Main Content:

Pagini: 1 ... 139 140 [141] 142 143 ... 158

"Vă rătăciţi neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei, 22,29)


Astazi este sărbatorită Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei!
Memorat

Ca de obicei in ultimii ani - din cauza conducerilor politice nefaste din Romania -, cand rusii se cearta cu ucrainenii, au de suferit romanii. Astazi este o zi nefasta pentru romanii din Ucraina, care vor fi supusi unor noi presiuni de deznationalizare, de stergere a limbii romane, materne, din memoria lor si a copriilor lor in special. Daca Bucurestiul va face iarasi politica strutului, cu siguranta asa se va intapla.
Memorat


https://ortodoxinfo.ro/2018/10/16/biserica-ortodoxa-rusa-a-anuntat-ruperea-legaturilor-cu-patriarhia-constantinopolului
Marti, 16 octombrie 2018


Biserica Ortodoxă Rusă a anunțat RUPEREA legăturilor cu Patriarhia ConstantinopoluluiBiserica Ortodoxă Rusă a anunţat luni la Minsk ruperea relaţiilor cu Patriarhia de la Constantinopol după decizia acesteia de a recunoaşte o Biserică ortodoxă independentă în Ucraina, informează AFP, Reuters şi TASS.
‘Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a decis luni să rupă complet comuniunea euharistică cu Patriarhia Constantinopolului’, a declarat mitropolitul de Volokalamsk, Ilarion, responsabil pentru Departamentul de relaţii externe al Patriarhiei Moscovei, citat de RIA Novosti.
‘Nu vom mai putea oficia slujbe în comun, preoţii noştri nu vor mai participa la liturghii împreună cu ierarhii Patriarhiei de Constantinopol’, a declarat el, scrie agerpres.ro.
‘A fost o decizie forţată, dar Sfântul nostru Sinod nu a putut lua o altă decizie, deoarece întreaga logică a acţiunilor recente ale Patriarhiei Constantinopolului a condus la acest lucru’, a mai spus acesta.
Patriarhia de la Constantinopol a recunoscut joia trecută, la finalul unui sinod de două zile la Istanbul, o Biserică ortodoxă independentă în Ucraina, spre indignarea Bisericii ruse.
Biserica Ortodoxă din Ucraina este subordonată Patriarhiei Moscovei. Biserica Ortodoxă Rusă a transmis că nu acceptă autocefalia Bisericii Ortodoxe din Ucraina.
Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice s-a întrunit în ședință de lucru la Constantinopol sub președinția Patriarhului Ecumenic Bartolomeu pentru a discuta mai multe teme de pe ordinea de zi, inclusiv problema bisericească din Ucraina. La finalul sesiunii de lucru, desfăşurată în perioada 9-11 octombrie, Secretariatul General al Sfântului Sinod al Patriarhiei Ecumenice a anunţat următoarele concluzii, conform comunicatului oficial.
„Sfântul Sinod a discutat în profunzime şi pe larg problema bisericească din Ucraina, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Daniel de Pamfilon şi a Preasfințitului Părinte Episcopul Ilarion de Edmonton, Exarhii Patriarhali în Ucraina, şi, în urma unor deliberări îndelungate, a hotărât:
1. Reînnoirea deciziei luată deja ca Patriarhia Ecumenică să continue în direcţia acordării autocefaliei Bisericii Ucrainei.
2. Restabilirea, în acest moment, a Stavropighiei Patriarhului Ecumenic la Kiev, ca una dintre numeroasele sale Stavropighii care au existat din secolele trecute în Ucraina, scrie mediafax.ro.
3. În conformitate cu prerogativele canonice ale Patriarhului Constantinopolului de a primi astfel de petiţii de la ierarhi şi clerici din toate Bisericile autocefale, să accepte solicitările de recurs ale lui Filaret Denisenko, Makarie Maletych şi cei dimpreună cu ei, care s-au aflat în schismă nu din motive dogmatice. Astfel, cei menţionaţi mai sus au fost restabiliţi canonic în rangul lor ierarhic sau preoţesc, iar credincioşii lor au fost reaşezaţi în comuniune cu Biserica.
4. Revocarea validității Scrisorii Sinodale din anul 1686, eliberată în circumstanţele acelei perioade, prin care s-a acordat Patriarhului Moscovei, prin iconomie, dreptul să hirotonească pe Mitropolitul Kievului, ales de Adunarea clerului şi a laicilor din eparhia sa, care trebuia să pomenească pe Patriarhul Ecumenic ca Întâiul Ierarh la orice slujbă, proclamând şi afirmând dependenţa sa canonică faţă de Biserica Mamă a Constantinopolului.
5. Să apeleze la toate părţile implicate pentru a se evita însuşirea bisericilor, a mănăstirilor şi a altor proprietăţi, precum şi orice alt act de violenţă şi represalii, astfel încât pacea şi iubirea lui Hristos să prevaleze”, se arată în comunicatul Patriarhiei Ecumenice Constantinopol, citat de agenţia de ştiri Basilica.
Memorat


https://ortodoxinfo.ro/2018/10/16/patriarhul-filaret-vrea-slujbele-si-predicile-in-limba-ucraineana-asadar-bisericile-romanesti-din-ucraina-nu-vor-mai-putea-sluji-in-limba-romana
Marti, 16 octombrie 2018


,,Patriarhul” Filaret vrea slujbele și predicile în limba ucraineană. Așadar, bisericile românești din Ucraina nu vor mai putea sluji în limba românăDupă crearea unei singure biserici ortodoxe în Ucraina slujbele religioase vor fi oficiate în mare parte în limba ucraineană. Patriarhul Filaret a menționat că doar în unele cazuri clericii vor putea oficia slujbele în alte limbi, informează Piatyi Kanal (Canal 5).
„Slujbele religioase trebuiesc oficiate din principiu în limba ucraineană. Și predica preotului – la fel în ucraineană. Totodată vom accepta limba slavonă, cât și predicile în limba rusă. Adică nu vor exista presiuni în ceea ce privește limba liturgică”, a spus Filaret.
Trebuie de precizat că în regiunea Cernăuți sunt 440 de parohii ortodoxe, dintre care 126 sunt parohii românești. În regiune mai sunt și șapte mânăstiri românești.
Memorat

Anunt pentru cei care pot si vor sa ajute.

Răzvan Ionescu este cu Parohia-ortodoxa Livry-Gargan şi Nepsis France.
5 Iunie, www.facebook.com/photo.php?fbid=592591744458408&set=a.151896928527894&type=3&theater&ifg=1

Dragilor,
Cele ce urmează sunt scrise cu binecuvântarea Părintelui nostru în Hristos, IPS Iosif. El ne-a îndemnat să acționăm RAPID.
.
Despre ce este vorba ? A apărut o oportunitate URIAȘĂ să cumpărăm o biserică în Paris. În centru. În consecință, 1. lansez cu binecuvântarea IPS Iosif un apel de fonduri. Ne trebuie câteva mii de persoane care să dea 1000 (o mie de euro). Desigur că sperăm ca prin negociere să facem prețul mai accesibil, suma este mare, dar nădăjduim în mobilizarea noastră împreună. De exemplu, parohia mea pune imediat la dispoziție toate economiile sale, peste 200mii euro. Dar nu ajung.
.
2. IPS Iosif vă îndeamnă și roagă SĂ CONTRIBUIȚI. Cum?

3. Etape
- CONSTITUIM LISTA de posibili contributori ( scrieti-mi pe messenger nume contact suma sau pe mail cabinet@mitropolia.eu), urmând ca
- IN MOMENTUL in care se va trece la etapa ACTE, sa fiti rugati sa varsati SUMA promisa IN CONTUL MOREOM IN VEDEREA ACHIZITIONARII.
.
3. VA ROD DATI SHARE. Sa ajunga la toti cei care pot ajuta. Deveniți si/sau gasiti ctitori pentru ceea ce ar putea fi a doua biserică intra muros a românilor din Paris dupa catedrală.
.
ACUM e momentul. Va incredintez ca nu am intalnit o asemenea ocazie in ultimii 18 ani. IPS cere mobilizarea parohiilor pariziene. Va rog sa distribuiti ...
.
pr Razvan Ionescu


Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul

Cum și-a declarat Macron, indirect, deșteaptă nevasta bătînă și stearpă.
https://www.romanialibera.ro/international/macron-doar-proastele-fac-copii-757225?fbclid=IwAR32USfIdJIChV5HmXjAp3EfWmEhDlVg0yYlJQD9D5H9XVkmYViCUFcRBao


Macron: Doar proastele fac copii
Potrivit lui Emmanuel Macron “doar femeile ignorante fac copii”. Propoziția șocantă a fost dezvăluită de The Guardian, care a publicat o transcriere a unui raport prezentat de președintele francez la Fundația Gates.Tema conferinței era, în particular, Africa. Macron a spus că este convince că boom-ul demografic prezent în Continentul Negru este cauzat de faptul că femeile africane fac mulți copii din lipsă de educație: Arătați-mi o femeie care a decis, după ce a primit o educație complete, să aibă 8 sau 9 copii. Apoi, arătați-mi o fată care a decis să părăsească școala la vârsta de 10 ani pentru a se mărita la 12. A doua va avea mulți copii, prima nu”.

Dacă femeile africane ar fi mai educate și informate – susține Macron – acestea nu ar mai fi însărcinate. Cu toate acestea, argumentul lui Macron este sexist și aduce atingere drepturilor omului. “Acest lucru se întâmplă pentru că multe fete nu sunt educate cum trebuie, câteodată pentru că aceste țări au decis că drepturile acestor fete nu o sa fie la fel ca cele ale bărbaților. Iar acest fapt este inacceptabil”. Cu alte cuvinte, potrivit teoriei neoliberare propovăduite de Macron, femeile ar face copii doar dacă nu sunt educate sau locuiesc într-un stat obscurantist. Și totuși, baby-boom-ul anilor 1945-1965 din Occidentul bogat și culturalizat este un exemplu care demonstrează opusul.

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul

Memorat
Răspuns:
« Răspunde #2107 : Octombrie 25, 2018, 22:37:11 »


www.activenews.ro/stiri/A-rasunat-primul-clopot-la-Catedrala-Mantuirii-Neamului-153198?fbclid=IwAR0uKoZYkEQ9n4164R5Ry1Yd5jbsLrMOenON1PWUuh8au-388acnkqcQGfs
Joi, 25 octombrie 2018

A răsunat primul clopot la Catedrala Mântuirii Neamului

DE ȘTEFANIA BRÂNDUȘĂ

Primul clopot montat în turla clopotniță a Catedralei Patriarhale a răsunat miercuri, 24 octombrie 2018, pe Dealul Arsenalului, cu o lună înainte de sfințirea lăcașului de cult, scrie basilica.ro.

Montarea clopotelor pe structura metalică deja confecționată și amplasată în turla clopotniță a Catedralei Mântuirii Neamului a început miercurea aceasta, după cum a declarat pentru Trinitas TV ing. Dan Dumitrescu.

Lucrările de pe șantierul Catedralei Naționale au avansat mult în ultima perioadă. Muncitorii pregătesc în aceste zile turnarea plăcii de la cota + 45 din zona altarului, iar două dintre turlele mici sunt complet finalizate.

La Turla Pantocrator lucrările se află într-un stadiu avansat de execuție ajungând la cota +91.

Slujba de sfințire a CMN
Sfințirea Catedralei Naționale va fi oficiată de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, duminică, 25 noiembrie 2018.
Sanctitatea Sa va fi singurul Întâistătător Ortodox care va oficia sfințirea Catedralei Naționale împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și cu ierarhii români.


Inregistrare video la - www.facebook.com/trinitastv/videos/990371181159482/?t=85.
Memorat
 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4358
 • Vezi Profilul

Sfintul Calinic de la Cernica a militat pentru unire. Gesturile sfintilor nu sunt pentru vremelnicie, ci pentru eternitate. Sa continuam sa ne unim, zic si eu.
Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns:
« Răspunde #2109 : Octombrie 30, 2018, 23:11:23 »

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns:
« Răspunde #2110 : Octombrie 30, 2018, 23:12:46 »


MemoratProgramul sfințirii Catedralei Naționale

Evenimentele legate de Sfințirea Catedralei Naționale se vor desfășura după următorul program:

Vineri, 23 noiembrie 2018, la ora 12.45, la Catedrala Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va întâmpina pe Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, însoţit de o delegație a Patriarhiei Ecumenice, precum şi delegația Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Hrisostom, Mitropolit de Patra.

Cu ocazia acestui important eveniment, delegația Bisericii Ortodoxe din Grecia va aduce racla purtând Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României. Această raclă va rămâne în Catedrala Patriarhală din Dealul Mitropoliei până în ziua următoare, sâmbătă, ora 16.00.

Sâmbătă, 24 noiembrie, la ora 16.30, racla purtând Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și racla cu un fragment din moaştele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina vor fi așezate spre închinare în pridvorul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului (Calea 13 septembrie, nr. 4-60), unde vor rămâne până duminică, 25 noiembrie, ora 13.00.

Acest moment va fi urmat, la ora 17.00, de Slujba de pomenire a Eroilor români, săvârșită în Catedrala Naţională de către Patriarhul României împreună cu alți ierarhi. Începând cu ora 18.00, în Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, va fi săvârșită Slujba de Priveghere închinată Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina și Sfântului Mare Mucenic Mercurie.

Duminică, 25 noiembrie, începând cu ora 8.00, va fi săvârşită Slujba Acatistului Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina în Catedrala Națională, urmată la ora 9.00 de Slujba de Sfințire a Altarului Catedralei Naționale. La sfârşitul slujbei se va citi Actul de sfințire.

Sfânta Liturghie va începe la ora 10.30 şi va fi săvârșită în interiorul Catedralei Naționale. La ora 13.00, racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și racla cu moaştele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina vor fi așezate la ieşirea din Sfântul Altar al Catedralei Naționale pentru a fi cinstite de către credincioși, după închinarea acestora în Sfântul Altar.

Credincioşii care doresc să participe la slujba de sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale sunt aşteptaţi pe esplanada din faţa Catedralei Naţionale, unde vor putea urmări slujba Sfintei Liturghii pe ecranele special montate. Conform spaţiului interior disponibil, în timpul Sfintei Liturghii vor avea acces în interiorul Catedralei cei 2.000 de invitaţi oficiali.

Însă, după finalul Sfintei Liturghii, toți credincioșii pelerini ortodocși prezenţi vor avea acces în Catedrală, atât în ziua sfințirii (25 noiembrie), cât și în zilele următoare (26-29 noiembrie, „zilele sfințirii”), având posibilitatea să se închine în Sfântul Altar, nou sfințit.

În seara zilei de duminică, 25 noiembrie 2018, începând cu ora 18.30, va avea loc un Concert extraordinar, la Sala Palatului, organizat de Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române, cu participarea Grupului psaltic „Tronos”, a Orchestrei reprezentative a Armatei Române și a Orchestrei Naționale „Lăutarii din Chișinău”.

Biroul de presă al Patriarhiei Române

Foto Credit: Trinitas Tv
http://basilica.ro/programul-sfintirii-catedralei-nationale.


Memorat

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul

Cel mai important proiect, orice ar spune uni sau alții, rămîne Catedrala Mînturii Neamului.
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul

Memorat
Pagini: 1 ... 139 140 [141] 142 143 ... 158
Schimbă forumul: