Main Content:

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 10

 11 
  : Ianuarie 18, 2017, 23:31:12  
Creat de cornel(jilava) - Ultimul mesaj de către NVal
Facebook, grupul BLOCUL NATIONAL AL REVOLUTIONARILOR 1989 ROMANIA
https://www.facebook.com/groups/673260779399342/permalink/1326049280787152
Elena Elly
Yesterday at 12:37am
DEZVALUIRI DESPRE LRD-ul IMPOSTOR FLORENTIN SCALETCHI si complicitatea lui Adrian Sanda
„EU L-AM ELIBERAT PE FLORENTIN SCALEȚCHI DIN PENITENCIAR”
- autor : LRD Mihai Babitchi, 17 ianuarie 2016 -
În anul 1985 presa comunistă a înfierat îndelung fuga (mai exact încercarea de fugă) în Vest a celui mai tânăr comandant de vas din flota română, Florentin Scalețchi. Acesta a reușit să ajungă noaptea în apele turcești și doar revolta echipajului și a secundului în ziua următoare, care se temeau de represaliile asupra familiilor rămase în țară, l-au împiedicat să-și atingă scopul. Ceaușescu l-a condamnat mai întâi la moarte, dar ulterior pedeapsa i-a fost comutată în 20 de ani închisoare. Desigur, încercarea tânărului de 26 de ani a câștigat simpatia majorității românilor, chiar dacă unii spuneau că putea să fugă fără să-și implice echipajul și fără să fure un vas de la statul român. EU SUNT CEL CARE A ORDONAT ELIBERAREA LUI DIN PENITENCIARUL DE LA AIUD, ÎN 24 DECEMBRIE 1989.
Florentin Scalețchi, deși era închis, așadar, la Aiud în 22 decembrie 1989, a reușit să obțină nu numai titlul de „revoluționar cu merite deosebite” potrivit legii 341/2004 ci și pe acela, potrivit OUG 95/2014, de „revoluționar cu rol determinant”. Noua titulatură „...se atribuie celor care în perioada 14 – 22 decembrie 1989 au avut un rol determinant la declanșarea și victoria Revoluției Române din Decembrie 1989...” (art.4, pct. 3 din OUG 95/2014). Scalețchi a ajuns după revoluție președintele Organizației pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO), calitate în care a fost arestat și condamnat în 2011 la 6 ani închisoare pentru corupție și trafic de influență. Ceruse și primise 20.000 euro pentru promisiunea unei intervenții într-un proces aflat pe rol. A executat doar un an și acum, se pare, și-a reluat funcția de președinte OADO.
Ziarul „Adevărul” (vechiul „Scânteia”, oficiosul central al PCR), care a fost întotdeauna vârful de lance al campaniei de denigrare a revoluționarilor s-a prevalat de „cazul Scalețchi” și al altor nume cu notorietate (actori, interlopi, cântăreți) socotiți impostori-revoluționari, pentru a ataca Președinția României, care a emis în septembrie 2015 un decret privind acordarea titlului de „revoluționar cu rol determinant” unui prim lot de 505 revoluționari cu dosare reverificate de SSPR. Din păcate, cel puțin în cazul lui Florentin Scalețchi, jurnalistul Mihai Voinea, dincolo de o evidentă lipsă de profesionalism (sau dezinformare premeditată!?), avea dreptate. Cei care m-au urmat în „Noaptea Revoluției” (21 spre 22 decembrie 1989) pe străzile din Alba Iulia își amintesc cum am obținut în dimineața zilei de 22 decembrie 1989, orele 8, abdicarea scrisă a primului secretar Ioan Savu și preluarea puterii în județ. Pe la orele 14, după fuga dictatorului, îi cerusem maiorului Viorel Bârloiu, comandantul garnizoanei din localitate să-și mute statul major in secretariatul meu – ceea ce a și făcut - pentru a ne pregăti de apărare împotriva posibilei contraofensive a forțelor rămase fidele regimului. Aveam mii de probleme care trebuiau rezolvate imediat, de la trierea cadrelor fostelor organe de represiune, miliție și securitate, care se predau sau erau arestate, până la aprovizionarea populației cu alimente și medicamente, primirea delegațiilor străine, descărcarea vagoanelor cu ajutoare, reluarea activității în întreprinderi și instituții etc. Iar pe străzi se trăgea...
În 24 decembrie primesc un telefon de la generalul Gușă („de la cabinetul dlui. Ion Iliescu”, s-a recomandat). Fusesem martor când răspunsese sec, la telefon, unei voci sovietice, că România nu are nevoie de niciun ajutor militar, deci îl cunoșteam. Generalul m-a rugat să eliberez de la Penitenciarul Aiud grupul de gestionari arestați de regimul comunist sub pretext că furau din alimente și erau vinovați, potrivit propagandei ceaușiste, de existența rafturilor goale din magazinele alimentare. Respectivii trebuiau să apară în seara următoare la TV, ca exemplu de instrumente-victimă ale manipulării comuniste. L-am sunat imediat pe comandantul Penitenciarului de la Aiud, maiorul Vasile Tărțan, și i-am cerut să-i elibereze, să-i spele, să-i hrănească, eventual să le dea ceva bani de buzunar dacă are, și să-i expedieze la București cu o mașină. După vreo jumătate de oră mă sună și îmi spune că șeful lui de la București, nu știu ce general, i-a interzis să elibereze orice deținut. L-am luat eu la telefon pe generalul respectiv și l-am întrebat calm cum își permite să cotramandeze un ordin dat de mine în numele Revoluției. Apoi i-am explicat cine a cerut eliberarea lor. S-a înmuiat și mi-a spus că în câteva minute totul se rezolvă. Într-adevăr m-a sunat aproape imediat maiorul Tărțan, care s-a scuzat îndelung și, dorind probabil să-i iert „indisciplina”, a adăugat că la Aiud îl are închis și pe Florentin Scalețchi. „Urcă-l și pe el în mașină!”, i-am cerut. „Nu am mașină pentru București, dar în maxim o oră îi trimit la dumneavoastră, la Alba Iulia”. Nici eu nu aveam mașină pentru așa ceva așa că respectivii au plecat la București cu trenul. Evenimentul l-am descris în cartea mea „Revoltă în labirint. Decembrie 1989”.
L-am contactat pe secretarul de stat Adrian Sanda, șeful comisiei care a reanalizat dosarele solicitanților noii titulaturi de „luptător cu rol determinant”. Secretarul de stat mi-a spus că, la dosar, Florentin Scalețchi are dovada că a apărut la TV în studioul 4, în data de 22 decembrie 1989. I-am replicat că dovada respectivă este, absolut sigur, FALSĂ. Scalețchi nu putea fi în București în 22 decembrie 1989. Admit că, potrivit documentelor din dosar, Adrian Sanda nu putea proceda altfel dar, odată informat, trebuia să ia măsuri. De câțiva ani buni, se duce o amplă campanie de discreditare a Revoluției și a revoluționarilor iar tipul acesta de „scăpări”, poate premeditate, ale Guvernului permite „sistemului” din care, alături de politicieni fac parte și ofițerii acoperiți din presă, să perpetueze această discreditare. În titlul articolului din „Adevărul” se insinuează că dacă nu sunt bani pentru sporirea veniturilor bugetarilor și pensionarilor, vinovați sunt „...revoluționarii pentru care statul a redeschis conducta cu bani publici”. Nu contează că din circa 17.000 luptători, acum au rămas doar 2700 revoluționari care primesc îndemnizații de „determinanți”. Mai puțini decât cei 4000 – 5000 de parlamentari cu pensii speciale. „Sistemul” dorește ca nici această „curățenie” să nu fie agreată de opinia publică. Încă din 2011 guvernele au emis ordonanțe succesive de urgență prin care îndemnizațiile luptătorilor cu „merite deosebite” au fost suspendate iar în final, prin OUG 95/2014, anulate. Pentru celelalte categorii - răniți, urmași de eroi-martiri, pensionari – sumele au fost plafonate la nivelul anului 2010. Fiecare OUG a subliniat că măsura e vremelnică, valabilă doar un an, dictată de condițiile economico-financiare precare, de criză. Aceste OUG de la finele fiecărui an au avut menirea să țină peiorativ în actualitate „drepturile materiale ale revoluționarilor” (prevăzute în lege, dar neacordate în realitate) pentru ca presa aservită să poată reactiva și exacerba curentul de opinie defavorabil acestora. În pofida Legii 341/2004, neabrogată, din 2012 luptătorii „cu merite deosebite” nu mai beneficiază de îndemnizații. Guvernanții, fie de stânga fie de dreapta, nu sunt deloc interesați să renunțe la instrumentul cu care mențin cu botul pe labe pe cei care și-au riscat viața în Decembrie 1989, și care au calitatea morală să-i întrebe ce au făcut cu țara și visurile românilor.
Victor Ponta, un dușman declarat al revoluționarilor, a afirmat nu odată că a dat înapoi toate drepturile tăiate de Guvernul Boc. Le-a dat tuturor, iar la multe categorii chiar le-a mărit salariile, pensiile și îndemnizațiile. Numai revoluționarii, ei singuri, au rămas cu drepturile tăiate. Guvernul Cioloș nu face nici el excepție. Art.12, alin 2 din OUG 57/2015, preia „stilul” vechilor guverne și plafonează în continuare, pentru al cincilea an, îndemnizațiile revoluționarilor (a celor rămași) la nivelul anului 2010. Chit că hulita OUG 95/2014 făcuse totuși o corectură mult-așteptată: calculul dreptului se face legat de câștigul mediu salarial prevăzut în bugetul asigurărilor sociale de stat și nu de salariul mediu.
Mihai Babițchi
17 Ianuarie 2016

 12 
  : Ianuarie 18, 2017, 23:29:41  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către Lucian Radulescu
îNTR-O ȚARĂ CU NIVELUL NOSTRU DE CONȘTIINȚĂ CIVICĂ, GRAȚIEREA NU ESTE INDICATĂ. Poate că soluțiile alternative, prin comutare pedepselor în muncă în folosiul comunității ( deszăpeziri, reparații șosele, etc), a unor cauțiuni ( pentru cei cu bani) a arestului la domiciliu ( nu mă refer la cel preventiv),etc ar fi mult mai indicat. Adică ROMANIA nu își poate permite grațieri , fiindcă societatea nu e caracterizată de onestitate, de respectul față de lege, de un nivel ridicat de cultură sau cultură civică....

Emisiunea din seara asta, un adevarat "regal" de prostie, o comentez maine. N.B.  Kiss Kiss Kiss

 13 
  : Ianuarie 18, 2017, 23:28:01  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către Lucian Radulescu
Oare pe ce bani s-au dus niște revoluționari PSD la instalarea lui TRUMP?


IN NICI UN CAZ...PE BANII TAI..."MILIARDARULE"  ! ! ! ! !

 14 
  : Ianuarie 18, 2017, 23:26:19  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către alexpress1
îNTR-O ȚARĂ CU NIVELUL NOSTRU DE CONȘTIINȚĂ CIVICĂ, GRAȚIEREA NU ESTE INDICATĂ. Poate că soluțiile alternative, prin comutare pedepselor în muncă în folosiul comunității ( deszăpeziri, reparații șosele, etc), a unor cauțiuni ( pentru cei cu bani) a arestului la domiciliu ( nu mă refer la cel preventiv),etc ar fi mult mai indicat. Adică ROMANIA nu își poate permite grațieri , fiindcă societatea nu e caracterizată de onestitate, de respectul față de lege, de un nivel ridicat de cultură sau cultură civică....

 15 
  : Ianuarie 18, 2017, 23:22:06  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către alexpress1
Oare pe ce bani s-au dus niște revoluționari PSD la instalarea lui TRUMP?

 16 
  : Ianuarie 18, 2017, 22:48:48  
Creat de DOREL HARAGA - Ultimul mesaj de către Kobra 22
George stii care a fost prostia mare a lui Ciolos?ca n -a facut public cati bani a preluat de la pontea.Tare-mi este teama ca desaga era goala la cat de multe pomeni a facut in cei 3ani si ceva ca de dezvoltare nici n-a fost vorba.Cat despre Ciolos &co asa-i au fost un dezastru din toate punctele de vedere si trebuie sa raspunda.De fapt cu totii trebuie sa dea. socoteala natiunii.

KOSTAS,

   Daca vorbesti doar sa te afli in discutie si nu cunosti (pentru ca nu lucrezi in adm. centrala) situatia reala, te rog sa te abtii de la alte comentarii. Ciolos a fost cea mai proasta guvernare din 1990 pana in prezent.

    BATI CAMPII PRIETENEEEEE !
     

 17 
  : Ianuarie 18, 2017, 22:46:49  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către kostas
George aici este pacaleala,scapa si cei ce-au furat o paine scapa si golanii de politicieni.
Ti-ai pus intrebarea de ce si amnistie si nu numai gratiere?Daca nu stii iti spun eu;la gratiere scapi numai de pedeapsa cat spune cei care o dau,pentru un ocnas de rand este bine pentru ca scapa de acolo dar pentru unul ca alde politrucime nu-i bine ca nu mai poate fi nici angajat in curte parlamentului.Daca de ex. pontea este condamnat,chiar daca intra sub legea gratierii nu mai poate fi nici macar consilier juridic la firma lui darmite avocat,deci cam asa stau lucrurile.Stiu ei ce vor sa faca si vor face daca lumea este proasta si tace ca si pana acum dand vina pe altii.

 18 
  : Ianuarie 18, 2017, 22:27:49  
Creat de DOREL HARAGA - Ultimul mesaj de către kostas
George stii care a fost prostia mare a lui Ciolos?ca n -a facut public cati bani a preluat de la pontea.Tare-mi este teama ca desaga era goala la cat de multe pomeni a facut in cei 3ani si ceva ca de dezvoltare nici n-a fost vorba.Cat despre Ciolos &co asa-i au fost un dezastru din toate punctele de vedere si trebuie sa raspunda.De fapt cu totii trebuie sa dea. socoteala natiunii.

 19 
  : Ianuarie 18, 2017, 22:18:05  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către Kobra 22
George hai las-o mai moale cu Soros si alde ong-uri.
Nu crezi ca lumea sa cam saturat de mizeriile politicienilor?Adica cum cei ce au un prejudiciu de 200mii si merg singuri in6 luni la organele..... sa nu mai fie trasi de barnet iar cei care au mancat tara si de....... sa iasa de la zdup sa rada lumii in nas ca-s mari smecheri.
Puterea nici nu s-a inscaunat bine si deja a inceput sa se creada buricul Romaniei.
Spuneau ca sunt bani pentru de toate iar acum vor sa se-mprumute.Ei vor amnistie ca sa scape de parnaie si sa-si albeasca cazierele(mai ales pontea,Tariceanu,tata socru dar si cei din dosarul mineriadei si revolutiei),iar cu Ghita mai catinel ca nu-i asa cum il descriu cei de la tv-urile neocomuniste.Sa nu ne fie cu mirare ca tocmai el este acel acoperit si vrea sa arunce pisica moarta in alta ograda,nu vezi ca tot ce spune nu prea se leaga iar cand spune parca este milogul parohiei?
P.S.lumea este proasta ca nu iese cat mai multa si pentru mult timp in strada si sa-i puna pe fuga pe toti politicienii din 90 si pana acum.   Kostas,
  
     Pentru prietenia care ne leaga de ani buni, nu-ti voi spune nimic.

      Pot sa-ti spun doar atat : CITESTE, PRIVESTE, ASCULTA SI ANALIZEAZA CU PROPRIA TA CONSTIINTA, FIECARE INFORMATIE LANSATA IN SPATIUL PUBLIC !
 
       MAINE S-AR PUTEA SA REGRETI !

        PS. GRATIEREA ESTE UN DEMERS DEMOCRATIC PENTRU CEI CARE STAU CU ZECI DE ANI IN PUSCARIE PENTRU FAPTUL CA, AU MUTAT UN HOTAR DIN CAMP SAU AU FURAT O GAINA.
 
        GRATIEREA NU VINE PENTRU MARII CORUPTI , PENTRU CRIMINALI , SAU PENTRU VIOLATORI .

        GRATIEREA ESTE UN ACT DE CLEMENTA PENTRU CEI CARE AU O VARSTA SI STAU PRIN PUSCARII, PENTRU ABATERI MINORE, NU PENTRU RECIDIVISTI.

 20 
  : Ianuarie 18, 2017, 22:02:46  
Creat de DOREL HARAGA - Ultimul mesaj de către Kobra 22
URMARIND SACNDALURILE"GHITA",NU VEDEM CE SE INTIMPLA IN JURUL NOSTRU.

MFP a împrumutat 730 de milioane de lei de la bănci, mai mult decât dublu față de suma programată

•   Scris de newsreporter in 17 ianuarie 2017 la 11:21, in Finante-Banci.
 

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 730,4 milioane de lei de la bănci, mai mult decât dublu față de suma programată, printr-o emisiune de obligațiuni de stat pe șase ani, la un randament mediu de 3,14% pe an, transmite Agerpres.
Valoarea nominală a emisiunii a fost de 300 de milioane de lei, însă băncile au transmis oferte în sumă totală de 933,6 milioane de lei.
Marți va avea loc o licitație suplimentară, prin care statul vrea să atragă încă 45 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.
MFP a planificat împrumuturi de 3,415 miliarde de lei de la băncile comerciale în ianuarie 2017, din care 3,1 miliarde de lei prin șapte licitații de certificate de trezorerie și obligațiuni de stat și 315 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.
Sumele vor fi destinate refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat.
Conform prospectelor de emisiune, MFP va organiza în ianuarie două licitații de certificate de trezorerie cu discont, în valoare de 500 de milioane de lei fiecare, în 9 și 19 ianuarie.
De asemenea, vor fi organizate cinci licitații de obligațiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 2,1 miliarde de lei, fiecare fiind urmată, a doua zi, de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea inițială a emisiunii de obligațiuni.


ASTA-I ADEVARUL DESPRE CRESTEREA ECONOMICA SI DIN ACESTE INPRUMUTURI SE VOR PLATI  POMENILE FACUTE IN SPECIAL BUGETARILOR(PESTE 1450000 )

         
         MR. G

     NU MAI OFERI INFORMATII MINCINOASE !

      DATORIA PUBLICA NU ESTE FACUTA DE GUVERNAREA PSD- ALDE.   Datoria publica trebuie platita.

      Este un instument financiar la care apeleaza majoritatea guvernelor in situatii similare indiferent cine se afla la guvernare (stanga sau dreapta).

       DACA TE REFERI LA POMENI PENTRU BUGETARI, "POMENI" POATE DORESTI DUMNEATA SA PRIMESTI.
       
         BUGETARII DIN ROMANIA, NU DORESC DECAT UN SALARIU DECENT ! (Ma opresc cu greu sa nu spun aici cuvinte grele si urate)
 
         Ar trebui sa ne intrebam cu totii, cum dracu  am fost prostiti de vechiul guvern cu "sanatoasa crestere economica " si care a lasat o gaura de 10 miliarde de lei in buget ?
 
            Traim noaptea mintii !

         Pana acum cand PSD-ALDE nu detineau puterea, unde erati mai cetateni "LIBERI SI DISPERATI" sa va manifestati nemultumirea imprumuturilor facute de MFP, condus de doamna Paliu Dragu, care facea acea afirmatie imbecila, dand exemplul statelor BRICS, cuprinzand Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, unde locuitorii "sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme".
           
          Ca bine zicea Traian Basescu : "Bai gaozarilor"  vai mama voastra !

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 10