Main Content:

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 10

 11 
  : Februarie 11, 2016, 22:04:38  
Creat de DOREL HARAGA - Ultimul mesaj de către remus43de
Pe site-ul unde a fost publicat articolul, exista si un comentariu (unul singur! Va dati seama cat de lipsit de interes a devenit subiectul acesta?):

takapaka

capul lui Motoc si tortionarul visinescu

Justitia romana isi bate joc de poporul roman. La 25 de ani dupa asa-zisa "revolutie" justitia romana inchide dosarul crimelor "revolutiei".
Justitia romana a tacut 25 de ani , ani in care calaii Romaniei (colegii de breasla ai lui Visinescu) au murit de moarte buna, necondamnati, cu pensii grase, iar zecile de mii de fosti detinuti politici au murit in uitare, saracie, fara macar sa li se fi facut dreptate. Unde este reabilitarea lor?

O parere corecta aici: http://epochtimes-romania.com/news/statul-captiv-cel-mai-mare-aparat-de-represiune-video---236403

 12 
  : Februarie 11, 2016, 21:43:43  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către nicu1957
IN REST YOTUL ESTE IN LEGE NUMAI TREBUIE RESPECTATA

 13 
  : Februarie 11, 2016, 21:42:28  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către Kobra 22
Stimate"kobra22",pai Iliescu a semnat decretul.Se pune intrebarea:de ce numai 1266.Poate ca nu sunt toti pe placul lui Iliescu(sau agreati de el,sau gealatii lui,dar intrebarea ramane....)Lumea e suparata pentru ca a fost emis acest decret.Daca cautam pe net,putem vedea ca au fost facute si actiuni in instanta pentru anularea decretului cu cei 1266(parca de fostul Secretar de Stat George Costin).Adevarat ca nu cunosc rezultatul(daca a ramas valabil decretul,sau nu,pentru ca nu pomeneste de el nici Corpul de Control al premierului in analiza facuta la SSPR,eu tot asa îi zic)


Domnule BUzdugan,
 
    Decretul 1266, a fost semnat de catre Presedintele Romaniei de la acea vreme, din dorinta tuturor revolutionarilor autentici, de a primi recunoasterea statului roman, prin conferirea ORDINULUI VICTORIA REVOLUTIEI, ordin prevazut in sistemul national de decoratii.
 
    Cat despre procesul de care amintesti in comunicat, te informez faptul ca, acel proces a fost respins de catre instanta de judecata, prin lipsa de probe concludente din partea reclamantului  George Costin ( aflat in detentie).

   Acelasi partid ( PDL alias PNL actual ) a dorit distugerea si desfiintarea Legii 341/2004 precum si a ideii de revolutie din Decembrie 1989.

    Cel mai mare dezastru national l-a declansat acest partid antinational care doreste sa ajunga sa conduca Romania, cu dorinta nesatula de a DISTRUGE NATIUNEA ROMANA SI STATUL ROMAN.

 14 
  : Februarie 11, 2016, 21:40:32  
Creat de DOREL HARAGA - Ultimul mesaj de către Pacifist
http://www.ziare.com/nicolae-ceausescu/comunism/revolutionarii-dupa-condamnarea-istorica-a-lui-visinescu-nu-ne-trebuie-si-noua-o-justitie-tardiva-1408350

Revolutionarii, dupa condamnarea istorica a lui Visinescu: Nu ne trebuie si noua o justitie tardiva!
Joi, 11 Februarie 2016, ora 21:02

Asociatia "21 decembrie 1989", prin intermediul presedintelui sau Teodor Maries, a transmis o scrisoare deschisa ministrului Justitiei, Raluca Pruna, si procurorului general al Romaniei, functie detinuta interimar de Bogdan Licu.

Astfel, potrivit scrisorii remise Ziare.com, dupa condamnarea tortinarului Alexandru Visinescu, participantii la Revolutia din decembrie 1989 cer sa se infaptuiasca justitia si in cazul evenimentelor din urma cu 26 de ani.

Acestia amintesc ca "au calitatea de persoana vatamata in urma represiunii si interes pentru aflarea adevarului si stabilirea vinovatiei".

"Nu trebuie asteptata o justitie tardiva ca in cazul Visinescu! Nu are nimeni nevoie de o justitie infaptuita prin invoiala cu gruparile de crima organizata si represiune care au re-capturat Romania incepand cu seara de 22 Decembrie 1989!", atrag atentia revolutionarii, in scrisoarea semnata de Maries.

Condamnare istorica: Tortionarul Visinescu, 20 de ani de inchisoare (Video)

Participantii la evenimentele din decembrie 1989 amintesc ca au suferit "vatamari dintre cele mai diverse, atat fizice cat si morale sau psihice", iar "cei care au participat, sunt martori directi".

"Calitatea de martori directi, in timpul unei represiuni de asemenea anvergura, evenimente insurectionale sau de razboi, soldat cu o multitudine de victime - prezuma si calitatea de persoana vatamata.

Numeroase persoane au fost impuscate, ranite, torturate, lipsite de libertate, lovite grav, molestate, supuse la presiuni psihice, amenintari directe pentru ei sau pentru familiile lor", se arata in scrisoare, adaugandu-se ca viata si libertatea revolutionarilor "le-au fost puse intr-un permanent pericol".

In continuare, se subliniaza faptul ca au fost tergiversate cercetarile in cazul Revolutiei din decembrie 1989.

"Potrivit legii romane, toti cei vatamati, se puteau constitui si parte civila, pana la citirea actului de sesizare a instantei. Dar Justitia a fost blocata, dosarele nu au mai ajuns in instanta prin rusinoasa invocare a prescriptiei.

Procurorii militari, cu mici si notabile exceptii, fiind si ofiteri activi ai Ministerului Apararii, avand deci o legatura ierarhica cu Ministerul Apararii care este si parte responsabila civilmente au incalcat Constitutia, au tergiversat cercetarile si dispretuiesc hotararile CEDO care le-au recunoscut unor asemenea participanti si militanti activi inclusiv calitatea de victima, nu doar de parte interesata in aflarea adevarului despre momentele importante ale tranzitiei de la sistemul totalitare-represiv la democratie.

(...) Nimeni nu se gandea atunci ca Statul va fi re-capturat de structurile securisto-comuniste cosmetizate si ca anchetarea crimelor si pedepsirea vinovatilor ar putea fi intarziate timp de 26 de ani... asteptand disparitia faptuitorilor dar si a martorilor si partilor vatamate intervenirea prescriptiei in plan judiciar.

(...) Este impardonabila si lipsita de temei legal si factual opinia impusa in practica de Sectia parchetelor militare ca participantii la evenimentele revolutionare impotriva carora s-a indreptat o represiune armata, cu tactici, tehnica si armament de razboi, nu ar avea nici calitatea de persoana vatamata si nici de persoana interesata in a face plangeri sau contestatii fata de tergiversarea fara precedent a solutionarii juste a dosarelor, cu incadrarea juridica la tratamente neomenoase", acuza revolutionarii.

Ministrul Justitiei, despre dosarul Revolutiei: Am cerut o lista cu perioadele de lucrare si de nelucrare

De asemenea, acestia invoca statul de drept si cer sa li se prezinte scuze oficiale "din partea ministrului Justitiei, procurorului general, ministrului Apararii Nationale si de ce nu, presedintelui Romaniei, in calitatea de comandant al fortelor armate - in raport de raul pricinuit acestei tari, cetatenilor ei, nu doar prin represiune ci si prin lipsa unei anchete efective constatata de CEDO, fata de asasinatele si tratamentele inumane care s-au produs in decembrie 1989, cand aparatul regimului comunist a declansat un nou razboi impotriva cetatenilor tarii".

Alexandru Visinescu, fostul comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, a fost condamnat miercuri definitiv la 20 de ani de inchisoare cu executare, pentru savarsirea de infractiuni contra umanitatii, in legatura cu abuzurile exercitate asupra detinutilor incarcerati pe motive politice.

Este o condamnare istorica, fiind primul tortionar din inchisorile comuniste condamnat la puscarie, insa este si una mai mult simbolica, avand in vedere ca Visinescu are deja 90 de ani.

F.N.

 15 
  : Februarie 11, 2016, 21:39:36  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către nicu1957
Intrebare ;Cei care posteaza pe acest portal sunt revolutionari? Daca nu , atunci nu ne mai dati in cap si injura. Daca sunteti, rugativa sa treaca amendamentele doctorului si sa beneficiati de consultatii, medicamente.
 Respectativa intre voi. Administratorul portalului ar trebuii sa faca un cod ,sa stabileasa reguli.
 Cum traiti fratilor cu atata ura in voi?

[/quote]MISE PARE CA TI ESTE RUSINE CA PE RETETA DE MEDICAMENTE ESTE BIFATA RUBRICA REVOLUTIONAR PENTRU ASTA SANE RUGAM[/size]

 16 
  : Februarie 11, 2016, 21:13:11  
Creat de Alex63 - Ultimul mesaj de către Kobra 22
    Stimaţi colegi am două rugăminţi:

  1. Aceia dintre dvs care ştiu cum poate fi copiată în pc-ul personal înregistrarea părţii I a şedinţei să o facă până când nu “dispare” deoarece conţine declaraţii importante ale numitului S. Adrian, Secretar de stat în Guvernul Romăniei ;

  2.vă rog să urmăriţi cu atenţie ce spune acesta între minutele  04:00 şi 08:40

 Intrunirea Colegiului Consultativ al Revolutionarilor - I
www.youtube.com/watch?v=B7CPuQZJUtw


  la min. 4:44 “ …. dacă este un vot politic dosarele noastre nu au ce căuta la comisia parlamentară “ !!!

 la min. 7:10 “ …. nu vă miraţi dacă că veţi găsi oameni care sunt validaţi de comisia parlamentară ………..  nu înţeleg de ce votul comisiei parlamentare este cu ceva mai mult decât votul unei comisii administrative constituită la nivelul secretariatului de stat, nu m-a lămurit nimeni …. totul e subiectiv “ !!!


Pentru aceia cere s-au săturat de "exchibiţiile" ss s.a.
am redactat un model ce cerere adresată Primului Ministru Dacian Cioloş.
  Conţinutul este cel de mai jos dar, pentru completare cu datele personale şi trimitere la guvern - adresa de e-mail: pm@gov.ro, vă rog să o folosiţi pe cea ataşată acestei postări ( după ce o să o vedeţi veţi înţelege de ce ! )           Domnule Primului Ministru,


Subsemnatul ……………….. ……………… domiciliat în …….  str. ……………… nr. … , bl. … , sc. … , ap. … , jud. ……. , adresa de e-mail: …………………… , luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989,

având în vedere faptul că dl. Sanda Adrian, Secretar de Stat al Secretariatului de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 este în subordinea dumneavoastră directă,

vă rog să îmi comunicaţi dacă declaraţiile publice, făcute în calitate de Secretar de Stat, la Întrunirea Colegiului Consultativ al Revoluţionarilor din data de 04.02.2016, potrivit cărora:

a. „ ... dacă este un vot politic dosarele noastre nu au ce căuta la comisia parlamentară “ !

 (înregistrare pe care o puteţi viziona la adresa: www.youtube.com/watch?v=B7CPuQZJUtw la min. 4:44)

b. „ ... nu înţeleg de ce votul comisiei parlamentare este cu ceva mai mult decât votul unei comisii administrative constituită la nivelul secretariatului de stat, nu m-a lămurit nimeni .. totul e subiectiv “ !
( min. 7:40 din înregistrare )

reprezintă poziţia Guvernului pe care dumneavoastră îl conduceţi ?

Vă mai rog să îmi comunicaţi care este poziţia dumneavoastră faţă de existenţa în componenţa Guvernului României, a cetăţeanului Sanda Adrian care, în calitate de iniţiator şi semnatar al OUG 95 / 2014, deşi recunoaşte faptul că avea cunoştinţă atât de săvârşirea unor fapte penale cât şi de abuzurile unor înalţi funcţionari ai statului, în loc să sesizeze organele competente, a iniţiat şi adoptat ordonanţa 95 prin care să se acopere aceste fapte şi să înlăture răspunderea pentru comiterea lor.


  data                                        semnătura


               Domnului Dacian Cioloş,
              Prim Ministru al Guvernului României

[/quote

ALEX 63,
   FARA SA FIU RAUTACIOS, TE-AS RUGA SA-TI RETRAGI DE PE ACEST FORUM ABERATIA JURIDICA, PE CARE O SA TI-O RESPINGA SI CEL MAI NEINSEMNAT FUNCTIONAR PUBLIC.
   
    SI PENTRU A MA FACE INTELES, AM SA-TI RASPUND CONFORM LEGII.
   
     LEGEA NR.7/2004 PRIVIND CODUL DE CONDUITA A FUNCTONARILOR PUBLICI

      ART. 3 LIT. G - LIBERTATEA GANDIRII SI A EXPRIMARII, PRINCIPIU CONFORM CARUIA FUNCTIONARII PUBLICI POT SA-SI EXPRIME SI SA-SI FUNDAMENTEZE OPINIILE CU RESPECTAREA ORDINII DE DREPT SI A BUNELOR MORAVURI;

      PENTRU ACEST FAPT, MA VAD NEVOIT SA ATRAG ATENTIA ACELORA CARE VOR FORMULA ASEMENEA " CERERE" CA VETI INTRA IN CATEGORIA SOLICITARILOR FARA SUPORT JURIDIC.

     CAND MAI AI ASEMENEA " CERERI" INPOTRIVA LUI ADRIAN SANDA SECRETAR DE STAT AL SSMLIRCIR, TE-AS RUGA SA TE DOCUMENTEZI DACA, PRIN CELE AFIRMATE SI POSTATE DE TINE, ESTE CONFORM PREVEDERILOR  LEGALE AFLATE IN VIGOARE.
 
      FARA SA TE JIGNESC, TE-AI FI PUTUT CONSULTA MACAR CU UN JURIST DE PE ACEST PORTAL, IN PRIVINTA ACESTEI CERERI "CALOMNIOASE" ( din punctul meu de vedere).

    CAT DESPRE INITIATORUL OUG 95, AM RASPUNS ANTERIOR.
   
   IN CEEACE PRIVESTE PUNCUL b. , „ ... nu înţeleg de ce votul comisiei parlamentare este cu ceva mai mult decât votul unei comisii administrative constituită la nivelul secretariatului de stat, nu m-a lămurit nimeni .. totul e subiectiv “ ! - SE REZUMA DOAR LA O INTREBARE PUSA DE ACESTA IN SEDINTA RESPECTIVA.

    UNDE ESTE ABUZUL SI FAPTA PENALA ?
     

      CU STIMA.

 17 
  : Februarie 11, 2016, 21:05:46  
Creat de Alex63 - Ultimul mesaj de către Iuliann
AlexSS iti este frica ca se afla adavarul despre cum sunt denigrati luptatorii remarcati. Si despre care "adevarati"ne tot vorbesti?de acei foarte multi din "marele" balcon al operei?

Despre aia care au stat sub gloante, ma! Stii cum e sa te tirasti sub gloante? Despre aia e vorba....

Au avut curaj, nu e de contestat. Dar sunt si altii care au avut curaj, apoi s-au tarat sub gloante, apoi au fost sau nu impuscati, unii au si murit, altii au inviat. E un pic de diferenta, totusi, intre a avea curaj, si a te tara sub gloante in speranta ca nu-ti mai vine unul in cap. Asta e o diferenta pe care n-o pot face multi dintre cei curajosi.

 18 
  : Februarie 11, 2016, 21:05:30  
Creat de ranit21tg-ms89 - Ultimul mesaj de către kostas
Implinise 60 de ani,abia apucase sa ia pensia de cateva ori,trebuia sa intre in posesia noului certificat in urmatoarele zile numai ca doamna cu coasa n-a mai avut rabdare sa-l mai lase pe acest pamant sa se bucure de cele lumesti si l-a luat dintre noi.
                                             Este vorba de camaradul nostru de la Resita;
                                                                 Predut Ioan Doru
 
           Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca,Condoleante familiei indoliate si camarazilor resiteni

 19 
  : Februarie 11, 2016, 20:44:20  
Creat de Alex63 - Ultimul mesaj de către Iuliann
OUG 95 reprezinta un atac violent la adresa statului de drept si al modului in care se face justitie in Romania.
Dar cu primul-ministru trebuie sa vorbeasca cineva care nu are legatura cu noi, o persoana echidistanta, cu notorietate in dreptul constitutional si fara vreun interes legat de indemnizatii.
Altfel, nu cred ca OUG 95 are vreo sansa sa fie cu adevarat in atentia primului-ministru. El nu are pe cap numai asta. Demersurile care vin din partea noastra n-au sanse sa-i atraga atentia, intrucat sustinatorii OUG95 sunt suficient de persuasivi si de aproape fizic de primul-ministru; e simplu ca Dacian Ciolos - desi e un tip inteligent - sa le cada in capcana falsei solutionari a unei probleme.
Parerea mea.

 20 
  : Februarie 11, 2016, 20:23:34  
Creat de Alex63 - Ultimul mesaj de către KRONSTADT.
    ATAŞAT AVEŢI   D O V A D A   TRIMITERII

Pentru aceia cere s-au săturat de "exchibiţiile" ss s.a.
am redactat un model ce cerere adresată Primului Ministru Dacian Cioloş.
  Conţinutul este cel de mai jos dar, pentru completare cu datele personale şi trimitere la guvern - adresa de e-mail: pm@gov.ro, vă rog să o folosiţi pe cea ataşată acestei postări ( după ce o să o vedeţi veţi înţelege de ce ! )    Nu stiu daca PM Dacian Ciolos va baga in seama plangerile la adresa SS Sanda , pe masa PM a ajuns o avertizare a ceea ce vor face luptatorii cu merite deosebite ca sa denigreze adevaratii Revolutionari . Nu credeti ca prin demersurile voastre le faceti mai mult rau decat bine luptatorilor remarcati ?
  Mai rău decât ne-aţi făcut voi aplaudacilor cu al vostru "acoperit" nu mai are cine ce să ne facă.
  Faptul că l-am avertizat OFICIAL pe dl Cioloş asupra existenţei unor fapte penale îl obligă să sesizeze organele competente - parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie deoarece, dacă nu o face, este vinovat de încălcarea aceloraşi prevederi din codul penal!!
  Puteţi să faceţi şi zid de granit în jurul "dumnezeului" vostru - tot nu o să puteţi opri tăvălugul justiţiei.  Mai devreme sau mai târziu tot acolo unde-i este locul va ajunge.
  Mai puteţi doar să-l APLAUDAŢI cât mai aveţi tupeu !!


Alex63 de ce nu sesizezi tu parchetul, daca esti convins de existenta unor fapte penale?

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 10