Main Content:

Pagini: 1 ... 470 471 [472] 473 474 ... 511

ORDONANTA

 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7065 : Aprilie 18, 2017, 10:45:35 »

Eu si,multi ca mine,am fi dorit ca sa se respecte legea 341/2004 intocmai.Fiti siguri ca daca se respecta legea 341 si normele de aplicare,acum nu erau mai multi de 3-4 mii in toata tara revolutionari care s-au remarcat prin fapte deosebite(nu mai era nevoie de titlul nou,rol determinant)Vedeti ce prevede legea:LEGE   Nr. 341 din 12 iulie 2004.Probleme de neincadrare in lege a unora sunt la toate categoriile,dar cei mai multi care au eludat legea sunt remarcatii .

Legea recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989
ACT EMIS DE: PARLAMENT ROMANIEI
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 654 din 20 iulie 2004
Art 3    (1) Pentru cinstirea memoriei celor care si-au jertfit viata si in semn de gratitudine fata de cei care au luptat pentru victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, se instituie urmatoarele titluri:
    a) Erou-Martir al Revolutiei Romane din Decembrie 1989 - atribuit celor care s-au jertfit in lupta pentru victoria Revolutiei romane din decembrie 1989 sau au decedat in legatura cu aceasta;
    b) Luptator pentru Victoria Revolutiei din Decembrie 1989:
    1. Luptator Ranit - atribuit celor care au fost raniti in luptele pentru victoria Revolutiei din decembrie 1989 sau in legatura cu aceasta;
    2. Luptator Retinut - atribuit celor care au fost retinuti de fortele de represiune ca urmare a participarii la actiunile pentru victoria Revolutiei;
    3. Luptator Remarcat prin Fapte Deosebite - atribuit celor care, in perioada 14 - 25 decembrie 1989, au mobilizat si au condus grupuri sau multimi de oameni, au construit si au mentinut baricade impotriva fortelor de represiune ale regimului totalitar comunist, au ocupat obiective de importanta vitala pentru rezistenta regimului totalitar si le-au aparat pana la data judecarii dictatorului, in localitatile unde au luptat pentru victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, precum si celor care au avut actiuni dovedite impotriva regimului si insemnelor comunismului intre 14 - 22 decembrie 1989;
    c) Participant la Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 - calitate onorifica.

............

 De prevederile prezentei legi nu beneficiaza persoanele, civili sau militari, care sunt dovedite a fi fost implicate in activitatile fostei securitati ca politie politica, precum si persoanele care au organizat, au actionat, au instigat si au luptat, sub orice forma, impotriva Revolutiei.
.......
    Art. Guvernul României
Hotărârea nr. 1707/2006 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii recunoștinței față de eroii-martiri și luptătorii care au contribuit la victoria Revoluției române din decembrie 1989 nr. 341/2004, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.412/2004
Text publicat în M.Of. al României.
În vigoare de la 05.01.2007
Art. 12.
(1) În aplicarea prevederilor art. 2 lit. c) din Legea nr. 341/2004, cu modificările și completările ulterioare, se va avea în vedere diferențierea etapelor revoluției astfel:
a) 14-19 decembrie 1989 - revoltă populară la Timișoara;
b) 20-22 decembrie 1989 - Revoluția română, până la plecarea dictatorului din sediul fostului Comitet Central al Partidului Comunist Român;
c) 22-25 decembrie 1989 - preluarea puterii și instituirea noilor structuri ale statului.

.........
 Sunt si alte articole din lege si norme pe care multi nu le indeplinesc.

In aceasta situatie oug 95/2014 e bine venita cu amendamentul sa intre in oug toate orasele martir.SI TREBUIE  APLICATTA CRECT.
TREBUIE NEAPARAT CA RECUNOSTINTA  SA FIE APLICATA  DUPA FAPTA LA FIECARE.
Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7066 : Aprilie 18, 2017, 11:18:01 »

Legea 341/2004 stabileste:
 (2) Persoanele care solicita preschimbarea documentelor care atesta titlurile prevazute la art. 3 alin. (1) lit. b), potrivit prezentei legi, precum si presedintii organizatiilor nominalizate la art. 5 alin. (4) poarta raspunderea penala pentru corectitudinea intocmirii dosarelor, care vor fi verificate de catre Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989 si avizate de Comisia parlamentara a revolutionarilor din decembrie 1989, in vederea eliberarii de catre acesta a certificatelor doveditoare, preschimbate conform alin. (1).
    (3) Certificatele eroilor-martiri se elibereaza si se acorda la propunerea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989, cu avizul Comisiei parlamentare a revolutionarilor din decembrie 1989, si se atribuie urmasilor acestora, conform normelor metodologice.
,,,Eu zic ca prin intermediul legilor trebuie sa si cei din toate comisiile(parlamentara si guvernamentala)
,,,,
Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7067 : Aprilie 18, 2017, 11:20:38 »

Eu zic ca prin intermediul legilor trebuie sa RASPUNDA si cei din toate comisiile(parlamentara si guvernamentala)
Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7068 : Aprilie 18, 2017, 12:06:02 »

Cei care sustin ca istoria revolutiei e falsificata prin oug 95,sa reflecteze putin.Pentru ca in oug 95 se stabilesc faptele fiecarui revolutionar.Etapele revolutiei au fost stabilite in cadru legal pentru aplicarea legii 341/2004.Acolo scrie ca dupa data de 22 dec 89 a fost lupta pentru preluarea puterii.Adica,lupta intre securisti in frunte cu Dumitru Mazilu si comunisti in frunte cu Ion Iliescu.Iliescu a cazut la pace cu toate fortele comuniste promitindule si chiar asigurandule legi prin care esalonul 2 si trei al partidului comunist si fortele de represiune sa ramana la putere(si au ramas).Cititi rechizitoriul parchetului dupa redeschiderea dosarului revolutiei.Cine insista ca dupa fuga dictatorului ,revolutionarii au mai avut vreun rol,sa astepte concluziile judecatorilor in dosarul revolutiei.

Iata comunicatul dat de Iliescu trecut in monitorul oficial in 22 decembrie 1989.
https://ioniliescu.wordpress.com/media/comunicat-catre-tara-al-cfsn-22-dec1989/
COMUNICAT CATRE TARA AL CFSN – 22 dec.1989
 – Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1 din 22/12/1989 – 


Cetateni si cetatene, 

Traim un moment istoric. Clanul Ceausescu, care a dus tara la dezastru, a fost eliminat de la putere. Cu totii stim si recunoastem ca victoria de care se bucura intreaga tara este rodul spiritului de sacrificiu al maselor populare de toate nationalitatile si, in primul rind, al admirabilului nostru tineret, care ne-a restituit, cu pretul singelui, sentimentul demnitatii nationale.

 Un merit deosebit il au cei care ani de zile si-au pus in pericol si viata, protestind impotriva tiraniei.
Se deschide o pagina noua in viata politica si economica a Romaniei.
In acest moment de rascruce am hotarit sa ne constituim in Frontul Salvarii Nationale, care se sprijina pe armata romana si care grupeaza toate fortele sanatoase ale tarii, fara deosebire de nationalitate, toate organizatiile si gruparile care s-au ridicat cu curaj in apararea libertatii si demnitatii in anii tiraniei totalitare.
Scopul Frontului Salvarii Nationale este instaurarea democratiei, libertatii si demnitatii poporului roman.
Din acest moment se dizolva toate structurile de putere ale clanului Ceausescu. Guvernul se demite, Consiliul de Stat si institutiile sale isi inceteaza activitatea, intreaga putere in stat este preluata de Consiliul Frontului Salvarii Nationale. Lui i se vor subordona Consiliul Militar Superior, care coordoneaza intreaga activitate a armatei si a unitatilor Ministerului de Interne. Toate ministerele si organele centrale in actuala lor structura isi vor continua activitatea normala, subordonindu-se Frontului Salvarii Nationale, pentru a asigura desfasurarea normala a intregii vieti economice si sociale.
In teritoriu se vor constitui consilii judetene, municipale, orasenesti si comunale ale Frontului Salvarii Nationale ca organe ale puterii locale.
Militia este chemata ca, impreuna cu comitetele cetatenesti, sa asigure ordinea publica.
Aceste organe vor lua toate masurile necesare pentru asigurarea aprovizionarii populatiei cu alimente, cu energie electrica, cu caldura si apa, pentru asigurarea transportului, a asistentei medicale si a intregii retele comerciale.

Ca program, frontul propune urmatoarele:


1. Abandonarea rolului conducator al unui singur partid si statornicirea unui sistem democratic pluralist de guvernamint.
2. Organizarea de alegeri libere in cursul lunii aprilie.
3. Separarea puterilor legislativa, executiva si judecatoreasca in stat si alegerea tuturor conducatorilor politici pentru unu sau, cel mult, doua mandate. Nimeni nu mai poate pretinde puterea pe viata.
Consiliul Frontului Salvarii Nationale propune ca tara sa se numeasca in viitor Romania.
Un comitet de redactare a noii Constitutii va incepe sa functioneze imediat.
4. Restructurarea intregii economii nationale pe baza criteriilor rentabilitatii si eficientei. Eliminarea metodelor administrativ-birocratice de conducere economica centralizata si promovarea liberei initiative si a competentei in conducerea tuturor sectoarelor economice.
5. Restructurarea agriculturii si sprijinirea micii productii taranesti. Oprirea distrugerii satelor.
6. Reorganizarea invatamintului romanesc potrivit cerintelor contemporane. Reasezarea structurilor invatamintului pe baze democrate si umaniste.
Eliminarea dogmelor ideologice care au provocat atitea daune poporului roman si promovarea adevaratelor valori ale umanitatii. Eliminarea minciunii si a imposturii si statuarea unor criterii de competenta si justitie in toate domeniile de activitate. Asezarea pe baze noi a dezvoltarii culturii nationale.
Trecerea presei, radioului, televiziunii din miinile unei familii despotice in miinile poporului.
7. Respectarea drepturilor si libertatilor minoritatilor nationale si asigurarea deplinei lor egalitati in drepturi cu romanii.
8. Organizarea intregului comert al tarii, pornind de la cerintele satisfacerii cu prioritate a tuturor nevoilor cotidiene ale populatiei Romaniei. In acest scop, vom pune capat exportului de produse agroalimentare, vom reduce exportul de produse petroliere, acordind prioritate satisfacerii nevoilor de caldura si lumina ale oamenilor.
9. intreaga politica externa a tarii sa serveasca promovarii bunei vecinatati, prieteniei si pacii in lume, integrindu-se in procesul de construire a unei Europe unite, casa comuna a tuturor popoarelor continentului. Vom respecta angajamentele internationale ale Romaniei si, in primul rind, cele privitoare la Tratatul de la Varsovia.
10. Promovarea unei politici interne si externe subordonate nevoilor si intereselor dezvoltarii fiintei umane, respectului deplin al drepturilor si libertatilor omului, inclusiv al dreptului de deplasare libera.
Constituindu-ne in acest front, sintem ferm hotariti sa facem tot ce depinde de noi pentru a reinstaura societatea civila in Romania, garantind triumful democratiei, libertatii si demnitatii tuturor locuitorilor tarii.


In mod provizoriu, in componenta consiliului intra urmatorii: Doina Cornea, Ana Blandiana, Mircea Dinescu, Laszlo Tokes, Dumitru Mazilu, Dan Desliu, general Stefan Guse, general Victor Stanculescu, Aurel-Dragos Munteanu, Corneliu Manescu, Alexandru Birladeanu, Silviu Brucan, Petre Roman, Ion Caramitru, Sergiu Nicolaescu, Mihai Montanu, Mihai Ispas, Gelu Voican Voiculescu, Dan Martian, capitan Lupoiu Mihail, general Voinea, capitan de rangul I Dumitrescu Emil, Neacsa Vasile, Ciontu Cristina, Baciu Marian, Bogdan Teodoriu, Eugenia Iorga, Negritiu Paul, Manole Gheorghe, Cazimir Ionescu, Adrian Sirbu, Cirjan Constantin, Domokos Geza, Magdalena Ionescu, Marian Mierla, Constantin Ivanovici, Ovidiu Vlad, Bucurescu Valeriu, Ion Iliescu.

***

 Dind citire la posturile de radio si televiziune acestui comunicat, Ion Iliescu a precizat: Deocamdata, este o structura provizorie, gindita intr-un mod foarte operativ. Lista ramine deschisa. Nu aceasta va fi componenta completa a consiliului. Am mentionat doar citeva nume de oameni care sint legate de transformarile pe care le cunoaste tara, oameni care au demonstrat spirit de sacrificiu in anii tiraniei, tineri care in aceste zile au fost pe baricade, care si-au pus viata in pericol, reprezentanti ai muncitorilor, ai studentilor, ai intelectualitatii, ai armatei, acele forte care au fost active, prezente in procesul de instaurare a noului regim al puterii. Lista ramine deci deschisa. Pentru a putea completa componenta consiliului asteptam propuneri din partea tuturor categoriilor si fortelor sociale care au luptat si au invins.
Acest comunicat este o prima forma de platforma-program a noului organism al puterii de stat din Romania.

Am primit mandatul de a vi-l prezenta.

Memorat
 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4343
 • Vezi Profilul
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7069 : Aprilie 18, 2017, 12:21:41 »

Tot ce stiu este ca se doreste sa traim intr-un provizorat perpetuu..., ca ne vor protestatari de serviciu... Si vor fi naimitii si oportunistii care vor face presiuni de pe post de revi ca sa ne trecem in acest fel.
Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5751
 • Vezi Profilul
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7070 : Aprilie 18, 2017, 12:32:06 »

Legea 341/2007 , chiar si fara OUG 95, nu-i functionala. Nu poti avea atat de multi revi ..., cu atat de multe indemnizatii, carora nici Fondul suveran al Norvegiei n-ar face fata. Trebuie sa scapam de falsii revi!

Legea 341 a fost croita in interesul nostru, insa de neprofesionisti. Cred ca aceasta ar trebui cizelata de Academia Romana- singura institutie care are autoritate si specialisti (istorici, juristi, experienta, etc.)

 Si trecuta pe la ei n-ar mai putea fi contestata de politrucii care vor sa ne arunce in strada.

Legea 341/2004 a fost "CROITA" pentru a profita OPORTUNISTII, trebuia lasata legea 42/1990 care a fost o lege corecta,insa paradoxal mai marii tarii prefera sa asigure un trai decent miilor de "OPORTUNISTI" in loc de maxim 5000 de raniti+urmasi.

Deduc din această postare a dumneavoastră, partea finală, că sînteți împotriva unei legi care să-i cuprindă și pe luptătorii cu merite deosebite. Am înțeles bine, da?
Memorat
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7071 : Aprilie 18, 2017, 12:38:22 »

ordonanta 95 este o CONVENTIE POLITICIANISTA.
ea nu -si atinge scopurile legale si firesti: acela de a reflecta adevarul istoric  in chintesenta sa de netagaduit si acela de a respecta articolele  legii 341 in care ordonanta se vrea cu succes integrata.

daca tot e doar o conventie vremelnica si neavenita pentru marea majoritate a revolutionarilor si nici nu slujeste principiilor pentru care a fost creata legea 341 atunci trebuie sa se aleaga varianta cea mai favorabila revolutionarilor si nu cea care i dezbina si dezonoreaza.

avand in vedere ca ordonanta a fost atacata peste tot , dar defectuos pentru ca au fost ignorate complet procedurile care fac ca legile sa fie poleite cu aur dar sa aiba picioare de lut , ar trebui ca acum pe ultima suta de metri sa fie atacata inteligent , global si in deplin acord intre toti revolutionarii , elaborandu se de urgenta un proiect de lege ferenda (de lege ferenda (expr. lat. „despre legea care urmează să fie elaborată") - expresie folosită pentru a denumi soluţii de reglementare care se preconizează sau se recomandă a fi adoptate de legiuitor).

de asemenea de urgenta sa se solicite MEDIEREA intre statul roman prin presedinte, sspr - doar ramura pentru revolutionarii din 1989 , prin secretarul sau, guvernul Romaniei prin premier , reprezentantii partidelor parlamentare si reprezentantii revolutionarilor (dar nu cei galagiosi,repeziti,  fara principii sau aserviti) pe problema legii 341 solicitandu se indepartrea ord 95 in tot sau in ceea ce priveste infamul 12,10.

cu procesul verbal de mediere trebuie sa instiintam organismele europene  despre incalcarea drepturilor revolutionarilor a caror lupta  a tinut cu sufletul la gura intregul mapamond in 1989 si a dat tribut de jertfe umane nevinovate . poate ei nu au uitat !!!!

in ceea ce priveste reprezentantii eu am mai facut aici o propunere de organizare democratica si de vot absolut al revolutionarilor din teritoriu si bucuresti, in care se negociaza cu oricine numai dupa ce toti revolutionarii au luat cunostinta de probleme si  au votat hotararile care reflecta vointa si crezul lor.

in alta ordine de idei , asa cum am scris si pe fb ,presedintele RSR Nicolae Ceausescu a plecat cu elicopterul din Bucuresti cu 2 variante: libertatea si organizarea unei contraofensive sau parasirea tarii. cert este ca a plecat LIBER si conform cu propria vointa, cu propria alegere date fiind acele clipe. daca se voia stabilirea unui moment de referinta in ord. 95 acela putea fi foarte bine si momentul arestarii sale efective sau al judecarii sale. cine stabileste ca 12,09 a fost un moment "al fugii"? de fapt, a fost un moment al PLECARII, PARASIRII sediului CC spre un alt sediu sau spre un alt oras sau spre o alta tara. era presedinte. si a fost tot timpul pana la data judecarii sale, a fost comandant suprem al fortelor armate pana la data judecarii sale . el putea sa conduca tara din oricare sediu de partid municipal, orasenesc, comunal , din orice unitate militara etc . ne a placut noua sa spunem ca "a fugit "! dar adevarul este ca a plecat . spre ce si unde am aflat  mai tarziu . ..
Memorat
 • Kafka
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 683
 • Vezi Profilul
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7072 : Aprilie 18, 2017, 12:39:52 »

de scapat trebuie sa ne scape de ei cine i a bagat acolo, adica cine i a facut revolutionari pe cei care nu au avut de a face cu revolutia.
 si spun asta pentru ca in 27 de ani multi functionari publici au papat bani si s-au falit cu functii , tocmai pentru a face aceasta curatenie .
 cum justifica acestia analizele pe care le au facut pe fiecare dosar in parte este o treaba de aplicare a legilor asa cum au fost date ele de parlament.
iata o tema justa pentru oricare organ al statului menit sa vegheze la aplicarea legii.
nu revolutionarii trebuie sa raspunda ! NU.
revolutionarii au depus dosarele si atat. restul a fost treaba  altora. niciunul dintre noi nu si a dat singur certificat, brevet, legitimatie etc. 
este o falsa problema asa cum va grabiti sa o lansati in spatiul public de aici.
poate ar trebui sa o reformulati luand ca reper adevarul .

Aici va contrazic domnule colaborator... Dvs. spuneti ca revolutionarii au depus dosarele si atat, dar nu cred ca este chiar asa. Nu putem disculpa total beneficiarii acestor dosare. Si aici ma refer la acele persoane care stiau ca nu au participat la revolutie in niciun fel, stiau ca nu au niciun merit dar au mers din proprie vointa si au depus dovezi false si marturii false ale unor fapte inexistente... Asa ca eu consider ca si acei "revolutionari" trebuie sa raspunda, cu varf si indesat cum se pune!
Memorat

”Atâta timp cât nu încetezi să urci, treptele nu se vor termina; sub paşii tăi care urcă, ele se vor înmulţi la nesfârşit”
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5751
 • Vezi Profilul
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7073 : Aprilie 18, 2017, 12:42:19 »

Legea 341/2004 a fost "CROITA" pentru a profita OPORTUNISTII, trebuia lasata legea 42/1990 care a fost o lege corecta,insa paradoxal mai marii tarii prefera sa asigure un trai decent miilor de "OPORTUNISTI" in loc de maxim 5000 de raniti+urmasi.

Deduc din această postare a dumneavoastră, partea finală, că sînteți împotriva unei legi care să-i cuprindă și pe luptătorii cu merite deosebite. Am înțeles bine, da?

Subiectul fiind important, aștept un răspuns.
Memorat
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7074 : Aprilie 18, 2017, 12:48:21 »

eu am spus ca nu e o problema a revolutionarilor e o problema a organelor statului . tocmai de aceia s au infiintat comisiile de verificare a dosarelor ca sa depisteze incalcarile legii si sa inlature acei doritori masluitori de documente mai inainte ca frauda lor sa produca efecte .
colaboratorul este altcineva , eu sunt balcanicul. dvs discutati in contradictoriu cu colaboratorul si ati copiat postarea mea.
Memorat
 • Kafka
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 683
 • Vezi Profilul
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7075 : Aprilie 18, 2017, 12:52:55 »

Legea 341/2007 , chiar si fara OUG 95, nu-i functionala. Nu poti avea atat de multi revi ..., cu atat de multe indemnizatii, carora nici Fondul suveran al Norvegiei n-ar face fata. Trebuie sa scapam de falsii revi!

Legea 341 a fost croita in interesul nostru, insa de neprofesionisti. Cred ca aceasta ar trebui cizelata de Academia Romana- singura institutie care are autoritate si specialisti (istorici, juristi, experienta, etc.)

 Si trecuta pe la ei n-ar mai putea fi contestata de politrucii care vor sa ne arunce in strada.


Legea 341/2004 a fost "CROITA" pentru a profita OPORTUNISTII, trebuia lasata legea 42/1990 care a fost o lege corecta,insa paradoxal mai marii tarii prefera sa asigure un trai decent miilor de "OPORTUNISTI" in loc de maxim 5000 de raniti+urmasi.

Credeti ca legea 42 era perfecta? Sunteti departe de adevar, in primul si primul rand pentru ca toti beneficiarii depindeau de Asociatii si, in timp, se ajungea la aceeasi poveste: inmultirea "revolutionarilor" pentru beneficiul "asociatiilor". Pe urma ce facem cu dreptatea in anumite cazuri? Si pentru a va edifica am sa dau cateva exemple fictive:
- Un om este ranit cu un glonte ratacit care trece prin fereastra si il loveste in timp ce sta ascuns, cuminte in casuta lui. Un altul este in strada, lupta si pentru drepturile celui care se ascunde in casa, insa are norocul sa scape teafar din toata nebunia de afara. In final cel care s-a ascuns in casa primeste recompense iar cel din strada nu.
- Doi prieteni sunt in strada, umar la umar, si participa amandoi la construirea de baricade etc. Unul dintre ei este ranit iar celalalt are norocul sa scape teafar.
Si in legea 42, ca si in legea 341, se vorbeste despre recunostinta, despre instituirea unor titluri in semn de pretuire. Fata de ranitii care nu au legatura cu revolutia (dar s-a intamplat in timpul revolutiei) despre ce recunostinta vorbim. Cred ca acolo era suficienta, poate, o despagubire proportionala cu gravitatea ranii sau, in cazuri nefericite, cu pierderea suferita.
"   
Legea 42, Art. 2
In semn de pretuire si recunostinta pentru cei care au fost raniti in luptele pentru victoria Revolutiei din decembrie 1989 se instituie titlul de Luptator pentru Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989.
Titlul de Luptator pentru Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 se confera si celor care au fost retinuti in perioada 16-22 decembrie 1989 ca urmare a participarii la actiunile pentru victoria revolutiei, precum si celor care, in perioada 16-25 decembrie 1989, s-au remarcat prin fapte deosebite in lupta pentru victoria revolutiei."
Memorat

”Atâta timp cât nu încetezi să urci, treptele nu se vor termina; sub paşii tăi care urcă, ele se vor înmulţi la nesfârşit”
 • Kafka
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 683
 • Vezi Profilul
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7076 : Aprilie 18, 2017, 12:56:02 »

eu am spus ca nu e o problema a revolutionarilor e o problema a organelor statului . tocmai de aceia s au infiintat comisiile de verificare a dosarelor ca sa depisteze incalcarile legii si sa inlature acei doritori masluitori de documente mai inainte ca frauda lor sa produca efecte .
colaboratorul este altcineva , eu sunt balcanicul. dvs discutati in contradictoriu cu colaboratorul si ati copiat postarea mea.

Imi cer mii de scuze, sunteti balcanicul, asa este... Bine macar ca raspunsul e pus unde trebuie    Cheesy

Am postat un raspuns si pentru colaborator si de aceea a aparut greseala...
Memorat

”Atâta timp cât nu încetezi să urci, treptele nu se vor termina; sub paşii tăi care urcă, ele se vor înmulţi la nesfârşit”
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7077 : Aprilie 18, 2017, 15:17:41 »

Dorin Teseleanu pe Facebook, in urma cu doua ore:
..

De facto și de jure Statul Român prin Institutiile Statului Român prin OUG 95/2014 a stabilit ora 12,09 si ziua 22.12.1989 de la care a izbucnit Revoluția Romana din Decembrie 1989 și prin AUTODENUNTUL Penal intitulat OUG 95/2014 au recunoscut încălcarea cu premeditare a Legii 341/2004.
 Citiți Legea 341/2004 și art.13 din Legea 341/2004.
Și apoi art.III și art.V din OUG 95/2014.
 Deci, s-a încălcat Legea 341/2004, începând cu 01.01.2012 și ulterior prin OUG 95/2014.
 CEDO și CPI HAGA vor soluționa, potrivit art.13 din Legea 341/2004 și Dosarul încălcării Legii 341/2004.

Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7078 : Aprilie 18, 2017, 16:17:46 »

Etapele revolutiei au fost stabilite in anul 2006 prin:

Hotărârea nr. 1707/2006 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii recunoștinței față de eroii-martiri și luptătorii care au contribuit la victoria Revoluției române din decembrie 1989 nr. 341/2004, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.412/2004
Text publicat în M.Of. al României.
În vigoare de la 05.01.2007
Art. 12.
(1) În aplicarea prevederilor art. 2 lit. c) din Legea nr. 341/2004, cu modificările și completările ulterioare, se va avea în vedere diferențierea etapelor revoluției astfel:
a) 14-19 decembrie 1989 - revoltă populară la Timișoara;
b) 20-22 decembrie 1989 - Revoluția română, până la plecarea dictatorului din sediul fostului Comitet Central al Partidului Comunist Român;
c) 22-25 decembrie 1989 - preluarea puterii și instituirea noilor structuri ale statului.

Mai mult,Ion Iliescu este mandatat sa dea comunicatul catre tara in 22 .12.1989,trecut in monitorul oficial, in care declara ca FSN a preluat puterea si,in 22 dec.1989 a dizolvat toate structurile comuniste.Deci FSN prin Iliescu recunoaste ca in data de 22 dec 1989 s-a incheiat revolutia.
Cititi aici:

Iata comunicatul dat de Iliescu trecut in monitorul oficial in 22 decembrie 1989.
https://ioniliescu.wordpress.com/media/comunicat-catre-tara-al-cfsn-22-dec1989/
COMUNICAT CATRE TARA AL CFSN – 22 dec.1989
 – Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1 din 22/12/1989 – 

Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7079 : Aprilie 18, 2017, 18:28:49 »

2 noiembrie  2016
 
 
                                                           
COMUNICAT
 
 
 
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori militari ai Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, prin ordonanța din 1 noiembrie 2016, în cauza cunoscută generic sub denumirea “Dosarul Revoluției”, extinderea urmăririi penale, in rem, sub aspectul infracţiunii contra umanității, prevăzută de art. 439 alin. 1 lit. a, g, i și k Codul penal cu aplic. art. 5 Cod penal.
Din actele dosarului rezultă că pentru păstrarea puterii, prin acțiunile desfășurate și măsurile dispuse, noua conducere politică și militară instaurată după data de 22.12.1989 a determinat uciderea, rănirea prin împușcare,  vătămarea integrității fizice și psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui număr mare de persoane, fapte care se circumscriu condițiilor de tipicitate ale infracțiunii contra umanității prev. de art. 439 alin. 1 lit. a, g, i și k Cod penal cu aplic. art. 5 Cod penal.
Situaţia premisă a infracţiunii contra umanităţii referitoare la existenţa unui atac generalizat rezultă din numărul mare de localităţi în care au avut loc incidente armate cu consecinţele menţionate anterior. Din modul în care s-a produs acest atac reiese existenţa unui plan după care s-a acţionat, plan care a urmărit crearea unei stări de confuzie în rândul forţelor armate, prin divizarea conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi difuzarea unor ordine, rapoarte şi informaţii false, scoaterea în stradă şi înarmarea populaţiei, respectiv crearea aparenţei unui „război civil” în care să se confrunte unităţi înarmate aparţinând Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului de Interne sau aceluiaşi minister, în scopul preluării puterii şi legitimării noilor lideri. În realizarea acestui plan s-a apelat la Televiziunea Română care a transmis comunicate alarmiste şi uneori false, la tăierea legăturilor telefonice şi aducerea la conducerea ministerelor de forţă a unor foste cadre militare loiale noii conduceri politico-militare, cu consecinţa generării unui „război” psihologic şi mediatic care a condus la producerea a numeroase victime.
Cercetările urmează a fi reluate cu privire la toate faptele care au făcut obiectul dosarului nr. 11/P/2014, inclusiv cu privire la faptele comise după data de 22.12.1989 pe întreg teritoriul ţării, conform dispozițiilor reținute în încheierea de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cauză.
 http://old.mpublic.ro/presa/2016/c_02_11_2016.htm
Memorat
Pagini: 1 ... 470 471 [472] 473 474 ... 511
Schimbă forumul: