popoarele român şi maghiar...”

”Invocând principii democratice cu privire la drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului şi acuzând direct dictatura ceauşistă de crearea unor tensiuni între români şi maghiari, declaraţia ascunde în textul ei, în expresii aparent nevinovate, esenţa ideologiei iredentiste maghiare. Angajamentul semnatarilor de a-şi fundamenta „acţiunile comune” pe aceste principii şi teze, precum şi de a atrage şi alte organizaţii şi persoane la astfel de acţiuni denotă, cât se poate de clar, că prin acest document s-a urmărit „legitimarea” unei ofensive revanşarde îndreptate împotriva României. După cum se ştie, aceste acţiuni s-au intensificat spre sfârşitul anului 1989, concomitent cu accentuarea impopularităţii regimului ceauşist, pe care, de altfel, propaganda maghiară l-a şi diabolizat, tocmai pentru a face şi mai credibile aşa zisele persecuţii îndurate de maghiarii din Transilvania.

Pentru înlăturarea acestui regim, semnatarii declaraţiei consimt să acţioneze în comun, urmând ca, prin dialog, să pună bazele unor relaţii „normale” între cele două naţiuni, română şi maghiară, care s-ar fi format „în acelaşi spaţiu geografic”. Invocarea spaţiului comun nu este deloc întâmplătoare. Scopul acestei precizări este cât se poate de clar, respectiv să nege continuitatea de peste două mii de ani a poporului român în acest spaţiu şi să pună semnul egalităţii istorice între naţiunea maghiară şi cea română. În această optică şi românii ar fi un popor migrator, pripăşit pe meleagurile carpatine, dacă nu după unguri atunci cel puţin odată cu ei. Dacă ungurii nu-şi pot susţine o istorie de două mii de ani pe aceste meleaguri, atunci îi aduc pe români la nivelul lor, negându-le întâietatea.

Declaraţia afirmă apoi că „dată fiind configuraţia hărţii etnice, soluţionarea conflictelor nu poate veni în nici un caz din revizuirea frontierelor”. Se induce ideea c-ar fi vorba despre nişte conflicte legate de frontiere, numai că ar exista impedimente în revizuirea lor. Declaraţia nu respinge de facto principiul nemodificării frontierelor, ci se pronunţă pentru o acceptare nevoită a „configuraţiei hărţii etnice”, deocamdată. Deci, nu faptul că Transilvania este o parte inseparabilă a spaţiului de etnogeneză a poporului român, în care a vieţuit neîntrerupt de la începuturile sale, legitimează actuala frontieră ci, din punctul lor de vedere, „configuraţia hărţii etnice”, care, desigur, nu este veşnică.”

Având promisiunea rezolvării acestei probleme în perspectiva procesului de restructurare democratică general-europeană, semnatarii declaraţiei s-au conformat directivelor trasate atunci de principalii actori ai noii ordini mondiale, George Bush şi Mihail Gorbaciov, care şi-au început „opera” sub auspiciile respectării graniţelor.

În timpul vizitei efectuată la Budapesta în zilele de 11-12 iulie 1989, deci la mai puţin de o lună de la semnarea declaraţiei, George Bush a fost întâmpinat cu lozinci pe care se putea citi, printre altele: „Destinul Transilvaniei se află în mâinile Marilor Puteri”. Preşedintele american s-a pronunţat însă pentru menţinerea status-quo – ului teritorial în Europa şi a sugerat să se pună capăt acestor manifestaţii, temperând, într-o oarecare măsură, elanul iredentist maghiar.

Ca o consecinţă a faptului că cele două naţiuni s-ar fi format „în acelaşi spaţiu geografic” semnatarii declaraţiei mai afirmă despre Transilvania că „a fost şi este un spaţiu de complementaritate”, prefigurând-o să devină „un model de pluralism cultural şi religios”. Deci, nu un spaţiu în care s-a format poporul român şi peste care apoi au năvălit migratorii, tulburându-i viaţa şi producându-i o continuă nelinişte care se întinde până în zilele noastre, ci un spaţiu în care românii sunt consideraţi o naţiune tolerată tocmai datorită „configuraţiei hărţii etnice”.

 7 
  : Iulie 04, 2020, 16:42:32  
Creat de nor - Ultimul mesaj de către NVal
Măi români, a cui e țara?

Ţara-aceasta-i doar a lor
ticăloși din neam de hoţi?
Voi români, în ţara voastră
tremuraţi de frică, toţi?

Vă despoaie şi vă mint
fel de fel, din lumea largă
Înfrăţiţi cu trădătorii
din al vostru vă aleargă

E destul să vină unii
și în pene să se-nfoaie
Din snobism şi din prostie
staţi căscaţi! Pe toţi vă-nmoaie!

Măi români, această țară
de milenii-i doar a noastră!
Nu mai staţi şi tremuraţi
ca şi baba la fereastră!

În pământ vă-ngroapă oase
de străini, fără de ţară
Iar voi staţi şi tremuraţi?
Cât răbdaţi? A câtea oară?

Dacă-n frunte-s doar tâlharii
până când să-i mai lăsaţi?
Cât mai staţi, căscaţi la gură
doar ascunşi şi-nfricoşaţi?

Înghiţiţi orice mizerii
parcă aţi slăbit de minte!
Noaptea-n somn, nu-i auziţi
pe strămoşii din morminte?

Şi-a dat Horia viaţa-i sfântă
ca să-avem în frunte hoţii?
Dacă Iancu-i în pământ
de acum fugiţi cu toţii?

Măi români, a cui e țara?
cât mai staţi şi mai răbdaţi?
Când veţi pune-n fruntea țării
doar români adevăraţi?...

Sandu Cătinean din Bonţida
“Cel care vine din brazi”

 8 
  : Iulie 04, 2020, 15:31:39  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către Gheorghe Iosif


4 iulie, Ziua naționala a SUA
Se împlinesc, azi, 244 de ani de la semnarea, in 4 iulie 1776, in cadrul Congresului din Philadelphia, a Declarației de independența a celor 13 colonii ale Marii Britanii de Regatul Marii Britanii, marcând nașterea SUA.
Inițial, textul Declarației stipula denunțarea sclaviei; apoi, aceasta cerința a fost eliminată, la stăruințele reprezentanților statelor din Sud, dar și din Nord. Totuși, documentul precizează ca toți oamenii s-au născut liberi. In continuare, însă, practicarea sclaviei era legală. De fapt, Thomas Jefferson, unul dintre principalii autori ai Declarației, moștenise sclavi de la tatăl sau. La fel, George Washington, primul președinte al SUA, a fost proprietar de slavi.
NB. E interesant de urmărit modul in care se vor derula, astăzi, festivitățile, pe fondul reevaluării simbolurilor americane, in urma intensificării curentului antirasist.

Cristina Sircuta - www.facebook.com/photo.php?fbid=157710472480683&set=a.120530566198674&type=3&theater*

__________________
*Este parerea autoarei.
 Acum, in SUA, nu e vorba de antirasism, ci de rasism, dar orientat invers de data aceasta, impotriva rasei albe. 9 
  : Iulie 04, 2020, 11:35:46  
Creat de nor - Ultimul mesaj de către Gheorghe Iosif
Si un mai vechi protest impotriva ministrului Finantelor din Republica Moldova (2016):
Protest impotriva ministrului Finantelor Anatol Armasu
www.youtube.com/watch?v=9uOS0jbfQXQ&t=17s


 10 
  : Iulie 04, 2020, 11:23:12  
Creat de nor - Ultimul mesaj de către Gheorghe Iosif
Si la ei, ca la noi - www.youtube.com/watch?v=bxnPI_pALGo
Maia Sandu poate vorbi frumos și manipula opinia publică, dar în realitate nu este bună de nimic.
De această părere este liderul mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu.

Politicianul spune ca Guvernul Sandu nu a oferit nicio performanta in cele 5 luni de activitate.
REUNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA - 4 iunie la 13:14 •Pagini: [1] 2 3 ... 10