Main Content:

Pagini: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 120

DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...

 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #645 : Martie 24, 2013, 19:29:57 »

In sfarsit, o intrebare interesanta de la dumneata. E bine sa-i intrebam pe toti cei din tara. Ar fi interesant, chiar important sa stim daca a fost un fenomen general.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #646 : Aprilie 26, 2013, 15:51:14 »

Asa cum am anuntat la www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=47.20175, am fost invitati de catre Asociatia Nationala a Veteranilor de Razboi, Filiala Judeteana Brasov, sa participam la "Ziua Veteranilor de Razboi" din acest an.

Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #647 : Aprilie 26, 2013, 15:56:17 »

Informatii suplimentare aveti in urmatoarele documente:Memorat
 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul
DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #648 : Mai 03, 2013, 17:42:29 »

Drumul Crucii, refăcut la Braşov
• Impresionaţi de originalitatea scenelor jucate, dar şi de tîlcul divin care stă în spatele scenelor repovestite, cîţiva spectatori au izbucnit în lacrimi

Sute de braşoveni şi turişti au fost martori ieri după-amiază la un spectacol stradal cutremurător care reproduce martiriul Mîntuitorului pe drumul Golgotei spre răstignire.
Actorul care l-a întrupat simbolic pe Iisus, artistul plastic Daniel Leş, a purtat Crucea între Teatrul Dramatic şi Piaţa Sfatului.
În ultimii zece ani, spectacolul-procesiune, numit „Drumul Crucii“, are loc în fiecare an, înaintea Învierii, dar este prima dată la Braşov. Pînă acum cei 70 de actori amatori din Timişoara, Cluj şi Baia Mare, de vîrste şi religii diferite, au mai dat reprezentaţii la Oradea, Arad, Deva, Hunedoara şi Bucureşti.
Impresionaţi de originalitatea scenelor jucate, dar şi de tîlcul divin care stă la baza scenelor repovestite în stradă, cîţiva spectatori au izbucnit în lacrimi.
Prima ediţie a avut loc în anul 2004, iar Daniel Leş a mărturisit că i-a venit ideea văzînd că sărbătoarea Învierii a fost transformată într-una comercială. „Cu cît se apropiau sărbătorile, se accelera ritmul alergării cumpărătorilor. Oferte de tot felul îţi furau ochii. M-am oprit o clipă şi gîndul care mi-a venit a fost dacă asta e tot ce facem noi cînd vin Paştele.
Cum am reacţiona dacă L-am vedea pe Iisus Hristos purtîndu-şi crucea chiar pe străzile noastre? Am fi oare atunci dispuşi să ne oprim cîteva clipe, să medităm la esenţa Sărbătorilor Pascale?“

Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul
DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #649 : Mai 03, 2013, 19:50:13 »

Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul
DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #650 : Mai 06, 2013, 09:40:10 »


HRISTOS A ÎNVIAT !


Mesajul de Paști al Patriarhului Ecumenic


+ Bartholomeu, din mila lui Dumnezeu Arhiepiscop

al Constantinopolului, Noua Romă, și Patriarh Ecumenic,

Către întreaga pliromă a Bisericii, har, pace și milă de la Slăvitul Hristos Cel Înviat !

Frați împreună-lucrători și fii ai Bisericii evlavioși și iubitori de Dumnezeu,

Hristos a înviat!

Vestirea de către mironosițe a Învierii a fost considerată de ucenicii lui Hristos drept „o aiurare” (Lc. 24, 11). Și totuși, această vestire considerată drept „aiurare” s-a dovedit a fi Adevărul. Iisus Cel Înviat s-a arătat și ucenicilor Lui în mai multe rânduri.

În vremea noastră, mesajul Evangheliei este auzit iarăși ca „o aiurare” de către raționaliști. Cu toate acestea, credincioșii nu doar că au credință, ci și trăiesc Învierea ca pe un eveniment cu totul adevărat.

Mărturia noastră este pecetluită, dacă este nevoie, de jertfa vieții noastre, pentru că În Hristos Cel Înviat biruim moartea și ne eliberăm de frica acesteia. Gurile noastre sunt pline de bucurie, zicând „A înviat Domnul !” Sfinții noștri, morți lumii, trăiesc în mijlocul nostru și răspund cererilor noastre.

Lumea de după moarte este mai adevărată decât cea de dinainte de moarte. Hristos a înviat și trăiește printre noi. A făgăduit că va fi cu noi până la sfârșitul veacurilor. Cu adevărat așa este: prieten și frate, vindecător și dătător a toată bunătatea.

Binecuvântat este Dumnezeu, cel ce a înviat din morți și a dăruit tuturor viața veșnică. Unde-ți este moarte boldul ? Înviat-a Hristos ” și pe cel ce odinioară se lăuda fără măsură, batjocorindu-l, de râs l-a arătat ” (vezi Canonul Învierii, glasul al IV-lea, Cântarea a 9-a, facere a Sfântului Ioan Damaschin). Toate s-au umplut de lumina, iar inimile noastre, de bucurie negrăită.

Dar nu numai de bucurie, ci și de putere. Cel ce crede în Înviere nu se teme de moarte, iar cel care nu se teme de moarte este tare sufletește și neăndoit, pentru că ceea ce, pentru cei mai mulți este cea mai temută amenințare, pentru creștinii credincioși este un fapt de mică însemnătate, pentru că este intrarea în viață.

Creștinul credincios trăiește învierea și cele de dincolo de moartea sa firească.

Consecința trăirii Învierii este schimbarea lumii. [Trăirea Învierii] entuziasmează sufletul, iar sufletul aprins aduce pe același drum și alte suflete, care sunt mișcate de trăirea adevărată a bucuriei nemuririi. Învierea lui Hristos și învierea noastră nu sunt un adevăr teoretic, ci sunt dogmă a credinței noastre, o realitate palpabilă, puterea care a biruit lumea, în ciuda celor mai înverșunate persecuții. „aceasta este biruinţa care a biruit lumea: credinţa noastră” (1 Ioan 5, 4) în Înviere. Prin Înviere, omul se face Dumnezeu după har. Prin biruința adusă de lumina Învierii asupra patimilor necurate, în sufletele noastre prinde formă erosul și dragostea dumnezeiască ce transcende condiția umană.

Hristos a înviat, așadar ! Inimile noastre sunt inundate de lumina și de bucuria Învierii. În mod autentic și simplu, îi ieșim înainte lui Hristos Cel Înviat. Așa cum spune profetul David, Dumnezeu, cel ce vede de sus inimile noastre, „inima înfrântă şi smerită nu o va urgisi” (Ps. 50, 18).

Învierea este puterea noastră, nădejdea noastră, bucuria noastră, mângâierea noastră. Prin Înviere biruim durerea și întristarea și toată răutatea vieții pământești firești. Învierea este răspunsul lui Dumnezeu la chemarea omului rănit de necazurile lumii.

Dificultățile și pătimirile prin care trece astăzi lumea, pe noi nu ne istovesc. Adunarea ucenicilor spăimântați în foișorul cel de sus din Sion ne dă putere. Nu ne temem, pentru că-i iubim pe toți, așa cum ne-a iubit Acela, sufletul Său punându-L pentru noi. Teandric, Domnul Cel Înviat ne însoțește în mod nevăzut. Este de-ajuns să avem dragoste – și avem –; iar prin dragoste cunoaștem puterea Tainei!

Iar dacă alții, omenește, ezită, „grămădind stogurile faptelor noastre spre mânie” (vezi Stihira Vecerniei din Duminica Fiului Risipitor), noi ne lăudăm. Chiar dacă noi nu „vânturăm pleava faptelor nedreptății și patimile noastre pe aria pocăinței”, Hristos Cel Înviat, fiind Iubire ce risipește orișice fel de întuneric și de teamă din jurul nostru, intră înlăuntrul nostru și în lume, chiar și închise fiind ușile ale inimii noastre, și „rămâne întru noi”, numai datorită Crucii dragostei. Chemarea Sa este pacea, iar pacea Sa ne-o dăruiește nouă.

Puternicii lumii acesteia se preocupă și promit pacea, dar niciodată nu o pot înfăptui. Puterea Iubirii și Păcii și Înțelepciunii Dumnezeiești se află dincolo de toată spaima omenească, dar nu la capătul realității, nici în superficialitatea vreunei slăviri omenești, ci ea este chiar centrul vieții, Domnul viilor și al morților, Adevărul.

Această incontestabilă transcendență a Puterii ține în mod nevăzut domniile și îndreptează toate, mai ales în această vreme în care „oamenii își țin mintea întru întuneric”. În această vreme de disoluție generală în lume, nădejdea tuturor celor de pe pământ, Înțelepciunea lui Dumnezeu, este prezența cereștii armonii și alcătuiri. În vremea stricăciunii și a așteptării morții, iată evenimentul Învierii și întărirea credinței întru Domnul.

Pacea celui ce a călcat moartea cu moarte, golindu-Se pe Sine, și bucuria dragostei se răspândesc, vindecând omul contemporan care suspină și are dureri, la fel ca întreaga creație, „așteptând răscumpărarea și înfierea și libertatea slavei fiilor lui Dumnezeu” (cf. Romani 8, 20-23).

Cu adevărat a înviat Domnul, părinți și frați !

Sfintele Paști 2013,

+ Al Constantinopolului, fierbinte rugător către Hristos Cel Înviat pentru toți
Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #651 : Mai 09, 2013, 08:31:49 »

La linkul urmator, aveti stirea TVS despre moartea neasteptata - care i-a surprins pe multi dintre cunoscutii sai - a revolutionarului brasovean Nicolae Samson, eveniment de la care a trecut un an si jumatate, fara sa fie oferite explicatii convingatoare ale gestului sau din partea celor care s-au ocupat de respectivul caz de moarte prin violenta - www.youtube.com/watch?v=0a0vyEI7mq0. Discutiile asupra sfarsitului sau, daca a fost o sinucidere sau un asasinat, continua si azi la Brasov.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #652 : Mai 09, 2013, 10:04:20 »


Asociatia ALRUE , a facut demersuri la Parchetul de pe linga Tribunalul Brasov pentru a se interesa dosarul cercetarii mortii sale ?
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #653 : Mai 09, 2013, 12:28:32 »

Mai are vreun rost sa rascolesti kkt-ul? Se stiu prea bine motivele si cauza principala a sinuciderii lui Samson. Acceseaza link-ul, reciteste postarile de pe pagina(ile) urmatoare si trage concluzii. Daca vrei. Daca nu, nu sa fie.

http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=147.msg60164#msg60164
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #654 : Mai 13, 2013, 10:48:03 »

Apel catre Presedintele Asociatiei "Pentru Adevarul Revolutiei", domnul Viorel Tocan.

Domnule Presedinte, tinand cont ca nu ati mai convocat o sedinta a organizatiei noastre de peste un an, va rog sa programati una in timp cat mai scurt. Va solicit sa stabiliti data, locul si ora intrunirii si datele respective sa le aduceti la cunostinta membrilor asociatiei.
« Ultima modificare: Mai 22, 2013, 16:25:25 de către razvan »
Memorat
 • un urmas
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 508
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #655 : Mai 13, 2013, 19:43:04 »

Apel catre Presedintele Asociatiei Raniti si Urmasii Eroilor din dec. 89 Covasna-Harghita, dl.Vlad Ene

Domnule Presedinte, tinand cont ca nu ati mai convocat o sedinta a organizatiei noastre de peste un an, va rog sa programati una in tmp cat mai scurt. Va solicit sa stabiliti data, locul si ora intrunirii si datele respective sa le aduceti la cunostinta tuturor membrilor asociatiei.
Memorat

EROII NU MOR NICIODATA
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #656 : Mai 13, 2013, 23:27:04 »

Mare sucar au revii pe presi si sper ca, IN SFARSIT, incep sa-i ia la intrebari. Daca se va intampla asa in 80% dintre aso, ar fi sanse sa se schimbe fata (poate si substanta) miscarii. Maine am sa reimprospatez rezerva de cartuse (cartoane de bere) si am sa ma instalez comod ca sa urmaresc, SAVURAND, conflictele. Foc cu foc. Aaa... sorbitura cu sorbitura.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #657 : Mai 16, 2013, 23:15:48 »

Revin la Apelul adresat domnului Viorel Tocan, Presedintele Asociatiei "Pentru Adevarul Revolutiei" din Brasov.

        Domnule Presedinte, tinand cont ca nu ati mai convocat o sedinta a organizatiei noastre de peste un an, va rog sa programati una in timp cat mai scurt. Va solicit sa stabiliti data, locul si ora intrunirii si datele respective sa le aduceti la cunostinta membrilor asociatiei noastre.
        Altfel vom fi nevoiti sa punem sub semnul intrebarii toate declaratiile dumneavoastra de bune intentii, de fidelitate fata de valorile Revolutiei din Decembrie 1989, de lupta pentru aflarea Adevarului Revolutiei.
        Macar acum, cand s-a ajuns in situatia de a vi se cere in mod public sa programati o sedinta a asociatiei al carui presedinte sunteti, ar trebui sa reactionati pozitiv, in concordanta cu prevederile Statului si atributiile ce va revin in mod firesc.
« Ultima modificare: Mai 22, 2013, 16:25:57 de către razvan »
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #658 : Mai 16, 2013, 23:33:24 »

Va reamintesc declaratiile dunmneavoastra publice, facute in urma cu peste trei ani, in cadrul unui interviu acordat cotidianului "Adevarul" (Editia de Brasov) - www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_Vrea_cu_orice_pret_sa_afle_adevarul_Revolutiei_0_191380947.html
Duminica, 17 ian 2010


Braşov: Viorel Tocan vrea cu orice preţ să afle adevărul Revoluţiei

Ionuţ DincăSingurul său deziderat după acele zile sângeroase a fost să îşi îndeplinească o datorie morală faţă de cei morţi şi să demaşte mitul „teroriştilor".

„Nu vreau să-mi arog merite sau drepturi. Pentru mine, aflarea adevărului este totul!". Aşa îşi începe colonelul în rezervă Viorel Tocan povestea. Acum 20 de ani, era ofiţer instructor în cadrul Statului Major al Gărzilor Patriotice, iar Revoluţia l-a prins în Săcele.

„În data de 21 decembrie, am primit ordin să merg în Săcele pentru a împiedica să se tragă clopotele în semn de solidaritate cu Timişoara. Am fost nevoit să execut ordinul, cu toate că în sufletul meu era alt sentiment", ne-a spus braşoveanul.

Trupele secrete din „Judeţeană"

El a ajuns în sediul „Judeţenei" de Partid în seara zilei de 21 decembrie. „Practic, în acea clădire erau trei tabere. Revoluţionarii, care se împărţeau şi ei în două categorii, cei chemaţi de Securitate şi cei cinstiţi, care luptau pentru libertate, armata, unde de asemenea, erau oameni devotaţi ruşilor, ce voiau să-l dea jos pe Ceuaşescu, dar nu şi sistemul, şi ultima forţă era cea secretă, formaţiunile de rezistenţă, dotate şi instruite să menţină regimul", îşi aminteşte colonelul.

El susţine că, din cauză că şi-a dat seama despre trădare şi a început să vorbească, a devenit un personaj incomod şi a fost trimis acasă, numai că pe drum i se pregătiseră nişte surprize.

„Trăsesem deja concluzia că şeful meu este unul dintre trădători şi este în legătură cu cei din rezistenţă, aşa că în data de 24 m-a trimis acasă şi mi-a recomandat s-o iau prin parc, unde un trăgător mă aştepta. Norocul meu a fost că a trecut o maşină prin zonă şi am plecat cu ea", ne-a povestit Tocan.

El spune că a încercat în repetate rânduri să demaşte nelegiurile, dar totul a fost în zadar continuând să fie o ţintă pentru cei ce încercau trădarea Revoluţiei. Văzând că nu are încotro a plecat spre Capitală, pentru a ajunge la şefii CPUN, numai că pe drum a fost reţinut şi întemniţat. „Aici am dat prima mea declaraţie unui procuror, dar mi-am văzut şi moartea cu ochii. Am fost eliberat şi am revenit în Braşov, unde şeful meu vroia să mă scoată nebun, numai ca să nu se afle tot ce ştiam şi am fost din nou arestat", a explicat bărbatul.

Lupta cu morile de vânt

Presiunile au continuat asupra sa şi i s-a făcut propunerea ca, în schimbul tăcerii, să primească o funcţie înaltă, însă el şi-a continuat demersul pentru demascarea adevărului. „Mi-ar fi plăcut să fim cu adevărat liberi şi să ne conducă oameni nepătaţi, să trăim omeneşte şi civilizat, aşa cum ne-am dorit şi noi şi cei care şi-au dat viaţa la Revoluţie", s-a destăinuit Viorel Tocan.

El şi-a continuat de-a lungul anilor demersurile, dar spune că totul a fost în van: „Chiar şi raportul despre Revoluţia de la Braşov, unde am avut declaraţii de la martori şi argumente, pe care l-am depus şi prezentat la Senat în noiembrie 1994, a dispărut fără urmă". Bărbatul lucrează acum la o carte în care va prezenta cu lux de amănunte faţa nevăzută a Revoluţiei de la Braşov.

Întrebări şi răspunsuri:

ll Cum vă veţi continua lupta pornită?


Cred că de această dată vom fi ajutaţi de Parchetul General, fiindcă, acum, există interese mai mari, politice. Am depus de curând un nou memoriu, în care sunt descrise toate faptele în amănunt şi  argumentate. Dacă nici de această dată nu se mişcă nimic, vom merge la CEDO.

De ce nu se implică mai multe persoane în aflarea adevărului?

Majoritatea, chiar dacă au văzut atunci ce s-a întâmplat, s-au temut pentru pielea lor. Tăcerea este de aur şi-ţi salvează viaţa. Şi mie mi-au spus mulţi să tac din gură că îmi va fi bine, dar eu nu pot să fac aşa ceva. Chiar şi Victor Stănculescu mi-a dat acest sfat, dar eu am pus mai presus de toate aflarea adevărului.

Ce-i place:

„Îmi plac muzica, teatrul şi, nu în ultimul rând, literatura. Acum, cel mai mare chin pentru mine este că nu mai am timpul necesar să citesc şi mai ales să scriu tot ce am de zis. De asemenea, îmi plac oamenii veseli şi optimişti", ne-a spus braşoveanul.

Ce nu-i place:

„Nu îmi place faptul că nu reuşim ca naţiune să ne regăsim. Ne complacem să trăim în mocirla în care ne-am băgat singuri, ratându-ne şansa de a fi liberi cu adevărat în 1989", s-a destăinuit Viorel Tocan.

Profil:
Născut. 21 august 1946, Valea Lungă, Dâmboviţa.
Studii. Şcoala Militară Superioară de Ofiţeri de Artilerie, Sibiu.
Familie. Căsătorit, 2 copii.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #659 : Mai 22, 2013, 18:17:00 »

Brasoveni, nu ratati lansarea de carte de maine.

www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=85163
Miercuri, 22 mai 2013


Cum şi de ce SUA nu au înţeles România„Cei dintâi vor fi cei din urmă. România şi sfârşitul Războiului Rece” este titlul unui nou volum semnat de Larry L. Watts (foto centru), care continuă de fapt cartea „Fereşte-mă, Doamne, de prieteni. Războiul clandestin al Blocului Sovietic cu România”. Cartea va fi lansată joi, la Librăria Şt. O. Iosif, în prezenţa autorului, dar şi a invitaţilor: Alex Mihai Stoenescu, istoric, Dan Dungaciu, sociolog, Gl. mr.(r) Corneliu Pivariu, -director „Pulsul Geostrategic” şi Ovidiu Enculescu - director general editură. Potrivit specialiştilor, Larry L. Watts încearcă să restabilească adevărul istoric şi să corecteze percepţiile comunităţii occidentale în privinţa rolului jucat de România în plan internaţional în perioada Războiului Rece. Volumul al doilea ajunge până în prima săptămână din decembrie 1989, oprindu-se chiar înainte de revoluţie. Într-un studiu bazat pe analiza celor întâmplate între anii 1950 şi 1978, primul capitol încearcă să răspundă la întrebările: cum şi de ce SUA nu au înţeles România. Consultant al Corporaţiei RAND la momentul revoluţiei, Larry Watts a călătorit deseori în Europa de Est şi în URSS înainte de 1989. Ulterior a asistat oficiali din România la înfiinţarea Colegiului Naţional de Apărare şi a conlucrat cu mai mulţi miniştri români ai Apărării şi şefi de stat-major privind reforma în domeniul armatei, cooperarea cu Parteneriatul pentru Pace şi integrarea în NATO.

Autor: Adina CHIRVASÃ


Joi, 23 mai a.c., la ora 13, sunteti asteptati la Libraria St.O.Iosif, Brasov, alaturi de Editura Rao, la lansarea volumului CEI DINTÂI VOR FI CEI DIN URMA: ROMANIA ȘI SFARSITUL RAZBOIULUI RECE. Vedeti si la http://www.youtube.com/watch?v=HXVA6nLMDnI.
Memorat
Pagini: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 120
Schimbă forumul: