Main Content:

Pagini: 1 ... 62 63 [64] 65 66 ... 135

ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE-

Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE-
« Răspunde #945 : Noiembrie 28, 2016, 01:30:38 »

Pagina de Facebook indicata nu este a lui Ioan Lorin Fortuna. Daca o "rasfoiti", veti intelege ca este de fapt o bataie de joc la adresa preocuparilor spirituale (nu discutam acum despre natura acestora) ale revolutionarului si, prin aceasta, un atac asupra imaginii Revolutiei Romane. Am raportat-o deja la facebook, am trimis sugestia si catorva prieteni, va recomand acelasi lucru si dv.

Graba si viteza navigarii... Imi pare rau ca nu am fost mai atent, dar tot e bine ca s-a ajuns sa fie raportat contul respectiv in acest fel. Multumesc doamna si pentru una si pentru alta.
Memorat
Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE-
« Răspunde #946 : Noiembrie 28, 2016, 10:15:50 »

Daca a aflat cineva dintre noi data si ora inmormantarii, e rugat sa le anunte pe acest subtopic. Multumiri anticipate.

Lucian Caldararu
1 hr ·

Anunt,
 Inmormantarea camaradului nostru Prof.
 Lorin Fortuna are loc Maine(marti) ora 14.00 in Calea Lipovei la cimitirul Eroilor.
 In aceasta dupa masa corpul v-a fi depus in sala de priveghi la
 acelasi cimitir.

Memorat
Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE-
« Răspunde #947 : Noiembrie 28, 2016, 10:35:55 »

http://www.sspr.gov.ro/index.php?comunicate&id=839
Anunțăm cu tristețe trecerea în neființă a domnului LORIN IOAN FORTUNA, unul din liderii revoluţionari din Timişoara, cetăţean de onoare al Municipiului Timişoara, Preşedinte al Asociaţiei de revoluţionari Victoria din Timişoara şi membru al Colegiului Național al Institutului Revoluţiei Române. Transmitem sincere condoleanțe şi intreaga noastră compasiune familiei, prietenilor și camarazilor. Dumnezeu să îl odihnească în pace şi să îl primească între cei drepți!

Trupul neînsufleţit va fi depus astăzi, 28 noiembrie 2016, ora 17.00 la capela Cimitirului Eroilor.

Înmormântarea va avea loc MARŢI- 29 noiembrie 2016,  ora 14.00 la Cimitirul Eroilor - Timişoara.

 
Memorat
Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE-
« Răspunde #948 : Noiembrie 28, 2016, 23:35:01 »

http://adevarul.ro/locale/timisoara/moartea-unuirevolutionar-fata-nevazuta-lorin-fortunade-inventatorul-roboti-gorilianul-suprem-1_583c261d5ab6550cb8ed5ae0/index.html
Moartea unui revoluţionar: faţa nevăzută a lui Lorin Fortuna, de la inventatorul de roboţi la gorilianul suprem

Memorat
Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE-
« Răspunde #949 : Noiembrie 28, 2016, 23:50:54 »

Postez cateva din comentariile facute la articolul indicat de domnul 'Kronstadt'.

"Nu-i nicio problema, problema e ca tot ce nu putem intelege pentru marea majoritate e anormal. Dar mergind inapoi la ce a facut el la vremea respectiva, putini "liber cugetatori" ai spatiului nostru virtual at fi facut. ceausescu era inca la putere...si inca ce putere, armata in frunte cu stanculescu tragea pe rupte iar sece' pe la spate. Pe multi i-a omorat secu' in spitale, care au facut imprudenta sa se duca acolo. Si de toate astea ajungem noi sa ne batem joc....e o libertate care ne-au castigat-o ei, macar pt asta i-am putea respecta, daca mai mult nu stim a face"

"Ce a facut pentru romani este important , nu ce a crezut el spre batranete."

"Fără Lorin Fortuna, eram şi azi o Kimirsenie sau o Cubă: a folosit genial balconul Operei în Revoluţie, organizând masele pe întreprinderi, lipsindu-i pe bolşevici de posibilitatea de a-şi infiltra securiştii. Totodată, a dat în permanenţă impresia că toată România se ridică! Dacă erai timişorean cu rude în Vaslui, îţi dădea microfonul precizând că şi Moldova e cu noi! În fine, era tânăr şi frumos, cu luciri mistice în ochii, albaştri parcă atunci, ca ai lui Arsenie Boca, exact ce-i trebuia să fascineze mulţimile. Statura sa istorică nu e mai prejos decât a lui Bălcescu, chiar în postromânism"

"n-avea nimic a face cu rusnacii...apropo, ca un bun moldovean ce era, ii ura ancestral...si nu cred ca esti tu in masura sa spui ca era dus cu capul....bunul simt ar trebui sa-ti spuna ca daca poti scrie acum aici e in mare parte datorita si lui....nu-s convins ca toti intelege asta"

"Puțini doctori- inventatori –cercetători “adevărați” erau înainte de 1989 ! După Revoluție - Lovitura de Stat a avut loc o “adevărată efervescență creatoare” cu o “emanație”, invazie de “ doctoranzi-conducători de doctorate” pe întreg cuprinsul patriei, de parcă s-au trezit dintr-o lungă hibernare și astfel de titluri-teze de doctorat se vindeau “la kilogram” pentru faimă, CV, spor la salar."


Memorat
Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE-
« Răspunde #950 : Noiembrie 29, 2016, 17:18:18 »

http://www.ziuadevest.ro/actualitate/66148-revolutionarul-lorin-fortuna-a-fost-inmormantat-in-cimitirul-eroilor-din-timisoara
Revoluționarul Lorin Fortuna a fost înmormântat în Cimitirul Eroilor din Timișoara
Memorat
Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE-
« Răspunde #951 : Noiembrie 29, 2016, 17:32:52 »

DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA !!!
Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE-
« Răspunde #952 : Noiembrie 29, 2016, 17:36:24 »

Revoluționarul Lorin Fortuna a fost înmormântat în Cimitirul Eroilor din TimișoaraPe un soare blând, așa cum a fost și în timpul evenimentelor din decembrie 1989, în urmă cu 27 de ani, prof. univ. dr. Lorin Fortuna, unul dintre liderii Revoluției Române din 1989 de la Timișoara, a fost condus pe ultimul drum, marți 29 noiembrie, și înmormântat în Cimitirul Eroilor.
I-au fost alături familia și un grup de revoluționari, unii veniți chiar de la București, dar a fost ignorat în totalitate de autorități. „A avut un bagaj de luptă progresistă pentru libertate, democrație și drepturile fundamentale pe care nimeni nu i-l poate contesta în România, practic este liderul mutual acceptat de noi toți al momentului Revoluției din 1989 de la Timișoara, este și va rămâne unul dintre liderii revoluției”, a declarat Liviu Bacana, luptător cu rol determinant.
„Este o mare pierdere a mișcării revoluționare din decembrie 1989. Prof. Lorin Fortuna a fost unul dintre liderii Revoluției Române din Timișoara. Pe 20 decembrie 1989, a format Frontul Democrat Român, împreună cu alți luptători. Fortuna este o mare pierdere pentru noi toți. Ceea ce am reușit să izbândim în 1989 s-a datorat și lui. Tânăra generație trebuie să cunoască aceste lucruri, prin cărțile de istorie”, a spus Virgil Hosu, președintele ALTAR Timișoara, luptător cu rol determinant.
„Moartea profesorului Lorin Fortuna este o mare pierdere, fiindcă el a fost unul dintre liderii Revoluției din 1989 de la Timișoara. În 20 decembrie a fost liderul celor din balconul Operei Timișoara, când s-a format Frontul Democrat Român din care am făcut parte mai mulți luptători, inclusiv eu. Sunt dezamăgit că autoritățile nu sunt prezente aici, la înmormântarea lui Lorin Fortuna”, a concluzionat Dinu Buhăianu, luptător cu rol determinant.
Redăm în continuare o mărturisire a prof. Lorin Fortuna, despre evenimentele din decembrie 1989, păstrată de Marius Mioc, pe blogul lui personal mariusmioc.wordpress.com
„În acea noapte aşteptăm ivirea zorilor cu nişte sentimente foarte pesimiste. Şi, deşi ne era frică, la toţi ne era frică, ajunsesem în faza în care nu mai vorbeam unul cu altul. Terminaserăm de redactat proclamaţia şi o păstram câţiva acolo ca să fim siguri că dacă, în sfârşit, măcar unul să scape, să o poată, dacă vom fi atacaţi să o poată scoate. Ei, vreau să vă spun că în jurul orei 6… Până atunci, un alt sentiment al amărăciunii noastre, am omis să spun, era şi faptul că aveam impresia că efortul nostru, iniţiativa noastră de a organiza întreprinderile, de a ne asocia întreprinderile, de a declanşa greva generală în întreprinderi, eşuase. Judecam în felul acesta pentru faptul că de fapt, aşa cum v-am spus, am rămas aproape singuri. Mai vreau să menţionez că lumea care rămăsese acolo, mai ales cei de jos, erau oameni foarte simpli. Încă o dată remarc lipsa acută a intelectualilor. Cu deosebită părere de rău. Şi, în jurul, deci trăiam acest sentiment oarecum al eşecului şi aşteptam să vedem ce se va întâmpla cu noi. În jurul orei 6 însă, a sosit gâfâind primul om de jos, care pentru noi probabil că a avut acelaşi efect pe care l-a avut soldatul de la Maraton, şi care ne-a spus, ţin minte şi acuma, „vine 6 Martie!”. 6 Martie fiind una din marile întreprinderi timişorene. Ei, atunci am început să prindem curaj. Iar după asta au început să vină pe rând şi să ne spună: vine Electromotorul, vine ELBA, vine…, veneau celelalte unităţi mari din Timişoara, mai mari sau mai mici, şi ne-am dat seama că de fapt le trebuise o noapte întreagă să rumege ideea, să se hotărască, probabil mulţi s-au dus acasă, să-şi prevină familiile asupra gestului, dar am constatat că populaţia Timişoarei, întreprinderile Timişoarei, nu ne-au abandonat de fapt”,
Dumnezeu să-l odihnească!
Memorat
 • Viasat
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 678
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE-
« Răspunde #953 : Noiembrie 29, 2016, 17:41:42 »

Dumnezeu să-l ierte.
Despre întâlnirea de astăzi, de la Brașov, ce se știe? Eu am aflat doar că a avut loc o întâlnire a unor revoluționari în orașul de peste munți.
Memorat
Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE-
« Răspunde #954 : Noiembrie 29, 2016, 20:03:13 »

http://adevarul.ro/locale/timisoara/lorin-fortuna-fost-condus-camarazii-ultimul-drum-cozile-topor-securitatii-castigat-nou-foto-1_583d98c65ab6550cb8f67955/index.html

Lorin Fortuna a fost condus de camarazii săi pe ultimul drum: „Cozile de topor ale Securităţii au câştigat din nou“ FOTO

Memorat
Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE-
« Răspunde #955 : Noiembrie 29, 2016, 20:20:12 »

Citat din articolul indicat de domnul 'Kronstadt' :

"...Ascoaţia Victoria a avut iniţiativa să aibă loc înmormântare cu onoruri militare. Cei de la Garnizoană au aprobat acest eveniment, am avut sprijinul din partea lor. Dar după ce toate au fost rezolvat. Din păcate, cineva l-a speriat pe fratele lui Lorin Fortuna că trebuie să plătească pentru tot, astfel că acesta şi-a retras cererea. Nu din cauza oficialităţilor a avut parte de o înmormântare banală. Vă spun şi numele celui care a intervenit, este Oprea Ion Beni. Cel care l-a săpat pe Fortuna şia devenit preşeditele asociaţiei. Fortuna l-a dat apoi afară. Acest Oprea a fost omul lui Radu Tinu, infiltrat printre noi”, a spus Burlacu."


O supozitie (nu o numesc acuzatie) care, numai pe jumatate daca este reala, nu trebuie ignorata. Parca si domnul Beni Oprea a fost la "intalnirea cea de taina" ?

Memorat
Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE-
« Răspunde #956 : Noiembrie 29, 2016, 23:18:47 »

Am copiat cateva fotografii facute la inmormantarea de astazi, imagini care au fost publicate pe Facebook.
Privitor la felul in care trebuia sa se procedeze, vina este a autoritatilor. Consider ca nu ar fi fost prea mult, sau ceva exagerat ca ziua inmormantarii celui mai important revolutionar timisorean sa fie declarata zi de doliu national. Dincolo de amanuntele stiute, sau necunoscute, adevarul este ca oficialitatile statului roman sunt de o nesimtire crasa si intentionata in foarte mare masura. Am avut onoarea sa-l cunosc personal pe cel care a fost Ioan Lorin Fortuna, nu ma pot mandri cu prietenia sa, dar sunt profund mahnit de felul in care s-au petrecut lucrurile la plecarea sa dintre noi.
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca.
Memorat
Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE-
« Răspunde #957 : Noiembrie 29, 2016, 23:22:10 »« Ultima modificare: Noiembrie 29, 2016, 23:25:44 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE-
« Răspunde #958 : Noiembrie 29, 2016, 23:29:17 »Memorat
Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE-
« Răspunde #959 : Noiembrie 29, 2016, 23:32:39 »Memorat
Pagini: 1 ... 62 63 [64] 65 66 ... 135
Schimbă forumul: