Main Content:

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 10

 11 
  : August 31, 2015, 16:34:57  
Creat de nor - Ultimul mesaj de către Gheorghe Iosif
Va rog sa mutati aceasta postare la subtopicul "Ordoanta", sau la "Anunturi".

 12 
  : August 31, 2015, 16:20:25  
Creat de nor - Ultimul mesaj de către nna
Dragnea cheama la raport pe toti ministrii ,cu scop precis ;=sa nu mai faca de capul lor ,ci sa raporteze intentiile la partid=Avem pe cineva cunoscut cu Dragnea care sa faca loby (jocurile politice,aranjament)ptr. noi ?Ponta este obligat ,inclusiv Sanda sa se supuna ordinului de la partid(Dragnea)Adica sa lase lg 341 asa cum este ,mai ales ca Sanda nu are atributii privind REVOLUTIONARII ci numai la problemele deportati....(asa stipuleaza legea functionarii ssspirlicccc)TREBUIE SA RECLAMAM lucrul acesta <NU NE REPREZINTA SI NU ARE ATRIBUTII PRIVIND REVOLUTIONARII   FIIND DIZOLVAT SSPR-ul.

 13 
  : August 31, 2015, 15:42:31  
Creat de mercurie - Ultimul mesaj de către oleoleole
Brava dom'le, ai pus-o pată pe I...! Ia-l dom'le acasă şi nu te mai oțărî, că te văd cam zbârcit la sprâncene...! O fi bun și el la ceva prin ocolu' omului..., batăr de marionetă-n cui la umbra nucului..., sau ce drag de copac mai ai pe-acolo...!

 14 
  : August 31, 2015, 15:34:45  
Creat de nor - Ultimul mesaj de către Gheorghe Iosif

www.cotidianul.ro/romani-va-multumesc-tuturor-si-iertati-o-batrana-romanca-pentru-ca-inca-mai-crede-in-tara-sa-266942
Marti, 25 august 2015

Scrisoare din partea Luciei Şiugariu, soţia poetului-erou

"Români, vă mulţumesc tuturor şi iertaţi o bătrână româncă pentru că încă mai crede în ţara sa"Am primit din partea doamnei LUCIA SOREANU ŞIUGARIU, soţia poetului-erou Ion Şiugariu, în vîrstă de 96 de ani, o scrisoare emoţionantă, în care se adresează tuturor românilor ce s-au solidarizat cu domnia sa în faţa abuzurilor funcţionarilor MAE care au împiedicat omagierea soţului său în Slovacia, locul unde, la numai 31 de ani, acum exact 70 de ani, soţul său a căzut pe cîmpul de luptă ca ofiţer al armatei române în războiul antifascist.
Doamna Lucia Soreanu Şiugariu ne-a trimis mai multe fotografii din albumul familiei, pe care vi le prezentăm ca pe adevărate documente istorice, căci ele oglindesc pasaje din viaţa unui erou care şi-a dat viaţa pentru libertatea poporului său. Ion Şiugariu, aşa cum scrie în memoriile sale de război, a fost sfătuit de comandantul său de pe front ca, din cauza unei boli dobîndite acolo, să fie trimis în spatele frontului, însă el a refuzat, rămînînd să lupte în continuare cu arma în mînă.
Ion Şiugariu şi Lucia s-au căsătorit în anul 1943, avînd ocazia să stea foarte puţin împreună din cauza războiului. De atunci, Lucia Şiugariu a rămas fidelă soţului său şi, iată, după 70 de ani de la moartea sa, încearcă să-i păstreze vie amintirea. Vă prezentăm mai jos textul integral al scrisorii pe care ne-a trimis-o Lucia Şiugariu, căci ea se adresează tuturor românilor.
Dragi români,
Vreau în primul rând să vă mulţumesc pentru că,deşi eu sunt departe si Dvs aveţi atâtea probleme, v-aţi solidarizat atât de mulţi întru apărarea memoriei soţului meu, poetul erou-martir Ion Soreanu Şiugariu, căzut pe câmpul de luptă anti-hitlerist, în Munţii Tatra, în urmă cu 70 de ani
şi considerat acum "fascist" chiar de către cei care ar fi trebuit să-i omagieze jertfa: autorităţile statului român "post-revoluţionar".
Mulţumesc în primul rând gazetarilor, ca cei de la Cotidianul, care v-au împărtăşit din durerile şi umilinţa pe care sunt silită să le îndur, acum, la cei 96 de ani ai mei, când văd că ţara pentru care soţul meu s-a jertfit este îndoită de a-i mai conferi numele podului din Brezno după ce ţara pentru care a jurat credinţă până la moarte îi batjocoreşte memoria prin reprezentanţii săi nevolnici.
Înţeleg astăzi că soţul meu - al cărui nume, după cum vedeţi, îl port cu mândrie şi după 70 de ani de la sacrificiul său suprem - a fost condamnat la moarte post-mortem, de data asta civilă, de un oarecare postator de pe aşa-zisa enciclopedie-online Wikipedia şi de un oarecare institut mai mult privat decât public. Institut care se răfuieşte cu mari români ca Mircea Vulcănescu şi Nichifor Crainic, Petre Ţuţea şi Ion Gavrilă Ogoranu, şi care este solicitat acum chiar de către cei care l-au dezonorat deja, recte Ministerul Afacerilor Externe, să-şi dea cu părerea despre soţul meu: a fost sau nu a fost legionar?
Soţul meu a fost înainte de toate român. Da, a fost naţionalist, din moment ce a condus Asociaţia Studenţilor Refugiaţi din Ardealul ocupat. Transilvanie română în care el trebuia să intre cu paşaportul pentru a-si vizita părinţii, pentru ca în cele din urmă "aliaţii" hothyişti, criminali de evrei şi români deopotrivă, să-i interzică şi acest drept.
Constat cu tulburare că după ce a fost vânat de horthyişti, după şapte decenii soţul meu este vânat de urmaşii lor. Căci un român nu o să vâneze niciodată un român, iar dacă se va găsi vreunul să facă aşa ceva acela nu se va mai numi român. În schimb, din câte aud şi citesc, criminali unguri de evrei şi de români sunt omagiaţi şi cu străzi şi cu statui în România de azi.
Unui român, luptător pe frontul anti-hitlerist, îi este interzisă, în schimb, cuvenita omagiere. Cine poate să aibă interes să-i ştirbească memoria soţului meu şi să o maculeze mincinos şi chiar ticălos, inclusiv în afara ţării, oferind lumii imaginea unui stat bolnav, cu grave dereglări, de ordin patologic-instituţional, dacă a ajuns să-şi conteste la nivel internaţional până şi eroii? Ce va mai urma? Să fie dezgropaţi eroii Armatei Române căzuţi la Stalingrad pentru a fi împuşcaţi a doua oară în curtea Institutului Elie Wiesel, cum spunea un ziarist, pentru că au luptat pentru dezrobirea Basarabiei sub "criminalul" Antonescu? Dar cine l-a făcut "criminal de război"? Nu cumva URSS? Dar mai există URSS? Cine ştie? Pentru unii, probabil că da. Eu cred că trebuie să ne aşteptăm la orice, dacă un erou ca soţul meu, decorat de Regele Mihai cu Coroana României cu spade în gradul de Cavaler şi cu panglică de Virtute Militară a ajuns să fie scos din raclă şi profanat în piaţa publică de devoratorii de cadavre ai "post-comunismului", corbii noilor regimuri. Corbii... Dacă memoria nu mă înşeală, aşa se numeau şi nişte dosare de prin '89 - '90. Mă mir că Regele Mihai nu e el însuşi arestat în baza Legii lui Elie Wiesel. Nu a stat la masa cu "criminalul"? Chiar dacă l-a trădat, nu a stat înainte la masă şi cu legionarii iar apoi şi cu comuniştii? Nu sub el s-au dat legi antisemite şi nu sub el au fost arestate, apoi, elitele ţării, şi judecate ca la abator de "Tribunalele Poporului"? Să fie arestat! Domnul Ponta, şeful direct al domnului Florian de la Institutul cu pricina, ce părere are: să fie sau să nu fie arestat Regele Mihai? Este, desigur, o ironie. Istoria trebuie să judece, nu noi să judecăm Istoria.
Soţul meu nu a fost legionar. Dar dacă ar fi fost, ca milioane de alţi tineri români - dintre care mulţi au murit pe front, iar alţii prin munţi şi închisori -, atâta timp cât nu ar fi fost condamnat pentru nici o faptă reprobabilă cum ar fi putut fi condamnat peste 70 de ani, fără putinţa de a se mai apăra, sub acuza de "duşman al poporului - bandit legionar"? Condamnare în masă au mai făcut-o doar naziştii cu evreii şi bolşevicii cu naţiunile pe care le-au subjugat. S-au reînfiinţat lagărele naziste şi "Tribunalele Poporului"? “Eram obsedaţi de ideea unei afirmări europene a culturii româneşti“ scria Vintilă Horia despre soţul meu şi generaţia sa de la "Gandirea" lui Nichifor Crainic. Acesta să fie "extremismul" lui, "afirmarea europeană a culturii româneşti"? În urmă cu 46 de ani, Zaharia Stancu îi scria soacrei mele, blânda ţărancă româncă Floarea Şugar, care-şi donase casa pentru a o transforma în Muzeu al comunităţii, pentru fiul său. În calitate de preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, Zaharia Stancu îşi exprima „înalta preţuire" faţă de "jertfa poetului Ion Şiugariu, căzut eroic pe frontul antifascist” afirmând că „mama care a dat naştere şi a crescut un asemenea fiu, dăruit ţării până în ultima sa clipă de viaţă, împarte cu fiul-erou gloria şi recunoştinţa ce li se cuvine deopotrivă”.


Iată că "gloria şi recunoştinţa" ce i se cuvin poetului erou-martir Ion Şiugariu sunt întinate azi în mod voit provocator şi profanator. Văzută de departe, această situaţie defăimătoare pentru întreaga României pare să fie cusută cu mână straină. Ministerul Afacerilor Externe, din partea căruia nu am primit nici o scuză până acum, dar în schimb mi s-a comunicat că la Protestul meu către ministrul Aurescu mi se vă răspunde "în termenul prevăzut de lege", are datoria să repare, prin toate mijloacele, această "gafă diplomatică".

Pentru onorarea memoriei soţului meu la Brezno, înainte ca autorităţile să ia această decizie, s-au zbătut timp destul de lung oameni inimoşi ca Angela Miclea de la Casa de Cultură Tăuții-Măgherăuș sau poliţistul slovac Luboš Nepšinský. Familia noastră a tresăltat de bucurie la auzul veştii omagierii. Eu însămi, la cei 96 de ani ai mei, trecuţi mai mult prin vifor decât prin alizeu, am aşteptat cu înfrigurare acest moment culminant pentru vârsta mea. Cum va spăla statul român această "gafă" pentru a nu se înscrie ca un sacrilegiu în istoria României? Nu în ultimul rând, mă întreb unde este Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, a cărui existenţă este strict legată de eroi ca soţul meu? Unde este Ministerul Apărării Naţionale, al cărui ostaş a fost soţul meu, până la moarte. Dacă nu sunt în stare să-i apere pe eroii... morţi, pe cine vor reuşi să apere?


Mai sunt doar câteva zile până pe 28 august, ziua când ar trebui să fiu la Brezno, alături de fraţii mei români şi slovaci, pentru a-mi sărbători soţul de care am fost despărţită în plină dragoste imensă, la 26 de ani, dragoste purtată până azi, nestinsă, timp de şapte decenii. "Pe cât de mult Paradisul căutat se pierdea în ceţurile nesfârşitelor întinderi, pe atât creştea în mine râvna de a ajunge acolo", scria soţul meu în 1942. Încă mai sper! Bărbatul meu a murit în picioare, dând ordine, după ce refuzase să fie dus în spatele frontului, în ciuda unei boli care-l măcina. Cum am putea noi să părăsim frontul? Români, vă mulţumesc tuturor şi iertaţi o bătrână româncă pentru că încă mai crede în ţara sa, fie ea cea de aici de pe pământ sau cea din Ceruri.
Am fost, sunt şi ramân Lucia Soreanu-Şiugariu, soţia poetului Erou Ion Şiugariu, pentru Iubire şi Adevăr.

Aachen, 23 august 2015”

Fotografiile de mai sus, ca şi cele care urmează, fac parte din albumul de familie, în care Lucia Soreanu Şiugariu apare alături de soţul său, în scurta perioadă cît au putut să fie împreună, sau la manifestările omagiale din anii trecuţi, cînd Lucia Şiugariu încă nu-şi imagina că soţul său va fi declarat „fascist”.
Ultimele informaţii, neoficiale, însă, venite din Slovacia ne spun că autorităţile din Brezno, la sugestia Ambasadei Române, condusă de Steluţa Arhire, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei, ar fi renunţat deja să dea numele noului pod după cel al lui Ion Şiugariu, care, la 1 februarie1945, a murit chiar în acel loc, în timpul unui bombardament al armatei fasciste!


În acest fel, la manifestările din 28 august, cu ocazia Zilei Insurecţiei Slovace, delegaţia României, condusă de Valeriu Zgonea, preşedintele Senatului, va trebui să suporte ruşinea generată de Ministerul de Externe al României, prin reprezentanţii săi în Slovacia! În mod ciudat, încă nu au exprimat un punct de vedere nici Klaus Iohannis, preşedintele României, care are atribuţii de politică externă, nici Victor Ponta, prim-ministrul ţării, în subordinea căruia se află MAE, condus de Bogdan Aurescu, şi nici Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, deşi este vorba de dezonorarea unui erou al României, căzut pe frontul de luptă în războiul împotriva armatei germane!

ION SPÂNU

 15 
  : August 31, 2015, 15:08:52  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către Mr. G

Comunicat din partea Consiliului de Conducere al A.R.A.D 89

4 august 2015

           In sedinta Consiliului de Conducere al A.R.A.D 89, din data de 30.06.2015, a fost stabilita data convocarii Adunarii Generale al A.R.A.D 89.

       ADUNAREA GENERALA se desfasoara in data de 05.09.2015, incepand cu ORA 10,00, la CASA DE CULTURA  A  STUDENTILOR BUCURESTI, situat in str. PLEVNEI , NR. 61, SECTOR 1, statia de Metrou EROILOR.

      Accesul in sala se face pe baza de ECUSON. Pana pe data de 05.09.2015, membri asociatiei sunt rugati sa contacteze Presedinti de Filiala, pentru a intra in posesia ecusoanelor.

       Candidaturile pentru functiile de Conducere se depun pina in data de 31.08.2015, la Secretarul General al A.R.A.D 89.

 16 
  : August 31, 2015, 14:58:00  
Creat de nor - Ultimul mesaj de către Gheorghe Iosif

www.ziaristionline.ro/2015/08/24/ion-siugariu-pe-front-cine-ne-va-multumi-pentru-toate-aceste-jertfe-66-000-de-militari-romani-au-fost-jertfiti-pe-pamantul-slovaciei
Luni, 24 august 2015

Ion Şiugariu, pe front: Cine ne va mulțumi pentru toate aceste jertfe? 66.000 de militari români au fost jertfiți pe pământul Slovaciei


Cine ne va mulțumi pentru toate aceste jertfe
În a doua jumătate a lunii august, 2015, cu zile de caniculă, presa ne–a adus o veste care ne-a îndurerat nelimitat, ne-a jignit și ne îngrijorează profund, pe toți cetățenii „de bună credință” ai României, pe toți scriitorii și intelectualii de aceeași condiție de „spinare dreaptă” ceea ce inseamnă dragoste de ADEVĂR, PATRIE, PACE și DEMNITATE, bună înțelegere între oameni indiferent de etnie, concepții filozofice sau religioase, de respectare a ISTORIEI.
Suntem profund mâhniți de atitudinea unor diplomați, politicieni români urmași ai nomenclaturii comuniste care nu cunosc adevărata Istorie a Românilor și care, din acest motiv, refuză onoarea și recunoștința ce i se face României de către poporul slovac, cu care noi cei din Nordul țării, Maramureș și Oaș avem multe puncte comune în istoria noastră. Atât în Maramureș cât și în Oaș, avem comunități de slovaci, de peste 300 de ani(poate și mai mult) de zipzeri, din regiunea pitorească Zips, din Slovacia și alte zone, Cașovia de exemplu, cu care noi am trăit și trăim aici în bună înțelegere și respect reciproc. Avem până azi, în limbajul nostru popular, de aici, influența slovacă în întrebarea pe care o mai pun bunicii nepoților seara înainte de culcare: noa, da, v’ați făcut ocinașele”sau: „făcutu-v’ați ocinașele”?Noțiunea în slovacă vine de la „Oteț nași”=Tatăl nostru” ceea ce la noi, la românii oșeni sau maramureșeni s’a transformat într’o noțiune mai largă, generală, de „rugăciune”=„ocinașe”.
Din această zonă binecuvântată de Dumnezeu, „cu oameni fără pereche”! după vorba cântecului moroșan și cu o natură minunată, ca și cea din Zips, este poetul nostru erou Ion Soreanu, din Tăuții Măgherăuș, cartier Băița, lângă Baia Mare, capitala județului Maramureș. Ion Soreanu, cu numele literar, Șiugariu și „Soare” după o poezie de-a sa în care implora Cerul să’i dea „soare”.
 „Soare era dotat cu o gândire și o sensibilitate deosebite, avea puterea de a pătrunde înțelesul destinului său, destin pe care și l-a intuit, dar niciodată nu s’a împăcat cu el, de unde drama sufletească pe care o trăia aproape permanent, neliniștea și teama de singurătate. Avea nevoie de multă afecțune, de căldură sufletească, avea nevoie să’i fiu mereu prezentă. Cele mai triste și disperate rânduri le-a scris fiind departe de mine, în concentrările de la Ploiești sau Bacău și în final de pe front.” – notează Doamna Lucia Soreanu-Șiugariu(n.1 dec. 1920), muza și neprețuita colaboratoare a poetului, în: „Însemnări din război, 1944-194, de Ion Șiugariu, Cuvânt înainte, Evocări, Postfață, Ediție îngrijită de Lucia Soreanu-Șiugariu, Editura Gutinul, Baia Mare, 2014, scoasă cu ocazia Centenarului nașterii poetului, 6 iunie, 1914-6 iunie, 2014. Lucrarea este un fel de „Jurnal de front” schițat „sub ploaia de foc” urmând ca „după terminarea războiului” acasă – în țară, în liniștea unei biblioteci, – liniște pe care, pe front și-o dorea atât de mult – să’l întregească și rescrie spre documentarea a ceea ce a însemnat pentru el și Armata Română, războiul din Vest. Dar acest om, poet, critic literar, eseist și publicist, cu o viață și conștiință curată ca un crin, de o cultură enciclopedică, de un rafinament spiritual deosebit și o sensibilitate aparte, după 70 de ani de la moartea sa de mare durere și pierdere pentru Țară, ajunge să fie defăimat de către niște compatrioți obtuzi și iresponsabili.
În lucrarea citată, într’un moment de mare dramatism, pe frontul din Slovacia, pentru eliberarea orașului Brezno, în cel de al doilea Război Mondial, sublocotenentul în rezervă Ion Soreanu-Șiugariu se întreabă:
Cine ne va mulțumi pentru toate aceste jertfe?
Se găsesc într’o localitate, Iablonca, joi, 18, ian.1945. Soare a scos oamenii din sat să sape gropi, să’și îngroape morții. Sunt mișcător de mulți. Îi vine să plângă. Au luptat eroic, ca niște disperați și au murit eroic. Soare se întreabă: „cine ne va mulțumi pentru toate aceste jertfe?” Regimentul lui n’a luptat niciodată atât de „frumos”. Mor mereu, zilnic. Țara este departe. Nu se mai gândește nimeni la ei. Mor singuri. Sunt pline cimitirele Ungariei (și ale Cehoslovaciei) de morminte românești.(…) „Regiunea e frumoasă, ca și la noi la Băița. Dealurile răsună atât de profund când bubie tunul, atât de omenește trezite din somnul lor milenar. Ne-am urcat sus, pe unde n’au fost niciodată atâtea mașini, atâtea arme și tunuri. Facem foc, frigem slănină la jăratec, povestim. Ești și tu(soția) pe undeva pe aproape.”
Iată că după 70 de ani, slovacii au aflat adevărul istoriei, ascuns lor și distorsionat de către sovietici, care în anii comunismului le-au spus slovacilor că singură Armata Roșie i-a eliberat de fasciști. Nu li s’a amintit nici măcar cu o jumătate de vorbă că în această „glorioasă” armată a fost înglobat un efectiv de 248.436 de români, care au eliberat 1722 de sate și 31 orașe slovace, că și-au lăsat viața pe frontul din Slovacia 66.000 de români dintre care doar 11.000 sunt înmormântați în cimitirul de la Zvolen, Monument Cultural, lângă Banska Bistriza, aproximativ la 75 km S-V de Polhora pri Brezno, unde a fost sfârtecat de schije, Ion Șiugariu, la 1 februarie 1945 și îngropat în Polhora în aceeași zi. Dar iată că Adevărul iese la iveală, fără să vrea ucigașii lui. Polițistul din Brezno, Lubos Nepso, cercetător în istorie și alții, l-au descoperit. În lumina acestui Adevăr Istoric, acești cercetători de conștiință curată, vin, după 70 de ani, să-i dea răspunsul la dureroasa întrebare a lui Șiugariu.
Ca un gest de adevărată atitudine profund umană și creștină, de apreciere, respect și mulțumire „pentru jertfa lor” primăria orașului Brezno, a pregătit ca în preziua comemorărilor organizate pe tot teritoriul Slovaciei (29 August, 2015) să fie dezvelită o placă comemorativă pe clădirea gării Brezno, deci în apropierea căii ferate unde l-a surprins moartea pe Ion Șiugariu.

Subl. (r) Ion Soreanu-Șiugariu, n. 6.6.1914 Băița/România, d. 1.2.1945 Brezno/Slovacia, soldat român, poet. Cetățenii orașului Brezno îi dedică recunoştința lor. Niciodată nu vom uita. Onoare în memoria lui.

Iar podul de peste râul Hron, din apropierea gării Brezno, să primească numele Șiugariu. 
Noi, scriitorii și intelectualii din Maramureș și locurile natale ale poetului, apreciem gestul cetățenilor orașului Brezno, ca un gest de deosebită recunoștință și onoare față de România și față de poetul erou Ion Șiugariu și prin el față de cei 66.000 de militari români jertfiți pe pământul Slovaciei vecine și surori, în același timp suntem îndoliați până la lacrimi amare privind atitudinea de respingere a acestei recunoștințe a unor politicieni români, fosile ale comunismului.
Eu, Teresia Bolchiș Tătaru, alias (Cecilia Costin, numele bunicului meu din Tăuții Măgherăuș) cea care scriu aceste rânduri și care am publicat un prim volum, roman, din viața lui Ion Șiugariu, semnat Cecilia Costin, iar acum avem sub tipar vol. II, intitulat: „Argat fără simbrie la cuvânt” din poezia „Ardealul” de Ion Șiugariu, nu am mandat să vorbesc în numele colegilor mei scriitorii maramureșeni, dar cunoscându-le sufletul, opinia și munca îmi permit să transmit mesajul și în numele lor, noi fiind o familie românească moroșană de scriitori și ziariști care și în comunism ne-am apărat: „eu îmi apăr sărăcia și nevoile și Neamul”(Eminescu) dar nu ne-am vândut sufletul, nu o facem nici acum. În consecință, ne permitem să spunem că avem încrederea că istoricii slovaci, primăria și cetățenii din Brezno își vor menține și păstra sentimentele lor sfinte, față de eroii jertfiți pentru libertate, alături de noi, care îi prețuim la fel.
Teresia Bolchiș Tătaru, pseudonim literar Cecilia Costin
Tăuții Măgherăuș, vineri, 21 august, 2015
Sursa: Ziaristi Online
Foto: Arhiva Familiei Şugariu şi a Casei de Cultură Tăuții Măgherăuș 17 
  : August 31, 2015, 14:44:10  
Creat de nor - Ultimul mesaj de către Gheorghe Iosif
www.flux24.ro/aiuritor-prima-victima-a-asa-zisei-legi-antilegionari-un-erou-decorat-cu-ordinul-coroana-romaniei-cu-spade-in-gradul-de-cavaler-si-cu-panglica-de-virtutea-militara
Vineri, 14 august 2015

AIURITOR/ Prima victimă a așa-zisei legi antilegionari: UN EROU DECORAT cu Ordinul „Coroana României cu Spade, în gradul de Cavaler”, şi cu „Panglică de Virtutea Militară”După ce șeful Institutului Elie Wiesel, Alexandru Florian, a anunțat primele persoane vizate de așa zisa lege antilegionari, Mircea Vulcănescu și Nichifor Crainic, dar si Petre Tutea și Ion Gavrilă Ogoranu, a apărut prima victimă concretă. Este vorba de Ion SOREANU-ŞIUGARIU, poet, care a murit pentru eliberarea Cehoslovaciei decorat cu Ordinul „Coroana României cu Spade, în gradul de Cavaler”, şi cu „Panglică de Virtutea Militară”, adică un erou asumat de Armata României și azi. Anterior, Ion SOREANU-ŞIUGARIU a participat la eliberarea Ungariei de trupele hitleriste. Ion SOREANU-ŞIUGARIU a murit pe front, la numai 31 de ani, în ziua de 1 februarie 1945, pe podul de pe rîul Hron de la intrarea în localitatea Brezno, Slovacia.


Situatia descrisa de articolele care reflecta acest caz de antiromanism ferice este atat de grava pentru drepturile romailr si situatia statului de drept de la noi, incat e bine sa cunoastem cat mai multe datele acestui caz, unul de exceptie pana acum, dar si reprezentativ pentru ceea ce se petrece de fapt. Sper ca astfel - v-o spun deschis - sa va determin sa reactionati mai multi, mai orgaizat si mai ferm, inclusiv prin aducerea cat mai multor semnaturi pe petitia prezentata zilele trecute.

 18 
  : August 31, 2015, 14:36:47  
Creat de sbârcea nicolae - Ultimul mesaj de către sbârcea nicolae


                                        D-LE NVAL

   - îți atrag respectos atenția asupra gravității afirmațiilor, interpretărilor răutăcioase, chiar
      jignitoare ...la adresa acestui președinte ales de un număr atât de mare de români, în care
       aceștia și-au pus speranța într-o schimbare profundă, din temelii a țării noastre.
   - tot ceea ce faci(și cei care te acompaniază), faci,,, urmărind două lucruri :
               - înrăirea, desconsiderarea celor cu rol det. de către președinte și cu acest prilej
                   nesemnarea de către el a certificatelor, ; deci tensiune și nervi
               - compromiterea instituției prezindețiale de către români în general.
ps. - argumentele împotriva președintelui, pe care le vomiți pe forum sunt la nivelul unui mucos de
       14- 15 ani( ești convins că proștii reacționează)
    - sigur și el are defecte,lipsuri, dar niciodată nu poate fi comparat cu băse et. comp.

    - te întreb, ce urmărești?
    - ști, îți dai seama ce faci? nu cred! dacă ți-ai da seama teai comporta altcumva
    - nici eu nu sunt de acord cu predoiu et comp. dar, altfel nu ajungea președinte( vezi că este
       vorba de pnl nu pdl( a venit la pnl după)


 - reconsiderăți poziția până nu este prea târziu; dacă nu, iar o să plângi pe umerii lui hiperion

             

 19 
  : August 31, 2015, 14:19:24  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către navoi
    Pentru toti cei care au speculat cum ca presedentia nu a putut sa semneze decretul mult asteptat din cauza asa ziselor concedii, am postat mai jos textul unui decret semnat de presedentie si publicat in M.O..

DECRET 695 /2015       privind conferirea Ordinului Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler
În temeiul prevederilor art. 94 lit. a) şi ale art. 100 din Constituţia României, republicată, ale art. 4 alin. (1), ale art. 6 lit. A şi ale art. 10 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României, republicată,    având în vedere propunerea viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne,    în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem,

    Preşedintele României decretează:

    ARTICOL UNIC


    Se conferă post-mortem Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler subinspectorului de poliţie Gheorghe Ionescu.

                             PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

                             KLAUS-WERNER IOHANNIS

    În temeiul art. 100 alin. (2) din Constituţia României, republicată, contrasemnăm acest decret.

       PRIM-MINISTRU  VICTOR-VIOREL PONTA
    Bucureşti, 21 august 2015.
    Nr. 695.

 20 
  : August 31, 2015, 14:07:48  
Creat de florin1989 - Ultimul mesaj de către 211
DECRÉT, decrete, s. n. Act prin care se stabilesc dispoziții generale obligatorii sau prin care se reglementează anumite situații juridice. 
   
   
 EMITENT : MAREA ADUNARE NATIONALA

APARUT IN MONITORUL OFICIAL Nr. 19 DIN 21/07/15

ART. 1

Dreptul la  rol determinant , al primesc persoanele care :
 nu a fost exercitat in termenul stabilit in lege. următoarele?
  care au dat șpaga
  trafic de influenta
    fara acte la dosar pe 42'341'
   revoluți a  sa făcut la fără frecventa 

    alta motive
     Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 10