Stimata Doamna,
Documentele provin din mai multe perioade. Pentru a va convinge, trebuie sa le vedeti si pe cele postate la alte subiecte. Dar este foarte adevarat ca perioada indicata de Dvs. este una intens infractionala, una care a adus prejudicii majore de imagine revolutionarilor, cu toate consecintele care au rezultat din aceasta situatie.
Eu nu incerc sa va determin sa adoptati o atitudine sau alta, aceasta depinde de constiinta fiecaruia, nici sa va conformati unui prezumtiv plan conceput de mine sau de altcineva. Pur si simplu iau in calcul posibilitatea de a "tezauriza" pe forum documentele care pot permite patrunderea unor stari de fapt, situatii, intamplari sau actiuni, acum sau in viitor. De exemplu, nu apreciez asocierea d-lui administrator al forumului la actiunea Asociatiei 21 Decvembrie 1989 din Bucuresti si in special cu dl. Doru Maries, dar ii inteleg interesul pentru actiunea de salvare si desecretizare ulterioara (sper ca gandeaste astfel) a documentelor cuprinse in dosarele Revolutiei. Ce se va intampla cu toate acestea, sincer, nu stiu. Dar nu trebuie sa explic ca avem dreptul sa le cunoastem, se subantelege. Depinde de fiecare dintre noi, sau de altii, de spiritul si vointa care ne anima, sa luam o decizie sau alta. Dar, pana cand vom face un asemenea pas, avem nevoie de documentele Revolutiei si a miscarii revolutionare ulterioare. Acum sper ca m-am exprimat suficient de clar ca sa evit unele posibile banuieli nejustificate. Si documentele asociatiei Dvs. sunt foarte importante. Ati amintit de o arhiva personala; de ce nu incercati sa publicati macar o parte a ei, cea pe care o considerati mai importanta, sau mai semnificativa? Este o invitatie subinteleasa pe care mi-am permis s-o fac din primele mele interventii pe acest forum. Daca vom lasa documentele sa zaca prin biblioteci personale, debarale, beciuri etc., le vom pierde. Si pentru noi si pentru posteritate. Cand un om paraseste existenta lumii acesteia, urmasii, in situatia fericita in care ei exista, se debaraseaza de cea mai mare parte a urmelor materiale a existentei sale, "hartoagele", daca nu sunt testamente, titluri de valoare, contracte s.a.m.d., fiind printre primele.