Main Content:

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 10

 11 
  : Martie 24, 2017, 14:43:50  
Creat de ranit21tg-ms89 - Ultimul mesaj de către kostas
Dumnezeu sa-l odihneasca.

 12 
  : Martie 24, 2017, 09:06:34  
Creat de Mr. G - Ultimul mesaj de către Mr. G
Ordonanta procurorului sef, acceptata de judecatori. Dan Cristian Tatar a dispus continuarea cercetarilor intr-unul dintre dosarele revolutionarului Petrica Balint
 

22 martie 2017

Cercetarile in dosarul fostului presedinte al Asociatiei de Revolutionari 16-21 Decembrie Lugoj, Petrica Balint, vor continua dupa ce procurorul sef al Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj, Dan Cristian Tatar, a infirmat solutia data de procurorul de caz.

Acesta a dispus prin ordonanta, redeschiderea urmarii penale fata de suspectul BALINT PETRICA DORIN, sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de aricolul 323 Cod penal. Acest lucru inseamna ca primul procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj nu a fost de acord cu solutia data de procurorul de caz, aflat in subordinea sa, si a dispus redeschiderea urmarii penale fata de suspect. Judecatorii au constatat legalitatea si temeinicia ordonantei dispuse de Dan CristianTatar si au admis cererea acestuia de redeschidere a urmaririi penale.
Admite cererea Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj de confirmare a redeschiderii urmaririi penale. In baza art. 335 alin. 4 C.proc.pen., constata legalitatea si temeinicia ordonantei nr. 74/II/2/2016 din data de 30.12.2016 emisa de Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj in dosarul nr. 633/P/2015 prin care s-a admis plangerea impotriva solutiei procurorului si confirma redeschiderea urmaririi penale fata de suspectul BALINT PETRICA DORIN, sub aspectul savarsirii infractiunii prev. de art. 323 C.pen. In baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu azi, 22 martie 2017″ se arata in solutia data de judecatori.
In luna octombrie a anului 2015, politistii si jandarmii au intervenit pentru a-l evacua pe Petrica Balint, dintr-o locuinta din Lugoj pe care o ocupa abuziv, dupa ce proprietarii s-au judecat cu acesta si au avut castig de cauza. Petrica Balint, alaturi de lugojenii Francisc Boldea, Calin Dobra si altii, face parte din Consiliul National al PSD si a fost reprezentantul revolutionarilor in Guvernul Romaniei.


 13 
  : Martie 24, 2017, 08:55:10  
Creat de Mr. G - Ultimul mesaj de către Mr. G
Dosarul de revoluţionar al deputatului Cătălin Rădulescu, verificat de procurori: „Să-mi ia certificatul. Mă piş pe el. Nu mă mai interesează“
Dani Dancea,

 
Timişoreanul Corneliu Vaida a contestat certificatul de revoluţionar al lui Cătălin Rădulescu, iar surse din cadrul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor au declarat pentru „Adevărul” că dosarul de revoluţionar al deputatului a fost solicitat de Parchetul de lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cătălin Rădulescu se arată revoltat numai la gândul că cineva îi pune la îndoială trecutul revoluţionar.
Interviul acordat ziarului „Adevărul”, în care a declarat că a păstrat arma cu care a tras la Revoluţie în Timişoara, i-a adus deputatului PSD un dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Cu ocazia audierii sale, deputatul Rădulescu le-a declarat procurorilor că nu a avut nicio armă la Revoluţie. „Am început să bravez, să mă dau mare, lăudându-mă că aş avea arma pe care am avut-o la Revoluţie, ceea ce nu este adevărat. Nu am tras la Revoluţie. Am căzut vitimă a propriei mele superficialităţi”, a declarat Rădulescu.
Deputatul Cătălin Rădulescu are, însă, certificat de luptător determinant în Revoluţie care îi aduce o indemnizaţie lunară de aproximativ 500 de euro. În urma declaraţiilor referitoare la implicarea sa în Revoluţia de la Timişoara în timp ce era medic în Argeş, timişoreanul Corneliu Vaida, primul purtător de cuvânt al Armatei şi al revoluţionarilor din decembrie 1989, a cerut reanalizarea dosarului de revoluţionar al deputatului Cătălin Rădulescu.
„Menţionez că am contactat mai mulţi revoluţionari din Timişoara şi nimeni nu l-a văzut pe acesta în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989, nici în faţa casei preotului Laszlo Tokes şi nici în alta parte - aşa cum declara public acesta. În consecinţă vă solicit să faceţi public dosarul pe baza căruia acesui personaj i s-a acordat titlul de LRD (n.r. - luptător cu rol determinant) şi să cercetaţi veridicitatea declaraţiilor din dosar şi temeinicia acordării titlului”, se arată în contestaţia lui Vaida.
Dosarul de revoluţionar al lui Rădulescu
Surse din cadrul Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat in Romania in perioada 1945-1989 - SSPR au declarat că dosarul de revoluţionar al lui Rădulescu a fost solicitat de Parchet, urmând să se cerceteze modul în care deputatul a obţinut titlul de luptător cu rol determinant. Contactat de „Adevărul”, deputatul Cătălin Rădulescu s-a arătat extrem de revoltat de faptul că i se pune la îndoială calitatea de luptător cu rol determinant în Revoluţie. „E bătaie de joc când am trecut prin toate comisiile posibile şi imposibile, când Dan Iosif, Romeo Raicu au făcut atâtea declaraţii. Mi se pare o mizerie, o bătaie de joc. Când au auzit colegi de-ai mei, Cazimir Ionescu şi toţi prietenii mei revoluţionari au început să râdă. Aşa mi-au şi spus: Bagă-i în p...a mamii lor. E o bătaie de joc numai pentru faptul că întrebaţi revoluţionarii autentici ce au făcut ei. Nu am făcut nimic. Revoluţia s-a făcut singură. Nici nu am existat”, a declarat deputatul Cătălin Rădulescu, care a spus că revoluţionarii pregătest scrisori de susţinere pentru el.
„O să vină scrisori de susţinere de la revoluţionari. Vrem să ne ridice certificatele de revoluţionari. Nu le mai vrem. Să ni le ia. Le aruncăm. Nu le mai vrem”, a spus Rădulescu. Întrebat dacă vorbeşte serios sau bravează, din nou, Rădulescu a spus „vă spun dumneavoastră, neserios, dar o să facem o scrisoare către unii din Timişoara care cred că sunt buricul pământului să le spunem că vrem să se anuleze pur şi simplu Revoluţia”. ”Este o bătaie de joc ca un jurnalist să îşi închipuie că vine după 27 de ani să întrebe: unde aţi fost?”, a mai spus deputatul.
După ce i s-a explicat că funcţia de deputat pe care o are îl obligă să ofere explicaţii, Rădulescu a spus că o să îşi dea demisia şi din Parlament, cât de curând „să nu mai spună nimeni că e deputat”. „Eu am fost deputat în 1990 când alţii nici nu ştiau ce înseamnă aia să fii deputat. Pentru papagalii care îmi spun mie după 27 de ani ce am făcut la Revoluţie, să îi întrebe pe domnul Iliescu, pe Petre Roman, pe Silaghi, pe Gelu Voican Voiculescu şi alţii. Eu v-am dat acum 10 nume de oameni care sunt embleme ale Revoluţiei şi mie îmi spuneţi de unul care nu ştiu cine e (n.r. referitor la Corneliu Vaida)”, s-a revoltat deputatul. Cătălin Rădulescu a spus că „se pişă” pe certificatul de revoluţionar.
„Să îmi ia certificatul de revoluţionar. Mă piş pe el. Nici nu mă mai interesează. Mai mult decât să fim bătaia de joc a acestei ţări, nu suntem nimic. Şi asta o aud cu fiecare zi care trece de la revoluţionari grei ai acestei ţări. Au o greaţă de neimaginat. Nu suntem respectaţi. Sunt vai de mama lor. Hai să zicem că eu am avut noroc că am fost medic, dar alţii să ştiţi că nu au nici loc de muncă. Oameni care şi-au riscat viaţa în Revoluţie. Au fost marginalizaţi. Pentru ce să mai fii revoluţionar? Să ne ia certificatele. Să se ducă dracu cu certificatele lor cu tot”, a mai spus Cătălin Rădulescu potrivit căruia „Adi Sanda (n.r. fost secretar de stat trimis în judecată pentru certificate acordate unor falşi revoluţionari – prejudiciu estimat, peste 14 milioane de lei) a făcut un lucru pe care alţii nu au avut curaj să îl facă". "A eliminat toţi escrocii nenorociţi, toţi neaveniţii care au fost băgaţi luând bani de la unul de la altul. I-au eliminat pe toţi şi din 18.000 au rămas 3.000”, a mai spus deputatul.

Ce a făcut, totuşi, deputatul Rădulescu la Revoluţie?

Cătălin Rădulescu, care la Revoluţie era medic în Argeş, dar locuia la Timişoara, de unde susţine că făcea naveta (pleca lunea şi venea joia), a declarat că, fiind student la Medicină în Timişoara, a stat până la terminarea facultăţii în căminul de lângă „Casa albă”, care era la vremea respectivă sediul Comitetului Judeţean Timiş al PCR, în prezent Prefectura Timiş: „Acolo am intrat pe 16, pe 17, pe 18 sau când dracu s-a intrat acolo, când s-au aruncat tablourile şi toate prostiile care le-am făcut noi”. Deputatul susţine că înainte de Revoluţie cu doi ani, în 1987, a făcut o faptă eroică. „Într-o noapte, când venea Ceauşescu, am aruncat cu prieteni de-ai mei manifste în Piaţa Operei din Timişoara împotriva lui Ceauşescu. A doua zi, când a venit Ceauşescu, nu am putut ieşi din cămin şi a treia zi am fost luaţi, duşi la Miliţie şi bătuţi cu bulanul la mâini şi la picioare”.
Acesta a mai declarat că în data de 20 decembrie 1989 a plecat de la Timişoara, la Bucureşti. „Am fugit cu trenurile. Era foarte greu pentru că Miliţia şi Securitatea controlau foarte bine peste tot. Am plecat din gară. Ne-am urcat în tren şi am ajuns la Bucureşti. Eram, cine eram toţi, că nu mai spun că dacă spun de cineva i se întâmplă ceva, şi după aceea s-a întâmplat mitingul la care am participat în faţa palatului lui Ceauşecu. De aici sunt ceilalţi colegi ai mei care mă cunosc toţi din Bucureşti”, a declarat deputatul Cătălin Rădulescu.

 14 
  : Martie 24, 2017, 07:39:18  
Creat de ranit21tg-ms89 - Ultimul mesaj de către Willy
A   DECEDAT        inca     un   revolutionar   Capeti    Ion    din  Resita    a       fost     condus   pe     ultimul   drum                                          Dumnezeu  sa-l   ierte  Dumnezeu  sa-l  odihneasca

 15 
  : Martie 24, 2017, 06:42:20  
Creat de Mr. G - Ultimul mesaj de către mercurie2
Adica ceea ce spui sau faci azi, mai ales daca este drept si profund, maine poate metamorfoza o lume intreaga in bine.

Efectul fluturelui

În teoria haosului, efectul fluturelui este sensibilitatea dependenței față de condițiile inițiale, în care o mică schimbare într-un loc dintr-un sistem neliniar determinist poate duce la diferențe mari într-o stare târzie. Numele efectului, inventat de Edward Lorenz, este derivat din exemplul teoretic de formare a unui uragan care este condiționat de faptul dacă un fluture îndepărtat a bătut sau nu din aripi în urmă cu mai multe săptămâni.

 16 
  : Martie 23, 2017, 23:32:48  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către remus43de
Ordonanta procurorului sef, acceptata de judecatori.
Dan Cristian Tatar a dispus continuarea cercetarilor intr-unul dintre dosarele revolutionarului Petrica Balint

http://lugojonline.ro/ordonanta-procurorului-sef-acceptata-de-judecatori-dan-cristian-tatar-a-dispus-continuarea-cercetarilor-intr-unul-dintre-dosarele-revolutionarului-petrica-balint

 17 
  : Martie 23, 2017, 23:29:15  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către remus43de
Lugojinfo de astazi ne da o veste interesanta despre omul care a stat la Timisoara cu premierul la masa, la sfarsitul saptamanii trecute. Linkul urmator:
http://lugojinfo.ro/eveniment/2441-decizia-procurorilor-a-fost-confirmata-de-judecatori-fostul-sef-de-campanie-al-psd-lugoj-petrica-balint-zis-bedeu-cercetat-penal-pentru-uz-de-fals

Fostul sef de campanie al PSD Lugoj, Petrica Balint, zis si Bedeu, va fi cercetat penal pentru uz de fals.


foto : Revolutia Lugojeana

Decizia a fost luata de judecatorii lugojeni care au confirmat solicitarea procurorilor de redeschidere a urmaririi penale. Initial, procurorii au inchis cazul, insa se pare ca au aparut probe noi, iar procurorii s-au razgandit. Cazul, care il va aduce pe Petrica Balint iarasi in fata anchetatorilor ar avea legatura cu o locuinta din care controversatul revolutionar a fost evacuat in urma cu ceva timp. Balint a coordonat campania electorala a lui Francisc Boldea prin care a castigat un nou mandat in functia de primar si este unul dintre cei mai apropiati oameni ai edilului.

 18 
  : Martie 23, 2017, 19:50:01  
Creat de Mr. G - Ultimul mesaj de către mercurie2
Nu uitati de marsul pt viata din aceasta sambata. Va avea loc in majoritatea oraselor importante. Gasiti aici o harta si programul marsurilor:
http://www.marsulpentruviata.ro/

 19 
  : Martie 23, 2017, 15:40:26  
Creat de Mircea Boaba - Ultimul mesaj de către neica nimeni
BLOCUL NATIONAL AL REVOLUTIONARILOR 1989 ROMANIA
https://www.facebook.com/groups/673260779399342/?multi_permalinks=1396528403739239&notif_t=group_activity&notif_id=1490097272290921

Gardienii Revolutiei Ieri i-am promis colegului Marcel Dumitrescu că voi face publică Decizia ÎCCJ - însoţită de o argumentaţie corect formulată d.p.d.v. juridic astfel încât să fie evitată situaţia Deciziei 88 / 2013 a CCR.
Cum noaptea e un sfetnic bun mi-am dat seama că NU EXISTĂ VREO METODĂ PRACTICĂ care să împiedice vreun „ atotştiutor " în drept să „ îmbunătăţească „ argumentaţia oferită cu „ efectele " prezentate în postare.

În concluzie, în afara de RECUNOAŞTEREA EXPLICITĂ că indemnizaţia mea prevăzută la art. 4 din Legea nr. 341 ESTE un drept DE ASIGURĂRI SOCIALE prevăzută în Decizie - care poate fi invocată dar fără a putea fi „ dovedită " am hotărât să îmi încalc promisiunea ( şi vă asigur că aşa ceva NU FAC aproape NICIODATĂ ) urmând să îi explic colegului nostru M. D. ( căruia i-am INTERZIS EXPRES acelaşi lucru: SĂ NU O DEA ŞI ALTOR PERSOANE - sper ca măcar el să-mi respecte dorinţa ! ) motivele relevate anterior.
Îmi place · Răspunde · 43 minute

Desi textul nu ma viza decat "tangential" (Alex are bunul obicei de a nu depune o cerere in instanta pana nu este verificata de 2-3 colegi "de meserie"!)...
Am primit cateva telefoane  de la colegi, prin care mi s-au adus diferite reprosuri injuste, fapt ce ma determina sa fac urmatoarele precizari:
1)Toate modelele de cereri, contestatii, etc,  privind problemele revolutionarilor, postate de mine  ( aici, ca in alta parte n-am postat niciodata nimic, in aceasta speta!) au fost redactate in exclusivitate de mine, au fost cu titlu de recomandare si absolut gratuit! Primind informatii ca unii “colegi” au pretins  bani in schimbul lor, am precizat ca acestia sunt niste excroci, “Modelele” fiind publice si gratuite.
.2) Chiar daca mi-au fost utile unele materiale trimise de colegi (si le multumesc!), NICIODATA nu le-am publicat sau transmis altora! Cand cineva a avut nevoie de un astfel de document sau material, i-am indicat “sursa autorizata”. Repet: am publicat si/sau transmis  doar “compozitii proprii”. Cand am reprodus (extrem de rar!) un articol/material public, am indicat sursa de origine.
.3) Referitor la Decizia 52 / 2017 a ICCJ obtinuta de Alex 63, precizez ca nu am avut-o, nici nu o am si nici nu imi este necesara.  I-am cerut sa o faca publica  (cu comentariile necesare!), tocmai pentru a fi inteleasa si folosita eficient de catre cei interesati. Ii reamitesc lui Alex ca doar mi-a citit-o la telefon. Pentru cei care nu stiu, precizez ca aceasta este “de respingere” si prin urmare, inutila! Singurul lucru notabil (oul de aur al lui Alex!) este ca ICCJ a calificat “indemnizatia reparatorie”  ca fiind un “drept de asigurari sociale”.  Aceasta inseamna, pe de o parte  ca este “bun” in sensul art 1 din Primul Protocol aditional al Conventiei pentru apararea drepturilor omului (cum a recunoscut si CCR in Decizia 88/2013,obtinuta tot de Alex) iar pe de alta parte ca este  “similara pensiilor” cum zice si legea 341 si legea 263 si cum SE NUMEA (pensie) pana in 1997 cand i s-a schimbat denumirea in “indemnizatie reparatorie” (prin OUG 42/1997). Se numea “pensie” pentru ca era “de urmas” si “de invaliditate”. Denumirea a fost mentinuta si prin legea 341, extinzandu-se si la retinutii, ranitii fara grad si LRMD-ii care obtineau venituri sub SMB utilizat la fundamentarea BAS! Daca la “ranitii cu grad” si la “urmasi” intinderea prejudiciului este “detemninata” sau  “determinabila” , in celelate cazuri (ranitii fara grad, retinutii si LRMD) este doar ”argumentata “ prin imposibilitatea  realizarii  acelui venit considerat “normal”, imosibilitate a carei cauza ar fi traumele fizice si psihice suferite   in Revolutie, fara a fi precizat expres in lege acest lucru.  Criteriul “venitului” fiind eliminat, “indemnizatia reparatorie” a ranitilor fara grad si a retinutilor se acorda doar prin vointa “legiuitorului” ( domnul Sanda!), indemnizatia LRD fiind “de gratitudine” (tot din vointa “legiuitorului”!). Atentie! “Reparatia” este OBLIGATORIE, “gratitudinea este FACULTATIVA!
-Sa dea Domnu’! dar nu cred ca vre-o instata va decide ca  in conformitate cu art 171 din legea 263/2010 , “indemnizatiile reparatorii” au devenit “pensii” ( exceptie urmasii si ranitii cu grad!). Daca incercati sa obtineti acest lucru, folositi in instanta argumentatia de mai sus (sau una mai “desteapta”!). Textul de lege nu precizeaza expres “indemnizatii” si de aceea este valoroasa Decizia 52 ca este  “drept de asigurari sociale” ! Succesul unuia va fi al tuturor! Asadar, “SUCCES!”
.4) De unde provine supararea lui Alex?  El a obtinut “doua oua de aur” : acel “bun” din Decizia 88 a CCR si acel “ drept de asigurari sociale” din Decizia 52/2017 a ICCJ. Aceste “doua oua de aur”, folosite profesionist si inteligent, coroborate si cu alte argumente ( dupa parerea mea, domnul Teseleanu ar putea sa o faca!), ar putea constrange CCR sa recunosca  “Indemnizatia reparatorie” ca fiind un drept fundamental. Precizez ca  afirmatia ICCJ ca indemnizatia reparatorie este “ un drept de asigurari sociale” NU MAI POATE FI INFIRMATA nici de Parlament si nici de CCR! Unde are dreptate Alex?  Din  cele doua “oua de aur”  folosite… inadecvat, nu va mai iesi “puiul de aur”! Unde nu are dreptate Alex?  TOATE hotararile instantelor sunt PUBLICE si pot fi gasite. E drept ca trebuie sa stii sa le cauti!
O ultima precizare: Am colaborat si colaborez cu domnii Teseleanu, Silviu, Alex si multi altii si nu ma deranjeaza daca oricare revolutionar foloseste texte redactate de mine,  fara sa citeze “sursa”! Cand le foloseste un maestru de talia domnului Teseleanu, inseamna ca am facut o treaba foarte buna si sunt incantat! Va asigur ca vom avea succese notabile (pe toate planurile!) doar in momentul in care vom realiza unificarea si coordonarea actiunilor! Doamne, ajuta!


 20 
  : Martie 23, 2017, 14:58:29  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către MERISAN SILVIA
Cei ce au condus SSPR-ul,au primit cite 10.000 de euro,MITA,au fost filmati cind negociau pretul, ca sa faca REVOLUTIONARI DETERMINANTI pe unii care NU au luptat in REVOLUTIE. Orase unde nu s-a intimplat absolut nimic...Iar telefonistele din Palatul Telefoanelor care au stat sub ploaia de gloante mai bine de o saptamina si au COORDONAT toate punctele strategice cheie, ce au condus la VICTORIA REVOLUTIEI,sa fie eliminate si umilite... Este cea mai mare nedreptate care s-a facut de catre SSPR si COMISIA PARLAMENTARA...Deci,in tara aceasta,invinge NEDREPTATEA si cei ce dau mita....Dar iata ca DUMNEZEU i-a aratat cit de hoti si profitori sunt...Acum ca s-a vazut clar ca au vitregit pe adevaratii Revolutionari,ce masuri va lua actuala conducere a SSPR-ului ?...Va face dreptate telefonistelor care au stat sub gloante aparind Institutiile Strategice cele mai importante din tara,Televiziunea,Radioul,Comandamentele Militare,Spitalele,etc...VOR FACE DREPTATE ?...

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 10