Main Content:

Pagini: 1 ... 10 11 [12] 13

PROFETII DESPRE ROMANIA

 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4343
 • Vezi Profilul
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #165 : Februarie 25, 2018, 21:26:36 »

Anul acesta Sfantul Mormant de la Ierusalim va fi inchis si nu vom primi lumina! Pentru bani !

marți, 16 mai 2017
IERUSALIM ! BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT ERA ÎNCHISĂ , ZĂVORÂTĂ !
xx
                                     Noapte de 14 -15 Mai 2017,ora 1,35 !

                                        Dragii mei,

În timp ce scriam pe Blog, desi eram cu ochii pe monitor, sunt cu sufletul în faţa BISRICII SFINTE a SFANTULUI MORMANT de la IERUSALIM.
Va multime de oameni,precum nisipul Mării,în faţa BISERICII SFANTULUI MORMANT, care tineau in mâini lumânari aprinse,căndeluţe rosii aprinse.


Image result for ierusalim.
Fratilor, BISERICA  SFANTULUI MORMÂNT era închisă, iar oamenii stateau sub Cerul de noapte, sub Cerul liber în strada înafara BISERICII SFANTULUI MORMANT.
Aşa cum la SFINTELE PASTI în acest loc al SFANTULUI MORMANT nu ai unde sa arunci un ac,tot la fel era si acum,în ceea ce vedeam eu, nu aveai loc unde sa arunci un ac,atât de multa omenire era, si toata lumea cu lumanari si candele rosii aprinse în mâinile lor.
Dragii mei,ce se va întampla la SFANTUL MORMANT din IERUSALIM,eu nu stiu a va spune.
Cert este faptul că,la un moment dat,în timp,BISERICA  SFANTULUI MORMANT va fi inchisă;zăvorâtă ,îmi spune acum un glas in dreapta mea,iar poporul va sta si va privi la zidurile dinafara BISERICII SFINTE.
Vom trai si vom vedea dragii mei, ce se va intampla si de ce va fi zăvorâtă BISERICA  SFANTULUI MORMANT.
ROMANIA este TARA DUHULUI SFANT si va deveni nu peste prea mult timp, NOUL IERUSALIM in care, IISUS HRISTOS va veni pe norii Cerului însotit de SFINTII SĂI ÎNGERI,pentru a judeca si viii si mortii,Amin.

                                     Cu dragoste,Maria.
http://mariaghiorghiu.blogspot.ro/2017/05/ierusalim-biserica-sfantului-mormant.html


Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4343
 • Vezi Profilul
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #166 : Februarie 25, 2018, 21:27:52 »

Si acum s-a adeverit!

duminică, 25 februarie 2018
S -A ADEVERIT ! SFÂNTUL MORMÂNT A FOST ZĂVORÂT ,DIN PĂCATE !
                                                    Dragii mei ,

Scriam in luna Mai 2017 ,un articol cu titlul :
IERUSALIM ! BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT ERA ÎNCHISĂ , ZĂVORÂTĂ !
Cu lacrimi si cu durere in suflet dragii mei, va spun că ,si acest articol s-a adeverit chiar acum in SFANTUL  POST al SFINTELOR PASTI.
Diavolul si-a bagat coada ,si pentru bani i-au determinat pe cei care conduc SFINTELE  BISERICI CRESTINE  ca sa inchida SFANTUL MORMANT a LUI  IISUS  HRISTOS DOMNUL si DUMNEZEUL nostru al tuturor MANTUITORUL Lumii intregi.
Este foarte posibil dragii mei,ca la SFANTA INVIERE ,MORMANTUL SFANT sa fie tot inchis, iar Poporul credincios sa stea cu lumanarile aprinse in maini ,si sa priveasca la zidurile dinafara BISERICII SFINTE,asa precum spunea un glas acum 9 luni de zile,si pe care eu l-am citat in articolul de atunci .
Banii! Vedeti ce face lacomia?
Deoarece PREOTII nu vor sa plateasca TAXE catre STATUL ISRAEL,tot ei au luat de la sine hotarâre,ca sa inchida SFANTA BISERICA a LUI HRISTOS cu SFANTUL SĂU MORMANT.
Păcat ! MANTUITORUL nu va lasa nepedepsita aceasta privare a crestinilor de a veni si de a se inchina la SFANTUL SĂU MORMANT.
Iata:
                 "Iar poporul va sta si va privi la zidurile dinafara BISERICII SFINTE!"
http://mariaghiorghiu.blogspot.ro/
Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4343
 • Vezi Profilul
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #167 : Mai 24, 2018, 10:36:36 »

Habar am cine este Cindy Jacobs, dar iata ca profeteste despre Romania:

https://youtu.be/GWqWav8S2Dw
Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #168 : Iulie 10, 2018, 16:50:47 »

Cine sunt „tinerii frumoși și liberi" și cu ce se ocupă ei?

GENERAȚIA CARE NU A PRIMIT DESTUL

Generația Y, cum au mai fost numiți, s-a născut începând cu prima parte a anilor ’80 și până către 2000. William Strauss dă ca repere 1982-2004. Ei sunt „Generation Me” (Generația: EU), după cum îi descrie, în mod îndreptățit, psihologul Jean Twenge, întreaga generație având o problemă de narcisism, fiind profund autocentrică, raportându-se în permanență la propria persoană și la propria plăcere.

Culmea este că acești hedoniști nu sunt fericiți. Dimpotrivă, poartă cu ei o ură și o supărare de proporții mitice. Sunt generația care consideră că „nu a primit destul”. Ca și cum asta n-ar fi fost îndeajuns, politicile publice au schimbat macazul, în consonanță cu ce era pe afară, ușurând viața tineretului și explicându-le că sunt speciali și că toți sunt la fel de buni. Să nu se ofenseze nimeni! Deci cei care, în mod bizar, se cred de dreapta au crescut cu cele mai ciudate și stângiste valori.
Problema a pornit, dincolo de familie, din sistemul de învățământ, unde minți luminate au înțeles să dea premiul 1 întregii clase, și celui mai deștept, și prostanului, punându-i pe picior de egalitate. Să se elimine corigența și repetenția. Să suprime competiția și supremația a celui clasat înaintea incapabilului. Restul a venit ca o avalanșă!

Să ne amintim doar de protestul plătit de George Soros, cu indivizi închiriați de pe „Rent a Crowd”, din fața Trump Tower, imediat după aflarea rezultatelor oficiale ale alegerilor. Clădirea a fost protejată cu utilaje de salubritate și de cordoane ale poliției, dar lumea era isterică și s-a decis să se utilizeze forța. Atunci i-a venit unui polițist newyorkez ideea să ia un carton și să decupeze niște ecusoane de participant, pe care polițiștii le-au împărțit celor revoltați, care, fericiți, au plecat spre casă. În uimirea generală, polițistul a explicat că avea și el două fete, aparținând aceleiași generații, în consecință știa cum gândesc aceștia. Sistemul a lucrat la fel și în America, și în UE, și în România. Cum și mișcarea #resist /#rezist a funcționat în paralel în România și în Statele Unite.


ADEVĂRURILE LOR
Analfabetismul social și funcțional din România a ajuns la 42%. În mod paradoxal, nu pesedișitii suferă cel mai tare aici, ci exact tefeliștii. Sunt atât de proști (în cel mai pur sens al cuvântului), încât operează cu adevăruri de genul: pesediștii sunt comuniști, Ion Iliescu conduce PSD-ul, oamenii votează cu PSD-ul pentru că primesc doi mici, rușii sunt comuniști, tefeliștii nu trăiesc bine pentru că ciuma roșie fură, lumea este spălată pe creier pentru că se uită la Antena 3, ei sunt șmecheri și ca să nu fie spălați pe creier nu se uită la televizor, nimeni nu poate lupta cu corupții decât Codruța Köveși, Europa este de dreapta, Trump va prăbuși economia pentru că este prost, credința creștină înseamnă să pupi moaște, gazul se scumpește că vrea Dragnea și nu că ar exista o piață liberă și reglementări ale Comisiei Europene, este adevărat pentru că a scris pe Facebook, creșterea salariilor ne destabilizează, președintele are procurorii în subordine, ba chiar și Guvernul, deciziile Curții Constituționale trebuie aprobate prin referendum, nu sunt spitale pentru că sunt catedrale… Așadar, un întreg evantai de inepții care ar trebui să fie cel puțin bătătoare la ochi, dar care pentru niște analfabeți nu au cum să fie. Probleme de această natură nu apar peste noapte, ci sunt rodul unor decenii de așa-zise reforme ratate în învățământ, unde școala elementară și liceul nu mai reușesc să ofere bazele necesare pentru învățământul superior. Iar învățământ superior dă rateuri tot mai sonore. Da, de ceva timp, școala românească produce numai tâmpiți, dar cu diplome. De aici vin problemele sociale și economice.

Pentru că și-au neglijat propria educație, pentru că habar nu au cum sau ce să lucreze, pentru că nici statul nu încurajează munca, aproximativ 4 milioane de oameni în putere și perfect apți de muncă stau și protestează sau umblă brambura prin lume și se uită uimiți ca vițelul la poarta nouă când li se spune că există o penurie de forță de muncă, deci nicidecum nu este adevărat că nu s-ar găsi joburi.

Generația Y nu vrea însă vreun loc de muncă în vreun parc industrial, nu vrea să se scoale dimineață, nu vrea să se murdărească pe mâini. Mai bine se înscrie la un al doilea sau un al treilea Master, la fel de inutil ca primul. Din această cauză, generația Y a devenit un balast pentru piața muncii, pentru firme, afaceri, economie. Ei sunt adevărații asistați sociali ai țării!


BOLILE GENERAȚIEI TINERE
Supradimensionarea eului vine însă și cu prețuri aferente! Dezamăgire cronică, depresie, revoltă. (Vezi Twenge – Generation Me: Why Today’s Young Americans Are More Confident, Assertive, Entitled–And More Miserable Than Ever Before).

Tefeliștii au fost crescuți fără să cunoască cuvântul „nu”. Lor li s-a permis orice și li s-a dat orice își doreau, chiar dacă cei care le dădeau o făceau pe credit. Au crescut bazându-se pe o gratificație instantanee. Problemele au venit aproape imediat: obișnuiți să își obțină plăcerea pe loc și fără niciun efort, au ajuns niște indivizi care nu sunt capabili de empatie, deci nu sunt capabili nici să întrețină relații de prietenie sau de cuplu, indivizi care se întrețin cu efort. Pentru una mică există Tinder. La fel, nu sunt capabili să dezvolte relații de colegialitate cu cei cu care muncesc. Oricum, îi urăsc pe toți și visează să ajungă manageri sau cel puțin consultanți. Ei sunt, propriu-zis, niște indivizi singuri, izolați, dar copleșiți de propria lor grandoare, pe care se miră că cei din jur nu o apreciază. Nu sunt apreciați nici la locurile lor de muncă, și asta din cauza instrucției precare și a lipsei de abilități, indiferent de numărul diplomelor obținute. Sunt o generație care nu a citit și nu citește cărți. Au trecut printr-un învățământ care i-a obișnuit să bifeze ceva pe un test grilă și să copieze. Au făcut o facultate de 3 ani, unde au auzit chestii teoretice, și unii s-au dus la un masterat care presupune elaborarea unei fițuici care să conțină mari adevăruri din alea corecte politic. Cu toate acestea, ei visează să conducă de la bun început companii sau chiar statul. Cică ar fi îndreptățiți. Milenialii au fost catalogați drept generația pierdută a indivizilor care se angajează ca să creeze un impact (deci nu ca să muncească) și, în scurt timp, realizează că nu pot crea nimic, nici chiar impact, și ajung pe prima listă a disponibilizaților.Situația tefeliștilor din România este însă mult mai tristă decât pare la prima vedere. Aproape o cincime din grupa de vârstă 15-35 de ani nu este angrenată în nicio formă de învățământ, dar nici nu muncește. Propriu-zis, nu se ocupă cu nimic. Din 5.300.623 de tineri între 15-34 de ani, 1.049.523 nu învață și nu muncesc. Stau! Înjură pe Facebook. Se duc în club sau în bar, trag pe nas. Și, da, protestează!

Tefeliștii nu tânjesc după libertate, proprietăți, nu îi interesează chestiunile de mediu sau chestiunile sociale. În schimb, vor să aibă ultimele gadgeturi, să locuiască împreună cu părinții și să profite de pe urma muncii lor, fără să facă nimic. Simptomatic este că abia 27% dintre tefeliști spun că ar fi interesați să pornească o afacere în sectorul privat (Eurostat). Normal că și acesta este doar un deziderat. Chiar și cei care se avântă în această zonă nu reușesc să depășească un pseudo-entuziasm de tip start-up, ei așteptând ca lucrurile să se facă singure sau să vină cineva și să muncească în locul lor. Nu întâmplător media de viață a firmelor românești a intrat în declin. Guvernul face eforturi să mobilizeze această categorie, cu planuri de a oferi 40.000 de euro oricui dorește să își deschidă o firmă. Iar cei care ar fi vizați, tefeliștii, urlă că Guvernul este alcătuit din hoți și comuniști. Mai sunt și alte genuri de catastrofe: programe de tip RePatriot. Sigur că în teorie sună bine, doar realitatea este alta. Ideea a fost să se identifice vârfuri românești din Occident și să se aducă în țară, crezând că acestea vor stimula în vreun fel munca, afacerile și încetini exodul înspre străinătate. Celebra teorie cu unicorni cu care, de pildă, Marissa Mayer a dat de pământ cu Yahoo. Iar când unui asemenea program i se aplică și rectificări politice, nu este greu de imaginat finalul.

Deci ce îi interesează pe tefeliști? Să participe la evenimente. Conform Harris Poll, principala investiție a generației este în experiențe dobândite prin participarea la diverse evenimente. Dacă va întrebați de ce sunt ei îndreptățiți să aibă „piețuca” lor și evenimentul lor, unde să își etaleze gadgeturile și să dea cu laserul pe pereții Guvernului, este singura variantă în care ei pot aparține de ceva. Așa își bifează nevoile sociale de apartenență. Așa-zisa lor ură împotriva PSD-ului nu este decât un adeziv social, oricât de antisocială sau antidemocratică ar fi întreaga lor mișcare.Când, cu ajutorul Serviciilor, au reușit să se strângă în piețe și apoi să genereze niște voturi, cei care au ajuns în Parlament au dovedit că habar nu au ce caută pe acolo sau cum funcționează instituțiile. Goțiu doarme pentru că este plictiseală, Nicușor Dan face biluțe din muci și le mănâncă, doamna Presada se plânge că în trecut au fost bărbați care au încercat să facă sex cu ea, Chichirău îl filmează pe Șerban Nicolae, iar Adrian Dohotaru s-a apucat să mănânce din coșul de gunoi, ca să demonstreze că este trist pe planetă, mai este unul care punea muzica să urle, ca să nu poată lucra comisia parlamentară din care și el făcea parte. Deși nu par lămuriți nici cu propria lor viață, nici acasă, nici la serviciu – cei care au un loc de muncă –, principala chemare a tefeliștilor este să le spună celor care au muncit și au cusut hainele cu care ei se îmbracă, au făcut pantofii pe care îi încălță sau telefoanele pe care nu le scapă din mâini cum să trăiască sau dacă să mai trăiască.

Doar făcând o succintă trecere în revistă a mesajelor înlăcrimatelor și sensibilelor ființe – tefeliștii – în fața unui protest al simpatizanților PSD, regăsim cele mai crâncene etichetări: țigani, viermi, jeguri, gunoaie, patibulari, hoți, o întreagă gamă de epitete ce vor să demonstreze că nimeni nu s-a născut egal cu tefelistul, că ceilalți sunt suboameni. Pe alocuri, pe Facebook, se fac propuneri pentru a se strânge bani pentru asasinarea lui Tăriceanu, plată pentru niște rromi care să îl înjunghie pe Dragnea, uciderea în masă a pesediștilor sau uciderea în masă a parlamentarilor. Nu ei. Să vină cineva și să le ucidă adversarii. Ei au niște prafuri de tras pe nas, o bere incertă de consumat, un flat white.

Nu în ultimul rând, o bună parte din vină aparține și tehnologiei. Datorită tehnologiei, tefelistul poate trăi social într-o lume virtuală, în care interacționează cu alți marginali social, unde prostia unuia se propagă viral către toți ceilalți, unde se pot autoiluziona că lumea este altfel decât cea în care viețuiesc izolați. Tehnologia ar putea să îi ajute. Dar ei pur și simplu nu vor să știe adevărul. Ar putea bunăoară să caute datele oficiale de pe site-uri oficiale, ca să își formeze o părere, dar Tăpălagă, Guran, Chirilă sau Bot par căi mai facile de informare. Acestea sunt sursele veridice. Informație gata mestecată și regurgitată. Nu gândim!

Plus de asta, a te informa este futil. Și-așa pesediștii fură tot, deci… fatalitate! Mai bine să dăm drumul la un joculeț, mai bine să ascultăm o așa-zisă muzică sau să ne uitam la filmulețe cretinele, pe care cel puțin credem că le înțelegem…

De ce ne mirăm atunci că Serviciile și-au aruncat privirile în această direcție!

De ce să ne mirăm că tefeliștii emit cele mai extremiste opinii, de la uciderea săracilor, bătrânilor bolnavilor, la interzicerea reproducerii pentru cei care nu votează corect pentru că se opun celor corecți, adică lor? De ce să ne mirăm că visează naționalizări, confiscarea patrimoniului, banilor firmelor? De ce să ne mire că visează la o redistribuire a averii românești către cetățeni (aici, bănuiesc eu, pesediștii nici n-ar avea voie să primească, ei fiind oricum hoți)? De ce să ne mirăm că vor să fie conduși de un alt tăietor de frunze la câini, șomer, Cioloș?

După cum am mai spus-o și pe Facebook, dacă vă este antipatic Șerban Nicolae, ajunge să o băgați și pe Chichirău în poză. Vi se pare Firea insuportabilă? Băgați-l pe Nicușor în poză făcând biluțe. Acești aroganți și frustrați de tefeliști l-ar putea transforma și pe ucigașul de Iliescu într-un bătrânel simpatic, rasat și sofisticat.

Iar costurile sunt deja uriașe. Când ai o întreagă generație nesocializată, frustrată, care gândește în dihotomii simple (alb/negru, noi suntem buni/ăia sunt răi, unii au/alții n-au) și false cauzalități (nu pot munci, pentru că Dragnea…), odată cu ieșirea de pe piața muncii a Generației X (generația mea), când această generație de ciudați va începe să parvină și să pună ghearele pe conducere, va fi o jale cumplită


https://www.qmagazine.ro/cine-sunt-de-fapt-tefelistii/
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #169 : Iulie 10, 2018, 16:56:50 »

Jalnic!
Memorat
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #170 : Iulie 10, 2018, 21:08:33 »

Am mai multi prieteni absolventi de Filosofie (eu insami am terminat mai intai Filosofia, in cadrul Universitatii Bucuresti, 5 ani, la zi, licenta in 1995), si mai multi printre jurnalisti si, desigur, foarte multi de etnie maghiara. Ii respect si am si o oarecare deschidere in plus fata de ei, fiindu-le colega "veche" si partener profesional in foarte multe proiecte de profil, de-a lungul timpului. Dar dati-mi voie sa am serioase rezerve privind obiectivitatea lui Ambrus Béla, care a absolvit Filosofia in 1998, la Cluj, trei ani mai tarziu decat mine. Sa nu fiu de acord cu el. Fac parte din generatia care a infaptuit primele reforme in invatamantul universitar umanist dupa 1989 si le pot reaminti absolventilor de la Cluj ca facultatea lor s-a impotrivit la mare parte din acestea, centrul universitar clujean avand imaginea unuia in general refractar la eforturile noastre de atunci. La libertatea universitara, castigata cu atata sacrificiu! Eram considerati de clujeni (nu de toti!) niste golani in 1990, cand Ambrus (mai matur decat mine) inca nu incepuse studiile la Filosofie. Am fost peste zece ani profesor de stiinte sociale si formator in cultura civica pentru acesti "tineri frumosi si liberi" sau, in orice caz, al unora dintre ei. Si, ca sa nu mai lungesc vorba, este un articol subiectiv, mai mult, tendentios, jalnic, cum spune bambilici, doar ca in alt sens. Nu contest faptul ca ar putea fi si tineri asemanatori artificialelor descrieri ale lui Ambrus Béla. Asta, indiferent de apartenenta politica sau etnica. Dar nu sunt o majoritate. Ramane sa ma intreb cui foloseste aceasta dezbinare cultivata cu obstinatie de specialisti (caci el este, fara indoiala, nu numai ziarist bun, ci si specialist in comunicare, stiinte politice, antropologie), cui ii este utila aceasta ura intre romanii varstnici si copiii, si nepotii lor, intre romani si romani, asadar? Intre parlamentarii romani si societate, intre reprezentantii UDMR si ceilalti parlamentari si/sau guvernanti, intre cadrele didactice din invatamantul nostru si studentii, masteranzii, elevii lor si parintii acestora? Nu sunt de acord cu miscarile de strada de azi, insa nici nu pot sa nu fac apel la intelepciune. Si de o parte si de alta. Sunt tinerii nostri si, fara a ma teme ca voi fi inteleasa gresit, voi fi alaturi de ei pentru a-mi sustine punctul de vedere (diferit de al lor in multe privinte) dar mai ales pentru a-i asculta pana la capat si a regasi ceea ce avem in comun. De construit, nu de distrus. 
Memorat
 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4343
 • Vezi Profilul
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #171 : Iulie 10, 2018, 22:15:43 »

Off topic ! Postati si voi niste profetii necunoscute sau ....
Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #172 : Iulie 11, 2018, 01:07:14 »

Stiti cumva cu cine ... s-ar putea lua legatura pt. "necunoscute" ? ? ?   Cu 'Petrache' ... cu 'Baba' ... sau cu altcineva ? ? ?   
Memorat
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #173 : Iulie 11, 2018, 01:14:11 »

Uitai...Dumnezeu sa-i ierte !...ca "e" morti amandoi...
Memorat
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #174 : Iulie 12, 2018, 00:35:19 »

Am mai multi prieteni absolventi de Filosofie (eu insami am terminat mai intai Filosofia, in cadrul Universitatii Bucuresti, 5 ani, la zi, licenta in 1995), si mai multi printre jurnalisti si, desigur, foarte multi de etnie maghiara. Ii respect si am si o oarecare deschidere in plus fata de ei, fiindu-le colega "veche" si partener profesional in foarte multe proiecte de profil, de-a lungul timpului. Dar dati-mi voie sa am serioase rezerve privind obiectivitatea lui Ambrus Béla, care a absolvit Filosofia in 1998, la Cluj, trei ani mai tarziu decat mine. Sa nu fiu de acord cu el. Fac parte din generatia care a infaptuit primele reforme in invatamantul universitar umanist dupa 1989 si le pot reaminti absolventilor de la Cluj ca facultatea lor s-a impotrivit la mare parte din acestea, centrul universitar clujean avand imaginea unuia in general refractar la eforturile noastre de atunci. La libertatea universitara, castigata cu atata sacrificiu! Eram considerati de clujeni (nu de toti!) niste golani in 1990, cand Ambrus (mai matur decat mine) inca nu incepuse studiile la Filosofie. Am fost peste zece ani profesor de stiinte sociale si formator in cultura civica pentru acesti "tineri frumosi si liberi" sau, in orice caz, al unora dintre ei. Si, ca sa nu mai lungesc vorba, este un articol subiectiv, mai mult, tendentios, jalnic, cum spune bambilici, doar ca in alt sens. Nu contest faptul ca ar putea fi si tineri asemanatori artificialelor descrieri ale lui Ambrus Béla. Asta, indiferent de apartenenta politica sau etnica. Dar nu sunt o majoritate. Ramane sa ma intreb cui foloseste aceasta dezbinare cultivata cu obstinatie de specialisti (caci el este, fara indoiala, nu numai ziarist bun, ci si specialist in comunicare, stiinte politice, antropologie), cui ii este utila aceasta ura intre romanii varstnici si copiii, si nepotii lor, intre romani si romani, asadar? Intre parlamentarii romani si societate, intre reprezentantii UDMR si ceilalti parlamentari si/sau guvernanti, intre cadrele didactice din invatamantul nostru si studentii, masteranzii, elevii lor si parintii acestora? Nu sunt de acord cu miscarile de strada de azi, insa nici nu pot sa nu fac apel la intelepciune. Si de o parte si de alta. Sunt tinerii nostri si, fara a ma teme ca voi fi inteleasa gresit, voi fi alaturi de ei pentru a-mi sustine punctul de vedere (diferit de al lor in multe privinte) dar mai ales pentru a-i asculta pana la capat si a regasi ceea ce avem in comun. De construit, nu de distrus. 
Eu doar sper sa nu ma intelegeti gresit.   Despre obiectivitatea lui Ambrus Bela (trei ani in plus sau minus...) in gandire   si/sau  jurnalism nu ma pot exprima; este singurul articol pe care l-am citit si la care ma voi referi strict.   D.p.m.d.v. este mai mult decat obiectiv, deloc tendentios sau jalnic (domnul Bambi s-a referit la situatia in sine, nu la articol, cred).   Nu vad cum "cultiva dezbinarea si ura intre ..... " in cele scrise (poate nu sunt capabil eu sa inteleg).   Marea majoritate, - a "tefelistilor" la care se refera " -, se cultiva civic" exact in modul descris, fiind si cei care promoveaza, cultiva si incearca sa dezvolte continuu 'dezbinarea si ura'. Cu acestia nu se poate construi; cu majoritatea tinerilor...poate.   Este o proprie opinie.
Memorat
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #175 : Iulie 12, 2018, 02:59:12 »


Atita risipa de cuvinte ! Vorba unui jurist batrin ,avocat inainte de 1948 cind a fost dat afara din avocatura de regimul comunist care si-a " intrat pe deplin in drepturi ' in 1948.El spunea asa : " - scuza-ma ca ti-am scris o scrisoare asa lunga , dar n-am avut timp..."

 Pe scurt.Lucrurile sint foarte simple , cum spune profesorul Dumitru Bortun.Tinerii acestia pe care-i blamati AU DREPTATE. In fapt Romania e in prezent divizata in doua Romanii.Romania urbana reprezentata de acesti tineri botezati de tot felul de pramatii comunistoide " tefelisti " si Romania suburbana care in viitor va fi studiata , probabil , ca acea parte din societate , care a fost o frina puternica in calea dezvoltarii Romaniei dupa 1989 tinind cu o tenacitate , perseverenta ambitie sin interese absconse, Romania pe ultimul loc in Europa.Va las placerea sa aflati din cine e compusa acea Romanie suburbana.

 
Memorat
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #176 : Iulie 12, 2018, 05:01:46 »

Cornea..., pe acest domn profesor  'l-ai cunoscut' in perioada  '77-'90...sau (mult mai tarziu) la SNSPA... ? ? ? Shocked Cool  Lasa filosofia, raspunde la 'ANUNTURI'... !!!!! Grin Cry

" Perioada 1980-1990  Funcţia sau postul ocupat
Cercetător şi Secretar ştiinţific (voluntariat)
Activităţi şi responsabilităţi principale
Am elaborat şi coordonat numeroase cercetări sociologice, am prezentat zeci de comunicări la manifestările ştiinţifice organizate de CCPT, am publicat studii in volumele editate de CCPT
Numele şi adresa angajatorului
Centrul de Cercetări Pentru Problemele Tineretului – CCPT, Filiala Braşov

Tipul activităţii sau sectorul de activitate
Cercetare

Perioada 1978-1990  Funcţia sau postul ocupat
Asistent universitar
Activităţi şi responsabilităţi principale
Seminarii şi cursuri de Filosofie
Coordonatorul revistei Centrului Universitar Braşov
Numele şi adresa angajatorului
Universitatea din Braşov, Catedra de Ştiinţe sociale

Tipul activităţii sau sectorul de activitate
Educaţie

Perioada 1977-1978  Funcţia sau postul ocupat
Profesor de Filosofie şi Ştiinţe sociale; Director adjunct cu probleme de educaţie
Activităţi şi responsabilităţi principale
Predarea orelor de Cunoştinţe economice, Cunoştinţe social-politice, Logică şi Filosofie; organizarea activităţii educative şi coordonarea Comisiei diriginţilor din liceu.
Numele şi adresa angajatorului
Liceul Industrial nr. 1 din Braşov

Tipul activităţii sau sectorul de activitate
Educaţie "
Memorat
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #177 : Iulie 12, 2018, 05:23:21 »

Poti da un raspuns si la 'Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...'...sau la...'Amintes'... ?! ?! ?! ?! ?!
Memorat
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #178 : Iulie 12, 2018, 06:09:53 »


"  Cornea..., pe acest domn profesor  'l-ai cunoscut' in perioada  '77-'90...sau (mult mai tarziu) la SNSPA... ? ? ? Shocked Cool  Lasa filosofia, raspunde la 'ANUNTURI'... !!!!! Grin Cry


Ca esti cam " putintel " la minte stiam dar ca nici un pic de simt de observatie sau perspicacitate , nu credeam !  Cheesy Grin Wink In 1982 l-am avut asistent univesitar la filozofie la Facultatea de Mecanica Fina din Universitatea din Brasov impreuna cu Coposescu.
Memorat
Răspuns: PROFETII DESPRE ROMANIA
« Răspunde #179 : August 02, 2018, 09:13:47 »

        @ Sorina Dascalu

         La intrebarea lui Ambrus Bela ("Cine sunt „tinerii frumoși și liberi" și cu ce se ocupă ei?"), printre altele, ati raspuns, citez:
      " [...] este un articol subiectiv, mai mult, tendentios, jalnic, [...] Ramane sa ma intreb cui foloseste aceasta dezbinare cultivata cu obstinatie de specialisti (caci el este, fara indoiala, nu numai ziarist bun, ci si specialist in comunicare, stiinte politice, antropologie), cui ii este utila aceasta ura intre romanii varstnici si copiii, si nepotii lor, intre romani si romani, asadar?",
       sugerànd ca Ambrus Bela manipuleaza in scopuri obscure.
       Totusi, iar d-voastra stiti asta, sunt si studii serioase pe tema comportamentului "tinerelor generatii".
       Astfel, iata un alt articol care abordeaza subiectul, aducànd in discutie argumentele unor specialisti ce nu prea pot fi suspectati de... abordari oculte mai ales tinànd cont de faptul ca acestia se refera la tinerii de pe alte plaiuri decàt cele mioritice.
       (Fac precizarea ca, in opinia mea, autoarea articolului nu ne ofera cea mai buna traducere.)

      "Generația Z, intoleranță și depresie. Cine e Generația Z și de ce inspiră frică

        Generația Z este foarte prezentă online. Potrivit unui raport Pew din 2015, 92% dintre adolescenți accesează zilnic internetul și 73% au acces la un smartphone. Astfel, se șterg unele diferențe culturale și nu numai dintre țări. Dacă generațiile precedente erau extreme de diferite, în present sunt unite de internet, rețelele de socializare, dar și mass media.

       Generația Z era prea tânără pentru a forma o amintire coerentă a atacurilor teroriste din 11 septembrie. Ei nu au nici o amintire a unei lumi pre-9/11 sau a unui moment în care Statele Unite nu avea o prezență militară în Afganistan. Mulți sunt prea tineri pentru a-și aduce aminte de un moment înainte de smartphone-uri. Apple a lansat iPhone-ul în 2007, iar până în 2012, mai mult de jumătate dintre americani dețineau un smartphone.

       Membrii acestei generații au probleme diferite: sunt mai puțin predispuși la criminalitate și abuz de substanțe, dar sunt mai susceptibili la depresie și la sinucidere. O caracteristică definitorie este tendința lor de a fi intoleranți și de a-și dori autoritatea să-i facă pe alții să se comporte așa cum doresc.

       Fostul instructor al Universității St. John, Richard Lee Bruce, este familiarizat cu generația Z. Bruce a părăsit învățământul superior cu mai mult de 30 de ani în urmă. Când a predat, a avut ocazia să observe o schimbare imensă în comportamentul elevilor. Potrivit lui Bruce, chiar și delincvenții minori se comportă mai bine: copiii nu mai încearcă să se furișeze pentru pauzele de țigară. Observațiile lui Bruce sunt confirmate de statistici. După atingerea maximului în 1993, numărul infracțiunilor grave violente comise de minori a înregistrat o scădere 83%.

       Nu numai că elevii se comportă mai bine, dar consumă mai puține droguri, consumă mai puțin alcool și fumează mai puțin. Când Institutul Național pentru Abuzul de Droguri a intervievat elevii din clasa a VIII-a, a 10-a și a XII-a au constatat că utilizarea de marijuana a rămas relativ stabilă, dar consumul de alcool, tutun și alte droguri a scăzut dramatic de la mijlocul anilor '90. Începând cu anul 2012, consumul de alcool din ultimele luni a scăzut cu 20% în rândul elevilor din clasa a XII-a. Alte forme de consum de droguri au scăzut în mod similar.

       Profesorilor le e frică de elevi

       Profesorul Stanislaus Dundon își iubește studenții, dar le este frică de ei. În opinia sa, citirea cărților este esențială pentru dezvoltarea intelectuală. La un examen, a observat că unul dintre elevi terminase și citea în liniște o broșură sub bancă. Dundon i-a spus că este fericit să vadă elevii citind și că nu ar trebui să se ascundă. Totul a condus la o plângere a unui student și la o chemare în biroul directorului. Un elev anonim s-a plâns că Dundon a susținut citirea într-o clasă de matematică. Autoritățile au considerat că observațiile sale erau prea controversate, erau inadecvate pentru clasă și l-au mustrat.

       În prezent, dreptul unui student de a nu fi ofensat nu depinde de faptul dacă este justificat să se jignească. O plângere a unui student poate termina o carieră. Frica este palpabilă. O carieră poate fi distrusă într-un minut în social-media.

       Pericole legate de creșterea copilului

       Când profesorii se tem de elevi, ceva s-a schimbat în cultura noastră, notează studiul. De zeci de ani, autorul Lenore Skenazy a avertizat asupra pericolelor legate de creșterea copilului pe blogul său. A avertizat că părinții extrem de protectori și o cultură obsedată de siguranță lasă tinerii incapabili să facă față maturității. Abordarea parentală a afectat învățământul superior.

      April Kelly-Woessner de la Colegiul Elizabethtown a constatat, de asemenea, că toleranța politică dispare. Pe baza datelor din Studiul Social General (GSS), ea a constatat că tinerii au devenit treptat mai puțin toleranți din punct de vedere politic. Toleranța politică se corelează puternic cu încrederea politică, iar intoleranța politică se corelează puternic atât cu lipsa de încredere, cât și cu ceea ce ea numește "orientare socială în justiție". Într-o postare pe blog, Kelly-Woessner a subliniat o legătură între ceea ce ea a numit încrederea și toleranța politică. Cei care și-au evaluat serios capacitatea de a argumenta credințele lor erau mult mai susceptibili de a fi toleranți din punct de vedere politic, în timp ce cei care și-au evaluat abilitățile mai superficial erau mai puțin încrezători. Piața de idei se bazează pe ideea că atunci când oamenii schimbă idei, aceștia atribuie valoare celor cu cel mai mare merit intelectual și elimină pe cei fără merite. Cu toate acestea, pentru a avea încredere că acest proces va promova propriile valori politice, trebuie să credem că ideile fiecăruia sunt cele mai meritorii și că au și încredere în capacitatea lor de a promova și apăra aceste valorile altora. Cu alte cuvinte, participarea într-o piață liberă de idei necesită un anumit nivel de încredere în propria politică.

      Kelly-Woessner leagă creșterea intoleranței la o scădere a încrederii politice și a impactului lui Herbert Marcuse asupra celor care au o orientare socială. Marcuse, un teoretician, a susținut că "toleranța la intoleranță" amenința supraviețuirea unei societăți libere și societatea nu trebuie să tolereze ceea ce a văzut ca un discurs reacționar. Haidt și colaboratorii săi, pe de altă parte, fac legătura dintre toleranța politică declinată și paternitatea excesivă. Oricare ar fi cauza, tinerii par să aibă mai puțină încredere în piața ideilor și mai puțină încredere în capacitatea lor de a participa la ea.

      Ca urmare a acestor tendințe, Generația Z pare să ceară siguranță față de disconfortul intelectual în campus. Tendința nu este în acest moment favorabilă."


     (https://www.dcnews.ro/generatia-z-intoleranta-i-depresie-cine-e-genera-ia-z-i-de-ce-inspira-frica_605562.html)

      "P.S."
      Sorina Dascalu,
      niste ani buni, ati predat stiintele sociale si ati fost formator de cultura civica.

      La acel nivel, ati simtit vreodata un sentiment de teama provocat de comportamentul elevilor d-voastra?
      Daca ati mai preda si azi, ati avea acelasi sentiment?
       

       
Memorat
Pagini: 1 ... 10 11 [12] 13
Schimbă forumul: