Main Content:

Pagini: 1 ... 146 147 [148] 149 150 ... 153

"Vă rătăciţi neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei, 22,29)


Martirajul islamic si cel crestin
http://iosifton.ro/blog/martirajul-islamic-si-cel-crestin_2015_05_27_blog
Joi, 17 septembrie 2015
După o mie de ani de somnolență, Islamul s-a trezit. Sau, mai exact s-a trezit dorința islamiștilor de a fi stăpâni pe toată omenirea. Trezirea a produs-o Ayatollahul Khomeini, în 1979, când a preluat puterea în Teheran de la Șahul Iranului. În predici înflăcărate, în fiecare vineri, timp de aproape zece ani, Khomeini a vorbit deschis şi pe larg despre cucerirea întregii lumi de către islam. Piedica, spunea el, o formează Statele Unite ale Americii, care este „marele satan,” care trebuie nimicit. De la acesta a preluat Ossama Bin Laden ideea de a nimici America. Şi de la acesta s-a aprins focul în toată lumea islamică. ISIS, care stăpânește astăzi peste jumătate din Siria şi mai bine de o treime din Irak şi are filiale pretutindeni în lumea musulmană, este forma cea mai virulentă, mai nemiloasă, mai brutală şi mai ucigașă dintre toate acțiunile de cucerire a lumii pornite de către islam.
Mahomed (Muhammad), întemeietorul islamului (570-632), şi-a luat multe dintre ideile lui din Vechiul Testament, aşa cum l-a înţeles el şi din creştinism, pe care l-a pervertit după ideile lui războinice. Una dintre ideile pe care le-a luat din creştinisma fost cea de martiraj. În creştinism, martiraj însemna că oameni neînarmaţi, sau, mai exact, înarmaţi numai cu dragostea de oameni şi cu vestea bună a iubirii jertfitoare a lui Dumnezeu, se duceau la popoare păgâne să le ducă şi lor bunătatea lui Dumnezeu şi pentru acest singur motiv  uneori erau bătuți, torturați şi uciși cu o cruzime zguduitoare.
Mohamed a luat acest concept şi l-a pervertit în aşa fel încât să arate toată natura perversă a acestei religii. Mohamed a poruncit ca adepții lui să ia sabia, să meargă în toată lumea şi să impună cu ajutorul sabiei credinţa musulmană. Oricine refuza să o accepte, trebuia ucis cu sabia. Excepție trebuia să facă creștinii şi evreii. Acestora trebuia să li se acorde dreptul de a alege: ori să accepte credinţa musulmană ori să fie făcuți robi, ca să muncească pentru islamiști. Dacă unii din armata islamică erau uciși în luptă, aceștia erau martiri, şi li se promitea că vor merge imediat în cer şi acolo va primi fiecare câte un harem alcătuit din 72 femei tinere.
Islamul reprezintă astăzi cea mai mare primejdie pentru întreaga lume şi în special pentru creştinism. În secolul al XX-lea, s-au ridicat alte două primejdii pentru creştinism: nazismul şi comunismul. Dumnezeu ne-a învățat multe lucruri prin ele şi, la timpul găsit de El potrivit, le-a făcut să se prăbușească.
Tot aşa se va întâmpla şi cu Islamul. Aveți în vedere faptul că în zonele dominate de islam există  cam o mie de limbi la care Evanghelia n-a ajuns încă. Şi Domnul Isus ne-a asigurat că Evanghelia Împărăției lui Dumnezeu va fi predicată la toate popoarele!  El şi-a ținut şi își ține cuvântul!
Evanghelia Domnului Isus va triumfa pe tot pământul, nu perversiunea făcută de Mohamed.
Într-un articol viitor vom analiza mai pe larg diferența dintre martirajul creştin şi pervertirea lui din islam. Studiul comparativ este întotdeauna producător de multă lumină.
Memorat

Patriarhul Daniel: "Sfântul Nicolae este simbolul unei civilizații în care se cultivă generozitatea și ajutorarea celor care sunt în necazuri."
Memorat

Memorat

MemoratApărăm Ortodoxia, Apărăm România a distribuit o postare.
www.facebook.com/groups/1677546412316256/permalink/3318280571576157

– Ce sansa dati ecumenismului, parinte? Adica suntem mai apropiati de catolicism decat de protestantism.

– Sa stiti ca sunt discutii istorice. Sunt discutii gratuite. Nu cred! Doar de complezenta, stiti, sa mai discutam, ca sa le lasi impresia ca ne vom uni. Dar e o mare greseala: nu se face nimic. Pentru ca de la Dumnezeu va veni si caderea romano-catolicismului. M-a intrebat cineva, ce parere am despre Papa… despre Ioan Paul al II-lea. I-am spus: este singurul Papa care a demascat romano-catolicismul cel mai mult. Pentru ca, uitati-va, umbla dupa prozelitism, lucru scarbos. Si unde? La români, care sunt crestini! Este evident ca vrea sa stapaneasca lumea! Practic, eu nici nu mai zic ca e Biserica, e un guvern cu numiri clericaliste! Nu accept nici un fel de colaborare ecumenica, nici un fel de inceput, ce sa mai vorbim despre sfarsit… Nu accept sa pastram legatura. Suntem ortodocsi, si o cirta, o iota, daca se cedeaza, s-a cedat tot, pentru ca Hristos vrea de la noi sa ramanem intregi. Dracul, in schimb, vrea sa-i dai o unghie si daca i-ai dat-o, asta inseamna ca nu mai esti stapanul intregului, ci esti doar o parte din intreg, pentru ca Adevarul nu se masoara cu metrul.
 • Ori cedezi mult, ori cedezi putin, e totuna, inseamna ca ai cedat tot.

Asta-i…, nu ne putem juca cu Adevarul, nu accept sa se schimbe ni­mic, nici o iota, nimic! Papii de ce au schimbat insemnarea cu semnul Sfintei Cruci, dogmele, canoanele, considerandu-se fara de nici o gre­seala dupa teoria lor, infailibili, prin ei insisi? Adevaratul crestin este un ascultator desavarsit fata de cele spuse de Hristos, iar Hristos este Ortodox, pentru ca Il cinsteste drept pe Tatal Sau (Ioan 8, 49). Ortodox inseamna a fi drept slavitor, drept cinstitor. Aceasta e parerea mea.

Nimeni nu isi doreste moartea, insa sunt situatii in viata cand e mai bine sa mori decat sa faci compromisuri. Iertati-ma, va rog, insa aici vreau sa il parafrazez pe George Cosbuc, „cu o moarte toti suntem datori,” dar nu-i totuna ortodox sa mori sau ecumenist vandut. Ce ecumenism? Suntem de peste 2000 de ani in Ortodoxie si acum ne-am trezit sa facem plocoane Papei de la Roma! Adevarul e mai presus de toate!

Fratii mei, acum eu nu va vorbesc ca un mare erou, ci ma rog lui Dumnezeu sa ma intareasca in lupta mea de a ramane ortodox. Dar in ceea ce ma priveste, eu asa gandesc, sub nici un chip nu am de gand sa cedez. Fereasca Dumnezeu! Adevarul ramane acolo unde n-ai cedat. Daca unul singur marturiseste Adevarul, acolo e Biserica. Ortodoxia va supravietui prin Adevar. Pentru ca, dragii mei, daca ar fi vorba sa comparam cele de aici cu cele ce urmeaza dupa viata aceasta, e ingrozitor sa te gandesti ca intri dincolo ca un tradator al Adevarului! Ajungi in vesnicia neagra! Nu poti sa renunti nici macar la o „unghie,” este „unghia” mea! Putem sa ne prezentam la Judecata cu ciuntiri, cum vine asta?! Eu sunt ortodox numai cu o mana, nu si cu cealalta? Doar nu o sa murim de mai multe ori, ci doar o singura data! O lupta n-are nici un sens, daca nu este spre o victorie sigura. De aceea trebuie gandita foarte bine strategia luptei. Cand pornesti un razboi, trebuie sa fii sigur de biruinta, iar Adevarul este cel care biruie intotdeauna”.

PARINTELE ARSENIE PAPACIOC
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5656
 • Vezi Profilul

Iulian Capsali
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2491652061160933&set=a.1409679322691551&type=3&theaterSunt 30 de de ani de când Sfânta Muceniţă Iuliana m-a apărat și m-a ocrotit.

La mulți ani tuturor celor care poartă numele Sfintei!

Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească pe cei care au fost uciși de totalitarismul comunist!

Jertfa tinerilor de atunci, care s-au dat ca niște miei la sacrificiu, să fie liantul dintre neam și Dumnezeu, care sperăm să nu ne lase în paralizia globalistă, care acum ucide sufletele, nu trupurile!

Nu lăsați trădătorii să rupă hălci din acest neam prin injectarea urii și a deznădejdii!

Miluiește Doamne poporul Tău și smulge-l din abis, așa cum i-ai scos pe protopărinții Adam și Eva când ai spart porțile iadului!
Memorat

SFÂNTUL VASILE CEL MARE

"Pusu-te-a pe tine, Sfinte Vasile, Dumnezeu-Cuvantul, tarie buna Bisericii Sale, cel ce cu tunetul cuvintelor tale amutesti gurile ereticilor; iar noi credinciosii, bucurandu-ne, cantam lui Dumnezeu: Aliluia!"
Acest intre Sfinti, Parintele nostru Vasilie cel Mare a trait intre anii 330-379, in vremea Sfantului si marelui imparat Constantin si, pana in zilele imparatului Valens, cel cazut in ratacirea lui Arie. S-a nascut in Cezareea Capadochiei, din parinti dreptcredinciosi si instariti, Emilia si Vasilie, tatal sau fiind un luminat dascal in cetate.

Iubitor de invatatura si inzestrat pentru carte, Sfantul Vasilie si-a imbogatit mintea cercetand, rand pe rand, scolile din orasul sau Cezareea, apoi din Bizant, mergand pana si la Atena, cea mai inalta scoala din timpul sau, unde a intalnit pe Sfantul Grigorie de Nazians, cu care a legat o stransa si sfanta prietenie.

A fost inaltat la scaunul de Arhiepiscop al Cezareei in anul 370, in vremuri grele pentru Biserica, cand ereticii lui Arie si Macedonie izbutisera sa aiba de partea lor pe insusi imparatul Valens. Sfantul Vasilie a dus o lupta apriga, cu scrisul si cuvantul, luminand crestinatatea si aparand dogma Sfintei Treimi. Si-a atras mania imparatului si a suferit multe prigoniri din partea lui, pentru apararea acestei dogme de capetenie a crestinatatii.

Sfantul Vasilie a indreptat si unele lipsuri ale monahismului din timpul sau, chemandu-i pe moanahi sa se nevoiasca nu numai in folosul mantuirii persoanale, ci si in folosul aproapelui. Este cel dintai ierarh care a intemeiat, pe langa Biserica, azile si spitale, in ajutorul celor saraci si neputinciosi, indemnand pe cei insatariti sa foloseasca avutiile lor, ajutand pe cei nevoiasi si lipsiti.

S-a mutat catre Domnul la varsta de 50 de ani, in ziua de 1 ianuarie, plans de credinciosi si de necredinciosi, care-l iubeau si-l cinsteau pentru bunatatea si intelepciunea lui. Cei zece ani ca arhiepiscop in Cezareea Capadochiei i-au fost deajuns, pentru ca el sa intre in istorie cu numele de Sfantul Vasile cel Mare. Pentru rugaciunile lui, Doamne miluieste-ne si ne mantuieste pe noi. Amin.
(www.sfantulvasilecelmare.info)
Memorat

"Boboteaza sau Botezul Domnului, una dintre cele 12 sărbători creştine  importante, este celebrată pe 6 ianuarie.
Pe lângă tradiţia sfinţirii  apelor, include şi o serie de obiceiuri populare, ca acela în care  bărbaţii scot crucea din apă...''


https://www.mediafax.ro/social/boboteaza-6-ianuarie-ziua-cand-sunt-sfintite-apele-iar-fetele-isi-viseaza-ursitul-traditii-obiceiuri-si-superstitii-la-romani-18685701
Memorat

 

La multi ani tuturor celor care isi serbeaza ziua onomastica azi, de Sfantul Ioan Botezatorul!
Memorat
 • Silviu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2527
 • Vezi Profilul

Martirajul islamic si cel crestin
http://iosifton.ro/blog/martirajul-islamic-si-cel-crestin_2015_05_27_blog
Joi, 17 septembrie 2015
După o mie de ani de somnolență, Islamul s-a trezit. Sau, mai exact s-a trezit dorința islamiștilor de a fi stăpâni pe toată omenirea. Trezirea a produs-o Ayatollahul Khomeini, în 1979, când a preluat puterea în Teheran de la Șahul Iranului. În predici înflăcărate, în fiecare vineri, timp de aproape zece ani, Khomeini a vorbit deschis şi pe larg despre cucerirea întregii lumi de către islam. Piedica, spunea el, o formează Statele Unite ale Americii, care este „marele satan,” care trebuie nimicit. De la acesta a preluat Ossama Bin Laden ideea de a nimici America. Şi de la acesta s-a aprins focul în toată lumea islamică. ISIS, care stăpânește astăzi peste jumătate din Siria şi mai bine de o treime din Irak şi are filiale pretutindeni în lumea musulmană, este forma cea mai virulentă, mai nemiloasă, mai brutală şi mai ucigașă dintre toate acțiunile de cucerire a lumii pornite de către islam.
Mahomed (Muhammad), întemeietorul islamului (570-632), şi-a luat multe dintre ideile lui din Vechiul Testament, aşa cum l-a înţeles el şi din creştinism, pe care l-a pervertit după ideile lui războinice. Una dintre ideile pe care le-a luat din creştinisma fost cea de martiraj. În creştinism, martiraj însemna că oameni neînarmaţi, sau, mai exact, înarmaţi numai cu dragostea de oameni şi cu vestea bună a iubirii jertfitoare a lui Dumnezeu, se duceau la popoare păgâne să le ducă şi lor bunătatea lui Dumnezeu şi pentru acest singur motiv  uneori erau bătuți, torturați şi uciși cu o cruzime zguduitoare.
Mohamed a luat acest concept şi l-a pervertit în aşa fel încât să arate toată natura perversă a acestei religii. Mohamed a poruncit ca adepții lui să ia sabia, să meargă în toată lumea şi să impună cu ajutorul sabiei credinţa musulmană. Oricine refuza să o accepte, trebuia ucis cu sabia. Excepție trebuia să facă creștinii şi evreii. Acestora trebuia să li se acorde dreptul de a alege: ori să accepte credinţa musulmană ori să fie făcuți robi, ca să muncească pentru islamiști. Dacă unii din armata islamică erau uciși în luptă, aceștia erau martiri, şi li se promitea că vor merge imediat în cer şi acolo va primi fiecare câte un harem alcătuit din 72 femei tinere.
Islamul reprezintă astăzi cea mai mare primejdie pentru întreaga lume şi în special pentru creştinism. În secolul al XX-lea, s-au ridicat alte două primejdii pentru creştinism: nazismul şi comunismul. Dumnezeu ne-a învățat multe lucruri prin ele şi, la timpul găsit de El potrivit, le-a făcut să se prăbușească.
Tot aşa se va întâmpla şi cu Islamul. Aveți în vedere faptul că în zonele dominate de islam există  cam o mie de limbi la care Evanghelia n-a ajuns încă. Şi Domnul Isus ne-a asigurat că Evanghelia Împărăției lui Dumnezeu va fi predicată la toate popoarele!  El şi-a ținut şi își ține cuvântul!
Evanghelia Domnului Isus va triumfa pe tot pământul, nu perversiunea făcută de Mohamed.
Într-un articol viitor vom analiza mai pe larg diferența dintre martirajul creştin şi pervertirea lui din islam. Studiul comparativ este întotdeauna producător de multă lumină.


Atenţie!
Ca şi Creştinismul, islamul are la bază iubirea faţă de aproapele tău. Ambele religii au aceleaşi rădăcini şi acelaşi ţel!
Învăţarea omului să supravieţuiască fizic şi spiritual.
Din păcate, cînd un astfel de instrument de manipulare a maselor intră pe mîinile unor devianţi, se ajunge la moarte.
Or, moartea, nu este calea lui Dumnezeu decît cînd firul vieţii s-a sfîrşit.

Memorat

Moartea sfinților

"Omul este idealul din el. Fără ideal omul e o râmătoare idolatră de mall, un silicon monstruos grefat pe un creier minimalist poftitor, o nevertebrată idioată, o amibă.
Pentru a distruge umanitatea din el, elita diabolică trebuie să spurce idealul, culmea frumuseții gândite, dorul după perfecțiune, suspinul după sfințenie.
Părintele Iustin Pârvu mi-a zis la ureche: o să încerce să vă omoare sfinții.
Asta înseamnă valul uriaș de distrugere a idealului de sfințenie, promovarea vedetelor tâmpe, cultul feselor, repetarea obsesivă a cărnii cu vocație de hoit, elucubranta obsesie a prăzii.
Mai înseamnă interzicerea sfințeniei din acum și din istorie. Sfinții adevărați străpung carnea putredă și purulentă a acestei lumi. Ei dor cumplit încheieturile iadului. De aceea sunt numiți antisemiți, naționaliști, radicali, rasiști, legionari, se ia în batjocură minunea vieții lor, se pune la îndoială jertfa lor. Cohortele de draci întrupați din media au ca unic scop spurcarea sfințeniei: blasfemii la adresa lui Hristos și a ucenicilor, nu mai dezvolt că-mi vărs mațele.
Mai înseamnă dezvoltarea unei sfințenii false, de carton parfumat, fără asceză, fără plângere, fără jertfă. "Sfinți" cu viață promiscuă, dar cu mărturii de preschimbare a pâinilor în pietre, sau pardon, invers. Sfinți cu teologie șchioapă, eterodoxă, dar care zboară prin ceruri.
Apărătorii până la moarte ai ortodoxiei nu mai sunt sfinți mucenici, nici măcar incomozi din sinaxar, sunt intoleranți și vrăjmași ai iubirii.
Se extirpează încet din coloana vertebrală a umanității eclesiale postul, nevoința, fecioria, jertfa, curăția, fidelitatea, metaniile, privegherile, ordinea firească. Omul nou, potrivit pentru Apocalipsă, nu mai face canon, nu se mai spovedește, nu mai plânge pentru păcate. În cultele protestante sfinții au dispărut de câteva sute de ani. Toți sunt sfinți, chiar și hoții, și toți sunt predestinați la mântuire dacă au plătit stipendia. Antihrist înseamnă indulgența universală.
Fără modele, omul rătăcește în smârcurile neființei. Fără sfinți la care să se roage, pe care să-i simtă aproape, omul nu mai devine sfânt. Devine ceea ce privește și adulează."

Părintele Ioan Istrati


Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5656
 • Vezi Profilul

Marius Ghidel · 29 decembrie 2019 la 20:36 ·
https://www.facebook.com/MariusGhidel/posts/456451775309414
CU CAT VREI MAI MULT FERICIRILE LUMII, CU ATAT MAI MULT SE VOR INDEPARTA ELE DE TINE!

CURATATORII DE PATIMI
Este o situatie frecventa: DACA CINEVA TE ATACA, CE FACI?

Intai, daca in tine nu sunt patimi si arme, nu te ataca nimeni. Cand te ataca, este ceva asemanator in tine, si daca nu poti sau nu vrei sa vezi si sa recunosti, atacul se va repeta pana intelegi si incepi sa renunti pana si la gandul la acele lucruri. Repetarea lui arata ca nu ai schimbat nimic la tine. Dar trebuie sa recunosti ca sunt intai in tine, si sa le opresti ca sa se opreasca in afara, ca asta inseamna iertarea, sa recunosti ca ceea ce nu iti place la celalalt si te deranjeaza este intai in tine, si cand incepi sa renunti la patimile din tine se opreste atacul din afara.

NU PE CEILALTI TREBUIE SA II IERTI, CI SA OPRESTI IN TINE PATIMILE SI ARMELE CARE GENEREAZA ATACURI DIN AFARA. Nu oamenii ne fac ceva rau sau sunt vinovati, ci totul porneste din noi, exteriorul este doar o oglinda si ne intoarce amplificat urâciunea din noi. Mereu ne vedem in fata pe noi. Vine cineva si te ataca intr-un anumit fel, ceva asemanator este in tine.

Dar aici putin nu intelegem. Ca avem o patima la care nu vrem sa renuntam, si ne ataca cineva din afara nu punctual pe patima, ci altfel, pe alta directie, si de asta nu facem legatura. Ca in fundal o patima este orice patima si la sfarsit este dorinta de sex, si de aceea putem fi loviti din fata oricum si din orice directie. Nu ne oprim de la cafea, si facem accident de masina. Cu cat patima este mai de durata, cu atat scaderea care vine de la Dumnezeu prin oameni, trimisii Lui, este mai dureroasa - medicii divini, CURATATORII DE PATIMI - sau poate fi un necaz sau boli, cu atat mai grave cu cat patimile sunt mai adanc inradacinate.

Dar se poate sa vina un atac din fata si noi nu mai avem timp sa constientizam la noi ce ne arata el, sau nu avem timp sa reducem atasamentul adica pierderea de energie.

Loviturile care vin sunt gradate si vin pas cu pas, doar, doar o sa vedem ce este in noi. Insa nu am schimbat nimic si nu am vazut cum suntem in realitate si ca toate vin din noi. Dar avem obiceiul sa aruncam mereu vina in afara, dar nu este adevarat, trebuie mereu la conflict sa te intrebi: CE DIN MINE A CREAT ACEASTA SITUATIE? Si, daca afli si o opresti in tine intai, se opreste si atacul din afara. Cui pe cui se scoate. Daca nu afli, va continua din ce in ce mai agresiv pana intelegi.

Ce facem in aceasta situatie, cand nu mai ai timp pentru nimic, si cineva vrea sa-ti faca rau?

NU REACTIONEZI, NU ATACI, DAR NU II PERMITI SA INAINTEZE. Trebuie sa nu consimtim cu raul din afara sau cu atractia, chemarea placerii, sa nu ii permitem sa inainteze, ca raul din afara este raul din noi care se ridica, se trezeste si il vedem acum in afara. Sa nu il accepti, ca daca il accepti te invaluie, si nu mai simti cat de grav este, te anesteziaza, iti ia mintea, te vrajeste, daca accepti chemarea atractiei, si asta este foarte periculos. Ca DACA IL LASI IN VESTIBUL, ITI INTRA IN CAMERA SI NU IL MAI DAI AFARA DE ACOLO. Castiga o putere asupra ta, iar tu te supui mai mult. Nu trebuie sa-l lasi sa inainteze, sa nu il accepti, sa-l respingi.

Nu consimti cu chemarea atractiei repetate SI ASTFEL NU II PERMITI SA INAINTEZE daca este insistent sau da buzna peste tine. Nu ii acorzi atentie, nu il iei in seama, nu colaborezi cu el, ii respingi avansurile si daruirile. Nu parlamentezi cu el. Cand ingerul cazut este insistent, NU ITI VREA BINELE, vrea sa te prinda si sa-si bata joc de tine, sa te supuna. Asta este cea mai mare fericire a diavolului: SA TE SUPUNA SI SA-I SLUJESTI VICIULUI.
SA FACI CEEA CE VREA PLACEREA.

DIAVOLUL ESTE PLACEREA FARA MASURA. ACESTA ESTE DIAVOLUL. Nu vrei, nu accepti invitatiile lui ci il respingi, si CAND IL REPINGI IN AFARA, IL OPRESTI SI IN TINE.

CA ASA NU CONSIMTI CU RAUL DIN TINE, PRIN RESPINGEREA ATRACTIEI DIN AFARA. Si prin respingere in afara, el nu se mai intareste impotriva ta, in tine. Daca il lasi sa inainteze, creste in tine acel rau, acea patima se intareste si incepi mai mult sa nu o vezi. Te vrajeste. Toata puterea raului sau a atractiei placerilor fara masura vine din faptul ca le accepti, si atunci inainteaza si, IN MASURA IN CARE SE APROPIE DE TINE, TU ITI VEI PIERDE DISCERNAMANTUL SI VEI FI USOR DE PACALIT, SI VEI CONSIMTI USOR CU DIAVOLUL, CU VICIUL. Si te vei supune lui. Cand vrei placerea repetata, te-a posedat. Nu consimti cu atractia si chemarea diavolului, care se face prin placerea simturilor. Asa te prinde. Placerea repetata este duhul intunericului.

Trebuie mereu sa te verifici daca esti atasat, vazand DACA POTI RENUNTA USOR LA CE ITI PLACE TIE CEL MAI MULT. Daca accepti usor pierderea, nu esti atasat, DAR DACA NU, ESTI IN MARE PERICOL, PENTRU CA VEI FI DISPUS MEREU SA PERMITI PLACERILOR SA VINA PESTE TINE SI SA SE TRANSFORME IN VICIU. In dependenta. Si placerile repetate sunt duhuri ale intunericului.

NU CONSIMTI si pastreaza-te la distanta de savoarea si senzualitatea vietii ca te prinde si nu stiu daca vei putea sa scapi singur, pentru ca CHEMAREA ATRACTIILOR ESTE DUHUL INTUNERCULUI.

Cand raul inainteaza si ii permiti, EL CAPATA O AUTORITATE ASUPRA TA SI TU CAPETI MAI PUTINA VIGILENTA SI INTELEGERE. Nu trebuie sa-i permiti inaintarea niciodata. Si sa tii placerea peste masura la distanta, orice placere peste limite, ca DIVOLUL INTRA IN CAMPURI PRIN ABUZUL DE PLACERE.

Atacul divolului mizeaza pe atentia noastra. Si face totul sa ne pacaleasca vigilenta SI SA NE ATRAGA, CU DULCEATA SI DARURI EXAGERATE.

DACA NU II ACORDAM ATENTIE, FORTA LUI SCADE. Si nu ne intereseaza si nu acceptam avasurile lui, el pleaca deocamdata, dar poate reveni ORICAND NE SIMTE SLABI LA PLACERE. Vulnerabili la placeri. TREBUIE TAIATE LEGATURILE CU DIAVOLUL CARE ATACA DIN AFARA prin atractia placerilor. Sa nu vrei sa-l mai vezi, sa nu mai vorbesti cu el, sa nu parlamentezi cu el, ca te va duce tot in ce directie vrea el, sa fii atent sa nu cazi in plasa unui scenariu, pentru ca diavolul ESTE NEOBOSIT IN A FACE RAUL. De duhul placerii se scapa doar brusc. Te hotaresti si gata. A inaintat mult si numai deodata se scapa de el!

SI NUMAI LA ASTA SE GANDESTE: CUM SA TE PRINDA SI SA TE SUPUNA, SA TE MURDAREASCA SI SA-TI IA SUFLETUL. De fapt respingerea raului din afara, este respingera raului din noi, scade consimtirea si in noi, al acelui lucru pe care acela ni-l arata la noi. Scade puterea viciului asupra noastra, respingandu-l in afara, ne mai dorind savoarea. Caci rolul atacului acesta este, sa ne ajute sa constientizam ce din noi reprezinta un atasament periculos si rolul lui este sa ne desprinda. Ne atrage si daca consimtim isi ii permitem sa inainteze, isi bate joc de noi. Dar CONSIMTIREA ESTE MOMENTUL IN CARE NE-AM SUPUS DIAVOLULUI PLACERII FARA MASURA.

Deci, oprind in afara atractia spre viciu la care ne supune exteriorul, se opreste viciul din noi, patima, dar si din acela. NOI ATRAGEM MEREU DIN FATA CEEA CE SUNTEM NOI IN ADANC. Si DACA NU CONSIMTI LA VICIUL DIN AFARA, SE OPRESTE VICIUL DIN NOI. Nu acccepti, nu faci ce vrea sa faci, nu te duci, ii respingi chemarea. NU VREI. Ingerii cazuti ai intunericului care fac aceste chemari au in spatele lor multe alte duhuri rele care ii manevreaza, dar NOI II CHEMAM PRIN ASEMANARE. Avem ceva asemanator in noi, spre exemplu o aceesi apreciere a exteriorului, a lucrurilor materiale, a aspectului, ceva cu care rezonam la fel.

CAND NU PARTICIPI, SI NU ACCEPTI CHEMAREA LOR, INCEPE SA MOARA IN TINE ACEA PATIMA SAU PACAT. Deci rolul lor este sa te vindece, sa te opreasca, marind atractia, CA SA SUFERI MAI TARE, dar daca accepti chemarea lor este periculos si vei suferi, pentru ca o caracteristica a diavolului este ca NU SE OPRESTE NICIODATA SI NU AI CUM SA SCAPI DE EL PANA NU RESPINGI CHEMAREA LUI.

Omul atasat de viata, de lumesc si uman, de placeri, este atasat de sex, ca sexul este cea mai mare bucurie a vietii. Orice atasament este dorinta de sex si opozitie la divin. Un atasament este in fundal orice atasament, si este redus prin orice mijloace posibile. Spre exemplu, suntem atasati de forma si aspect, de infatisare, si putem primi o suferinta in alta parte, dar orice suferinta ne desprinde de lumesc si uman si ne salveaza sufletul. Noi zicem ca este rea si dureroasa, dar este singura modalitate a cerului de a ne salva sufletul. Si o va face fara discutie. Prin locul atasarii noi pierdem viata, de aceea trebuie sa fim opriti.

NU II ACORZI ATENTIE, nu vrei ce iti ofera el, NU VREI, Ii respingi chemarea categoric. Diavolul vrea sa-ti indoaie vointa - ce daruri iti da, nu le vrei, ce promisiuni iti face, le respingi. Dar DACA NU IL RESPINGI, A MAI FACUT UN PAS SPRE TINE SI PUTEREA LUI A MAI CRESCUT CU UN PAS, IAR PUTEREA TA DE A-L RESPINGE A MAI SCAZUT CU UN PAS, DECI DEVII SI MAI VULNERABIL LA CHEMARILE LUI, si nu te mai poti opri asa de usor. Si asa creste si atasamentul tau dar si patima. Nu accepta atractiile lui, chemarile lui, darurile lui, promisiunile lui, ca te agata diavolul si nu mai ai cum sa scapi de el. RESPINGE ATRACTIA DE LA INCEPUT a chemerii duhului intunericului. Este singura ta putere.

Dar daca placerea aceea s-a statornicit in tine si a devenit patima, DEJA AI UN DUH AL INTUNERICULUI IN TINE, si asta este foarte periculos pentru ca va chema si altii de toate felurile. Omul trebuie sa se tina curat peste tot, altfel daca consimte la ceva placut peste masura, l-a prins si apoi vin mai multi intunecati si isi bat joc de el de nu se vede.

Deci, daca esti curat la suflet si accepti ceea ce vine din fata fara opozitie, nimic rau nu poate sa vina, ca tii mereu poarta cerului deschisa si vine energie la tine si nu poti gresi.

Dar DACA NE LIPIM DE CEVA, ATUNCI IN NOI APAR PATIMI, ADICA FRICA DE A PIERDE, si de aceea vor veni tot felul de neplaceri ca sa le scoata, pana renuntam la ele, si oamenii rai. Si asta nu se termina niciodata si necazurile si durerea care ne vin din afara cresc, pana devenim curati la suflet si fara nicio pata. Daca vrei sa ai o viata frumoasa, nu te atasa de nimic din lumea aceasta ca incepi sa pierzi energie vitala si vei suferi. Deci vine un om rau la tine, ai un atasament - asta iti arata el.

Fara atasamente este fericirea pamanteasca, adica fara eu mai presus de toate nimic rau nu ti se mai poate intampla. Daca esti numai Iubire, numai asa va veni din fata, dar daca esti caldicel, si asa, si asa, atunci oricand pot sa vina tentatii, care sa te atace in punctele de atasament, ca sa te desprinda. Nu scapa nimeni. EXACT CEEA CE NOI APRECIEM MAI MULT, EXACT ACEL LUCRU NE VA FACE CEL MAI MARE RAU POSIBIL, ne va dezamagi, sau va pleca de la noi, sau ne va trada, dar nu este de vina acela ci atasamentul nostru. Rolul raului sau al diavolului este sa ne desprinda si sa ne salveze sufletul, si face asta prin suferinta. Ne atrage si daca cadem in plasa lui, ne umileste si isi bate joc de noi, CA SA NE ARATE CA NU AVEM PUTERE SA REZISTAM ATRACTIILOR SI NU SUNTEM ASA CUM ZICEM NOI CA SUNTEM.
NE DEMASCA!

Ne arata locul unde suntem atasati si ce trebuie sa facem ca sa scapam din mainile sale.
Atasamentul este scazut dur si fara discutie pentru ca creste agresivitatea interioara si asa noi atacam universul si pe Dumnezeu. Atasamentul, lupta pentru sine si apararea posesiilor ne face diavoli – pierdem masiv energie. Rolul raului sau diavolului este sa ne desprinda cat mai repede si sa ne salveze sufletul, si face asta in mod perfect PRIN DURERE SAU SUFERINTA, PRIN UMILIRE SI PIEDERE. Sunt ca niste sanitari. NE INTARESC PATIMILE, NE ATASEAZA MAI TARE CA SA SUFERIM MAI PUTERNIC, SI ASTFEL SA NE DESPRINDA. Ne ia tot ce pretuim noi mai mult fara comentarii.

CU CAT VREI MAI MULT FERICIRILE LUMII, CU ATAT MAI MULT SE VOR INDEPARTA ELE DE TINE. Dar daca nu esti atasat de nimic, vei fi fericit continuu. Fericirea este DESPRINDERE DESAVARSITA DE SINE, ADICA FARA INTERES PERSONAL DE MAI MULT. Acest mai mult ne ucide sufletul foarte eficient. Atasamentul este o scurgere de energie a vietii si atunci vor veni in locul acela neplaceri, intai prin oameni ca sa te opreasca. Caci NIMIC DIN LUMEA ACEASTA NU POTI PUNE PE PRIMUL PLAN FARA SA SUFERI!

Si cum se scapa de patimi? Prin infranare si prin smerita cugetare, adica prin intelegerea a ceea ce iti face si care este raul, unde duce. Trebuie sa vezi legatura patimilor sau raului cu necazurile si bolile din viata ta. Omul fara orgoliu este cel mai iubit de Dumnezeu!
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5656
 • Vezi Profilul

Daca in treaba asta nu ar fi amestecati si revolutionari nu as copia textul.

Ion Ioan este împreună cu Dorel Haraga şi alţi 65.
13 aprilie 2019 · https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2096492620472270&set=pcb.2090289057759293&type=3&theater
DISTRIBUITI PRIETENILOR !

Mireni, Calugari si Preoti, membri ai Grupului de Initiativa Crestin- Ortodoxă din Romania, nu accepta fraternizarea cu Ereticii, apara Biserica Ortodoxa si pamantul stramosesc, care le-au aparat cu pretul sangelui Martirii Neamului si Sfintii Voievozi.
Motiv pentru care in ziua de 18 Aprilie, 2019, în Municipul Bucuresti, vor avea loc doua Adunari Publice, in fata sediilor unor institutii din Bucuresti, dupa cum urmeaza,

In fata Ministerul Afacerilor Externe, Aleea Modrogan nr. 14, sector 1, Bucuresti, intre Orele 10-12

In Parcul Unirii, colt cu Piciorul Crucii, de la Patriarhia Romaniei Aleea Dealul Mitropoliei, nr. 25, Bucuresti Sector IV, intre orele 13- 16

Scopul adunării publice îl constituie manifestare, protestului în legătură cu aspecte, privind apropiata Vizita a Papei Francisc in Romania, dupa cum urmeaza:

- Interzicerea primirii Papei Francisc de catre Patriarhul Romaniei Daniel (Ciobota) caruia ii cerem, sa nu savarseasca nici o forma de rugăciune, slujire sau sa foloseasca veșminte bisericesti, care sunt inadmisibile în temeiul Sfintelor Canoane ale Sfintei Biserici Ortodoxe.
- Interzicerea cu desavarsire a participarii Clerului Bisericii Ortodoxe Romane în evenimentele organizate de Presedentie si Guvernul Romaniei, in colaborare cu Patriarhia Romaniei, pentru vizita Papei Francisc.

- Interzicerea intampinarii Papei Francisc, la Adunarea ecumenista (eretica) de la Șumuleu-Ciuc, din Miercurea-Ciuc, de oficialitati ale Statului Ungar, avand in vedere iredentismul maghiar, din ultima sută de ani, împotriva integrității teritoriale a României și pentru anexarea Ardealului la Ungaria mare.

Va anuntam ca Miercuri 10 Aprilie 2019, Comisia din cadrul Primariei Generale a Municipului Bucuresti, a incuviintat adunarile publice, enumerate mai sus, motiv pentru care va asteptam langa noi.

https://ortodoxinfo.ro/…/asa-da-sfant-sinod-rugaciunile-c…/…

http://www.justitiarul.ro/vizita-programata-a-papei-franc…/…
Memorat
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4161
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul


Dumnezeu ne dă semne din când în când.
Zăpada din ultimele zile s-a scurs în mod simbolic pe acoperișul unui monument adus din Maramureș, desenând o cruce, în Muzeul ASTRA din Sibiu.
Imaginea inedită realizată de reprezentanții instituției de cultură a fost postată pe paginiel de socializare.
 „Legământul Lui Dumnezeu cu omul s-ar putea intitula această poză... În fond, "veșnicia s-a născut la sat"... Zăpada ce s-a scurs peste Muzeul ASTRA în ultima vreme ne-a lăsat un semn pe acoperișul unui monument adus din Maramureș”, au scris reprezentanții Muzeului.

08.02.2020 13:09

2932 vizualizari

https://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/muzeul-astra-legamantul-lui-dumnezeu-cu-omul-semnul-crucii-pe-acoperisul-unui-monument-din-maramures-150180.html
Memorat

Nihil sine Deo!!
Pagini: 1 ... 146 147 [148] 149 150 ... 153
Schimbă forumul: