Main Content:

Pagini: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 70

PROBE SI DOCUMENTE

 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul
PROBE SI DOCUMENTE
« Răspunde #390 : Septembrie 26, 2010, 19:14:02 »

Nu-mi amintesc însã cine a redactat proclamatia; poate-mi aminteste careva...
Cert este cã am fãcut o noapte alba când l-am conceput.
Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
 • Voiajorul
 • Vizitator
Răspuns: PROBE SI DOCUMENTE
« Răspunde #391 : Octombrie 17, 2010, 17:58:24 »

Buna seara,
Numele meu este Troenaru Marius, brasovean de origine si printre altele una dintre victimele « prietenului » meu Aranusi Ciprian.
Eu sunt cel care in Decembrie 1989, am reusit sa-l scot din casa pe acest « prieten » pentru ca trebuia sa incercam sa facem ceva in asa fel incat sa ne alaturam multimii, care speram ca se va aduna, asa cum aveam déjà informatii ca-n alte localitati din tara au loc miscari de contestare a regimului comunist.
Am venit direct de la Turnu-Severin unde lucram ca inginer stagiar, avand speranta ca se va intampla ceva de genul Timisoarei si la Brasov.
Am participat direct la declansarea evenimentelor din Brasov, fiind in primele randuri a manifestantilor si nu mi-am revendicat niciodata anumite drepturi revolutionare.
In anul 1992 am parasit Romania si m-am stabilit definitiv in Belgia.
In martie 2008 am reusit sa intru in posesia dosarului meu de urmarire informativa cu nr. I 209342, nume conspirativ de urmarire « VOIAJORUL ». Cu stupoare am constatat ca « prietenul » meu Aranusi Ciprian alias « VLAD » era cel care ma turna la greu la securitate, serviciul anti-terorist 620, din care faceau parte Mr. Paraschiv Nicolae si Cpt. Radoslav Anghel.
Din dosar rezulta ca a fost racolat la data 30/09/1989 semnand un angajament la data 15/11/1989 fiind titularul dosarului fond de retea nr. R 253864.
Constat ca acest individ si-a insusit propia mea identitate transpunandu-se intr-o asa zisa victima a Mr. Paraschiv, declarand in nenumarate randuri in mass-media brasoveana fragmente din trecutul meu si evolutia mea post decembrista.
Citat :
O dovada a minciuni si m.a.n.i.p.u.l.a.ri.i. Ciprian Aranusi, nume de cod „Vlad”.Faptic  ceea ce povesteste Aranusi in articolul respectiv este viata lui Marius Troenaru (care a emigrat in Belgia in 1990) pe care”vlad” il „turna” la securitate in dosarul Voiajorul!
De fapt Aranusi este in Brasov locotentul lui Maior cu ,care a facut multe „magarii” cu dosare la SSPR!
http://www.portalulrevolutiei.ro/arhiva/home_241.html
Un alt braşovean, Ciprian Albert Aranuşi, declară tot sub semnătură privată, că în luna august şi septembrie 1989, aceeaşi securişti, respectiv Paraschiv şi Radoslav, l-au anchetat la sediul Securităţii Braşov, pentru că aveau „informaţii” că vrea să părăsească ţara. Scârbit că tot securiştii sunt la putere, braşoveanul a emigrat în 1990 în Belgia.
Astăzi, după 17 ani, din acest punct de vedere, în România nu s-a schimbat mare lucru.
„Beciurile Securităţii”

O altă victimă a securistului Noni, actuala mână dreaptă a primarului Georgică, a fost inginerul Marius Troenaru. Fiul unui inspector de la Sănătate, Troenaru terminse politehnica şi fusese repartizat undeva în Mehedinţi. În 1989, în timp ce Marius era într-o delegaţie la Braşov, la uşa familiei Troenaru a sunat cuplul de securişti Radoslav-Paraschiv şi i-au ordonat să se prezinte a doua zi la Secu. Inginerul povesteşte, sub semnătură, că Paraschiv a urlat la el şi l-a înjurat, pentru că aflase că ar vrea să fugă din ţară pe Dunăre. Ancheta a durat mai multe zile, timp de trei-patru ore. „Dacă nu spui tot nu mai ieşi niciodată, bă, din beciurile Securităţii!”.
Chiar şi prietenii şi vecinii inginerului au fost chemaţi la Securitate, interogaţi şi puşi de Noni să dea declaraţii despre Troenaru.
http://www.cnsas.ro/documente/adeverinte/2009/615%20Aranusi%20Ciprian%20Albert.pdf
Citeva puncte din angajamentul lui semnat cu Radoslav:
Incadrarea informatica a obiectivului cu sursele „ Alexandrescu” si „Vlad” , care vor fii dirijate pentru a stabili:
-daca face pregatiri pentru a pleca din tara si prin ce modalitati
-daca se manifesta dusmanos sau elogiaza modul de viata din occident
-daca audiaza si colpoteaza stirile transmise de posturile de radio straine
-daca influnteaza negativ persoanele cu care vine in contact sau ii instiga la activitati contrare normelor de drept
-semnalarea operativa a disparitiei acestuia de la domiciliul
http://www.cnsas.ro/documente/adeverinte/2009/23%20Mardare%20Vasile.pdf
Marea mea nedumerire cum CNSAS elibereaza asemenea decizii! Cert este ca Marius Troenaru (il rog sa confirme si pe forum), va contesta dreptul de revolutionar a lui Aranusi,dovada avind dosarul de urmarit  cu notele date de Arnausi Ciprian!
Inchei citatul.
Vin ca atare si confirm cele scrise mai sus, iar in acelasi timp il voi contesta la toate forurile de decizie competente si sper ca SSPR si CPRD sa i-a act de acest caz.
Cum e posibil ca un turnator, impostor si incendiator de masini sa reprezinte adevaratii revolutionari in Brasov ?
Ce s-ar fi intamplat cu mine daca revolutia ar fi esuat avand asemenea « prieten » ?
Voi revenii….
Memorat
 • Voiajorul
 • Vizitator
Răspuns: PROBE SI DOCUMENTE
« Răspunde #392 : Octombrie 17, 2010, 19:54:33 »

In sustinerea celor afirmate de mine mai sus vin cu documentele care atesta calitatea de turnator cu angajament al sursei "VLAD" alias ARANUSI CIPRIAN
Memorat
 • Voiajorul
 • Vizitator
Răspuns: PROBE SI DOCUMENTE
« Răspunde #393 : Octombrie 17, 2010, 19:59:03 »

Sursa "VLAD" alias ARANUSI CIPRIAN
Memorat
 • Voiajorul
 • Vizitator
Răspuns: PROBE SI DOCUMENTE
« Răspunde #394 : Octombrie 17, 2010, 20:02:13 »

Sursa "VLAD" alias ARANUSI CIPRIAN
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: PROBE SI DOCUMENTE
« Răspunde #395 : Octombrie 18, 2010, 00:32:21 »

Super tare! Tocmai cand ma pregateam sa-mi achit facturile ca sa pot pleca linistit la tara, bubuie bomba! Felicitari pentru interventie domnule Voiajorul! Astept episodul numarul doi.
Memorat
Răspuns: PROBE SI DOCUMENTE
« Răspunde #396 : Octombrie 18, 2010, 13:38:31 »

http://www.portalulrevolutiei.ro/arhiva/home_241.html
Un alt braşovean, Ciprian Albert Aranuşi, declară tot sub semnătură privată, că în luna august şi septembrie 1989, aceeaşi securişti, respectiv Paraschiv şi Radoslav, l-au anchetat la sediul Securităţii Braşov, pentru că aveau „informaţii” că vrea să părăsească ţara. Scârbit că tot securiştii sunt la putere, braşoveanul a emigrat în 1990 în Belgia. Astăzi, după 17 ani, din acest punct de vedere, în România nu s-a schimbat mare lucru.
De observat ca ziarista PCR Maria Petrascu a transformat un turnator in victima a securitatii Huh
Marius Troenaru a fost la ziarista cu dosarul de urmarit ia demonstrat ziaristei ca totul este o minciuna, dar ea nu a revenit niciodata cu alt articol in care deontologic sa scrie adevarul!
Ciprian Albert Aranuş nu a parasit niciodata RO este locotentul lui Maior si a participat din greu la SSPR prin avizare de dosare in comisie la impostori pe banda cum este si tanti Aglaia!
Dar surpriza saptamina trecut au data cu subsemnatul la procuratura  el si Mardare pentru falsuri in dosare de preschimbare de fapt persoanele care au devenit # mari luptatori# ,in Decembrie 89  erau in puscarie in Codelea  -  ,condamnati pentru furturi si pentru ca nu aveau un loc de munca,nu in strada ca sa fie remarcati prin fapte deosebite!
Procuratura va chema si presedinti de as. si sindicate pentru a da cu subsemnatul Grin
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: PROBE SI DOCUMENTE
« Răspunde #397 : Octombrie 20, 2010, 00:08:25 »

Ziarista comunista e un nesecat izvor de surprize, ca sa nu spun hazna de... Am avut multe discutii cu distinsa reprezentanta a PCR pe vechiul forum, fara sa banuiesc adevarata ei fata. Erau reactii, cuvinte si alte indicii care ar fi trebuit sa ma puna pe gnaduri, dar, intotdeauna, le-am pus pe seama inversunarii unei luptatoare pentru adevar. Parerea mea actuala este ca e perfect contestabila. De exemplu, faptul ca l-a protejat, in ciuda evedentelor, pe profitorul Aranusii are o explicatie foarte simpla. Daca respectivul s-a ocupat de invartirea dosarelor asociatiei din Brasov in SSPR, e clar ca nu avea interes sa-l demaste. Dimpotriva, cred ca informatiile furnizate de dl Troenaru i-au picat foarte bine pentru "sustinerea" propriului dosar. E tot mai trista povestea revolutionarilor dupa 1990, o simbioza intre trisori si profitori.
« Ultima modificare: Octombrie 20, 2010, 10:36:34 de către razvan »
Memorat
 • Voiajorul
 • Vizitator
Răspuns: PROBE SI DOCUMENTE
« Răspunde #398 : Octombrie 31, 2010, 17:38:48 »

Culmea culmilor! Aflu ca mamuca lui Ciprian Aranusi, Madame Suta Aglaia a devenit si mare luptatoare in revolutie avind si un certificat de REVOLUTIONAR...Confirm faptul ca aceasta persoana nu are nici o legatura cu revolutia romana neavind nici un fel de participare la evenimentele din decembrie 1989. In plus, Madame Aglaia, nu stiu daca stiati ca in anii 80 facea naveta in RFG (Munchen) unde se ducea si venea fara nici un fel de problema, cind mie mi s-a refuzat o prapadita de excursie pina la Varna in Bulgaria...unde nu vroiam nicidecum sa emigrez dar vroiam doar sa-mi cumpar o pereche de addidasi. Nu pare oare cam suspecta toata situatia asta cu Madame Aglaia revolutionara Huh? In ceea ce il priveste pe fiul Aglaiei, contest la Comisia Parlamentara certificatul de revolutionar al acestuia. Despre Ciprian s-a dovedit faptul ca a semnat angajament cu securitatea. Oare Madame Aglaia nu are vreo contributie in recrutarea lui Ciprian de securitatea Brasov??? Vom vedea...!!!
Pe curind. Voi reveni....
Voiajorul.
Memorat
Răspuns: PROBE SI DOCUMENTE
« Răspunde #399 : Decembrie 13, 2010, 23:45:58 »

Daca tot sa hotarît Maior sa faca asa zisa curatenie cu drept de veto ar fi cazul sa inceapa cu famila Samson,mari revolutionari,frate,nevasa, sot,etc!
http://www.revolutie89.info/index.php?lg=ro_RO&p=cprd_view&cor=&cso=&cpg=&PID=8266
PDF file: sz0428.pdf
Data:2009-04-28
Anexa:42/666/18.06.2008
Poz:124
Cert. L42:
Dosar nr.:5105
Bis:
Prenume:GEORGETA
Nume:SAMSON
Data nastere:16 iunie 1953
Judet:
Tatal:VASILE
Mama:ANICA
Localitate:PANCIU
Asociatie:ASOCIAŢIA BRAŞOV DECEMBRIE 89
Calitatea:REMARCAT
Foto nr.:
M.Of.:
Obs. CPRD *:Foste amânate de CPRD89 2004-2008 pt. presupus tabel Danubiana sau IMGB
Observatii:
http://www.revolutie89.info/index.php?lg=ro_RO&p=cprd_view&cor=&cso=&cpg=&PID=17613
1.1.   Revolutionar in liste avizate CPRD


Record number 17613
PDF file: sz0504.pdf
Data:2010-05-04
Anexa:
Poz:572
Cert. L42:
Dosar nr.:7376
Bis:
Prenume:EMANUEL
Nume:SAMSON
Data nastere:3 noiembrie 1967
Judet:
Tatal:SILVESTRU
Mama:SĂFTICA

Localitate:BRAŞOV
Asociatie:ASOCIAŢIA BRAŞOV DECEMBRIE 89
Calitatea:REMARCAT
Foto nr.:
M.Of.:
Obs. CPRD *:
Observatii:
http://www.revolutie89.info/index.php?lg=ro_RO&p=cprd_view&cor=&cso=&cpg=&PID=12830
Record number 12830
PDF file: rd_1210;1.pdf
Data:2009-12-09
Anexa:42/1841/23.11.2009, 42/1770/10.11.2009, 42/1911/02.12.2009, 42/1910/02.12.2009, 42/1825/20.11.2009
Poz:242
Cert. L42:
Dosar nr.:5141
Bis:
Prenume:NICUŞOR
Nume:SAMSON
Data nastere:29 noiembrie 1956
Judet:
Tatal:SILVĂSTRU
Mama:SĂFTICA

Localitate:COM. DUDA
Asociatie:ASOCIAŢIA BRAŞOV DECEMBRIE 1989
Calitatea:REMARCAT
Foto nr.:
M.Of.:
Obs. CPRD *:
Observatii:

http://www.revolutie89.info/index.php?lg=ro_RO&p=cprd_view&cor=PID&cso=1&cpg=15&PID=5550
Memorat
Răspuns: PROBE SI DOCUMENTE
« Răspunde #402 : Decembrie 23, 2010, 10:37:48 »

http://www.brasovultau.ro/21-de-ani-de-la-Revolutia-Romana-41111.html
21 de ani de la Revoluţia Română
articol citit de: 35

Comemorarea a 21 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989 a decurs după acelaşi scenariu fad ca în ultimii ani. Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor „Braşov, Decembrie 1989” împreună cu Prefectura şi Garnizoana Braşov au organizat un ceremonial religios şi militar, în Cimitirul Eroilor Revoluţiei de la Braşov, nu şi la Troiţa din faţa Prefecturii, unde, marţi, "revoluţionarii fără brevet", mai ales cei de la ICA Ghimbav, care au ieşit primii în stradă, la Braşov, în 21 decembrie 1989, şi-au omagiat eroii.

Fanfara şi coroane. După intonarea Imnului Naţional, soborul de preoţi militari a oficiat o slujbă de pomenire, pentru cei care au trecut la veşnicie în zilele din Decembrie 1989. În acordurile Imnului Eroilor, intonat de fanfara Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, au fost depuse coroanele la Crucea-monument pe care sunt înscrise 70 de nume ale eroilor civili jertfiţi la Braşov acum 21 ani, doar o parte dintre cei care au murit pentru libertate. Cei care au depus primii coroane au fost membrii Asociaţiei (ALRUE) „Braşov, Decembrie 1989” şi cei ai asociaţiilor revoluţionarilor, care, ca de obicei, au îngenuncheat şi au ţinut un moment de reculegere. Ceremonialul s-­a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare formate din militarii Brigăzii 2 VM şi ai Jandarmeriei.

 Lacrimi îngheţate. În acelaşi timp, la mică distanţă de ceremonia oficială, străjuind crucile de marmură ale celor dragi, care au înfruntat moartea pentru ca întregul popor român să îşi ia, în Decembrie 1989 „raţia de libertate”, priveau, cu ochii în lacrimi, dar şi cu încrâncenare, revoltaţi că nici astăzi nu ştiu cine sunt asasinii şi că de eroi se vorbeşte doar o dată pe an, urmaşii acestora. Ei aşezaseră pe morminte coroane, jerbe şi lumânări aprinse, iar preotul militar Constantin Ciobanu a tămâiat fiecare mormânt în parte şi a spus încă o dată „veşnica pomenire”.

Înghesuială la pomană. Lângă Crucea-monument, revoluţionari şi impostori, băgători de seamă şi pomanagii se înghesuiau la colivă, colaci şi băutură, ca şi la vinul fiert şi mâncarea împărţite de militari. Doar rudele şi prietenii eroilor au rămas lângă morminte să depene amintiri, să-şi spună nemulţumirile şi să-i comemoreze pe cei dragi, trecuţi în acele zile, prea devreme, la cele veşnice.
Memorat
Răspuns: PROBE SI DOCUMENTE
« Răspunde #404 : Decembrie 25, 2010, 13:08:37 »

CRACIUN FERICIT TUTUROR REVOLUTIONARILOR DIN BRASOV
Memorat
Pagini: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 70
Schimbă forumul: