Main Content:

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 10

 11 
  : Noiembrie 26, 2015, 22:48:48  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către KRONSTADT.
BLOCUL NATIONAL AL REVOLUTIONARILOR 1989 ROMANIA
https://www.facebook.com/groups/673260779399342/permalink/998562030202547/


Angela Dragan


 Prin av. Dragan Angela


http://www.sspr.gov.ro/docs/comunicate/699_comunicat.pdf
7. Dragan Angela  AMÂNAT

 12 
  : Noiembrie 26, 2015, 22:34:27  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către remus43de
altii au cu totul alte pareri.
BLOCUL NATIONAL AL REVOLUTIONARILOR 1989 ROMANIA
https://www.facebook.com/groups/673260779399342/998572740201476/?notif_t=group_activity


George Bucur Forumul Oraselor cu Rol Determinant in Revolutia din Decembrie 1989
Prieteni, sunteti bombardati de cateva zile, pe FB,cu cearceafuri intregi de ineptii si aberatii,ticluite in limbaj juridic, care nu urmaresc altceva decat sa va induca in eroare. Voi puteti crede ce vreti,noi va spunem doar atat:
 1.OUG 95, ca orice alta OUG, produce efecte din momentul publicarii in MO, adica in cazul nostru,din 29-12-2014.
 2.Toate actele emise in baza OUG 95, sunt perfect legale,deci si Deciziile Caselor de Pensii de punere in plata a LRD.
 3.Primii 504 LRD, primesc indemnizatiile pe intreg anul 2015 in luna decembrie, incepand cu ziua de 14.
 4.Nu exista nici un pericol ca OUG 95 sa fie respinsa in Comisie sau in plenul Camerei Deputatilor.
 Acesta este adevarul; nu mai ascultati toate prostiile!

 13 
  : Noiembrie 26, 2015, 22:21:44  
Creat de Sorina Dascalu - Ultimul mesaj de către Sorina Dascalu
Nu vreau sa refer la toate momentele emisiunii audiate (cea despre care promisesem niste comentarii). Voi nota insa si eu cateva idei avand in vedere ca s-au facut si unele trimiteri la mine.

1. Am raspuns unei petitii adresate de un revolutionar Secretariatului de Stat, cu mai multa vreme in urma, relativ la medaliile comemorative si aniversare la 25 ani de la Revolutia Romana. In raspunsul meu, veti gasi probabil unele explicatii necesare elucidarii unor chestiuni legate de procedura distribuirii acestora. Va redau un fragment:
"Departamentul pentru Revoluționari
Stimate domn ___________________________,
   Ca răspuns la petiția dv nr. 18/ 920 din 09.02.2015, vă aducem la cunoștință următoarele:
Medaliile comemorative și aniversare dedicate împlinirii a 25 ani de la Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989 au fost emise ca urmare a Hotărârii de Guvern 1000 din 04.11.2014 privind suplimentarea bugetului Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2014, pentru organizarea și desfășurarea la nivel național, în perioada noiembrie – decembrie 2014, a manifestărilor dedicate comemorării și sărbătoririi a 25 ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989 în contextul revoluțiilor din țările Europei de Est, Hotărârii 1011/ 2014 privind constituirea Comitetului Național de organizare a activităților dedicate comemorării și sărbătoririi a 25 ani de la Revoluția Română din 1989 și a Deciziei Comitetului Național de Aniversare a Revoluției Române din Decembrie 1989 nr. 6900/ 11.12.2014.
Conform Ordinului secretarului de stat al SSRML nr. 141 din 11.12.2014 privind modalitatea de distribuire a medaliilor, distincțiile au fost acordate exclusiv persoanelor juridice (nu și persoanelor fizice), respectiv câte una fiecărei organizații de revoluționari (asociații, filiale legal constituite, ligi, fundații, uniuni etc.), orașelor-martir (prin intermediul primăriilor locale), instituțiilor statului (Prefectură, Consilii Județene, Consulate ș.a.), muzeelor naționale și locale (în primul rând celor de Istorie, dar și altor muzee unde se află secții dedicate Revoluției Române), Inspectoratelor Școlare, unor instituții de învățământ, Patriarhiei Române, Mitropoliilor și Arhiepiscopiilor Române, unor biserici cu înaltă misiune comemorativă atât din cadrul BOR cât și al altor confesiuni creștine, Direcții Sanitare, Centre de tratament acreditate în vederea asigurării de servicii medicale revoluționarilor, unor canale media cu rol important în Revoluția Română (TVR, SRRD ș.a.), instituții culturale partenere la activitățile aniversare și comemorative (IRRD, Academia Română, Ateneul Român ș.a.). Au fost realizate un număr de 450 medalii. Acestea au fost înmânate fie de către secretarul de stat personal (la comemorări, la ședințele festive de la Ambasade, ale consiliilor județene etc.), fie de către secretarul general al SSRML, fie de către inspectorii desemnați, cu atribuții teritoriale, prin același ordin al secretarului de stat. La predarea medaliilor, au fost întocmite procese verbale de predare-primire.
Criteriile care au stat la baza acordării medaliilor comemorative și aniversare au fost stabilite în cadrul acelorași ședințe ale Comitetului Național de aniversare a Revoluției Române din Decembrie 1989, parțial fiind notate în Procesul Verbal nr. 18/ 6900/ 11.12.2014, distincțiile fiind acordate atât pentru meritele din timpul Revoluției Române, cât și pentru cele în păstrarea și respectarea memoriei evenimentului în istoria națională și europeană."

In orice caz, nu este corect sa amestecati lucrurile. Faptul ca dv ii contestati lui Petrica Balint calitatea de revolutionar retinut - lucru de dovedit in instanta, la procuratura, la DNA, in parlament sau unde credeti ca exista competenta si autoritatea ce ar decide definitiv asupra acestuia - nu inseamna ca Departamentul pentru Revolutionari a actionat ilegal in privinta distinctiilor jubiliare. Nici colaborarea dintre Secretariatul de Stat, in ansamblu si IRRD sau Colegiul National nu poate fi dictata de suspiciunile pe care le aveti dv asupra unora dintre membrii acestora.

In perioada respectiva, am avut in grija, prin ordinul secretarului de stat (toti inspectorii au avut ordin in acest sens, nu stiu de ce dl Tanasoiu sustine contrariul!), de distribuirea medaliilor in judetele Timis, Arad, Hunedoara si in Oltenia, unde ma ocupam si de documentele de calatorie pe 2015. Am fost personal la Timisoara, in 16, 17, 18 decembrie si l-am insotit pe secretarul de stat la inmanarea medaliilor. Am facut procesele verbale pentru absolut toate medaliile inmanate. Doar ca ordinul prevedea ca distinctiile sa se dea mai multor asociatii, institutii de stat etc. care nu au participat la sedintele festive, asa ca a ramas ca acestea sa fie cumva trimise mai tarziu. Din cauza altor activitati devenite prioritare, inspectorii nu s-au mai putut deplasa in teritoriu. Astfel incat a fost nevoie de persoane imputernicite. Intre cei desemnati sa duca si sa predea medaliile (nu am la indemana dosarele, dar am avut cel putin 8 imputerniciti), a fost si Petrica Balint, dar in afara de controversa privind "dreptul" lui la "onoarea" de a inmana medaliile, nimic nu a fost in neregula. A predat distinctiile asociatiilor, organizatiilor, institutiilor etc. convenite si desemnate prin ordinul secretarului de stat a le primi (cu procese verbale individuale). Am imputernicit-o si pe doamna Lacramioara Perici sa duca la Timisoara niste medalii, la Inspectoratul Scolar si la un muzeu. Inseamna ca doamna a reprezentat Secretariatul de Stat desi nu ar fi avut acest "drept"? Sa fim seriosi... Si pe Marian "Ceausescu", pe care il cunoasteti bine unii dintre dv, l-am imputernicit sa mearga la Ambasada Frantei la un moment dat, cu un salut al nostru si al tuturor revolutionarilor (si cu medalia), inseamna ca el era "reprezentantul Secretariatului de Stat"? Nici vorba...
2. Repet, nu s-au acordat medalii persoanelor fizice. Nu stiu ce "laude" au fost prin tara...
 
3. Dl Tanasoiu a lasat sa se inteleaga ca inspectorii (si eu, domnisoara aceea de al carei nume nu-si mai amintea bine) s-au ocupat de asta haotic si dupa bunul plac al unora dintre sefi. Nu este deloc asa. Cel putin nu in privinta mea, desi eu pot sa spun acelasi lucru si despre colegii mei. Au fost respectate atat ordinul cat si procedura stabilita, inclusiv am intocmit raport in scris despre modul in care au fost duse la indeplinire sarcinile de serviciu. Pot proba cu documente, iar dl Tanasoiu nu poate dovedi nimic.

4. Apropo de suspiciuni si contestari, va mai spun inca o data si acest lucru: nu am cunoscut inca un revolutionar (lider sau nu) - unul singur!!! - care sa nu fie tarat prin toate noroaiele de imagine posibile de chiar revolutionarii insisi (nu spun ca unii nu ar merita-o, dar nu toti, nu toti!)! As vrea sa cred ca o faceti metodic, cam cum se indoia metodic Descartes ca sa ajunga la adevarurile certe... Dar nu este vorba despre asa ceva! Este vorba de sfanta dezbinare dintre revolutionari, despre celebra continua balacareala si, cu cat ei sunt mai cunoscuti, cu atat sunt mai atacati de ceilalti. Ar trebui sa va aduceti aminte ce s-a intamplat, de exemplu, in cazul cetatenilor de onoare la Timisoara! Am vazut atunci adresa trimisa de primar asociatiilor pentru a se face propuneri, dar nu am comentat tendintele de raportare negativa  la revolutionari si simulacrele de recunostinta - fiindca nu era treaba mea. Nu am nimic personal cu primarul Timisorii desi, ca sa zic asa, nu este... perfect! Dar am cu lipsa de solidaritate a revolutionarilor. Nimeni "din afara" nu ar putea lovi in revolutionari fara aportul celor "din interior"! Ne mai miram, azi, ca "veteranii" Revolutiei Romane sunt alungati din agora ca sa nu "le fure revolutia" tinerilor?

5. Luptatorii pentru principiile Revolutiei trebuie sa-si schimbe atitudinea. Poate ca da, au fost si sunt inca, si vor mai fi "haituiti", "vanati". Dar nu vor reusi nimic bun, nimic durabil daca vor continua sa vrea sa fie asemenea celor ce le sunt dusmani. Nu poti construi pe tensiune, ura, dispret, razbunare, conflict, criza, eliminare a celui de langa tine! Nu poti cladi pe nisip miscator! Revolutionarii fac si lucruri bune, numai ca nimeni nu mai are cum sa le observe! Si unii inspectori din fostul SSPR au facut si fac lucruri bune, dar cat de repede s-a uitat acest "amanunt"?! Si ne minunam ca a uitat de "batranul" revolutionar societatea? Sigur, veti spune ca acei Necunoscuti Fara Nume cu care va tot "luptati", aceste "umbre" - si acum eu spun: da, niste "umbre", niste IMAGINI, caci nu stiti sigur cine sunt, NU DORESC sa construiasca si sa reformeze nimic, ci doresc sa distruga! Sa presupunem ca aveti dreptate. Dar de ce sa vreti sa fiti ca "ei"? Unde vom ajunge intrecandu-ne in distrugere reciproca, mai ales ca dv sunteti, noi suntem niste persoane, nu niste imagini... Nu cumva, luptand cu umbrele, lovim chiar in noi? Nu aveti nevoie de un conducator sau de niste conducatori care sa distruga! Aveti nevoie - avem nevoie! - de cineva care sa construiasca si sa-i ajute pe ceilalti sa construiasca. Aproape nimeni nu mai stie cum sa "trateze". Toata lumea vrea sa "amputeze". Nimeni nu mai crede in "insanatosire", traim febra "euthanasierilor". Ne-am pierdut bunul simt, rabdarea, dreapta masura, minimul respect! Nu mai gasim timp pentru a-i asculta pe cei din preajma noastra. Ne prefacem ca-i ascultam, ca vom cauta in comun solutii si de fapt tesem mental "panze de paianjen" pentru cu totul alte interese. Ne vedem "de-ale noastre", indiferenti la problemele celui care ni se adreseaza. Mai stim noi care sunt cele "ale noastre"? Cine ne credem, dumnezei? Si totusi: aveti si avem nevoie... unii de altii, asa cum suntem, cu limitele noastre omenesti. Nu pentru a o lua de la capat. Ci pentru a vedea ce este bun - este imposibil sa nu fie ceva bun (iar eu stiu ca este...)! -, ce poate fi pastrat, pe ce ne putem sprijini pentru a continua. Altfel.

Ar fi multe de spus (mai ales despre emisiunile cu pricina), voi reveni cat de curand voi putea.


Citeva idei.....
1. Fata de cele afirmate de dl Tanasoiu pe postul meu de radio, oricind puteti interveni in direct si, in aceleasi conditii puteti sa dati o replica.

LASI SA SE INTELEAGA CA PE MINE MA DERANJEAZA NU NEADEVARURILE, CI MEDIATIZAREA ACESTORA. MA SUPARA NEADEVARUL SI DACA E SPUS IN PRIVAT, LA O BERE CU PRIETENII. MULTUMESC PENTRU DREPTUL LA REPLICA, DAR AM LUCRAT PESTE DOUAZECI ANI IN PRESA SI IMI REZERV FAVOAREA (EU, MIE) DE A-MI ALEGE CANALUL MEDIA UNDE SA-MI EXPRIM PUNCTUL DE VEDERE.   

2. Referitor la unirea spre construire a revolutionarilor, trebuie sa stim ca inca suntem in stadiul lozincilor.

IMI PARE RAU, DAR NU AI INTELES NIMIC DIN CE AM VRUT EU SA SPUN... REIA CU ATENTIE CAND VEI AVEA CHEF SI MAI DISCUTAM (POATE).

Unirea revolutionarilor se poate face DOAR ATUNCI CIND STIM CINE SUNT REVOLUTIONARII. Categorie care nu se muleaza pe posesorii de certificate, care declarativ ar fi si ei revolutionari.Deci e clar ca nu putem uni ceea ce inca este in ceata, iar notiunea de revolutionari este inca o expresie golita de adevaratul ei continut.

ASTA VOR UNII SA PARA. CUM SA NU STIM CE INSEAMNA REVOLUTIONAR? CHIAR SI CEL MAI INRAIT MINCINOS STIE CARE ESTE ADEVARUL! VORBESTI VORBE.
 
3. Daca secretarul de stat a considerat ca BD adica cel pe care il numiti dvs DL BALINT-eu il numesc direct, infractorul Balint, ca sa o iau pe scurtatura, poate reprezenta institutia chiar si prin acel gest de a inmina acele medalii IN NUMELE GUVERNULUI, deja lucrurile neclare pina in acel moment au devenit clare pentru mine. Etica unei institutii sta in etica oamenilor ce o compun si o reprezinta. Eu as fi fost mai multumit daca in loc de infractorul Balint ar fi fost acolo ciobanul Ghita cel care joaca in reclamele Vodafone.

ACEST DOMN BALINT REPREZINTA DE ATATIA ANI COLEGIUL NATIONAL AL IRRD, CUM DE TOCMAI ACUM ATI AVUT REVELATII IN PRIVINTA LUI?

http://irrd.ro/institut/colegiul/

http://irrd.ro/institut/legi/
Art.4.- In cadrul Institutului se constituie:
a) Colegiul National al Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, denumit in continuare Colegiu national, ca organ deliberativ de conducere a Institutului, cu mandat permanent, format dintr-un numar de 25 de personalitati reprezentative si recunoscute ale Revolutiei romane din decembrie 1989.
Membrii Colegiului national sunt desemnati de catre Presedintele Romaniei, cu consultarea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989 si a Comisiei parlamentare a revolutionarilor din decembrie 1989".

DA-MI UN SINGUR MOTIV PENTRU CARE AS CONTRAZICE LEGEA (O AI MAI SUS)... SPUI CA NU A FOST ETIC SA FIE CONCEPUTA ASTFEL LEGEA? SPUI CA NUMEROASE ALTE LEGI SUNT CONCEPUTE FARA A SE TINE SEAMA CATUSI DE PUTIN DE ASPECTELE MORALE? SPUI CA LEGEA AR TREBUI SA FIE MORALA? O, DAR SPUNE ASTA "ARMATEI" DE JURISTI SI POLITICIENI CARE, IN PARLAMENT, IN GUVERN SAU ORIUNDE AIUREA CONCEP SI PROMULGA LEGI CARE APOI TREBUIE RESPECTATE!
NU-MI VORBI MIE DE CONSECINTELE ETICE ALE LEGILOR NOASTRE! INSPECTORII DE SPECIALITATE LICENTIATI (SI) IN ETICA NU SUNT JURISTI! NICI LICENTIATI IN ADMINISTRATIE PUBLICA! 


4. Lipsa de reactie la acuzele aduse institutiei si oamenilor din institutie nu e semnalul pe care cei de acolo il preconizeaza a fi, anume acela de a minimaliza importanta radioului,

NU MINIMALIZEAZA NIMENI IMPORTANTA RADIOULUI. CI RADIOUL ARE O IMPORTANTA (POATE DEOCAMDATA, POATE TEMPORARA, HABAR N-AM) MICA. DACA VREI SA CRESTI IN MEDIA SI SA CHIAR AI IMPACTUL DORIT, TREBUIE SA RECUNOSTI ACEST LUCRU. CE FACI TU PENTRU REVOLUTIONARI ESTE CEVA MAI MULT DECAT NIMIC, DAR ESTE CEVA FARA PREA MARE IMPORTANTA.

ci acela de lasitate, lipsa de raspuns sau teama de intrebari directe.Asta inteleg oamenii din lipsa crasa si ilegala de transparenta. 

EU AM MAI SPUS CU O ALTA OCAZIE: NU MAI LOVITI IN TOTI SI NENOMINAL. FIINDCA ASTFEL II PROTEJATI PE CEI CARE AR MERITA SA FIE LOVITI, ASCUNZANDU-I INTRE TOTI CEILALTI. CAND DL TANASOIU A AFIRMAT CA EXAMENELE LA CARE AM PARTICIPAT SI EU AU FOST ARANJATE - DAR LA MODUL GENERAL, LOVIND IN TOTI CANDIDATII, AM SPUS CA II POT DEMONSTRA CA REZIST LA EXAMEN PUBLIC, INTR-UN AMFITEATRU, CU PRESA, INREGISTRAT, CU INTREBARI SI DIN SALA... DAR SA FACA ACELASI LUCRU, SA DEA EXAMEN PUBLIC SI CEI NUMITI PE ALTE CRITERII DECAT COMPETENTA PROFESIONALA (POLITICE, DE PILDA). INCLUSIV DL EX SECRETAR GENERAL. LUMEA S-A SATURAT DE ZVONURI SI COMENTARII FARA ACOPERIRE. HAIDETI SA FACEM UN EXERCITIU DE ACEST TIP. NU STIU CATE EXAMENE A DAT DL TANASOIU. EU IL RESPECT PE DANSUL, DANSUL NU MA RESPECTA PE MINE DESI AM COLABORAT NORMAL, DECENT, POLITICOS. EU AM DAT PESTE 200... VOI VENI SI LA ACELA, IN FATA REVOLUTIONARILOR.  

5. Reactia la inregistrarile difuzate de noi, este cel putin bizara, sa inteleg ca e cu pixelul albastru ca la basescu?! Sau le-am trucat noi in studio? Cum de in numele Ministerului Muncii sau oricare alt minister nu exista asemenea indivizi precum cei pe care ii auziti in inregistrari? Si interesant, tot pe zona Banat, si mai ales in Lugoj, fieful lui BD si locul de unde seful dvs isi cam ia lumina....ceea ce o sa aflati curind in inregistrarile ce vor urma....Fiindca si BD-ul are tradatorii lui, unii chiar il vind pentru sume modice....


6. In rest asteptam arestarile de iarna .....

EU NU ASTEPT NIMIC. MA DUC SA-MI CURAT TREPTELE DE ZAPADA, CA DIMINEATA NU AS VREA SA FIE PLINE DE GHEATA. E APROAPE DECEMBRIE. SI LOPATA DIN MANA NU MI-O IA NIMENI. CUM, DE FAPT, NICI CARTEA. DIN PACATE.
[/font][/color]

 14 
  : Noiembrie 26, 2015, 22:05:56  
Creat de ranit21tg-ms89 - Ultimul mesaj de către nna


Vesnica pomenire. Condoleante familiei.
SI FAI EI DOAMNE VESNICA POMENIRE!

 15 
  : Noiembrie 26, 2015, 21:52:33  
Creat de ranit21tg-ms89 - Ultimul mesaj de către Gheorghe Iosif


Vesnica pomenire. Condoleante familiei.

 16 
  : Noiembrie 26, 2015, 21:43:27  
Creat de ranit21tg-ms89 - Ultimul mesaj de către Gheorghe Iosif
Un nou anunt trist.
Astazi, la pranz, a incetat din viata - dupa o lunga suferunta - o revolutionara care a luptat in Capitala, la CC.
Rodica Nica (Vintila).
Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca.


 17 
  : Noiembrie 26, 2015, 21:32:22  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către NVal
BLOCUL NATIONAL AL REVOLUTIONARILOR 1989 ROMANIA
https://www.facebook.com/groups/673260779399342/permalink/998562030202547/


Angela Dragan

CĂTRE
 Primul Ministru al României

Subscrisa Blocul Național al Revoluționarilor înființat prin încheierea din 23.11.2003, pronunțată în dosar nr. 1/PJ/2003(FED.), de Tribunalul București - Secţia a III-a Civilă, îndreptată prin încheierea din 20.02 2003(ultima modificare prin încheierea din 19.03.2009 pronunțată în dosar nr. 42012/3/2008), cu sediul procesual și de corespondență în București, Șos. Olteniței, nr. 129, bl.52, sc. 2, ap. 29, sector 4, formulează prezenta:

S E S I Z A R E

Prin care aduce la cunoștință o serie de abuzuri de natură penală pe care le-a săvârșit Secretarul de Stat al Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, motiv pentru care, solicităm de îndată demisia domnului Secretar de Stat, Adrian Sanda și a Secretarului General Denisa Tănase, care se fac vinovați de abuz în serviciu, trafic de influență și favorizarea infractorului și în dovedirea susținerii vă atațăm plângerea penală, formulată împotriva acestuia.
 În primul rând, țin să precizez că cei doi dețin funcțiile pe care le ocupă datorită relațiilor apropiate pe care domnul Secretar de Stat o are cu familia domnului Ilie Sârbu și Victor Ponta, iar doamna Tănase Denisa a fost colaborator al cabinetului de avocatură Șova.
 Abuzurile celor doi au început încă de la instalarea în funcție, când domnul Secretar de Stat a refuzat implicarea în mod activ a instituţiei, în soluţionarea în termen rezonabil a dosarelor penale, care au ca obiect fapte penale în legătură cu emiterea de certificate de revoluționar, unor persoane neîndreptățite la acestea, prin formularea de cereri, note de probatoriu, probe, contestaţii de tergiversare potrivit art. 4881 N.C.p.p, deși are obligația de a depune toate diligentele în soluționarea acestora, întrucât certificatele ce fac obiectul acelor dosare produc consecințe juridice și prejudiciu statului.
 Nu au luat măsuri cu privire la anularea certificatelor de revolutionar a celor care nu au deţinut certificate pe Legea 42/1990 – deoarece Legea 341/2004 este o lege doar de

- 2 -

preschimbare şi care are în vedere verificarea riguroasă a probelor din dosarele în baza cărora au fost emise toate titlurile de revoluţionar și folosindu-se de influenta pe care au avut-o pe lângă Premier, au promovat o initiațivă de modificare a Legii 341/2004, respectiv, OUG nr. 95/2014 ordonanță care a fost emisă cu încălcarea dispozițiilor constituționale și anume:
- Nu a fost trecută pe ordinea de zi a Şedinţei de Guvern din data de 29.12.2014, la data respectivă fiind înregistrată doar la Consiliul Legislativ pentru obţinerea avizului acestei instituţii, aviz obligatoriu pentru procedura adoptării, fiind inregistrată cu nr. de dosar 1.517/29.12.2014.
 Avizul Consiliului Legislativ a fost emis în data de 30.12.2014, cu obiecțiuni, însă, evident că autorul actului normativ nu avea cum să îndrepte erorile proiectului de act normativ întrucât acest proiect devenise act aprobat chiar în ziua în care a fost depus spre avizare la Consiliu Legislativ, încălcându-se prevederile art. 10 alin. 4 din Legea 24/2000 republicată.
S-au încălcat dispozițiile art. 115 alin. 4 din Constituție, care prevede că „Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora, deoarece, caracterul de urgență a fost motivat că: ”datorită aplicării abuzive şi frauduloase a Legii nr. 341/2004, s-au generat inechităţi”, dându-se de înţeles că se impune modificarea legii pentru ascunderea unor fapte de aplicare abuzivă a legii, ori, prin această motivaţie Guvernul consideră urgentă modificarea legii, pentru a fi înlăturată tragerea la răspundere a celor vinovaţi de abuzurile săvârşite în aplicarea legii.
 Toată procedura abuzivă de emitere a acestui act normativ a fost sesizată de către Președintele Comisiei Juridice, care a refuzat acordarea avizului până ce Guvernul va răspunde la o serie de întrebări ale Comisiei, însă s-a refuzat să se răspundă la solicitările Comisiei.
 Arătăm că în decursul anului 2015, Secretarul de Stat Adrian Sanda, a emis un ordin prin care a eliberat certificate de luptător cu rol determinant unor persoane care au făcut parte din structurile sistemului comunist, sau au fost colaboratori ai securității, urmând ca Domnia Voastră să acordați acestora din bugetul asigurărilor sociale de stat, o indemnizație consistentă, în valoarea aproximativă de 500 euro/lună, pentru fiecare persoană.

- 3 -

Printre aceste persoane se află oameni politici, precum Cristian Sefer, Mircovici Nicolae, Gelu Voican Voiculescu, Alexanru Arșinel, Cătălin Rădulescu, Florin Scaleschi, Mărgineanu Valentin ș.a..
 Arătăm că au fost depuse la DNA și înregistrări ambientale, în care oameni din anturajul secretarului de stat cer pentru aceasta, sume între 3.000 - 5.000 euro pentru a obține acest certificat.
 Vă comunicăm, faptul că încă de la începutul activității sale, în calitate de Secretar de Stat, Sanda Adrian, a profitat de relația strânsă pe care o are cu domnul Ilie Sârbu și a beneficiat de o serie de beneficii.
 A obținut numirea prin detașare de la Serviciul Telelecomunicatii Speciale, la Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, blocând în cadrul acelei instituții o funcție de conducere.
 A încheiat între SSRMLRC și STS un contract de comodat prin care STS îi punea în continuare la dispoziție mașina de serviciu, deși SSRMLRC avea mașină pentru deplasarea acestuia.
 În fapt mașina pentru care s-a încheiat contractul de comodat nu a fost utilizată niciodată, ci doar a fost decontat combustibilul în baza unor acte fasle.
 A transformat posturile de funcționari publici în funcții de personal contractual, organizând un concurs nelegal prin care a angajat personal agreat de domnia sa, astfel încât să aibă posibilitatea de a controla personalul cu ocazia reverificării și analizării cererilor de acordare a noii calități de luptător cu rol determinat pe care a instituit-o prin modificarea legii, ignorând deciziile CEDO, prin care statul este in continuare obligat să plătească despăgubiri.
 A primit înainte de alegerile prezidențiale, prin două hotărâri de guvern, fonduri din fondul de rezervă al statului, pentru organizarea jubileului și care au fost utilizati în scopuri doar de domnia sa știute, întrucât jubileul a fost organizat de către asociații și comunități locale, mai bine zis a acordat medalii jubiliare oamenilor politici din PSD.
 Față de aceste minime aspecte sesizate considerăm că se impune demiterea Domnului Sanda Adrian și a doamnei Denisa Tănase, iar acordarea indemnizațiilor pe care acum se luptă să le obțină să nu se facă până ce Parchetul nu v-a clarifica dosarele penale ale fostului Secretar de Stat Costin George dar și plângerile formulate împotriva domnului

- 4 -

Sanda Adrian și împotriva membrilor Comisiei Parlamentare pentru Problemele Revoluționarilor și anume: Sefer Cristian-George Presedinte al CPRD, Coca Laurenţiu Florian, în calitate de vicepreședinte, Paşca Liviu Titus, cu adresa de citare: București, Palatul Parlamentului, str. Izvor, nr. 2-4, sectorul 5 , tel 021 3160300, Firczak Gheorghe, Gudu Vasile, Ioniţă Dan Aurel, Mircovici Niculae, Popa Nicolae-Vlad.
 În speranța că doriți o soluționare legală și corectă în scopul stabilirii adevărului și al tragerii la răspundere a persoanelor care au încălcat legea și obligațiile profesionale vă menționăm că vă putem transmite dovezile concrete, inregistrari ambientale, inscrisuri prin care se dovedește veridicitatea celor învederate prin prezentul memoriu, și vă solicităm să dispuneți efectuarea unei anchete care să nu mai fie mușamalizată.
Data: Cu respect,
 Blocul National al Revolutionarilor
 Prin av. Dragan Angela

 18 
  : Noiembrie 26, 2015, 21:30:05  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către NVal
Felicitări artistului preformer! E tonic sa mai primim si asemenea vești.

 19 
  : Noiembrie 26, 2015, 20:23:48  
Creat de ovidiu - Ultimul mesaj de către Silviu

 20 
  : Noiembrie 26, 2015, 20:22:03  
Creat de ovidiu - Ultimul mesaj de către Silviu


Pag. a VIII-a

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 10