Main Content:

Pagini: 1 ... 85 86 [87] 88 89 ... 121

DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...

Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1290 : Ianuarie 28, 2015, 13:34:19 »

POATE SA FIE O GRESALA DE REDACTARE, EU L-AM SUNAT ASEARA SI MI-A CONFIRMAT DATA DE 23.
Memorat
 • florin53
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1250
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1291 : Ianuarie 28, 2015, 19:42:40 »

CEDO A DAT SENTINTA PENTRU RETINERE SI BATAIUA PRIMITA ,NU PENTRU NOAPTEA DE 21/22.CHIAR DACA DATA CORECTA -POSIBILA EROARE DE REDACTARE -ESTE 23 DEC.1989 TOT ASA PRIMEA SENTINTA SI DESPAGUBIREA .
Memorat
 • kostas
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7260
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1292 : Ianuarie 28, 2015, 20:19:03 »

Trebuie sa ne cautam camarazii care au avut de suferit si sa-i sustinem in toate demersurile care trebuiesc facute caci daca au ei castig de cauza avem si noi de castigat.
Memorat
 • kostas
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7260
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1293 : Ianuarie 28, 2015, 20:24:07 »

Noi am avut un retinut de securitate de la inceputul lui noembrie,Ing.Grigorescu.Acesta imprastia manifeste pri com.sider. prin mijl.de transport local,scari de bloc etc. dar a murit Dumnezeu sa-l odihneasca,familia lui ne poate ajuta in vre-un fel?
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1294 : Ianuarie 28, 2015, 21:38:43 »

Puteţi să vă agitaţi cît vreţi, sau sa pozaţi în mari salvatori, dar adevarul este că Braşovul a fost scos numai pentru a fi un element de negociere şi un eveniment pe parcursul lor. Ştiu, sună cinic, dar cinismul aparţine celor care au gîndit planul de desfăşurare al ostilităţilor cu revoluţionarii. Braşovul va fi admis în final, ca dovadă a elasticităţii în negocieri şi cumsecădeniei guvernului.
Memorat
 • valahul
 • Sr. Member
 • ****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 326
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1295 : Ianuarie 28, 2015, 23:41:44 »

@ NVal
Domnule, nu doresc să o luați în nume de rău postarea ce vă este adresată. Cum aveți tupeul de-a intervenii în ceea ce privește problemele brașovenilor? Cunosc o parte dintre ei care în momentul Decembrie '89 au făcut adevărata istorie a sublimului moment. Nu sunt nici pe departe agitați sau agitatori, nu fac paradă de cultură, nu pozează în salvatori ai castei revoluționare. Nici pe departe. Brașovul și brașovenii în general sunt oameni adevărați, ce au spiritul onoarei, al demnității în sânge. Despre ce faceți vorbire? Ce negocieri? Aveți impresia că-și vor negocia verticalitatea pentru o mizerie de avantaj material în detrimentul camarazilor de luptă, alături de care și-au riscat viață? Nu domnule, nu vor accepta o pomană guvernamentală, dar mai ales nu vor accepta să facă compromisuri cu dușmanii lor clasici. Dumneata nu ești decât un nemernic trădător ce încerci să înclini balanța în favoarea imposturii generalizate.
Memorat

In Good We Trust
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1296 : Ianuarie 31, 2015, 20:12:50 »


   Raspunsul la celel de mai jos il puteti gasi la Portalul Revolutiei | Asociatii | Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov Decembrie 1989” | Comentariile sint bine venite.

   Asteptam comentariile.


     Nu le înţeleg atitudinea. Oare preferă să rămâ fără indemnizaţii numai pentru a se răzbuna pe ceilalţi posesori de certificate de revolutionari? Am citit documentul emis de conducerea asociaţiei, pe care l-a semnat preşedintele şi l-a transmis probabil parlamentarilor de Braşov. Voi nu aţi observat cît e de infantil şi cite greşeli de scriere conţine?

Domnule Dinu, am primit mesajul dumneavoastra privat. Va rog sa va accesati corespondenta pentru a va putea ajuta cu ceea ce ati solicitat.
Memorat
 • valahul
 • Sr. Member
 • ****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 326
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1297 : Februarie 01, 2015, 12:50:24 »

Vizionați și analizați la rece aceste două video. Sau la cald cu picioarele în apă rece. Trageți niște concluzii echidistante.
Cum rămâne cu revoluția?
Sforari ce au acces la informații uneori clasificate emit ipoteze numai de ei știute, care se pare că se aplică și-n cazul de față, când statul criminal (asasin) își acoperă executanții acoliți. Prin încercarea, istoric vorbind, de a culpabiliza comun pe toți ce au fost implicați în evenimentele decembriste se dorește de fapt diminuarea responsabilităților.
Este încă o dată (a câta oară) dovada că ne-au învins.

https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=85027636&v=cO05Mh-7qcw&x-yt-ts=1422503916

Lansarea, miercuri 17 Decembrie 2014, la librăria Mihai Eminescu din Bucureşti, a ediţiei a doua a volumului "Duplicitarii" semnată de generalul Cristian Troncotă. Alături de gazdă, au mai intervenit Florian Banu, Liviu Ţăranu, Constantin Corneanu, Ioan Scurtu, Filip Teodorescu, Aurel David, Vasile Mălureanu.

Interesantă, chiar foarte interesantă și continuarea.

https://www.youtube.com/watch?v=sNtsYM1UaD4

În această parte a doua punctul central, "teroriştii vor veni la ora 6". Evenimentele teroriste din Brașov sunt pomenite fugar, dar bine punctate.
Memorat

In Good We Trust
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1298 : Februarie 02, 2015, 14:46:41 »

Încercarea moarte n-are. Foarte bine ca ai postat cele doua video. În acest fel poate îsi vor da seama ce sînt de fapt. Sforari au fost si sînt înca...
Asa este sîntem învinsi, definitiv si irevocabil Wink
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1299 : Februarie 11, 2015, 10:59:09 »

http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=index&s_id=143981&Ponta-ne-judeca-mortii-Brasovul-nu-mai-este-oras-martir


Ponta ne judecă morţii

Braşovul nu mai este oraş martir

Mii de braşoveni au stat pe 22 decembrie în bãtaia puştilor cu mult înainte de ora 12.10 pentru cã vroiau libertate, nu certificate de revoluţionar

• Pentru că zeci de braşoveni au fost ucişi, iar peste o sută răniţi după ora 12.10 a zilei de 22 decembrie, guvernul domnului Ponta nu consideră că braşovenii au murit destul de eroic, conform unei ordonanţe care avea de fapt menirea să înlăture falşii revoluţionari

Guvernul a adoptat ieri prin Hotarîre, actualizarea Normelor metodologice de aplicare a Legii recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din decembrie 1989 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987. Noile reglementari introduse în normele de aplicare menţionează doar oraşele Timişoara, Caransebeş, Sibiu, Cugir, Lugoj, Tîrgu-Mureş, Cluj–Napoca şi Bucureşti ca localităţi în care, în urma confruntărilor cu forţele de represiune, au fost ucise, rănite sau reţinute persoane pînă la fuga dictatorului. Şi asta pentru că, potrivit datelor oficiale de la Procuratura Generală-Direcţia Procuraturilor Militare şi de la IRR, în perioada 16-22 decembrie 1989 „doar în aceste localităţi au fost ucise persoane!“ Odată cu aprobarea acestor norme metodologice de aplicare a Legii Recunoştienţei, Braşovul este scos de pe lista oraşelor martir din România.

„Păcat de vieţile pierdute la Braşov“

Pancardele de la intrarea în municipiu care anunţă că Braşovul este „oraş martir“ trebuie să dispară urgent, pentru că... nu mai sînt valabile. Aşa a decis Guvernul în noile norme de metodologice de aplicare a Legii Recunoştinţei, prin care a refăcut şi lista oraşelor ce au contat pentru schimbarea regimului comunist. Conform noii viziuni a Executivului, deşi în zilele de 22-25 decembrie 1989 la Braşov au fost ucise în jur de 60 de persoane, municipiul nu este oraş martir din România. „Nu ştiu de ce s-a luat o astfel de decizie. Este mare păcat pentru vieţile pierdute în acele zile. Îmi pare rău pentru acel număr important de oameni au ieşit în stradă la Braşov şi pentru cei care au fost răniţi sau şi-au pierdut viaţa atunci. Din păcate, totul se reduce la o oră care face diferenţa între a fi sau a nu fi martir“, a spus ieri primarul municipiului Braşov, George Scripcaru.

„Trebuie să-mi cer scuze public pentru că fiul meu a fost împuşcat după ora 12.10?“

„Se mai poate spune ceva? Fiul meu a murit în noaptea de 22 spre 23 decembrie. Avea 21 de ani şi îşi dorea libertate pentru ţara în care trăia. A fost torturat şi apoi împuşcat. Zile întregi l-am căutat pînă să-i găsim trupul. Moartea lui, neelucidată pînă azi, nu este luată în seamă de domnul Ponta pentru că fiul meu a fost ucis după fuga dictatorului? Poate că domnii care au făcut această ordonanţă, şi consideră că la Braşov nu s-a murit destul de eroic, ar trebui să-mi spună atunci cine l-a ucis pe fiul meu. Eu încerc să aflu asta de 25 de ani. Să ne mai spună domnul Ponta cine i-a chemat pe braşoveni în noaptea de 22 spre 23 decembrie în faţa prefecturii special pentru pentru a fi împuşcaţi. Cine i-a ucis pe zecile de braşoveni care zac sub cruce în Parcul Eroilor? Cine a tras în braşoveni pînă în 25 decembrie? Ne-ar putea spune domnul Ponta? Că doar a fost procuror. Probabil, aşa cum am mai declarat de-a lungul celor 25 de ani, trebuie să-mi cer scuze public pentru faptul că fiul meu a ieşit în stradă ca să lupte împotriva unui regim odios. Care încă, văd, mai conduce. Fiul meu a ieşit în stradă înainte de momentul «ora 12.10“» a domnului Ponta. N-a murit cînd trebuie, mă anunţă cu cinism domnul Ponta, pentru că a fost împuşcat după fuga dictatorului?. Scîrbă este un cuvînt prea elegant, asta simt, pentru aceşti oameni care ne conduc“, spune Elena Vlase, o mamă care se zbate fără odihnă de 25 de ani să afle cine sînt ucigaşii fiului ei, Nicuşor Vlase.

O decizie împotriva revoluţionarilor impostori sacrifică eroii

Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, Octav Bjoza, care a participat şi el la Revoluţia din decemebrie 1989, fără să fi cerut vreodată vreun titlu de revoluţionar, a explicat ieri, din postura sa de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, că „decizia Guvernului este menită să îi scoată pe impostori din rîndul deţinătorilor de certificate de revoluţionar“. „Probabil această nouă formă a legii îi va scoate din rîndul revoluţionarilor pe cei care nu aveau ce căuta acolo din capul locului. Mă refer la impostorii de toate categoriile, de la foşti securişti, miliţieni ăînă la activişti de partid“, a mai spus Octav Bjoza. Liderul AFDPR a recunoscut totuşi că Braşovul ar fi trebuit să rămînă oraş martir. „Din moment ce au murit atît de mulţi oameni în acele zile, la Braşov, iar acei oameni sînt martiri, este normal ca şi oraşul să fie martir. Asta nu înseamnă însă ca atît de mulţi impostori cu titluri false de revoluţionari ar trebui să primească indemnizaţii“, a mai spus Bjoza.

Ce spune asociaţia care a înmulţit revoluţionarii la Braşov

Asociaţiea Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor „Decembrie 89“ a fost deseori arătată cu degetul din cauza impostorilor cu certificat care au fost clonaţi în ultimii 25 de ani, mai ales sub conducerea lui Dorin Lazăr Maior. Puţini au fost depistaţi, majoritatea falşilor revoluţionari profitînd încă de ceea ce au reuşit să ,,cumpere“. Reprezentanţii Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor „Decembrie 89“ se arată acum nemulţumiţi de decizia Guvernului. Preşedintele ALRUE, Vasile Mardare, vorbeşte acum numai despre pierderea titlului de oraş martir. „Braşovul are atîta istorie anticomunistă din 1987 pînă în 29 decembrie 1989, încît este imposibil să nu fie oraş martir. Avem oameni care au ieşit în stradă încă din 21 decembrie 1989 şi există martori pentru asta“, a spus Vasile Mardare. Reprezentanţii ALRUE îşi pun acum speranţa în Senat, acolo unde ar mai exista posibilitatea unei modificări a textului legii. „Nu ştiu care a fost intenţia acestei decizii, dar oricum, este un lucru urît. Pe de altă parte, nu a existat nici măcar o discuţie cu Comitetul Consultativ“, a mai declarat Vasile Mardare. În cazul în care situaţia nu va fi remediată în Senat, Mardare susţine că ALRUE va merge şi în instanţă.

Ai fost împuşcat după 22 decembrie 1989, ora 12.10? Ghinion

Pentru Braşov dar şi pentru alte localităţii care nu se regăsesc printre cele enumerate în legislaţie dar care, în urma confruntărilor cu forţele de represiune au fost ucise, rănite sau reţinute persoane pînă la fuga dictatorului, s-a introdus o modalitate de determinare a acestora prin atestare din acte normative emise în acest sens, sau documente oficiale eliberate de Parchetul General. În noile reglementari introduse în normele metodologice, momentul „fuga dictatorului” a fost stabilit ca fiind ziua de 22 decembrie 1989, ora 12.10, luînd în considerare vechea formă a legislaţiei secundare cu privire la diferenţierea etapelor revoluţiei, precum şi documente oficiale şi documentare realizate în legătură cu această perioadă.

Mii de revoluţionari pierd avantajele materiale

Conform aceloraşi norme, Titlul de Luptător cu Rol Determinant se acordă în scopul de a face diferenţa între persoanele care s-au remarcat prin fapte deosebite prin care şi-au pus viaţa în pericol, avînd un rol determinant şi decisiv prin contribuţia la declanşarea şi victoria Revoluţiei Române din decembrie 1989, în localităţile menţionate mai sus.
Normele de aplicare precizează, de asemenea, procedura de obţinere a certificatelor pentru acordarea titlului de Luptator pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 – Luptator cu Rol Determinant, modelul certificatelor şi al adeverinţelor tipizate şi modalitatea de contestare a soluţiei de respingere a cererii. De asemenea, potrivit noilor Norme, persoanele nemulţumite şi care nu au obţinut noul certificat de revoluţionar pot face contestaţie la Comisia Parlamentară, în termen de maximum 30 de zile de la data comunicarii soluţiei. Termenul de 30 de zile este termen de decădere doar pentru depunerea contestaţiilor la Comisia Parlamentara şi nu exclude posibilitatea aplicării normelor de drept comun şi nu îngrădeşte accesul liber la justiţie pentru persoanele nemulţumite.

Recunoaştere pentru Braşov-Noiembrie ’87

Totodată, noile reglementări creează cadrul legal pentru persoanele care au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 şi care nu deţineau certificate, să depuna cereri pentru dobîndirea acestora. În baza solicitarilor pe care le vor depune, aceste persoane vor putea dobîndi una una din cele trei calităţi, prevazute de Legea 341/2004 actualizata, respectiv persoană care a avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, soţ al persoanei care a avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 (dacă îndeplineşte condiţiile prevăzute de prezenta lege), urmaş al persoanei care a decedat în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987. Nu pot beneficia de aceste prevederi persoanele care au făcut parte din aparatul de represiune, securitate şi miliţie sau au desfăşurat activităţi de poliţie politică.

Întrebări care aşteaptă de 25 de ani răspuns

• Înainte de căderea lui Ceauşescu, în zilele Revoluţiei au fost omorîte în întreaga Românie 162 de persoane, majoritatea de catre militari. Asta arată celebrul Dosar 158/P/90. După căderea lui Ceauşescu, au murit 942 de oameni, majoritatea fiind declaraţi în acele zile victime ale teroriştilor. Documentele arată că nu a fost capturat însă nici măcar un singur terorist. La Braşov, au murit 72 de oameni şi au fost răniţi alţi peste 150. În noaptea de 22 spre 23 decembrie, cei mai mulţi, şi în zilele care au urmat. Cine a pus la cale diversiunea de după fuga lui Ceauşescu şi cine a executat această diversiune? Cine a iniţiat diversiunea cu teroriştii şi cine se face vinovat pentru înarmarea civililor. Cine pe cine a împuşcat? Şi ce interese au avut cei care au declanşat măcelul de după 22 decembrie ora 12.10?

Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1300 : Februarie 11, 2015, 11:07:04 »

http://infobrasov.net/content/reportaj_76849_Brasovul-nu-mai-este-oras-martir.html

Brasovul nu mai este oras martir

Normele metodologice de aplicare a Legii recunostintei pentru victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 elimina Brasovul de pe lista oraselor in care s-au inregistrat victime ucise sau ranite, pana la fuga dictatorului Nicolae Ceausescu. Noul statut de Luptator cu Rol Determinant la Revolutie va face ca mii de revolutionari sa isi piarda avantajele materiale.
Guvernul a adoptat, prin Hotarire, actualizarea Normelor metodologice de aplicare a Legii recunostintei pentru victoria Revolutiei Romane din decembrie 1989 si pentru revolta muncitoreasca anticomunista de la Brasov din noiembrie 1987. Noile reglementari  mentioneaza doar localitatile Timisoara, Caransebes, Sibiu, Cugir, Lugoj, Tirgu-Mures, Cluj–Napoca, Bucuresti in care, in urma confruntarilor cu fortele de represiune, au fost ucise, ranite sau retinute persoane pina la fuga dictatorului.
Determinarea persoanelor ucise, ranite sau retinute pina la fuga dictatorului al alte localitati se va face prin atestare din acte normative sau documente oficiale eliberate de Parchetul General. Momentul „fuga dictatorului” a fost stabilit ca fiind ziua de 22 decembrie 1989, ora 12.10.
Revolutionarii brasoveni de la ALRUE avertizau inca de la inceputul anului asupra pericolului ca Brasovul sa isi piarda titlul de oras martir. In schimb, presedintele Asociaţiei „21 Decembrie”, Ioan Demi, considera ca  noua lege va permite demascarea impostorilor, care isi vor pierde drepturile.
Noile reglementari introduc si titlul de Luptator cu Rol Determinant prin contributia la declansarea si victoria Revolutiei Romane din decembrie 1989. Revolutionarii ALRUE amenintau, in urma cu o luna, cu ample miscari de protest in cazul in care Ordonanta s-ar fi publicat fara sa tina cont de propunerile propuse de ei.
Memorat
 • Petru
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1202
 • nimic-OO FARA INSULTE; neindoelnic, obiectiv
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1301 : Februarie 11, 2015, 11:43:46 »

http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=index&s_id=143981&Ponta-ne-judeca-mortii-Brasovul-nu-mai-este-oras-martir


Ponta ne judecă morţii

Braşovul nu mai este oraş martir

Mii de braşoveni au stat pe 22 decembrie în bãtaia puştilor cu mult înainte de ora 12.10 pentru cã vroiau libertate, nu certificate de revoluţionar

• Pentru că zeci de braşoveni au fost ucişi, iar peste o sută răniţi după ora 12.10 a zilei de 22 decembrie, guvernul domnului Ponta nu consideră că braşovenii au murit destul de eroic, conform unei ordonanţe care avea de fapt menirea să înlăture falşii revoluţionari

Guvernul a adoptat ieri prin Hotarîre, actualizarea Normelor metodologice de aplicare a Legii recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din decembrie 1989 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987. Noile reglementari introduse în normele de aplicare menţionează doar oraşele Timişoara, Caransebeş, Sibiu, Cugir, Lugoj, Tîrgu-Mureş, Cluj–Napoca şi Bucureşti ca localităţi în care, în urma confruntărilor cu forţele de represiune, au fost ucise, rănite sau reţinute persoane pînă la fuga dictatorului. Şi asta pentru că, potrivit datelor oficiale de la Procuratura Generală-Direcţia Procuraturilor Militare şi de la IRR, în perioada 16-22 decembrie 1989 „doar în aceste localităţi au fost ucise persoane!“ Odată cu aprobarea acestor norme metodologice de aplicare a Legii Recunoştienţei, Braşovul este scos de pe lista oraşelor martir din România.

„Păcat de vieţile pierdute la Braşov“

Pancardele de la intrarea în municipiu care anunţă că Braşovul este „oraş martir“ trebuie să dispară urgent, pentru că... nu mai sînt valabile. Aşa a decis Guvernul în noile norme de metodologice de aplicare a Legii Recunoştinţei, prin care a refăcut şi lista oraşelor ce au contat pentru schimbarea regimului comunist. Conform noii viziuni a Executivului, deşi în zilele de 22-25 decembrie 1989 la Braşov au fost ucise în jur de 60 de persoane, municipiul nu este oraş martir din România. „Nu ştiu de ce s-a luat o astfel de decizie. Este mare păcat pentru vieţile pierdute în acele zile. Îmi pare rău pentru acel număr important de oameni au ieşit în stradă la Braşov şi pentru cei care au fost răniţi sau şi-au pierdut viaţa atunci. Din păcate, totul se reduce la o oră care face diferenţa între a fi sau a nu fi martir“, a spus ieri primarul municipiului Braşov, George Scripcaru.

„Trebuie să-mi cer scuze public pentru că fiul meu a fost împuşcat după ora 12.10?“

„Se mai poate spune ceva? Fiul meu a murit în noaptea de 22 spre 23 decembrie. Avea 21 de ani şi îşi dorea libertate pentru ţara în care trăia. A fost torturat şi apoi împuşcat. Zile întregi l-am căutat pînă să-i găsim trupul. Moartea lui, neelucidată pînă azi, nu este luată în seamă de domnul Ponta pentru că fiul meu a fost ucis după fuga dictatorului? Poate că domnii care au făcut această ordonanţă, şi consideră că la Braşov nu s-a murit destul de eroic, ar trebui să-mi spună atunci cine l-a ucis pe fiul meu. Eu încerc să aflu asta de 25 de ani. Să ne mai spună domnul Ponta cine i-a chemat pe braşoveni în noaptea de 22 spre 23 decembrie în faţa prefecturii special pentru pentru a fi împuşcaţi. Cine i-a ucis pe zecile de braşoveni care zac sub cruce în Parcul Eroilor? Cine a tras în braşoveni pînă în 25 decembrie? Ne-ar putea spune domnul Ponta? Că doar a fost procuror. Probabil, aşa cum am mai declarat de-a lungul celor 25 de ani, trebuie să-mi cer scuze public pentru faptul că fiul meu a ieşit în stradă ca să lupte împotriva unui regim odios. Care încă, văd, mai conduce. Fiul meu a ieşit în stradă înainte de momentul «ora 12.10“» a domnului Ponta. N-a murit cînd trebuie, mă anunţă cu cinism domnul Ponta, pentru că a fost împuşcat după fuga dictatorului?. Scîrbă este un cuvînt prea elegant, asta simt, pentru aceşti oameni care ne conduc“, spune Elena Vlase, o mamă care se zbate fără odihnă de 25 de ani să afle cine sînt ucigaşii fiului ei, Nicuşor Vlase.

O decizie împotriva revoluţionarilor impostori sacrifică eroii

Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, Octav Bjoza, care a participat şi el la Revoluţia din decemebrie 1989, fără să fi cerut vreodată vreun titlu de revoluţionar, a explicat ieri, din postura sa de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, că „decizia Guvernului este menită să îi scoată pe impostori din rîndul deţinătorilor de certificate de revoluţionar“. „Probabil această nouă formă a legii îi va scoate din rîndul revoluţionarilor pe cei care nu aveau ce căuta acolo din capul locului. Mă refer la impostorii de toate categoriile, de la foşti securişti, miliţieni ăînă la activişti de partid“, a mai spus Octav Bjoza. Liderul AFDPR a recunoscut totuşi că Braşovul ar fi trebuit să rămînă oraş martir. „Din moment ce au murit atît de mulţi oameni în acele zile, la Braşov, iar acei oameni sînt martiri, este normal ca şi oraşul să fie martir. Asta nu înseamnă însă ca atît de mulţi impostori cu titluri false de revoluţionari ar trebui să primească indemnizaţii“, a mai spus Bjoza.

Ce spune asociaţia care a înmulţit revoluţionarii la Braşov

Asociaţiea Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor „Decembrie 89“ a fost deseori arătată cu degetul din cauza impostorilor cu certificat care au fost clonaţi în ultimii 25 de ani, mai ales sub conducerea lui Dorin Lazăr Maior. Puţini au fost depistaţi, majoritatea falşilor revoluţionari profitînd încă de ceea ce au reuşit să ,,cumpere“. Reprezentanţii Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor „Decembrie 89“ se arată acum nemulţumiţi de decizia Guvernului. Preşedintele ALRUE, Vasile Mardare, vorbeşte acum numai despre pierderea titlului de oraş martir. „Braşovul are atîta istorie anticomunistă din 1987 pînă în 29 decembrie 1989, încît este imposibil să nu fie oraş martir. Avem oameni care au ieşit în stradă încă din 21 decembrie 1989 şi există martori pentru asta“, a spus Vasile Mardare. Reprezentanţii ALRUE îşi pun acum speranţa în Senat, acolo unde ar mai exista posibilitatea unei modificări a textului legii. „Nu ştiu care a fost intenţia acestei decizii, dar oricum, este un lucru urît. Pe de altă parte, nu a existat nici măcar o discuţie cu Comitetul Consultativ“, a mai declarat Vasile Mardare. În cazul în care situaţia nu va fi remediată în Senat, Mardare susţine că ALRUE va merge şi în instanţă.

Ai fost împuşcat după 22 decembrie 1989, ora 12.10? Ghinion

Pentru Braşov dar şi pentru alte localităţii care nu se regăsesc printre cele enumerate în legislaţie dar care, în urma confruntărilor cu forţele de represiune au fost ucise, rănite sau reţinute persoane pînă la fuga dictatorului, s-a introdus o modalitate de determinare a acestora prin atestare din acte normative emise în acest sens, sau documente oficiale eliberate de Parchetul General. În noile reglementari introduse în normele metodologice, momentul „fuga dictatorului” a fost stabilit ca fiind ziua de 22 decembrie 1989, ora 12.10, luînd în considerare vechea formă a legislaţiei secundare cu privire la diferenţierea etapelor revoluţiei, precum şi documente oficiale şi documentare realizate în legătură cu această perioadă.

Mii de revoluţionari pierd avantajele materiale

Conform aceloraşi norme, Titlul de Luptător cu Rol Determinant se acordă în scopul de a face diferenţa între persoanele care s-au remarcat prin fapte deosebite prin care şi-au pus viaţa în pericol, avînd un rol determinant şi decisiv prin contribuţia la declanşarea şi victoria Revoluţiei Române din decembrie 1989, în localităţile menţionate mai sus.
Normele de aplicare precizează, de asemenea, procedura de obţinere a certificatelor pentru acordarea titlului de Luptator pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 – Luptator cu Rol Determinant, modelul certificatelor şi al adeverinţelor tipizate şi modalitatea de contestare a soluţiei de respingere a cererii. De asemenea, potrivit noilor Norme, persoanele nemulţumite şi care nu au obţinut noul certificat de revoluţionar pot face contestaţie la Comisia Parlamentară, în termen de maximum 30 de zile de la data comunicarii soluţiei. Termenul de 30 de zile este termen de decădere doar pentru depunerea contestaţiilor la Comisia Parlamentara şi nu exclude posibilitatea aplicării normelor de drept comun şi nu îngrădeşte accesul liber la justiţie pentru persoanele nemulţumite.

Recunoaştere pentru Braşov-Noiembrie ’87

Totodată, noile reglementări creează cadrul legal pentru persoanele care au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 şi care nu deţineau certificate, să depuna cereri pentru dobîndirea acestora. În baza solicitarilor pe care le vor depune, aceste persoane vor putea dobîndi una una din cele trei calităţi, prevazute de Legea 341/2004 actualizata, respectiv persoană care a avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, soţ al persoanei care a avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 (dacă îndeplineşte condiţiile prevăzute de prezenta lege), urmaş al persoanei care a decedat în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987. Nu pot beneficia de aceste prevederi persoanele care au făcut parte din aparatul de represiune, securitate şi miliţie sau au desfăşurat activităţi de poliţie politică.

Întrebări care aşteaptă de 25 de ani răspuns

• Înainte de căderea lui Ceauşescu, în zilele Revoluţiei au fost omorîte în întreaga Românie 162 de persoane, majoritatea de catre militari. Asta arată celebrul Dosar 158/P/90. După căderea lui Ceauşescu, au murit 942 de oameni, majoritatea fiind declaraţi în acele zile victime ale teroriştilor. Documentele arată că nu a fost capturat însă nici măcar un singur terorist. La Braşov, au murit 72 de oameni şi au fost răniţi alţi peste 150. În noaptea de 22 spre 23 decembrie, cei mai mulţi, şi în zilele care au urmat. Cine a pus la cale diversiunea de după fuga lui Ceauşescu şi cine a executat această diversiune? Cine a iniţiat diversiunea cu teroriştii şi cine se face vinovat pentru înarmarea civililor. Cine pe cine a împuşcat? Şi ce interese au avut cei care au declanşat măcelul de după 22 decembrie ora 12.10?


    Probabil  cineva  considera  ca  daca  elicopterul  cu  Dictatorul  ateriza  la  BRASOV  era  repus  in  drepturi,  ovationat, protejat  si  propulsat  inapoi la  presidentie  pe  viata.
Memorat

Petre,
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1302 : Februarie 11, 2015, 19:02:29 »

http://newsbv.ro/2015/02/10/brasovul-scos-de-psd-de-pe-harta-revolutiei-din-1989/
Brașovul, scos de PSD de pe harta Revoluției din 1989!
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1303 : Februarie 12, 2015, 22:58:08 »

A murit in Brasov dar este trecut la Mures!
Asociatia din Brasov sa faca ce este necesar la SSPR!

http://www.portalulrevolutiei.ro/index.php?menu=1&jud=41
Mare Adrian ( 532 )
Profesie: Soldat in termen UM01915 Brasov, sublocotenent post-mortem
Data nasteri: 06.02.1970
Locul nasterii: Mures
Calitate: Erou Martir

Data mortii: 21 decembrie 1989
Locul mortii: Brasov, Cristian
Cauza: Impuscat
Vinovati: Un colonel MApN (identificat)

Observatii
Memorat
 • DAN IOSIF
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 244
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1304 : Februarie 13, 2015, 10:20:44 »

  Ce fc Kronstad? cauti acum tu mortul? radeai cand am postat eu informatia asta dar in rapôrtul parchetului apare faptul ca a fost impuscat in noaptea de 22 spre 23 Dumnezeu sa l odihneasca.In schimb pot sa ti spun ca au fost retinuti pana n 22 arestul r plin in acea perioada si erau destui pt ultraj care probabil nu au venit sa ceara nici o calitateb si in plus rapoartele de constatare medicala si certificatele de deces nu au trecuta nici o ora si in marea lor parte figureaza cu data de 22.Pt a elibera copi dupa rapoarte si certificate de deces medicina legala cere adresa de la parchet.
Memorat
Pagini: 1 ... 85 86 [87] 88 89 ... 121
Schimbă forumul: