Main Content:

Pagini: 1 ... 157 158 [159] 160 161 ... 196

CINE SUNT EI? ce au facut inainte de 22 dec.1989? si ce au facut dupa 22 dec.?


Din lehamite, după ce mi-am încetat activitatea în calitate de corespondent de presă la Budapesta și văzând că regimul președintelui Emil Constantinescu și CDR nu înțelege să ia nici un fel de măsură, ba chiar trece sistematic sub tăcere activitățile antiromânești ale agentului de influență László Tőkés, am renunțat la „monitorizarea” declarațiilor acestuia. Totuși, pentru perioada 1998-2000, ele se pot regăsi în ziarul Adevărul , al cărui redactor-șef adjunct Cristian Tudor Popescu și cu mine am fost dați în judecată, fără succes, de episcopul și președintele de onoare al UDMR.
În anul 2000, am devenit director-general adjunct al Rompres/Agerpres și am constat că László Tőkés își continuă „cariera” care îl consacrase, folosind tehnicile logomahice – ale războiului prin cuvinte – împotriva României. Din păcate, statutul profesional nu mi-a permis stocarea a nici unui fel de informații asupra subiectului.
Redau, totuși, având în vedere că a apărut la vremea respectivă în presă, una dintre formulările tipice: „Drumul României spre Europa trece prin Transilvania” – lansată de Tőkés la Universitatea de vară “Balványos” (Tuşnad, 24-30 iulie 2000). Cu acea ocazie, acesta a criticat conducerea UDMR pentru a nu fi pus condiţii mai dure partenerilor de guvernare care au folosit uniunea în scopul unei „politici de faţadă” (altă formulare logomahică) pentru a-i păcăli pe occidentali în privinţa situației minorităţii maghiare…
Intrată temporar într-un con de umbră, ocupația predilectă de agent de influență a lui László Tőkés cunoaște un reviriment în regimul Băsescu, după ce în anul 2007, în urma unor alegeri suspecte ajunge europarlamentar.
Selectez doar câteva dintre declarații făcute de László Tőkés chiar în anul în care, la două săptămâni după câştigarea de către Traian Băsescu a unui nou mandat prezidențial (!) acesta i-a acordat gradul de cavaler al ordinului Steaua României pentru „meritele sale în declanşarea evenimentelor din decembrie 1989 de la Timişoara”:
19 februarie 2009. Mediafax: Într-o intervenție ținută la Bruxelles, europarlamentarul László Tőkés declară: „Doresc să atrag atenţia Parlamentului Europei că în România, prin metode subtile, chiar și acum, continuă omogenizarea și românizarea Transilvaniei prin metoda schimbării artificiale a proporţiilor etnice”.
1 mai 2009. Miercurea Ciuc. La o adunare populară, László Tőkés susține că: „În Transilvania continuă un genocid nesângeros, început în urmă cu 90 de ani”. El dă ca exemplu de „genocid” situația din municipiul Sfântu Gheorghe unde, în intervalul 1966-1992, numărul maghiarilor a scăzut cu 13%… La solicitarea jurnaliştilor români de a prezenta probe că tendința continuă, Tőkés a recunoscut ca nu are dovezi privind faptul că Guvernul ar avea intenţia de a strămuta în Harghita și Covasna cetățeni români…
18 iunie 2009. Washington. Ziarul ungar Magyar Hirlap relatează că, într-o conferință de presă ţinută în capitala Statelor Unite, europarlamentarul Tőkés a afirmat că „Din cauza politicii ungare actuale față de minoritățile maghiare, maghiarimea este ca o armata împrăștiată. Dacă se va strânge însă laolaltă și va şti să-și unească forţele, atunci ea se va transforma într-o armată capabilă să lovească”. (?!) László Tőkés a mai cerut ca politica guvernului ungar să fie schimbată în aşa fel încât „să cuprindă o naţiune de 14-15 milioane de maghiari, iar acest lucru să se facă pe principiul dreptului la autonomie al naţiunii maghiare din bazinul carpatic și al suveranității limitate”.
Se poate continua mult timp cu ceea ce, la primă vedere, par niște elucubrații sub formă de declarații personale sau politice, dacă n-ar fi, de fapt, dezinformări foarte elaborate.
Așa cum reiese din declarațiile făcute de László Tőkés în perioada 1990 – 2010, îndeosebi din fragmentele scrise cu litere italice și subliniate cu aldine, ele fac parte dintr-un război de imagine împotriva României, cea care trebuia despuiată de ultima brumă de simpatie pe care i-o conferise sângeroasa revoluție din decembrie 1989 prin acreditarea câtorva idei:
   Românii sunt un popor înapoiat, violent și intolerant care comite pogromuri asupra maghiarilor. O aberație evidentă având în vedere conceptul de pogrom: implicarea/organizarea de acțiuni violente împotriva unor grupuri etnice de către autoritățile statale.
   Stabilirea unei parale între epurarea etnică din Bosnia și situația maghiarimii din Transilvania;
   în România are loc o restaurație a dictaturii comuniste;
   renașterea în România a fascismului (sic!) prin organizația Vatra românească;
   încercarea de acreditare publică a opiniei că în România există un „tradițional antisemitism românesc” și transmiterea (prin transfer emoțional) a tezei că „maghiarimea persecutată” din România s-ar afla în aceeași situație dramatică precum evreimea europeană între cele două războaie mondiale;
   promovarea în forurile internaționale a intoxicării (lansată în 1991 de Géza Entz, directorul Oficiului pentru Maghiari de peste Granițe a guvernului ungar) privind așa-zisa „bomba etnică cu explozie întârziată” a cărei dezamorsare poate fi realizată doar prin împărțirea Transilvaniei în cantoane, după modelul elvețian, sau după modelul belgian, prin acordarea de autonomie teritorială pe criterii etnice ca în Flandra și Valonia;
   Transilvania, multinațională și multiculturală, poate fi considerată imaginea extrem orientală a democraţiei occidentale;
   Aserțiunea că România este un stat-paria, fără tradiție democratică, de cultură ortodoxă, deci în afara ariei culturale a Europei și care refuză „drepturile umane, individuale şi colective ale naţionalităţii maghiare”;
   „genocidul psihic și cultural” la care este supusă aceasta ș.a.m.d.
Aberația maximă comisă de agentul de influență László Tőkés, cea care a dus la pierderea Ordinului Steaua României – acordat cu atâta „generozitate” de ex președintele Băsescu -, a fost însă cererea ca Ungaria să asigure, după exemplul Tirolului de sud, protecția Ungariei asupra Transilvaniei!

***
În final, voi analiza ceea ce ar fi putut fi capodopera carierei agentului de influență László Tőkés: „Ținutul secuiesc – Tibetul României”, o combinație elaborată de dezinformare și intoxicare.
Ea a fost executată ca la carte, conform definiției de dicționar a termenului: „dezinformarea constă în manipularea opiniei publice în scopuri politice, prin folosirea de informaţii tratate cu mijloace deturnate”
O trecere cronologică în revistă a evenimentelor este concludentă. În luna aprilie 2010, europarlamentarul László Tőkés l-a invitat pe Tendzin Gyaco, cel de-al 14-lea Dalai Lama, să viziteze localitatea Chiuruș din județul Covasna unde s-a născut lingvistul Körösi Csoma Sándor, considerat un „sfânt” (bodhisattva) de cei de credinţă budistă, și să țină o conferință urmată de manifestările comemorative în municipiul Sfântu Gheorghe.
La primă vedere, totul poate părea gestul unui politician care încearcă să acumuleze capital politic prin parazitarea unei personalități cu mare notorietate, laureată a premiului Nobel pentru pace. În fapt, a fost vorba de o diversiune bine pusă la punct. Ideea vizitei a fost atent elaborată, nu doar în biroul de la Bruxelles al europarlamentarului Tőkés, după cum se poate lesne ghici…
Mecanismul acțiunii consta în translarea semnificației politico-emoționale a conceptului controversat de „Tibet”, cu tot ce presupune el, spre așa-zisul Ținut secuiesc și acreditarea faptului că acesta ar fi un fel de Tibet al României.
Complementar, vizita urmărea, prin intoxicare, compromiterea relațiilor dintre România și Republica China – foarte sensibilă la cele două aspecte, Tibet și Dalai Lama.
Pentru amorsarea dezinformării a fost folosit faptul că în toamna anului 2010 urma să aibă loc în Ungaria o vizită a lui Dalai Lama cu care László Tőkés avea să se întâlnească oficial la Budapesta. Încărcătura mediatică a vizitei lui Tendzin Gyaco – acesta este numele „civil” al celui de al 14-lea Dalai Lama – urma să potențeze vizita acestuia în „Ținutul secuiesc”.
Vizita din septembrie 2010 a lui Dalai Lama la Budapesta a avut loc la invitația Societății Ungare pentru Ajutarea Tibetului și a fost minuțios organizată.
Ea a început cu conferința „Introducere în budismul tibetan” ținută de Dalai Lama în fața a circa 11000 de persoane pe o arenă sportivă din capitala Ungariei și care a fost repetată în ziua următoare. Tendzin Gyaco a mai ținut apoi alte două conferințe. La toate cele patru conferințe, doar o parte dintre spectatori au plătit biletul, o mare parte primind bilete gratis, ceea ce presupune o acțiune de propagandă subvenționată.
În cursul vizitei, care a fost intens mediatizată, Dalai Lama a primit din partea lui Gábor Demszky, primarul general al capitalei ungare, diploma de cetățean de onoare al Budapestei și la invitația Grupului Parlamentar de Prietenie Ungaro-Tibetan, a ținut în Parlamentul Ungariei o cuvântare. Tot în Parlamentul Ungariei, Dalai Lama s-a întâlnit cu László Tőkés, ajuns vicepreședinte al Parlamentului Europei la inițiativa Fidesz, partidul de guvernământ din Ungaria. Presa nu a avut acces la întrevedere.
Rezumând, în aprilie 2010, László Tőkés îl invită în nume personal pe cel de-al 14-lea Dalai Lama ca, în toamnă, să viziteze localitatea Chiuruș din „Ținutul secuiesc” unde, în secolul al XIX-lea, s-a născut lingvistul Körösi Csoma Sándor, autor al unui dicționar englez-tibetan.
Vizita a fost programată să aibă loc imediat după vizita intens mediatizată lui Dalai Lama din luna septembrie în Ungaria. În mod evident, cele două vizite ale lui Dalai Lama au fost coordonate astfel încât cea din Ungaria să o potențeze politic și mediatic pe cea din România.
În contextul acesta, este evident că scopul real al vizitei lui Dalai Lama, care pe lângă ceremonia de comemorare a lingvistului maghiar, cuprindea și alte acțiuni, era să ofere ocazia lui László Tőkés de a internaționaliza problema autonomiei teritoriale pe criterii etnice a „ținutului secuiesc”, care, conform declarațiilor sale repetate, ar fi… „Tibetul României”. Nu mai trebuie subliniat faptul că această acțiune politicianistă care folosea conotațiile negative ale așa-zisei «probleme a Tibetului» ar fi afectat în mod cinic nu numai imaginea României, dar și a Chinei.
Se poate trage concluzia că un scop complementar al vizitei a fost încercarea de înrăutățire a relațiilor româno-chineze contându-se pe faptul că România va avea o reacție inadecvată – de acceptare a vizitei lui Dalai Lama -, ceea ce nu s-a întâmplat datorită reacției ferme a Ministerului Afacerilor Externe. Acesta a accentuat faptul că România consideră Tibetul ca o parte inalienabilă a Chinei și că astfel de vizite, oficiale sau „particulare”, nu se realizează decât prin intermediul MAE român.
Reacția biroului de presă a lui Dalai Lama a fost cât se poate de adecvată: arătând că nu dorește ca această vizită să fie un prilej de disensiuni, a anunțat că liderul spiritual budist renunță la vizită. După tonul comunicatului, este foarte probabil ca Dalai Lama să-și fi dat seama că s-a intenționat folosirea sa într-o acțiune de manipulare, așa cum a mai fost folosit, atât el cât și „problema Tibetului”, ca instrument de șantaj mediatic de mai multe puteri, îndeosebi din G7, în relația cu China.
Surse: publicația „Temesvártol Brusszellig” (De la Timișoara la Bruxelles) elaborată de biroul europarlamentarului László Tőkés, ziarele centrale ungare Népszabadság, Népszava, Magyar Hirlap, Agenția Ungară de Presă MTI, Radio Kossuth, Duna TV, Jurnalul național.

*
Una dintre acțiunile recente care reconfirmă statutul de agent de influență al lui László Tőkés, devenit eurodeputat Fidesz, sunt declarațiile făcute la 21 aprilie la o reuniune ținută în orașul Eger: „Zi de zi, se poate observa cum românii îşi şterg opincile pe drepturile maghiarilor”, „de decenii întregi, maghiarii suntvictimele unei agresiuni verbale care poate fi comparată doar cu antisemitismul verbal” (sic!) și „(…)opinia publică internaţională trebuie trezită la realitate pentru a înţelege că maghiarii nu luptă pentru drepturi cuvenite minorităţilor, ci pentru însăşi existenţa lor”. Sursă: www.egerhirek.hu
Sunt cuprinse în aceste formule logomahice toate cele trei coordonate ale dezinformării:
maniheismul, prin crearea de două tabere, cei buni și cei răi, diabolizarea adversarului cel rău prin intermediul unor acuzații denigratoare inventate și colportate prin agenții de influență și ținta, care esteopinia publică.
Și o ultimă mențiune: după știința mea, ocupația de agent de influență nu este incriminată de codul penal al nici unei țări! Nu există nici un delict de dezinformare sau influență.
Singura soluție pentru a fi combătută subversiunea realizată prin dezinformare ar fi organizarea unor echipe de cercetători – psihologi, sociologi, jurnalişti, experţi în contra-ingerinţă care, „studiind dezinformarea caz cu caz, disecând, urcând până la pseudo-informaţia iniţială, reperând procedeele de dezinformare utilizate, să reconstituie doctrina din aplicaţiile sale și acționeze în consecință” [ Vladimir Volkoff, Dezinformarea, armă de război, p. 17].

Dorin Suciu
Memorat

dar ...pe ..ceausescu ...bobu ...dascalescu ..postelnici ...
iulian vlada -patriotul ..etc ....nu i mediatizati
apropo ...de ce se mai numeste ....Portalul ..Revolutiei
nu este cazul ..sa i se schimbe ..titulatura ...!!!!
Memorat

        @ "craisoru67"
   
        Nu, nu este cazul ca acestui mijloc de comunicare sa i se schimbe titulatura...
       Dar, daca tot este ceva de schimbat, oricine ai fi, orice ai face si oriunde te-ai afla, poate ca matale ar cam trebui "sa-ti iei vira" de pe acest Portal...
       De trei ani de cind ti-ai deschis contul, nu faci altceva decit sa circotesti si sa dai cu pietre...
       Toti si toate te cam nemultumesc pe aici...
       N'ai vrea sa te prezinti mai concret, cu acte si cu fapte revolutionare cu tot, ca sa stim toti ce mare scula esti dumneata?!?!
       Ca' daca p'aci iti pute locul, foloseste telecomanda neamule si lasa-ne, ca ma faci sa "ma dezbrac de caracter"...
       Adica, mai concret si pe romaneste:
     - Ia mai du-te-n... (pune  ce vrei in locul punctelor dar, nu uita: orice ai pune, te dezavantajeaza...)
       
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns:
« Răspunde #2373 : August 30, 2016, 01:47:05 »

Cand m-am decis sa postez art urmator, am ezitat sa aleg intre topicul acesta si Sa m radem nitel. O sa vedeti de ce.http://www.kronpress.ro/unitatea-militara-scoala-de-securitate-de-la-baneasa-condusa-de-securistul-pavel-abraham/?lang=en


Unitatea Militara Scoala de Securitate Baneasa condusa de securistul PAVEL ABRAHAM


Raisa Ekaterina Ivatenko

Din capitolul “Iliescului yesterday torturer, licheaua voiculescului today”:

In the day of 14 iunie 1990 PAVEL ABRAHAM was deputy commander of the Military School Security Unit at Baneasa (so was the school name, SRI was founded only in 1991). He received this military unit 600 civilians brought by miners and police - civilians captured in Bucharest, of the University and in the places haunted hordes of miners led by activists of Iliescu (activists from .mu.m.0215). civilians, miners who were already beaten and had serious injuries, au “benefited” and other beatings and mistreatment in the military unit, Custom PAUL ABRAHAM!
Hundreds of people were piled in garages military unit, a heap women, copii, young and old and subjected to humiliation, boots, violuri! In this military unit – School SECURITY WHICH THE PHOTO WAS deputy commander BOUL – came prosecutors (cu “neprihanita” Monica Macovei in frunte.), and investigated, under threat and beatings, these people. Under the gaze and with the consent of Colonel Pavel Abraham hundreds of people were mistreated – and there are hundreds of victims' complaints against, and there are hundreds of witness statements given to officers and even then students of the School Security (note: as ba, pig, You say you were securist? And how could ba, School Safety pig to drive from Baneasa, if you were not Securitate? School regime military units have state security, bai, PIG!).

The evidence against Paul ABRAHAM are many and submitted FILE miners in June 1990. IAR FILE S reopened! Who is going to call on the help Abraham, the miners are not. A, a gypsy to call the whole herd Bercea! For yes, THIS Pavel Abraham is! BA, motherfucker, Dishonored state institution, Military uniforms and reputation ROMANIA! MARS TO JAIL, NEAR BERCEA! Pai-ta damn me to hell, UNTIL to bear farts?

 Raisa Ekaterina Ivatenko/Kronpress
Memorat
 • vamil
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1095
 • Vezi Profilul

    Articolul din susul paginii al domnului Gheorghe Iosif, trebuie citit de întreaga suflare revoluționară, pentru că stimabilul Tokes după ce s-a împăunat cu laurii câștigați cu sângele și suferința noastră, a avut, are și o să tot continuie să aibă nerușinarea de a deturna idealurile noastre de atunci, pentru scopurile lui de viperă crescută la sânul nației din care s-a hrănit.
    La comemorările anuale din decembrie de la Timișoara de după anii 90, a primit ”mulțumirea” din partea celor care au avut dârzenia să spună NU, la fel ca și el, dar care au rămas cu sechele și în sufletul cărora dânsul toarnă lături, chinuindu-i, nu alinându-i sufletește, așa cum i-ar sta bine unui păstor de mulțimi, în slujba lu Dumnezeu - care este unicul indiferent de confesiune, dar se pare că domnia sa este în solda Necuratului și cultivă zânzania, nu armonia.
    Io, care fac parte dintrei cei care nu mai suntem întregi - dar nu la cap ca alții - i-am spus atunci: ”Dacă oamenii, strada, a venit la tine, de ce nu ai coborât și rămas în staradă cu ei, să suferiți împreună ? ” A tăcut, dar mi-a aruncat o privire agresivă.
    La Comisia parlamentară, ptr. aplicarea Legii 42, am purtat discuții cu colegii maghiari, despre cum văd ei ”oprimarea” făcută de români. Mi-au spus că rănile de la revoluție dor la fel și pe român și pe maghiar, cei uciși nu mai simt ca să spună. Însă - mi-au spus majoritatea - pe sîngele și suferința lor, s-au ridicat năpârcile politruce, care din lipsă de idei și pentru a atrage adepți fără gagolie, folosesc nenumărate metode jegoase, numai și numai ca să acapareze putere locală și să ajungă în vârful comunității. Și cei mei nocivi sunt foștii din solda cârmaciului și al savantei de renume mondial. Tot așa au procedat de au băgat zânzanie între români și maghiari în 15 martie 1990.
Memorat
 • vamil
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1095
 • Vezi Profilul

    Mi-am dorit mult să oprim reactivarea foștilor politruci, a celor din eșaloanele fostei puteri și mi-am consumat energiile pentru a primi la mine în județ - in Regat - camarazi maghiari care să poată să se exprime liber la presa și televiziunea locală, despre adevăratele ”ideologii” născute peste noapte în HarCov.
    Cel care atunci a fost - că sărmanul acum nu mai este și la mulți ne vine rândul să nu mai fim să urmeze alții - distinsul președinte al Asociației 21 Decembrie din Târgul-Mureș, domnul Zoly cum îi ziceam noi, mi-a promis că vine în casa mea dar după ce o am (așa m-a condiționat el pe mine, pentru că eu timp de zece ani sub comuniști fiind paria... nu am avut nici măcar pereții mei ca alții, am avut statut de șomer în socialism)
El m-a condiționat, că un bărbat care a știut a se bate cu un sistem, trebuie să sădească un pom, să-și facă o casă și să aibă un copil.
   A venit și a dormit în casa mea, cumpărată după munca unui deceniu de trudă (nu am primit locuință nici de la comuniști că aveam ”râie”, dar nici de la revoluție că nu-l iubeam pe Ilici). Mi-a onorat casa cu prezența sa. Atunci i-am spus că nu m-am putut însura înainte de 89, pentru că bolșevicii mi-au făcut zile fripte. După 90 m-am însurat și-n 92 am un cpil. Așa că sunt așa cum spun bătrânii, un pom, o casă, un copil.
   
   A doua zi am mers pe la media locală să dezvoltăm ideile noastre li să arătăm adevărata față a neocomuniștilor și chiar dacă trecuse peste un deceniu, măcar acum să ne trezim și să o luăm de la capăt.
    Ce credeți domniile dvs., reactivații locali sunt la fel de îndârjiți a ține ciolanul, la fel ca și cei de la București.
    Zoly chiar a râs, măi Vamile, nu-i nici o diferență între ăștia de la voi, din Regat și ăștia de la noi din Mureș, chiar de se dau că sunt maghiari și că reprezintă pe p. măsii. Hoția-i la fel și Iliescu-i ține și le permite.

    Nu aveam bani și nici alte resurse - ca marii baștani care s-au apucat să se îmbogățească după revoluție, însă atât eu, dar și o mare parte de camarazi din țară ne doream mult să frânăm, să stopăm, accederea la putere a oamenilor fostei puteri.
    Acum ne scuipă semnițe-n cap descendenții lor, ce se intitulează reprezentanții națiunii, ca și Tockeș.

   
Memorat
 • kostas
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7260
 • Vezi Profilul

Am sa-ndraznesc sa-i intreb pe camarazii nostrii revolutionari(daca mai citesc portalul)c-am ce parere au ei despre preotul reformat (de atitudine lui),sunt deacord cu acesta?
Memorat
 • vamil
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1095
 • Vezi Profilul

Un singur camarad m-a contactat, in rest... tacere. Asa ca ai multa dreptate, KOSTAS.
   Oricum eu tot inainte o dau, pana mor.
Memorat

De la dl Hugo Lazlo, revolutionar din Brasov.

Memorat
 • vamil
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1095
 • Vezi Profilul

De la dl Hugo Lazlo, revolutionar din Brasov.  Probabil nu am ce-mi trebuie, dar nu pot vedea/deschide obiectul postat de către dvs. în acest mesaj.
Memorat
 • vamil
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1095
 • Vezi Profilul   Vă mulțumesc omnule Iosif.
   
   Nu cunosc motivul disputei, păcat de cearta celor doi camarazi. Oricum domnul Demi Ioan este un om cerebral și nu-l cred a fi numai dânsul vinovat de disputa dintrei dânșii. Dar să-i lăsăm să caute o cale de atenuare a disputei, nu neapărat de împăcare.


   Adresa la care am fost direcționat de către dvs. mi-a reamintit de cimitirele unde-s dorm somnul de veci, bravii noștrii dezrobitori de neam.
   Acum ceva ani buni în urmă, când puterile-mi permiteau, în drumul pentru 1 Decembrie spre Alba-Iulia, treceam la sfârșit de noiembrie cu camarazii din asociație și ne dam jos în gara din Predeal, mergând pe jos până-n Brașov, pentru a putea trece pe la cimitirele eroilor neamului meu și a ne apleca a pune o lumânare aprinsă la căpătâiul lor. Mergeam 15-20 de persoane încolonate, noaptea și la 1 -3 noaptea, flancați cu tricolorul și, conducătorii mașinilor ce veneau spre Regat deschideau geamul și ne salutau, însă cei ce veneau dinspre Regat nu făceau același gest.
   Fiecare cu trăirea lui, eu... atunci în noapte îmi vedeam bunicii cum au dus greul acului război. Bunicul din partea tatei, carea fost luat prizonier de austrieci și bunicul din partea mamei, care aluptat și la Mărășești. Acesta-mi povestea când eram mic, cum se întâmpla ca vara, ei să facă baie în Putna și dacă se întâmpla să se dea atacul de luptă, ieșeau din râu, luau arma și porneau la luptă, nu mai aveau timp să-și traga hainele pe ei, adică ... izmenle - că nu aveau chiloți. Au pornit uneori la luptă și-n curul gol, nu în izmene cum ne învățau la școală.

    Dar... după 27 de ani... câți se mai duc acolo cu o lumânare ?
   Bine că a făcut-o cineva acum, organizat, dar după aceea ?
    Câți profesori pot să meargă cu clasa până acolo, chiar dacă și-ar dorio ?


    Vă mulțumesc din inimă domunle Iosef.

    Tot respectul.

Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns:
« Răspunde #2382 : Octombrie 14, 2016, 23:17:26 »

BLOCUL NATIONAL AL REVOLUTIONARILOR 1989 ROMANIA
https://www.facebook.com/groups/673260779399342/1221208451271236/?notif_t=group_activity&notif_id=1476280965403523

Vulturii Libertatii Daniel
..
https://ceausescunicolae.wordpress.com/…/lovitura-de-stat-…/

Stănculescu: Am acţionat pe dos. L-am oprit la ora 10.45, pe primul transmisionist pe care l-am întâlnit căpitanul Marius Tufan, de la centrul de transmisiuni al armatei, să comunic, s-a prezentat, l-am întrebat dacă are legătură cu cele două unităţi care afluiesc şi l-am întrebat care-i situaţia lor. A intrat într-o cameră şi a luat legătura prin staţie. După două minute a ieşit şi a zis că una e pe Viilor, alta e la Tineretului. Veneau spre Piaţa Palatului, Am spus: „Dă ordin imediat să se întoarcă în cazărmi şi, dacă e populaţie, să spună că «Armata e cu voi, staţi liniştiţi că nu se întâmplă nimic!»”. Era ora 10.20, cred. M-am întors si i-am zis «Tovarase comandant suprem, trupele nu mai pot ajunge in piata. Mi-au comunicat ca nu pot trece de baraje. Va propun sa organizez o plecare cu elicopterul la unul din centrele de comanda din tara». Aveam trei astfel de centre de comanda in tara, dotate cu sisteme de conducere a fortelor. «… pregatesc sa fiti instalat la centrul de comanda si sa conduceti de acolo».. Stănculescu: „Mi-am dat seama că trebuia să-l scot din joc. I-am spus că a început presiunea în piaţă. „Cred că ar fi bine să ieşiţi din local…”. Erau deja în panică, cam cum i-aţi văzut la proces, în film. „Cum să ieşim?” „Chemăm elicopterul sus, pe terasă, vă suiţi şi plecaţi din clădire”. Voiam să le rup legătura cu pământul. Dacă-i ridicam în aer, le luam puterea. Stănculescu catre Ceauşescu: „Vă raportez că elicopterul a aterizat, dar numai unul, pentru că al doilea nu mai încape pe terasă”. Atunci a zis: „Manea şi Bobu, mergeţi cu mine!”.
Reporter. Nu a fost un „La revedere”, ceva?
„Să trăiţi, tovarăşe comandant suprem!” – atât. Simplu. Foarte milităros.”

Athanasie Stănculescu a avut puterea unui şef de stat pe data de 22 decembrie, de la ora 10.07 la ora 16.00. Cum v-aţi asigurat că Ceauşescu, o dată scos din CC, este îndepărtat de putere?
 Stănculescu: Acolo am avut un moment mare. Am fost eu „în aer”, de data asta. Dacă-i spune lui Maluţan să plece spre Bulgaria, să iasă, că era frontiera cea mai apropiată? Şi de acolo să schimbe? N-am ştiut etapa Snagov. Maluţan i-a raportat generalului Rus şi generalul Rus mi-a raportat mie telefonic că a aterizat la Snagov. Am fost foarte nelămurit – ce se întâmplă la Snagov? Nu era nimic organizat în zonă, paza era subţire. A fost un moment de cumpănă. Eram puţin dezorientat şi eu. I-am spus lui Rus să-i spună lui Maluţan, dacă decolează din nou, să spună ce spune Ceauşescu. Maluţan a raportat tot timpul.

Stănculescu: Pe la 1.05. L-am întrebat din nou pe Rus care e situaţia în spaţiul aerian, mi-a confirmat din nou că i-a dat ordin lui Maluţan să găsească o soluţie ca să nu intre să aterizeze în Combinatul de Oţeluri Speciale de la Târgovişte. S-a dat drumul la Televiziune. Atunci l-am chemat pe ministrul Telecomunicaţiilor, Pintilie, care era fost general de la Direcţia a V-a. Am avut două treburi cu el. Prima – să taie legăturile de la Securitate, că de-aia a fost Securitatea supărată pe mine.I-am spus: „Taie legăturile de la Securitate! Şi spune-mi de unde se poate opri Televiziunea!” – care începuse.Vă raportez într-o jumătate de oră”. A plecat, s-a întors, am tăiat legăturile pe la ora 1.20. „Televiziunea se poate decupla de la Palatul Telefoanelor, ultimul etaj”. „Bine, lasă atunci Televiziunea să meargă”.Între timp mă ocupam să pregătesc ordinul pe care trebuia să-l semnez, cu unităţile.Şase zile care au zguduit România. Ministerul de Interne în decembrie 1989. Pledoarie pentru istorie, vol. I, Coordonator gen. de divizie Ion Pitulescu, Bucureşti, Tipografia Luceafărul, 1995, pp. 174 – 175In timp ce Armata făcea prăpăd în Bucureşti, Ceauşescu a înnoptat, pentru mai multă siguranţă, în sediul Comitetul Central al PCR. Noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989 a fost ultima petrecută în libertate de soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu.

Constantin Manea declară Comisiei senatoriale: „A fost o seară foarte agitată. Un du-te-vino. De multe ori, nici nu mai închidea uşa şi venea în secretariat, la telefon, unde erau 22 de linii. Într-un târziu m-a pus să-i chem pe Vîlcu, Burcă şi Verdeţ, care au cerut o întrevedere. Întâi i-a întâmpinat ea. La intrarea lor în anticamera lui Ceauşescu era Elena de faţă. El – în birou, cu uşa închisă. Ea le-a spus: «Vedeţi cum se dezvoltă lucrurile pentru care am muncit?». Şi a ieşit el. Am fost de faţă când Verdeţ i-a propus lui Nicolae Ceauşescu să caute o înţelegere cu cei care sunt instalaţi la baricadă, la Inter, în
 faţa cărora s-au mobilizat trupe”.

După plecarea celor doi copii, dictatorul a vrut să iasă din clădire. Şeful Direcţiei a V-a a Securităţii, generalul Marin Neagoe, susţine că Nicolae Ceauşescu a făcut câţiva paşi pe scări, apoi a intrat înapoi. Tot atunci a cerut să-i fie aduşi şi nişte revoluţionari care strigau „Jos Ceauşescu”, cărora să le vorbească. „I-a fost adus unul care era bătut măr. Îi curgea sânge din nas. Le-am spus oamenilor mei să-l ducă undeva, să-l spele, şi apoi să-l ducă de acolo“, declara Marin Neagoe în faţa Comisiei „Decembrie 1989”

Din mărturiile secretarilor de Cabinet, Manea şi Hîrjău, reiese că vizitele de la Cabinetul lui Ceauşescu au durat până la miezul nopţii. Apoi, lucrurile s-au mai liniştit, însă în Cabinetele 1 şi 2 era tensiune mare.
„În cursul nopţii, către ora 24.00, informaţiile curgeau ca şi până atunci. El a trecut la odihnă. Nu ştiu dacă o fi aţipit sau nu, dar dimineaţa era mai odihnit. Ea a ieşit frecvent şi s-a informat. Nu a dormit. Probabil că mergea şi îi spunea şi lui. Îmi mai aduc aminte că, tot pe la miezul nopţii, a indicat să trimită o echipă de operatori TV care «să filmeze ce au făcut huliganii, că acolo se va face curăţenie şi nu se mai poate filma». Nu ştiu dacă s-a filmat”, a mai declarat Manea, în 1993, Comisiei „Decembrie 1989”.

Târziu, pe la ora 3.00, generalul Milea s-a întors din zona Intercontinental, unde coordonase personal represiunea. Atunci s-a petrecut un episod care putea pune capăt regimului Ceauşescu cu nouă ore mai devreme.
 Generalul Iulian Vlad, şeful Securităţii, a relatat acel episod Comisiei „Decembrie 1989“:„După ce s-a întors generalul Milea am urcat împreună la etajul 1, unde era Statul Major. Vizavi de biroul lui Ceauşescu. Milea era foarte afectat. Am ieşit pe culoar, la fotolii, şi a început să plângă. Spunea că nu crede că sănătatea îi va mai îngădui … să le spun soţiei, fetelor sale ce s-a întâmplat… că nu a fost pregătit să se întâmple aşa ceva. Atunci i-am spus că nu putem lăsa lucrurile aşa, că de fapt forţa este în mâna lui şi a mea. Eu stăpâneam lucrurile în sediu, iar el afară, dar el era foarte afectat. Era posibil să se evite vărsarea de sânge. Ceauşescu a rămas în sediu. Lui Milea i-am spus că trebuie să-l arestăm pe Ceauşescu. Redau: «Dumneavoastră aveţi forţa afară, iar eu în interior». Mi-a spus clar: «Dragul meu, nu pot, nu mai sunt în stare»”.
Milea, prăbuşit Iulian Vlad spune că niciodată nu l-a mai văzut pe Vasile Milea atât de afectat. Starea în care se afla ministrul Apărării este confirmată şi de Mihai Hîrjău, secretar personal al lui Ceauşescu: „Era în jur de trei şi ceva noaptea. Milea era deprimat. Murdar de motorină, de praf, deci ţinuta îi era complet dezordonată. Răvăşit, mi-a spus cu aproximaţie: «Măi, băiete! Să fii fericit că n-ai văzut ce am văzut eu». Şi, mai departe, întrebându-l care e situaţia, a adăugat: «Ce o să fie mâine … iarăşi o luăm de la capăt». Şi cu asta am încheiat discuţia cu el”.
În dimineaţa de 22 decembrie, imediat după ora 08.30, gen. Vlad iese în strada Oneşti, cheamă la el pe şeful de stat major alpe Trupelor de securitate-miliţie, pe comandantul USLA şi pe şeful de stat major al Şcolii de a Băneasa şi le ordonă ridicarea Dispozitivului Militar Unic de Apărare a sediului CC al PCR, prevăzut prin Legea Apărării Naţionale; retragerea efectivelor în cazărmi, permiţând astfel penetrarea perimetrului de apărare a sediului central al puterii şi intrarea manifestanţilor în Piaţa Palatului (pătrunderea s-a petrecut în jurul orei 09.50). Aşa se explică de ce Raportul MApN înaintat Comisiei senatoriale de anchetă acuză Securitatea că s-a retras din dispozitiv şi a lăsat unităţile Armatei izolate, în contact cu mulţimea.

La ora 10.00 dupa sedinta CPEx (Vlad era deacord cu Ceausescu), generalul Vlad aprobă ordinul Inspectoratului General al Miliţiei redactat de gen. Romeo Câmpeanu, cu următorul conţinut:
 Radiograma nr. S/65.809/22.12.1989.
„Din ordin vi se transmite că nu se folosesc armamentul din dotare şi nici alte forme de violenţă împotriva muncitorilor care demonstrează. În caz de atac al sediilor sau organelor noastre de către elemente anarhice, huliganice, se ripostează în conformitate cu legea (în loc de «cu fermitate», – Modificat pe ciornă de Generalul Vlad n.a.), prevenindu-se pătrunderea în sediile organelor noastre şi dezarmarea cadrelor.
 Semnat: general-maior Câmpeanu Romeo” (Generalul Câmpeanu îndeplinea funcţia de adjunct al Şefului Inspectoratului General al Miliţiei – n.a.)
 La ora 10.30, generalul Vlad ordonă, prin gen. Ghiţă, ieşirea unităţii combatante a Securităţii de la Televiziune din situaţia de luptă şi retragerea armamentului. La ora 11.15, deşi conducerea Televiziune se opune, comandantul unităţii de Securitate, Diţiu, îi invită pe primii revoluţionari în clădire.

Într-un sfert de oră de la această ieşire violentă, Stănculescu s-a conformat şi a venit la Palat. El avea să constate că sediul CC era păzit de oameni înarmaţi până-n dinţi. Ceasul arăta 9.50. Povesteşte generalul Stănculescu: „Am intrat în Cabinetul 1, în holul din faţă. Pe parcurs, pe coridoare, erau cam 50 de oameni cu automate. Asta a fost o primă imagine. Am întrebat pe unul dintre cei de pe hol unde este Comandamentul Militar. Mi-a arătat că undeva lângă Cabinetul 1. Am intrat, le-am spus că am venit şi erau toţi în panică.
M-am dus la Ceauşescu la birou. Cred că Silviu Curticeanu m-a repezit puţin. A ieşit Ceauşescu şi m-a întrebat ce am păţit la picior. Mi-a spus să iau comanda, să întărim dispozitivul şi să apărăm“.
Unul dintre membrii CPEx, Ion Radu, fusese trimis de Ceauşescu să ia pulsul evenimentelor. „Ce-ai făcut, Radu?”, a întrebat Ceauşescu. Ion Radu a răspuns: „Am fost, aşa cum aţi ordonat. A fost imposibil să intrăm în discuţii. Nu am izbutit să intrăm în uzină. Plecau de la ICEM şi de la Turbomecanica din Militari. Au plecat şi de la «23 August». Tovarăşul Avram nu a putut să-i mai reţină. S-a oprit toată activitatea la cuptoare”.
Atunci, Ceauşescu recunoaşte că e vorba de o acţiune bine organizată şi face o informare asupra morţii lui Milea, după care a declarat stare de necesitate în întreaga ţară. Era trecut de ora 10.00. Principala întrebare pusă de Ceauşescu slugarnicilor din jurul său a fost dacă vor lupta toţi până la capăt. Răspunsul a venit în cor:

După lovitura de stat dată de Stănculescu, Ceauşescu avea să mai reziste două ore în sediul CC. Până la 12.09, când a decolat spre Snagov. După şedinţa CPEx, Ceauşescu a intenţionat să preia conducerea Armatei, însă directorul Cancelariei, Silviu Curticeanu, nu a mai apucat să scrie decretul.
 La ora 10.59 a fost transmis la Radio şi la Televiziune comunicatul despre moartea lui Milea. Se strângea laţul. Clădirea CC nu mai era sigură, pentru că gărzile slăbiseră paza, iar Piaţa Palatului era plină de revoluţionari.
„Ceauşescu ceruse, după ora 10.00, de trei ori să părăsească clădirea. Prima a fost să fie scos prin subsol, însă cei de la Direcţia a V-a au spus că traseul nu este operaţional. A cerut apoi ca maşina să vină la scară. Marin Neagoe, şeful pazei preşedintelui, i-a spus să nu iasă că sunt muncitorii pe stradă. Era pe la ora 10.30. I-a cerut generalului Eftimescu, care era şeful grupei operative la etajul 1, să-i organizeze evacuarea cu forţe militare. În piaţă ar fi trebuit să fie TAB-urile, dar au fost trimise de Stănculescu spre cazarmă. Trebuia să vină cu chepengurile deschise. Să iasă direct de pe uşa CC în TAB-uri şi să plece în forţă trăgând foc, chiar omorând oameni. Cu TAB-urile astea avea în gând să ajungă la Snagov. A fost planul lui Eftimescu. În urma acestor eşecuri de a-l evacua s-a mers cu varianta cu elicopterul. Stănculescu ia legătura cu generalul Rus şi îi cere elicopterul. Stănculescu se înţelesese cu Neagoe. Au chemat să coboare două elicoptere. Cum Ceauşescu a plecat de la etajul 1, Vlad a dat ordinul de deschidere a uşilor”

Constantin Manea, secretar de cabinet al lui Ceauşescu, îşi amintea în 1993, la Comisia „Decembrie 1989”: „Când a apărut primul elicopter care arunca fluturaşi, a făcut zgomot deasupra Pieţei. Dăscălescu a avut primul exces de furie: «Tovarăşe secretar general, asta este o mare greşală, cine a chemat elicopterul?». Înainte de a apărea acest elicopter, Ceauşescu îi spusese lui Dăscălescu: «Ar fi bine să ieşi tu să-i calmezi puţin, şi după aceea mai vedem». Apoi, Dăscălescu a spus: «Numai dumneavoastră mai puteţi fi în stare să-i potoliţi». La care Ceauşescu s-a uitat aşa, o dată, şi a făcut semn cu mâna a lehamite.
 A chemat aghiotantul să-i facă rost de o portavoce. Au găsit portavoce, au pus o baterie, a durat câteva minute şi lui i s-a părut enorm. Au ieşit la balcon – Ceauşescu, Bobu şi Dăscălescu. Elena Ceauşescu nu a vrut să iasă, a rămas în birou, după perdea, să vadă ce se întâmplă pe balcon. Ceauşescu nici nu a putut vorbi, că au şi început să zboare pietre către el. Nu au fost loviţi nici el, nici ceilalţi, dar una dintre pietre a spart geamul şi s-a oprit exact peste telefoane. Ea s-a speriat şi a strigat: «Nicule, Nicule, hai!»”.
Operaţiunea „Liftul“
Ultimul drum al lui Nicolae Ceauşescu în sediul Comitetului Central a fost cu liftul. De la etajul 1 până aproape la etajul 6. Nu de alta, dar liftul s-a blocat între etajele 5 şi 6, cu două palme înaintea destinaţiei. Iniţial, însoţitorii au crezut că este mâna revoluţionarilor, însă unii martori din CC spun că, de emoţie, este posibil ca Elena Ceauşescu să fi lovit uşa liftului.
 Aghiotantul lui Nicolae Ceauşescu, maiorul Florian Raţ, a însoţit cuplul dictatorial în lift. Acesta avea să declare Comisiei „Decembrie 1989”: „Era aproximativ ora 11.45 şi am urcat în lift cu Elena şi cu Nicolae Ceauşescu, să ajungem la etajul 6, unde aterizase elicopterul. Când să mai avem vreo 30 de centimetri până la etajul 6, s-a oprit liftul, probabil că a umblat cineva la el. Atunci Ceauşescu mi-a spus să sparg geamul, că poate deblocăm uşa. Am dat cu patul automatului şi am spart geamul, dar tot nu s-a putut. Atunci, cineva de afară a băgat mâna şi a declanşat rotiţa de sus şi s-a deschis uşa. Am ieşit eu întâi, am dat mâna şi i-am ajutat şi pe ei să iasă. Acolo era generalul Stănculescu. A spus să mergem pe terasă, că ne aşteaptă elicopterul.
 I-am spus că nu ştiu unde este, că deşi sunt de 17 ani în CC, nu am fost niciodată acolo”.
Stănculescu i-a condus pe soţii Ceauşescu până la elicopter, în care urcaseră deja Emil Bobu şi Manea Mănescu. Aşadar, generalul nu s-a despărţit de cuplul dictatorial la lift, la etajul 1, ci sus, pe acoperişul clădirii.
https://ceausescunicolae.wordpress.com/…/lovitura-de-stat-…/
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns:
« Răspunde #2383 : Octombrie 19, 2016, 01:09:03 »

Republica de la Ploiesti, patria revilor smecheri.
https://www.facebook.com/groups/673260779399342/1225996860792395/?notif_t=group_activity&notif_id=1476673107182113

Marius Petrescu
..
AZI AM INTRAT IN POSESIA UNUI DOCUMENT. AS DORI SA IL COMENTAM. DOCUMENTUL ESTE O EVIDENTA A SPATIILOR INCHIRIATE DE CATRE PRIMARIA MUNICIPIULUI PLOIESTI ASOCIATIILOR DE REVOLUTIONARI.

PRIMARIA MUNICIPIULUI PLOIESTI
 SEDII INCHIRIATE
 ASOCIATIILOR DE REVOLUTIONARI

1. Asociatia Revolutionarilor 21 Decembrie-Piata Universitatii (Filiala Ploiesti)
 Str. Democratiei Nr. 33
 Contract Nr.32454/05.06.2001
 103,10 mp.
 Sediu
 Decret 92/1950
 Notificare cf. Legii nr. 10/2001
 Presedinte STAN VASILE

2. Fundatia Revolutiei Romane
 Contract 2026/29.11.1994
 52,37 mp
 Birouri
 Decret 92/1950
 Spatiu evacut pentru NEPLATA CHIRIEI. Presedinte STAN VASILE

3. Liga Nationala a Luptatorilor din Decembrie 1989 Str. Stefan cel Mare nr. 2
 Contract 82053/24.11.2000
 44,80 mp.
 Sediu
 Decret 92/1950
 Notificare cf. Legii nr.10/2001
 Spatiu evacuat pentru NEPLATA CHIRIEI
 PRESEDINTE INTERIMAR
 CALATAN MIHAI
4. Liga Luptatorilor din Decembrie 1989 pentru Victoria Revolutiei Romane si Integrarea Euro-Atlantica
 Contract 36462/11.02.1998
 237,92 mp.
 102,00
 Sediu Organizatie
 H.C.M. nr. 8/1960
 S-a intocmit referat de actionare in instanta de judecata in vederea recuperarii debitelor si evacuarii din spatiu PRESEDINTE PERJU DANIEL

Marius Petrescu CONCLUZIE : sa nu ne mai plangem ca revolutionarii , in relatia cu organele puterii locale , nu se mai bucura de niciun respect si ca , nu mai suntem bagati in seama , IMAGINEA SHIFONATA ne-am creat-o singuri ! E f. simplu de constatat ca toate organizatiile revolutionare de pe lista PRIMARIEI sunt RAU platnice, adica certate cu legea !
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns:
« Răspunde #2384 : Octombrie 19, 2016, 02:28:30 »

Ce bine ar fi sa avem o asemenea evidenta la nivel national!
Ce spuneti, facem una? Cine cere oficial asa ceva sefimii?
Ii propun S.S.-ului s-o faca el. E cel m autorizat si interesat.
Memorat
Pagini: 1 ... 157 158 [159] 160 161 ... 196
Schimbă forumul: