Main Content:

Pagini: 1 ... 142 143 [144] 145 146 ... 149

"Vă rătăciţi neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei, 22,29)

Răspuns:
« Răspunde #2145 : Iunie 03, 2019, 08:34:15 »

Un teolog catolic a îmbrățișat ortodoxia.
http://www.deinteres.org/news/un_teolog_catolic_a_imbratisat_ortodoxia/2019-05-29-4527?fbclid=IwAR3NaRNgq50VMDvlweQSypgg2dxgaTItKHESV1qQlCjZGUH9cZfKqF3q6rc
29 Mai 19 Biserica Ortodoxa, Biserica lui Hristos


Teologul și Ieromonahul Gabriel Bunge, autor al multor cărţi de valoare, s-a convertit la ortodoxie.El mărturisește frământările și calea spre ortodoxie:,, Trebuie să vorbesc nu despre o decizie, ci despre întreaga călătorie a vieţii cu logica ei interioară. La un anumit moment, se întâmplă un eveniment pentru care te-ai pregătit întreaga viaţă. Ca toţi tinerii, am căutat calea mea în viaţă. Am intrat la Universitatea din Bonn şi am studiat filosofia şi teologia comparată. Nu mult după aceasta am vizitat Grecia şi am petrecut două luni pe insula Lesbos. Acolo am văzut un bătrân călugăr orthodox pentru prima oară. Pe atunci eram atras către călugărie şi citisem ceva literatură ortodoxă, inclusiv surse ruseşti. Bătrânul m-a uimit. El a devenit întruparea vieţii monahale pe care o întâlnisem doar în cărţi înainte. Deodată, în faţa mea, am văzut viaţa monahală care de la început îmi părea a fi autentică, adevărată, cea mai apropiată de practica primilor monahi creştini. Apoi am rămas în legătură cu acel bătrân toat viaţa mea. Şi am avut astfel un ideal de viaţă monahală.

    Când m-am întors în Germania, am intrat în "Ordinul Sfântului Benedict" – îmi părea cel mai apropiat de aspiraţiile mele. Structura ordinului însuşi seamănă cu una a Bisericii creştine primare. În ordin nu există un sistem vertical de subordonare, fiecare comunitate există prin sine însuşi. Ceea ce garantează unitatea acestor comunităţi este tradiţia Tipiconului Bisericii. Aceasta nu este ordinul juridic, ci idealul spiritual. A propos, în acest sens cred că benedictinii sunt dintre toţi credincioşii occidentali, cei mai pregătiţi să înţeleagă cel mai bine pe creştinii ortodocşi. Dar totuşi părintele meu spiritual fiind din ortodoxie şi pasiunea mea pentru monahismul oriental şi iubirea mea pentru ortodoxie, mi-au arătat că locul meu nu era în acest ordin. Aşa că egumenul, un bărbat bătrân şi experimentat, pe care îl cinstesc, a decis să mă transfere la o mănăstire mică în Belgia, şi nu fără regrete. Am petrecut 18 ani acolo, am dobândit o bună experienţă, şi de acolo, cu binecuvântare, am venit în acest schit din Elveţia. Toate aceste transferuri au avut un scop: încercarea de a progresa într-o viaţă monahală autentică, aşa cum era a vechilor creştini. Ca aceea pe care am văzut-o la creştinii ortodocşi. Cel mai recent pas al meu a fost convertirea la ortodoxie.”Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5448
 • Vezi Profilul
Răspuns:
« Răspunde #2146 : Iunie 03, 2019, 08:40:44 »Dan Diaconu 2 ore ·
https://www.facebook.com/TrenduriEconomice/posts/869752773376688
V-a plăcut discursul Papei? Dar „iluminarea” cerului la apariția sa. Și nu o dată, ci chiar de două ori. Așa-i că v-a impresionat cu cuvintele lui blânde, cu invitațiile sale la iubire și, oh, da!, cu citatul din Eminescu? Sincer eu nu știam că Papa e un cititor de Eminescu. Ce să spun, m-a impresionat. La fel cum m-au impresionat muierile ălea care au transmis în direct. În special o fătucă de pe TVR care cred că a avut o serie prelungită de orgasme.

Dar, totuși, s-a văzut limpede că Papa a făcut minuni! Parcă asta îmi vor spune cei care vor să mă tragă de mânecă. Minunile acelea cu risipirea norilor le face taica Putin la fiecare zi a Maicii Rusia. Iar rezultatele se văd câteva zeci sau sute de kilometri mai încolo, unde sunt coduri roșii și ruperi de nori aproape ca-n Apocalipsă. Au fost ceva ruperi de nori și inundații groaznice? Păi tot în registrul de „minuni ale Papei” ar trebui integrate.

În ceea ce-l privește pe Eminescu, hai s-o lăsăm moartă! E un discurs la fel de buruienos precum ăla al lui Donald Tusk. Iar sinceritatea Papei a fost la fel de mare precum cunoștințele aprofundate de română ale lui Tusk. Sau chiar mai mică de-atât.

Și-acum hai să lăsăm de-o parte golăneala, că doar suntem oameni cu picioarele pe pământ. Sunt câteva elemente pe care-ar trebui să le știți. În primul ar fi forțele care-l susțin și în care crede Papa și care numai de lumină nu sunt. Cred că avem de-a face cu cel mai diabolic Papă din istoria Bisericii. El este arhitectul „strategiei” pontificatului fără de sfârșit. Așa-i că nu știați nimic despre asta? Conform mai multor profeții, dintre care cea mai cunoscută e cea a Sfântului Malachia, pontificatul lui Ratzinger ar fi ultimul înainte de cel al lui „Petrus Romanus”. De-aceea s-a inventat pontificatul fără sfârșit, în care să existe doi papi, unul demisionar(Papa Emerit) și unul în funcție. Când unul dintre ei moare, locul îi este luat de altul, astfel încât întotdeauna trebuie să existe doi papi. Și, pe schema aceasta, ei speră să evite îndeplinirea profeției.

Apoi avem forțele care l-au propulsat pe Francisc. Aveți idee ce-i cu iezuiții? Ei au fost constituiți ca braț armat al Papei. Ascensiunea lui Francisc este similară preluării puterii de către garda de corp. N-o să fac o istorie a Ordinului Iezuit, ci vă voi spune că sunt organizați similar unei societăți secrete, iar mistica lor internă e destul de departe de idealul Bisericii Catolice. Rolul lor în istorie e acela de a cuceri. De-aceea prin ei s-au evanghelizat noile continente. În ultima perioadă, Papa și iezuiții au început să-l scoată pe Baal la lumină, prin diverse inițiative care țin de corectitudinea politică: acceptarea LGBT de către Biserică și unificarea religiilor. Nu vă spun mai multe ca să nu vă șochez prea tare.

Să revenim la vizita Papei în Balcani. În Bulgaria a fost primit cu răceală și Biserica s-a delimitat de vizită. În Macedonia lumea a reacționat puțin mai pozitiv, în special la gândul că această vizită va ajuta țara în ceea ce privește aderarea la UE și NATO. N-ar fi trebuit să-și facă probleme: vor intra și va fi vai de capul lor!

Noi am fost ultima etapă a vizitei și-aici lucrurile au liuat-o razna, inclusiv prin rugăciunea comună. Cu toate că se știe că n-ai de ce să te rogi cu ereticii, mai marii Bisericii Ortodoxe văd că ignoră. V-ați gândit însă ce-i cu vizita asta sprijinită de Plăvani și de întreaga suflare securistică?

Totul e mult mai pervers decât pare. Urechile mele lungi aud că ar fi vorba de un troc infect: în schimbul „unirii cu Roma” a Bisericii Ortodoxe Române, ar urma ca Greco-Catolicii să treacă sub administrarea BOR. Cu alte cuvinte, UE vrea să ne „integreze” și religios, iar pentru asta caută o fractură într-una dintre Bisericile Ortodoxe naționale. La bulgari a fost refuzat, la macedoneni la fel, a rămas România unde a pus la bătaie halca greco-catolică. Prin găsirea unei fisuri în ortodoxie se speră că apoi urmează ca, prin presiuni politice, să înhațe și restul țărilor.

Totul e geopolitică. Sper totuși ca lumea să-și revină din scamatoriile ieftine făcute de acest individ duplicitar și să nu ajungem să ne vindem cea mai intimă parte a ființei noastre. Dacă punem și credința pe tarabă, chiar că se alege praful de noi.
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5448
 • Vezi Profilul
Răspuns:
« Răspunde #2147 : Iunie 03, 2019, 21:41:07 »

Chiar așa, are dreptate Dan Diaconu, se pare că totul e mult mai pervers decît pare. Să vă arăt ceva.
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5448
 • Vezi Profilul
Răspuns:
« Răspunde #2148 : Iunie 03, 2019, 22:24:50 »

(Poate că și de data aceasta se vor găsi uni să-l dezvinovățească, dar așa lucrează securiștii.)
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5448
 • Vezi Profilul
Răspuns:
« Răspunde #2149 : Iunie 03, 2019, 22:27:06 »

Valerian Stan:
Procurorul Augustin Lazăr, persecutor de deținuți politici anti-comuniști, la Blaj,
la beatificarea celor șapte episcopi români greco-catolici martiri anti-comuniști (fotografie de pe pagina Familiei Regale).


Memorat

Probabil?  (sau sigur)  doreste sa  participe/'puna umaru'  alaturi de 'Monarhie' ... la  "salvarea"  Romaniei ... !?   !?   !?
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5448
 • Vezi Profilul
Răspuns:
« Răspunde #2151 : Iunie 11, 2019, 23:02:49 »

Scutul României, 11 iunie
https://scutul.simplesite.com/441522499?fbclid=IwAR1ip1zRdLbAoYjDgnOGedmFithi-0OobiUfYDL50XeEwayo0QwyCSfVbz4

"Discriminații"-adevărați atacatori odioșiNe-am obișnuit de-a lungul anilor ca așa numita comunitate gay din România și din întreaga lume să pozeze în victime neajutorate și blânde.

 În realitate, această comunitate este adevărata atacatoare și denigratoare a Creștinilor, principalii lor adversari.

 Nu, Creștinii nu urăsc și nu discriminează comunitatea gay, ba chiar le e milă de acești oameni cu apucături anormale și bolnave. Ei urăsc fapta comunității acesteia putrede din punct de vedere etic și moral de a promova o scârboșenie și a o ridica la rang de normalitate  și virtute.

 Pe lângă aceasta, LGBT atacă des și odios valorile Creștine prin fel de fel de acte spurcate. În străinătate homosexualii și lesbienele organizează proteste publice, în care în plină stradă își introduc cruci în anus. Da, e real. Asta fac des.

 Și la noi în țară aceste acte iau amploare. În imaginea de mai sus, niște homosexuali români batjocoresc Credința Creștină îmbrăcând rasa monahală (haina de călugăr), dar dând o tentă sexuală acestui act. O tentă sexuală grețoasă izvorâtă din mocirla imoralității lor.

 Acest act este trecut în contul paradei gay de la Cluj. Astfel de parade îmbolnăvesc societatea românească și aruncă cu lături în ea, iar cei ce incită la ură sunt din categoria gay.

 Iată că în realitate homosexualii nu sunt niște "mielușei" discriminați așa cum se pretind, ci niște lupi odioși fără scrupule, gata oricând să sfâșie și să distrugă orice înseamnă Creștinism, etică și moralitate de orice fel într-o societate.

(Laurențiu Mîncu)
Memorat
Răspuns:
« Răspunde #2152 : Iunie 12, 2019, 21:17:40 »

Pe ce se intemeiaza credinta ca Romania este Gradina Maicii Domnului.
https://www.activenews.ro/cultura-istorie/Gradina-Maicii-Domnului-este-o-denumire-data-Romaniei-de-insasi-Fecioara-Maria-conform-traditiei-ortodoxe-156293?fbclid=IwAR2AtZKOxd00rsXxwwMNduEJoL_lKje3PyRF_YLMO3Rg6Be7vJn-gNohkQQ


Grădina Maicii Domnului este o denumire dată României de însăși Fecioara Maria, conform tradiției ortodoxe
Papa Francisc în 2019 și Papa Ioan Paul al II-lea în 1999 au reiterat în vizitele lor un fapt pomenit în tradiția ortodoxă românească încă din secolul al XV-lea, acela că România este „Grădina Maicii Domnului”, deși în general acest apelativ este specific ansamblului monastic de pe Muntele Athos (Grecia), informează Agenția de Știri Basilica.
 
România este supranumită „Grădina Maicii Domnului” ca urmare a unei arătări miraculoase a Fecioarei Maria petrecute acum 520 de ani la Mănăstirea Bisericani (județul Neamț).

În 1499, Cuviosul Iosif de la Bisericani și ucenicii săi au început să construiască o biserică, demers întârziat din cauza războaielor și a altor probleme din epocă. Astfel, monahii moldoveni au renunțat să mai zidească lăcașul de cult, hotărând ca mai bine să plece în Sfântul Munte Athos, numit și „Grădina Maicii Domnului”. Însă, la plecare, Fecioara Maria li s-a arătat într-un stejar și le-a cerut să rămână.

„Din stejarul respectiv, pe care credincioșii puneau adesea icoana Maicii Domnului, le-a spus Ea călugărilor: «Nu mai mergeți la Muntele Athos, pentru că și aici este grădina Mea». Și, de atunci, s-a spus că și România este Grădina Maicii Domnului”, a amintit Patriarhul Daniel într-una din predicile sale.

Monahii au descoperit într-o crăpătură a stejarului din care le vorbise Maica Domnului o icoană a Acesteia, făcătoare de minuni, și au decis să construiască pe acel loc o bisericuță de lemn.

Rădăcinile acelui stejar se păstrează până azi la Bisericani, într-o biserică nouă, sfințită de Patriarhul României în timpul slujirii sale ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, pe 3 octombrie 1999, la împlinirea a 500 de ani de la apariția miraculoasă a Maicii Domnului de la Bisericani.

În concluzie, desemnarea României ca „Grădina Maicii Domnului”, consfințită de tradiția ortodoxă, reiterată și de cei doi papi care au vizitat țara noastră, își are originea într-o revelație divină petrecută în secolul al XV-lea, când însăși Fecioara Maria a spus despre pământul românesc că este grădina ei.
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5448
 • Vezi Profilul
Răspuns:
« Răspunde #2153 : Iunie 18, 2019, 10:22:50 »

E simplu, însă e nevoie de caracter, smerenie și hotărîre.Părintele Ilie Cleopa:
"Să țineți credința pe care ați supt-o de la piepturile maicilor voastre! Să țineți credința pe care o avem de două mii de ani! Nu vă luați după slugile satanei care vin din apus cu milioane de dolari. Ei cumpără pe cei proști și nelămuriți în credință, să rupă uni­tatea în sufletul poporului român, și vor să facă cele mai mari erezii și nebunii în țara asta.
Păziți-vă de aceștia! Au case de rugăciuni, dar acolo e casa satanei. Unde nu sînt preoți și Arhierei, nu este Hristos. Că Mîntuitorul suflînd asupra Apos­tolilor, le-a spus așa:
Luați Duh Sfinți Cărora le veți ierta păcatele, se vor ierta lor, și cărora le veți ți­nea, ținute vor fi (Ioan 20, 22-23).
Nu la sectari le-a spus aceasta, ci la Apostoli, la Episcopi și la preoți. Căci Apostolii, prin punerea mîinilor și prin succe­siunea apostolică, au dat darul Duhului Sfant la toți preoții din lume, prin hirotonii"
Memorat
Răspuns:
« Răspunde #2154 : Iunie 21, 2019, 21:09:30 »pa.RO.dox 18 iunie la 17:03
www.facebook.com/paROdox.ro/photos/a.2090216214346990/2294698507232092/?type=3&theater&ifg=1
Că tot suntem în săptămâna Gay Fest, vă urăm Bun Venit în minunata lume nouă! Valorile morale, cultura, educaţia...vor fi cu totul "altfel". Viitorul e acum!

UPDATE: Dacă nu ești de acord cu un astfel de viitor, vino sâmbătă, 22 iunie, ora 12, în Piața Victoriei la Marșul pentru Normalitate!
Memorat
Răspuns:
« Răspunde #2155 : Iunie 21, 2019, 21:12:43 »


pa.RO.dox se simte înfuriat(ă). 9 ore
www.facebook.com/paROdox.ro/photos/a.2090216214346990/2299703663398243/?type=3&theater&ifg=1


Un tânăr a rămas șomer din cauză că a anunțat pe contul lui de socializare că participă la Marșul Normalității, în plină săptămână a mândriei homosexualilor din București

REMI MANOIU: „Da, merg la Marșul Normalității. De ce?

Pentru că sutele de milioane de euro pompate în propaganda LGBT (prin filme, seriale, documentare, fb, parade, videoclipuri) nu a reușit să-mi schimbe percepția despre normalitate și realitate.

ADVERTISEMENT

Pentru că nu-mi doresc ca Institutul Cultural Român să sprijine, contrar oricărei norme culturale românești, festivalul Bucharest Pride, asumând fără nici un mandat opinia și viziunea poporului român.

Pentru atitudinea agresivă și ofensatoare a comunității LGBT care, la Cluj, printr-o pseudo-piesă de teatru, a batjocorit credința ortodoxă a poporului român.

Pentru că la librăria Cărturești, în "Raftul LGBT ", inspirat de comunitatea homosexualilor din România, sunt și cărți recomandate copiilor de 2-4 ani.

Pentru că nu-mi doresc ca ideologia de gen să fie introdusă în școli și grădinițe.

Pentru că există intenția unor partide parlamentare de a băga pe gâtul românilor parteneriate civile între persoane de același sex, în disprețul celor 3,5 milioane de români care au votat la Referendumul din 6-7 octombrie 2018.

Dumnezeu a dat legi în natură care dau echilibru și armonie universului și ele nu trebuie modificate, fiind mai presus de puterea omului. Din nefericire, omul a început să se creadă Dumnezeu și să schimbe legile după cum dorește el. Nu putem schimba percepția realității prin lozinci ca "Iubirea nu se votează", și chiar dacă ele sunt premiate prin diverse locuri și diverse cercuri, rămân doar niște lozinci.

UNII AU ALES SĂ RESPECTE LEGILE LUI DUMNEZEU!!
https://www.activenews.ro/…/De-la-cenzura-la-concediere-Un-…
Memorat
 • secarica
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 122
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns:
« Răspunde #2156 : Iunie 21, 2019, 23:12:34 »

REMI MANOIU: „Da, merg la Marșul Normalității. De ce?
Pentru că sutele de milioane de euro pompate în propaganda LGBT (...) nu a reușit să-mi schimbe percepția despre normalitate și realitate.

Probabil că fiecare vede normalitatea în felul lui. De exemplu, mie mi s-ar părea normal ca acest Remi Manoiu (sau Mănoiu) să nu poarte câte doi cercei în lobul fiecărei urechi – cel puțin dacă, conform aparențelor, este de sex masculin și chiar crede ce susține. Așa însă cu cerceii ăia prefer să fiu mai circumspect cu privire la mediatizarea din juru-i.
Memorat

''Sunt curat la trup, curat la suflet,
  Vreau sa-i inteleg si sa-i iubesc.
  Nu conteaza cat de lung am parul,
  Important e cat de mult gandesc.'' !!!
Memorat
Răspuns:
« Răspunde #2158 : Iunie 22, 2019, 13:44:34 »

Marsul pentru Normalitate este in desfasurare in Piata Victoriei incepand cu ora 12, asa cum a fost anuntat. Televiziunele zise ”romanesti” il ocolesc de trei ore, de dragul ”deontologiei profesionale” a dublei masuri impuse de stapanii lor. La adresa urmatoare aveti o transmisie pe net a domunului Marius Adrian Hategan:
https://www.facebook.com/mariusadrian.hategan/videos/2484912881737392/?notif_id=1561203223089941&notif_t=live_video.
Memorat
Răspuns:
« Răspunde #2159 : Iunie 22, 2019, 16:58:40 »

Daca nu stim, sa aflam, daca stim, sa nu uitam, iar daca gresim - si gresim -, sa continuam.

« Ultima modificare: Iunie 24, 2019, 21:48:51 de către razvan »
Memorat
Pagini: 1 ... 142 143 [144] 145 146 ... 149
Schimbă forumul: