Main Content:

Pagini: 1 ... 11 12 [13]

PROFETII DESPRE ROMANIA

Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #180 : August 02, 2018, 17:11:24 »

Nu am sugerat ca manipuleaza in scopuri obscure. Am afirmat direct ca manipuleaza. Dar in scopuri pe care nu le cunosc eu, nu ca nu ar putea fi cunoscute.
In alta ordine de idei, studiile serioase privindu-i pe tinerii americani nu sunt valabile si in privinta tinerilor romani. Desigur, sunt unele analogii ce se pot face (sau unele caracteristici pe care ei le au in comun), insa cu limite bine cunoscute, stabilite si controlate. Or, specialistii nostri care iau "patul lui Procust" de la straini ca sa-i introduca pe tinerii romani sub aceeasi patura, cu forta si prin taierea degetelor ce raman altfel in afara, acesti specialisti ori sunt insuficient pregatiti, ori determinati strategic (plata, presiune politica, santaj, de notorietate, concesie pentru recunoastere academica etc.) sa lucreze prost.
Am predat si la elevi (la cei mici, doar lectii demonstrative, la liceeni, de la clasa a IX-a si pana la a XIII-a), si la studenti, si la masteranzi. Nu mi-a fost niciodata teama de ei sau de comportamentul lor. Am facut practica pedagogica la un colegiu national unde elevii il asteptasera seara pe profesorul lor de fizica la iesire, ii pusesera un sac in cap si il omorasera in bataie. Ancheta se desfasura cand eram eu in facultate. Am avut rezultate excelente acolo desi am exploatat cat am putut intamplarea pentru o lectie dura despre relatia elev-profesor si consecintele dramatice ale acesteia. Au primit cum se cuvenea intentia de a le transmite un mesaj intelept (pe cat puteam, fiind de varsta relativ apropiata lor). Si cu respect (fiindca riscam sa le pierd respectul prin dorinta de "prietenie" cu ei). Cred ca foarte mult conteaza, pe de o parte, sinceritatea fata de sine transferata in sinceritate si deschidere fata de ceilalti, pe de alta, modestia, daca nu este artificiala si afisata peste tot cu... aroganta. Eu nu am avut niciodata impresia ca le stiu pe toate, am invatat enorm chiar de la elevii si studentii mei si nu mi-a fost jena sa recunosc cand unii erau, uneori (poate rareori, dar erau!) mai buni decat mine (mai informati, mai talentati, mai toleranti, mai generosi etc.).
Daca as mai preda si azi... Nu conteaza cand predai. Odata pregatit temeinic sa fii profesor, esti profesor pe viata. Nu mi-ar fi frica, nici azi. Sunt dispusa oricand sa merg in mijlocul lor daca au nevoie de mine. Si daca nu-si dau seama dar mi-o cer altii. Sunt convinsa ca m-ar asculta pana la capat, recunoscandu-mi nu numai buna intentie, ci si puterea de a pune umarul cu toata hotararea la iesirea din impas. Si abilitatea de a ajuta, cata mai am.
Memorat
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #181 : August 03, 2018, 21:43:23 »

       @ Sorina Dascalu
     
       Totusi, intr-o succinta paralela de idei in sapte puncte, sa revedem ce spune Ambrus Bela despre tinerii romani si ce spun "strainezii" despre tinerii lor.

      Astfel,
      Ambrus Bela spune:

    - Generatia Y, "generatia me" (generatia:EU), generație având o problemă de narcisism, fiind profund autocentrică, raportându-se în permanență la propria persoană și la propria plăcere."
    - Culmea este că acești hedoniști nu sunt fericiți.
    - Politicile publice au schimbat macazul, în consonanță cu ce era pe afară, ușurând viața tineretului și explicându-le că sunt speciali și că toți sunt la fel de buni.
    - Problema a pornit, dincolo de familie, din sistemul de învățământ, unde minți luminate au înțeles să dea premiul 1 întregii clase, și celui mai deștept, și prostanului, punându-i pe picior de egalitate.
    - Tefeliștii nu trăiesc bine pentru că ciuma roșie fură, lumea este spălată pe creier pentru că se uită la Antena 3, ei sunt șmecheri și ca să nu fie spălați pe creier nu se uită la televizor, nimeni nu poate lupta cu corupții decât Codruța Köveși.
    - Tefeliștii au fost crescuți fără să cunoască cuvântul „nu”. Lor li s-a permis orice și li s-a dat orice își doreau, chiar dacă cei care le dădeau o făceau pe credit. [...]  Ei sunt, propriu-zis, niște indivizi singuri, izolați, dar copleșiți de propria lor grandoare, pe care se miră că cei din jur nu o apreciază.
    - Sunt o generație care nu a citit și nu citește cărți.

   

      "Strainezii" povestindu-ne despre generatia tinerilor lor, "generatia Z", spun:
     - O caracteristică definitorie (pentru membrii generatiei Z) este tendința lor de a fi intoleranți și de a-și dori autoritatea să-i facă pe alții să se comporte așa cum doresc.
    - Membrii acestei generații au probleme diferite: sunt mai puțin predispuși la criminalitate și abuz de substanțe, dar sunt mai susceptibili la depresie și la sinucidere.
    -   Generația Z era prea tânără pentru a forma o amintire coerentă a atacurilor teroriste din 11 septembrie. Ei nu au nici o amintire a unei lumi pre-9/11 sau a unui moment în care Statele Unite nu avea o prezență militară în Afganistan. Mulți sunt prea tineri pentru a-și aduce aminte de un moment înainte de smartphone-uri. Apple a lansat iPhone-ul în 2007, iar până în 2012, mai mult de jumătate dintre americani dețineau un smartphone
    - Piața de idei se bazează pe ideea că atunci când oamenii schimbă idei, aceștia atribuie valoare celor cu cel mai mare merit intelectual și elimină pe cei fără merite. Cu toate acestea, pentru a avea încredere că acest proces va promova propriile valori politice, trebuie să credem că ideile fiecăruia sunt cele mai meritorii și că au și încredere în capacitatea lor de a promova și apăra aceste valorile altora.
    -  Când profesorii se tem de elevi, ceva s-a schimbat în cultura noastră, notează studiul. De zeci de ani, autorul Lenore Skenazy a avertizat asupra pericolelor legate de creșterea copilului pe blogul său. A avertizat că părinții extrem de protectori și o cultură obsedată de siguranță lasă tinerii incapabili să facă față maturității.
    - Tinerii au devenit treptat mai puțin toleranți din punct de vedere politic. Toleranța politică se corelează puternic cu încrederea politică, iar intoleranța politică se corelează puternic atât cu lipsa de încredere, cât și cu ceea ce ea numește "orientare socială în justiție"
    - Profesorul Stanislaus Dundon [...] la un examen, a observat că unul dintre elevi terminase și citea în liniște o broșură sub bancă. Dundon i-a spus că este fericit să vadă elevii citind și că nu ar trebui să se ascundă. Totul a condus la o plângere a unui student și la o chemare în biroul directorului. Un elev anonim s-a plâns că Dundon a susținut citirea într-o clasă de matematică. Autoritățile au considerat că observațiile sale erau prea controversate, erau inadecvate pentru clasă și l-au mustrat.

     
       Dupa cum vedem, idei similare spuse de oameni diferiti, cu pregatiri diferite, despre (cam) aceleasi generatii.
      Asadar, Sorina Dascalu, unde este manipularea lui Ambrus Bela?
      Daca excludeti extremele, oare nu avem in fata oglinda comportamentala a unei intregi generatii de..."tineri fara frontiere", avànd ca elemente comune  smartphone-ul si internetul???
      Sau credeti ca noi, romanii, avem parte de o "generatie X", mai cu mot decàt celelalte doua?
     

   
     
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #182 : August 04, 2018, 00:58:02 »

Puneti problema doar pro edu. Incercati si din partea cealalta, anti edu, pt ca nu cred ca nu ati obs ca ceea ce de cateva secole numim educatie este rastalmacit si intors impo siesi. De multe ori din zone conexe, apropiate, dar deja si din interiorul dif sisteme private, dar chiar si de stat. Si la noi, sau nu numai la noi, indobitociera tinerilor se face cu metoda si pe f multe canale, cu mijloace miraculoase (sant bani pt batut oamenii in cap, chiar daca nu sant de gasit pt painea cea de toate zilele) si se forteaza tot m mult adoptarea de catre sist de stat a unor tot m aberante metode asa-zis edu, ele fiind in esenta antiedu.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #183 : August 04, 2018, 01:15:10 »

Un ex de ce se face deocamdata m mult pe langa scoala, dar in curand se va preda m ales in scoala. Sexualizarea marxista (ca si secularizarea etc.), neomarsista daca preferati, a tot si a toate e pandemica in occident, de unde e impusa celorlalti. In ro se fac eforturi mari pt asta, se dau bani, au fost create organizatii etc.Credeti ca e vb de o simpla traznaie pe www a unui pusti acest ghid? Un caz izolat, o fronda? Nu, nicidecum.
https://viatacaunjoc.ro/ghid-practic-de-masturbare-pentru-baieti-lucruri-necenzurate-pe-care-nu-le-inveti-nicaieri.Ghid practic de masturbare pentru băieți: lucruri necenzurate pe care nu le înveți nicăieri

Prima parte: teorie și mituri demascate
Am vrut să scriu acest articol pentru că am văzut în propria mea experiență cât e de importantă o sexualitate sănătoasă și să știu să-mi ofer plăcere în mod armonios.

De asemenea am văzut că nu există mai deloc materiale care să te invețe printr-o abordare holistică (mental + fizic + spiritual) cum să-ți oferi plăcere prin masturbare.

Înainte să parcurgi acest articol, vreau să uiți de toate glumele despre masturbare care se fac între băieți și uită de toată rușinea pe care societatea a reușit sau nu să o inoculeze asupra sexualității tale.

Și mai vreau să știi că tot ce scriu aici este din propria experiență. N-am scris nimic ce nu am experimentat pe propriul corp.

Acum, să începem!

Acest ghid are două părți:
prima parte:
adică aceasta pe care o citești acum, în care vreau să demasc niște mituri sexuale care dăinuie de zeci, poate sute de ani unele și mai vreau să îți ofer perspectiva corectă și sănătoasă asupra actului de a-ți oferi plăcere, masturbarea. De asemenea voi vorbi despre motivele pentru care este foarte important să știi să-ți oferi plăcere într-un mod sănătos și armonios. Și voi face diferența între masturbarea clasică și superficială și masturbarea sănătoasă și armonioasă, cu avantaje și dezavantaje pentru fiecare.
a doua parte: în a doua parte lăsăm vorbele și trecem la practică, voi vorbi necenzurat despre mișcări și atingeri practice pe care le-am învățat și descoperit în propria experiență de masturbare. Linkul către a doua parte îl găsești la finalul acestui articol, dar îți recomand să citești această primă parte înainte, ca să ai perspectiva corectă asupra practicii din a doua parte.
Bun. Să continuăm cu prima parte a acestui articol.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #184 : August 04, 2018, 01:22:48 »

Si continua asa, eu am copiat numai un fragment.
Sa va arat insa ca se lucraza organizat, cu metoda.
Cristiana Eltrayan
Urmăreşte · 25 August 2017 · editat ·
Cristiana Eltrayan at the Pranic Festival in Romania - The Taoist Emotional Intelligence conference
Fabulous gathering of masters! Deep meditations, exciting sharing, good body exercise, ground-breaking science & lots of fun!!! More than 10 countries participating, people of all ages, from 9 to 70(or more).
Book your place for the next one,here: http://soulhealingacademy.com/pranic-festival-2018
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #185 : August 04, 2018, 01:34:31 »

Murdaresc tot ce ating si cauta sa atinga lucruri curate, locuri sfinte, in imagine e ManastireBrancoveanu din Ardeal, http://soulhealingacademy.com/pranic-festival-2018.25 AUGUST 2017DE CONȘTIINȚA PRANICĂ

FESTIVALUL PRANIC ÎN ROMÂNIA - AUGUST 2018

Dragi prieteni, suntem bucuroși să vă anunțăm că următorul festival PRANIC începe în  perioada 11-15 august 2018  în România!The Holistic Event of The Year - Pranic Festival Romania NEWS - Cristiana ELTRAYAN
https://www.youtube.com/watch?v=nAv-I-KNBiE


Planificăm acum un festival de 5 zile într-o zonă montană fabuloasă (Sambata de Sus), precum și posibilitatea de a vizita alte  zone energetice românești  (vortexuri energetice) după festival.

În timpul Festivalului avem vorbitori extraordinari, profesori de măiestrie energetică din întreaga lume se vor alătura pentru a împărtăși experiența și cunoștințele lor. Vor fi o mulțime de meditație, practică, Chi Kung și alte tehnici speciale pe care fiecare dintre ele le utilizează pentru circulația prana. Unii vorbitori au fost hrăniți de Prana / Chi / Energy de peste 10 ani și își împărtășesc călătoria și practica cu acest lucru. Festivalul Pranic acoperă, de asemenea, informații despre nutriție și nutriție energetică, conștientizarea corpului, sexualitatea conștientă (tantra) și multe altele ...

Sambata de Sus este unul dintre cele mai puternice portaluri energetice conectate și manifestându-se ca chakra coroanei românești  (România are toate cele 7 vortexuri care corespund chakrelor umane).
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #186 : August 04, 2018, 01:41:41 »

Actiunile de felul acesteia se fac peste tot. In vizorul lor sant in primul rand copii si tinerii romanilor. Cand vb de edu, incercati sa tineti cont si de ele, de fenomen, pt ca e un fenomen de f mult timp. Altfel nu o sa reusiti sa va orientati corect in complexul edu de acum. E o parere de nespecialist, insa a unuia cu ochii deschisi, cum vb nor, care e de veghe. Toti ar trebui sa fim.
Memorat
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #187 : August 04, 2018, 21:06:50 »

          Maestre, "bambilici" draga, te-a apucat cufureala (verbal-scrisa)?
        Eu confruntam cu d-na Dascalu si matale ocupasi tot mapamondul, nu doar acest pricajit topic...
Memorat
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #188 : August 05, 2018, 21:00:13 »

Avem si noi (romanii de azi) o problema deosebit de serioasa, dificil de "manageriat", ca sa folosesc un cuvant la moda. Respectiv, persoane inca tinere (intre 40 si 65 ani) - poate nu o majoritate insa o multime destul de numeroasa! -, care nu s-au bucurat de libertate inainte de 1989 si carora cele mai multe tentatii de acum le erau interzise atunci, in prezent le fac "concurenta" propriilor copii. Rivalizeaza cu ei. Regreseaza in perioada de dinaintea maturizarii lor. Isi doresc ceea ce copiii au iar ei nu au avut. Vor sa experimenteze ceea ce nu au experimentat cand aveau douazeci - douazeci si cinci de ani. Haine, incaltaminte, muzica, filme, masini, vacante exotice prea "tineresti" (cu baruri si cazinouri, festivaluri, distractii, gastronomie, bauturi, de ce nu?, droguri etc.), programe de calculator, net, jocuri, ca sa dau doar cateva exemple. Evident ca adolescentii si tinerii nu citesc daca parintii lor nu citesc. Evident ca se simt deposedati de ceea ce ar trebui sa fie specific varstei lor si sunt enervati cand "batranii" (adultii) vor sa-si demonstreze "superioritatea" cu asemenea mijloace. Cum sa respecte ei anumite valori "depasite" daca parintii lor insisi nu le respecta ci se intrec cu ei in a le inlocui cu "noul val" axiologic?!
Nu, cred ca nu avem parte de o "generatie X". Cred ca sunt - si suntem - "grupuri de varsta" (deci cronologic) foarte eterogene, foarte diferite cultural, ca mentalitate, ca educatie. Comunicam dificil tocmai din aceasta cauza. Si, in plus, incercam sa fim altceva decat putem fi. 
Memorat
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #189 : August 06, 2018, 21:04:45 »

Va pun si eu o intrebare, sper sa nu va deranjeze (fiind si ex-vecini in Balta Alba).   Ce parere aveti despre 'tefelistii' si "persoanele inca tinere (intre 40 si 65 ani)", - 'hastagist-rezistente' -, si actiunile lor ?  Concret, v-as ruga, nu filosofic (chiar dac-am avut cei mai buni 'profi' la MF.3, nu am excelat in acest domeniu, alegand doar 'concretul' din "meandrele sale").   Va multumesc.
Memorat
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #190 : August 06, 2018, 21:15:33 »

Imi cer scuze, nu m-am exprimat f. clar. Revin cu urmatoarea precizare : ''vecini da cartier'' (pe Forum am citit ca ati copilarit in B.A.) am dorit sa spun .
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #191 : Noiembrie 19, 2018, 23:31:01 »Părintele Gheorghe Calciu despre soarta neamului românesc

– Ce soartă credeţi că va avea neamul românesc?
– Cred că avem un neam în perioadă de martiraj, care va deveni un martiraj general. Nu ştiu cum, nu am o imagine exactă dar martirajul va fi probabil şi de ordin material, şi de ordin moral. Adică, încet, încet, familia va fi distrusă, încet încet Biserica va fi compromisă – prin compromisurile proprii – şi va fi o o parte a neamului românesc care va rămâne pe poziţii creştin-ortodoxe adevărate, şi aşa cum am spus, munţii, mănăstirile, oraşul, poate că vom intra în catacombe din nou… Dar Dumnezeu va salva neamul românesc până la urmă.
(Fragment dintr-un interviu realizat de Raluca Tănăseanu, în anul 2008, preluat de pe siteul Cuvântul Ortodox.)
Memorat
 • vamil
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1095
 • Vezi Profilul
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #192 : Noiembrie 21, 2018, 18:25:35 »Părintele Gheorghe Calciu despre soarta neamului românesc

– Ce soartă credeţi că va avea neamul românesc?
– Cred că avem un neam în perioadă de martiraj, care va deveni un martiraj general. Nu ştiu cum, nu am o imagine exactă dar martirajul va fi probabil şi de ordin material, şi de ordin moral. Adică, încet, încet, familia va fi distrusă, încet încet Biserica va fi compromisă – prin compromisurile proprii – şi va fi o o parte a neamului românesc care va rămâne pe poziţii creştin-ortodoxe adevărate, şi aşa cum am spus, munţii, mănăstirile, oraşul, poate că vom intra în catacombe din nou… Dar Dumnezeu va salva neamul românesc până la urmă.
(Fragment dintr-un interviu realizat de Raluca Tănăseanu, în anul 2008, preluat de pe siteul Cuvântul Ortodox.)
     Martiri au fost și cei din piața Victoriei pe 10 august din anul acesta, ei au fos martiri, femei, copii bătrâni, pentru că ei au îndurat mult mai greu decât noi, asaltul hienelor dragniste, asmuțite să-și înfigă colții în pulpanele feciorelnice ale neamului românesc.
     Martirii au cerut înlăturarea hoției din tiranului din fruntea unui partid și, bascularea lui la ocnă, acolo unde le este locul celor asemeni lui.
     
     Ce vină are această țară ca să aibă pe cap un asemenea ins, milă-mi este și de acel partid, care se duce tot mai jos, odată cu el.

     Nu văd din partea domniilor dvs. nici o ”mișcare-n front”, semn că vă ține-n mână, nu numai cu simbria ci și cu frică de el.
     Știm că Dumnezeu o să-l pedepsească și, odată și odată o să-i vină rândul. Însă, mai rămâne ceva din această țară până atunci ?


Memorat
Pagini: 1 ... 11 12 [13]
Schimbă forumul: