Main Content:

Pagini: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 192

CINE SUNT EI? ce au facut inainte de 22 dec.1989? si ce au facut dupa 22 dec.?


Daca SSPR respecta legea si termenele nu mai era nevoie de asa zisi luptatori!
Fiecare suntem egali in fata legii,dar prin respectarea legii " arbitrar" revolutionarii au ajuns la "mina" asa zisilor reprezentatii si luptatori pentru drepturile lor!
Eu nu acuz dar constat,ca la 20 de ani de la revolutie,mai avem nevoie de asa zisi "luptatori" pentru drepturile revolutionariilor!
Daca legea ar fii fost respectata nu ar fii aparut atitia " luptatori" si gornisti in strada pentru drepturile revolutionariilor!
Revolutionarii au ajuns o masa de manevra politica indiferent de puterea politica din guvern,fie PDL,PSD,PNL!
Memorat

Stai linistit Kronstadt, ca in curand n-o sa-l mai sustina pe Maior.
Pana acuma s-au gudurat cu totii pe langa Maior ca-i momea cu promisiuni, dar sustinute si cu cheltuiala, ca doar avea bani Maiorica.
Duminica insa, l-am vazut pe Maiorica la volanul unei utilitare. Nu cred ca mi s-a parut, ca am mai primit niste confirmari. Am ramas masca. Cum, Maiorica fara Jeep sau fara Mertzan? Si mai ales, fara sofer? Inteleg ca l-a lasat creierul, ala care-i aducea banii in firma, dar l-a lasat si soferul?
Oare cat mai dureaza pana-l lasa si revolutionarii carora le-a promis marea cu sarea?
Memorat

Blogul lui DOFTOREANU pe www.iuliandoftoreanu.blogspot.com
Blogul lui MAIOR pe www.maiorlazardorin.blogspot.com
Blogul ROMEXTERRA BANK pe www.mkbromexterra.wordpress.com
CREATORII DE IMAGINE - www.maroma.ro
FERMA LU'TATICU - www.facebook.com/FermaLuTaticu
EU - www.facebook.com/iuliandoftoreanu

Daca termenele nu vor fii prorogate,(azi este ultima zii)il vor lasa si revolutionarii,aici e lupta ca pierde si " masa de manevra" va fii un nimeni,abia astept Grin
Dar se par ca au ajuns la un compromis Maior si Costin sunt de acord cu cine va pune PSD, SS,cu angajamentul ca va proroga termenele,sper ca Boc azi sa nu cada in "plasa" lor si sa nu dea o ordonta de urgenta!
Daca azi nu da ordonta de urgenta putem rasufla linistiti Maiorica nu mai are " de lucru"! Grin
Memorat

Cu ce la ajutat BNR si as. minune pe EMILIAN de la Cluj?
Unde au fost acesti reprezentati minunati,timp de 20 de ani chiar nu avut timp sa se ocupe de acest caz?
Memorat
 • néant
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 926
 • Vezi Profilul

Militienii, securistii, anchetatorii (chiar daca nu toti) au practicat schingiuiri colerice si salbatice, semn ca aparatul de represiune din comunista nu sublimase deloc violenta din epoca Gheorghe Gheorghiu- Dej (primul dictator comunist), ci ramasese fidel acelorasi metode brutale, staliniste, ale Securitatii. Victimelor li se inculca ideea ca vor fi oricum lichidate prin impuscare si ca maltratarea este doar o faza preliminara. Iar atmosfera verbala era intentionat vulgara si grobiana, tocmai pentru a-i intimida si umili pe protestatarii arestati.
Memorat
 • Ionescu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2590
 • Vezi Profilul WWW

Un articol interesant din 2006 despre Costea Margareta. Dan Voinea o considera terorista. In prezent, soacra lui Geoana este unul revolutionarii de top din Romania.

Dan Voinea: "Ce-a căutat dna Costea la televiziune? Eu zic că este teroristă, pentru că a arunca cu sticle incendiare la televiziune este un act terorist. Ce motive a avut doamna Costea să arunce cu sticle incendiare după 22 la televiziune? Decât să provoace teamă…"


http://www.adevarul.ro/articole/2006/magureanu-a-adus-la-tvr-securisti-care-au-tras-in-manifestanti.html
Memorat

Perplex in forma continuata.
 • Nr. 1
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1784
 • Vezi Profilul

Un articol interesant din 2006 despre Costea Margareta. Dan Voinea o considera terorista. In prezent, soacra lui Geoana este unul revolutionarii de top din Romania.

Dan Voinea: "Ce-a căutat dna Costea la televiziune? Eu zic că este teroristă, pentru că a arunca cu sticle incendiare la televiziune este un act terorist. Ce motive a avut doamna Costea să arunce cu sticle incendiare după 22 la televiziune? Decât să provoace teamă…"


http://www.adevarul.ro/articole/2006/magureanu-a-adus-la-tvr-securisti-care-au-tras-in-manifestanti.html


    Iata aici articolul respectiv:

     "Măgureanu a adus la TVR securişti care au tras în manifestanţi"
Autor: Andrei Badin
Data: 13 dec 2006
34 afişări

- Al apărării civile?
- Da, al apărării civile.
- şi a jucat vreun rol în revoluţie?
- A jucat, bineînţeles. Avea biroul chiar în Comitetul Central. Păi nu el zicea că sunt tunele cu terorişti?
- A fost unul dintre cei care au participat la diversiune?
- Da, iar soacra dlui Geoană n-aţi văzut că şi ea a participat la revoluţie la televiziune? S-a rănit la picior că a aruncat cu sticle incendiare. Ce-a căutat dna Costea la televiziune? Eu zic că este teroristă, pentru că a arunca cu sticle incendiare la televiziune este un act terorist. Ce motive a avut doamna Costea să arunce cu sticle incendiare după 22 la televiziune? Decât să provoace teamă…
Procesul lui Ceauşescu, cacealma
- În plan local cum a fost?
- Da. Asta a fost. În primării au rămas reprezentanţii gărzilor patriotice, ofiţeri, reprezentanţii altora, securişti în civil şi a început... închideţi uşile, cum s-a întâmplat şi la CC, se fură, se sparge... Adevărul despre revoluţie e, de fapt, o mare minciună.
-Înseamnă că a fost ceva totuşi pregătit…
- Păi da, peste tot a fost la fel.
- Putea să pună la cale această diversiune de mare amploare Ion Iliescu...
- Era reprezentantul partidului.
- Planul ăsta viza şi împuşcarea rapidă a Ceauşeştilor?
- Iliescu, Roman, Voican şi Stăn-culescu la Ministerul Apărării au hotărât executarea lor. Nu ne-a spus nouă. Cu mine nu a discutat nimeni niciodată că îl împuşcă pe Ceauşescu. Nu aveam cum să fiu de acord. Că nu poţi. La primul termen de judecată să împuşti un om?
- Era normal apel şi recurs…
- Nu ca să fiu eu Dan Voinea procuror sau Popa Gică, Dumnezeu să-l ierte, judecător. Deci, puteai să iei un student, să-l pui să judece şi îţi spunea că nu se poate. Juridic, n-ai cum faci... Execuţia nu a fost chestiunea pe care să o discute cu noi. Nici la plecare...
Postelnicu şi Dincă, bătuţi de revoluţionari
- L-aţi arestat în 23 decembrie pe Postelnicu?
- Da, în sediul CC.
- Avea bani la el, cum se spune?
- Nu, nu avea nimic la el. S-a ascuns cu Dincă într-un birou pe acolo la etajul 6 şi l-au luat la bătută.
- L-au bătut revoluţionarii?
- Da.
- De cine au fost executaţi Ceauşeştii?
- Stănculescu venise şi cu plutonul de execuţie, de la Boteni.
- De la unitatea specială?
- Da, paraşutiştii de acolo.
- Cine a decis împuşcarea lor?
- La Ministerul Apărării Naţionale. Petre Roman, Iliescu, nu ştiţi că s-au întâlnit ei toţi în wc şi au hotărât să îi execute ? A fost un proces ratat din punct de vedere procedural şi juridic. Dar Ceauşescu a fost o teroare, dacă nu era executat atunci nu cred că îl mai executa cineva vreodată. Cred că nici nu mai puteai să obţii de la el informaţii. Atunci l-am cunoscut prima dată şi era un tip foarte afectat, probabil şi de diabetul pe care îl avea. Atunci nu mai ştia nimic, iar dacă nu îi spunea ea ce să zică, el nu ştia ce să spună.
Ceauşescu era bolnav de diabet în ultimul grad
- Era bolnav? Se confirmă infor-maţia asta?
- Era bolnav de diabet. Eu am avut o pungă de insulină. Dacă aţi văzut, ea ţinea în poşetă şi o pungă albă. Era o pungă de insulină, el era dependent şi era în ultimul grad. Punga aia de insulină, după ce i-a luat şi i-a dus, a rămas pe masă. Un colonel de pe acolo era bolnav de diabet şi îmi zice: "Domne, nu am avut parte de atâta insulină". Am luat punga şi i-am zis: "Ia-o mă, zi bogdaproste, să-ţi faci mata insulină că lui ăsta nu-i mai trebuie acum".
- Vreau să mai lămurim un aspect. E adevărat că cei care au fost omorâţi în decembrie '89 nu li s-au făcut autopsii ori dacă li s-au făcut au fost distruse după aceea?
- Da, este adevărat. Avem o dată exemplul celor de la Timişoara care au fost aduşi în Bucureşti arşi, 42 de cadavre, cărora nu li s-a făcut autopsie. A mai existat şi o adresă făcută la Institutul Medico-Legal ca să nu se facă autopsie, una semnată de Gheorghe Diaconescu.
- Cel care a fost apoi procuror general?
- Da, cel care a fost procuror general. Nefăcându-se autopsia nu poţi să tragi concluzia că omul ăla a murit împuşcat şi atunci nu poţi să acuzi pe cineva că a tras la revoluţie.

"Organizatorii represiunii din decembrie 1989, aceiaşi şi la mineriada din 13-15 iunie"
- Cum de v-a venit ideea să corelaţi dosarul revoluţiei cu cel al evenimentelor din iunie '90?
- Aceiaşi reprezentanţi ai represiunii din decembrie 1989 îi regăsim la mineriadă. Conduc represiunea de la mineriadă. Un Stănculescu, un Chiţac, un Diamandescu, un Voican Voiculescu, un Petre Roman, un Iliescu, un Măgureanu.
- Măgureanu (n.red. - şef al SRI în perioada 1990-1997) era implicat deja şi în revoluţie?
- Virgil Măgureanu a venit pe 23 decembrie la Televiziune şi s-a implicat prin faptul că a adus securişti de la Direcţia a 2-a, ofiţeri înarmaţi, i-a dus la Televiziune, îi lasă în curte şi ăia trag. Trag până eliberează curtea de manifestanţi. În 23, în 24, asta face Măgureanu. Terorişti erau consideraţi manifestanţii. Lupta celor de la Armată, de la Miliţie, de la Securitate, de la Gărzi era împotriva manifestanţilor. Să nu intre în Televiziune, să nu intre în Radio. Pai radioul a devenit liber în 22? Radioul a fost militarizat de jos şi până la etajul nu ştiu care, au fost militari pe toate etajele, să nu mai intre nimeni. Ocupau manifestanţii radioul? Nu l-au ocupat. Aşa, şi acolo unde nu au înţeles că trebuie să plece acasă, s-a tras. Ideea cu teroriştii apare prima dată, o găsim în discursurile lui Ceauşescu, când îi califică pe manifestanţii de la Timişoara huligani, iredentişti şi terorişti. Această idee a fost răspândită de fratele lui Ilie, la Cluj. şi deci după 22 decembrie… teroriştii. Ne apăram de teroristi. De fapt, când îi întrebi: "De ce ai pus tu mâna pe armă, cine nu trebuia să intre?", răspunsul vine: "Să nu intre persoane străine, manifestanţii, cine să nu intre în instituţie?"

"S-a tras pur şi simplu în populaţie"
- Dacă Ceauşescu a plecat pe 22 la ora 12 şi câteva minute cu elicopterul, când s-a constituit nucleul celor care au deturnat caracterul anticomunist al revoluţiei?
- Nucleul ăsta începe să acţioneze de la Timişoara, nu în 22. Când ajung în Bucureşti, ăştia vin cu lecţia învăţată. Guşă a fost un circar. şi el, şi Vlad. Guşă la CC nu a mai putut fi găsit de ni-meni. şi aceste unităţi militare le-a vânturat Sergiu Nicolaescu, le-au condus actorii nu ştiu care. Mă înţelegeţi? Ăia de la Băneasa i-a adus Diaconu, Mircea Diaconu, el a adus trupele de Securitate de la CC. Pe cei de la regimentul de gardă, regimentul mecanizat de la Ploieşti al lui Niculescu, i-a dus Sergiu Nicolaescu, nu? Actorii conduc foarte bine operaţiunile astea la revoluţie. Nu mai conduce generalul Guşă, nu conduce generalul Vlad. Ei se fac că vorbesc la telefon cu ăla, cu ăla, dar nu dau niciun ordin, dacă observaţi pe casete. Ei nu dau niciun ordin! Doar Vlad mai spune câteodată, vorbeşte, nu ştim, vorbeşte, nu vorbeşte: bă, v-am zis să nu luaţi armele de la rastel sau nu ştiu ce. Dar el nu dă niciun ordin expres, prin televiziune, sunt generalul Vlad, vă rog să depuneţi armele, să nu acţioneze niciun securist împotriva populaţiei. O spune Vlad? N-o spune. şi Guşă se duce la Televiziune să spună să nu se tragă împotriva populaţiei? Nu. Sunt ticăloşi. Pentru că există nişte reguli de purtare a războiului. Când îi dau arma în mâna soldatului trebuie să îi spun cine este inamicul. Deci, domnul Guşă trebuia să spună cine este inamicul. Să comunice armatei române: avem de luptat din momentul ăsta cu inamicul cutare. şi să-l descrie.
- Cum a fost posibil?
- În România s-au încălcat toate legile posibile. S-a tras pur şi simplu în populaţie. În populaţia noastră. Aproape toate victimele noastre sunt români plus câţiva ziarişti străini. Atât.
- Unul dintre jurnalişti a murit, britanic parcă, atunci când se afla într-un avion?
- S-a tras de la Titu în el cu artileria.
- Câte persoane ar urma să fie învinuite în dosarul revoluţiei din decembrie?
- Aici sunt mulţi.
- De ordinul? Peste o sută?
- Nu ştiu dacă ajung la 100 aici. Nu poţi să pui soldaţi pe cruce şi să spui: au tras ăştia pe la întreprinderi, Gărzi Patriotice... Eu trebuie să fiu în stare să răspund şi cu privire la cei reţinuţi ca suspecţi şi cu privire la răniţi, şi cu privire la morţi. Altfel, nu are credibilitate actul ăsta de cercetare. Nu pot să îmi permit să las vreun semn de întrebare, pentru că este suficient ca să trezesc suspiciuni. De aceea, am hotărât să facem pe zone. Am făcut, de exemplu, Constanţa. Am dus toată echipa la Constanţa. Am audiat acolo vreo 800 şi ceva de oa-meni... şi s-a stabilit în concret pentru fiecare victimă autorul. Deci, am terminat Constanţa. Acum i-am dus la Braşov. Toţi membrii asociaţiilor sunt chemaţi să dea cu subsemnatul. Avem evidenţa celor implicaţi în revoluţie, că s-au dus după certificate.
Memorat
 • Nr. 1
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1784
 • Vezi Profilul

    Domnule Mercurie, nu ca am ceva cu dvs. dar am avut o disputa verbala pe tema "marelui om" cum ramane cu el, MARE sau profitor? ca sa nu spun eu mai multe!
Memorat

Sper ca certurile de pe acest subiect, care pareau interminabile la un moment dat, s-au sfarsit si putem sa ne ocupam cu alte lucruri mai folositoare.
Memorat

Aceeasi problema legata de decretul prezidential de acordare a titlurilor pentru revolutionari, la nivelul anului 1997, dar purtand semnatura Liei Trandafir.
Memorat

Un comunicat semnat de Remus Opris, Ministru delegat pe langa Primul Ministru pentru coordonarea S.G.G. Documentul se refera la activitatea Comisiei pentru Cinstirea Eroilor Martiri din Decembrie 1989 si a fost emis intr-un moment de conflict intre doua echipe care ar fi trebuit sa faca rocada in mod democratic la conducere.
Memorat

Retragerea celor de la "Radio - Libertatea - 22" din Comisia pentru Cinstirea si Sprijinirea Eroilor Revolutiei Romane din Decembrie 1989 si adresa aceleiasi organizatii catre Presedintele Senatului, dl Petre Roman, prin care cerea isi anunta retragerea din comisia amintita dar dezvaluia si ilegalitatile petrecute in cadrul ei.
Memorat

O adresa Emisa de Balint Costel si contrasemnata de mai multi presedinti de asociatii, adresata consilierului prezidential Sorin Moisescu, in anul 1997.
Memorat
 • Ionescu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2590
 • Vezi Profilul WWW

Degeaba!

Hai sa ne mai obosim un pic descifrand adevarul (scuzati - incercand sa il descifram)

Greu de pus cap la cap aceste documente, ca si toate celelalte. Ne lipsesc imaginea globala si numele si pedeapsa eventuala a eventualilor vinovati de eventualele vini concrete.
A fost 1997 un an cheie in contrafacerea calitatilor de revolutionarilor? Contrafacre pe care o presupunem, si nu stim cum s-a produs, si daca a fost un plan ori o intamplare, ori este ea reala, cata vreme nu apar cazuri concrete, cu decizii judecatoresti definitive.
Care este decretul cel mai vizat de neregularitati administrativ-legale? Are vreo legatura cu explozia de revolutionari din 2000?
Inca un element in lunga lista a rezervarii dreptului de a sesiza institutiile abilitate, fara vreun raspuns de care sa stim, nici daca dreptul a fost folosit, nici daca folosirea lui a avut rezultate.
La data emiterii lor, actele respective au fost publicate undeva? Orice document emis de institutiile bugetare e public daca nu e secret conform legii. Nu le-a solicitat, probabil, nimeni, fiindca nu stim nimic despre adresele interne intre institutii si in cadrul institutiilor, nici macar ca ele ar exista; un loc vast ne manevre netransparente.

Citind toate documentele care apar, multumita bunavointei sau interesului unui numar mic de oameni, am sentimentul unei adanci batai de joc. Nu stiu de unde vine ea, ce e si cine a dorit-o si poate o doreste permanent.
Probabil ca maniera aproximativa a actiunilor, deciziilor, contestarilor si informarilor face parte din substanta capacitatii native de organizare a acestui popor, prin limitele de competenta ale omului simplu de a identifica valorile sau prin capacitatea celor care ne conduc intr-un fel sau altul, mai sus sau mai jos, de a ne manip ula din clipa in care se nasc, gratie unui talent diabolic; calitati si defecte rare pe mapamond prin numar de posesori si prin capacitatea de a traversa, iata, decenii peste decenii. Cum rara e pe mapamond si o multime de 20,000 de oameni la care lumea se uita ca la niste hoti, fara sa se intample nimic.

Excelenta ideea postarii pe pagina principala a Portalului a numarului de secunde ramase pana la aniversarea a doua decenii de la Revolutie. In egala masura ar trebui sa existe un loc cu numarul de secunde trecute de la moartea fiecarui erou-martir al Revolutiei, de la moartea sperantei in Romania, de la moartea lui Petre Tutea, a lui Coposu, si a putinilor altii, cat si de la ziua in care se intampla in aceasta tara sa fim, noi, cei vii, mandri de mecanismul statal pe care ne straduim o data la cativa ani sa il reconstruim.
Ma doare sufletul sa o spun, dar am incetat sa mai cred ca in Romania va fi vreodata altfel. Numar secundele pe care le mai am de trait in draga mea tarisoara, sperand sa fie cat mai putine. Toate celelalte, documente si declaratii, semne si minuni proorocite dar niciodata implinite, nu reprezinta decat o cinica atentionare: a mai trecut o secunda de cand nu s-au schimbat  nimic, urmeaza inca o secunda de umilinta; alege mizeria in care vrei sa stai; ai trei optiuni.
Memorat

Perplex in forma continuata.

Daca doriti, pot sa incetez sa mai ofer documente legate de istoria noastra de dupa caderea dicataorului. Pana va exprimati optiunea, mai adaug cele doua pagini ale unui document semnificativ. Se poate observa cum s-au fabricat o multime de certificate de revolutionar. Din exemplul de mai jos se poate deduce, fara efort, ca nici santajul, nici amenintarea n-au lipsit din arsenalul celor care asigurau productia si livrarile.
Memorat
Pagini: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 192
Schimbă forumul: