Main Content:

Pagini: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 192

CINE SUNT EI? ce au facut inainte de 22 dec.1989? si ce au facut dupa 22 dec.?

 • Ionescu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2590
 • Vezi Profilul WWW

Daca tot sunteti in fata monitorului, decat sa ne invatati cum sa cautam (va veni timpul si pentru aceasta), mai bine ne dati dtele pe care le aveti despre familia revolutionara si cei trei care au dat declaratii de martori pentru angajatul S.S.P.R. de a carui cunoastere ne ocupam aici. Cu anticipare: multumiri!

Ok, voi incerca sa extrag eu si sa postez aici datele respective
Memorat

Perplex in forma continuata.

Simionov Walter,este acel revolutionar care la lovit pe Fesan la greva foamei din 2008?
Eu am o poza dar este a lui Perju,cum instiga oameni impotriva lui Fesan!
Memorat

O fi acest Voicu Mihai?

Rolul Televiziunii a fost analizat in numeroase ocazii, cand elogios, cand catastrofic, conturandu-se in cele din urma, pe masura ce au trecut anii, in imaginea unui show si chiar a unui ""circ"" cu caracter negativ, nefast.

Ziaristul Ion Cristoiu il numeste ""montaj literar artistic"". Problema este - astazi, cand stam linistiti si analizam lipsiti de contextul emotional de atunci - daca fenomenul numit ""Revolutia romana in direct"" a avut intr-adevar un rol in victoria revolutiei si, in special, daca a avut un rol pozitiv, daca a ajutat cu ceva.
PARLAMENTARI. Primul grup de revolutionari ajunge la Televiziune in jurul orei 11:15, ceea ce inseamna cel putin trei sferturi de ora inainte de evacuarea lui Ceausescu din cladirea CC. Persoanele civile care au constituit micul grup sosit la Televiziune, intre care se aflau Mihai Voicu, un cetatean cu numele Cherpec si o domnisoara cu prenumele Mihaela, intentionau sa convinga conducerea Televiziunii sa transmita informatii si, eventual, imagini in tara despre ceea ce se petrece la Bucuresti, adica revolta populara. La acea ora, Televiziunea tocmai transmitea a doua oara comunicatul cu ""tradarea"" lui Milea. La poarta Pangratti, micul grup este respins de reprezentanti ai Televiziunii, care ii cere sa paraseasca incinta, insa gasesc intelegere - in mod surprinzator pentru ei, ca neavizati - din partea trupelor din paza cladirilor, in persoana locotenentului-major Mihai Ditiu. Revolutionarii nu stiau ca timp de o ora intregul efectiv al Armatei 1 si al Militiei Capitalei primise ordine repetate de a parlamenta cu orice grup civil aparut in perimetrul unitatilor militare sau al obiectivelor aflate sub misiune. In timpul emisiunii Dan Diaconescu in direct din seara de 5.12.2004, de la postul de televiziune OTV, inginerul Nicolae Stanciu, fostul director tehnic al TVR, a afirmat ca ""exista o cortina electronica cu care se oprea emisia la tv, daca se dorea. Generalul Ghita (comandantul trupelor de Securitate si Militie - n.a.) a dat dispozitie sa nu se traga, a dat jos mitralierele de pe TV cu o ora inainte de venirea revolutionarilor"". Informatia este confirmata de generalul Iulian Vlad:
""Dl Gabrielescu: Dar
la Televiziune si la Radio?
Le-ati dat si lor acelasi ordin?
Dl Vlad: Da, sigur, prin comandantul trupelor, ca sa deschida portile de la Radio si Televiziune, ca sa permita demonstrantilor sa ajunga acolo. V-am spus ca am avut (ocazia sa dau acel ordin - n.a.) si nu stiu cum m-a gasit intamplator Petre, directorul de la Televiziune, ca sa-i confirm ca am dat un asemenea ordin. Pentru ca lui i s-a parut incredibil acest lucru, cand a vorbit cu generalul Ghita sau capitanul care comanda compania de paza. Erau 100 de oameni numai la Televiziune, aveau o dotare de care cred ca numai cu alte mijloace superioare se puteau apropia de ea. Lui i s-a parut, lui Petre, incredibil ca am putut sa dau un asemenea ordin, si m-a intrebat daca am dat ordin sau aprobare. Si i-am spus ca da si confirm ce i-a transmis generalul Ghita.
Dl Sandulescu: Pe la ce ora era asta, inainte de plecarea lui Ceausescu?
Dl Vlad: Nu mai stiu, cred ca in jurul orei 12:00"" (faptul s-a produs in jurul orei 11:00 - n.a.).""
STATIILE. Lipsit de aparare si contrariat de atitudinea fortelor de paza, directorul Petre Constantin coboara, respinge si el posibilitatea de a transmite mesajele revolutionarilor, dar accepta sa mearga cu ei in biroul sau. In timp ce la etajul 11 al turnului Televiziunii se desfasura o sedinta de partid si a conducerii, Mihai Voicu - personaj prezentat ca foarte suspect, dar care provenea din cadrele Armatei - reuseste sa-i trezeasca la realitate, aratandu-le ca in cateva minute Televiziunea va fi luata cu asalt de un puhoi de oameni si ca trebuie luate masuri de urgenta pentru a nu se intampla o nenorocire. ""Le-am cerut sa priveasca pe fereastra, sa vada ca masele pornesc spre Televiziune si ca in cel mai scurt timp trebuie sa punem in functiune Televiziunea."" Sub presiunea acestui pericol, conducerea Televiziunii hotaraste sa accepte instalarea unei statii de amplificare prin care grupul de civili aflat deja in cladire sa comunice cu multimea care se aduna in fata cladirilor, cu scopul de a o impiedica sa patrunda. Desi atunci cuvintele lui Mihai Voicu si ale micului grup pareau firesti, chiar rostite accelerat, astazi ele lasa un semn de intrebare:
""Mihai Voicu: Avem nevoie de Armata sa restabileasca ordinea, domnule, aici, pentru ca noi nu putem face nimic. Nu se poate face.
O voce: Sunt si alti comandanti si Armata este alaturi de noi.
O voce: Da. N-a impuscat, n-a impuscat..."".

REACTIE. Schimburile de focuri au fost inregistrate pe banda


Decembrie `89 - Revolutia romana, in direct

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2005-12-12/decembrie-a-128-153-89-revolutia-romana-in-direct.html
Memorat
 • mercurie
 • Vizitator

Daca esti OM, atunci iti sustii afirmatiile pana la capat si postezi amenintarile si insultele , chipurile proliferate de mine pe acest forum.

Mercurie ,contralichele avea mare dreptate,tu esti cu misie pe forum,de regula insulti si ameninti revolutionarii adevarati care posteaza pe numele lor,care isi asuma ceea ce scriu,nu ca tine un "amarit" de " inginer"
Intrebare pe linga pensia de armata cit iti iei pentru dezinformare si denigrare!
Tu trebuie sa fii izolat,nu merti atentie!
http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?11354.15

Memorat
 • mercurie
 • Vizitator


Trimis către: scheianul : Iunie 18, 2009, 09:06:22 »
« Ai trimis mai departe sau ai răspuns la acest mesaj. »      

No comment!
Daca esti in continuare ipocrit, trecem la reale! Intelesu-m-ai?!

Militiene, ori esti prost, ori esti prost!
N-ai inteles, sau îti trebuie traducator din limba romana în limba romana; înceteza este al doilea avertisment...

[/quote]
CAND AFIRMI CA SUNT POLITIST, TREBUIE SA SI DOVEDESTI. TU POTI SA DOVEDESTI O AFIRMATIE FARA ACOPERIRE ? EU INCA N-AM POMENIT ..DACA TU FACI ASEMNEA AFIRMATII, MA INTREB CUM ESTI IN VIATA DE TOATE ZILELE ?!
Memorat
 • mercurie
 • Vizitator

  Eu nu stiu cum puteti fi atat de "curajosi" si labili sa scrieti tampeniile pe care le scrieti din spatele unui calculator, cand in viata de toate zilele sunteti frica personificata ?! Cum puteti sa spuneti ca sunt politistul Strungariu si ca proliferez amenintari si jigniri , fara sa puteti posta asa ceva ? MAI BAIETI, VOI V-ATI ASUMAT CU ADEVARAT VRE-UN RISC REAL IN VIATA DE TOATE ZILE , DAR PENTRU ALTII SI NU PENTRU VOI ? PT CA DACA V-ATI FI ASUMAT, ALTA ERA PSIHOLOGIA ..SUNTETI UN GRUP DE INFORMATORI, NAIMITI SA MONOPOLIZATI FORUMUL SI SA ELIMINATI PE TOTI CEI CARE NU CATA DUPA "ORCHESTRA". 
Memorat

Su acesta?

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost întrebat de un bărbat, luni, la finalul ceremoniei de depunere a coroanelor de flori la troiţa de la Televiziunea Română, cine este vinovat pentru cei care au murit la revoluţia din decembrie 1989.
Ion Iliescu nu i-a răspuns bărbatului, iar ceremonia a continuat în linişte, nefiind alte incidente.
Apoi au avut loc depuneri de coroane de flori şi la troiţa Eroilor Paraşutişi, aflată în curtea Televiziunii Române. La finalul ceremoniei, unul dintre participanţi i-a rugat pe cei aflaţi la eveniment să spună o rugăciune în memoria celor care au murit, în decembrie 1989, în apropierea sediului televiziunii naţionale.
Foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu au făcut o poză de grup cu oamenii care au participat la ceremoniile de comemorare, după care au reconstituit traseul grupului care a ocupat Televiziunea în decembrie 1989, intrând în sediul TVR.
Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost huiduit din nou, luni dimineaţă , la manifestările de comemorare a eroilor revoluţiei din Piaţa Revoluţiei. Un bătrân a încercat să se apropie de Ion Iliescu, fiind oprit de forţele de ordine, moment în care a început să îl huiduie. Acesta i-a reproşat fostului preşedinte că este responsabil de moartea celor doi copii ai săi, din anii 1993 şi 1994, care aveau concepţii monarhiste.
Manifestările din sediul TVR au degenerat, revoluţionarii certându-se între ei şi cu Ion Iliescu
Manifestările din sediul Televiziunii Române au degenerat, revoluţionarii începând să se certe între ei şi cu fostul preşedinte Ion Iliescu, într-un studio al TVR, unde au venit pentru a reconstitui momentul ocupării televiziunii în decembrie 1989.
După ceremoniile de comemorare din faţa sediului TVR, fostul preşedinte Ion Iliescu şi câţiva revoluţionari au venit în studiou 4 pentru a povesti cum au ocupat, în 22 decembrie 1989, Televiziunea Română.
Cazimir Ionescu a început să povestească despre grupul de revoluţionari care a ocupat Televiziunea Românăîn 22 decembrie '89, moment în care un revoluţionar i-a reproşat că "povesteşte din auzite", pentru că acesta nu ar fi fost de faţă atunci, fiind plecat din Bucureşti din dimineaţa de 22 decembrie.
Ulterior, Ion Iliescu a ţinut un discurs despre importanţa Radiodifuziunii şi a Televiziunii în transmiterea evenimentelor din timpul revoluţiei. Iliescu a mai spus că revoluţia nu a fost nici lovitură de stat, nici "făcătură", ci a fost "o veritabilă ridicare în masă, mai ales a muncitorimi industriale".
Fostul preşedinte a mai spus că multe persoane l-au întrebat, inclusiv luni, la ceremoniile de comemorare a 19 ani de la revoluţiei, "după fuga lui Ceauşescu cine răspunde de morţi". Iliescu a replicat că asta este "o ticăloşie şi o fabulaţie", şi că nu el şi apropiaţii lui sunt răspunzători de cei care au murit în decembrie 1989.
Discursul lui Iliescu a fost întrerupt de profesorul Mihai Voicu şi de un alt revoluţionar Leşu, care s-au declarat nemulţumiţi de evoluţia regimului politic din România după decembrie '89 şi de felul în care sunt trataţi cei care au participat la revoluţie.
După părăsirea studioului 4, mai mulţi revoluţionari au fost implicaţi într-un conflict pe holurile televiziunii, legat de cei care au participat cu adevărat la revoluţie şi cine îşi merită ceritficatul de revoluţionar.

Iliescu, întrebat la troiţa din faţa TVR cine este vinovat pentru cei care au murit la revoluţie


www.mediafax.ro/social/iliescu-intrebat-la-troita-din-fata-tvr-cine-este-vinovat-pentru-cei-care-au-murit-la-revolutie.html?1688;3677227
Memorat

  Eu nu stiu cum puteti fi atat de "curajosi"   
solilocvie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!E rau cind stai pe somaj!

 
Memorat
 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul

Esti la fel de escroc, cum te-am cunoscut! De ce ai omis mesajele trimise pe privat, militiene? Ai uitat, ca era sa te arunc de la etj III, din biroul lui Puiu Fesan? Ramai aceeasi jigodie terorista, care printr-o conjuctura favorabila, temporar, s-a jucat cu destinele atator revolutionari autentici. Ti-am spus-o si-o repet inc-o data! Ne vom întalni cat de curand si astept sa ma arestezi, handicapatule!


[size=12]mercurie
Hero Member
*****
Conectat Conectat

Nume si prenume: mercurie romanul
Mesaje: 692

« Trimis către: scheianul : Iunie 18, 2009, 09:06:22 »

  Pune mana si citeste postarile anterioare.., poate te luminezi..Zici ca vrei sa-mi faci o vizita ? De ce faci afirmatii gratuite, pline de "vitejie" ieftina..Daca te duci la acest Strungariu, te ia pe sus si-ti iei indemnizatia din puscarie..Fi un barbat temperat si ai grija ce afirmatii faci.Nume si prenume: mercurie romanul
Mesaje: 692


« Trimis către: scheianul : Iunie 18, 2009, 23:08:31 »
   
  Considera-te amenintat..! Eu te-am poftit sa recitesti ceea ce n-ai inteles..Ideea este ca analfabet nu este cel ce nu stie sa scrie si sa citeasca, ci cel ce nu stie sa invete, sa inteleaga. Asta din urma a fost bonus de ura, sa fi mai viteaz.
[/size]
Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!

Scheiene nu merita o asemenea persoana bagata in seama,a insultat pe toata lumea incepind de la Dan Purec si restul,daca noi il " bagam" in seama ii dam ocazia sa se "bage" singur,acest personj trebuie ignorat!
Memorat
 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul

Mai doresti, militiene?
Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
 • mercurie
 • Vizitator

Sunt afirmatii gratuite si penibile. Voi sunteti oameni maturi cand afirmati ca sunt politistul Strungariu si ca as fi proliferat amenintari si jigniri ?
Kronstadt, posteaza amenintarile si jignirile ! Este a nu stiu cata oara cand te somez sa postezi si NU postezi ...Un OM adevarat isi asuma afirmatiile, greselile, etc. Tu esti OM ?
Memorat
 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul

Analiza-ti voi, daca acest individ, mai merita bagat în seama!

http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=126.153

N-ar merita sa fie banat?
Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
 • mercurie
 • Vizitator

Te-am mai intrebat o data : tu sti sa citesti ? Da-i omului telefon si intreaba-l daca el este mercurie..Gasesti nr de telefon in cartea romtelecom de pe net.
Citeste toate postarile mele si ai sa intelegi..Dar evident ca nu doresti sa intelegi..Nu pot fi banat..Eu am respectat mult mai mult decat conditiile de inscriere pe acest forum..Si altii au dorit-o , dar uite ca acum in mileniul 3 nu se mai poate ce vreti voi - relicve ale istoriei.
Kronstadt, astept sa postezi amenintarile si jignirile facute membrilor forumului
Memorat
 • Ionescu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2590
 • Vezi Profilul WWW

Analiza-ti voi, daca acest individ, mai merita bagat în seama!

http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=126.153

N-ar merita sa fie banat?


D-le Firoiu, ignora-l; mi-am pierdut ultimele zece minute citind posturi care nu au nici o valoare practica.
Memorat

Perplex in forma continuata.
Pagini: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 192
Schimbă forumul: