Main Content:

Pagini: 1 ... 151 152 [153] 154

"Vă rătăciţi neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei, 22,29)

 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi ProfilulOrthodox Church, 1 day ago, https://www.youtube.com/post/UgybLojih8Y7BFvrrcV4AaABCQ:
Orthodox Metropolitan of Montenegro Amphilochius has condemned, the already excommunicated Government of Montenegro, which has just legalized the "same sex unions."
"Marriage is a holy institution of God, blessed by God. Only foolish people and foolish gatherings can trample on that law and legitimize something that tramples on that law, that deifies human sin, death and nothingness. May God grant that godless Europe and those who follow the path of such a Europe might return to God’s law, return to human nature, to the original way, and to respect for human nature, the law, and the commandments of God. This Parliament of Montenegro has deified death in recent days, deifying what is sin, what gives birth to death, and what does not give birth to life."
His High-Eminence Orthodox Metropolitan of Montenegro Amphilochius.MemoratErdogan vrea sa transforme Sfanta Sofia din Constantinopol-Istanbul in moschee si toata Europa (UE) tace!
Memorat


 
Acesta e Iustinian, „cel mai ilustru bărbat al rasei sale”, cum îl vede cel mai ilustru tracolog, Ioan I. Russu, care-l defineşte astfel:
„Iustinian era un trac de sânge, dar romanizat, vorbind adică limba latină, pe care el însuşi o numeşte «limba părinţească» într-un decret imperial”.
Cel mai ilustru bărbat nu numai al rasei sale, ci unul dintre cei mai iluştri ai lumii: Împărat al Imperiului pe care stă toată civilizaţia europeană, cu iradieri în întreaga lume. Nouă, celor de aici, ne e şi mai apropiat nu numai pentru că e de acelaşi sânge cu noi ci şi pentru că e Întâistătătorul Împărăţiei Romania, cea a cărei moştenitoare ca spiritualitate şi chiar ca nume ţara noastră este.
Aici el apare ca dăruind Divinităţii lamura activităţii lui, ceea ce a reuşit el să facă mai de nepreţuit, Catedrala Sfânta Sofia, cea mai vestită a întregii lumi, cea niciodată întrecută pe parcursul a 1.500 de ani câţi numără vârsta ei.
Vedem cu toată claritatea cine o dăruieşte şi Cui. Ştim cine a înălţat-o şi a Cui este.
Cu ce drept vine unul care n-a pus o cărămidă la magnificul ei edificiu, unul dintr-un neam care nici nu exista pe vremea construirii ei, să o profaneze, să o transforme în altceva?
Aţi văzut creştini martirizaţi, cărora li se taie capul în secolul nostru ultracivilizat, cu lupta împotriva discriminării, cu dreptul la opinie, cu respectul faţă de celălalt. Toate canalizându-se într-un unic gest: retezarea capului creştinilor.
I-a venit rândul Sfintei Sofii.
· Miron Scorobete · www.facebook.com/photo.php?fbid=3412384798986570&set=a.1769326646625735&type=3&theater&ifg=1.
Memorat

Circula tot felul de initiative pe net, majoritatea incontrolabile.
De exemplu, nu stiu ca aceasta initiativa ar fi a BOR. Stie cineva?


Ion Marian
www.facebook.com/rasaritt.rasarit9/posts/3672197272807520
 ·
Va rog,*Citiți cu atenție până la capăt!*
Este cel mai important mesaj din aceste zile. După cum o spun și experții în informații, trăim al 3-lea război mondial : virusul perfid și nevăzut contra omului. Noi vom lupta la lumină, fără masca și Mănuși. Începind cu azi, orele 21:00, toate cele 20 mănăstiri ortodoxe și ascetii din peșterile muntelui Athos, împreună cu mănastirile din România vor face o priveghere speciala de rugăciune, toată noaptea și toată ziua de mâine, cerind protecție Maicii Domnului, protectoarea Athosului, dar și a Grădinii Maicii Domnului și Sfintului Haralambie, cunoscut fiind izbăvitor de epidemii, ciuma și foamete. Suntem chemați sa ne alăturăm și noi, la orele 21:00, fiecare cu ce poate, un Tatăl Nostru, o rugăciune proprie, semnul crucii, un Doamne Ajuta, căci rugăciunea împreună este forta. Dacă 50 % plus unu dintre români o vom face, vom birui. Fii tu acel *plus Unu.* Armele noastre SUNT telefonul și rugăciunea care nu costa nimic. Ștefan Cel Mare și Sfint chema la oaste cu buciumele. Noi ne vom stringe cu acest mesaj pe telefon. Pune-ți telefonul sa sune diseară, să-ți reamintească de ora 21:00. Virusul se transmite de la unu la aproape 3 oameni, noi transmitem mesajul de la Unu la o agenda telefonica întreaga. Transmiteți părinților, bunicilor, prietenilor, dușmanilor acest mesaj sa ne unim în rugăciune și mai ales sa participe și copiii, nepoțiii noștri, mai puternici și mult mai curați decât noi!
NE INTILNIM DESEARĂ ÎN RUGĂCIUNE LA ORELE 21:00.
*DOAMNE AJUTA!*
___________
*,,Suflete frumoase"* vă mărturisesc că mesajul nu-mi aparține, l-am primit și vi-l împărtășesc! Dacă ai chemare, har și crezi, haide sa participam și noi la aceasta rugăciune comună, poate Bunul Dumnezeu ne va auzi ruga și va opri urgia ce a îngăduit să pornească asupra omenirii. Iar de nu, fiecare trebuie să îndurăm răbdători și să ne ducem crucea, altceva nu avem ce face.
Deci dragilor, acesta poate fi un lucru mic, dar poate însemna atât de mult! De v-am răpit din timpul prețios, iertată fie-mi intervenția!
*Bunul Dumnezeu să ne ocrotească!*
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul

Sfântul Sinod l-a ales pe noul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților
https://basilica.ro/sfantul-sinod-l-a-ales-pe-noul-arhiepiscop-al-sucevei-si-radautilor
Publicat de Iulian Dumitraşcu 21.07.2020. Foto credit: Ziarul LuminaSfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales în ședința de lucru din data de 21 iulie pe noul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

Postul de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților a rămas vacant ca urmare a trecerii în veșnicie a Arhiepiscopului Pimen.

Arhiepiscopul ales prin vot secret pentru această slujire este Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, actualul Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Pentru acelaşi post a candidat şi Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

PS Calinic Botoșăneanul s-a născut în Iași, în data de 18 noiembrie 1957.

În luna martie a anului 1980 s-a închinoviat la Mănăstirea Putna, iar în anul 1984 a fost tuns în monahism cu numele de Calinic.

În perioada 1985-1989 a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Andrei Șaguna’ din Sibiu.

În 14 mai 1986 a fost hirotonit diacon în Catedrala mitropolitană din Iași de vrednicul de pomenire patriarh Teoctist, iar la 15 august, în același an, a fost hirotonit ieromonah pe seama Mănăstirii Putna.

În 1990 a fost numit de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, stareț al Mănăstirii Râșca.

În data de 25 martie 1991, PS Calinic Botoșăneanul a fost hirotonit arhiereu în Catedrala mitropolitană din Iași, în demnitatea de Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.


Memorat

Sfanta Sofia este de ieri moschee. Din 1453 o plang crestinii, cu atat mai mult o vor plange de acum.


Memorat

Ofensiva împotriva creștinismului continuă.
Vineri, 24 iulie 2020, Catedrala Sfânta Sofia din Istambul a devenit "Hagia Sofia".
Acum este în plină desfășurare prima rugăciune islamică care se ține în Hagia Sophia.
Rugăciunea islamică începută vineri dimineață va ține 24 de ore și se va încheia sâmbătă dimineață.
Angela Negrotă


In Grecia a fost decretat doliu in ziua de ieri.
Memorat

Singurul presedinte - caci regi crestini nu mai are de mult timp Europa - si reprezentant al unei mari puteri care a luat atitudine fata de abuzul Turciei, in special al presedintelui Erdogan, a fost Vladimir Putin. Personal nu cred decat in simbolismul gestului, nu si in vreo influenta benefica adevarata, pentru ca situatia Rusiei e complicata si nu-si poate permite o inrautatire a relatiilor cu Ankara. Cea mai dureroasa concluzie este situatia de plans in care se gaseste crestinatatea la acest inceput de mileniu.


www.capital.ro/tensiuni-intre-turcia-si-rusia-putin-mesaj-dur-pentru-erdogan-va-iesi-scandal.html/amp?fbclid=IwAR3HpGyQLdw9cbKXZIBhjKsNFld4j7ipQUss1sRbT5QNuhOJ6zWt3JYrEZQ
Luni, 13 iulie 2020


Tensiuni între Turcia și Rusia! Putin, mesaj dur pentru Erdogan. Va ieși scandalAutor: Corina Chiriac

Liderul de la Kremlin i-a trimis un mesaj președintelui Turciei cu privire la transformarea bazilicii Sfânta Sofia. În cadrul mesajului, acesta și-a arătat nemulțumirea față de decizia șefului statului turc.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin,  i-a ”atras atenţia lui Recep Tayyip Erdogan cu privire la dezaprobarea semnificativă provocată în Rusia de decizia de a schimba statutul bisericii Sfânta Sofia din Istanbul”, a semnalat preşedinţia rusă într-un comunicat după o discuţie telefonică purtată luni de cei doi lideri.
Ce se întâmplă cu sanctuarele creștine
În această discuţie, conform Kremlinului, Erdogan ”a dat explicaţiile relevante şi a semnalat că accesul la acest monument unic al civilizaţiei mondiale va fi garantat pentru toţi, inclusiv pentru cetăţenii străini, şi vor fi prezervate sanctuarele creştine”.
Cucerirea Constantinopolului a fost revendicată
Preşedintele turc a revendicat vineri cucerirea Constantinopolului de către Imperiul Otoman în anul 1453 drept fundament pentru un presupus drept al ţării sale de a transforma din nou bazilica Sfânta Sofia – până în prezent un muzeu – în moschee, cum a fost până în anul 1934.
Biserica Ortodoxă rusă a reacţionat imediat avertizând că acest pas poate avea ”consecinţe grave pentru întreaga civilizaţie umană”. Cu puţin timp înainte ca Erdogan să anunţe decizia sa, patriarhul Bisericii Ortodoxe ruse, Kiril, a insistat faţă de preşedintele turc să menţină statutul neutru al bazilicii, amintind că aceasta este ”unul dintre cele mai mari monumente ale culturii creştine”.
« Ultima modificare: August 15, 2020, 14:46:29 de către razvan »
Memorat

Toti au fost mici la suflet si la fapta deaia Erdogan si-a luat nasu la purtare.
Memorat

Noi sintem datori sa dam dovada de rabdarea credintei nestramutate ca Dumnezeu nu ne va parasi niciodata chiar daca ne pune la incercare acum.

Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4174
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul


Merită citit până la capăt :
Preotul Francisc Dobos: "Dumnezeu nu e bau-bau. Pai, de cand in fisa postului lui Dumnezeu e batutul?"

https://ziare.com/stiri/eveniment/preotul-francisc-dobos-dumnezeu-nu-e-bau-bau-pai-de-cand-in-fisa-postului-lui-dumnezeu-e-batutul-1623522

Memorat

Nihil sine Deo!!

« Ultima modificare: Septembrie 01, 2020, 15:52:04 de către razvan »
Memorat

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5696
 • Vezi Profilul

Memorat
Pagini: 1 ... 151 152 [153] 154
Schimbă forumul: