Main Content:

Pagini: 1 ... 73 74 [75]

Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor

Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #1110 : Decembrie 16, 2019, 03:38:16 »

""În urmă cu exact 30 de ani, timișorenii au ieșit pentru prima dată în stradă. S-au adunat în Piața Maria, solidari cu Laszlo Tokes,
după ce s-a aflat că pastorul urma să fie evacuat din Biserica Reformată, acolo unde și locuia. A doua zi au fost oprite tramvaiele, iar
acum STPT amintește de acel moment. Vor fi și proiecții 3D pe clădirea Bisericii Reformate. "

Pan' la anu' poate 'se descopera' ca au iesit in strada sectanti fiind, sau...in sprijinul LGBT..
http://www.tion.ro/se-opresc-tramvaiele-in-piata-maria-la-30-de-ani-de-la-revolutia-din-89-proiectii-3d-pe-cladirea-bisericii-reformate/2371407?fbclid=IwAR06gJI9z0MFF4iKe-8AEEH6YdbuTnMM3tYsd4X-87732jJbS2lyak19Gi8
Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #1111 : Decembrie 31, 2019, 15:17:22 »


www.activenews.ro/stiri-politic/Cum-indrazniti-158139
Joi, 3 octombrie 2019


Cum îndrăzniți?

DE MIHAI ȘOMĂNESCUFOTO: ActiveNews/Raluca Oanță

„Filozof român, apărător al libertății și al drepturilor omului”, așa scrie pe posterul gigant pe care tronează chipul lui Mihail Șora care face reclamă retailler-ului emag.

Există și un clip video, în care Șora ne anunță că „aveam 30 de ani când viața s-a oprit, când ne-au condamnat pe toți, la frică”. Nu domnule Șora, pe dvs nu v-a condamnat nimeni la frică. Pentru dvs, la 30 de ani, viața abia a început. Dvs nu ați fost condamnat la frică, dvs ați fost în rând și alături de cei care au condamnat PE ALȚII la frică.

Este ceva de nedescris. Un om care a venit în țară (că de-aia ni-l arată Papaya în trenul care INTRĂ în România) doar pentru că tancurile sovietice „ne eliberaseră” și voia și el să fie părtaș la „eliberare” vorbește despre cei care au ajuns în temniță exact când el ajungea la brațul temnicerilor. (Dacă nu-i așa, înseamnă că românii fugiți din calea urgiei, inclusiv Regele Mihai, erau niște nebuni).

Pentru cine nu știe, Mihail Șora, „apărătorul drepturilor omului și al libertății” era în Guvernul României, acel executiv care îl trimitea în temniță pe Petre Țuțea, „respectându-i drepturile omului”.
www.activenews.ro/stiri-politic/Urmasii-romanilor-intemnitati-de-comunisti-se-declara-revoltati-de-clipul-emag-cu-Mihai-Sora.-Mircea-Morar-Ce-parere-poti-sa-ai-de-cineva-care-prin-astfel-de-clipuri-si-imagini-isi-bate-joc-de-cei-care-au-suferit-in-timpul-comunismului-158148?fbclid=IwAR1pP8626pa1w5eXx3Cned_68hCT-mk7b2CLRfha-52j6zCpdisErxW56Sc
Vineri, 4 octombrie 2019

Urmașii românilor întemnițați de comuniști se declară revoltați de clipul emag cu Mihai Șora. Mircea Morar:Ce părere poți sa ai de cineva care prin astfel de clipuri și imagini își bate joc de cei care au suferit în timpul comunismului?

DE MIHAI ȘOMĂNESCUClipul publicitar al companiei emag, în care fostul redactor-șef al Editura de Stat pentru Literatură și Artă din Republica Populară Română, Mihai Șora, vorbește despre cum a suferit pe vremea comunismului, a stârnit reacția urmașilor celor care chiar au suferit pe vremea regimului de tristă amintire.
Mircea Morar, din Cluj Napoca, este nepotul unor oameni pentru care regimul comunist a însemnat, la propriu, sfârșitul vieții. Dânsul a avut amabilitatea să ne acorde un scurt interviu despre acest videoclip:
Reporter: Ne puteți spune domnule Morar, cine din familia dvs a pătimit pe vremea comunismului?
Mircea Morar: Pai pot începe cu străbunicul primar liberal mort după 6 luni de la arestare, în 1956. Bunicii care au avut de suferit pe baza „originilor nesănătoase". Datorită cărora urmau sa fie deportați în Bărăgan

În perioada in care bunicul dvs murea în detenție, dl Mihail Sora  era redactor șef al Editurii pentru Literatură și Artă, instituție care preluase activele Fundației Regale pentru Literatură și Artă. Ce impresie v-a lăsat videoclipul făcut de emag și papaya?
Acest clip m-a revoltat și m-a răscolit foarte tare . M-a făcut să îmi aduc aminte toate lucrurile pe care ni-le povestea bunica despre suferințele lor . Cum și-au dus singuri „de bunăvoie" animalele la CAP, cum le-au fost confiscate pământurile, cum a dormit cu bunicul în bordei sub pământ în lunca Muresului aproximativ un an  deoarece începuseră deportările în Bărăgan și cum trebuiau sa meargă apoi zilnic în fiecare seară la securitatea din comună unde un ofițer îi întreba ce au lucrat în ziua respectivă (bănuiesc ca să confrunte cu informațiile primite de la informatori).

Ce părere aveți despre dl Șora?
Ce impresie poate avea orice om ai căror înaintași au avut de suferit în acea perioada când Sora de bunăvoie și din convingere se înscria în partidul comunist francez și apoi își cerea transferul la comuniștii români cerând chiar și recunoașterea vechimii de comunist?  Una de repulsie față de ipocrizia sa în a poza azi în mare luptător anti-comunist . Ce părere poți sa ai de cineva care prin astfel de clipuri și imagini își bate joc de cei care au suferit în timpul comunismului ?

Vă mulțumesc.

O necesara precizare facuta ieri de jurnalistul Victor Roncea.
Memorat
  • NVal
  • Hero Member
  • *****
  • Deconectat Deconectat
  • Mesaje: 5385
  • Vezi Profilul
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #1112 : Ianuarie 10, 2020, 18:35:57 »

Aniversarea a fost manipulată împotriva noastră, cu ajutorul celor cu deviza: ”La plăcinte înainte!Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #1113 : Ianuarie 12, 2020, 06:29:45 »
Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #1114 : Ianuarie 29, 2020, 08:17:13 »La link-ul de mai jos, gasiti o emisiune de televziune la care am participat la sfarsitul anului trecut, vineri, 20 decembrie 2020.
Revolutia la Brasov - www.youtube.com/watch?v=lCk1qCID_Ao
Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #1115 : Ianuarie 30, 2020, 18:58:39 »

Maine se va incheia luna de de la aniversarea a trei decenii de la Revolutia din Decembrie 1989 si nu am gasit nici macar o analiza serioasa a evenimentului aniversar. Este vorba de dezinteres, de nepricepere, de rea vointa? Oricare dintre variantele enumereate ne incrimineaza si va genera consecinte grave. Daca imi puteti semnala o analiza pertinenta va rog sa o faceti.

Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #1116 : Februarie 12, 2020, 10:37:39 »

Prezentarea unui revolutionar - facuta in urma cu o saptamana - caruia i-am urat La multi ani!
Vizionati si inregistrare video la www.facebook.com/ioan.savu.14/videos/3893631000709750.


Ioan Savu
www.facebook.com/ioan.savu.14/posts/3893631694043014?redirect=false
Marti, 4 februarie 2020, la 00:20 ·

70 DE ANI, UN NOU PRAG TRECUT CU BINE, MULȚAM DOAMNE!

În vârtejul vieții, prins cu grijile diurne, împletite cu aspirațiile firești ale oricărui om, te uiți de regulă înainte și subsumezi cam totul ideii de mâine, de poimâine, de mai înainte, de viitor...

70 zeci de ani, cum au trecut Doamne, că parc-a fost ieri? Parcă acum o țineam cu grijă de mânuță pe sora mea, uitându-mă numai cum se jucau ceilalți copii, lângă noi, sub privirile atente ale câtorva dintre mămicile din vecini, eu având o treabă mai importantă de făcut, oricât de mult îmi plăcea să mă joc – eu o aveam în gijă pe sora mea mai mică cu doi ani, Lili – nu putem să înșel încrederea mamei, căreia i-am promis că voi avea grijă de ea și mă simțeam important și de încredere, doar aveam deja peste patru ani! ...

Am avut șansa de a avea niște părinți minunați: un tată – Lăiță, un om dur, dar drept și cinstit, cu un curaj și o demnitate, extraordinare – și o mamă – Aurelia, o femeie cumpănită, dar cu o mare voință și determinare, care-și găsea totuși timp, în viața plină de treabă de la sat, să deschidă o carte, să ne transmită și nouă plăcerea cititului, a explorării necunoscutului, a cuprinderii necuprinsului, cu mintea și cu sufletul ... Doamne, fă-le parte bună în Rai!

Copilăria, anii de școală, apoi familia, copiii, nepoții ... Ce minunăție!

Am fost Binecuvântat cu multe bucurii, dar și cu multe încercări, unele de un profund dramatism. N-am disperat niciodată, chiar dacă, uneori, pe moment, părea că nu am nicio soluție. Credința în Dreptatea Cerurilor, în bunăvoința și ajutorul Lor, mi-a dat puterea să surmontez orice încercări, chiar dacă pe moment, am constatat că transcend înțelegerii momentane, nu m-am revoltat, am știut că toate sunt după o logică și un rost ce sunt cu siguranță pentru binele meu și evoluția mea spirituală, ulterioară. De fiecare dată, după depășirea feluritelor încercări, orizontul de înțelegere îmi era mai larg, la fel cum creșteau și profunzimile simțirii.

Bucuria și Binecuvântarea de a o avea alături de mine, cu iubirea ei, cu bunătatea ei, cu înțelepciunea ei, cu solicitudinea și devotamentul ei, pe minunata mea soție, Olga, mi-a dat echilibru dar și tăria de a merge mai departe, împreună, cu bine, peste toate încercările vieții. Doamne, mulțam!

Mulțumesc Domnului că mi-a scos în cale și am cunoscut atâția oameni minunați, pe atât de multe paliere, din atât de multe locuri! Sunt toți în sufletul meu, mă rog pentru toți. Neamuri de sânge, sau neamuri de suflet, prieteni, mă bucur că am putut să ne întâlnim, întru Domnul. Unii dintre ei, îmi sunt ca frații și am bucuria că țină și ei la mine, ca la fratele lor, chiar dacă, uneori, n-am dovedit suficientă înțelepciune, în relațiile cu ei. Datorită ajutorului lor multiplu, dar și prin discuțiile cu ei, am reușit să depășesc sumedenie de dificultăți și să-mi măresc puterea înțelegerii. Răsplătește-i Doamne, pe toți!

Îmi doresc, și de ani buni mă străduiesc, să trăiesc în așa fel încât, oricând, în orice moment, să fiu pregătit și să pot spune, cu mâna pe suflet: ”Acum Doamne? Bine Doamne, acum. Mulțam pentru tot și toate, că al Tău sunt, Doamne!”

Am avut bucuria să mă nasc în acest popor minunat, Poporul Român și în această țară Binecuvântată de Dumnezeu, România, pentru care, din iubire necondiționată, atunci când a fost nevoie, fără ezitare, mi-am pus viața chezaș. Mulțam Doamne!

Împăcat cu mine și cu acest dar minunat care este Viața, străduindu-mă să-mi înțeleg menirea, mulțumesc tuturor celor pe care i-am întâlnit în viață, pentru șansa de a-i cunoaște. Le cer iertare dacă, în orce fel, i-am lezat cumva, deoarece, cu certitudine, nu am dorit asta.

Au trecut în zbor, toți acești ani, o viață, sau numai o bună parte din viață, după cum o fi voia Domnului, cine poate să știe!? ..
.
MULȚAM, DOAMNE!
Ioan Savu
Timișoara, la 04.02.2020
Memorat
Pagini: 1 ... 73 74 [75]
Schimbă forumul: