Main Content:

Pagini: 1 2 [3] 4 5 ... 10

 21 
  : Iunie 23, 2017, 17:44:54  
Creat de Mr. G - Ultimul mesaj de către Lucian Radulescu

Ieftinirea medicamentelor compensate se amana pentru la anul
Vineri, 23 Iunie 2017, ora 17:01

Ieftinirea medicamentelor compensate a fost amanata prin ordin semnat de ministrul demisionar al Sanatatii, Florian Bodog (PSD). Ordinul a fost publicat in Monitorul Oficial pe 16 iunie, la o zi dupa ce Bodog a demisionat impreuna cu aproape toti colegii lui.


1 iulie vine cu scumpiri. Pretul la energia electrica va creste cu pana la 8%

Vineri, 23 Iunie 2017, ora 12:31

Pretul energiei electrice pentru consumatorii casnici va creste cu pana la 8% de la 1 iulie, potrivit deciziei de joi a Comitetului de reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), au declarat reprezentantii institutiei


Ati citit M.Of. 449 si 449 bis ? Imi cer scuze, poate mi-a scapat, dar nu am gasit nimic in legatura cu "amanari pentru la anul".

 22 
  : Iunie 23, 2017, 16:14:02  
Creat de Mr. G - Ultimul mesaj de către Mr. G

Ieftinirea medicamentelor compensate se amana pentru la anul
Vineri, 23 Iunie 2017, ora 17:01

Ieftinirea medicamentelor compensate a fost amanata prin ordin semnat de ministrul demisionar al Sanatatii, Florian Bodog (PSD). Ordinul a fost publicat in Monitorul Oficial pe 16 iunie, la o zi dupa ce Bodog a demisionat impreuna cu aproape toti colegii lui.


1 iulie vine cu scumpiri. Pretul la energia electrica va creste cu pana la 8%

Vineri, 23 Iunie 2017, ora 12:31

Pretul energiei electrice pentru consumatorii casnici va creste cu pana la 8% de la 1 iulie, potrivit deciziei de joi a Comitetului de reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), au declarat reprezentantii institutiei

 23 
  : Iunie 23, 2017, 14:06:23  
Creat de Mr. G - Ultimul mesaj de către vamil

Personaj incomod, Radu Gyr a fost întemniţat în trei dictaturi diferite: sub Carol al II-lea (când a fost coleg de lagăr cu Mircea Eliade şi cu Nae Ionescu), sub Ion Antonescu şi sub comunişti. A luptat pe front, de unde s-a întors rănit şi cu „poeme de războiu" în raniţă. În 1945, comuniştii l-au încadrat în „lotul ziariştilor" şi i-au dat 12 ani de temniţă grea. Eliberat în 1956, a fost arestat din nou în 1958 şi condamnat la moarte din cauza unei poezii-manifest: „Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!". Pedeapsa cu moartea i-a fost comutată la 25 de ani de muncă silnică, din care a executat şase (doi ani cu lanţuri la picioare, la Aiud), întrucât a intervenit amnistia generală din 1964.

Poezia care i-a adus atâta suferinţă a fost „scrisă" în gând, în prima detenţie sub comunişti. Radu Gyr a memorat vers cu vers, strofă cu strofă, iar în scurta-i libertate le-a pus pe hârtie. Acum, aceeaşi poezie este motiv de hulă şi de ocară. E nevoie însă de multă imbecilitate ca să condamni pe cineva care recită una dintre cele mai mişcătoare poezii din literatura română. „Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!" este un strigăt de durere şi dreptate cum puţine sunt în istoria noastră. Aceste strofe au forţa unui imn, unul care te scutură din creştet şi până-n picioare. Asemenea versuri te înalţă, nu te ruşinează!

Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,
nu pentru patule, nu pentru pogoane,
ci pentru văzduhul tău liber de mâine,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,
pentru cântecul tău ţintuit în piroane,
pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Nu pentru mânia scrâşnită-n măsele,
ci ca să aduni chiuind pe tăpşane
o claie de zări şi-o căciulă de stele,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Aşa, ca să bei libertatea din ciuturi
şi-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane
şi zarzării ei peste tine să-i scuturi,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Şi ca să pui tot sărutul fierbinte
pe praguri, pe prispe, pe uşi, pe icoane,
pe toate ce slobode-ţi ies înainte,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Ridică-te, Gheorghe, pe lanţuri, pe funii!
Ridică-te, Ioane, pe sfinte ciolane!
Şi sus, spre lumina din urmă-a furtunii,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Doar imbecilii pot spune că asemenea versuri sunt de nepronunţat!


 24 
  : Iunie 23, 2017, 09:30:38  
Creat de Admin - Ultimul mesaj de către eugolt
Asa d-le Vamil sa-i verifice pe toti si care nu corespund de la determinanti la groapa de gunoi cu ei iar din LRM daca corespund sa-i faca determinanti.Eu nu am cerut nu imbuc.

 25 
  : Iunie 23, 2017, 05:50:02  
Creat de Mr. G - Ultimul mesaj de către mercurie2


Victorie uriaşă a societăţii civile
Emil Boc a retras de pe ordinea zi Proiectul de schimbare a numelui străzii „Radu Gyr”!


Şedinţa Consiliului Municipal Cluj a început azi cu o surpriză de proporţii: primarul Emil Boc a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a punctului 31 privind schimbarea denumirii „străzii Radu Gyr”! Cezarina Condurache, de la Fundaţia George Manu, care a fost prezentă în sală alături de mai mulţi clujeni, ne-a comunicat ce s-a întîmplat: „Dl. Emil Boc a spus că retragerea se face ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea societăţii civile (peste 6000 de solicitări!), venite pe căi legale şi formulate pe ton democratic. Dumnealui a spus că nu poate ignora vocea societăţii civile. Va solicita analizarea situaţiei de către instituţii abilitate şi, în urma acestei analize, se va decide DACĂ se va mai reintroduce vreodată pe agenda Consiliului Local schimbarea denumirii „străzii Radu Gyr”.

Este un succes de etapă al societăţii civile, care a reuşit să oprească nedreptatea pusă la cale de Institutul „Elie Wiesel” şi Ministerul de Interne, condus de Carmen Dan, care a trimis mai multor prefecturi ordinul de a schimba denumirile unor străzi sau şcoli, precum şi de a demola unele statui ale martirilor poporului român, cum este cea din curtea mănăstirii Putna, care-l reprezintă pe mitropolitul Visarion Puiu, condamnat la moarte în contumacie de Tribunalul Poporului!

Reamintim că Institutul „Elie Wiesel” a solicitat ministrului Carmen Dan să ia aceste măsuri în baza OUG 31/2002, indicînd următoarele obiective de schimbare a denumirilor sau chiar de demolare:http://www.cotidianul.ro/emil-boc-a-retras-de-pe-ordinea-zi-proiectul-de-schimbare-a-numelui-strazii-radu-gyr-302743/

 26 
  : Iunie 23, 2017, 00:11:49  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către Gheorghe Iosif

   Asociaţia foştilor deţinuţi politici din România
20 IUNIE 2017

COMUNICAT

Foştii Deţinuţi Politici şi Deportaţi împotriva extremismului !Comitetul Naţional de Conducere al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România (AFDPR) nu a agreat şi nu agrează nici o formă de totalitarism, fie el de dreapta sau de stânga. Nici o dată nu am acceptat conflicte inter etnice, sau confesionale.

Se ştie că după Cel de al doilea Război Mondial, cea mai mare parte a elitelor neamului românesc, adică, ce a avut acest popor mai demn, mai moral, mai sfânt, mai bine pregătit profesional, au fost trimise la moarte, fiind judecate de aşazisele „Tribunale ale Poporului”. Ştim de asemenea, că aceste tribunale, prin completele lor de judecată formate din pleava morală a societăţii româneşti, au dat sentinţe  dictate din afara ţării, multe dintre ele fiind de genul „criminal de război”.

A venit momentul ca Justiţia Română să ia act de caracterul samavolnic al tuturor sentinţelor date de „Tribunalele Poporului” !

În sălile acestor tribunale ale poporului erau aduse echipe de muncitori manipulaţi, deveniţi fără voia lor, trădători de neam şi ţară, să înfiereze pe cei aflaţi în boxa acuzaţilor, cerând condamnarea acestora la moarte. Aşa s-a scris între anii 1945-1950, o falsă istorie a românilor, pe care am fost nevoiţi să o învăţăm şi unii dintre noi. Aceste tribunale au servit un regim „ilegitim şi criminal”.

Astăzi, după aproape 70 de ani de la acele evenimente, nu putem fi doar mâhniţi, ci suntem chiar indignaţi de pretenţiile aberante ale Institutului pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel”, în încercarea sa de a ne lăsa fără mari personalităţi ale vieţii culturale din România. În concret, se cere instituţiilor Statului Român, eliminarea denumirilor unor străzi şi instituţii, precum şi dărâmarea unor statui şi plăci comemorative.

În concret, mă voi referi doar la trei cazuri şi anume, acelea ale lui Vintilă Horia, Mircea Vulcănescu şi Radu Gyr, toţi fiind mari personalităţi ale vieţii culturale a României. Cunoaşte cineva vreo crimă săvârşită de unul dintre ei !?

Culpabilizează cineva pe toţi foştii membri ai Partidului Comunist „ilegitim şi criminal”, cum că ar fi fost vinovaţi de zecile de mii de crime săvârşite asupra acestui popor?

Radu Gyr este poetul suferinţei neamului românesc, poetul suferinţei din detenţia politică a temniţelor şi lagărelor de exterminare din vremea comunismului. El trebuie să ocupe un loc de frunte în Istoria literaturii române.

Cerem cu fermitate stoparea unor astfel de acţiuni!

Unde sunt domnilor, „punţile toleranţei”? (vezi Simpozionul Internaţional).

Societatea românească de astăzi nu are nevoie de false tensiuni!

Abordarea aspectelor extreme din istorie nu trebuie să se facă în spirit extremist.

În prag de centenar, România are nevoie de reconcilierea deplină cu propria sa istorie.

Considerăm că o dezbatere publică, un dialog între cele două părţi, ar fi condus cu certitudine, la o înţelegere a fenomenului şi găsirea unor soluţii constructive.

În temniţele şi lagărele de exterminare din vremea comunismului, adică acolo la limita dintre viaţă şi moarte, am învăţat că iubirea şi iertarea mă fac mai puternic, mai înţelept. Şi m-au făcut.


Preşedinte AFDPR,

Octav Bjoza

 27 
  : Iunie 23, 2017, 00:05:26  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către Gheorghe Iosif
A existat o luare de atitudine si a Asociatiei fostilor detinuti politici din Romania (AFDPR), un comunicat din 20 iunie ac, semnat de domnul Octav Bjoza, presedintele asociatiei - http://afdpr.ro/informativ/6557.

 28 
  : Iunie 22, 2017, 22:26:14  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către Lucian Radulescu
O.k. Va multumesc pt. raspuns.

 29 
  : Iunie 22, 2017, 22:18:45  
Creat de Gheorghe Iosif - Ultimul mesaj de către Silviu

"-Na!"


 30 
  : Iunie 22, 2017, 20:29:46  
Creat de Mr. G - Ultimul mesaj de către vamil


Ne naștem ca mai apoi să ne grăbim să murim. Ne batem cu pumnu-n piept că suntem stăpânii propriilor noastre vieți, dar uităm să trăim prezentul, deși timpul ăsta care trece e al nostru și e tot ce avem.


Ne vindem de bună voie timpul celor care ne plătesc. Alegem job-uri bine plătite ca să ne cumpărăm scurte momente de fericire. Umplem pungile cu mâncare și haine ca mai apoi să le aruncăm pentru că nu avem timp să le folosim. Așteptăm weekendul cu înfrigurare ca să ne bucurăm de patru ore de distracție, dar uităm să trăim în celelalte cinci zile.


Alergăm după tramvai, metrou, claxonăm în trafic ca apucații doar pentru a ne bloca următoarele 11 ore într-un birou unde privim ceasul și numărăm minutele până la plecare. Ajungem acasă rupți în gură de oboseală și nu facem nimic cu timpul nostru. Alegem să îl dormim. Ne trântim în pat, iar a doua zi o luăm de la capăt într-o continuă numărătoare inversă spre nimic.


Ne programăm vacanțe viitoare, dar nu trăim în prezent. Străngem bani să renovăm, dar nu ne bucurăm de caldura căminului. Ieșim cu prietenii, dar suntem absenți pentru că timpul e ocupat de telefon, e-mail și job.


N-avem timp să vedem și să ascultăm. Dăm bani chitaristului de la metrou, dar nu ne oprim să-l ascultăm. Vedem în el doar un cerșetor și nu un om talentat. Suntem într-o goană permanentă spre niciunde. Ne pierdem răbdarea cu cei care au opinii separate. Punem etichete și rejectăm orice nu ne ridică în slăvi doar pentru simplul fapt că existăm. Ne stresăm, ne obosim și ne înecăm în inutil.


N-avem timp de pierdut cu vorbe frumoase. Am uitat să îmbrățișăm și să rostim un simplu “mulțumesc”. N-avem timp să spunem cuiva “bă, chiar ești mișto”, dar avem suficient timp de “bă, da’ prost ești”.


Venin și acid împrăștiem în jur. Dăm verdicte. Ultimatumuri. Părăsim și regretăm. Sau nu. Distrugem destine care nu ne aparțin și credem că avem timp să le reparăm. Ruinăm în jurul nostru tot ceea ce-am construit crezând că timpul e al nostru și că o putem lua oricând de la capăt. Și aflăm prea târziu că nu putem.


Visăm s-ajungem la pensie ca să ne jucăm cu nepoții, dar n-avem timp pentru propriii noștri copii. Muncim pe rupte ca să plătim un after-school și le cumpărăm fericirea cu un PS4. Dar spunem “nu” timpului pe care ar trebui să-l petrecem cu ei și pierdem ceva ce nu vom mai avea niciodată. Cerem timp liber exact de la cei care ar merita să-l aibă pe tot.


Suntem călăii propriilor noastre vieți pentru că n-avem timp să trăim.

Pagini: 1 2 [3] 4 5 ... 10