Main Content:

Pagini: 1 ... 564 565 [566] 567 568 ... 647

Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989

 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Re: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #8475 : Februarie 21, 2010, 01:36:39 »

Revista presei despre revoluţie şi revoluţionari (10-20 februarie 2010) februarie 20, 2010
Înscris în: jurnalistica din România
Tags: Academia Caţavencu, Alexandru Cristorian, Andreea Matei, Carmen Rădulescu, Cristian Paţurcă, Cristina Diac, Evenimentul Zilei, Florin Ghioca, Gelu Voican Voiculescu, Ionel Stoica, Jurnalul Naţional, Liliana Năstase, Magda Spiridon, Mihnea Petru Pârvu, Teodor Mărieş, Tudor Borcea, Vlad Stoicescu, ziarul Adevărul

Rate This

Quantcast


Periodic, voi prezenta pe acest blog lincuri la articole din presă legate de revoluţie şi revoluţionari. Rostul unei asemenea reviste a presei este de semnalare a articolelor din presă pe acest subiect. Semnalarea unui articol nu înseamnă neapărat că aş fi de acord cu conţinutul lui.

- Alexandru Cristorian: Revoluţionari au fost, alcoolici sînt încă, în “Academia Caţavencu” din 10 februarie 2010

- Vlad Stoicescu: În România, pofta de justiţie se tratează cu greva foamei, în “Evenimentul Zilei” din 10 februarie 2010

- Liliana Năstase, Ionel Stoica: Ofiţerul-interlop, ajutat de traficanţi să pună murături, în “Adevărul” din 14 februarie 2010

- Andreea Matei, Carmen Rădulescu: Dorin Popa nu mai ştie dacă a luptat la Piteşti, Cîmpulung sau Bucureşti, în “Obiectiv Argeşean” din 17 februarie 2010

- Cristina Diac: Noii revoluţionari i-au smuls barba vicepremierului Voican Voiculescu, în “Jurnalul Naţional” din 18 februarie 2010

- Tudor Borcea: Mărieş: La Revoluţie, FSN primea arme la liber, în “Ziua Veche” din 18 februarie 2010

- Florin Ghioca, Magda Spiridon: Cristi Paţurcă: “Am ajuns un boschetar!”, în “Evenimentul Zilei” din 20 februarie 2010

- Mihnea Petru Pârvu: Milioane de euro pentru revoluţionari impostori, în “Evenimentul Zilei” din 20 februarie 2010
Este laudabila aceasta initiativa. Daca va tineti de treaba, vom fi scutiti de multe cautari. Va dau o sugestie, sa deschideti un subiect exact cu aceasta denumire, "Revista presei". Daca o faceti, cred ca ar fi bine sa fie folosit numai pnetru semnalarea zilnica a articolelor despre Revolutie si revolutionari. Comentariile le putem faca pe celelalte. La sfarsit de an, am putea face niste statistici, am putea observa cum s-a modificat perceptia in ceea ce ne priveste, am putea trage niste concluzii. E o idee foarte buna.
Memorat
 • néant
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 926
 • Vezi Profilul
Re: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #8476 : Februarie 21, 2010, 09:34:43 »

Nu pot sa va arat poza din "baricada " Ce-au lăsat în urma eroii Revoluției foarte trist..
Citat
Embarrassed
  și bateți câmpi pe forum
Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul
Re: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #8477 : Februarie 21, 2010, 10:47:51 »

Multumesc pentru apreciere. Ma cunoasteti cumva? Altfel nu-mi explic. Am observat ca documentele pe care le-am atasat ieri au fost deschise de o singura persoana. Le-am luat de la alt subiect, unde au fost vazute in urma cu niste luni de catre cativa membri ai forumului, dar cred ca e deziluzionant sa observi ca, desi au fost folosite intr-o disputa destul de animata, la noua adresa au fost deschise de catre o singura persoana. Sunt doua explicatii posibile. Ori am fost eu confuz si nu s-a inteles ca am atasat niste imagini, ori oamenii nu sunt interesati de argumente si dovezi, ci doar de propria lor parere. In ambele cazuri, nu sunt de laudat. Va urez o duminica frumoasa.

!!!D-le NOR,va stiu doar de pe forum.Apreciez claritatea,sinceritatea impartialitatea,calitatea si profunzimea ideilor pe care le exprimati aici!Mai sunt cateva persoane de pe forum pe care le apreciez si le respect,printre care d-l Sucuturdean,d-na Marilena,d-l Bambilici,d-l Perju,d-l Iosif,si lista poate continua,dar,asa cum am mai spus(cu sinceritate)va consider forumistul nr:1.Nu sunt un aplaudac de felul meu,dar atunci cand vad ca o persoana are calitati care-mi plac,nu ezit sa ma alatur acelei persoane si ai aprecia calitatile.Dar nu ezit nici sa intru in contradictie atunci cand consider ca am alte pareri.
Memorat
Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #8478 : Februarie 21, 2010, 15:22:31 »

Pink! Iar a venit zânul...

Întrebari de la un "anonimus" din decretul 226/92  (cãtre) la un "mare" revolutiunar EL LIDER MAXIMO din bisuri, erate, duplicate din 2000...PERJU DANIEL

1. De ce esti in bisuri si erate si ai doua certificate dintre care unul duplicat?
PUBLICAT IN MONITORUL OFICIAL nr.568 BIS/22.11.1999
Titlul CONFERIT PRIN DECRET NR.37/2000 nominalizat n
MONITORUL OFICIAL nr.100 BIS/7 MARTIE 2000
RECTIFICAREA ERORILOR MATERIALE LA PUBLICARE IN M.OF.277 BIS.

2. De ce toti revolutionarii Euroatlantica au fost trecuti prin Asociatia din Brasov? Esti un penal ca si Maior (fenomenul Euroatlantica este unul mult mai complex daca vorbim de  relatiile mafiote care au existat intre Euroatlantica si Maior)?

3. De ce nu ai adeverinta de necolaborare emisa de CNSAS?

4. De ce ai fost dat afara din armata?

5. Ce ai facut in 21-22 decembrie 89,  22-26 decembrie’ 89, din ce comitet ai facut parte in decembrie’ 89 , de ce nu ai fost alaturi de revolutionarii din Ploiesti cind a fost ocupata judeteana de partid?

6. De ce nu ai muncit în ultimii 20 de ani legal?

7. Care este implicarea ta în puciul din Ploesti, (pus  stapanire  pe spatiu,  stampile,  birouri, spatiu, etc..., organizat  la  scurt  timp  alegeri si  autointitularea ca lider LNRDPh  (Liga  Nationala  a  Revolutionarilor  din  Decembrie Prahova)  care de fapt fusese initial o  filiala  a  LNRD  Bucuresti...) schimbind denumirea in Euroatlantica?

8. Ce rol ai avut în disparitia probelor din dosarele LNRD depozitate din circumstante voite  (impuse) la Euroatlantica?

9. De ce ai incercat sa preschimbi dosare prin Asociatia ECOFORUM prin dare de mita?

10. Prin ce relatii si întelegeri (protocoale) la sediul „organizatiei sindicale”...?? se fac distribuirea si punerea in posesie a drepturilor legale conform Legii 341/2004?

11. Ce complicitati sunt intre SSPR si asa zisul sindicat?

12. Secretarul de Stat al SSPR are vreun interes in a mentine aceasta stare?

 

D-le Secretar de Stat al SSPR,
Rog sã deschideti o anchetã, privind acest caz numit PERJU, caz tipic de escrocherie, trafic de influentã, dare si luare de mitã, fals si uz de fals în înscrisuri, folosirea de mijloace necuvenite, etc...
În caz contrar voi sesiza organele competente!
O zi bunã vã doresc!                         

Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11598
 • Vezi Profilul
Re: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #8479 : Februarie 21, 2010, 19:59:03 »

Pink! Iar a venit zânul...

D-le Secretar de Stat al SSPR,
Rog sã deschideti o anchetã, privind acest caz numit PERJU, caz tipic de escrocherie, trafic de influentã, dare si luare de mitã, fals si uz de fals în înscrisuri, folosirea de mijloace necuvenite, etc...
În caz contrar voi sesiza organele competente!
O zi bunã vã doresc!
Bune punctele tale sapte burguri. Corecteaza titulatura din cerere: dle secretar general al sesepere. Nu avem Secretar de Stat, pt ca pedelistilor le place instabilitaea si echivocul pt lipsa de raspundere.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Re: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #8480 : Februarie 22, 2010, 02:02:19 »

Incendiar! Ei au ordonat macelul de la Intercontinental!
Scris de Razvan SAVALIUC   
Duminică, 21 Februarie 2010 17:30

Dinca, Postelnicu si Barbu Petrescu au ordonat Armatei impuscarea si calcarea cu tancurile a demonstrantilor de la Intercontinental, in seara de 21 decembrie 1989. Decizia luata in fata hotelului: „Sa se traga in rebeli, sa se termine odata!”

Sutele de morti si raniti din noaptea dintre 21 – 22 decembrie 1989 au fost ordonate de generalul Ion Dinca, zis „Te-Leaga” - fost membru al Biroului Permanent al Consiliului Politic Executiv al PCR, responsabil pe Armata; de Tudor Postelnicu - fost ministru al Internelor si de Barbu Petrescu - fostul primar al Capitalei.

Asta reiese dintr-o declaratie incendiara care a stat ascunsa in fisetele Procuraturii Militare Bucuresti din data de 25 ianuarie 1990 si pana in prezent.

Declaratia apartine col (r) Florin Mares, de la UM 01315 Bucuresti, care avea sarcina sa transmita ordinele Consiliului de Stat catre trupele militare masate in centrul Capitalei, cu misiunea de a-i anihila pe demonstrantii anticomunisti si anticeausisti iesiti in strada pentru a-si castiga libertatea. Declaratia a fost data la 25 ianuarie 1990 in fata unui colonel de justitie – procuror in Procuratura Militara Bucuresti (vezi facsimil). Ulterior, in ianuarie 1990, oamenii lui Ion Iliescu au incercat sa-l declare „fara discernamant” pe ofiterul Florin Mares, cand acesta a incercat sa avertizeze ca omorurile de dupa 25 decembrie 1989, comise de unitatile militare care se impuscau intre ele, riscau sa duca la incriminarea militarilor Armatei.

Mortii erau depozitati la Hotelul Negoiu

Iata continutul declaratiei col. Mares: „In noaptea de 21/22 decembrie 1989, fiind numit de comandantul diviziei sa asigur legatura intre trupele aflate in misiune si divizie la Consiliul de Stat, am vazut si trait ca martor direct al evenimentelor petrecute pe b-dul Magheru in fata Hotelului Intercontinental. In urma incercarilor repetate ale transportoarelor amfibii blindate de a da la o parte masinile din baricada realizata de demonstranti si a eseuarii acestor incercari, dl. Dinca s-a consultat cu dl. Postelnicu si dl. Barbu Petrescu, primarul Capitalei si au cazut de acord ca nu este alta solutie decat sa se traga in manifestanti si sa se termine odata. Dl. Dinca l-a chemat pe ministrul Milea (n.n. - ministrul si comandantul Armatei romane la acea data) si i-a comunicat ca isi asuma toata raspunderea sa se traga in rebeli si sa se termine odata. Ministrul Milea a afirmat ca nu poate sa faca aceasta si a plecat la militari. Daca demonstrantii s-ar fi indreptat spre Casa Republicii, au stabilit sa se traga asupra lor fara nicio somatie. La venirea tancurilor pe bulevard, toti au rasuflat usurati si au spus ca problema se va rezolva. Vazand ca pe fiecare tanc era desant si militarii erau speriati, m-am prezentat la ministrul Milea si i-am raportat sa aprobe sa dau desantul jos, iar tancurile sa plece fara acesta ca altfel se va intampla o drama. Ministrul mi-a spus ca m-am gandit bine si a aprobat aceasta, tancurile plecand fara desant la interventie.

In jurul orei 04.00 s-a restabilit linistea. A mai fost de fata lt. Col. Ursanu, seful transmisiunilor la UM 01315 Bucuresti, care poate confirma cele afirmate. Mentionez ca pe fiecare tanc erau militari inarmati cu pistoale mitraliera, cu cate 300 cartuse si grenade, iar eu eram constient ca acestia, in starea disperata in care erau ori mureau ori iesea un macel. Dintre demonstranti, daca erau prinsi din multime, ii luau militienii in primire cate 10-15, sareau cu bastoanele pe ei, dupa care ii duceau taras in fata Hotelului Negoiu, unde erau depozitati. Aceasta imi este declaratia pe care o dau si o semnez”.

Desi ofiterul nu a descris in declaratia sa cele petrecute la momentul ordonarii interventiei armate asupra demonstrantilor, amintim ca tancurile au spulberat baricada de la Intercontinental cu peste 60km/h, iar dupa ele, soldatii si ofiterii Armatei au tras unii in sus, altii direct in oameni, functie de sufletul pe care l-au avut. Toata zona a fost umpluta de cadavre si raniti care se tarau in balti de sange, iar dupa ce trupele Armatei au format lanturi tacute la fiecare intrare pe bulevard, au aparut dubele Militiei care cu un sadism greu de imaginat ii scuipau si loveau pe ranitii care mai miscau. In dubele Militiei (vestitele Aro albastre), atat ranitii cat si mortii erau aruncati unul peste altul la gramada.

Dinca si Postelnicu nu mai traiesc azi. Despre fostul primar al Capitalei, Barbu Petrescu, acesta nu a suferit nicio consecinta, devenind un prosper om de afaceri.

Iliescu-FSN si tactica Securitatii

Deosebit de relevant pentru elucidarea cauzelor care au dus la musamalizarea vreme de 20 ani a crimelor Revolutiei, este modul in care au reactionat Ion Iliescu si apropiatii sai, printre care si Paul Jerbas, atunci cand col. Florin Mares i-a informat ca daca nu se pune capat actiunilor unitatilor militare care se impuscau intre ele in acele zile, se  risca un protest al militarilor, si chiar o incriminare a acestora. Consecinta depunerii de catre ofiter a unui memoriu catre Ion Iliescu pe aceasta tema, a fost o tentativa de compromitere a ofiterului de catre comandantii lui, dupa modelul preferat al Securitatii: declararea celui indezirabil drept „lipsit de discernamant”.

Iata o alta declaratie a col. (r) Mares, data procurorilor militari despre acest episod: „Asupra comandamentului Diviziei si subunitatilor subordonate nu s-a deschis focul decat de militarii de la constructii, care-si aveau sediile in blocurile de pe strada Margeanului. Pe 05.01.1990 m-am prezentat la generalul Pletos, pentru a-i raporta sa-mi aprobe sa merg la FSN pentru a le aduce la cunostinta ca moralul si starea militarilor e necorespunzatoare si ca vor iesi in strada, ceea ce ar duce la incriminarea militarilor si ca se impune sa se faca o informare succinta si reala a evenimentelor si a pozitiei FSN fata de Armata si relatia lui concreta cu Armata Romaniei. Seful de cabinet, Paul Jerbas, la orele 05.00 mi-a precizat ca generalul Pletos doarme si nu poate fi deranjat. M-am prezentat in mai multe randuri, raspunsul fiind ca doarme. Pe propria mea raspundere m-am urcat in masina personala si m-am prezentat la Guvern. Am prezentat pistolul si munitia la poarta si am cerut sa fiu primit de Ion Iliescu.”

In continuarea declaratiei sale, ofiterul a aratat ca nu a fost primit de Iliescu, si ca a fost invitat sa-i scrie un memoriu acestuia: „Memoriul a fost preluat de Paul Jerbas si mi-a precizat ca-l va informa pe Ion Iliescu. Ulterior a venit in biroul colonelului Cernat, colonelul Ionascu, seful Geniului Armatei I si seful meu direct pe linie de arma si lt.col. Carp Gheorghe. M-au chestionat cu privire la motivele venirii mele la Guvern. Au constatat ca problemele ridicate de mine sunt juste, colonelul Ionascu a parasit incaperea, iar eu impreuna cu lt. Col. Carp Gheorghe cu masina personala ne-am intors la Divizie. Generalul Pletos a dat ordin medicului sef al Diviziei sa ma interneze la Spitalul militar Central, la Neuropsihiatrie. Medicul sef a spus ca sunt in toate facultatile mintale... Masura luata de generalul Pletos a fost sa fiu retinut 3 (trei) zile in birou cu santinela la usa, care sa nu permita accesul altor persoane. Mi se aduce mancare si apa. La toaleta eram insotit de santinela. Problema s-a reglementat dupa venirea la conducerea Diviziei a generalului Rosu. Atat declar si semnez”.

Asa cum Ziuaveche.ro a dezvaluit in repetate randuri, circa 80% din mortii si ranitii de la Revolutie au fost impuscati dupa data de 22 decembrie 1989 cand Ceausestii au fugit, iar conducerea tarii a fost preluata de Ion Iliescu si camarila sa, fara ca unitatile Armatei sa fie retrase. Dimpotriva, CFSN a tinut Armata pe strazi, iar unele trupe au fost manipulate astfel incat unitatile militare sa se impuste intre ele, iar cetatenii chemati sa apere sedii de stat care nu erau atacate de nimeni, sa cada victime ale gloantelor militarilor sau a unor civili neinstruiti carora li s-au impartit in mod iresponsabil arme.

http://www.ziuaveche.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=851&Itemid=83
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Re: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #8481 : Februarie 22, 2010, 02:07:23 »

Din acelasi ziar:

Maries a decis sa moara pentru Adevarul Revolutiei
Scris de Tudor BORCEA   
Duminică, 21 Februarie 2010 18:30

Teodor Maries, aflat in cea de-a 41-a zi de greva a foamei, a declarat pentru ziuaveche.ro: “Nu ma opresc din greva foamei sub nici o forma! Pentru ca statul roman trebuie sa respecte dispozitiile CEDO. Vreau sa stiu daca traim intr-un stat de drept sau intr-un stat condus de securisti si comunisti. Incepand cu aceasta saptamana, am devenit kamikaze. Ori eu, ori voi, domnilor securisti! Dupa cum a declarat presedintele Traian Basescu, au fost peste 1600 de victime in revolutia romana. Scorul, tovarasi securisti, nu e 0-0, ci 1600-0, pentru ca nu ati vazut pe cineva sa traga asupra voastra. In momentul in care veti demonstra ca o persoana neinarmata a tras asupra voastra scorul va fi 1600-1. Dar, deocamdata, nu se pune problema”.

Teodor Maries se afla intr-o stare a sanatatii extrem de grava si nu vrea sa renunte sub nicio forma la protestul sau extrem, pana ce institutiile statului nu vor desecretiza toate dosarele despre crimele din decembrie 1989.

MApN a mai picurat cinci dosare

Antonie Popescu, avocat al Asociatiei 21 Decembrie 1989, a anuntat ca cinci noi volume din documentele MApN, desecretizate in urma unei HG din 10 februarie 2010, au intrat in posesia Asociatiei. Antonie Popescu a precizat ca documentele contin jurnale de lupta din decembrie 1989 ale mai multor unitati militare, ordine de zi pe unitate, jurnale istorice ale diverselor unitati in care sunt consemnate date cu privire la numarul soldatilor scosi pe strada in acele zile, cantitatea de munitie distribuita, tipul de munitie etc. In acest sens, aparatorul a exemplificat un OZU (ordin de zi pe unitate) din 23 decembrie 1989 din care reiesea “neutralizarea” a doi “teroristi”. Citam din acel document, care arata starea de confuzie din decembrie 1989: “prin actiunea comuna a cadrelor militare si a militarilor in termen de la Santierul 4 Craiova, ei au reusit sa neutralizeze doi teroristi. Astfel: terorist Lupu (baiatul fostului primar), terorist Ianga (baiatul sefului militiei). Cei doi “inarmati cu pistol mitraliera atacau din blocul de vizavi de km 2. Dupa capturare, acestia au declarat ca sunt in posesia unui autoturism Oltcit, au asupra lor 10.000 lei si 3 canistre cu benzina, pregatiti pentru actiuni si in alte localitati. Autoturismul impreuna cu banii au fost predati Consiliului Frontului Salvarii Nationale al judetului Dolj, iar pistolul mitraliera cu 30 de cartuse au fost retinute la sediul santierului”.

Avocatul Asociatiei 21 Decembrie 1989 a mai aratat ca, in continuare, la Parchetul General se mai afla inca 21 de volume (acte emise de MApN) care nu au fost predate dar si sase volume de documente clasificate al caror continut inca nu este stiut. Antonie Popescu a amintit faptul ca, saptamana trecuta, a fost sesizat CSM cu privire la predarea listei procurorilor care au instrumentat dosarele Revolutiei din 1989, solicitare care nici pana astazi nu i-a fost dat curs.
Amintim faptul ca Guvernul a aprobat, pe 10 februarie, o Hotarare de Guvern pentru declasificarea unor informatii secrete de stat emise de MApN, in conditiile in care dezvaluirea acestora nu mai poate prejudicia siguranta nationala, apararea tarii, ordinea publica ori interesele persoanelor de drept public sau privat. Potrivit MApN, au fost declasificate peste 7600 de file cu nivel de clasificare secret de stat.

“Nu ma opresc sa stiu ca-mi creste iarba pe piept”

Totodata, Teodor Maries a spus ca asteapta in continuare de la STS “predarea integrala” a oricarui document aflat in posesia STS ce are legatura cu evenimentele din decembrie 1989. Asa cum a aratat ziuaveche.ro. Maries se afla in greva foamei din cauza refuzului Parchetului General de a nu preda toate documentele din dosarul Revolutiei, el declarand, duminica, ca medicii care-l monitorizeaza sunt “extrem de ingrijorati” de starea sanatatii lui. Duminica s-au implinit 41 de zile de greva a foamei. “Eu am fost saptamana trecuta de doua ori la control medical si am vazut ca panica medicilor este imensa. Nu si panica mea. Nu stiu cat mai rezist, o zi, doua, trei, sau ajung in spital, desi acolo tovarasii trimit oameni care fac presiuni de toate tipurile. Nu mi-e frica. Nu ma opresc, sa stiu ca-mi creste iarba pe piept”, a batut cu pumnul in masa Maries. In acest context, liderul Asociatiei 21 Decembrie 1989 a reiterat apelul facut sefului statului si premierului sa “dea dovada de vointa politica pentru desecretizarea tututor docukentelor privind revolutia romana pentru ca documentele care au intrat in posesia Asociatiei nu justifica, din punct de vedere al continutului, secretizarea lor”. “Cele inca 1118 documente si pagini care inca exista la MApN nu sunt decat veriga crimei din decembrie 1989 indreptata impotriva poporului roman, a oamenilor nevinovati si neinarmati. De aceea fac apel public la presedintele Traian Basescu, la Emil Boc, sa dea dovada de vointa politica, asa cum au facut-o in ultima perioada, si sa trimita la desecretizare si restul de 1118 de file despre care stim ca, inca, sunt analizate si selectate de MapN, potrivit ministrului Gabriel Oprea”, a spus Maries.

Basescu la Cristi Paturca

O delegatie a Asociatiei 21 Decembrie 1989 l-a vizitat, sambata, la spitalul Victor Babes, pe cantautorul Cristian Paturca, membru al Asociatiei 21 Decembrie 1989, care se afla internat in stare grava. Vizita a coincis cu cea a sefului statului, Traian Basescu, care a venit la spital pentru a se interesa de starea lui Paturca. In timpul vizitei, seful statului a discutat cu o delegatie de revolutionari aflata in vizita la Cristi Paturca. Traian Basescu s-a interesat de stadiul predarii dosarelor desecretizate saptamana trecuta de catre Guvern, pentru a fi predate Asociatiei 21 Decembrie 1989

Cristian Paturca, autorul "Imnului Golanilor" a declarat duminica pentru Newsin ca presedintele Romaniei l-a vizitat si i-a adus prajituri si struguri, cantautorul adaugand ca s-a bucurat deoarece nu se astepta sa-l viziteze Basescu. Paturca, membru al Asociatiei 21 Decembrie 1989, a precizat ca a discutat cu presedintele Basescu, printre altele, despre situatia certificatelor de revolutionar, adaugand ca al sau nu este inca preschimbat. Paturca a declarat ca a avut un proces cu Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor legat de problema preschimbarii certificatului de revolutionar, pe care l-a castigat, insa decizia nu este definitiva.
Paturca este internet de aproximativ doua luni in spital, din cauza unor afectiuni la plamani si ficat. Pe 8 decembrie 2009, Curtea de Apel Bucuresti a decis sa oblige Secretariatul de Stat pentru Problemele revolutionarilor, la cererea lui Cristian Paturca, sa preschimbe certificatul de revolutionar al acestuia. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. In mai 2008, cantautorul melodiilor din Piata Universitatii, Cristian Paturca, a fost evacuat din casa in care s-a nascut, situata in Bucuresti pe strada Lister nr. 61, dupa ce imobilul nationalizat a fost revendicat. "Nu am primit nicio veste de la nimeni, nici de la proprietar nici de la judecatorie si niciun fel de somatie de evacuare" declara la acel moment Cristian Paturca. "Urmeaza sa locuiesc sub cerul liber de acum. Noroc de prietenii pe care ii mai am si care m-au invitat sa dorm la ei. In acest moment, imi pare rau ca tot ce am facut in decembrie '89 s-a intors impotriva mea", mai spunea cantautorul.  “Din punct de vedere al Asociatiei 21 Decembrie 1989, nu avem decat cuvinte de multumire fata de acest gest si de sprijinul pe care i l-a acordat seful statului lui Paturca in timpul acestei vizite. Intamplarea a facut ca delegatia asociatiei noastre sa vina in vizita la scurt timp dupa ce a inceput vizita presedintelui. Ne duceam sa-i ducem haine de schimb si ceva de mancare”, a declarat pentru ziuaveche.ro, Teodor Maries. Revolutionarii au informat ca, in timpul vizitei, seful statului a discutat cu ei si s-a interesat de stadiul predarii dosarelor desecretizate saptamana trecuta de catre Guvern, pentru a fi predate Asociatiei.
“Am avut o discutie vizavi de problemele asociatiei, in special cu privire la documentele desecretizate referitor la evenimentele din decembrie 1989, pe care Asociatia 21 Decembrie 1989 le-a primit. Legat de acest aspect, am prezentat o declaratie a prim procurorului adjunct al procurorului general, Tiberius Flavius Nitu, pe cum ca in noaptea de 21 si 22 decembrie a tras la Televiziune. Domnul presedinte s-a aratat surprins, declarandu-ne ca nu avea la cunostinta acest lucru”, a declarat pentru ziuaveche.ro Gabriel Hortopanu, vicepresedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989.

http://www.ziuaveche.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=858
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Re: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #8482 : Februarie 22, 2010, 02:08:59 »

Ce facem, il lasam sa moara? Asa rau am ajuns?
Memorat
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4173
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Re: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #8483 : Februarie 22, 2010, 08:57:32 »

Teodor Maries are o tenacitate si o incapatinare iesita din comun.Au incercat multi sa-l determine sa renunte la greva foamei,dar fara succes.Este singurul care poate lua o hotarare in acest sens,nu poate fi influentat.A pornit pe calea aflarii adevarului despre revolutie,si vrea cu orice pret sa finalizeze acest deziderat.Si eu am incercat sa-l lamuresc sa renunte,dar degeaba. Noi revolutionarii am putea sa-l ajutam,doar fiind alaturi de el,atat fizic cat si prin media.Putem face adrese catre institutiile statului,catre media,chiar si aici sau pe site-ul as.21.Putem lua pozitii de sustinere a lui Teodor Maries pentru cauza nobila de aflare-a adevarului si in cadrul asociatiilor noastre. Haideti sa punem si noi umarul la aceasta cauza,macar acum la final.Doamne ajuta!
Memorat

Nihil sine Deo!!
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4173
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Re: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #8484 : Februarie 22, 2010, 09:02:19 »

Sunt solidar cu Teodor Maries,in actiunile lui de aflare-a adevarului despre revolutia Romana din decembrie 1989.
Sucuturdean Nicolae,revolutionar din Sibiu.
Memorat

Nihil sine Deo!!
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4173
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Re: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #8485 : Februarie 22, 2010, 09:15:22 »

Va spun ca sunt ingrijorat pentru sanatatea si viata lui Doru Maries.Apelez la institutiile abilitate sa faca posibila incetare-a grevei foamei,si sa desecretizeze in regim de urgenta dosarele revolutiei.
Domnilor nu-l lasati pe Doru Maries sa moara.Veti avea o mare raspundere.

Sunt solidar cu Teodor Maries,in actiunile lui de aflare-a adevarului despre revolutia Romana din decembrie 1989.
Sucuturdean Nicolae,revolutionar din Sibiu.
Memorat

Nihil sine Deo!!
 • gheorghe
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 980
 • Vezi Profilul
Re: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #8486 : Februarie 22, 2010, 09:43:59 »

Eu propun ca toate asociatiile de revolutionari sa trimita reprezentanti la spital si acolo sa fie invitata media pentru a da un semnal de unire si dorinta colectiva fata de actiunile lui Maries.
Avem foi de drum 2,3 revolutionari din fiecare asociatie si tot ne strangem vreo 350 de oameni.
Memorat
 • DAN PERJU
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7287
 • Vezi Profilul
Re: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #8487 : Februarie 22, 2010, 09:51:00 »

Pink! Iar a venit zânul...

Întrebari de la un "anonimus" din decretul 226/92  (cãtre) la un "mare" revolutiunar EL LIDER MAXIMO din bisuri, erate, duplicate din 2000...PERJU DANIEL

1. De ce esti in bisuri si erate si ai doua certificate dintre care unul duplicat?
PUBLICAT IN MONITORUL OFICIAL nr.568 BIS/22.11.1999
Titlul CONFERIT PRIN DECRET NR.37/2000 nominalizat n
MONITORUL OFICIAL nr.100 BIS/7 MARTIE 2000
RECTIFICAREA ERORILOR MATERIALE LA PUBLICARE IN M.OF.277 BIS.

2. De ce toti revolutionarii Euroatlantica au fost trecuti prin Asociatia din Brasov? Esti un penal ca si Maior (fenomenul Euroatlantica este unul mult mai complex daca vorbim de  relatiile mafiote care au existat intre Euroatlantica si Maior)?

3. De ce nu ai adeverinta de necolaborare emisa de CNSAS?

4. De ce ai fost dat afara din armata?

5. Ce ai facut in 21-22 decembrie 89,  22-26 decembrie’ 89, din ce comitet ai facut parte in decembrie’ 89 , de ce nu ai fost alaturi de revolutionarii din Ploiesti cind a fost ocupata judeteana de partid?

6. De ce nu ai muncit în ultimii 20 de ani legal?

7. Care este implicarea ta în puciul din Ploesti, (pus  stapanire  pe spatiu,  stampile,  birouri, spatiu, etc..., organizat  la  scurt  timp  alegeri si  autointitularea ca lider LNRDPh  (Liga  Nationala  a  Revolutionarilor  din  Decembrie Prahova)  care de fapt fusese initial o  filiala  a  LNRD  Bucuresti...) schimbind denumirea in Euroatlantica?

8. Ce rol ai avut în disparitia probelor din dosarele LNRD depozitate din circumstante voite  (impuse) la Euroatlantica?

9. De ce ai incercat sa preschimbi dosare prin Asociatia ECOFORUM prin dare de mita?

10. Prin ce relatii si întelegeri (protocoale) la sediul „organizatiei sindicale”...?? se fac distribuirea si punerea in posesie a drepturilor legale conform Legii 341/2004?

11. Ce complicitati sunt intre SSPR si asa zisul sindicat?

12. Secretarul de Stat al SSPR are vreun interes in a mentine aceasta stare?

 

D-le Secretar de Stat al SSPR,
Rog sã deschideti o anchetã, privind acest caz numit PERJU, caz tipic de escrocherie, trafic de influentã, dare si luare de mitã, fals si uz de fals în înscrisuri, folosirea de mijloace necuvenite, etc...
În caz contrar voi sesiza organele competente!
O zi bunã vã doresc!                            DACA AI SINGE IN PENIS , NENOROCITULE  IMPREUNA CU TOTI ASOCIATII TAI , AFRESATIVA IN SCRIS , CU

   IDENTITATEA REALA  ATIT  LA CPRD  CIT SI  PARCHETULUI  CU ORICE CONTESTATIE DORITI !

    ASIST LA NISTE ATACURI MIZERABILE;  DIN CE IN CE MAI MIZERABILE !


   CU PARERE DE RAU  O SPUN , CRED CA IMI PARE RAU CA AM STRICAT CUMVA SOCOTELILE  RETELELOR  DE SPAGARI

   SAU CELOR CARE " AU DUS PRESCHIMBAREA INTR-O ZONA DE CONTROL A MAFIEI INSTITUTIONALIZATE "

   V-AM INTREBAT ZILELE TRECUTE   LA CIT   SE RIDICA  COMISIOANELE CA NU VREAU   SA VA STRIC JOCURILE  SI

   CALCULELE.


   CE A SPUS ATUNCI  UN " STIMABIL CARE M-A INJURAT DE MAMA ?  PE ACEST PORTAL  ;  AM PUTERE POLITICA SI

   BANI;  FORTEZ DECIZIILE  SECRETARULUI DE STAT AL SSPR............

      INTERESANTA CAMPANIA VOASTRA DE DENIGRARE A MEA  VENITA DIN PARTEA UNOR GUNOAIE COMUNISTE  P. S. D


      INCA O DATA, DACA AI SINGE IN INSTALATIE  FA PLINGERE LA CPRD SI  D.N. A.( Cu pensionarul care este in

      spatele tau si care isi linge ranile sufletului..)
Memorat
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
Re: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #8489 : Februarie 22, 2010, 10:41:52 »

Armata îşi măsluieşte trecutul revoluţionar

Publicat de carmen21 la 8:39 am în categoria Revista presei

Mihai Diac

Duminică 21 feb 2010

Documentele desecretizate de Armată privind operaţiunile din timpul Revoluţiei sunt inutile pentru aflarea adevărului istoric, întrucât au fost falsificate. În Jurnalele de luptă ale Armatei din perioada 17-22 decembrie, când soldaţii încă erau puşi să tragă în popor, se regăsesc termeni precum „clanul Ceauşescu“ sau „dictatura comunistă“.

Jurnalele de luptă au avut iniţial caracter secret, dar au fost desecretizate la insistenţele Asociaţiei „21 Decembrie” care a depus plângere împotriva României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg, solicitând desecretizarea dosarelor.

CEDO a acceptat cererea Asociaţiei şi a impus Guvernului României să facă publice aceste documente, prin remiterea lor, în copie, către Asociaţia 21 Decembrie. Drept urmare, MApN a transmis copii xerox, „conforme cu originalul” (lucru certificat prin ştampilă militară), către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare. Parchetul a predat copiile avocaţilor Asociaţiei „21 Decembrie”. Din păcate, faimoasele documente militare au pagini întregi contrafăcute.

General înainte de avansare

Relevant în acest sens este volumul 40 din documentele remise Asociaţiei „21 Decembrie”, volum care include jurnalul de luptă al Diviziei 70 Aviaţie. Documentele desecretizate relatează evenimente începând cu data de 17 decembrie 1989, cu momentul în care ministrul de atunci al Apărării, generalul Vasile Milea, a emis indicativul „Radu cel Frumos” (alarma de luptă parţială). Jurnalul continuă cu relatări din zilele următoare, până la data de 31 decembrie.

Documentele sunt scrise de mână, foarte citeţ, iar relatarea din fiecare zi se încheie cu formula: „Comandantul D. 70 Av. Gl. mr. Dumitru Drăghin”, peste care se suprapune semnătura acestui general. Foarte ciudat este însă faptul că Dumitru Drăghin a fost avansat de la gradul de colonel la cel de general maior abia la data de 29 decembrie 1989 (lucru consemnat inclusiv în jurnalul de luptă). Dar Dumitru Drăghin semnează cu gradul de general maior încă din 17 decembrie 1989.

Militarii criticau prea devreme dictatura

La capitolul dedicat zilei de 21 decembrie 1989, jurnalul de luptă al Diviziei 70 Aviaţie cuprinde următorul paragraf: „Marea adunare populară organizată de clanul Ceauşescu în Bucureşti se transformă într-o adunare de contestare a politicii totalitare a regimului comunist. Nemulţumirile de ordin economic, social şi politic antrenează mase mari de oameni în lupta împotriva regimului totalitar. Mari demonstraţii de protest au loc în diferite oraşe ale ţării, principala revendicare fiind aceea a înlăturării dictaturii lui Nicolae Ceauşescu”.

Iar formule de genul „clanul Ceauşescu”, „politica totalitară a regimului comunist”, „regim totalitar” şi „dictatura lui Nicolae Ceauşescu” nu aveau cum să fie scrise în documente oficiale ale Armatei la data de 21 decembrie 1989, când Ceauşescu era încă la putere. Semnătura comandantului Diviziei 70 reapare la finalul capitolelor consacrate zilelor de 22 – 31 decembrie, cu excepţia zilei de 25 decembrie (data execuţiei lui Ceauşescu), la care jurnalul de luptă nu consemnează nimic! De asemenea, semnătura lui Drăghin lipseşte de la finalul zilei de 29 decembrie, când jurnalul Diviziei 70 Aviaţie consemnează un singur eveniment: avansarea colonelului Dumitru Drăghin la gradul de general maior.

Documente fabricate ulterior

Generalul în rezervă magistrat Dan Voinea, cel care a instrumentat, în calitate de procuror, o mare parte din dosarele Revoluţiei, ne-a oferit o explicaţie pentru „nesincronizările” din jurnalele de luptă.

Deşi regulamentele militare cereau ca jurnalele de luptă să fie completate în fiecare zi, au existat situaţii când comandanţii au plecat din unitate în acţiuni de luptă şi au neglijat să mai scrie în jurnal. Din acest motiv, jurnalele de luptă au fost „completate” ulterior, este de părere generalul Voinea. Pe de altă parte, un cunoscut istoric militar ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, că în Armata Română a mai existat obiceiul completării ulterioare a jurnalelor de luptă şi într-o altă perioadă „fierbinte” – la finalul celui de-al Doilea Război Mondial.

În decembrie 1989, superiorul direct al comandantului Diviziei 70 Aviaţie era comandantul Aviaţiei Militare, generalul Iosif Rus. În exclusivitate pentru „Adevărul”, generalul Rus ne-a oferit şi o altă explicaţie:

„Pot să vă comunic faptul că despre evenimentele din decembrie 1989 s-a cerut la sfârşitul anului sau începutul lui 1990 de către MApN, la fiecare unitate sau mare unitate, câte un raport despre perioada 17.12.1989 – 31.12.1989 cu toate misiunile, pierderile, acţiunile şi consumurile de muniţie şi materiale din unitate sau mare unitate, unde fiecare comandant putea scrie anumite consideraţii. Analiza a ceea ce s-a întâmplat, împotriva cărui adversar şi asupra căror obiective s-a acţionat”.

Cu alte cuvinte, este posibil ca documentele desecretizate acum de Armată şi oferite drept jurnale de luptă ale Revoluţiei să fie doar relatarea „la rece” a evenimentelor din decembrie 1989, elaborată ulterior de comandanţii unităţilor militare cu un dublu scop – pe de o parte, pentru că aşa le-a cerut conducerea MApN, iar, pe de altă parte, pentru a-şi justifica ordinele date în zilele Revoluţiei, ordine care au produs zeci şi sute de victime.

În facsimilul alăturat se vede cum la 21 decembrie se vorbea de „clanul Ceauşescu”, iar la 22 decembrie anunţul despre moartea lui Milea este plasat în jurul orei 10.00, în realitate el fiind făcut la 10.59.

Gărzile patriotice elogiau poporul

Un alt exemplu de raport refăcut este un ordin de zi al Statului Major al Gărzilor Patriotice, chiar din data de 22 decembrie: „În cugetul şi simţirea cadrelor active şi în rezervă, a maselor de luptători ai gărzilor patriotice a fost profund imprimată misiunea lor patriotică de a participa activ, împreună cu Armata, cu întregul popor la apărarea suveranităţii şi integrităţii patriei, împotriva oricărei agresiuni din afară. În conştiinţa lor n-a existat niciodată ideea de a acţiona, la ordinul dictatorului Ceauşescu, împotriva poporului, a idealurilor sale de libertate şi dreptate socială”.

“Cred că falsificarea unor documente oficiale, cum sunt jurnalele de luptă, se pedepseşte, conform legii.”
Teodor Mărieş
preşedinte Asociaţia „21 Decembrie”

Vinovat în dosarul Otopeni

Generalul Drăghin a fost condamnat la opt ani de închisoare, pentru ucidere din culpă, în dosarul Otopeni. Din dosar rezultă că, în dimineaţa de 23 decembrie 1989, la aeroport au fost ucişi 48 de oameni, majoritatea fiind militari în termen trimişi de la Câmpina să apere aeroportul.

În jurnalul de luptă al Diviziei 70, generalul Drăghin consemnează că, în seara de 22 decembrie, comandantul Aviaţiei Militare, generalul Rus, i-a dat ordin „să ia măsuri pentru primirea unei subunităţi de securitate de la UM 0865 Câmpina”. Nimicirea acesteia s-a datorat „unui puternic schimb de focuri cu forţele dispozitivului de apărare de la intrarea în aeroport, declanşat în condiţii neelucidate”, susţine generalul Drăghin.

Armata umblă cu rapoartele „vopsite”

Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie”, era ieri în cea de-a 41-a zi de grevă a foamei. Din documentele pe care Asociaţia
le-a solicitat pentru a le trimite la  Curtea Europeană a Drepturilor Omului, au primit puţin peste o mie de pagini.

„La MApN mai sunt încă 1.118 file la care nu avem deloc acces. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale refuză să ne dea probe. De aceea, deşi panica medicilor e imensă, nu mă las. Sunt kamikaze. De azi înainte, ori eu, ori ei!  Îmi creşte iarbă pe burtă, nu mai contează! Celor care mi-au transmis că între putere şi revoluţionari scorul e zero-zero, le transmit că e 1.600 la zero. Noi, revoluţionarii, n-am omorât niciun om. Ei au omorât 1.600! Merg cu greva până la capăt, să vedem dacă România e un stat de drept sau o ţară condusă de securişti şi de comunişti”.  Antonie Popescu, unul dintre avocaţii Asociaţiei „21 Decembrie”, a punctat: „Multe dintre actele care ne-au fost predate sunt refăcute, iar în prostia «grămăticului», scribului, ajungeau să vorbească din 15, 16 decembrie de dictatorul Ceauşescu!”

Stoenescu: „desecretizările sunt o glumă”

Alex Mihai Stoenescu, unul dintre istoricii care au cercetat documente legate de Revoluţia din decembrie 1989, are multe reţineri în vederea autenticităţii filelor predate de secţia Parchetelor Militare Asociaţiei „21 decembrie”.

„Documentele care apar în cele două anexe publicate în Monitorul Oficial sunt o glumă. Ele n-au valoare juridică sau istorică. După titulatura documentelor se vede c-au fost scrise după decembrie. Sunt falsificate. Cum să credem că putea cineva să scrie în decembrie «regimul totalitar ceauşist» sau «revoluţia română». Să fi dat documentul operativ, nu registrul de istoric. Este istorie făcută de ei”, a declarat Stoenescu pentru „Adevărul”.

Alex Mihai Stoenescu a mai precizat 90% din documentele secretizate au fost scrise după 1990, cunoscut fiind faptul că după 25 decembrie 1989 multe documente, inclusiv cele militare, au fost distruse. Comandanţii unităţilor au „completat” ordinele de zi aşa încât nu se înţeleg acţiunile şi misiunile exacte executate de Armată înainte de 22 decembrie.

“Rapoartele n-au valoare juridică sau istorică. După titulatura documentelor se vede c-au fost scrise după decembrie. Sunt falsificate.”
Alex Mihai Stoenescu
istoric

În acest ordin de zi, la 21 decembrie era folosită expresia „clanul Ceauşescu“


http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Armata_isi_masluieste_trecutul_revolutionar_0_212379190.html

Taguri: adevarul despre revolutie, asociatia 21 decembrie, greva foamei 2, revolutie 89, teodor maries
Memorat
Pagini: 1 ... 564 565 [566] 567 568 ... 647
Schimbă forumul: