Main Content:

Pagini: 1 ... 47 48 [49] 50 51 ... 647

Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989

Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #720 : Februarie 02, 2008, 23:51:56 »

Pt.Maria:Frumos articol dar presedintii care le-au dat aprobare pentru aceste dubluri nu ar trebui sa raspunda penal pentru acest lucru?
Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #721 : Februarie 02, 2008, 23:58:17 »

Daomna Marilena,
Cu siguranta sunteti o adevarata crestina. Pe dl. Perju l-ati iertat de saptezeci de ori cate sapte. Felicitari! Si sa nu va faceti probleme pentru Forum: nu voi lasa lucrurile sa degenereze.
Va doresc un week-end placut si sa dati dovada de aceeasi pacienta si in ceea ce ne priveste.
Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #722 : Februarie 03, 2008, 01:31:37 »

Salutare.Ca orice roman onest,revoltat de tupeul si nerusinarea fostilor aparatori ai constitutiei comuniste,de acei netrebnici care daca revolutia nu reusea ne condamnau la moarte,cu toate deghizarile lor in justitiari independenti "in numele democratiei",nu pot decat sa salut orice manifestare antimafia,antipotlogari rosii,oricata putere ar avea acesti indivizi cu robe si averi fabuloase.Nu voi fi prezent la miting pentru a nu implica institutia unde lucrez dar daca niu as fi angajat aici,la prima ora as fi la miting.Nu se poate ca o gasca de lichele fara nici un Dumnezeu sa calareasca o tara intreaga.Probabil ca o lege care ar interzice comunistilor sa ne judece,sa ne hotarasca destinele,ar goli tribunalele de sefi,de curve cu functii si tocmai de aceea ar deveni instantaneu...neconstitutionala.Rusine,lichelelor!
Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #723 : Februarie 03, 2008, 10:52:40 »Comunicat de presa


Conform adresei Blocului National al Revolutionarilor catre Directia de Sanatate Publica a Mun. Bucuresti, "D-l Ion Zubascu, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, a declansat actiunea de protest GREVA FOAMEI in semn de solidaritate cu revolutionarii aflati intr-o astfel de forma de protest inca din data de 18 dec. 2007 la Palatul National al Copiilor. Protestul se va desfasura la Palatul National al Copiilor".

D-l Ion Zubascu a declarat ca intra in greva foamei "din respect fata de privatiunile si suferinta revolutionariilor aflati de 45 de zile in greva foamei pentru deziderate care sunt ale intregii societati civile: 1). Aflarea adevarului despre crimele istoriei recente a Romaniei prin solutionarea cu maxima celeritate a dosarelor Revolutiei si mineriadelor. Publicarea imediata de catre Procurorul General al Romaniei a calendarului cu termene maxime pentru fiecare etapa de cercetare juridica. Conform art. 21 din Constitutie, victimele celor peste 1100 de crime, cei peste 3300 de raniti si urmasii eroilor revolutiei “au dreptul la un proces echitabil si la solutionarea cauzelor intr-un termen rezonabil”. 2). Eliminarea din randul revolutionarilor a celor implicati in represiunea revolutiei anticomuniste din decembrie 1989. 3). Adoptarea urgenta de catre Parlament a legii lustratiei (votata de Senat si blocata de doi ani in Camera Deputatilor)".

Scriitorul si publicistul Ion Zubascu adreseaza colegilor urmatorul mesaj: "Orice forma de solidarizare este binevenita".

Mentionam ca d-l Ion Zubascu este primul semnatar al Apelului pentru Adevar, semnat pana in prezent de 140 de personalitati precum Mircea Cartarescu, Mihai Sora sau Vladimir Tismaneanu, publicat astazi integral de New York Magazin - Romanian Independent Newspaper www.nymagazin.com
la adresa http://www.nymagazin.com/pdf/nr555_Atitudini-Apel_pentru_adevar.pdf

Apelul a fost publicat si de Romanian Tribune la adresa
http://www.romaniantribune.net/a716_APEL_PENTRU_ADEVAR_-_despre_crimele_istoriei_recente_a_Romaniei.aspx

Va rugam sa va solidarizati, semnand Apelul pentru Adevar publicat de www.PetitionOnline.com  la adresa http://www.petitiononline.com/cmr234/petition.html

Read the APEL pentru ADEVAR si SOLIDARITATE cu Grevistii Foamei Petition

D-l Ion Zubascu poate fi contactat la telefon 0720-752008 sau la e-mail <ionzubascu@yahoo.com>

30 ian. 2008
Comunicatul de presa este semnat de:
- Revolutionarii protestatari aflati in greva foamei
- Reprezentantii acestora si a celor care sustin revendicarile comune cu dezideratele societatii civile:

Teodor Maries – Presedinte, Asociatia 21 Decembrie 1989
George Costin - Presedinte executiv, Blocul National al Revolutionarilor
Sorin Iliesiu – Vicepresedinte, Alianta Civica
Stefana Bianu - Vicepresedinte, Consiliul Mondial Roman
Liviu Antonesei – Presedinte, Fundatia Culturala Timpul, Iasi
Antonie Popescu – Senior, Liga Studentilor, 1990
Pompiliu Alamorean – Presedinte, Fundatia Nationala a Revolutiei din Decembrie 1989 - Timisoara
Nicolae Banutoiu – Presedinte, Asociatia Adevar si DreptateMemorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #724 : Februarie 03, 2008, 11:06:30 »POSTEZ INVITATIA DE MAI JOS SI PE ACEST FORUM CARE SIGUR ESTE VIZITAT SI DE MULTI BRASOVENI,REVOLUTIONARI SAU NU, CARE L-AU CUNOSCUT PE JURNALISTUL SI LUPTATORUL PENTRU DREPTATE SI ADEVAR CARE A FOST, MARIUS PETRASCU:


“Nu există ruşine mai mare ca minciuna.”
Marius Petraşcu


INVITAŢIEAvem onoarea să vă invităm marţi, 5 februarie 2008, ora 13,00, la sala festivă a Colegiului Naţional “Andrei Şaguna”, la  lansarea cărţii regretatului ziarist şi scriitor brasovean (1950 – 2003) Marius Petraşcu, “Întâlniri cu Iosefina”. Cartea este o dovadă a existenţei literaturii de sertar, o parte semnificativă a literaturii române, demontând diversiunea securistă a inexistenţei acesteia. Editorul acestui volum, graficianul Gabriel Stan, spune că „imaginea sensibilităţii literare a lui Marius Petraşcu, ca şlefuitor de limbă română, se naşte odată cu apariţia acestei cărţi. Întâlnirea cu Iosefina nu este doar întâlnirea cu moartea, ci întâlnirea cu nemurirea, cu eternitatea, din a cărei perspectivă ne priveşte cu detaşare acest talentat şi surprinzător scriitor, pe care mulţi vor avea şansa de a-l întâlni de acum înainte.”
De asemenea, va fi lansată şi o biografie a ziaristului, întocmită de soţia sa, jurnalista Maria Petraşcu. Biografia este o  redare a imaginii reale a lui Marius Petraşcu, şi nu a celei fasificante, construită de detractorii săi.

                                                    Maria Petrascu
Memorat
 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #725 : Februarie 03, 2008, 14:19:52 »

SECURITATEA NE-A INVINS!!??
Ne confruntam zilele acestea cu una dintre cele mai perverse si neasteptate forme de restauratie. Curtea Constitutionala a desfiintat baza legala a singurei institutii care lupta, mai mult simbolic si inegal, ce-i drept, cu fantomele regimului Ceausescu.
Mai precis, Curtea Constitutionala a decis ca Legea CNSAS este neconstitutionala. Dupa publicarea deciziei in Monitorul Oficial, Parlamentul sau Guvernul au 45 de zile sa modifice aspectele neconstitutionale. In caz contrar, CNSAS nu mai poate functiona. Un lucru este deja aproape cert: toate verdictele de politie politica emise deja de Colegiul CNSAS sunt nule de drept. Ironia soartei face ca aceasta decizie naucitoare sa fie raspuns la exceptiile invocate de un fost informator – Dan Voiculescu, nemultumit de verdictul de politie politica pe care l-a primit. Odata cu el sunt curatati de dosare mii de fosti ofiteri si colaboratori, bine distribuiti din justitie pana la biserica, din politica pana la cultura. Unii dintre ei au apucat sa fie deconspirati, altii pot sa respire linistiti, nu-i mai paste niciun pericol. Pot candida linistiti, pot emite judecati de valoare, se pot lafai nestingheriti pe ecranele televizoarelor pentru ca nu mai are cine sa le scoata la iveala scheletele din dulap. Securitatea a invins, fara doar si poate.
CNSAS a deranajat inca inainte de apartia sa in anul 2000. "Legea Ticu", declarata acum neconstitutionala, a avut nevoie de trei ani de dezbateri, negocieri si amputari succesive pentru a primi un vot chinuit. Serviciile secrete, colcaind inca de vechi figuri, au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a tergiversa predarea dosarelor. Ce a ajuns totusi la CNSAS a fost bine periat. Din dosare fusesera extrase file esentiale. De multe ori n-au mai ramas decat copertile. Andrei Plesu si Horia-Roman Patapievici n-au suportat aceasta mascarada si au demisionat. Cu chiu ca vai, dupa interventia presedintelui Traian Basescu, SRI a predat arhivele.
Ciuntite, ele aveau totusi o valoare uriasa. Romanii capatasera acces, oricat de obturat, la trecut. Au aparut si multe surprize, s-au prabusit socluri, au disparut repere din aprope toate segementele societatii. Au fost si nedreptati, macar prin faptul ca un general de securtiate ca Nicolae Plesita are aceeasi incadrare ca si jurnalistul Carol Sebastian, de exemplu.
Au fost si declaratii total neinspirate ale unor membri ai Colegiului. In pofida contestarilor si suspiciunilor, CNSAS facea totusi o minimala igienizare a Romaniei. 
Decizia Curtii Constitutionale ne trimite inapoi in timp, intr-o vreme in care nici nu se punea problema sa fim parte a Uniunii Europene. Intr-o vreme gri in care inca dezbateam daca securistii trebuie deconspirati.
Ce urmeaza este neclar, dar punand cap la cap toate elementele nu avem motive de optimism. PSD pandea deja prabusirea CNSAS, avand pregatit proiectul senatorului Serban Nicolae fost consilier al lui Ion Iliescu. De altfel, in perioada cand era condusa de senatorul PSD, Ion Stan, comisia de control al SRI a fost unul dintre cei mai crunti adversari ai CNSAS.
Acum, gand la gand cu Dan Voiculescu, Serban Nicolae propune un CNSAS de vitrina, fara posibilitatea de a da certificare de rea sau buna purtare, practic fara nicio putere. Devine astfel activa si utilizabila in an electoral cea mai valoroasa parte a rezervei de cadre.
Guvernul ar putea incerca o solutie de avarie printr-o ordonanta de urgenta, dar cat timp are nevoie de PSD ca de aer, inclusiv pentru trecerea prin Parlament a taxei de mediu este putin probabil sa-si supere aliatii printr-o reglementare prea curajoasa.
Colegiul CNSAS contesta decizia Curtii, sustinand ca aceasta s-ar fi pronuntat asupra unor prevederi din "Legea Ticu" in legatura cu care nu ar fi fost investita sa se pronunte. In plus, decizii anterioare ale Curtii, tot ca urmare a unor exceptii la "Legea Ticu", vin in contradictie cu cea pronuntata joi.
Chiar daca este asa, in afara de presa si societatea civila nu prea are cine sa auda aceste argumente. Curtea Constitutionala este singura instanta din Romania care da verdicte inatacabile intr-o alta instanta. O fi constitutional?
Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #726 : Februarie 03, 2008, 14:32:12 »

Nu este Scheianule dar cu toata supararea tot noi i-am votat pe acesti domni care acum uita sau se fac ca uita,ca daca nu eram noi cei care am avut curajul sa iesim in strada in 1989 iar unii dintre noi nu mai sunt,ei nu ar avea aceste scaune calde si confortabile.
Memorat
 • ctiron
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1066
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #727 : Februarie 03, 2008, 17:49:54 »

Salutare.Ca orice roman onest,revoltat de tupeul si nerusinarea fostilor aparatori ai constitutiei comuniste,de acei netrebnici care daca revolutia nu reusea ne condamnau la moarte,cu toate deghizarile lor in justitiari independenti "in numele democratiei",nu pot decat sa salut orice manifestare antimafia,antipotlogari rosii,oricata putere ar avea acesti indivizi cu robe si averi fabuloase.Nu voi fi prezent la miting pentru a nu implica institutia unde lucrez dar daca niu as fi angajat aici,la prima ora as fi la miting.Nu se poate ca o gasca de lichele fara nici un Dumnezeu sa calareasca o tara intreaga.Probabil ca o lege care ar interzice comunistilor sa ne judece,sa ne hotarasca destinele,ar goli tribunalele de sefi,de curve cu functii si tocmai de aceea ar deveni instantaneu...neconstitutionala.Rusine,lichelelor!
toti suntem victime a justitiei romane,..asa zisii "magistrati", acesti netrebnici inumani,care s-au imbogatit pe spatele acestui popor, fara pic de bun simt,.. ne persifleaza prin deciziile si sentintele date in bataie de joc dupa bunul lor plac si valoarea spagilor..!,prea putine sunt cele care exprima adevarul..!pe unde se afla reformatorii justitiei..! RUSINE.! RUSINE.! RUSINE.!
« Ultima modificare: Februarie 03, 2008, 20:50:42 de către ctiron »
Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #728 : Februarie 03, 2008, 19:29:34 »

Comunicat de presa           Reprezentantii revolutionarilor aflati in greva foamei din 18 dec.2007 pentru adevarul despre crimele istoriei recente, pentru  lustratia anticomunista si pentru alte revendicari, asteapta ca pana maine, la orele 13:00, institutiile statului si partidele politice sa accepte dialogul refuzat incepand din 18 decembrie 2007 - cand a fost declansata greva foamei, si sa semneze un protocol pentru solutionarea revendicarilor revolutionarilor protestatari.
    In caz contrar, la orele 14:00, delegatia acestora se va imbarca in Caravana pentru Adevar ce va porni din Piata Universitatii, de la "kilometrul zero al democratiei romanesti", pe traseul Bucuresti-Strasbourg.

    Delegatia va fi formata din aproximativ 35 de persoane: revolutionari aflati in greva foamei, urmasi ai eroilor martiri, raniti, retinuti, luptatori in timpul revolutiei (din: Bucuresti, Timis, Brasov, Cluj, Dambovita, Constanta, Prahova, Olt, Galati, Hunedoara, Bacau), precum si reprezentanti ai societatii civile - Alianta Civica - si ai sindicatelor din Galati, Slatina, Hunedoara, Roman, care compun Federatia sindicala “Solidaritatea – Virgil Sahleanu” a siderurgistilor din Romania.

    Din conducerea delegatiei face si d-l Ion Zubascu - membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, aflat in greva foamei, alaturi de revolutionari, pentru aflarea Adevarului despre istoria recenta si pentru adoptarea lustratiei anticomuniste.

    Revolutionarii considera ca deplasarea la Strasbourg a ramas unica forma de a stabili pe cale juridica aflarea adevarului despre crimele comise in perioada infractionala 14 dec.1989-15 iunie 1990.

    Miercuri, 6 febr. a.c., intre orele 13-16 (ora Frantei), Delegatia pentru Adevar va manifesta in fata Curtii Europene pentru Drepturile Omului (C.E.D.O.) din Strasbourg. Avocatii ce vor insoti delegatia, impreuna cu alti reprezentanti ai acesteia, vor depune la C.E.D.O. o actiune impotriva statului roman, solicitand prin aceasta, o hotarare a C.E.D.O. care sa oblige institutiile statului roman sa solutioneze dosarul 97/P/1990  referitor la crimele comise in timpul revolutiei.


    Cat inca nu este prea tarziu, revolutionarii protestatari inca mai asteapta ca dialogul sa aiba loc, cu rabdarea lor incercata timp de 18 ani, in speranta luarii unei decizii aici si nu acolo, pentru solutionarea revendicarilor revolutionarilor (persoana de contact: Teodor Maries – Presedinte, Asociatia 21 Decembrie 1989,  tel: 0722-649218 sau 0745-649218).       3 februarie 2008

Comunicatul de presa este semnat de:
- Revolutionarii protestatari aflati in greva foamei si SCRIITORUL ION ZUBASCU (care s-a alaturat acestora, intrand in greva foamei din data de 30 ian.2008)
- Reprezentantii acestora si a celor care sustin revendicarile comune cu dezideratele societatii civile:

Teodor Maries – Presedinte, Asociatia 21 Decembrie 1989
George Costin - Presedinte executiv, Blocul National al Revolutionarilor
Sorin Iliesiu – Vicepresedinte, Alianta Civica

Gheorghe Tiber - presedinte, Federatia sindicala “Solidaritatea – Virgil Sahleanu” a siderurgistilor din Romania


Stefana Bianu - Vicepresedinte, Consiliul Mondial Roman
Liviu Antonesei – Presedinte, Fundatia Culturala Timpul, Iasi
Antonie Popescu – Senior, Liga Studentilor, 1990
Pompiliu Alamorean – Presedinte, Fundatia Nationala a Revolutiei din Decembrie 1989 - Timisoara
Nicolae Banutoiu – Presedinte, Asociatia Adevar si
Memorat
 • DAN PERJU
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7287
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #729 : Februarie 03, 2008, 21:16:41 »

HALAL ALIANTA; SE STABILISE SI OPTASE PENTRU PLINGERE LA CURTEA PENALA INTERNATIONALA IMPOTRIVA GENOCIDULUI SI CRIMELOR COMISE IN DECEMBRIE 1989 DE SISTEMUL REPRESIV DIN ROMANIA !!!!!!! Se opteaza pentru sesizarea CURTII EUROPENE A DREPTURILOR OMULUI in privinta unui dosar, nr....din 1997.  Doamna ziarist PATRASCU: DAR CU DOSARELE AFLATE LA PARCHETUL GENARAL,CLASIFICATE LA GENERALUL JOARZA,NU SE FACE NIMIC?  IN FOND CITI OAMENI AU MURIT IN DECEMBRIE 1989 IN REVOLUTIE IN ROMANIA.  Cunoasteti regulamentul Curtii Europene a Drepturilor Omului?  EU DA SI SUNT LAMURIT!!!! CE VOR FACE GREVISTII FOAMEI?   LE VA DA CERTIFICATELE CURTEA EUROPEANA A DREPTURILOR OMULUI?   HALAL MANI****RE SI RUSINE CELUI CARE A FACUT-O SI O FACE!!!!!!!CEDO  rezolva cererile in termene...............noapte buna tuturor! vise placute si cit mai curind,noile certificate pentru cei care inca nu le detin. Completati-va dosarele si bateti-va cu mafia din Romania pentru drepturile voastre juste,temeinice si legale;cit timpul este de partea voastra!Al dumneavoastra,Daniel Perju.
« Ultima modificare: Februarie 03, 2008, 21:20:17 de către DAN PERJU »
Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #730 : Februarie 03, 2008, 21:23:58 »

DOMNULE PERJU, NU PUTETI FI MAI EXPLICIT! INTELEG CA SUNTETI SUPARAT DAR NU REALIZEZ DE CE. DACA E IN LEGATURA CU COMUNICATUL EU NU AM FACUT DECAT SA IL IAU DE PE FLUXUL DE STIRI SI SA POSTEZ. VA ROG LAMURITI-NE DESPRE CE ESTE VOEBA1 VA MULTUMESC!
Memorat
 • DAN PERJU
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7287
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #731 : Februarie 03, 2008, 21:43:04 »

ASA CUM ATI AVUT ZILELE TRECUTE DEZAMAGIREA CU DAV VOINEA,VETI AVEA IN CURIND O A DOUA.  Curtea Penala Internationala are sediul la HAGA in OLANDA si este competenta sa judece si sa pedepseasca persoanele fizice vinovate de comiterea unor infractiuni deosebit de grave-definite prin exemplificare in statitul C.P.I- care aduc atingere interesului ansamblului comunitatii internationale: a. crime de genocid  b. crime impotriva umanitatii;  c. crime de razboi;  d. crime de agresiune     DOSARUL 69/P/199o  este dosar penal si nu de speta CURTII EUROPENE A DREPTURILOR OMULUL ci de a CURTII PENALE INTERNATIONALE cu sedil la HAGA, in Olanda!
« Ultima modificare: Februarie 03, 2008, 21:45:17 de către DAN PERJU »
Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #732 : Februarie 03, 2008, 22:20:20 »

poate ca strassbourg-ul e prima etapa, si apoi haga. nu se exclud una pe alta, ma gandesc.
Memorat
 • DAN PERJU
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7287
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #733 : Februarie 03, 2008, 22:25:47 »

Nu sunt conditionate una de alta;  SAU EXCLUSIV-CEDO, atributii clare  iar CPI asa cum am expus, crimele impotriva pacii si umanitatii. initiatorii sunt intr-o mare eroare !!!! Cind faci o iesire afara trebuie sa o gindesti ff bine si motivat......Nu ne jucam pe la CEDO  cu cazuri de speta CPI;raspunsul prim se primeste peste 6 luni.....Pierdem iaras mult timp inutil; si nu mai suntem , de mult copii. Noapte bune,tuturor! Iar oamenii asteapta rezolvarea cererilor lor,  nu vorbe ,,la timpul viitor!
« Ultima modificare: Februarie 03, 2008, 22:29:42 de către DAN PERJU »
Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #734 : Februarie 03, 2008, 22:57:33 »

Intradevar doamna Maria dureaza foarte mult timp aceste procese de la CEDO sau CPI deoarece nu suntem numai noi si durerile noastre si s-ar putea sa dureze chiar si un an sau doi.Ar trebui sa rezolvam in tara dar daca nu se poate apelam si cei de afara.
Memorat
Pagini: 1 ... 47 48 [49] 50 51 ... 647
Schimbă forumul: