Main Content:

Pagini: [1] 2 3 4

Adevărul care zbârlește părul

Adevărul care zbârlește părul
« : Martie 18, 2014, 13:31:59 »

Deschid acest subtopic cu intenția de a (se) face cunoscute anumite adevaruri ce deranjeaza înca. Orice  dezvaluiri sînt posibile. Chiar cele care ne fac rau. Cu asta vom ramîne odata cu trecerea anilor.
Memorat
Răspuns: Adevărul care zbârlește părul
« Răspunde #1 : Martie 18, 2014, 13:35:57 »


scrisoare deschisă către Victor Ponta

Cetăţene prim-ministru,
Având în vedere că sesiunea parlamentară s-a încheiat săptămâna trecută, vă transmit o scrisoare deschisă cu statut de interpelare, urmând să o înregistrez în acest sens la Senat. Am decis ca, prin această scrisoare-interpelare, să vă adresez mai multe întrebări legate de anumite aspecte nebuloase din trecutul şi prezentul dumneavoastră, pe care le voi dezvolta ulterior într-o amplă declaraţie politică intitulată „Victoraş, ai grijă de copii!”, pe care am anunţat-o de altfel. Chiar dacă aspectele mai grave şi interesante din această declaraţie au fost verificate şi răsverificate din mai multe surse, fiind de profesie jurist, inclusiv fost procuror ca şi dumneavoastră, am decis să respect o regulă străveche de drept „Audiatur alter pares” (Ascultă şi cealaltă parte), pe care dumneavoastră nu aţi respectat-o în cazul excluderii mele abuzive din PSD. Consider că după nefastul episod Ceauşescu, românii au dreptul să cunoască părţile mai întunecate din biografia conducătorilor lor.
Aşadar şi prin urmare, vă solicit să răspundeţi la următoarele întrebări:
1. Dacă în fragedă tinereţe, respectiv în anii ’90, aţi avut un comportament sadic faţă de tatăl dumneavoastră (menţionat şi de mama dumneavoastră într-o scrisoare publicată în presă), care era imobilizat la pat din cauza unui cancer chinuitor? Dacă, în vara anului 1990, când aveaţi 18 ani, l-aţi bătut bestial pe tatăl dumneavoastră, rupându-i un picior, fapt care i-a agravat starea de sănătate şi i-a grăbit decesul?
2. Dacă, după acest episod, aţi plecat intempestiv în Franţa, cu o geantă de voiaj, şi dacă aţi locuit în Paris la doamna Nadia Marcu Pandrea, fiica marelui cărturar Petre Pandrea şi nepoata lui Lucreţiu Pătrăşcanu, prietenă a mamei dumneavoastră? Dacă aţi plecat de la aceasta neanunţat, cu două geamantane, şi dacă aţi dormit ulterior prin gări şi prin parcuri? Dacă aţi avut probleme cu poliţia franceză? Dacă aţi lucrat o lună la un restaurant Mc’Donald’s şi pentru ce motive aţi fost dat afară?
3. Dacă aţi locuit ulterior la un anume Marin Bobeică, ofiţer acoperit al SIE la Paris, cunoscut ca homosexual, şi dacă aţi întreţinut relaţii nefireşti cu acesta?
4. Dacă, după ce aţi devenit procuror, le-aţi sprijinit pe mama dumneavoastră şi pe o mătuşă a dumneavoastră, să acapareze în mod fraudulos vila de la Poiana Ţapului (Buşteni), moştenită de doamna Nadia Marcu Pandrea de la familia Pătrăşcanu?
5. Dacă este adevărat că, în timp ce eraţi procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aţi soluţionat un singur dosar cu rechizitoriu şi că în acesta s-a pronunţat soluţie de achitare?
6. Dacă este adevărat că, în anul 1997, în timp ce eraţi procuror, aţi fost racolat în Serviciul de Informaţii Externe (SIE) de către generalul Cornel Biriş şi dacă aţi activat în unitatea deplin conspirată denumită “Umbre” sau H? Dacă aţi fost trimis la specializare antimafia în Italia cu misiunea de a o monitoriza pe Carla del Ponte, fost procuror antimafia, ulterior procuror şef al Tribunalului Penal pentru fosta Iugoslavie?
7. Dacă este adevărat că, în data de 7 mai 2012, înaintea depunerii jurământului de către primul guvern Ponta, festivitate care a început cu o întârziere de circa 15 minute faţă de ora anunţată , aţi fost invitat de preşedintele Traian Băsescu într-un birou de la Palatul Cotroceni, unde a chemat un aghiotant cu un telefon mobil deschis, pe care vi l-a înmânat şi la care aţi discutat cu ofiţerul de legătură pe care l-aţi avut în timpul misiunii din Italia?
8. Dacă, în timp ce eraţi şef al Corpului de control al primului ministru Adrian Năstase, aţi încercat de mai multe ori să-l determinaţi pe procurorul Cristian Panait, care v-a fost coleg şi prieten, să-l aresteze pe procurorul Alexandru Lele de la Parchetul Judeţean Bihor, “vinovat” pentru că l-a arestat, pentru contrabandă cu produse petroliere, pe fiul prefectului judeţului Bihor, Adrian Tarău, cunoscut sponsor local al PSD? Dacă aţi contribuit la sinuciderea procurorului Panait? Cum vă explicaţi că mătuşa la care acesta locuia a afirmat că ultimele sale cuvinte, înainte de a se arunca în gol de pe clădire, au fost “Câinele Ponta m-a ucis”?
9. Dacă aţi participat la orgii sexuale la Hotelul Ana din Târgu Jiu, proprietatea prietenului dumneavoastră Călin Lemnaru, şi la Hotelul Rin Gran Hotel din Bucureşti, proprietatea prietenului dumneavoastră Robert Negoiţă?
10. Care sunt motivele divorţului de prima soţie? De ce actualul socru Ilie Sârbu n-a acceptat timp de doi ani căsătoria dvs cu fiica sa Daciana?
11. Dacă la Târgu Jiu aţi întreţinut relaţii sexuale extraconjugale, în mod repetat, într-un apartament dintr-un bloc situat lângă Hotelul Ana, proprietatea aceluiaşi amic Călin Lemnaru, cu o membră PSD (cu iniţialele I.V.) pe care aţi promovat-o anul trecut viceprimar al municipiului Târgu Jiu? Ştiţi că aţi fost monitorizat în legătură cu această relaţie de serviciul secret al Ministerului Administraţiei şi Internelor (DGIPI)? Dacă nu ştiţi, întrebaţi-l pe actualul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Viorel Salvador Caragea, care era atunci şeful SIPI Gorj?
12. Dacă în acelaşi apartament aţi întreţinut relaţii sexuale extraconjugale, în mod repetat, cu o prostituată minoră de lux, ai cărei părinţi au formulat plângere penală împotriva dumneavoastră pentru infracţiunea de relaţii sexuale cu minore? Dacă ştiţi că aţi fost monitorizat de SRI în legătură cu relaţiile sexuale cu prostituata minoră? Dacă nu ştiţi, întrebaţi-l pe colonelul Cătălin Peptan, şeful Direcţiei Judeţene Gorj a SRI în perioada respectivă? Dacă i-aţi solicitat naşului dumneavoastră George Maior, directorul SRI, să blocheze acest dosar?
13. Dacă, în calitate de deputat de Gorj, aţi intermediat încheierea unui contract bănos între Complexul Energetic Turceni şi cabinetul de avocatură al prietenului dumneavoastră Dan Şova, la care eraţi asociat? Care a fost valoarea totală a acestui contract?
14. Dacă, împreună cu amicul Dan Şova, i-aţi solicitat şi aţi primit de la actualul preşedinte al Organizaţiei judeţene PSD şi al Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, pe-atunci directorul Direcţiei Regionale Banat Apele Române, suma de 50.000 de euro pentru a-l apăra pe fiul său vitreg într-un proces penal la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, promiţându-i că veţi rezolva cu preşedintele completului de judecată? Fiind chestionat ulterior, judecătorul în cauză a afirmat că nu aţi făcut niciun demers în acest sens.
15. De ce nu recunoaşteţi plagiatul la lucrarea de doctorat “Curtea Penală Internaţională”? Întâmplător, profesorii de drept care v-au absolvit, Dumitru Diaconu de la Universitatea din Piteşti şi Gheorghiţă Mateuţ de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, mi-au fost colegi de facultate şi-mi sunt prieteni, astfel că ştiu adevărul. Aveţi demnitate, recunoaşteţi furtul şi demisionaţi!
16. Dacă este adevărat că, cu o săptămână înaintea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu din 29 iulie 2012, împreună cu secretarul general Liviu Dragnea, le-aţi solicitat liderilor judeţeni ai PSD să discute cu preşedinţii de secţii de votare să raporteze la orele stabilite o prezenţă mai mare cu 25 de persoane decât cea reală, pentru a asigura astfel cvorumul de prezenţă la vot? Cum se traduce penal acest fapt? Dacă l-aţi menţionat în autodenunţul depus anul trecut la DNA, după începerea urmăririi penale împotriva lui Liviu Dragnea pentru instigare la fraudarea referendumului? Nu este prea târziu să recunoaşteţi şi să demisionaţi!
17. Dacă şi cu ce aţi fost şi sunteţi şantajat de preşedintele Traian Băsescu? Care este motivaţia reală a pactului de coabitare încheiat cu acesta?
18. Cine v-a impus s-o numiţi pe Laura Codruţa Kovesi, fostul procuror general al României, în funcţia de procuror şef al DNA? Cumva, un fost ambasador al SUA la Bucureşti, pe care Kovesi l-a ajutat scăpându-l de răspundere penală pe fiul său minor, autorul real al accidentării mortale a chitaristului Teo Peter de la Compact?
19. De ce v-aţi schimbat poziţia în problema exploatării gazelor de şist din România de către corporaţia americană Chevron?
20. De ce v-aţi schimbat poziţia şi v-aţi exprimat toleranţa faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex?
21. De ce v-aţi schimbat poziţia în privinţa statului Kosovo, recomandând recunoaşterea independenţei acestuia de către România?
22. Dacă aţi încheiat o înţelegere cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, privind permisivitatea arborării steagului secuiesc şi lărgirea autonomiei maghiarilor din aşa-zisul Ţinut Secuiesc?
În rest, nu-mi mai inspiraţi niciun respect şi în niciun caz vreo frică.
Satu Mare           Senator
1.07.2013           Valer Marian

Memorat
 • mental
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2086
 • Vezi Profilul
Răspuns: Adevărul care zbârlește părul
« Răspunde #2 : Martie 18, 2014, 17:44:28 »


scrisoare deschisă către Victor Ponta

Cetăţene prim-ministru,
Având în vedere că sesiunea parlamentară s-a încheiat săptămâna trecută, vă transmit o scrisoare deschisă cu statut de interpelare, urmând să o înregistrez în acest sens la Senat. Am decis ca, prin această scrisoare-interpelare, să vă adresez mai multe întrebări legate de anumite aspecte nebuloase din trecutul şi prezentul dumneavoastră, pe care le voi dezvolta ulterior într-o amplă declaraţie politică intitulată „Victoraş, ai grijă de copii!”, pe care am anunţat-o de altfel. Chiar dacă aspectele mai grave şi interesante din această declaraţie au fost verificate şi răsverificate din mai multe surse, fiind de profesie jurist, inclusiv fost procuror ca şi dumneavoastră, am decis să respect o regulă străveche de drept „Audiatur alter pares” (Ascultă şi cealaltă parte), pe care dumneavoastră nu aţi respectat-o în cazul excluderii mele abuzive din PSD. Consider că după nefastul episod Ceauşescu, românii au dreptul să cunoască părţile mai întunecate din biografia conducătorilor lor.
Aşadar şi prin urmare, vă solicit să răspundeţi la următoarele întrebări:
1. Dacă în fragedă tinereţe, respectiv în anii ’90, aţi avut un comportament sadic faţă de tatăl dumneavoastră (menţionat şi de mama dumneavoastră într-o scrisoare publicată în presă), care era imobilizat la pat din cauza unui cancer chinuitor? Dacă, în vara anului 1990, când aveaţi 18 ani, l-aţi bătut bestial pe tatăl dumneavoastră, rupându-i un picior, fapt care i-a agravat starea de sănătate şi i-a grăbit decesul?
2. Dacă, după acest episod, aţi plecat intempestiv în Franţa, cu o geantă de voiaj, şi dacă aţi locuit în Paris la doamna Nadia Marcu Pandrea, fiica marelui cărturar Petre Pandrea şi nepoata lui Lucreţiu Pătrăşcanu, prietenă a mamei dumneavoastră? Dacă aţi plecat de la aceasta neanunţat, cu două geamantane, şi dacă aţi dormit ulterior prin gări şi prin parcuri? Dacă aţi avut probleme cu poliţia franceză? Dacă aţi lucrat o lună la un restaurant Mc’Donald’s şi pentru ce motive aţi fost dat afară?
3. Dacă aţi locuit ulterior la un anume Marin Bobeică, ofiţer acoperit al SIE la Paris, cunoscut ca homosexual, şi dacă aţi întreţinut relaţii nefireşti cu acesta?
4. Dacă, după ce aţi devenit procuror, le-aţi sprijinit pe mama dumneavoastră şi pe o mătuşă a dumneavoastră, să acapareze în mod fraudulos vila de la Poiana Ţapului (Buşteni), moştenită de doamna Nadia Marcu Pandrea de la familia Pătrăşcanu?
5. Dacă este adevărat că, în timp ce eraţi procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aţi soluţionat un singur dosar cu rechizitoriu şi că în acesta s-a pronunţat soluţie de achitare?
6. Dacă este adevărat că, în anul 1997, în timp ce eraţi procuror, aţi fost racolat în Serviciul de Informaţii Externe (SIE) de către generalul Cornel Biriş şi dacă aţi activat în unitatea deplin conspirată denumită “Umbre” sau H? Dacă aţi fost trimis la specializare antimafia în Italia cu misiunea de a o monitoriza pe Carla del Ponte, fost procuror antimafia, ulterior procuror şef al Tribunalului Penal pentru fosta Iugoslavie?
7. Dacă este adevărat că, în data de 7 mai 2012, înaintea depunerii jurământului de către primul guvern Ponta, festivitate care a început cu o întârziere de circa 15 minute faţă de ora anunţată , aţi fost invitat de preşedintele Traian Băsescu într-un birou de la Palatul Cotroceni, unde a chemat un aghiotant cu un telefon mobil deschis, pe care vi l-a înmânat şi la care aţi discutat cu ofiţerul de legătură pe care l-aţi avut în timpul misiunii din Italia?
8. Dacă, în timp ce eraţi şef al Corpului de control al primului ministru Adrian Năstase, aţi încercat de mai multe ori să-l determinaţi pe procurorul Cristian Panait, care v-a fost coleg şi prieten, să-l aresteze pe procurorul Alexandru Lele de la Parchetul Judeţean Bihor, “vinovat” pentru că l-a arestat, pentru contrabandă cu produse petroliere, pe fiul prefectului judeţului Bihor, Adrian Tarău, cunoscut sponsor local al PSD? Dacă aţi contribuit la sinuciderea procurorului Panait? Cum vă explicaţi că mătuşa la care acesta locuia a afirmat că ultimele sale cuvinte, înainte de a se arunca în gol de pe clădire, au fost “Câinele Ponta m-a ucis”?
9. Dacă aţi participat la orgii sexuale la Hotelul Ana din Târgu Jiu, proprietatea prietenului dumneavoastră Călin Lemnaru, şi la Hotelul Rin Gran Hotel din Bucureşti, proprietatea prietenului dumneavoastră Robert Negoiţă?
10. Care sunt motivele divorţului de prima soţie? De ce actualul socru Ilie Sârbu n-a acceptat timp de doi ani căsătoria dvs cu fiica sa Daciana?
11. Dacă la Târgu Jiu aţi întreţinut relaţii sexuale extraconjugale, în mod repetat, într-un apartament dintr-un bloc situat lângă Hotelul Ana, proprietatea aceluiaşi amic Călin Lemnaru, cu o membră PSD (cu iniţialele I.V.) pe care aţi promovat-o anul trecut viceprimar al municipiului Târgu Jiu? Ştiţi că aţi fost monitorizat în legătură cu această relaţie de serviciul secret al Ministerului Administraţiei şi Internelor (DGIPI)? Dacă nu ştiţi, întrebaţi-l pe actualul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Viorel Salvador Caragea, care era atunci şeful SIPI Gorj?
12. Dacă în acelaşi apartament aţi întreţinut relaţii sexuale extraconjugale, în mod repetat, cu o prostituată minoră de lux, ai cărei părinţi au formulat plângere penală împotriva dumneavoastră pentru infracţiunea de relaţii sexuale cu minore? Dacă ştiţi că aţi fost monitorizat de SRI în legătură cu relaţiile sexuale cu prostituata minoră? Dacă nu ştiţi, întrebaţi-l pe colonelul Cătălin Peptan, şeful Direcţiei Judeţene Gorj a SRI în perioada respectivă? Dacă i-aţi solicitat naşului dumneavoastră George Maior, directorul SRI, să blocheze acest dosar?
13. Dacă, în calitate de deputat de Gorj, aţi intermediat încheierea unui contract bănos între Complexul Energetic Turceni şi cabinetul de avocatură al prietenului dumneavoastră Dan Şova, la care eraţi asociat? Care a fost valoarea totală a acestui contract?
14. Dacă, împreună cu amicul Dan Şova, i-aţi solicitat şi aţi primit de la actualul preşedinte al Organizaţiei judeţene PSD şi al Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, pe-atunci directorul Direcţiei Regionale Banat Apele Române, suma de 50.000 de euro pentru a-l apăra pe fiul său vitreg într-un proces penal la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, promiţându-i că veţi rezolva cu preşedintele completului de judecată? Fiind chestionat ulterior, judecătorul în cauză a afirmat că nu aţi făcut niciun demers în acest sens.
15. De ce nu recunoaşteţi plagiatul la lucrarea de doctorat “Curtea Penală Internaţională”? Întâmplător, profesorii de drept care v-au absolvit, Dumitru Diaconu de la Universitatea din Piteşti şi Gheorghiţă Mateuţ de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, mi-au fost colegi de facultate şi-mi sunt prieteni, astfel că ştiu adevărul. Aveţi demnitate, recunoaşteţi furtul şi demisionaţi!
16. Dacă este adevărat că, cu o săptămână înaintea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu din 29 iulie 2012, împreună cu secretarul general Liviu Dragnea, le-aţi solicitat liderilor judeţeni ai PSD să discute cu preşedinţii de secţii de votare să raporteze la orele stabilite o prezenţă mai mare cu 25 de persoane decât cea reală, pentru a asigura astfel cvorumul de prezenţă la vot? Cum se traduce penal acest fapt? Dacă l-aţi menţionat în autodenunţul depus anul trecut la DNA, după începerea urmăririi penale împotriva lui Liviu Dragnea pentru instigare la fraudarea referendumului? Nu este prea târziu să recunoaşteţi şi să demisionaţi!
17. Dacă şi cu ce aţi fost şi sunteţi şantajat de preşedintele Traian Băsescu? Care este motivaţia reală a pactului de coabitare încheiat cu acesta?
18. Cine v-a impus s-o numiţi pe Laura Codruţa Kovesi, fostul procuror general al României, în funcţia de procuror şef al DNA? Cumva, un fost ambasador al SUA la Bucureşti, pe care Kovesi l-a ajutat scăpându-l de răspundere penală pe fiul său minor, autorul real al accidentării mortale a chitaristului Teo Peter de la Compact?
19. De ce v-aţi schimbat poziţia în problema exploatării gazelor de şist din România de către corporaţia americană Chevron?
20. De ce v-aţi schimbat poziţia şi v-aţi exprimat toleranţa faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex?
21. De ce v-aţi schimbat poziţia în privinţa statului Kosovo, recomandând recunoaşterea independenţei acestuia de către România?
22. Dacă aţi încheiat o înţelegere cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, privind permisivitatea arborării steagului secuiesc şi lărgirea autonomiei maghiarilor din aşa-zisul Ţinut Secuiesc?
În rest, nu-mi mai inspiraţi niciun respect şi în niciun caz vreo frică.
Satu Mare           Senator
1.07.2013           Valer Marian


[/quote

Woooow! Si replica ?
Memorat
Răspuns: Adevărul care zbârlește părul
« Răspunde #3 : Martie 18, 2014, 18:04:28 »

Acelasi. N-aude, n-a vede. Cîinii latra, ursu merge înaite, ca rusii Grin
Memorat
 • kostas
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7260
 • Vezi Profilul
Răspuns: Adevărul care zbârlește părul
« Răspunde #4 : Martie 20, 2014, 09:04:13 »

Domnul senator Valer Marian daca ar vrea sa aiba mai multa credibilitate ar trebui sa mearga la una sau mai nulte televiziuni si sa relateze toatea acestea.Ar instiinta mai multa populatie si ar avea mai multa credibilitate.Cu-n articol postat pe unul,doua situri nu cred ca are de castigat prea multe sau ar avea prea multa credibilitate.Cat despre ponteace-ati vrea sa spuna?n-ati vazut cazul plagiatului?Toate se fac cu oamenii pentru oamenii de bine ai tarii.Sa mai spuna cineva ca Justitia nu este independenta .............
Memorat
 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul
Adevărul care zbârlește părul
« Răspunde #5 : Aprilie 03, 2014, 17:55:08 »

Profit de subtopicul tău Nae pentru a posta. Ai fost inspirat în alegerea titlului.

Prezint declaraţia generalului Iulian Vlad, fostul şef al Securităţii, despre evenimentele zilei de 21 decembrie. Declaraţia a fost dată la 19 octombrie 2003 în faţa comisiei pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989. Preluare din "Revoluţia română din decembrie 1989 retrăită prin documente şi mărturii.
Dl. Gabrielescu: V-am chemat a doua oară pentru a lămuri unele noi informaţii primite de la alţii, legate de activitatea dvs. din decembrie ’89.

Dl. Iulian Vlad: Am fost sincer, nu ascund nimic şi n-am ascuns nimic.
Problema problemelor: teroriştii. De ce am fost împiedicaţi să ne facem datoria?
De ce am fost arestat cand aveam un plan elaborat contra teroriştilor? Doar în 28 seara mi s-a permis să revin la sediul de unde puteam să lucrez, aveam mijloacele, am elaborat planul , iar a doua zi, cånd trebuia să prezint planul , am fost arestat împreună cu toată conducerea instituţiei. De ce?


Nemaivorbind că din 22 am fost terorizaţi, învinuiţi, eram semiarestaţi! Apoi cine a decis deschiderea graniţelor ţării?
De ce s-a folosit radioul , televiziunea împotriva unei instituţii , s-a canalizat mania poporului pe anumită direcţie! Admir comisia , dar daţi-mi voie să-mi exprim scepticismul . Nu veţi reuşi decat foarte puţin şi vag să aflaţi adevărul! Sunt convins că s-a tras , că au murit militari , dar şi foarte mulţi civili. Erau rezultatul unor diversiuni. Poate erau şi simulatoare.
Dar fără reţeaua de informaţii, fără agenţi, sigur nu-i puteam depista pe cei care provocau diversiunea! Din 22 cadrele noastre au fost arestate , începånd cu cei de la contrainformaţii militare. Apoi , securităţile judeţene au fost toate ocupate de armată . Nu s-a mai permis mişcarea, s-au întrerupt legăturile telefonice. Pintilie a fost de mine crescut, treaptă cu treaptă, cand l-am întrebat a spus să vorbesc cu Stănculescu- el nu a recunoscut că a dat dispoziţie de tăierea legăturilor. Am vorbit cu Guşe - cateva ore s-au restabilit, dar iarăşi s-au tăiat!! Am vorbit şi cu gen. Militaru în această temă. Nu mi s-a permis să plec la minister. Toate acestea s-au făcut cu un scop. S-a gandit- eronat- că Securitatea era atat de îndoctrinată şi fanatică încat se va sacrifica, pană la ultimul om, pentru Ceauşescu. În al doilea rand, cei care au organizat diversiunile s-au temut că vor fi descoperiţi.

Cand am fost arestaţi, Militaru era în audienţă la ambasadorul URSS

Am fost arestat în 31 ianuarie, , cu locţiitorii şi cu şeful direcţiei de contrainformaţii militare- chemandu-ne la ora 14 la cabinetul ministrului- care era în audienţă la ambasadorul sovietic. Peste 15 minute am fost poftiţi în cabinet - doar Gelu Voican şi Vasile Ionel. A fost poftiti să raporteze gen. Vasile (contrainformaţii militare), apoi gen. Bucurescu Gianu (inf. Interne), apoi gen. Stamatoiu (contrainformaţii externe) şi pe rand puşi să plece. Am rămas eu, nu mi s-a urat an nou fericit , în hol nu era nimeni - l-am întalnit pe gen. Hortopan, un maior de al lui şi o grupă de soldaţi şi m-a invitat să predau arma. Nu am purtat niciodată armă asupra mea- atunci Hortopan a început să mă percheziţioneze, am fost luat între baionete, introdus în TAB, transportat la locul de deţinere. Nimeni nu mi-a spus nicio învinuire, doar pe 19 martie am primit mandatul de arestare. Pe gen. Militaru nu l-am văzut dar am văzut maşina cu steag a ambasadorului URSS în faţa ministerului şi cand am ieşit maşina era tot acolo. Ulterior am aflat că se anunţase la radio că am fost reţinuţi deja, cand noi mergeam spre minister.


Între 23 şi 28 seara am fost la CC în cameră cu Guşe, cu un TO şi un telefon mort. În noaptea de 24-25 a fost o discuţie aprigă cu Silviu Brucan care a venit să mă ameninţe că securitatea trage şi de ce nu depune armele. Am negat , discuţiile s-au purtat pånă dimineaţă. Chiar lucram la un plan cu gen. Hortopan pentru lichidarea focului din fostul Palat Regal –m-am gandit la o grupă antiteroristă.

Era exclus ca o forţă armată să sară în apărarea lui Ceauşescu

Cei de la Direcţia a V-a erau toţi blocaţi la garajul de pe Leonida. La intrarea în faţa Ministerului Apărării Naţionale rrau USLA-şii ăia decapitaţi, batjocoriţi, ţinuţi acolo în văzul lumii. Cand am ajuns la USLA i-am raportat gen Militaru că de ce să facem revistă de front la Ghencea 2. Am zis că revista de front s-a făcut la noi în unitate , dar n-a mai venit gen Militaru, si gen Hortopan.


În jurul M.A.p.,N era un vacarm infernal de împuşcături . Dar pe clădirea MAPN nu s-a văzut urmă de cartuş, dar clădirile din împrejur erau “praf”. În biroul ministrului , cu trei geamuri mari spre blocuri, stăteau lejer, nu se sinchiseau de împuşcături. Deci era un plan –probabil s-a anticipat, dar scenariul era pregătit. Accidentală a fost doar ieşirea în masă a populaţiei în stradă!
 
Era exclus ca o forţă ordonată, armată , să sară în apărarea lui Ceauşescu! Toţi au simţit-o ca o uşurare! Poate izolat, caţiva fanatici, dar nesemnificativi. Apoi a intervenit foarte slaba pregătire a corpului superior al armatei. (Este şi vina mea- contrainformaţiile militare lucrau, din păcate, cel mai prost-se ocupau de probleme minore). Comanda de la un moment dat s-a rupt: de la CC comanda Guşe , de la MAPN comanda Stănculescu (Stănculescu avea un comportament total contradictoriu). Apoi prezenţa lui Militaru a fost catastrofală, dădea ordine aberante. Jula dădea ordine aberante. Era o stare de confuzie generală. De aceea s-a întâmplat omorurile la M. Ap. N la Otopeni etc. Dar toate astea nu exclud existenţa unei acţiuni de diversiune organizată. Cred că o dovadă e şi acel "război electronic".
Cineva trebuia să proiecteze acele ţinte false în eter? Apoi, Marinon, cum a stat să se deschidă graniţa să vină cu ajutoare?
Apoi. de ce, încă din 15 dec. ambasadorii şi-au trimis famiile acasă?
Sau, ce-i cu acel Rombac trimis la Sibiu? - Probabil s-a trimis în apărărea lui Nicuşor?
Gen. Militaru nu era agreat de ceilalţi comandanţi. Pentru mine gen. Militaru a fost şi rămâne un om suspect în privinţa loialităţii faţă de ţară.Cornel Nisipeanu poate fi considerat un dizident autentic, am auzit că lucrează aici la Senat. Nu dacă găseam oricare din greşelile făcute de gen Militaru atunci, eram precis condamnat la pedeapsă capitală. Gen. Logofătu, care trebuia să fie succesorul meu este de aceeaşi formaţie şi format ca gen Militaru. A fost reprezentantul României la Tratatul de la Varşovia, apoi la Academie.

Ordinul vieţii mele a fost ca securitatea să nu se implice sub nici un motiv în luptele din stradă, să nu tragă!

SRI-ul dispune de mult mai puţine posibilităţi de care a dispus vechea securitate. Nu mai are, de exemplu, informaţiile externe, nu mai are o serie de “compartimente” tehnice - interceptările telefonice - reţea de agentură etc. Ordinul esenţial, de linie, l-am dat în 16 dec ca la Timişoara, Securitatea, orice s-ar întâmpla, să nu se tragă.Comandantul brigăzii din Timişoara mi-a raportat că şeful Inspectoratului de Miliţie Judeţean îi mai cere trupe. I-am aprobat generalului Bunoaica, dar cu condiţia să nu le dea armament! Dispoziţia asta s-ă menţinut până în 18 dec, când gen Nuţă a dat ordin să fie înarmaţi - el nu mi-a raportat pt. că era reprezentantul MJ acolo.


Al doilea ordin - ordinul vieţii mele - când am venit de la conferinţa CPEx şi teleconferinţă, când Ceauşescu a dat ordin expres să se tragă, m-am dus la minister, am mulţumit trupelor şi am dat ordin generalilor Ghiţă şi Macri ca securitatea să nu se implice sub nici un motiv în luptele din stradă, să nu tragă! Ordinul s-a menţinut până în 22 dec. Justificarea ordinului era că în conformitate cu Ordinul 2600 numai ministrul MI putea da ordin de deschidere a focului! Apoi, eu ştiam de ce au ieşit oameni în stradă la Timişoara.

Părerea mea e că Ceauşescu nu mai era cel vechi. În ultima săptămână a emis nişte acte în mod inexplicabil. Avea o memorie uluitoare, era perspicace, dar în ultimele luni măsurile luate de el erau aberante: de exemplu, la congres jumătate din CPEx trebuiau schimbaţi! La fel (...) 16 - el ştia precis că cei care au ieşit nu sunt huligani...
 
Altă greşeală: plecarea în Iran. Apoi, influenţa negativă a consoartei sale. Eu îi dădeam zilnic buletine de informare - cele scrise de mână pe care i le dădeam! L-am informat despre tot ce se întâmplă în jur! Eu vedeam că România nu poate ocoli celelalte ţări socialiste. Zona cea mai sensibilă era în Transilvania.Din ce s-a vorbit la Moscova am luat cunoştinţă indirect, prin informaţiile externe.


Cand am văzut că Ceauşescu rămane în urma istoriei, m-am rupt de el

Apoi, alt ordin am dat în 22 dimineaţa, că dacă se forţează cordonul (ce înconjura piaţa CC) să nu se facă opoziţie! Ordinul l-am dat lui Bucurescu, col. Ardeleanu, (adjunctul lui Neagoe şeful Direcţiei a V-a, care asigura paza şi protecţia dictatorilor., pentru că pe Neagoe nu l-am găsit), Ghiţă. Acest ordin a ajuns şi la cei care apărau televiziunea, radioul. Ceauşescu, venind de pe balcon când a fost huiduit şi s-au aruncat cu pietre nu a mai intrat în birou ci s-a îndreptat direct la lift.
 
I-am fost fidel şi lui Ceauşescu, i-am pregătit nenumărate vizite în străinătate, dar, văzând că rămâne în urma istoriei (era o perioadă când era în faţă istoriei!), m-am rupt de el. Nu accepta să se sfătuiască cu cineva şi mai ales, nu accepta nicio critică!Citind în "Ultimul Cuvânt" o listă cu documente, rând pe rând mi-am amintit de ele. De exemplu am raportat şi problema minerilor din Gorj.

Era suspicios faţă de securitate, mai ales de la trădarea lui Pacepa. În schimb avea mare încredere în armată! De exemplu, Dinamo a câştigat pe teren, dar cupa s-a dat în cabina Stelei.

Am stat cu Milea în seara de 22 circa 2 ore, a plâns mai tot timpul, s-a destabilizat moral şi psihic după ce a revenit din Piaţa Universităţii! Am discutat că greu vom fi schimbaţi, mi-a spus şi că Stănculescu a fost chemat de la Timişoara să-i ia locul.
"În după-amiaza zilei de 21 decembrie a fost o şedinţă a Comitetului Politic Executiv restrâns şi s-a fixat un comandament pentru Capitală, şef fiind numit ministrul Apărării, şi au fost numiţi şi ministrul de Interne, şeful Securităţii, şeful comandamentului gărzilor patriotice. Eu nu am fost prezent la acea şedinţă, nici în sediu nu am venit decât după ce am fost sunat de gen. Milea, iar Postelnicu mi-a dat ordin să vin. Milea mi-a spus că sunt probleme cu comunicaţiile, întrucât el făcuse aici un stat major şi nu avea suficiente telefoane TO şi S care erau în răspunderea noastră. Am venit, s-au instalat telefoanele, se lucra la hărţile cu dispozitivele care fu¬se¬se¬ră ocupate de armată şi seara pe la 9, după ce au plecat ei, am plecat şi eu.


Cu el am stat la capătul Străzii Oneşti, în faţa fostului UNCAP, Postelnicu a chemat Pompierii şi Miliţia că la Intercontinental era un dispozitiv alcătuit dintr-o formaţie a FOI (Formaţiunea de Operaţii Intervenţii din subofiţeri), pe care îl utilizau în aceste acţiuni de stradă, stabilirea ordinii, deci aceasta era în contact cu populaţia, după care erau unul-două batalioane ale armatei, apoi blindate TAB, tancuri şi apoi formaţiuni de pompieri cu tulumbe.


După aceea, ştiu că Postelnicu a fost chemat la Cabinetul 1, că se întâmpla ceva la magazinul Unirea, unde fusese un început de incendiu. Am plecat de acolo şi am venit în faţa sediului, am vorbit cu adjunctul comandantului Academiei Militare, care era cu o formaţiune masivă, elevi de la Academie, apoi am intrat în biroul gen. Neagoe, unde am rămas până a venit gen. Milea, care era deprimat, m-a luat în braţe, că unde am fost, că voia să-mi ceară sfatul. Era ora 11-12 şi se trăgea.

 
- Când se trăgea, comandantul tuturor forţelor care erau acolo era gen. Milea, care fusese numit în după-amiaza zilei de 21 de¬cem¬brie. La şedinţa respectivă nu am fost chemat.


Era masiv din direcţia trupelor, a milita¬rilor, mai exact, şi era un foc de avertisment, ploaia de cartuşe mergea pe semiverticală. N-am văzut să se tragă din afara zonei către interior. Dispozitivul avea cam 1/2 km. Eu am văzut dispozitivul de represiune, dar nu am văzut partea cealaltă, unde erau masaţi re¬voluţionarii civili, de la Universitate până la Intercontinental, adică zona de interferenţă între cele două formaţii, zona de front era paralelă cu Str. Batiştei - 13 Decembrie. Am venit înapoi în biroul gen. Neagoe, care era la parter, ţinea locul la comanda Direcţiei Securitate Generală, era normal să vin aici, trebuia să ştiu ce se întâmplă în ţară. Atunci am aflat ce s-a întâmplat la Reşiţa, Cugir, unde au fost lucruri groaznice.


- "Dupa ce s-a întors gen. Milea, am urcat împreună la etajul I, unde era statul major, vizavi de biroul lui Ceauşescu. Era foarte afectat, am ieşit pe culoar pe fotolii şi a început să plângă şi spunea că nu crede că sănătatea îi va mai îngădui, să spun soţiei şi fetelor ce s-a întâmplat, că nu a fost pregătit să întâmpine aşa ceva. Atunci i-am spus că nu putem lăsa lucrurile aşa, că de fapt forţa este în mâna lui şi a mea. Eu stăpâneam lucrurile în sediu, iar el afară, dar el era foarte afectat. Era posibil să se evite vărsarea de sânge, Ceauşescu a rămas în sediu, ea a vrut să plece, dar nu a plecat. A doua zi dimineaţă s-a convocat urgent o şedinţă.

În acea seară i-am propus lui Milea să-l arestăm pe Ceauşescu! Redau încă o dată: că de ceea ce se întâmplă azi în ţară, ca să se pună capăt, numai dânsul şi cu mine suntem în stare să rezolvăm problema. Dvs. aveţi forţa de afară, iar eu în interior. Mi-a spus clar: dragul meu, nu pot, nu mai sunt în stare. Puteţi pune bază pe ce spun sau nu, nu am cum să probez."

(Iulian Vlad, fostul şef al Departamentului Securităţii Statului, 24 februarie 1994, Comisa senatorială pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989)


Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul
Adevărul care zbârlește părul
« Răspunde #6 : Aprilie 03, 2014, 18:00:21 »

Un alt martor important al evenimentelor din decembrie 1989, care nu a ieşit, pană azi, cu nicio declaraţie publică despre ceea ce s-a întamplat atunci, este adjunctul fostului şef al Departamentului Securităţii Statului, generalul Bucurescu Gianu. Născut în 1934, el a fost încadrat în Securitate în 1954 şi din ianuarie 1956 pana la 1 ianuarie 1985 a lucrat pe linia pregătirii cadrelor, în Direcţia de învăţămånt a MI şi a Securităţii Statului.


La 1 decembrie 1985 a fost numit şef al Securităţii Municipiului Bucureşti, funcţie ocupată pană în martie 1989, cand a a fost numit adjunct al şefului Departamentului Securităţii Statului (pentru munca de informare din interne). La 31 dececembrie ’89, la ordinul generalului kgb-ist Nicolae Militaru, el a fost arestat alături de şeful său direct, general-colonelul Iulian Vlad, de Aristotel Stamatoiu, şeful Centrului de Informaţii Externe, şi de generalul Vasile, şeful Direcţiei a IV-a Contrainformaţii Militare. N-a fost condamnat. Declaraţia sa, dată pe 9 februarie 1994, în faţa comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, apare astăzi pentru prima oară, Bucurescu Gianu fiind extrem de discret cu privire la implicarea lui în evenimentele de atunci, mai ales că are destule de spus. Spre exemplu, el a fost cel care s-a ocupat de aplicarea planului “Orient”, care constituia ansamblul de măsuri amănunţite cu privire la asigurarea securităţii şefului statului pe timpul evenimentelor interne şi externe la care participa acesta în decembrie 1989, începand cu vizita de la Moscova din 4 decembrie şi terminand cu vizita şi întoarcerea preşedintelui Ceauşescu în/din Iran (18- 20 decembrie). Asta înseamnă că el a fost cel care a decis ca aeronava cu care Nicolae Ceauşescu a plecat în Iran să fie însoţită pentru prima oară de cand Ceauşescu devenise preşedinte, aşa cum a dezvăluit secretarul personal al lui Ceauşescu, Mihai Harjeu, de două avioane de vanătoare. Tot Bucurescu Gianu a fost cel care s-a ocupat de securitatea mitigului din Piaţa Palatului, din 21 decembrie 1989, miting organizat la sugestia fostului primar al Capitalei, Barbu Petrescu. Adjunctul generalului Iulian Vlad descrie şi ordinele directe primite atunci de la Iulian Vlad, dar confirmă şi fapttul că Laszlo Tokes era plătit de serviciile maghiare de spionaj.

“Evenimentele din decembrie 1989 au fost previzibile, noi le aşteptam, din moment ce în celelalte ţări socialiste, inclusiv URSS se petrecea ce se petrecea.
Din exterior veneau informaţii, la radio-televiziunea ungară, măsuri împotriva romanilor. Era clar că în localităţi din jurul graniţei era un lagăr pentru refugiaţi romani de unde erau retrimişi ilegal peste graniţă indivizi romani pregătiţi. Au şi fost prinşi la Satu Mare şi Timişoara asemenea indivizi cu misiunea de a lua legătura cu cei din interior. Gen. Nicolicioiu şi Centrul de Informaţii Externe pot da lămuriri suplimentare. Din exterior veneau informări despre situaţia materială proastă şi nemulţumirile, starea de spirit explozivă şi din interprinderi, lipsa de pe piaţă a alimentelor, salarii plătite cu întårziere etc. Eu nu am avut reţineri să dau aceste informaţii şi sigur gen. Vlad îl informa pe Ceauşescu. Se spunea că cei răspunzători de domeniul economic, ex Emil Bobu, căutau să stopeze anumite informaţii.

Tokes a semnat chitanţe că a primit bani pentru spionaj

În legătură cu Timişoara ştiu că îl aveam în atenţie pe pastorul Laszlo Tokes ştiind că este în servicii străine. Au fost prinşi la graniţă cetăţeni cu chitanţe semnate de Tokes. S-a prezentat, în septembrie, cazul lui Ceauşescu, el a spus că nu e cazul să se ia măsuri, a rămas în atenţie pe linie informativă. De caz s-au ocupat, concret, cei de la culte. Apoi în zilele premergătoare zilei de 17 decembrie, şeful securităţii din Timişoara m-a informat în legătură cu zarva creată prin masura luată de cultul său de a-l muta din parohie, nemulţumirea enoriaşilor.
 
În 16 decembrie 89 am fost chemat la cabinetul gen. Vlad unde era convocat şi gen. Macri şi alţi ofiţeri superiori şi am fost informat că la Timişoara au apărut lucruri curioase: demonstraţii, spargeri de geamuri. S-a luat măsura să plece acolo gen. Macri Emil (poza la stanga), col. Teodorescu şi încă un ofiţer de la Informaţii Interne. Teodorescu de la Informaţii Externe a fost trimis pentru că se semnalau deplasări ale unor diplomaţi în zonă, prezenţa unor turişti, în special URSS, grupuri de turişti cu maşini Lada etc. Delegaţia a plecat cu sarcina clară de a sprijini securitatea locală în culegerea de informaţii dar să nu se angajeze în acţiunile de stradă. Despre trupele de securitate care nu lucrau cu organele de informare nu ştiu amănunte. Şeful securităţii din judeţe avea doar munca informativă. Macri raporta informaţiile generalului Vlad. La Vlad s-au concentrat informaţiile, nu se mai raporta prin noi, adjuncţii, lui Vlad.

Generalul Vlad a spus că a fost destituit de Ceauşescu pentru că n-a înarmat trupele de securitate

În 17 decembrie 89, duminică, gen. Vlad a fost chemat cu Postelnicu la Ceauşescu. Ne-am adunat şi noi să vizionăm cuvantarea lui Ceauşescu la TV- după amiază. Vlad la revenire era schimbat, bulversat, a cerut ordinul 2600, s-a uitat la el apoi l-a restituit secretarului. După vizionare ne-a chemat pe mine şi Alexe în birou, unde ne-a spus că la Timişoara evenimentele au evoluat negativ, că Ceauşescu i-a reproşat că de ce trupele de Securitate nu au fost înarmate, cum se ordonase, şi că Ceauşescu l-a destituit din funcţie. Nu ne-a precizat dacă cineva a fost numit în locul lui, deci consideram că este pe mai departe şeful Securităţii, nu ne-am pus problema că acum Vlad nu mai poate da ordine. A spus Vlad să se continue munca informativă, dar să nu se angajeze securitatea în acţiunile de stradă.
Pană în 20 decembrie 89 informaţiile erau că starea de spirit explozivă se generalizase pe ţară pentru că s-au răspandit ştirile despre ce s-a întamplat la Timişoara.

Am fost desemnat să mă ocup de securitatea mitingului din 21 decembrie

În seara zilei de 20 dec 89 au fost informaţii că pe 21 decembrie se va organiza un miting pentru dezaprobarea populară a ceea ce s-a petrecut la Timişoara. Am fost chemat laVlad şi mi-a spus să mă ocup eu de organizarea măsurilor de securitate pentru miting (pentru că Nuţă era la Timişoara) şi pentru că eu răspundeam de planul “Orient”, plan ce a început de la începutul lunii decembrie şi a ţinut pană la întoarcerea lui Ceauşescu din Iran (20 dec). Ordinul 2600 era un ordin de principiu cu privire la situaţiile deosebite în planul “Orient” era pentru o acţiune concretă - se făceau asemenea planuri pentru şedinţele mari, deplasări, congrese, M.A.N.-uri etc. Aici erau trecute aigurarea măsurilor pe trasee, la aeroport măsuri de organizare cu publicul ce era acolo. Se prevedeau trupe de la MI – circulaţie, pompieri – supraveghetori pe traseu etc. ( Tinerii civili amestecaţi în public erau de la Direcţia a V-a). Comandamentul “Orient” şi-a încetat activitatea la întoarcerea lui Ceauşescu din Iran.
Primind sarcina pentru asigurarea mitingului n-a mai fost timp pentru vreun plan şi atunci am dat ordin să se ia măsurile obişnuite în asemenea situaţii. Nu s-a făcut plan special pentru miting, dar am ordonat: miliţa “astupă” străzile din jur cu subofiţeri; direcţia a V-a asigură înălţimele din jur (Neagoe), col. Botofei de la Capitală era cu asigurarea traseelor; pompierii au venit cu două maşini; USLA cu echipajul- stăteau la parcarea de la restaurantul Cina ( un echipaj era cåţi încăpeau într-o maşină: 4-5 oameni- col Bleorţ poate specifica).

Curios, n-am fost solicitat de şefii mei să raportez de ce s-a “spart” mitingul din 21 decembrie

În clipa cånd mitingul s-a spart- eram în faţa balconului- am recepţionat ţipete, un vuiet ce mi s-a părut că vine de la megafon- vuiet ca la cutremur- şi un val de împingeri în faţă dinspre palat. Valul s-a retras apoi. Am auzit un zgomot dar am crezut că s-a desprins un megafon şi-a căzut. Ulterior am auzit că s-a aruncat o petardă. Dar anterior apăruseră ţipetele de femei şi busculada aceea. Apoi lumea s-a dispersat, dispoziţiile de la capăt s-au pulverizat, materialele de propagandă au rămas pe jos , călcate în picioare, efectivele erau adunate la Athenee Palace- le-am trimis la unitate. Terminandu-se mitingul, misiunea mea s-a terminat, n-am mai fost implicat în nimic. Mi s-a spus că femeile au ţipat pentru că au fost înţepate. Sus pe clădirea Consiliului De Stat erau oamenii Direcţiei a V-a. La etajul I- la bibliotecă într-o sală era o echipă tehnică de comunicaţii - prin ei comunicam între noi, centrala şi liniile telefonice. Direcţia a V-a avea sediul în clădirea de alături. Am plecat şi eu sus la legăturile telefonice –nu am primit nicio informaţie concretă. Am coboråt, Postelnicu m-a întrebat “ce s-a întamplat?” – că trebuie să raporteze. Am întrebat şi eu dar nimeni nu mi-a raportat ceva deosebit, mai mult decat ceea ce am perceput şi eu personal.
Curios, n-am fost solicitat de şefii mei să raportez. Ulterior am auzit că Ceauşescu m-a destituit după ce au aflat că eu răspundeam de organizare mitingului- dar nu sunt sigur. Am plecat la hotel Bucureşti, restaurantul Grădiniţa, Piaţa Romană, să văd ce se întåmplă pentru a putea raporta dacă voi fi întrebat.
Nu am fost implicat în măsurile luate pentru reprimarea demonstranţilor. Împuşcături am auzit la Sala Dalles, cand s-au tras focuri de avertisment în sus, era pe la 18.30. Aveam o stare sufletească proastă pentru ceea ce s-a întamplat la miting. La hotel Bucureşti erau trupe de miliţieni. M-am dus la biroul gen Neagoe – Dir aV-a- apoi m-am dus la Piaţa Romană unde era un dispozitiv condus de Suceavă. Erau troleibuse oprite şi tineri care strigau lozinci anticeauşiste.

Iulian Vlad, 21 decembrie: aici nu vă băgaţi!

Am revenit la Direcţia a V-a-, a apărut generalul Vlad, între timp străzile s-au umplut cu armată, TAB-uri etc. Am plecat cu Vlad şi alţi ofiţeri la sediul unde acuma e PNL-ul, cand începea să se întunece. A venit la “forţe”, de cateva ori, gen Milea, gen Hortopan şi acţiunea era coodonată de Amăriucăi (ulterior i-am auzit numele, nu-l cunoşteam)- erau soldaţi şi am aflat ulterior ca erau şi elevi de la Băneasa- l-am văzut şi pe Andruţă. Erau Postelnicu, Dincă , Lică Bărbulescu (care a murit) de la partid. Pe la 18 au fost trase cartuşe, trăgeau în sus, multe. M-am întors la sediu- l-am văzut pe acolo şi pe gen. Neagoe. Am fost chemat de Postelnicu şi cu Bărbulescu şi ne-a spus să plecăm la comitetul municipal de partid să organizăm apărarea acestui sediu. Erau deja acolo trupe şi am plecat. Nu ştiu dacă Neagoe a primit ordin să aducă ostatici. Vlad mi-a spus atat “aici nu vă băgaţi”.

22 decembrie, sediul CC al fostului PCR: dacă presiunea creşte, daţi drumul în sediu!

Am revenit la sediul CC în biroul lui Neagoe şi am înnoptat acolo. Pe la ora 1 noaptea a apărut Vlad, apoi a plecat la Dir aV-a. Dimineaţa, la intrarea A era Vlad, col Ardeleanu, Bleorţ (de la USLA), Neagoe cu paza de la CC, col Lăzărescu, col Pavelescu de la trupe. La Oneşti- pe capul străzii era deja un dispozitiv creat. Am discutat despre ce-i de făcut dacă dispozitivul nu va rezista. Vlad a spus: “să nu se riposteze”. Organele de securitate nu au fost angajate în acţiuni care să împiedice derularea evenimentelor, salvarea sau reinstaurea lui Ceauşescu. Securitatea nu s-a lăsat angajată în acţiuni. Rol însemnat a avut gen. Vlad, era deştept, ştia că nu poate împiedica ce s-a întamplat peste tot în alte ţări, noi nu eram Securitatea lui Ceauşescu, ci securitatea Statului Romån. Vlad a spus: “dacă presiunea creşte, daţi drumul în sediu”. Acest ordin a fost repetat şi cand a fugit Ceauşescu.
După ce a intrat lumea în sediu, eu am ieşit prin spate şi ne-am dus la o unitate de-a noastră. La plecare m-am întalnit cu col. Lăzărescu care mi-a spus să ma duc la generalul Vlad în “camera generalilor” –dar n-am găsit camera şi atunci am plecat la acel sediu, la gen. Ţencu ( şeful tehnico-operativ). Ţencu mi-a spus despre ordinul să întrerupem interceptarea convorbirilor telefonice şi corespondenţei. Tot el mi-a spus că are un om între manifestanţi. Generalul Vlad m-a sunat şi mi-a spus să mă duc la sediul ministerului şi să stau acolo şi să ţin legătura cu el. La sediul ministerului era de un grup de revoluţionari condus de un inginer, mai era col Hăsmaş, m-am dus la dispeceratul ministerului. Acel inginer revoluţionar ţinea legătura cu Dumitru Mazilu.
M-a sunat Vlad, mi-a spus să fac un text, să iau legătura cu toate judeţele pentru că el n-a reuşit. Am făcut un text- o notă telefonică împreună cu acel inginer şi col Hăsmaş, cu următorul conţinut:

1 Din acest moment Securitatea intră în subordinea Ministerului Apărării Naţionale, la fel şi Miliţia;
2 Conducătorii MI şi securităţii să ia legătură cu noile conduceri formate şi să se pună la dispoziţia acestora;
3 Să nu se acţioneze în nicio formă împotriva noilor autorităţi şi revoluţionarilor;
4 Să se asigure sediile pentru a nu se distruge documente;
5 Să se aştepte noi ordine.

Am vorbit pană dimineaţa cu aproape toate judeţele. Doar la Covasna şi Constanţa nu am găsit pe nimeni. N-am plecat de la minister pană ce am fost arestat.

Operaţiunea de anihilare a Securităţii a fost condusă de Militaru

Aparatul de securitate nu s-a dizolvat, dar n-a fost lăsat să-şi îndeplinească sarcinile. Cadrele noastre nu puteau ieşi din sedii, nu erau lăsate nici de armată nici de revoluţionari. La fel în foarte multe judeţe cadrele noastre au fost arestate la sedii- la telefon din multe judeţe mi-au răspuns militari. Cadrele noastre, dimineaţa, cum veneau la sedii erau reţinute. Noi am făcut o situaţie clară despre fiecare cadru, cu ce a făcut, pentru că era ideea că Securitatea trage. Ni s-au tăiat legăturile telefonice-eram complet izolaţi -cam din 23 decembrie. Apoi în 26 sau 27 am fost convocaţi cu totii la gen. Militaru – după aceea şedinţă. Pe 28 decembrie gen Vlad a fost lăsat să vină la sediu. A venit, l-am informat despre ce am făcut pană atunci, de prin 24-25 dec. deja noi făceam note informative pentru gen Militaru, dar şi anterior încă din 22 dec. seara, am dat informaţii lui Mazilu. E adevărat că multe erau dezinformări – exemplu cu grupul de elicoptere, că e luptă aeriană la Craiova, că e atentat la uzina de apă grea Turnu Severin… Dar în 23 s-au întrerupt legăturile. Apoi, după şedinţa cu gen Militaru, au refăcut dispeceratul- culegeam informaţiile.
Aveam un serviciu D la MI – dezinformare - de la 10-15 cadre care lucrau la materiale de dezinformare destinat în special exteriorului. Colonelul Stamatoiu ştie mai multe.
Am făcut un plan de muncă- plan pe care gen Vlad voia să-l prezinte gen. Militaru. Dar în ziua de 31 dec. am fost chemaţi la gen Militaru, am intrat în Cabinet, era gen Ionel şi Gelu Voican Voiculescu, i-am informat, dar la ieşire gen Hortopan, care reţinea, ne-a urcat într-un TAB şi ne-a dus pe Olteniţa. Anterior am primit ordin să concentrăm pe toţi cei de la Dir. a V-a într-un singur loc. A venit acolo gen Vlad şi Montanu – au ţinut un discurs, cred că era pe 26 dec.

Pe Mazilu îl cunosc de prin 1950. Este şi dotat dar are şi dereglări psihice. Soţia s-a sinucis într-un accident mortal de circulaţie. Mazilu s-a descurcat pånă la efectuarea de lucrări de doctorat pentru alţii. Era susţinut de Răduică, Stoica, Stănescu, Bobu şi era apropiat de Doicaru şi Pacepa. Iulian Vlad nu ţinea indivizi de teapa lui în jurul său.

Cred că din interior să făceau planuri să lupte armata cu securitatea. S-a tras şi cu armament care nu există în dotarea armatei noastre sau a securităţii.

Dezinformările prin informaţii s-au practicat inclusiv prin televizor. Se puteau da telefoane de la ambasade. Astfel şi eu am primit un telefon, de la cineva cu o voce cu accent rusesc, că vrea să mă întålnească.
Cine a deschis graniţele?
Sergiu Nicolaescu răspunde: Vă spun eu: gen. Militaru.
Noi de ce am fost arestaţi tocmai cand trebuia să ne ocupăm de terorişti?! Pentru că s-a urmărit anihilarea securităţii- arestarea capilor şi oamenii au stat şi au primit salariu- atat. Trecerea Securităţii la armată poate fi o măsură de protecţie- dar ea era mai mult o măsură de anihilare”.

(General Bucurescu Gianu, fost adjunct al şefului Departamentului Securităţii Statului, Comisia senatorială pentru cercetarea evenimetelor din decembrie 1989, 9 februarie 1994)

Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
 • kostas
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7260
 • Vezi Profilul
Răspuns: Adevărul care zbârlește părul
« Răspunde #7 : Aprilie 03, 2014, 21:10:48 »

multi oameni care au fost implicat in evenimentele din dec.89 ar avea cate ceva de spus dar tac din diverse motive,teama,lehamite,dezinteres etc.Oare va veni vre-odata vremea cand toate aceste motive nu-si vor mai spune cuvantul?
Memorat
 • Tinel
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 529
 • Vezi Profilul
Răspuns: Adevărul care zbârlește părul
« Răspunde #8 : Aprilie 04, 2014, 15:35:27 »

      Nae  .... buna treaba, pacat ca ai inceput cu sfarsitul, dar pentru asta suntem uniti in lupta .... sa ne ajutam . In acest sens o sa postez inceputul epistolelor.

De fapt domnul Valer Marian mai făcuse o încercare de a scoate pe piaţă subiectul, prin Aprilie 2013 când a fost împiedicat de oamenii de pază la Congresul PSD să voteze. 
Şi mai avusese o partidă cu domnul Sirbu, socrul lui Ponta.


Preasfinţia voastră politică,
        Timp de patru ani v-am purtat respect şi am manifestat loialitate faţă de dumneavoastră, dar în ultimele luni am observat, atât eu cât şi alţi colegi din Senat şi din PSD, o mutaţie comportamentala si implicit caracterială, bruscă şi urâtă. Am vazut că şi dvs. o susţineţi pe Laura Codruţa Kovesi fostul procuror general al României, pentru funcţia de procuror şef al DNA. Am vazut că aţi încercat să puneţi beţe în roate constituirii unei comisii speciale de anchetă privind interceptările telefonice ale magistratului Corneliu Bârsan, judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Am constatat (pe pielea mea) că marţi, 16 aprilie 2013, aţi încercat, cu concursul purtătorului de cuvânt al grupului senatorial al PSD şi al unui vicepreşedinte PSD al Senatului, să mă obstrucţionaţi să prezint declaraţia politica intitulată „Procurorul şef Morar, sluga preaplecată şi avocatul principal al preşedintelui Basescu”. Aţi încercat cu câtva timp în urmă să mă convingeţi aluziv să nu-l mai critic pe generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, motivând că acesta ar fi trecut de partea noastră.
         În şedinţa de plen a Senatului din 8 aprilie 2013, a fost votată hotărârea de constituire a comisiei de anchetă în cazul Bârsan, în pofida opoziţiei celor care aveau SRI-ul în suflet sau în spate. Cu ocazia respectivă, preşedintele Senatului a solicitat tuturor liderilor de grup să nominalizeze membri propuşi în această comisie. Întrucât nu eraţi prezent în sală, au făcut nominalizările celorlalte grupuri politice, timp în care doi vicelideri ai grupului PSD, senatorii Alexandru Cordoş şi Florin Constantinescu, s-au consultat cu colegii prezenţi şi au întocmit o listă cu propunerile PSD, pe care m-au înscris primul. După câteva minute aţi apărut în sala de plen, unde v-a fost prezentată lista, şi aţi prezentat propunerile PSD. Subsemnatul nu am fost nominalizat , iar ulterior cei doi vicelideri mi-au spus că le pare rău că am fost tăiat de pe listă. Cu câteva săptămâni înainte mi-aţi spus dvs. că vă pare rău că, deşi m-aţi propus membru în Comisia parlamentară pentru revizuirea Constituţiei, preşedintele Victor Ponta nu a spus nici DA nici BA, iar ulterior a apărut un alt nume în locul meu (fost strungar la bază, absolvent întârziat, la fără frecvenţă, al unei facultăţi obscure de drept).
       Sunt membru al Ligii luptătorilor din decembrie 1989 (fără certificat) şi atunci am luptat, inclusiv cu arma în mână, pentru eliminarea unui clan odios şi a unei camarile nătânge şi inculte, parvenite şi pupincuriste. Atunci mi-am jurat că nu o să mai accept niciodată în viaţa mea vreo tendinţă dictatorială sau autoritaristă, în care promovarea politică sau profesională să se facă pe bază de clan, soţie, socrie, năşie, veresie, linguşeală, fanariotism, clientelism ş.a. Mi-am jurat că nu o să mai accept un regim personal şi cu atât mai puţin unul familial, cum a fost dictatura lui Ceauşescu.
       Astăzi constat cu tristeţe că de mai an, după victoriile electorale din 2012, aproape toate hotărârile importante pentru PSD nu se mai iau în forurile conducătoare ale PSD, respectiv în Biroul Permanent Naţional, în Comitetul Executiv Naţional sau în Consiliul Naţional, cum se întâmpla în perioada foştilor lideri Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Mircea Geoană, şi cum se întâmplă la celelalte partide parlamentare democrate si consacrate (PNL, PDL, UDMR).
        La fel, nu se mai discută şi nu mai iau hotărâri în grupurile parlamentare ale PSD. Hotărârile cele mai importante, inclusiv ungerea de miniştri sau de şefi de agenţii, sunt luate de preşedintele premier Victor Ponta cu socrul senator Ilie Sârbu, cu soţia europarlamentar Daciana Ponta şi cu naşul director George Maior de la SRI. Acestea se iau de regulă la masa vegetală de duminică de la vila dvs. din Bucureşti sau din casa dvs. de vacanţă de la Breaza. La unele hotărâri sunt consultaţi şi amicii juni turciţi Robert Negoiţă, Nicolae Bănicioiu, Cristian Rizea şi Dan Şova (pe care i-aţi etichetat, într-o discuţie în grup, „puţoii ăia de la Rin Grand Hotel , care-l fac pe Victor să piardă zile şi nopţi, făcând legi, constituţii şi guverne, cu sticla de whisky într-o mână şi cu trabucul în cealaltă, în timp ce Victor nu bea, fiind vegetarian) sau consilierii personali Ovidiu Miculescu şi Vlad Stoica. Restul partidului nu mai contează. Sau nu mai există. Totuşi PSD nu se reduce numai la şi nu se traduce Ponta, Sârbu, Daciana.
Pe de altă parte, majoritatea liderilor şi membrilor PSD nu va accepta proiectul de cumetrie personală şi transatlantică ca naşul Maior să devină în curând nr. 2 în partid şi potenţial candidat pentru funcţia de preşedinte al României ori pentru cea de premier.
       Nu sunt supărat pe dvs. pentru că în al doilea mandat nu mi-aţi dat nicio funcţie în grupul senatorial al PSD sau în comisiile parlamentare. Pentru că aşa, cum mi-aţi spus şi dumneavoastră, nu v-am cerut niciodată vreo funcţie. Nu sunt supărat nici pentru că am pierdut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii, autoturismul şi biroul din dotare. Pentru că, orişicum, nu m-am prea folosit de ele. Nu sunt supărat nici pentru că ginerele dumneavoastră m-a tăiat de pe lista propunerilor pentru Comisia pentru revizuirea Constituţiei, întrucât o să am posibilitatea să-mi spun cuvântul în plenul Senatului (unde nu mă puteţi tăia şi de la microfon). Nu sunt supărat pentru că dvs. m-aţi tăiat de pe lista de propuneri pentru Comisia specială de anchetă în cazul Bârsan, întrucât o să pot colabora cu aceasta ca voluntar (mai ales că mi-au fost desconspirate recent două cârtiţe dragi SRI şi SIE de la grefa CEDO). Nu sunt supărat nici pentru că, la Conferinţa Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, a trebuit să renunţ la funcţia de preşedinte al acesteia, deşi toate cele 65 de organizaţii locale ale PSD au adoptat rezoluţii privind susţinerea candidaturii mele pentru un nou mandat, iar în plenul conferinţei, la propunerea primarilor social-democraţi, mi s-a acordat un vot unanim de încredere. Mi-am zis în sinea mea ardeleană că probabil aceasta este recompensa sau compensaţia pe care mi-o acordă conducerea superioară a partidului pentru că în nefasta perioadă 2010
– 2012, când foarte puţini din PSD îndrăzneau să crâcnească, am luptat cu armele parlamentare (declaraţii politice, interpelări, întrebări) cu preşedintele bandit Traian Băsescu şi cu camarila sa din serviciile secrete (şefii SRI, SPP, STS, DGIPI), DNA (procurorul şef Daniel Morar), Parchetul General (procurorul general Laura Codruţa Kovesi), ANI (Cătălin Macovei şi Horia Georgescu), Ministerul Administraţiei si Internelor (ministrul Traian Igaş), ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului (Elena Udrea). Sau, m-am gândit că poate aceasta este recompensa sau compensaţia pentru faptul că, sub conducerea mea, Organizaţia Judeţeana Satu Mare a PSD a reuşit cele mai bune rezultate din istoria sa, la alegerile locale din iunie 2012, cand USL a obţinut funcţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean şi de primar al municipiului Satu Mare, precum si cel mai mare număr de primari, consilieri locali şi consilieri judeţeni, după monopolizarea timp de 12 ani a conducerii administraţiei locale de către UDMR (care s-a bazat pe electoratul maghiar, cu o pondere de 38-40% din cadrul populaţiei judeţului). Am sesizat însă cu tristeţe că preferaţi liderii judeţeni care vă toarnă în pahar şi în buzunar, cum este cazul unora din Sud sau din Banat.
       M-am supărat şi revoltat însă în sinea mea când, înainte de alegerile parlamentare, mi-aţi spus că generalul Florian Coldea, primul –adjunct al directorului SRI, a trecut de partea noastră, dându-mi de înţeles că n-ar trebui să-l mai atac prin declaraţii sau interpelări. M-am supărat şi revoltat, la fel, când recent aţi perorat pe un post de televiziune că fostul procuror general Laura Codruţa Kovesi este cea mai bună variantă pentru funcţia de procuror şef al DNA. M-am supărat şi m-am revoltat când am aflat că aţi afirmat în anturajul dvs. că fostul preşedinte social-democrat Ion Iliescu trebuie ţinut la distanţă, iar fostul lider Adrian Năstase trebuie ţinut în închisoare cel puţin până după Congresul PSD (programat în data de 19-20 aprilie 2013).
        M-am supărat şi m-am revoltat în urmă cu câteva saptamâni, când m-ați întrebat, cam scortos, ce căuta jurnalistul Ovidiu Ohanesian în sala de şedințe a Grupului senatorial al PSD, de parcă sala ar fi fost mosia dvs, iar Ohanesian ar fi fost un proscris şi primul consilier parlamentar care a trecut pe acolo.V-am răspuns că l-am angajat de aproape trei ani consilier la cabinetul meu senatorial şi că venise să îşi reînnoiasca legitimația, însă ați răbufnit că, în urmă cu 5-6 ani, jurnalistul Ohanesian ar fi publicat o ştire în care sustinea că Victor Ponta ar fi fost racolat de un serviciu secret, respectiv de SIE.
       Cel mai mult m-a supărat şi revoltat însă faptul că, deşi a trecut aproape un an de la preluarea guvernării de către USL, anturajul dvs. nu a acordat prioritate sau preeminență problemelor importante ale ţării şi nevoilor vitale ale oamenilor (simpli, de afaceri, de cultură ş.a.). În locul vânării principalilor vinovaţi de dezastrul ţării şi de umilirea şi sărăcirea românilor, şi in detrimentul soluţionării problemelor economice şi sociale, aţi acordat prioritate şi preeminenţă goanei după sinecuri şi grijii personale şi instituţionale pentru umplerea propriului portofel. Şi codrul (alias directorul general Romsilva, Adrian Crăciunescu) şi asfaltul (alias ex-ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi) şi energia (alias ministrul Constantin Niţă) şi unele judeţe (Giurgiu, Timiş, s.a) vorbesc. Şi m-a supărat şi m-a revoltat mult şi faptul că, după alegerile parlamentare din decembrie 2012, aţi fost mentorul pactului nefast de coabitare între premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu, după ce, după alegerile parlamentare din noiembrie 2008, dvs. şi preşedintele Băsescu aţi fost artizanii pactului nociv şi eşuat de guvernare dintre PSD şi PNL. Orizontul de aşteptare al românilor a fost şi este foarte mare faţă de USL, dar, din păcate, după un an de guvernare, şi numărul nemulţumiţilor de USL este mare: tineri, vârstnici, muncitori, agricultori şi intelectuali, preoţi şi militari, oameni de afaceri şi oameni de cultură.
       Chiar daca aţi avut parte de un congres unanim, triumfalist şi „victorios” şi probabil vă credeţi pe cele mai înalte culmi ale gloriei şi puterii politice, reveniţi-vă, pentru că nu este totul pierdut. Reveniţi la gânduri şi la fapte mai bune faţă de semenii ce şi-au pus speranţa într-o bună şi dreaptă guvernare a USL! Faceţi dreptate până la capăt! Promovaţi competenţa profesională şi integritatea morală! Puneţi interesul public si interesul naţional înaintea propriilor interese! Nu vă aplecaţi în faţa înaltelor porţi doar cu gândul şi frica la propria carieră politică! Să nu dăm frâu total burgheziei din noi şi cosmopolismului de aiurea. Să încercăm să facem o societate nouă, mai bună şi mai dreaptă, din care să eliminăm tarele comunismului totalitar şi tarele capitalismului barbar şi în care să conveargă ce a fost bun în sistemul socialist cu ceea ce este bun în sistemul capitalist, în concordie cu principiile umanismului şi creştinismului. Nu mai avem voie sa înşelam încrederea şi speranţa românilor. Altfel, este foarte posibil ca, mai curând decât credeţi, să apară şi în Romania o reacţie şi o mişcare mai radicală, o Mişcare Socială şi Natională, de genul Syriza, care a învins anul trecut în Grecia atât stânga social-democrată (PASOK) cât şi dreapta conservatoare (Noua Democraţie), succesul său neaşteptat fiind titrat de la Financial Times la Financiarul la modul „Syriza, partidul care a uimit şi zguduit Europa”.
       Închei cu speranţa că nu aţi fost contaminat total de microbii politici dâmboviţeni, având în vedere originile dvs. bănăţene şi după ce cu niciun deceniu în urmă eraţi un apropiat al Grupului ardelean de la Cluj.
   Bucureşti, Senator
   20.04.2013 Valer Marian
   
      PS1: Cu două săptămâni în urmă, v-am trimis un e-mail prin care v-am transmis principalele motive pentru care, conform unor discuţii purtate în lumea politică şi în lumea serviciilor secrete, aţi fi şantajabili din partea preşedintelui Băsescu şi dvs. şi ginerele dvs. Nu mi-aţi răspuns, nici măcar nu mi-aţi mulţumit.
Am pregătit între timp şi a doua scrisoare deschisă către preşedintele PSD Victor Ponta, intitulată „Victoraş, ai grijă de copii?!”. Trebuie să recunosc că am plagiat-o pe tovarăşa academician doctor docent de tristă amintire, Elena Ceauşescu, acestea fiind ultimele cuvinte pe care i le-a adresat generalului Victor Stănculescu, după ce a urcat împreună cu Nicolae Ceauşescu în elicopterul chemat pe sediul CC al PCR pentru a-i salva de frica mulţimii revoltate. Ţin să precizez că nu este vorba de copiii preşedintelui Ponta, cărora le doresc tot binele din lume şi sunt sigur că reprezintă principala dvs. preocupare în calitate de bunic. Scrisoarea mea se referă la copiii Securităţii din politică, administraţie şi economie, precum şi la copiile Securităţii din actualele servicii secrete. Inclusiv la cei şi la cele din umbră sau din lumea fantomelor. Românii vor afla și motivele pentru care sunt șantajați anumiți politicieni de frunte ai țării de către președintele Traian Băsescu și camarila sa : apartenență la servicii secrete, scandaluri familiale, relații homosexuale, relații sexuale cu prostituate minore, implicare în acte de fraudă sau de corupție, ș.a.
        PS2: Săptămâna trecută m-a căutat la cabinetul parlamentar un preot pensionar din judeţul meu care mi-a spus că v-a fost coleg de seminar teologic şi m-a atenţionat să fiu atent la caracterul dumneavoastră pentru că, în timpul şcolii bisericeşti, aveaţi obiceiul să le intraţi colegilor sub piele, să vă puneţi bine cu toţi, să le daţi chiar de mâncare şi de băut pentru, că proveneaţi dintr-o familie mai avută, iar apoi turnaţi tot ce spuneau directorului seminarului. Ar fi interesant şi util să ne spuneţi cine este directorul la care ne turnaţi acum.
       PS3: Zece gărzi tunse scurt sau rase pe cap (skinheads) ale președintelui premier Victor Ponta mi-au interzis astăzi accesul în perimetrul de vot de la congresul PSD, motivând că au ordin de sus și spunându-mi că nu pot să spună de la cine, când le-am cerut să-mi explice care sunt motivele și cine este persoana care a dat dispoziție în acest sens. Episodul a fost filmat de consilierul meu locotenentul Gheorghe Alexandru și a provocat mirarea mai multor delegați, inclusiv a unor colegi parlamentari, în condițiile în care m-am prezentat, eram primul înscris pe lista de delegați a Organizației județene Satu Mare a PSD, aveam ecusonul de delegat la gât și insigna de senator pe reverul sacoului, și le-am prezentat mandatul de vot, cartea de identitate și legitimația de senator. Probabil că Ponta s-a speriat după ce alaltăieri am anunțat într-o conferință de presă că voi încerca să iau cuvântul la acest Congres. Orișicum, nu intenționam să votez pentru funcția de președinte al PSD, ci doar pentru funcțiile de vicepreședinți. În urma acestui episod, fără precedent în analele PSD și ale tinerei democrații autohtone, Ponta nu mai reprezintă pentru mine mare lucru. În ultimile luni am aflat motivele pentru care, după cum mi-ați mărturisit mie și altor colegi de la Satu Mare cu
câțiva ani în urmă, nu ați fost de acord la început să vă devină ginere și ați cedat doar după doi ani de plânsete ale fiicei și soției dvs. Acum îmi explic pe deplin afirmația unui alt naș celebru al ginerelui dvs., generalul reevaluat vicepremier Gabriel Oprea : „Victor Ponta nu are niciun Dumnezeu”. Mai curând de cât crede, Ponta va trebui să dea seama în fața gărzilor naționale autentice în rândurile cărora a fost declarat deja proscris."

Memorat
 • Tinel
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 529
 • Vezi Profilul
Răspuns: Adevărul care zbârlește părul
« Răspunde #9 : Aprilie 04, 2014, 15:40:08 »

    "Acuma dacă un singur punct din cele 22 scrise lui Ponta  este adevărat, domnul Ponta are o mare problemă iar rămânerea sa în scaunul de prim ministru este nu numai inoportună ci chiar total nerecomandată. Dacă un singur punct se adevereşte cu probe,  este clar pentru oricine cu ce îl şantaja Ponta pe Băsescu şi cum a reuşit să îl facă să semneze acordul de supunere instituţională. Dacă Valer nu are probe atunci nu îl văd bine. Dacă ponta nu răspunde acestui atac, atunci toată lumea va crede Valer are dreptate. Dacă lui Valer Marian I se întâmplă un accident, nici un judecător nu va putea şterge părerea care se va instala.
Ce va urma ?"

Woooow! Si replica ?

      Poate anuntul facut azi de pe facebook ... ca se retrage din viata politica dupa alegeri.
Memorat
Răspuns: Adevărul care zbârlește părul
« Răspunde #10 : Aprilie 04, 2014, 15:46:53 »

Stai linistit ca nu se retrage din politica, se pregateste pentru prezidentiale Grin
Memorat
 • Tinel
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 529
 • Vezi Profilul
Răspuns: Adevărul care zbârlește părul
« Răspunde #11 : Aprilie 04, 2014, 16:11:51 »

    Fac pariu ca asa va fi, plang vaginele pesediste, ca n-ar putea trece in cv penetrare prezidentiala Smiley Cheesy Cheesy Grin Grin Grin
Memorat
Răspuns: Adevărul care zbârlește părul
« Răspunde #12 : Aprilie 04, 2014, 17:15:51 »

Ar fi bine sa se duca langa bunicamea .
In politica a fost un rahat cu c in fata si la mijloc.
Vad ca tabelul pe care l-am postat pe anunturi nu mai e completat de nimeni.Stiu ca majoritatea sunt PSD de pe acest portal si chiar nu ma mira.
Din tabel dupa cum ati vazut sunt 85% PSD.Asa ca aveti grija la alegerii!!!!
Pentru UE: PSD multa ..ue.

Sper sa nu ma banati ca nu am scris nimic porcos.
Memorat
 • Silviu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2512
 • Vezi Profilul
Răspuns: Adevărul care zbârlește părul
« Răspunde #13 : Aprilie 06, 2014, 19:50:04 »

Dan Puric - ca de obicei, de exceptie!!!

Aşa am primit şi...dau mai departe!
 
BLESTEM DE OM SĂRAC
de Dan Puric

Din balegi şi din cuib de cuci,
Răsar ca viermii, politruci
Şi din haznalele de bani –
Costume negre cu şnapani,
Viteji ca musca la arat!
Şi ne-aţi minţit şi ne-aţi furat,
Şi-aţi pus pe noi şi jug de boi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Murdari în suflet şi în gând,
Cu ghearele averi strângând,
Din flote, fabrici şi uzine,
Voi aţi lăsat numai ruine!
V-aţi gudurat pe lângă clerici
Cu mânăstiri şi cu biserici
Şi vile v-aţi făcut, de soi...
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Voi v-aţi trădat şi între fraţi,
Ca voi, şi viermii-s mai curaţi.
Aţi dărâmat şcoli şi spitale
Ca să vă fie vouă moale
Şi v-aţi brodit şi parlamente
Din licheluţe repetente.
Şi ne-mproşcaţi doar cu noroi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Aţi omorât orice dreptate,
Aţi jecmănit tot ce se poate,
Guvernul vostru cu miniştri
E-o adunătură de sinistri,
Batjocura şi umilinţa
Au mai rămas la voi credinţa?
Ghiolbani de jafuri şi gherţoi,
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Aţi sărăcit o ţară-ntreagă,
Nici dracul să nu o mai dreagă
Şi din privatizări cu fumuri
Aţi tot lăsat lumea pe drumuri!
Dar cum să faceţi voi vreun drum
Când urma voastră e doar scrum?
La tâlhării vă strângeţi roi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Blestemul greu să vă lovească,
Doar bube rele să vă crească,
Ochii să îi aveţi ca napul
Şi să vă roadă viermii capul!
Să putreziţi toţi prin palate,
Toţi spulberaţi să fiţi în toate
Şi să aveţi doar oase moi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Popor român, nu te-ai săturat să stai pe locul mortului şi să fii condus de toţi tâmpiţii?
Dan Puric
1. Daca nu dati e-mailul mai departe peste 3 zile va paste mare necaz, nu vine indemnizaţia.
2. Daca in primele 5 minute dati e-mailul mai departe, tot aia E !!!
   - ALEGETI VOI DRUMUL !
Memorat
Răspuns: Adevărul care zbârlește părul
« Răspunde #14 : Mai 02, 2014, 17:12:16 »

20/01/2008
http://www.youtube.com/watch?v=PTiWFvr140Q
http://www.youtube.com/watch?v=3NdV8zutOOc
http://www.youtube.com/watch?v=PTewuOjaG_w
21/01/2008
http://www.youtube.com/watch?v=BGSLxp79xLw
http://www.youtube.com/watch?v=-fEZoMlE3ns
http://www.youtube.com/watch?v=nBcz2QGikJQ
De ani de zile se tot discută despre subiecte mai mult sau puțin reale în ceea ce privește mișcarea revoluționară.
Vă propun vizionarea mai multor înregistrări video ce de prin 2008, dacă erau luate în considerare de factorii de decizie, puteau rezolva problemele noastre.
Priviți-le cu foarte mare atenție. Se profilează, chiar dacă au trecut deja șase ani, capete de acuzare care ar putea decide prin actul justițiar aferent, reglementarea odată pentru totdeauna a situației actuale.
Cei care fac parte din actorii principali ai acestor clip-uri, între timp sau auto-demascat. Sunt ori trădători, ori escroci, dar majoritatea dintre ei sunt de meserie revoluționari. Nimic altceva.
Trage-ți concluziile ce se impun. Intra-ți în dialog pe această temă. Poate vom reuși să reabilităm măcar o parte din ce se mai poate reabilita.

PS. Primit de la valahul care în momentul de față se afla în Australia. Va transmit asemeni din partea lui traditionalul Hristos a înviat!

Memorat
Pagini: [1] 2 3 4
Schimbă forumul: