Main Content:

Pagini: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 192

CINE SUNT EI? ce au facut inainte de 22 dec.1989? si ce au facut dupa 22 dec.?

 • Revo SB
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 934
 • Vezi Profilul

Sefu,spune drept,esti una si aceiasi persoana cu activistu convertit?Daca nu,acepta scuzele de rigoare.Daca da,lamureste situatia,ca-ti mai scad din neincredere,mai lustruim tinicheaua aia.Da"sa sti ca era frumos sa ne spui de la inceput.Si nu te supara ca am o rica pe fostii activisti ai pcreului,ca unii chiar merita sa le-o zici de la obraz.Dar,cum matale ai facut totusi niste pasi importanti spre democratie,nu te bag in aceiai oala cu toti activistii.


Record number 30629
Nume si prenume:OLINDARU MIRCEA
Cert. L42:2856
Judet sau Localitate: NEAMT
Calitatea:LUPTĂTOR
Titlul:
Asociatia:AS. "23 DEC. 1989 METROU" BUC.
Grad:
Tatal:-
Mama:MARIA
CNP:
Data nasterii:06.07.50 [ 0/0/1950 ]
Act:Lista SSPR 568bis
Corectura la:
Pozitia in act:2732
Promovat in anii:
Observatii:
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul

Superba ironia ta, Tudore. O pricepe ceva din ea Toni? Nu cred.
Imi amintesc ca parca si ziarista din Brasov, doamna Maria Petrascu, avea obsesia asta cu dosarele, dar pe al ei a evitat sa-l publice. Ne-a mai si trimis la plimbare cand am intrebat de numarul MO in care a fost publicata. Acum am cam priceput de ce nu mai scrie pe forum nici dl ocneanu. Multumesc pentru informatie. Recunosc neglijenta si comoditatea, ca nu mi-a dat prin cap sa fac o cercetare pe net. Felicitari!
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul

Se pare ca a beneficiat de intelegerea unui tovaras ca sa-si obtina si preschimbe certificatul de revolutionar. Avea tot dreptul. A fost revolutionar comunist, apoi, odata cu schimbarea, anticomunist, fireste.

- 11 persoane: ALBU CONSTANTIN, DUMITRACHE NECULAI, IONESCU MIHAI, LUPU GHEORGHE, MOLDOVAN ILIE, MUNTEANU ADRIAN ALEXANDRU, MUNTEANU MIRCEA TEODOR, NEDELCU MARIN, OLINDARU MIRCEA, ONICĂ NICOLAE şi POPA GHEORGHE se presupune că ar avea la dosare adresa emisă de IMGB nr. 1646/05 mai 1996, întrucât din baza de date reiese faptul că aceste persoane au fost promovate, pentru obţinerea certificatului de revoluţionar, de o asociaţie a cărei membrii folosesc acest înscris ca probă, document aflat în cercetare la parchet în vederea stabilirii autenticităţii acestuia.

Sinteza sedintei CPRD din data de 18 iunie 2008.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul

Cancan revolutionar in editia de astazi.

Dyandy avea la mana directori din administratia publica si interlopi celebri

O prostituata de la "Dyandy" rupe tacerea pentru Cancanluni
17 august 2009

O tanara care a lucrat pentru controversatul creator de moda, arestat saptamana trecuta pentru proxenetism, a acceptat sa ne povesteasca ce se intampla in stabilimentul din strada Doctor Felix.

Claudiu Pescaru

Fosta angajata a lui Dyandy afirma ca in cadrul bordelului sarcinile erau foarte clar impartite. O parte dintre angajate lucrau la parter, la bara de striptease, unde aveau loc show-urile erotice. In momentul in care un client dorea sa intretina relatii sexuale, era condus la etaj, unde existau paturile pentru "masaj". Prostituatele de aici nu aveau nicio legatura cu dansatoarele, pe care abia daca le cunosteau. Prin paturile supravegheate video, ar fi trecut, printre altii, un senator, angajati ai Primariei Capitalei si factori de decizie din cadrul Oficiului perntru Protectia Consumatorului, dintre care, unii, au avut proasta inspiratie sa-si lase cartile de vizita. In afara de acestia, pragul bordelului a fost calcat si de doi directori influenti, dintre care unul este angajat al unei celebre fabrici de alcool, iar al doilea reprezinta una dintre cele mai mari fabrici de mezeluri din Romania. Potrivit tinerei, Dyandy a mai filmat un lider interlop si un fost campion mondial la box. Surse apropiate anchetei sustin ca multi dintre clientii lui Danut Parvan Dyandy ar putea fi chemati la audieri in calitate de martori. In acest sens, politistii si procurorii vor sa stabileasca daca acestia au fost santajati de creatorul de moda, in conditiile in care, pe langa faptul ca sunt persoane publice, sunt casatoriti si au copii. Drept urmare, se presupune ca ar fi fost dispusi sa plateasca sume mari de bani pentru a cumpara astfel tacerea patronului de bordel.

"Una dintre "animatoarele" lui Dyandy s-a prezentat la redactia CANCAN si a povestit ca prin patul ei au trecut mai multi functionari publici

http://www.cancan.ro/2009-08-17/O-prostituata-de-la-Dyandy-rupe-tacerea-pentru-Cancan.html
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul

E revolutionar pentru ca articolul se incheie astfel:

Senator PSD, filmat cu o prostituata

Un scandal sexual in care o persoana publica a fost filmata in compania unei prostituate a izbucnit in 2004. Anchetatorii care cercetau dosarul fratilor Camataru au descoperit un film in care aparea senatorul PSD Vasile Duta. Procurorii banuiesc ca acesta ar fi fost inregistrat cu o camera ascunsa pentru a fi santajat.
Memorat

Atrag atentia administratorului acestui poral ca a aparut o problema. La http://www.portalulrevolutiei.ro/arhiva/2004_515.html, este postat un articol aparut in NewYork Magazin, nr. 360, din 8 septembrie 2004, intitulat "O ISTORIE ADEVARATA: NASTASE SCATIU", semnat de cunoscutul veteran al exilului anticomunist din Statele Unite ale Americii, Aurel Sergiu Marinescu.
De ieri, pe Inpolitics.ro, Stirea zilei este dedicata domnului Marinescu, care a devenit un caz de informator al Securitatii ajuns in S.U.A. http://www.inpolitics.ro/articole/45598/Breaking-news-Nastase-lucrat-n-2004-de-un-turnator-al-Securitatii.htmlMemorat

Iata articolul din "inpolitics.ro":

Nastase, ”lucrat” în 2004 de un turnator al Securitatii

Inpolitics vă prezintă, în rîndurile care urmează, o veritabilă lovitură de teatru, care avertizează, dacă mai era nevoie, că, în anii electorali, dezvăluirile-bombă trebuie cercetate cu mare atenție, pentru că multe se ascund în spatele lor. Concret, Aurel Sergiu Marinescu, personalitate a exilului românesc și autorul celebrului material despre viața secretă a lui Adrian Năstase, lansat în toamna lui 2004, puțin înaintea alegerilor, a fost colaborator plătit al Securității, apreciat foarte mult pentru zelul dovedit și calitățile lui.

2004: Năstase - țigan, homosexual, parvenit, hoț
În septembrie 2004, scena politică a fost zguduită de un material amplu, apărut în publicația românească din diaspora "New York Magazine" și intitulat  "O istorie adevărată: Năstase Scatiu" (aluzie la personajul Tănase Scatiu, al lui Duiliu Zamfirescu n.n.). În el, premierului în exercițiu, Adrian Năstase, i se prezenta o așa-zisă "adevărată biografie", din copilărie pînă la maturitate, foarte neagră și mult diferită de versiunile oficiale ale vremii. Autorul părea desupra oricăror suspiciuni: scriitorul Aurel Sergiu Marinescu, fost deținut politic, personalitate a exilului românesc și, peste toate, unchi al lui Năstase. După cum susținea, într-un articol, doi ani mai tîrziu, Grigore Culian, editor al publicației sus-pomenite, materialul lui Marinescu fusese refuzat de toate publicațiile și televiziunile din țară, "ai căror directori fuseseră cumpărați de regimul Năstase cu 65 de milioane  de dolari". După publicarea articolului în "NY Magazine", materialul a intrat în posesia Alianţei "DA", fiind exploatat eficient: mii de copii xerox au fost împărţite de-a lungul şi de-a latul României, oamenii aflând, chiar de la unchiul lui Năstase, adevărata faţă a premierului-candidat. În materialul respectiv, Marinescu susținea că Năstase era un parvenit, țigan, "viclean și hoț", homosexual (la fel ca și tatăl său), fiu al unui nomenclaturist comunist, colaborator al Securității, atît el cît și tatăl său etc. Amănuntele furnizate în document sunt cutremurătoare: Marinescu scrie că Năstase era iubitul unui profesor gay, I.D.Suciu, lucru care nu îl împiedica să aibă relații sexuale cu studenți negri, ori cu un diplomat francez, care i-ar fi oferit un soi de lună de miere de vis, în Franța.

Anticomunistul era informator de prim rang al Securității
Oarecum inconsecvent, Marinescu mai scria că Năstase avea o iubită de sex feminin pe care o turna la Securitate. Promiscuitatea vieții lui Năstase a dus, în cele din urmă, la un celebru proces de homosexualitate, în anii 70, din care fostul premier a scăpat grație unui troc cu Miliția, el acceptînd să îl toarne pe așa-zisul său iubit, Ioan D.Suciu, care a fost condamnat la închisoare. Materialul lui Aurel Sergiu Marinescu conține, cum spuneam, amănunte suspect de precise ale vieții lui Năstase, inaccesibile, totuși, chiar și unei rude apropiate, în orice caz suficient cît să ridice mari semne  întrebare asupra veridicității lor. Și totuși, el a constituit o lovitură crîncenă, în 2004, la adresa candidatului prezidențial de atunci, mai ales că adversarii săi politici l-au speculat la maxim. Anul trecut, Marinescu a încetat din viață. Pînă la moartea sa, el a rămas cu aceași imagine de disident anticomunist, fost deținut politic, de luptător pentru dreptate etc. Din păcate, documente aflate la CNSAS și intrate în posesia Inpolitics arată altceva: Aurel Sergiu Marinescu a fost un vajnic colaborator plătit al Securității, în anii 70, apreciat de superiori pentru zelul său și acuratețea informațiilor, care au dus chiar la arestarea unui om. Această colaborare explică mai mult ca sigur faptul că el a primit viză pentru Occident, deși, oficial, era fost deținut de drept comun, și ridică problema dacă nu cumva colaborarea sa a continuat cu brio și după stabilirea în SUA, unde a devenit o voce autorizată a exilului românesc.

Deținut politic sau de drept comun?
Conform documentelor CNSAS, ștampilate de Direcția de Cercetare cu data de 18.03.2009, Marinescu a fost condamnat prin sentința 33/24.02.1959 la muncă silnică pe viață, pentru infracțiunea de uneltire și pentru delapidarea a 244.927 lei. Grațiat pe 4.10.1969 - deși deținuții politici fuseseră grațiați în 1964 - din penitenciarul Aiud, el a semnat angajamentul de colaborator la 26.04.1972, inițial fără nume conspirativ, apoi devenit sursa "Zamfir". Grație noului său statut, Marinescu benficiază de închiderea dosarului "Marin" de urmărire informativă din partea Securității. De acum, el devenise parte a sistemului. Între 29.06.1972 și 30.09.1974,  el a fost retribuit cu sume între 3-500 de lei pentru informațiile sale, cîteva zeci de note, majoritatea apreciate ca fiind de interes operativ. Între cei turnați se numărau Gheorghe Ianculescu, Onu Emil, Tache Mihai, Trandafir Teodor, Donath Pavel, Noveanu Vasile, Bica Zamfirescu, Ghinea Ion, Rusescu Marian, Stancioiu Nicolae și, surpriză, profesorul Ioan D.Suciu, cel despre care el afirma, în 2004,  că ar fi fost iubitul lui Adrian Năstase. După cum rezultă din documentele CNSAS, Securitatea îi trasa misiuni precise lui Marinescu de supraveghere a lui Suciu (ex. "Informatorul a fost instruit să-l mai contacteze pentru a ne comunica în continuare preocupările și manifestările acestuia"). De asemenea, din documente mai rezultă că, pe baza informațiilor lui Marinescu "a fost arestat numitul Stan Sever Gabriel, care timp de un an se ascundea în București".

Era turnător încă din închisoare
La 28.10.1974, în urma aprobării primite, a plecat ca turist în Franța, în vizită la un unchi, iar la 09.12.1974 comunică familiei că nu se mai întoarce. Exclus din rețea, dosar clasat și microfilmat, pe 31.12.1974. În referatul cu mențiunea Strict Secret, al Securității, cu nr.105/A/I./P./30 mai 1972, semnat de lt.major Ionescu Petre și șef birou lt.col.Ciudin Gheorghe, prin care se consemnează recrutarea sa drept colaborator, se menționează, textual: "Ținînd cont că are multe legături cu elemente lucrate de noi, că este un om capabil și cu calități pentru munca informativă, la 29.04.1972 s-a trecut la efectuarea recrutării sale. (...) De la recrutare și pînă în prezent ne-am întîlnit de mai multe ori. A rezolvat în bune condițiuni sarcinile ce i le-am trasat, materialele informative aduse verificîndu-se și pe alte linii". Foarte interesant de punctat, într-un document al penitenciarului Aiud semnat de căpitanul de contra-informații Lazăr Gheorghe, pe data de 24.02.1970, cu privire la comportamentul din detenție al lui Marinescu, se afirmă că "deși nu a fost recrutat de noi ca informator, el ne-a furnizat multe materiale informative care au ajutat la documentarea unor lucrări privind poziția dușmănoasă a mai multor elemente, dovedindu-se hotărît să nu îngăduie acestora să desfășoare activitate potrivinică staului nostru". Altfel spus, Marinescu era un element de nădejde pentru Securitate încă din pușcărie. Grație aportului său "informativ", Marinescu a scăpat, pe durata detenției, conform aceluiași document, de anumite sancțiuni disciplinare pentru mic trafic de obiecte în interiorul închisorii ori pentru provocarea de conflicte între deținuți.

Dezvăluirile din 2004, făcute la ordinul serviciilor secrete?
Dezvăluirile Inpolitics de mai sus nu au menirea declarată de a arunca anatema, în plan moral, asupra celui care a fost Aurel Sergiu Marinescu. Pentru a putea judeca un om, a-i pune faptele la zid, a-i critica tăios compromisurile, e necesară o profundă cunoaștere, în primul rînd, a condițiilor care au facilitat deciziile sale. Or, se știe, regimul comunist avea suficiente pîrghii pentru a obține cu forța ceea ce dorea de la cetățenii săi. Marea întrebare este alta: dacă Aurel Sergiu Marinescu nu a continuat, cumva, colaborarea cu serviciile secrete românești și după stabilirea în SUA, știută fiind atenția de care disapora română se bucura din partea acestora? Și dacă documentul său anti-Năstase - pe care îl putea da publicității încă de cînd nepotul său a început cariera politică de vîrf, prin 1992, dar a preferat să o facă doar cu două luni înaintea alegerilor prezidențiale din 2004 -, este un demers sincer, sau a fost livrat la comanda serviciilor de la noi, posibil și prin șantaj cu dezvăluirea trecutului său colaboraționist? Iar dacă este așa, ce surprize de același calibru ne va rezerva toamna electorală care se apropie? (Bogdan Tiberiu Iacob)
Memorat
 • mercurie
 • Vizitator

  Imi aduc aminte de momentul cand a hotarat soarta fondului de pensii, ca prim-ministru - a luat pentru a astupa alte gauri din economie, sustinand public ca nu are de gand sa refaca fondul de pensii; a mosit vanzarea flotei si a permis, inainte de termen, adica de intrarea in UE, ca baietasi cu capitaluri uriase sa-si depuna sumele in banci si s-o stearga cu tot cu dobanda, fara a plati ceva statului roman. Per ansamblu guvernarea lui a fost execrabila. Sa ne fereasca Dumnezeu de inca o runda cu Nastase.
Memorat

Problemele ridicate de aceste dezvaluiri nu sunt deloc comode pentru multa lume. Cateva dintre directiile preocuparilor aparute sunt devoalate chiar de comentariile facut pe "inpolitics.ro", acesta fiind si motivul pentru care am tinut sa va semnalez problema.  Iata si comantariile respective:

dan (guest) | 28/8/2009 15:29:18
cei mai zgomotosi democrati sunt totodata cei mai imputiti securisti.

Marius (guest) | 28/8/2009 18:26:44
In SUA, Marinescu s-a remarcat ca unul dintre cele mai puternice voci ale exilului romanesc.L-am cunsocut de cand am deschis ochii pe taram american si nu mi-a facut niciodata impresia ca ar avea vreo simpatie fata de regimurile care s-au perindat la putere in Romania pina in acest moment, cu exceptia CDR in 1996. A tinut steagul anticomunist la inaltime pina in ultima clipa.Nu stiu cat de valabile sunt facsimilele prezentate, cu toate ca , daca imi pierd 30 de minute pot sa produc si eu inca 5 pe numele Bogdan Tiberiu Iacob

Grigore L. Culian (guest) | 28/8/2009 18:59:59
Materialul despre Aurel Sergiu Marinescu este socant, dar decizia mea din 2004 de a-l publica a fost corecta, avand in vedere faptul ca mafia pesedista de atunci putea castiga alegerile. Din pacate, ceea ce a urmat sub Traian Basescu (pe care eu l-am sustinut in 2004) intrece cu mult (in rau) prestatia lui Adrian Nastase, dar nu regret niciun moment ca am sustinut atunci Alianta "DA". Oricum, cred ca politicienii romani nu mai merita increderea noastra si propun introducerea pe buletinele de vot a rubricii "Vot de blam". Cat despre Aurel Sergiu Marinescu, decedat anul trecut, pot spune ca, indiferent de ce a facut in trecut, atitudinea lui dupa stabilirea in America a ajutat Exilul Romanesc sa-si cristalizeze o pozitie clara fata de ororile comunismului, la fel cum au procedat generalul Pacepa, parintele Calciu Dumitreasa si multi altii. Pacatele raman insa pacate si sunt greu de spalat, mai ales daca in urma colaborarii cu Securitatea ai distrus vieti si familii. Grigore L. Culian, editor New York Magazin New York, 28 august 2009
Memorat

Iata si un exemplu de lectura retroactiva in noua perspectiva (si nu trageti concluzii pripite, pentru ca aceasta nu e o pledoarie mascata pro Nastase) si ridicolul situatiei create:
Domnul Vasile Vetisanu, deputat, ales pe listele Convenţiei Democrate Romane, in Salaj, membru al Partidului National Taranesc Crestin Democrat pana in septembrie 2000, apoi independent, afirma inter-un discurs parlamentar tinut in sedinta Camerei Deputatilor din 7 martie 2000:
"Acesta a fost dialogul, de fapt ultimatumul rostit de Vasinski la 5 martie 1945, din care, a rezultat primul Guvern comunist din Romania, cum arata cu multa profunzime si acribie Aurel Sergiu Marinescu, in dramatica sa carte – <<Prizonier in propria ţara>>, care ar trebui declarata "Carte Testament" pentru generaţii.
Memorat
 • mercurie
 • Vizitator

  Bun, Marinescu l-a defainat putin pe Nastase, dar Nastase l-a defaimat pe Nastase suficient sa nu-mi pese ca roman. Nastase nu este o victima nici ante si nici post-decembrista. Este pe cai mari de mic copil, sistemul l-a ocrotit inainte de 89 si l-a mosit dupa 89. Intrebarea este: de ce trebuie sa ne pese de aceasta dezvaluire ? Nastase a fost inca de la inceput in cercul neocominternistilor.
Memorat
 • mercurie
 • Vizitator

Uitati o biografie mai neutra a lui Nastase: http://www.ziare.com/comentopedia/Adrian_Nastase
A fost la putere, ne-a "aratat" el noua, ca multi altii, s-a imbogatit, a guvernat slab, a jignit neamul la tv sa-i scoata ochii .....Si-a uzat sansa de a intra in istorie cu capul sus. Are tara oameni, numa' voie sa ajunga in fata n-au..
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul

Din seria "ce ispravi au mai facut presedintii de asociatii de revolutionari". De indivitul acesta mai stie cineva ceva? Mai conduce "Alianta Poporului"?

Presedintele C.N.L.D. - '89, deasupra legii

Asociatiile de revolutionari se pregatesc de preschimbarea certificatelor. Numai ca, fiecare asociatie si-a facut propriile reguli. Astfel, Marian Musa, presedintele C.N.L.D. -'89 "Alianta Poporului" solicita membrilor organizatiei sale sa prezinte doua avize pentru a-si putea preschimba certificatul. Legea prevede ca pentru acest lucru este nevoie insa de un singur aviz reactualizat din partea unei organizatii de revolutionari. In schimb, presedintele C.N.L.D. -'89 cere - cum spuneam - ca pentru preschimbarea certificatelor, membrii organizatiei sa aiba si avizul sau, acest lucru nefiind stipulat in lege.

Tot in lege se arata ca neacordarea avizului reactualizat se motiveaza in scris si se comunica solicitantului in termen de zece zile de la data depunerii cererii. Doar ca, in formularul-tip pentru preschimbarea certificatului pe care presedintele C.N.L.D. - '89 l-a inmanat membrilor asociatiei si pe care il prezentam in facsimil nu se specifica adresa asociatiei, ci adresa personala a lui Musa.

Un alt lucru ciudat prezent in formularul de preschimbare a certificatelor este legat de faptul ca membrii asociatiei trebuie sa-l imputerniceasca pe Musa sa-i reprezinte. In ultimul paragraf al formularului se arata asadar ca Musa ii va reprezenta pe membrii CNLD- '89 in fata statului. "Mentionez ca in numele meu si pentru mine, imputernicesc pe domnul Musa Marian, in calitate de Presedinte al CNLD-'89, al carui membru sunt, pentru a ma reprezenta in fata tuturor Organelor Statului Roman in ceea ce priveste prevederile Legii 341/iulie 2004, a Recunostintei fata de Eroii Martiri si Luptatorii care au contribuit la Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989, precum si la ridicarea certificatului si intrarea in posesia acestuia prin intermediul acestei organizatii, asa cum hotareste conducerea CNLD si ma oblig sa raspund activ la toate solicitarile organizatiei", se subliniaza astfel in finalul formularului pe care membrii Asociatiei sunt obligati sa-l semneze. Tot in acest act se mai precizeaza ca mandatarul va face orice declaratii si cereri pentru aducerea la indeplinire a mandatului. (D.E.I.)

http://www.ziua.net/mail.php?id=158786&data=2004-10-02
Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul

Frate "Nor"astia-s impostori si escroci.Presedintele,ca le cere asa ceva,iar ceilalti ca accepta asa ceva.Un revolutionar stapin pe situatia dosarului sau,nu ar accepta asa ceva.Deci,toti"o apa si-un pamint".Asa ne trebue,daca toleram impostorii.Din cauza unora ca astia,toti revolutionarii sint vazuti rau. Smiley
Memorat

Atasez un exemplu de contestatie, contestatie facuta de dl. Paraschiv Marin d-lui. Popa Dorin. Sunt doua pagini depus joi, 20 decembrie 1999.
Memorat
Pagini: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 192
Schimbă forumul: