Main Content:

Pagini: 1 2 [3] 4

Marea revolutie mare din Moldova anului 1989

Răspuns: Marea revolutie mare din Moldova anului 1989
« Răspunde #30 : August 05, 2008, 13:13:40 »

In acest caz ar trebui sa intervenim noi si sa facem scandal.Pentru ce amnistiere si atunci pentru cei morti in 1989 cine plateste?
Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: Marea revolutie mare din Moldova anului 1989
« Răspunde #31 : August 24, 2008, 20:19:46 »

Hai ca am gasit un prof simpatic foc. Fiti atenti ce articol va postez. E din Ziarul de Iasi din 18 ianuarie.
Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: Marea revolutie mare din Moldova anului 1989
« Răspunde #32 : August 24, 2008, 20:21:41 »

Examen cu delatiuni traduse in franceza
AUTOR: CRISTINA LUCACI
Profesorul Luca Pitu le-a dat studentilor la examen sa traduca note de la Securitate. Turnatoriile apartin unor profesori de la Catedra de Franceza, colegi cu disidentul iesean. Potrivit relatarilor studentilor, autorul unei note ar fi chiar decanul.
Notele informative date la Securitate de catre universitarii de la „Al.I.Cuza" au devenit subiect de examen. Conf.dr. Luca Pitu, cunoscut disident anticomunist iesean si cadru didactic la Catedra de Limba si literatura franceza din cadrul Facultatii de Litere, le-a dat studentilor sai din anul IV sa traduca note informative prin care colegii sai de catedra il turnau la Securitate.
 
Una din note, cea mai vehiculata se pare, datind din 3 iulie 1974, este scrisa de mina si semnata cu numele de cod „Cristescu". „Asistentul Luca Pitu are uneori, in discutii, replici pe care le vrea spirituale, dar care, prin repetare, pot sa ne faca sa credem ca reprezinta un mod de a gindi", incepe autorul notei.
Potrivit relatarilor mai multor studenti, Luca Pitu le-ar fi spus ca sursa Cristescu poate fi usor identificata la Catedra de Franceza dupa scris, sugerind ca ar putea fi actualul decan de la Litere, prof.dr. Iulian Popescu. Acesta din urma spune insa ca nu a colaborat cu fosta Securitate. In continutul notei, „Cristescu" demasca refuzul lui Luca Pitu de a intra in Partidul Comunist Roman.
„La un moment dat, de exemplu,  intrebindu-l daca nu are intentia sa depuna cerere de intrare in partid, deoarece ajunge la virsta la care nu mai poate face parte din UTC, a raspuns ca nu face aceasta imprudenta si ca in orice caz nu simte aceasta nevoie", scria Cristescu, adaugind ca de fata la aceasta discutie fusese si „asistenta Kaufman, de la Catedra de Engleza, secretara organizatiei UTC. „Cristescu" mai relateaza o discutie cu Luca Pitu in care acesta se referea la un fost student, Regwald Richard, care fugise din tara. „Aflind aceasta, L. Pitu a spus: Bine a facut. S-a orientat baiatul", relateaza Cristescu. Potrivit adaugirilor facute cu pixul in subsolul notei informative de ofiterul de securitate, informatorul isi turnase colegul din proprie initiativa, in momentul in care Luca Pitu fusese propus de Catedra de Franceza pentru o bursa in Franta.
Potrivit relatarilor studentilor, Luca Pitu le-ar fi spus ca purtase discutia despre Regwald Richard cu Iulian Popescu. „Sint acuzatii nefondate. I-am explicat de mai multe ori ca nu sint implicat cu nimic, dar se pare ca nu intelege. De altfel, pe 18 decembrie, am primit de la Consiliul National al Arhivelor Securitatii Statului un act oficial prin care se atesta ca nu am colaborat cu fosta Securitate", a declarat Iulian Popescu.
Nume de cod ‘Stejar", "Popa", "Carmen"
Tot printre subiectele de examen, date pe mai multe numere si diferite de la o grupa de studenti la alta, s-au mai numarat si alte note informative, din spusele studentilor, cu nume de cod: „Stejar", „Popa", „Carmen":
„La unul din subiecte trebuia sa traducem din romana in franceza o nota informativa. Numele de cod era «Stejar» si spunea in vreo 5-6 rinduri despre niste carti pe care profesorul Luca le primea din Franta. Am facut insa si la cursuri exercitii de acest gen si nu mi s-a parut un examen foarte dificil", a spus una din studentele profesorului. „Intr-o alta nota, se spunea despre niste legaturi ale domnului Luca Pitu cu lectorii francezi", isi aminteste o studenta.
„Nici nu stiam ca subiectul care ni s-a dat la examen e o nota informativa adevarata. Este foarte interesant. Domnul profesor Luca Pitu este foarte simpatizat de studenti. Isi tine foarte bine ora si vorbeste o franceza impecabila", a spus o alta studenta.
Majoritatea studentilor au avut cuvinte frumoase la adresa lui Luca Pitu. „Domnul Pitu este probabil cel mai bun profesor al nostru si cel mai cult. Stie foarte multe subtilitati ale limbii franceze, aflam multe lucruri interesante", a spus un alt student.
Studentii spun insa ca, desi Luca Pitu le-a indicat ce profesori l-au turnat la Securitate, nu ii condamna pe acestia din urma. Pina la inchiderea editiei, profesorul Pitu nu a putut fi contactat.
Luca Pitu a semnat apelul impotriva realegerii lui Ceausescu
Luca Pitu a fost unul dintre cei mai importanti disidenti anticomunisti din Iasi, el fiind concediat in 1989 de la Facultatea de Litere, la ordinul Securitatii. El era cunoscut pentru implicarea in mai multe actiuni care suparasera regimul comunist. In apartamentul sau s-a filmat interviul acordat de scriitorul Dan Petrescu, liderul disidentilor ieseni, in aprilie 1988, la Iasi, Agentiei franceze de stiri Gamma.
Interviul a fost difuzat pe TV France 3 si la Europa Libera un an mai tirziu, cind caseta a putut fi trimisa clandestin in Occident. Luca Pitu a semnat apelul impotriva realegerii lui Ceausescu, initiat de Dan Petrescu, in octombrie 1989 si a acordat un interviu in direct Europei Libere.
Memorat
Răspuns: Marea revolutie mare din Moldova anului 1989
« Răspunde #33 : August 24, 2008, 21:37:07 »

Frumoase examene.
Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: Marea revolutie mare din Moldova anului 1989
« Răspunde #34 : August 24, 2008, 22:46:04 »

Nu-i asa. Viata bate filmu. Sau literatura in cazu de fata.
Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: Marea revolutie mare din Moldova anului 1989
« Răspunde #35 : August 25, 2008, 17:55:21 »

Ia priviti voi cine a penetrat nu numai Principesa Margareta ci si Casa Regala a Romaniei. Cititi voi colea cum sta treaba cu erectia lu secu si ce nume poarta ea. Nu ratati imaginea atasata ca e mai convingatoare decat articolu.
Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: Marea revolutie mare din Moldova anului 1989
« Răspunde #36 : August 25, 2008, 17:57:13 »

www.cotidianul.ro/printul_radu_pe_lista_sprijinitorilor_secu-15096.html

Printul Radu, pe lista sprijinitorilor Secu
Simona Popa
Numele principelui Radu de Hohenzollern apare pe o lista a celor care au sprijinit Securitatea din Iasi, fara a fi informator.
Numele de Radu Duda, fost actor iesean, actualmente principe de Hohenzollern, sotul principesei Margareta, exista pe o lista a celor racolati de fosta Securitate din rindul membrilor PCR. Documentul ne-a parvenit de la redactia "Ziarul de Iasi" si este, de fapt, o insiruire de nume ale "persoanelor de sprijin" al fostei Securitati de la nivelul judetului, gasit intr-un registru descoperit de revolutionarii care au intrat in decembrie 1989 in biroul fostului prim-secretar Maria Ghitulescu.
Registrul a fost descoperit in seiful fostului sef al judetului si, potrivit ziarului "Ieseanul", este mentionat intr-un proces-verbal incheiat pe 25 decembrie 1989 in sediul Consiliului FSN din Iasi. La pozitia 43 din procesul-verbal de predare-primire a obiectelor gasite apare registrul, cu mentiunea "Un opis alfabetic strict secret cu nr. 001248 din 9 aug. 1984; securitate, aprobari, judet". Ordinea celor mentionati este alfabetica si cuprinde numele si prenumele, data aprobarii (adica ziua cind partidul a fost de acord ca persoana sa devina "de sprijin"), ocupatia si locul de munca si, eventual, ziua iesirii din retea. La litera "D" se gaseste si "Duda Radu", cu data aprobarii "9. 09. 86" si mentiunea "actor Teatrul National". La acea ora, in Iasi nu se cunostea alt actor cu acest nume.
"O categorie aparte de surse"
Intr-un interviu acordat cotidianului "Ziarul de Iasi" la sfirsitul lunii trecute, fos-tul sef al Securitatii iesene, colonelul in rezerva Constantin Ciurlau, a explicat ca dosarul cu cele peste 1.000 de persoane de sprijin l-a discutat cu fostul prim-secretar al judetului Maria Ghitulescu. ""Persoana de sprijin", care era membru de partid, nu facea parte din reteaua propriu-zisa a Securitatii. Era o categorie aparte de surse care nu puteau fi folosite decit pe perioade determinate, pentru misiuni precise, dupa care se raporta organului de partid care a dat aprobarea daca persoana in cauza si-a indeplinit sau nu sarcinile de membru al partidului", a declarat colonelul Ciurlau. El a mai spus ca "persoana de sprijin" nu avea angajament semnat, nu era un informator, nu primea bani, era racolat mai ales din rindul celor care calatoreau in strainatate si numai dupa aprobarea sefului filialei PCR. "Au fost situatii cind primul-secretar il chema la el pe respectivul si, in prezenta mea sau a celor care m-au precedat, ii spunea: "Tovarase inginer, dumneata vei sprijini organele de Securitate pentru 3 sau 6 luni in rezolvarea unei probleme. Concret, ce va trebui sa faci, tovarasul comandant te va pune in tema"".
Principele neaga, dar nu explica
"Nu am colaborat in nici un fel cu Securitatea", a raspuns principele Radu intr-un comunicat. "Singura explicatie pentru prezenta numelui meu pe o lista a acestei institutii poate fi ca, in septembrie 1986, am luat parte, ca actor al Teatrului National din Iasi, la un turneu in Israel. Inainte de a pleca, am fost intrebat daca doresc sa colaborez cu Securitatea si am refuzat". Alteta sa a refuzat insa sa
raspunda la orice alta intrebare legata de documentul la care facem referire.
Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: Marea revolutie mare din Moldova anului 1989
« Răspunde #37 : August 25, 2008, 18:05:55 »

E din Cotidianu din intai septembrie 2006. Da am postat la asociatia din Iasi pentru ca Ziarul de Iasi a facut dezvaluirile si niste revolutionari de acolo merita laudele.

Documentul ne-a parvenit de la redactia "Ziarul de Iasi" si este, de fapt, o insiruire de nume ale "persoanelor de sprijin" al fostei Securitati de la nivelul judetului, gasit intr-un registru descoperit de revolutionarii care au intrat in decembrie 1989 in biroul fostului prim-secretar Maria Ghitulescu.

Sa-i felicitam pe revolutionarii de acolo ca nu ne-au lasat in bezna si au facut lumina in privinta actorasului "de sprijin" al secu.
O fi stiut sau nu regele pe cine baga in patu ficasi nu stiu. Sefu meu zice ca o fi fost un aranjament: voi va puneti microfonu nostru intr-un loc intim (ca sa stim tot ce miscati) noi iti dam paduri si munti cladiri si castele (ca santeti cam saracuti). Ca sta asa sau altfel treaba nu prea conteaza. Cred ca se apropie clipa in care Principesa isi va gasi usa de la budoar mazgalita cu ceva de la buda. Care ai curaj?
« Ultima modificare: August 25, 2008, 18:28:17 de către razvan »
Memorat
Răspuns: Marea revolutie mare din Moldova anului 1989
« Răspunde #38 : Septembrie 14, 2008, 20:06:48 »

Un document care face referire si la grupul de la Iasi.
Memorat
Răspuns: Marea revolutie mare din Moldova anului 1989
« Răspunde #39 : Ianuarie 02, 2009, 01:00:01 »

An Nou fericit si plin de realizari membrilor asociatiei!
Si va invitam sa folositi acest Forum care va apartine.
« Ultima modificare: Martie 07, 2009, 09:29:35 de către razvan »
Memorat
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Răspuns: Marea revolutie mare din Moldova anului 1989
« Răspunde #40 : Ianuarie 18, 2009, 07:49:59 »

Somnul ratiunii naste monstri !
"Somnul natiunii naste monstri"!

Apelul Parintelui Iustin Parvu catre poporul ortodox, ierarhi, preoti si cinul monahal:

Este vremea muceniciei!
Luptaţi până la capăt! Nu vă temeţi!

PAZA BUNA TRECE PRIMEJDIA REA!

FIECARE SEMNATURA CONTEAZA!
Impotriva cipurilor cu date biometrice, premergatoare pecetluirii cu numarul Fiarei, 666.

http://www.petitiononline.com/NU666/petition.html
Memorat

Nihil sine Deo!!
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Răspuns: Marea revolutie mare din Moldova anului 1989
« Răspunde #42 : Februarie 01, 2009, 14:28:16 »

Va indemn sa va idreptati atentia spre continutul din acest link:
www.razbointrucuvant.ro
Memorat

Nihil sine Deo!!
 • DAN PERJU
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7287
 • Vezi Profilul
Răspuns: Marea revolutie mare din Moldova anului 1989
« Răspunde #43 : Aprilie 24, 2009, 19:30:09 »


--------------------------------------------------------------------------------
 Sindicatul Liber Independent al Revolutionarilor din Decembrie 1989-Liga Euro-Atlantica


  Va aducem la cunostinta ca pina la aceasta data, Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989 refuza,cu buna stiinta , indeplinirea procedurilor legale in vederea eliberarii certificatelor pentru persoanele ale caror cereri au fost avizate atit de Comisia SSPR  cit si CPRD  respectiv:

 a) nu a trimis si nu vrea sa trimita la Imprimerie nici o lista validata de comisioa SSPR si avizata de Comisia CPRD "pina cind nu vede unilateral,secretarul de stat, fiecare dosar in parte;

 b) de la data de la care este Secretar de Stat nu a transmis nici o lista la CPRD cu dosare validate de Comisia SSPR invocind ca revolutionarii nu au dosare intocmite conform Legii 341/2004;

 c) se lucreaza la Ordonanta de urgenta privind abrogarea drepturilor banesti din lege pentru luptatorii remarcati; secretarul de stat  al SSPR " sustine ca aceasta initiativa ar apartine unui secretar de stat de la Ministerul de Finante  dar, in aceasta criza financiara el este nevoit sa o avizeze"


   FATA DE TOATE ACESTE ABUZURI IN SERVICIU,ABUZURI CONTRA INTERESELOR PERSOANELOR SI ABUZ CONTRA INTERESELOR PUBLICE,SINDICATUL LIGA EURO-ATLANTICA  ORGANIZEAZA ,INCEPIND DE MARTI,28 APRILIE 2009 ORELE 9, PE PERIOADA NELIMITATA

   ACTIUNE DE PROTEST
  LA GUVERNUL ROMANIEI,SSPR, Iancu de Hunedoara 3-5.
  CEI AFLATI INTR-UNA DIN ACESTE SITUATII  SUNTETI ASTEPTATI,ALATURI DE MEMBRII NOSTRI REPREZENTATI ,
CA DOAR NU OM FI TOTI "IMPOSTORI SAU INFRACTORI" IAR CEI "ADEVARATI," DOAR CEI 1266...


    BATAIA DE JOC TREBUIE SA INCETEZE!

 Actiunea este autorizata conform Legii nr.60/1991, sindicatul avind calitatea de organizator;
 telefon comitet organizatoric: 0722572372 
Raportează acest text unui moderator
Memorat
 • néant
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 926
 • Vezi Profilul
Răspuns: Marea revolutie mare din Moldova anului 1989
« Răspunde #44 : Iulie 02, 2009, 00:06:45 »

Capitolul 13
1.    De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător.
2.    Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
3.    Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte.
4.    Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.
5.    Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.
6.    Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
7.    Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă.
8.    Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desfiinţa; darul limbilor va înceta; ştiinţa se va sfârşi;
9.    Pentru că în parte cunoaştem şi în parte proorocim.
10.    Dar când va veni ceea ce e desăvârşit, atunci ceea ce este în parte se va desfiinţa.
11.    Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului.
12.    Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, faţă către faţă; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte pe deplin, precum am fost cunoscut şi eu.
13.    Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea. 
Memorat
Pagini: 1 2 [3] 4
Schimbă forumul: