Main Content:

Pagini: [1] 2 3 ... 10

 1 
  : Iulie 23, 2019, 14:50:28  
Creat de nor - Ultimul mesaj de către Lucian Radulescu
Rar, f. rar ... f.f.rar ... ne ... vizitati ...  https://youtu.be/ax9dKLZrY78?t=4264
   
Desi 'am un progr. f.incarcat' (sa nu 'creeedeti'!), voi incerca sa completez raspunsul tot astazi.

 2 
  : Iulie 23, 2019, 11:21:19  
Creat de nor - Ultimul mesaj de către NVal
Ca să înțelegeți mai bine ce se întîmplă, copiez încă un articol, acesta fiind publicat de o jumătate de lună:
http://www.justitiarul.ro/holocaustul-invrajbirii-noastre

Holocaustul  învrăjbirii noastreDupă discordia creată de palatul „Dacia” vizat inițial de institutul „Elie Wiesel”, iată că acum urmează scandalul cu parcul muzeului „Grigore Antipa”, al carui teren Guvernul Dăncilă vrea sa-l ofere aceluiași institut pentru construirea unui muzeu în care românii să fie acuzați că sunt ucigași de evrei. Zeci de personalități ale mediului academic semnează o scrisoare adresată premierului premierului: „Orice discuție privind înstrăinarea unei părți din parcul Muzeului Antipa este complet neavenită”.

Arc peste timp, remember:

4.08.2005: Hotărârea de Guvern nr. 902 din 4 august 2005 privind înființarea Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” (INSHR), instituție guvernamentală aflată în subordinea prim-ministrului României și susținută financiar din bugetul național. A fost înființat ca rezultat al „Raportului final al Comisiei Internaționale «Elie Wiesel» de Studiere a Holocaustului în România” și la propunerea președintelui Ion Iliescu.

9.10.2005: Deschiderea oficială a Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” (INSHR) de „Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului în România”, eveniment creat cu un an înainte, când a și fost prima comemorare oficială, în 9 octombrie 2004.

6.03.2016 – 11.03.2016: Vizita de stat a președintelui Klaus Werner Iohannis în Israel.

8.03.2016: Președintele Iohannis vizitează Muzeul holocaustului „Yad Vashem” din Ierusalim, unde declară: „Sunt pe deplin hotărât să sprijin înfiinţarea în România a unui Muzeu al Evreilor şi Holocaustului. Voi discuta cu Guvernul să avem un plan concret cât de curând”… „profesorii şi elevii români să vină şi să înveţe despre Holocaust” … „un astfel de muzeu ar produce transformări în planul mentalităţilor societăţii”.

2.07.2016: Moare impostorul Elie Wiesel în Manhattan, New York (SUA) .

7.07.2016: Comitetul Evreiesc American își trimite directorul executiv în România pentru a stabili împreună cu președintele Iohannis și cu primul ministru Cioloș înființarea unei  „structuri educaționale instituționalizate care să furnizeze cursuri de pregătire pe tema Holocaustului”.

30.08.2016: Primul ministru Cioloș semnează Hotărârea de Guvern nr.  625/2016, care este baza juridică pentru înființarea unui „muzeu de istorie a evreilor din România și holocaustului”, cu bani publici, de către „Institutul Național pt Studierea Holocaustului din România –Elie Wiesel”. Simultan, HG 625/2016 trece Institutul „Elie Wiesel” în directa subordine a primului ministru, astfel încât finanțarea acestuia se face discreționar de către primul ministru.

De ani buni asistăm pasivi la acuzații halucinante privind un așa-zis holocaust împotriva evreilor din România și la apariția unor legi staliniste prin care cei care neagă „holocaustul” din țara noastră sunt pasibili de închisoare.  Am privit stupefiați lupta pentru a impune un muzeu al acestui „holocaust” în buricul Capitalei. Mai întâi la palatul „Dacia” și acum în parcul muzeului „Grigore Antipa” din Piața Victoriei prin construiea unui sediu pentru acest muzeu de către institutul „Elie Wiesel”.

Institutul „Elie Wiesel” din România, plătit generos din banii românilor ca să-i transforme în neam de criminali, nu face altceva decât să ne scoată vinovați de un oarece holocaust petrecut pe pământ românesc, așa cum îl arată și propria denumire: Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”. Lucru total neadevărat, se știe că mareșalul Ion Antonescu a salvat mii de evrei din Polonia și nordul Ardealului ocupat de unguri de la deportarea în lagărele naziste. Pe de altă parte, nimeni nu vorbește de evreii comuniști din Basarabia care în 1940 au schingiuit și omorât zeci de soldați români și populație civilă de origine română. La fel, aproape nimeni nu vorbește despre crimele comise de bolșevicii evrei, veniți călare pe tancurile sovietice după 23 august 1944, împotriva românilor! Puțini au curajul să vorbească despre holocaustul roșu îndreptat împotriva românilor!

Trebuie să se dovedească cu probe concrete, nu cu povești inventate, că pe teritoriul României  s-a produs holocaust. România nu a deportat evrei în lagărele de concentrare naziste, așa că nu poate să fie acuzată de holocaust! A fost singura țară dintre cele aliate Germaniei naziste în Europa sau ocupate de aceasta care nu a permis deportarea evreilor în lagărele germane!!! De ce pe vremea comuniștilor – cu toată liota de evrei bolșevici înfiltrați la vârf peste tot! – nu se discuta despre un holocaust în România, deși atunci au fost publicate toate cărțile despre holocaust ale lui Oliver Lustig, un evreu deportat real – nu în mod mincinos ca impostorul Elie (Eliezer) Wiesel, dovedit ca escroc cu această înșelăciune (Elie Wiesel, escroc à la Shoah)!  –  din nordul Ardealului ocupat de Ungaria horthystă și supraviețuitor al Auschwitzului? Nu exista nici un institut evreiesc de studiere a holocaustului. Doar conducătorii pe care i-a avut România în ultimii ani 29 de ani au susținut ideea de holocaust, acuzele devenind tot mai vehemente, în special sub președinția lui Băsescu și a lui Iohannis.

Mai jos, publicăm scrisoarea publică prin care zeci de personalități academice îi solicită premierului Viorica Dăncilă să păstreze intact terenul Muzeului Antipa, document la care subscriem, mai puțin pasajul lingușitor cu susținerea pentru realizarea unui Muzeu de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România, scuzabil datorită conjuncturii în care lumea este condusă de iudeo-masoni și România a ajuns o biată colonie la cheremul tuturor. Sublinierile din textul care urmează nu ne aparțin.

                                                                                                               Marius Albin MARINESCU

 

                Către: Guvernul României

                 În atenția: Doamnei Vasilica-Viorica Dăncilă, Prim-Ministrul României

                 Către: Ministerul Culturii și Identității Naționale

                  În atenția: Domnului Valer-Daniel Breaz, Ministrul Culturii și Identității Naționale

                                                Scrisoare deschisă

                                         Stimată doamnă Prim-Ministru,

                                         Stimate domnule Ministru,

Semnatarii acestei scrisori au luat act cu surprindere de apariția în spațiul public a unor informații privind o posibilă înstrăinare a unei suprafețe de 5.300 de metri pătrați din parcul Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ MNINGA) în vederea realizării unei alte construcții, respectiv a Muzeului Național de Istorie a Evreilor și Holocaustului din România. Considerăm că orice discuție privind înstrăinarea unei părți din parcul Muzeului Antipa este complet neavenită în contextul nevoii imperioase de extindere și dezvoltare a Muzeului Antipa. Ne exprimăm, totodată, susținerea deplină pentru poziția exprimată deja de conducerea instituției potrivit căreia păstrarea intactă a suprafaței de teren ce aparține muzeului este de o importanță majoră, fiind garantul existenței și dezvoltării Muzeului Antipa și unica sa posibilitate de extindere.

Dezvoltarea patrimoniului și diversificarea activităților muzeului din ultimii 100 de ani au amplificat nevoia de spatiu. Muzeul Antipa se confruntă cu o nevoie imperioasă de suplimentare a spațiului de depozitare pentru colecțiile sale în continuă creștere, de un spațiu adecvat pentru organizarea de expoziții temporare de anvergură, dar și de spații noi de expunere. Toată această dezvoltare nu poate fi susținută în lipsa posibilității de extindere a Muzeului.

Considerăm că, în situația în care ar exista o soluție pentru realizarea unei construcții în curtea Muzeului Antipa, respectând restricțiile impuse de actualele regulamente urbanistice, aceasta trebuie aplicată cu prioritate pentru extinderea Muzeului Antipa.

Susținem pe deplin realizarea unui Muzeu de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România dar ne exprimăm încrederea că Ministerul Culturii și Identității Naționale și Guvernul României vor găsi o modalitate de a oferi un spațiu potrivit acestei noii instituții culturale fără a pune în pericol integritatea Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa“, monument istoric de importanță națională.

Subliniem faptul că Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ este una dintre cele mai vechi și prestigioase instituții muzeale din România, decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, fiind primul muzeu asumat și construit de Statul Român în forma în care există astăzi. Cu un patrimoniu de aproximativ 2 milioane de exemplare și un număr de vizitatori de 311.639 în anul 2018, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” este, de asemenea, unul dintre cele mai iubite și vizitate muzee din București și din țară.

                                                                                          Cu deosebită considerație,

Cercetător Speolog Dr. Cristian Lascu, Inițiator

Academician Prof. Univ. Dr. Octavian Popescu, Decan, Facultatea de Biologie și Geologie, Universitatea Babeș-Boliay, Cluj Napoca.

Academician Dr. Anca Volumnia Sima, Secretar științific, Institutul de Biologie și Patologie Celulară „Nicolae Simionescu”, Bucureşti, Academia Română

Academician Prof. Univ. Dr. Marian Traian Gomoiu

Membru Corespondent al Academiei Române Dr. Dumitru Murariu, Director Institutul de Biologie al Academiei Române

Membru Corespondent al Academiei Române Prof. Univ. Dr. Maria-Luiza Flonta, Facultatea de Biologie, Universitatea București

Membru Corespondent al Academiei Române Prof. Univ. Dr. Dan Cogălniceanu, Facultatea de Biologie, Universitatea Ovidius Constanța

Membru Corespondent al Academiei Române Prof. Univ Dr. Mircea Flonta, Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucuresti,

Prof. Univ. Emerit Dr. Dan-Alexandru Grigorescu, Universitatea București, Președinte de onoare al Geoparcului Dinozaurilor Hațeg, Director științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului

Prof. Univ. Emerit Dr. Angheluță Vădineanu, Facultatea de Biologie, Universitatea București.

Conf. Univ. Dr. Marius Skolka, Decan Facultatea de Biologie, Universitatea Ovidius Constanța

Conf. Univ. Dr. Angela Bănăduc, Decan Facultatea de Ştiinţe, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Prof. Univ. Dr. Marieta Costache, Prodecan, Facultatea de Biologie, Universitatea București

Prof. Univ. Dr. Carmen Chifiriuc, Facultatea de Biologie, Universitatea București

Prof. Univ. Dr. Alexandru Babeș, Departamentul de Anatomie, Biologie Animală, Fiziologie Animală și Biofizică, Facultatea de Biologie, Universitatea București

Prof. Univ. Mihai Emilian Popa, Departamentul de Geologie, Facultatea de Geologie și Geofizică, Universitatea din București

Prof. Univ. Dr. Laurentiu Rozylowicz, Centrul de Cercetare a Mediului si Efectuare a Studiilor de Impact, Universitatea din Bucuresti

Prof. Univ. Dr. Cristian Iojă, Director al Departamentului Geografie și Mediu, Facultatea de Geografie, Universitatea din București

Prof. Univ. Dr. Nicolae Coman, Facultatea de Biologie și Geologie, Universitatea Babeș-Boliay, Cluj Napoca.

Conf. Univ. Dr. Carmen Strungaru, Departamentul de Anatomie, Biologie Animală, Fiziologie Animală și Biofizică, Facultatea de Biologie, Universitatea București

Conf. Univ. Dr. Violeta Ristoiu, Departamentul de Anatomie, Biologie Animală, Fiziologie Animală și Biofizică, Facultatea de Biologie, Universitatea București

Conf. Univ. Dr. Andreea-Cristina Staicu, Facultatea de Biologie, Universitatea București

Conf. Univ. Dr. Ing. Zoltan Csiki-Sava, Facultatea de Geologie și Geofizică, Facultatea de Geologie și Geofizică, Universitatea din București

Conf. Univ. Dr. Doru Bănăduc, Facultatea de Ştiinţe, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Conf. Univ. Dr. Voichița Gheoca, Facultatea de Ştiinţe, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Conf. Univ. Dr. Camelia Ureche, Director departament, Departamentul de Biologie, Ecologie si Protectia Mediului, Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău

Conf. Univ. Dr. Dorel Ureche, Departamentul de Biologie, Ecologie si Protectia Mediului, Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău

Conf. Univ. Dr. Carmen Gache, Facultatea de Biologie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi

Conf. Univ. Dr. Victor Surugiu, Facultatea de Biologie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi

Conf. Univ. Dr. Mircea Mitroiu, Facultatea de Biologie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi

Conf. Univ. Dr. Lucian Pârvulescu, Departamentul Biologie-Chimie, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Universitatea de Vest din Timișoara

Asist. Univ. Dr. Alexandru-Florian Deftu, Departamentul de Anatomie, Biologie Animală, Fiziologie Animală și Biofizică, Facultatea de Biologie, Universitatea București

Silviu Apostol, Learning Designer la DataWave, Facultatea de Biologie, Universitatea din București

Cercet. Șt. gr. I Dr. Simion Nicolaev, Director General, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” Constanța

Cercet. Șt. gr. I Dr. Manuela Sidoroff, Director General, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Ştiinţe Biologice Bucureşti

Cercet. Șt. gr. I Dr. Adrian Stănică, Director General, Institutul Național de Cercetarea Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină – GeoEcoMar București

Cercet. Șt. gr. I Dr. Marian Tudor, Director, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare „Delta Dunării” Tulcea

Cercet. Șt. gr. I Dr. Sorina Fărcaș, Director, Institutul de Cercetări Biologice Cluj-Napoca

Cercet. Șt. gr. I Dr. Oana Moldovan,  Institutul de Speologie „Emil Racoviță” Cluj-Napoca

Cercet. Șt. gr. III Dr Florina Raicu, Institutul de Antropologie „Francisc I. Rainer” București

Cercet. Șt. gr. III Dr. Valentin Dumitrașcu, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române

Dr. Alecu DIACONU, Institutul de Cercetări Biologice, Iași

Dr. Orieta Hulea, Director General, WWF România

Dr. Dan Hulea, Director Executiv, Societatea Ornitologică Română

Dan Bărbulescu, Director Executiv, Asociația Parcul Natural Văcărești

Dr. Răzvan Popescu Mirceni, Director Executiv, Oceanic Club

Dr. Dragoș Mantoiu, Președinte, Asociația Wilderness Research and Conservation

Ovidiu Roșu, Fundația Visul Luanei

Mihai Stoica, Director Executiv, Asociația 2Celsius

Toma Pătrașcu, Director, Bucharest Science Festival

Claudia Florescu, Grupul de Inițiativă Civica Kiseleff

 3 
  : Iulie 23, 2019, 10:58:26  
Creat de nor - Ultimul mesaj de către NVal
Altă obrăznicie inimaginabilă și alt ministru stupid de slugarnic străinătății! Ce blestem pe țara noastră! Un articol publicat în cursul zilei de ieri, la adresa:
https://www.justitiarul.ro/comasarea-a-trei-muzee-romanesti-pentru-a-face-loc-muzeului-de-istorie-al-evreilor-si-al-holocaustului-din-romania/?fbclid=IwAR3jDPqk3Gcvub-y1JuIKk2PvNUpAj6aNnivog7D5sdz88DU0S2yd5P78Oc
Comasarea a trei muzee românești pentru a face loc muzeului de istorie al evreilor și al holocaustului din RomâniaSe va înființa „muzeul național de istorie al poporului primordial get, al geției edenice și al multimilenarului popor român?!

  Zilele trecute, ministrul Culturii și Identității Naționale a anunțat că s-a decis comasarea Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” cu Muzeul Național al Țăranului Român și cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” pentru a face loc, între ele, unei noi clădiri care să găzduiască inexistentul „Muzeu Național de Istorie al evreilor și al Holocaustului din România”.

Împotriva voinței Poporului Român, conducătorii alogeni ai României, împreună cu evreii de la Institutul Elie Wiessel au hotărât ca noua clădire pentru Muzeul de istorie al evreilor din România să fie construită în curtea Muzeului Antipa, fără respectarea legislației în domeniul urbanismului, fără nicio logică și cu scopul de a bloca extinderea muzeelor existente.

Această sfidare a Poporului Român și a Bisericii Ortodoxe Române are loc în „Anul omagial al satului românesc” hotărât de Patriarhia Română după ce s-a constatat că toate Regimurile alogene post-decembriste au acționat diabolic pentru răstignirea satului multimilenar românesc.

Se știe că, o tentativă similară de comasare a celor trei muzee existente în București a fost făcută în anul 2013 de Guvernul alogenului Victor Viorel Ponta și ea a eșuat. Noua tentativă a Regimului alogen Iohannis – Dăncilă trebuie supusă unei dezbateri publice de lungă durată. Un prilej potrivit îl constituie campania pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019. Toți candidații la funcția de Președinte al României au ocazia să se pronunțe pentru înființarea în București a unui „Muzeu Național de Istorie al Poporului Primordial Get, al Geției Edenice și al multimilenarului Popor Român” sau a „Muzeului de istorie a evreilor din România”.

În calitate de candidat al Partidului România Noastră pentru alegerile prezidențiale din noiembrie a.c., consider că trebuie aplicat principiul reciprocității pe tema muzeelor evreilor din Israel, România și Ungaria pornind de la Adevărul Istoric!

În timpul celui de-al doilea Război Mondial, Poporul Român și conducătorii Statului Român au salvat de la Holocaust peste 400.000 de evrei români pe care i-au ajutat să ajungă în Palestina și să contribuie decisiv la înființarea statului Israel, care a avut la început 600.000 de locuitori. Ca urmare a acestui Adevăr Istoric, este posibil ca în Israel să se înființeze un „Muzeu al evreilor din România”. În acest muzeu este posibil să fie găzduite declarațiile: fostului Premier și Președinte al Israelului Shimon Peres care a mulțumit Poporului Român, în Parlamentul de la București, pentru că a salvat peste 400.000 de evrei de la deportare în Germania hitleristă; fostului Rabin-Șef al României, Alexandru Șafran – care a recunoscut că a colaborat bine cu autoritățile Statului Român care au interzis trimiterea evreilor în lagărele din Germania; lui Teșu Solomovici care a scris că: „Din România niciun evreu n-a pierit la Auschwitz.” și „Niciun tren românesc n-a plecat vreodată la Auschwitz cu evrei.”, în urma ordinului dat, în ziua de 13 octombrie 1942, de Primul-ministru al României, al cărui nume este interzis să fie amintit în țara noastră, dar care are statui în Israel și nume de stradă în Tel Aviv.

În al doilea Război Mondial, poporul maghiar și conducătorii Ungariei, sub comanda anti-evreului Horthy Miklos, au trimis în lagărele din Germania fascistă circa 500.000 de evrei, din care peste 157.000 de evrei din teritoriul Ardealului ocupat după Diktatul de la Viena, din 30 august 1940. În țara vecină nu s-a înființat și nu se acceptă să se discute despre un „Muzeu Național de Istorie al Evreilor și al Holocaustului din Ungaria”. Mai mult, în urmă cu câțiva ani, osemintele mareșalului fără flotă Horthy Miklos au fost aduse în Ungaria, au avut loc funeralii naționale și el a devenit erou național la fel ca și Imre Nagy care a făcut parte din plutonul unguresc care l-a executat pe ultimul Țar al Rusiei, Nicolae al II-lea împreună cu soția sa și cei cinci copiii.

Aplicând principiul reciprocității și respectând Adevărul Istoric în privința evreilor, după ce în Israel se va înființa „Muzeul evreilor plecați din România” și în Ungaria va exista un „Muzeu național al evreilor și al Holocaustului împotriva evreilor” se va putea lansa o dezbatere publică pe tema înființării unor muzee de istorie pentru toate minoritățile etnice din România, fără nicio discriminare. Până atunci, Partidul România Noastră susține înființarea cu prioritate a „Muzeu Național de Istorie al Poporului Primordial Get, al Geției Edenice și al multimilenarului Popor Român”.

                                                                                  Dr. Gheorghe Funar

                                                                    Președinte al Partidului România Noastră

                                               Candidat al Partidului România Noastră pentru alegerile prezidențiale

 4 
  : Iulie 23, 2019, 10:49:44  
Creat de ranit21tg-ms89 - Ultimul mesaj de către NVal
Condoleanțe familiei îndoliate.
Dumnezeu să îl ierte. Veșnică pomenire.

 5 
  : Iulie 23, 2019, 06:59:41  
Creat de ranit21tg-ms89 - Ultimul mesaj de către ctiron
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace.! Amin.! Condoleante familiei indurerate.!

 6 
  : Iulie 23, 2019, 00:33:54  
Creat de nor - Ultimul mesaj de către secarica
(continuare de mai demult la „rămân dator cu un răspuns și domnului Lucian Rădulescu, sper să îmi fac timp și pentru asta, dar oricum nu este nicio grabă”; era legat de o poveste despre retrocedări și evacuări spusă de un domn Marius Albin Marinescu)

... Cat despre  " (indiferent cine o fi)" ... ca si Ipu: 'Nu va creeed!

Mă rog, într-un anume sens aveți dreptate să nu creeedeți (chiar dacă nu știu cine sau ce e aia „Ipu”), la modul că acum recent numele îmi spunea ceva dar nu mai știam ce, am căutat din nou și așa mi-am adus aminte că mai demult cândva am căutat pe internet să „văd” cine este personajul ăsta pomenit atâta pe acest forum (deși parcă exclusiv în postările dumneavoastră) – astfel am rememorat că a fost la un moment dat contracandidat a lui Iohannis la primăria Sibiu, înțeleg că a picat la examen, iar de aici (sau de atunci) deduc că a căpătat o sensibilitate crescută pentru tot ce este legat de Iohannis, respectiv oameni, case, grădini, găini etc. care au tangență cu nemții (sau sașii), astfel încât n-am prea mai fost receptiv la textele asociate cu acest nume. Nu contest că în unele privințe o avea dreptate în felul lui, da' din citările dumneavoastră cam răzbește din partea acestuia o polarizare unidirecțională și parcă lipsită de tact. Cel puțin asta este percepția mea, foarte bine dacă alții au alte păreri sau afinități.

Aprecierea e cea potrivita pt. post. dvs. din mom. ce, macar, un sentiment de revolta nu demonstrati fata de o sentinta injusta (daca asa a fost)!
...

Nu am cum să demonstrez un sentiment de revoltă (și nici nu văd de ce aș face-o aici), chiar și într-un astfel de caz care m-a afectat direct; da, am fost revoltat; și ? Consider că a fost mai constructiv să găsesc soluții pe cont propriu, costisitoare și ca timp și ca efort, decât să vociferez fără să mă audă nimeni și stau cu căciula întinsă în fața unei primării opace, primărie care oricum nu a oferit o rezolvare nici după 8 ani.

Așa pot face o lungă listă cu lucruri care m-au revoltat de-a lungul timpului sau care eventual mă revoltă și în continuare. De exemplu, mă revoltă lipsa de educație a multora dintre români; sau lipsa de perspectivă în privința îmbunătățirii nivelului de educație la generațiile în formare; sau maltratarea, mult prea frecventă, a limbii române; sau faptul că geologia și/sau botanica țării este afectată de lăcomia unora, eventual combinat cu prostia altora; sau faptul că un dobitoc de primar a conceput acum câțiva ani să doneze la schimb un parc aflat pe marginea unui lac din București pentru construcția pe acel loc a unor clădiri; sau că pentru un muzeu al holocaustului se intenționează să fie făcut praf un colț de natură și-așa deficitar, în loc să fie valorificat pe undeva un teren viran; sau că în anul 2019 pe căile ferate române fac 8 ore și jumătate de la București la Sibiu (pe ruta Valea Oltului) la o distanță oarecum echivalentă pe șosea de vreo 280km, în timp ce de la Roma la Veneția (de exemplu) trenul lor cel mai rapid face sub 4 ore la o distanță oarecum echivalentă pe șosea de vreo 520km; sau că în anul 2019 măreața capitală a țării noastre are o glumă de șosea de centură pe care la ore de vârf se stă literalmente pe loc; și tot așa. Dacă ar fi (fost) să îmi încarc psihicul cu fiecare element de revoltă în parte, chiar și cu grade reduse de importanță, probabil că m-aș (fi) țicni(t) de tot. Nu că ar conta pentru cineva, zic doar așa, ca fapt divers.

În fine, revenind de unde am plecat: (1) tot nu înțeleg de ce în textul cu intreprinderea pusă pe butuci omu' a pus ghilimele la cuvântul revoluție și (2) tot nu consider că vina cu retrocedările indiferent-cum-or-fi aparține celor care le solicită sau care beneficiază de ele; în cazul discutat aici ăia sunt nemți (sau sași), dar sunt convins că ar fi fost fix aceeași situație dacă era implicată orice altă etnie, chiar și români get-beget. La modul general, bunul-simț – chiar presupunând că ar exista – nu are nicio putere în fața tentațiilor materiale, că deh, așa este firea omului. La o asemenea scară de tentații trebuie să intervină legea (și aplicarea ei), lege care în cazul discutat este cam varză (plus fraude greu de dovedit sau lipsite de repercusiuni etc.). Din câte știu legea asta a trecut printr-o serie de modificări de-a lungul anilor, trecută prin diverse legislaturi, unde în unele cazuri posibil să fi avut la bază și dorința feroce a unora de revanșă și/sau de răzbunare față de faptele și situațiile generate în vremurile regimului comunist (în mare măsură incontestabile).

Așa văd eu lucrurile, dumneavoastră (sau domnul NVal, sau domnul fost candidat la primăria Sibiu) n-aveți decât să le considerați altfel. Faptul că ne putem exprima opiniile așa în contradictoriu poate reprezinta și un câștig: cine știe, poate că dintr-o discuție de genul ăsta sau altele similare îmi pot revizui unele idei (sau poate că nu Smiley).

 7 
  : Iulie 22, 2019, 23:21:06  
Creat de ranit21tg-ms89 - Ultimul mesaj de către Gheorghe Iosif
Am aflat cu intarziere de decesul inca unui revolutionar, Daniel Rosioru. Dumnezeu sa-l ierte.

Marius Petrescu - Rev. FRR.Ploiesti/89.
www.facebook.com/groups/546804895424735/?multi_permalinks=1996539467117930&notif_id=1563722664862818&notif_t=group_activity
19 iulie la 16:55

ASOCIATIA REVOLUTIONARILOR 1989 PLOIESTI

Ploiesti - Str. Democratiei nr.33, jud. Prahova , C.I.F. 22543253 - Tel.:0244-220293 ; 0722231628 ; 0722946000  -  E-mail:  asociatiarevolutionarilor1989pl@yahoo.com
Nr. int. 0713/19.07.2019
Anunt Deces
IN   MEMORIAM :
    ROSIORU DANIEL
Daniel   ROSIORU (20   septembrie 1970 – 19 iulie 2019)
A trecut la cele vesnice, dupa o grea   suferinta,
ROSIORU DANIEL ,
- Revolutionar cu certificat de RANIT in Revolutia Romana din Decembrie 1989, seria   LRT-R nr. 00019, membru   al Asociatiei Revolutionarilor 1989 Ploiesti.
- Decorat de Presedintia Romaniei cu Medalia   « A Binemeritat de la Patrie »   (1999).
- Decorat de Presedintia Romaniei cu ORDINUL «Victoria Revolutiei Romane din Decembrie   1989 » - conferit prin Decretul nr. 1169, din 15 decembrie 2004 – publicat in   Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, din 5 ianuarie 2005 .
-  Lider  al Sindicatului Lucratorilor din Kaufland,   membru aderent al Consiliului National al   Societatii Civile …
Pios   omagiu celui care a fost un Demn Luptator   pentru Adevar si Dreptate !
Ii vom pastra, intotdeauna, vie   amintirea !
DUMNEZEU sa-L primeasca in randurile celor   Drepti !
   Condoleante familiei indoliate si celor   apropiati ...
Slujba   de inmormantare va avea loc Duminica, 21 iulie, ora 12.oo, la Cimitirul   « Viisoara » din Ploiesti. Trupul neinsufletit se afla depus la   Capela Cimitirului «Viisoara»...
Membrii Asociatiei Revolutionarilor 1989 Eveniment Ploiesti.
vicepresedinte: ing. Sorin-Ioan Nicolescu [tel. 0722946000]

Petre Pascu Marți orele 15 va avea loc inmormintarea Camaradului nostru ranit Rosiorul Daniel.
El se afla la capela cimitirului Viisoara,,, din Ploiesti.

 8 
  : Iulie 22, 2019, 20:02:36  
Creat de Eu - Ultimul mesaj de către Gheorghe Iosif
e-Cultura info - www.e-cultura.info/wp-content/uploads/2019/07/tm2021.jpg

Concluziile comisiei de monitorizare Timișoara Capitală a Culturii 2021
22/07/2019 Articole recente, Timisoara 2021

Ministerul Culturii și Identității Naționale, reprezentat de domnul Secretar de Stat Ion Ardeal Ieremia, a participat, la cea de-a doua vizită de monitorizare, efectuată în prezența comisiei de monitorizare a parcursului proiectului Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

În cadrul întâlnirii, comisia a făcut câteva recomandări legate de urgentarea finanțării programului „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”, la nivel național. Ulterior, a fost adoptată, în data de 12 iunie, Ordonanța de Urgență a Guvernului privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susținerea desfășurării programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021” și publicată în Monitorul Oficial în data de 18 iunie. Prin această ordonanță s-a aprobat acordarea sumei de 52.900.000 lei, pentru perioada 2019-2022.

Mai mult, prin HG nr. 330/23.05.2019, Asociația Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii a primit statut de utilitate publică, la recomandarea Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Precizăm că în raportul emis de către comisia de monitorizare nu se face nicio mențiune despre posiblitatea de retragere a titlului de Capitală Europeană a Culturii. Mai mult, comisia sugerează o serie de recomandări de ordin administrativ și organizatoric pentru buna desfășurare a programului Timișoara 2021.

În ceea ce privește strategia pe termen lung, juriul de monitorizare a observat că strategia planificată până în 2024 a fost urmărită și că se pot observa deja rezultate pozitive. Conform studiilor de impact există o creștere în percepția pozitivă a sectorului cultural local.

Pentru perioada următoare, odată cu instituirea cadrului financiar, echipele de organizare a programului Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii se vor concentra asupra strategiilor de marketing și comunicare, alături de definitivarea programului de producție a proiectelor proprii, externe sau de colaborare care să releve esența artistică și culturală a orașului Timișoara pentru promovarea acestuia la nivel european.

Ministerul Culturii și Identității Naționale a respectat recomandările juriului de experți, recomandări care se reflectă în Ordonanța de Urgență 42/2019. Astfel, considerăm că sunt îndeplinite toate condițiile pentru buna derulare a programului „Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2021”.

e-Cultura.info

 9 
  : Iulie 22, 2019, 19:31:49  
Creat de mercurie - Ultimul mesaj de către Lucian Radulescu
Liviu Plesoianu - 5 ore:  " Doamna Dăncilă, doamna Firea și domnul Tăriceanu consideră că e în regulă să se întâlnească și să încerce alianțe ...
cu acest personaj... Să vă fie de bine! Eu NU am ce discuta cu unul care ne spune nonșalant că și-a bătut joc de 7,4 MILIOANE de români! Negociați
voi și faceți alianțe cu Ponta... Doamne, ferește!   Urmăriți acest fragment video, din campania pentru europarlamentare:

Victor Ponta, președinte Pro România, despre cum a fost el "pro-european" bătându-și joc de votul dat de 7,4 MILIOANE de români:

"Sunt proeuropean pentru că în 2012, deși au votat 90% să-l demită pe Băsescu, m-am întâlnit cu domnul Barroso care mi-a spus

"BĂ, în Europa nu se face așa, voi ce drum alegeți?" ...și atunci am zis că mai bine mai stau cu Băsescu 2 ani decât să ies din Europa!"


...plus, un BONUS de la PONTA:  "Pe 26 mai mă duc și la referendumul lui Iohannis și votez DA!" "

Video:  https://www.facebook.com/liviuplesoianu.oficial/videos/479090629532585/

 10 
  : Iulie 22, 2019, 14:47:51  
Creat de Marius - Ultimul mesaj de către Lucian Radulescu
http://www.sspr.gov.ro/index.php?comunicate - 17 Iulie 2019 - COMUNICAT - Decizia nr. 340/2019 [citeste] - http://www.sspr.gov.ro/index.php?comunicate&id=1302

Vezi fisierul atasat - Link PDF - http://www.sspr.gov.ro/docs/comunicate/1302_comunicat.pdf


Pagini: [1] 2 3 ... 10