Am un cumnat in America, unul extrem de bine pregatit si cu o minte sclipitoare. A lucrat in inventica si e romanul cu cele mai multe brevete din SUA. Din tara a plecat in timpoul comunismului, cu mare scandal, international, scos de un Vicepresedinte american, in urma demersurilor facute de ocupantul de la acea vreme a Casei Albe. La mai multi ani dupa Revolutie, mi-a cerut sa-l ajut sa-si cerceteze dosarul la CNSAS. M-am interesat de program si l-am dus cu masina la Bucuresti, la sediul institutiei, sa-si redescopere trecutul.
Demersurile au fost anevoioase. Mai intai au pretins ca nu prea ar avea ce sa-i arate, apoi i-au dat un dosar, apoi inca unul - in ani diferiti -, dar niciodata tot si sub nici un chip dosarul care il interesa cel mai tare. A fost o lupta pentru fiecare pagina. La functiile pe care le avusese in tara si marimea exporturilor pe care le realizase, ceea ce i-au pus la dispozitie e mizilic, sau bataie de joc daca privim din alt punct de vedere.
Am fost si pentru mine de cateva ori. Mai intai la primul sediu. Apoi si la cel nou, dar de fiecare data mi s-a spus ca nu am dosar la ei. Evident, era o minciuna, dar nu stau acum sa detaliez de ce. O singura data, cand am dus un grup de revi la Bucuresti, printre care si Maria Patrascu (abia cu acea ocazie am aflat ca si ea era revolutionar!), au confirmat verbal ca ar fi gasit ceva. Maria insita sa-mi cer si eu dosarul, eu nefiind deloc convins ca ar mai avea rost, avand deja vreo cateva raspunsuri negative in scris. Insa mi-a explicat ca intrase inca o transa de dosare si ca as putea sa am o surpriza. M-am conformat si am completat un formular. Doamna care s-a ocupat de noi si Maria se cunosteau bine. A luat formularele completate si a revenit dupa un sfert de ora cu cate un raspuns pentru fiecare. Mie mi-a spus ca "ar fi ceva", dar ca trebuie sa cerceteze sa nu fie o coincidenta de nume, loc si timp. Mi-a spus sa revin cu un telefon peste vreo saptamana. Tot timpul conversatiei insa o privea pe Maria in ochi, nu pe mine. La intoarcere, pe drum si zilele urmatoare ma-am tot gandit care ar putea fi probabilitatea unei coincidente si concluzia la care am ajuns a fost ca era extrem de mica, fiind practic imposibil sa fie asa ceva. Cu toate acestea, cand am sunat mi s-a confirmat banuiala ca nu voi primi nimic, raspunsul fiind ca cele dinainte. Astfel se pare ca am ratat singura ocazia de a-mi afla dosarul de urmarire.
DOMNULE GHEORGHE IOSIF, INTERPRETEZI SI MANIPULEZI DIN NOU, LUCRURILE STAU ALTFEL, SE POATE VERIFICA . POZA E FACUTA INAINTE CA CNSAS SA DEA DECIZIE PRIN CARE ARATA CA CEI DOI DIN MIJLOC AU SEMNAT ANGAJAMENT CU SECURITATEA, UNUL DINTRE EI AVIND DECIZIE DEFINITIVA CA COLABORATOR AL SECURITATII. IN CE IL PRIVESTE PE TEODOR MARIES, NU AI CE SA POSTEZI IMPOTRIVA LUI, INVIDIA SI RAUTATEA TE FAC SA CALOMNIEZI. CIT DESPRE MARIA PETRASCU, AM VAZUT DOSARUL DE URMARIRE A SOTULUI EI MARIUS PETRASCU , UNDE ERA SI EA INCONDEIATA. NU-TI MAI CAUTA SCUZE, CA TU AI, CA N-AI , CA AI VREA SA AI, CA TI SE PARE CA AI AVEA DOSAR DE URMARIT !!!! DUMNEATA TOT TIMPUL AI AVUT PROTECTIE, VARUL TAU PRIMAR MIRCEA BUCUR A FOST COLONEL DE MILITIE PE VREMEA LUI CEAUSESCU, IAR PE VREMEA LUI ILIESCU A AJUNS GENERAL. SIMPATIZEZI SI ADORI, ESTI FAN MARIN DRAGNEA , CEL CU DIVIZIA TUDOR VLADIMIRESCU, ITI PLAC SARBATORILE DE LA MOSCOVA , LA CARE PARTICIPI, NU TE MAI MINTI, ASUMA-TI CINE ESTI !!!!
http://brasovnews.blogspot.ro/2009/02/asta-doare-psd-il-reactiveaza-pe.html