Main Content:

Pagini: 1 ... 645 646 [647]

Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989

Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #9690 : Mai 05, 2019, 16:59:47 »

https://www.facebook.com/groups/rev1989/      "Alexandru Stein a distribuit un link. 1 oră" :

"EXCLUSIV VIDEO „Măcelarul din Timişoara”. Filmul interzis de Iliescu despre un martir al Revoluţiei transformat de comunişti într-un casap"

https://adevarul.ro/locale/timisoara/foto-video-macelarul-timisoara-povestea-filmul-despre-revolutia-1989-interzis-regimul-iliescu-1_54888c1b448e03c0fda30103/index.html

"Mioc Marius Aici e filmare din spital cu persoana respectivă. https://mariusmioc.wordpress.com/.../timisoara-decembrie.../  :

"Timișoara, decembrie 1989. Reportaj ITN. Bănuit de terorism la spital, împușcături pe străzi. „Armata nu are practic nici o experiență în acest fel de lupte stradale. După angajarea luptelor, nu urmează cercetări ale terenului. Clădirile suspecte sînt lăsate necercetate și ostașii se retrag pentru a patrula în altă parte” (video)"

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #9691 : Mai 08, 2019, 18:12:15 »

Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #9694 : Decembrie 08, 2019, 20:18:10 »


http://miscareaderezistenta.ro/film/sa-ne-amintim-de-ei-trimis-la-canal-in-tinerete-impuscat-in-cap-la-revolutie-actorul-horia-caciulescu-51333.html?fbclid=IwAR0_Srzn0WkeGuXwi3bcet09M7h6KjZqCRSMjAy6SAq29_dN9jlgnqtpj_w
Duminica, 8 decembrie 2019

Să ne amintim de ei. Trimis la Canal în tinereţe, împuşcat în cap la Revoluţie - actorul Horia Căciulescu

scris de Dănuț DeleanuCâţi îşi mai amintesc că actorul Horia Căciulescu a fost împuşcat în cap la Revoluţie, pe 24 decembrie, dintr-o gravă eroare, o decizie pripită şi inconştientă, o greşeală de netrecut cu vederea, chiar dacă totul a fost pus pe seama confuziei, haosului, tensiunii ridicate, momentului de isterie generală în care ne-am aflat cu toţii în acel însângerat sfârşit de decembrie 1989?
A fost un comediant cu mare priză la public şi, în spectacolele sale, cu replici „de tot râsul”, făcea ca sala să fie în delir, când spunea despre sine că „sunt solid ca un biscuit privit din profil”.
Sau când, într-un dialog amical cu „rotunjorul” actor Mircea Crişan, spunea despre fizicul său: „Aţi auzit vreodată un îndrăgostit spunându-i iubitei, dragă, tu eşti grăsiciunea mea? Nu, toţi spun, dragă, tu eşti slăbiciunea mea! Păi, vedeţi? Fiecare cu ce are: Einstein cu fizica, eu cu fizicul!”
Acum vi-l amintiţi? Actorul acela, slab ca un ţâr, trestie umblătoare, micuţ, firav, că, dacă bătea vânul un pic mai tare, îl purta ca pe un puf de păpădie, actorul acela care, dacă vroia să funcţioneze legea gravitaţiei şi-n cazul său, trebuia să se potcovească aidoma puricelui din poveste cu 99 de ocale de fier şi 99 de oţel, actorul acela cu sprâncene stufoase, negre, lungi ca mustaţa unui tenisman celebru, cu ochi vioi de viezure năzdrăvan. Actorul acela...ACTORUL...
A fost coleg de generaţie cu Puiu Călinescu, dar n-a atins nici cota actoricească a acestuia şi nici destinul său mai liniştit, cu viaţă mai lungă. Dimpotrivă, în zorii sălbatici ai comunismului de la noi, a fost arestat (pesemne pe motive politice) şi trimis câţiva ani buni, la „reeducare”, la nenorocitul canal Dunăre-Marea Neagră.
A jucat în peste 10 filme („Şi Ilie face sport”, „Pe răspunderea mea”, „Telegrame”, „S-a furat o bombă”, „Paşi spre lună”, „Titanic vals”, etc.) şi ar mai fi jucat şi în altele, dacă nu se întâmpla să fie la momentul nepotrivit şi în locul nepotrivit în acea îndoliată seară de 24 decembrie 1989.
Se ştie că în acea seară actorul se îndrepta, în Dacia personală, spre Palatul Telefoanelor, unde ar fi vrut să sune la nişte rude în străinătate. El conducea, iar pe locurile din spate ale maşinii se aflau două cunoştinţe tinere, Milica şi Vica Gavriliuc.
Ajuns pe strada Constantin Millea, actorul s-a trezit în faţa unui grup de soldaţi, comandaţi de lt. maj. Emil Pană. Ce s-a întâmplat mai departe? Ofiţerul Emil Pană declară...
„Precizez că acesta nu a oprit la primul baraj aflat mai sus de noi, iar când a ajuns cu autoturismul în zona noastră, s-au efectuat somaţii de către militarii mei, care se aflau în transportoare şi care i-au cerut să oprească, dar actorul nu a înţeles somaţia, continându-şi drumul. Am dat ordin să se tragă, iar un soldat a tras în şofer, în zona capului.
După ce actorul a fost împuşcat, s-au efectuat somaţii de ieşire a celor două femei din autoturism, dar ele n-au coborât imediat. Abia după un timp s-a deschis o portieră, s-a coborât un picior, după care soldaţii au tras, o femeie s-a retras, s-a deschis şi cealaltă uşă, dar a doua femeie, fiind împuşcată în fund, s-a retras”. Asta e tot! Ăsta, da, act de eroism al sublimei armate române, a vitejilor şi înţelepţilor ei conducători din acele vremuri!
Dacă ar fi supravieţuit, cu umorul şi autoironia binecunoscute, actorul ar fi zis că în acea seară nu s-a întâmplat nimic deosebit, doar i-a trecut ceva mortal prin minte!
Aşa a sfârşit fulgerat un actor aflat încă în avânt, în plină extensie profesională, în plină graţie a meseriei şi în plină adulaţie a publicului.
Trestia umblătoare s-a retezat, puful de păpădie a fost luat de vântul rece al morţii, iar gravitaţia, fără sufletul uriaş care-o anula, şi-a făcut datoria, dând, în sfârşit, „greutate” trupului inert (se ştie că morţii par totdeauna mai grei).
Din acel moment, Horia Căciulescu devenea amintire, iar comedia românească se împuţina cu un hohot de râs. Şi, ca-n viaţă (nu ca-n teatru), pentru „moartea unui artist” n-a plătit nimeni...Dumnezeu să te odihnească, maestre!
Memorat
 • Marius
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1077
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #9698 : Februarie 18, 2020, 13:13:12 »


www.adevarul.ro/news/eveniment/valentin-ceausescu-cere-statut-victima-dosarul-revolutiei-mi-au-omorat-parintii-1_5e4ac2c75163ec42712dc485/index.html?fbclid=IwAR0a7SV8Y0p9k4_Ie7YBRZzdRiNi3dwhJgXJjEEP7H7vqszvGt40qgtQvz0
Luni, 17 februarie 2020

Valentin Ceauşescu cere statut de victimă în Dosarul Revoluţiei: „Mi-au omorât părinţii“

de Ionuţ Mureşan

Ultimul fiu în viaţă al fostului cuplu dictatorial s-a constituit parte vătămată în Dosarul „Revoluţiei”, cel de pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Valentin Ceauşescu, ultimul fiu în viaţă al fostului cuplu dictatorial, s-a constituit parte vătămată în Dosarul „Revoluţiei”, cel de pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Implicarea lui Valentin Ceauşescu în Dosarul „Revoluţiei” pare a avea legătură cu susţinerile procurorilor, consemnate în rechizitoriu: diversiunile create după 22 decembrie de către Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, gen. (r.) Iosif Rus şi Emil „Cico” Dumitrescu (decedat în ianuarie 2019-n.r.) ar fi creat „condiţiile condamnării şi execuţiei cuplului prezidenţial Ceauşescu printr-un proces penal simulat”. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ia în discuţie, pe 21 februarie, un nou tremen în cameră preliminară al procesului în care au rămas să răspundă „prezent” în instanţă doar Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi generalul Iosif Rus pentru infracţiuni contra umanităţii.
 
CEAUŞEŞTII – PERSOANE VĂTĂMATE
Surse apropiate procesului au declarat că Valentin Ceauşescu a trimis la dosar o serie de documente în care arată că el este succesorul Elenei şi al lui Nicolae Ceauşescu, despre care susţine că au calitatea de „persoane vătămate”. Cererea a fost depusă înainte de termenul din 21 februarie al Dosarului „Revoluţiei”, în care fostul preşedinte al României Ion Iliescu şi fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu, precum şi generalul (r.) Iosif Rus au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii. „Sunt 50 şi ceva de părţi vătămate şi părţi civile. Fiecare şi-a trimis cererea de constituire în timp diferit. Potrivit legii, partea vătămată nu are pretenţii, partea civilă are pretenţii materiale. Când am văzut numele lui Valentin, am spus că e coincidenţă de nume. Dar scrie: succesor al persoanei vătămate Ceauşescu Elena şi Ceauşescu Nicolae. Nu are pretenţii. Dar poate să se constituie parte civilă până la citirea actului de sesizare”, a declarat pentru „Adevărul” o sursă sub protecţia anonimatului.
 
O ANCHETĂ FINALIZATĂ DUPĂ 30 DE ANI
Pe 8 aprilie 2019, procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată Dosarul „Revoluţiei din decembrie 1989”, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil (Cico) Dumitrescu au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii. Dosarul cauzei cuprintre 3.330 de volume, dintre care 2.030 au fost instrumentate după 13 iunie 2016.
Ion Iliescu, membru şi preşedinte al Comitetului Frontului Salvării Naţionale (CFSN), Gelu Voican Voiculescu, membru CFSN. şi fost viceprim-ministru al Guvernului României, Iosif Rus, fost comandant al Aviaţiei Militare, şi Emil (Cico) Dumitrescu (n.r. – în prezent decedat), fost membru CFSN, sunt acuzaţi în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989 de infracţiuni contra umanităţii.
 
S-A AFLAT „CINE A TRAS ÎN NOI DUPĂ 22”
Procurorii susţin că psihoza teroristă ar fi fost indusă cu intenţie prin diversiuni şi dezinformări şi a provocat, după 22 decembrie 1989, 862 de decese, 2.150 răniri, lipsirea gravă de libertate a sute de persoane, vătămări psihice. Aceste consecinţe tragice au fost mult mai grave decât cele ale represiunii exercitate în intervalul 17-22 decembrie1989 (orele 12:00), arată anchetatorii.
Probatoriul administrat relevă că Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu ar fi dezinformat în mod direct prin apariţiile televizate şi emiterea de comunicate de presă, contribuind astfel la instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului, şi ar fi participat la dezinformarea şi diversiunea exercitate pentru executarea cuplului Ceauşescu şi ar fi acceptat şi asumat politic acte diversioniste comise de unele cadre cu funcţii de conducere din MApN, fără a interveni pentru stoparea lor, spun procurorii.
 
Totodată, Iosif Rus, în calitate de comandant al Aviaţiei Militare, ar fi intervenit în noaptea de 22/23.12.1989, fără drept şi în deplină cunoştinţă de cauză, asupra planului de apărare a Aeroportului Internaţional Otopeni şi ar fi contribuit astfel la moartea a 48 de persoane (40 de militari şi 8 civili), precum şi la rănirea gravă a altor 15 persoane.
 
Emil (Cico) Dumitrescu (decedat), prin apariţiile sale televizate din 22 decembrie 1989 precum şi prin activitatea de conducere şi coordonare în cadrul Comandamentului militar instaurat la etajul XI al Televiziunii Române începând cu data de 22 decembrie 1989, ar fi contribuit în mod direct la manifestarea fenomenului diversionist existent în intervalul 22 – 30 decembrie 1989.

Memorat
 • razvan
 • Administrator
 • Membru
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 57
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #9699 : Februarie 18, 2020, 22:21:09 »


www.adevarul.ro/news/eveniment/valentin-ceausescu-cere-statut-victima-dosarul-revolutiei-mi-au-omorat-parintii-1_5e4ac2c75163ec42712dc485/index.html?fbclid=IwAR0a7SV8Y0p9k4_Ie7YBRZzdRiNi3dwhJgXJjEEP7H7vqszvGt40qgtQvz0
Luni, 17 februarie 2020

Valentin Ceauşescu cere statut de victimă în Dosarul Revoluţiei: „Mi-au omorât părinţii“

de Ionuţ Mureşan

Ultimul fiu în viaţă al fostului cuplu dictatorial s-a constituit parte vătămată în Dosarul „Revoluţiei”, cel de pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Valentin Ceauşescu, ultimul fiu în viaţă al fostului cuplu dictatorial, s-a constituit parte vătămată în Dosarul „Revoluţiei”, cel de pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Implicarea lui Valentin Ceauşescu în Dosarul „Revoluţiei” pare a avea legătură cu susţinerile procurorilor, consemnate în rechizitoriu: diversiunile create după 22 decembrie de către Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, gen. (r.) Iosif Rus şi Emil „Cico” Dumitrescu (decedat în ianuarie 2019-n.r.) ar fi creat „condiţiile condamnării şi execuţiei cuplului prezidenţial Ceauşescu printr-un proces penal simulat”. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ia în discuţie, pe 21 februarie, un nou tremen în cameră preliminară al procesului în care au rămas să răspundă „prezent” în instanţă doar Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi generalul Iosif Rus pentru infracţiuni contra umanităţii.
 
CEAUŞEŞTII – PERSOANE VĂTĂMATE
Surse apropiate procesului au declarat că Valentin Ceauşescu a trimis la dosar o serie de documente în care arată că el este succesorul Elenei şi al lui Nicolae Ceauşescu, despre care susţine că au calitatea de „persoane vătămate”. Cererea a fost depusă înainte de termenul din 21 februarie al Dosarului „Revoluţiei”, în care fostul preşedinte al României Ion Iliescu şi fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu, precum şi generalul (r.) Iosif Rus au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii. „Sunt 50 şi ceva de părţi vătămate şi părţi civile. Fiecare şi-a trimis cererea de constituire în timp diferit. Potrivit legii, partea vătămată nu are pretenţii, partea civilă are pretenţii materiale. Când am văzut numele lui Valentin, am spus că e coincidenţă de nume. Dar scrie: succesor al persoanei vătămate Ceauşescu Elena şi Ceauşescu Nicolae. Nu are pretenţii. Dar poate să se constituie parte civilă până la citirea actului de sesizare”, a declarat pentru „Adevărul” o sursă sub protecţia anonimatului.
 
O ANCHETĂ FINALIZATĂ DUPĂ 30 DE ANI
Pe 8 aprilie 2019, procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată Dosarul „Revoluţiei din decembrie 1989”, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil (Cico) Dumitrescu au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii. Dosarul cauzei cuprintre 3.330 de volume, dintre care 2.030 au fost instrumentate după 13 iunie 2016.
Ion Iliescu, membru şi preşedinte al Comitetului Frontului Salvării Naţionale (CFSN), Gelu Voican Voiculescu, membru CFSN. şi fost viceprim-ministru al Guvernului României, Iosif Rus, fost comandant al Aviaţiei Militare, şi Emil (Cico) Dumitrescu (n.r. – în prezent decedat), fost membru CFSN, sunt acuzaţi în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989 de infracţiuni contra umanităţii.
 
S-A AFLAT „CINE A TRAS ÎN NOI DUPĂ 22”
Procurorii susţin că psihoza teroristă ar fi fost indusă cu intenţie prin diversiuni şi dezinformări şi a provocat, după 22 decembrie 1989, 862 de decese, 2.150 răniri, lipsirea gravă de libertate a sute de persoane, vătămări psihice. Aceste consecinţe tragice au fost mult mai grave decât cele ale represiunii exercitate în intervalul 17-22 decembrie1989 (orele 12:00), arată anchetatorii.
Probatoriul administrat relevă că Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu ar fi dezinformat în mod direct prin apariţiile televizate şi emiterea de comunicate de presă, contribuind astfel la instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului, şi ar fi participat la dezinformarea şi diversiunea exercitate pentru executarea cuplului Ceauşescu şi ar fi acceptat şi asumat politic acte diversioniste comise de unele cadre cu funcţii de conducere din MApN, fără a interveni pentru stoparea lor, spun procurorii.
 
Totodată, Iosif Rus, în calitate de comandant al Aviaţiei Militare, ar fi intervenit în noaptea de 22/23.12.1989, fără drept şi în deplină cunoştinţă de cauză, asupra planului de apărare a Aeroportului Internaţional Otopeni şi ar fi contribuit astfel la moartea a 48 de persoane (40 de militari şi 8 civili), precum şi la rănirea gravă a altor 15 persoane.
 
Emil (Cico) Dumitrescu (decedat), prin apariţiile sale televizate din 22 decembrie 1989 precum şi prin activitatea de conducere şi coordonare în cadrul Comandamentului militar instaurat la etajul XI al Televiziunii Române începând cu data de 22 decembrie 1989, ar fi contribuit în mod direct la manifestarea fenomenului diversionist existent în intervalul 22 – 30 decembrie 1989.
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #9700 : Martie 14, 2021, 23:14:14 »

Dorel Haraga, în cunoscutul său stil mucigen, face mereu ”dezvăluiri cunoscute”, ca să spun așa, în căutarea unei imagini publice de exceptie, care intarzie mereu să se constituie, lasînd sa transpară alta, care nu-i place nici lui, nici nouă.
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #9701 : Martie 14, 2021, 23:15:52 »Dorel Haraga, în urmă cu o oră
https://www.facebook.com/photo?fbid=4346547975372748&set=a.344911315536454
Intenționat sau nu, în mod fals PSD-ul este prezentat ca principal "instigator" și "beneficiar" al promovării revolutionarilor.
Afirmația este cel puțin răutăcioasă și vădește rea credinta fata de Momentul Istoric și autorii săi.
Acum ,la 31 ani de la tristețe evenimente ale REVOLUTIEI ROMANE DIN DECEMBRIE 1989, cred ca fiecare dintre noi a realizat faptul că, partidele politice de fapt sunt victime alături de revolutio,ai FABRICI DE CERTIFIKATE & CO.
In acest sens, avem deja exemple devenite notorii și din respect pentru adevărații Revolutionari, ma feres a le pronunta numele.
Se bate toba și este acuzat președintele ILOESCU dar, nu vorbește nimeni despre facturile promovate prin decretul 37/2000 semnat de președintele CONSTANTINESCU sau de relația apropiata dintre președintele BASESCU și grupul infracțional COSTIN -BĂNUȚOIU-PERJU-MARIEȘ. Până și președintele IOHANIS a căzut victimă în 2019 - 2020 grupurilor de interese numite generic „FABRIKA DE CERTIFIKATE”. Poate vă aduceți aminte de „Ordinul VICTORIA REVOLUȚIEI” distribuit de către BALINT PETRICĂ DORIN, de fapt comercializate de acesta contra sume variind de la 100 la 300 lei. Asta fără a mai corbi despre distribuirea de către d-on. BD de LUGOJ a acestor însemne către înalți funcționari și demnitari internaționali.
Apropo! D-on. FESAN, în ce stadiu se mai află procesul pe care probabil(?) l-ați dechis ca instituție împotriva acestui individ (alt PSD-is vor zice cei rău intenționați) certat cu legea și cu cel mai elementar Bun Simț? Din câte se vorbește prin Cătunul cu Pendulă, se pare că nu v-ați cam îndeplinit funcțiile și atribuțiile în această speță, probabil datorită faptului că mai multe „fire” ducă în diverse zone ale puterii, inclusiv .... dar, despre aceste aspecte, vom vorbi în curând, mult mai în detaliu.
Doamnelor și Domnilor, BANII NU AU MIROS ȘI NICI CULOARE POLITICĂ, fapt demonstrat de CORUPȚIA METASTAZATĂ în tot sistemul POLITIC-SOCIAL-ADMINSTRATIV al României postdecembrieste.
Am participat în 1989 la o REVOLUȚIE, FURATĂ aproape imediat DUPĂ VICTORIE. Revoluție care, datorită „recuperării” ei de către... mulți o consideră drept lovitură de stat.
Dacă doriți să vorbim despre o „lovitură de stat” TOTAL ATIPICĂ, dată cu mijloace ultra moderne( acțiuni psi și de manipulare câteodată chiar cu concursul unor grupuri de interese străine României ), o putem face dar, CINE VA CÂȘTIGA?
ROMÂNIA, acum mai mult ca oricând, ARE NEVOIE DE LINIȘTE ÎN INTERIORUL GRANIȚELOR.
ROMÂNIA, PENTRU A RENAȘTE, ARE NEVOIE DE FIECARE ROMÂN INDIFERENT DE VÂRSTĂ ȘI ETNIE.


Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #9702 : Martie 31, 2021, 17:33:09 »

Tainuitorul Caramitru. Românul  ·  28 decembrie 2018  ·
https://www.facebook.com/Anonimus.roRomanul/photos/1150674268444587
„Șase oameni din fosta Securitate au fost lideri ai PSD”

„Îmi amintesc de un episod din 27 sau 28 decembrie 1989, când Marin Sorescu mi-a telefonat și mă implora să trec pe la el. Mă duc și, foarte speriat, mi-a spus: „Uite, mi-a zis nevastă-mea ceva: «Dragă, sunt prietenă cu contabila-șefă de la Universitatea Ștefan Gheorghiu, care mi-a dat o listă și m-a rugat să ți-o dau ție sau cuiva care ar putea fi interesat de asta». Pe listă sunt vreo șase lectori care nu iau leafa la universitate, dar țin ore aici“. Lista o am și acum, știu cine sunt. O bună parte dintre ei au fost membri ai PSD, lideri ai partidului. Ce să cred eu din această listă, dacă ei dădeau lecții la Ștefan Gheorghiu, dar nu luau leafa de acolo? Că o luau din altă parte, nu? Leafa venea de la Securitate, nu din altă parte”
Memorat
Pagini: 1 ... 645 646 [647]
Schimbă forumul: