Main Content:

Pagini: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 192

CINE SUNT EI? ce au facut inainte de 22 dec.1989? si ce au facut dupa 22 dec.?


In acest context, http://www.cdep.ro/comisii/revolutionari/pdf/2008/rd_0926.pdf

PARLAMENTUL ROMÂNIEI
Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989
Cabinet Preşedinte


I N F O R M A R E
cu privire la termenii folositi de către CPRD89


Prin “Certificat duplicat” – se înţelege:
- Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 în decursul acţiunii de preschimbare a constatat faptul că în perioada 2000-2001 Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 a publicat în Monitorul Oficial numeroase erate, prin care se rectifică anumite erori materiale apărute în Decretul Prezidenţial prin care au fost acordate titlurile în baza Legii nr.42/1990.
În urma verificărilor realizate împreuna cu Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, s-a constatat faptul că nu este vorba doar despre corectarea erorilor materiale, găsindu-se în aceste erate şi persoane care nu au primit titlul sau calităţi în conformitate cu dispoziţiile Legii nr.42/1990.
Întrucât Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 nu poate interveni pentru a modifica un decret prezidenţial, Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 nu recunoaşte eratele prin care se adaugă noi persoane, ca făcând parte integrală din decretul prezidenţial prin care au fost acordate titlurile sau calităţile obţinute în baza Legii nr.42/1990.
Prin “Nu se regăseşte în baza de date” se înţelege:
- persoane care nu au fost identificate în nici unul dintre Monitoarele Oficiale prin care au fost publicate Decretele Prezidenţiale de acordare a titlurilor sau calităţilor obţinute în baza Legii nr.42/1990.
Prin “Se presupune a avea la dosarul de preschimbare tabelul semnat de
dl.prof.Dumitru Mazilu” se înţelege
:
- persoane care au fost promovate pentru obţinerea certificatelor doveditoare a calităţii de revoluţionar, de o asociaţie ai cărei membrii folosesc acest înscris ca probă, înscris ce nu reprezintă o dovadă certă a participării la Revoluţia din Decembrie 1989.
Persoanele a căror nume se află pe aceste liste, trebuie să prezinte dovezi incontestabile, prin care să demonstreze faptul că se încadrează în prevederile Legii nr.341/2004 şi a normelor metodologice de aplicare a acesteia, având în vedere faptul că listele au fost denunţate de dl.prof.Dumitru Mazilu printr-o adresă scrisă în care precizează faptul că a semnat astfel de tabele la propunerea preşedintelui unei asociaţii dar nu ii cunoaşte şi nu poate garanta că toate persoanele aflate pe aceste tabele ar fi participat la Revoluţia din Decembrie 1989.
Persoanele aflate în tabele nu pot fi identificate întrucât numele şi prenumele nu sunt însoţite de date de identificare precum: data naşterii, numele mamei sau al tatălui.
În concluzie, aceste înscrisuri nu pot fi luate în considerare ca probe în dobândirea şi preschimbarea certificatului doveditor a calităţii de revoluţionar dobândit în baza Legii nr.42/1990.
Prin “Nu întruneşte elementele necesare preschimbării certificatului doveditor al calităţii de revoluţionar” se înţelege:
- documentele aflate în dosarele persoanelor care solicită preschimbarea certificatului doveditor a calităţii de revoluţionar nu confirmă nici una din acţiunile pentru care se acordă una din calităţile sau titlurile prevăzute de Legea nr.42/1990 şi reconfirmate de Legea nr.341/2004 prin art.3.
Prin “ Se presupune a avea la dosarul de preschimbare adresa emisă de
I.M.G.B nr.1646/ 05 mai 1996” se înţelege
:
- persoane propuse pentru aviz care au dobândit titlul doveditor al calităţii de revoluţionar având recomandarea unei asociaţii ai cărei membrii folosesc acest înscris ca probă, document aflat în cercetare la Parchet în vederea stabilirii autenticităţii acestuia.
Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 a constatat faptul că acest înscris a fost solicitat de către preşedintele unei ascociaţii de revoluţionari, persoană care a întocmit şi semnat răspunsul adresei emise de I.M.G.B. nr.1646/ 05 mai 1996, neavând calitatea necesară semnării unui astfel de document.
De asemenea, persoanele înscrise în tabelul anexă al adresei mai sus
menţionate nu poti fi identificate întrucât numele şi prenumele nu sunt însoţite de date de identificare, respectiv, data naşterii, numele mamei sau numele tatălui.
În tabelul anexă au fost identificate persoane despre care se precizează faptul că au participat la Revoluţia din Decembrie 1989 în Bucureşti, acestea declarând în cele din urmă că nu au avut nici o legătură cu Revoluţia din Bucureşti, participând în acele momente la actele revoluţionare din alte judeţe ale ţării.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul

La http://www.asociatia21decembrie.ro, fostul nostru coleg de forum "aetziu", dl Lucian, a postat, sub titlul <<Uluitorul domn “STELICA”, paznicul fondului Libertatea>>, o serie de documente revelatoare pentru acest personaj mult pomenit pe forumul nostru, dl Dumitru Stelianide.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul

Cred ca documentele atasate merita citite si transmise si celor care nu au posibilitati sau abilitati de a folosi Internetul.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul

Acestea sunt documentele de la CNSAS puse la dispozitie de Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti. Acesta este omul care a avut pe mana Fondul "Libertatea". Acesta e SSPR-ul si oamenii sai (am mai spus ca nu-i consider pe toti la fel), iar noi ne mai miram ca vom ajunge in 2010 cu preschimbarea certificatelor sau ca nu se mai gasesc bani pentru marii mutilati ai Revolutiei.
Memorat
 • Revo SB
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 934
 • Vezi Profilul

Domnul Stelica s-a dovedit a fi un impostor.Trebuie sa ne lase in pace si sa fie dati afara din rindul revolutionarilor,atit el cit si ceilalti care au decizii de colaboratori ai securitatii.ATENTIE SSPR ACESTI OAMENI MANINCA BANII CONTRIBUABILILOR FARA SA-I MERITE.
Memorat

Acest angajat al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din 1989 a avut o contributie mult mai mare in lupta vechilor structuri impotriva revolutionarilor. De exemplu, un control de specialitate ar putea stabili, cu destul de mare exactitate, prejudiciile financiare produse impotriva intereselor si drepturilor revolutionarilor. In urma cu catva timp, se incerca colectarea prin intermediul portalului a unor sume pentru o ranita a Revolutiei din 1989, doamna Ana, in loc sa se apeleze la banii din Fondul Libertatea, special creat pentru asemenea nevoi. Fondul insa nu mai putea sustine nimic. Tot el este unul didntre sforarii celorlalte fonduri, bugetare, din S.S.P.R. 1989. Impreuna cu alti functionari ai institutiei, colaboratori de extract asemanator, a reusit sa saboteze proiectele care vizau o mai mare transparenta a institutiei, spre marea nemultumire a initiatorilor si a dumneavoastra, primii interesati in aceasta problema. De exemplu, a sabotat finantarea site-ului S.S.P.R. 1989, de la prima sa varianta pana in anul 2009. Nici acum nu sunt platite datoriile catre firma care a asigurat functionarea site-ului timp de patru ani. Acesti oameni ar trebui anchetati, atat ei cat si retelele mai mult sau mai putin informale din care fac parte.
Memorat

Domnul Mariu Mioc, la http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=93.405, a reluat problema impostorilor, prin intermediul unui articol publicat la sfarsitul anului trecut. Chiar daca exista numeroase acuzatii la adresa celor care "provoaca scandal" pe forum (nu neg existenta unor scandaluri false si intretinute artificial, create in scopuri diversioniste sau pentru a ne scarbi si indeparta de acest forum), consider ca nu putem sa ocolim subiectul impostorilor pentru ca activitatea lor este distructiva in tot ceea ce se leaga de Revolutiei si revolutionari. Reiau aici articolul asupra caruia ne-a atras atentia dl. Mioc, cu scopul de a intretine vizibilitatea acestei retele, atat cat se poate deocamdata, o retea alcatuita din oameni in varsta dar si mai tineri.
Memorat

http://www.napocanews.ro/2009/09/revolutionarii-clujeni-denunta-impostorii-care-au-primit-certificate.html
Revoluţionarii clujeni denunţă impostorii care au primit certificate

Un imens scandal a izbucnit între revoluţionarii clujeni. Reprezentanţii Asociaţiei pentru Adevărul Revoluţiei spun că una dintre persoanele care i-au insultat şi i-au scuipat pe demonstranţii din data de 21 decembrie 1989 este pe cale să primească un certificat de revoluţionar. Este vorba de o fostă angajată a Primăriei Cluj-Napoca, numită Maria Moldovan, spune revoluţionarul Radu Negru, citat de corespondentul Informatia.ro (AMOS News)
Procedurile pentru certificatul de revoluţionar al Mariei Moldovan au fost deblocate ca urmare a intervenţiei deputatului Mircia Giurgiu. El afirmă că nu şi-a făcut decât datoria. El crede că la mijloc ar fi o dispută între asociaţiile de revoluţionari. Însă această afirmaţie este contrazisă de primul primar necomunist al Clujului, Nicu Vălean, care a afirmat că, în ziua în care a preluat puterea, Maria Moldovan i-ar fi reproşat că ar fi întinat idealurile PCR. Pe listele de revoluţionari se află o serie de personaje controversate, inclusiv fostul comandant al Miliţiei Cluj, Stoian Rusu, ori foşti ofiţeri de Securitate. Printre aceştia s-ar număra, spun revoluţionarii clujeni, Sever Uţiu ori Radu Mureşan.
Francisc MĂDĂRĂŞAN
Memorat

Moldovan Maria in evidentele Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din 1989. Pe site-ul actual:

Calitate de :REMARCAT

Dosar numarul :9224/03-11-2004
Trimis la avizare in data de :06-03-2007 - stare: AVIZAT
Asociatia: ASOCIAŢIA 22 DECEMBRIE 1989 CLUJ-NAPOCA

Memorat

In evidente mai vechi.
Nr. 17390, Nr. crt., 24330, MOLDOVAN MARIA, Nr. opis 307
sau
Nr. 12273, MOLDOVAN MARIA, Aociatia "22 DECEMBRIE 89" CLUJ, Locul nasterii BELIS, Data nasterii 03/04/36, Mama Floarea, Tatal Nicolae, Nr. certificat 292, Monitorul Oficial 100 bis/2000D.L. 37/00. Str. Lunii, Nr. 18, ap. 32, CL, Asociatia "21 DEC 1989" TG MURES
Deci a trecut si pe la o asociatie din alt oras.

Memorat

Evolutia cazului la Comisia Parlamentara a Revolutionarilor din Decembrie 1989.

http://www.cdep.ro/comisii/revolutionari/pdf/2007/sz0313;1.pdf


PARLAMENTUL ROMÂNIEI
Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989
Nr Nr. 42/10113/02.04.2007

SINTEZA
ŞEDINŢEI DIN DATA DE 13.03.2007

Comisia a lucrat în plen în ziua de marţi, 13 martie 2007, ora 14,00. Ordinea de zi a fost următoarea:
1. Avizarea listelor transmise de către S.S.P.R. cu persoanele propuse în vederea preschimbării certificatului de revoluţionar, conform
Legii nr. 341/2004;
2. Prezentarea Raportului Subcomisiei C.P.R.D. 1989 din şedinţa din data de 12.03.2007;
3. Răspuns la petiţiile şi contestaţiile adresate Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989.
4. Diverse.
La lucrările şedinţei au participat 7 parlamentari din totalul de 10 membri ai Comisiei astfel: Preşedintele Comisiei Deputat Emilian
Vasile Cutean, Secretarul Comisiei Deputat Niculae Mircovici, Senator David Gheorghe, Deputat Gheorghe Firczak, Senator Vasile Ion,
Senator Mihail Lupoi, Deputat Ioan Ţundrea, iar absenţi au fost: Senator Doru Ioan Tărăcilă, Deputat Petru Tărniceru şi Senator Ilie
Petrescu.
La şedinţă a participat Secretarul de Stat al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, dl.
Petrişor Morar.

3. La punctul 3 de pe ordinea de zi, Preşedintele Comisiei deputat Emilian Vasile Cutean a prezentat Raportul Subcomisiei C.P.R.D.
din şedinţa din data de 12.03.2007. Dosarele au fost prezentate de Secretarul de Stat al S.S.P.R. dl. Petrişor Morar.
S-au verificat un număr de 31 de dosare şi s-au luat următoarele hotărâri: dosarele unui număr de 12 persoane: Morar Petrişor,
Bădăluţă Vasile, Mura Ioan, Ristea Gheorghe, Samson Nicolae, Eroul-Martir Dănăilă Gabriel şi Urmaşii Dănăilă Hristache şi
Dănăilă Aurica, Cojocar Dorica Monica, Uleşteanu Florentin, Cucu Monica, Bejan Adriana, Marinică Adrian Bogdan şi Anghel
Ion, sunt complete din punct de vedere al dispoziţiilor Legii nr. 341/2004 şi a normelor metodologice de aplicare a acestora nr. 1707/2006,
sunt propuse pentru avizare.
Preşedintele Comisiei deputat Emilian Vasile Cutean a supus la vot avizarea persoanelor menţionate mai sus. S-a votat în
unanimitate.
Pentru un număr de 3 persoane: Raţiu Gheorghe, Rusu Viorel şi Ionescu Ana, s-a propus eliberarea certificatelor de revoluţionar
care au fost reţinute la C.P.R.D. pentru motivele invocate la data verificării listelor.
Preşedintele Comisiei deputat Emilian Vasile Cutean a supus la vot eliberarea celor 3 certificate. S-a votat în unanimitate.
Pentru un număr de 12 persoane: Ionescu Constantin, Badea Ion, Marin Constantin, Marton Irina, Tăbăcaru Nicolae, Suceavă
Ion, Oană Marin, Dumitru Vasile, Preda Valentin, Icher Cristina, Neaţă Mioara, Bacoi Gheorghe. S-a propus completarea dosarelor
în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 341/2004 şi a normelor metodologice de aplicare a acestora nr. 1707/2006.
Preşedintele Comisiei deputat Emilian Vasile Cutean a propus ca dosarele acestor persoane să fie retrimise către S.S.P.R. în vederea
completării şi a supus la vot. S-a votat în unanimitate.
Preşedintele Comisiei deputat Emilian Vasile Cutean a propus şi supus la vot avizarea calităţii de Luptător Remarcat prin Fapte
Deosebite a d-nei Gavrea Ioana. S-a votat în unanimitate.


http://www.cdep.ro/comisii/revolutionari/pdf/2009/sz0526.pdf


PARLAMENTUL ROMÂNIEI
Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989

SINTEZA
ŞEDINŢEI DIN DATA DE 26.05.2009

Comisia a lucrat în plen în ziua de marţi, 26 mai, ora 1630.
Ordinea de zi a fost următoarea:
1.Audierea Secretarului de Stat al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, domnul Emilian Vasile Cutean.
2.Informare privind audienţele din data de 14.05.2009.
3.Discutarea propunerii legislative pentru modificarea şi completarea capitolului II "Revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987" la legea recunoştinţei faţă de eroii martiri şi luptătorii care au contribuit la Victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în umbra revoltei muncitoreşti anticoministe de la Braşov din noiembrie 1987 transmisă în vederea acordării avizului, potrivit adresei nr.42/798/21.05.2009.
4.Discutarea listei transmisă de Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 în vederea avizării pentru preschimbarea certificatului doveditor a calităţii de revoluţionar.
5.Discutarea situaţiei dosarelor domnilor Pavel Ilie, Ciubancan Gheorghe, Codruţ Ioan Paul, Pop Constantin Alexandru, Stănese Ana Mihaela, Stoica Gheorghe, Stratan Marcel Octavian, Pirneci Ion, Mateiciuc Ioan Cristian şi Sorescu Mariana, care au avizul amânat de comisia parlamentară legislatura 2004-2008) pe motiv că nu au fost regăsiţi în baza de date.
6.Diverse.
La lucrările şedinţei au participat 6 parlamentari din totalul de 9 membri ai Comisiei astfel: Preşedinte Senator Raymond Luca, Deputat Dugulescu Marius Cristinel, Deputat Firczak Gheorghe, Senator Jurcan Dorel, Deputat Mircovici Niculae, Deputat Socaciu Victor. Absenţi au fost: Vicepreşedinte Deputat Boldea Mihail, Senator Staicu Dumitru, Senator Greblă Toni.
La lucrările şedinţei s-a prezentat domnul Emilian Vasile Cutean – Secretar de Stat al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989.
Preşedintele Comisiei, domnul senator Raymond Luca a supus la vot ordinea de zi. S-a votat cu majoritate de voturi.

La punctul 2 al ordinii de zi, Preşedintele Comisiei, domnul senator Raymond Luca, a prezentat o informare cu privire la audienţele susţinute în data de 14.05.2009. Persoanele care au fost primite în audienţă sunt următoarele:
Sarmasi Ioan Desideriu (dosar nr.4991), Toma Margarit Ionel, Puşcaşu Ecaterina (dosar nr.5512), Vlad Gheorghe (dosar nr.6957), Ţigăneşteanu Alexandru (dosar nr.6955), Popa Dorin, Pereţeanu Anghel (dosar nr.11980), David Anton (dosar nr.11984), Moldovan Maria (dosar nr.9224).
Memorat
 • grig
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1871
 • Vezi Profilul

NU STIU DACA ATI CITIT , ASA CA POSTEZ TOTUSI DE LA CONSTANTA

Replica” prezenta în 2007, pentru prima dată în presa constănţeană, lista oficială a lucrătorilor Securităţii locale, deconspiraţi oficial până la acea dată de către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS). Timpul a trecut, securiştii îşi văd liniştiţi de pensie şi afaceri, ca membri respectaţi ai comunităţii, şi doar febra alegerilor şi un demers radical al asociaţiilor de revoluţionari au făcut ca, în prezent, să asistăm la un moment incredibil: sute de turnători şi chiar ofiţeri ai Securităţii au solicitat şi au primit certificate de revoluţionari. Dovedind un tupeu fantastic, de o abjecţie morală incalificabilă, aceşti oameni au beneficiat, timp de 20 de ani, de toate privilegiile oferite de stat revoluţionarilor; au primit terenuri, sporuri speciale la salarii, prioritate la primirea locuinţelor sociale, scutirea de taxe şi impozite, transport gratuit, educaţie gratuită pentru copii, medicamente gratuite, mulţi au fost numiţi cetăţeni de onoare şi multe altele. Beneficii şi cadouri de la stat pentru nişte impostori abjecţi, care, adunate timp de 20 de ani, însumează eforturi de zeci şi sute de milioane de euro. Bani luaţi de la cei pe care ei îi turnau înainte de 1989. „Replica” vă prezintă, din nou în exclusivitate, foştii turnători şi ofiţeri de Securitate constănţeni care sunt membri cu drepturi depline ai Asociaţiei Revoluţia din 1989 din Constanţa. Potrivit unui document oficial eliberat de CNSAS pe 30.07.2009, 99 de revoluţionari cu acte în regulă au fost descoperiţi în arhivele instituţiei ca fiind foşti colaboratori sau chiar ofiţeri ai Securităţii. Dintre aceştia, 7 sunt din Constanţa, unul ocupând chiar o funcţie de conducere în cadrul Asociaţiei Revoluţia din 1989 de la malul mării. Iată însă şi cine sunt turnătorii „înmatriculaţi” drept revoluţionari, pentru a beneficia de toate avantajele care au curs din această calitate: Iuliu Aurel Burbea- Milescu, Constantin Coca, Ioan Dediu, Constantin Enache, Dumitru Gurgui, Ştefan Mihail şi Constantin Manea. O notă specială pentru Dumitru Gurgui, care este consilier în structura de conducere a Asociaţiei Revoluţia din 1989 din Constanţa, fostul turnător ajungând deci şef peste cei care au suferit din cauza Securităţii pentru care turna. O altă precizare trebuie făcută în cazul lui Constantin Manea. Potrivit datelor oferite de CNSAS, locotenentul major Manea a activat în Securitate în cadrul Direcţiei Regionale Dobrogea şi apoi la Inspectoratul Judeţean Constanţa. Pe vremea dictaturii lui Ceauşescu, lt.maj. Manea, acum revoluţionar onorabil, supraveghea legăturile dintre cetăţenii români şi cei străini veniţi în vacanţă pe litoralul românesc, dar şi pe navigatorii străini care veneau în Portul Constanţa. Toţi aceşti impostori penali au beneficiat, fără nici un fel de ruşine, de avantajele oferite cu duiumul de stat, privindu-şi în ochi vecinii şi rudele pe care le-au turnat. „Toate avantajele obţinute de aceşti revoluţionari au fost o ticăloşie fără margini. Au profitat şi de pe urma regimului comunist şi de pe urma noului regim”, a spus Mircea Dinescu, membru al CNSAS, la vederea listei de securişti-revoluţionari.
Memorat

Libertatea este dreptul de a face ceea ce permit legile.(Montesquieu)

Mi-a fost semnalat un articol publicat in editia de Resita a cotidianului "Adevarul", articol de care s-a aflat de pe site-ul Asociatiei 21 Decembrie 1989 Bucuresti, care l-a preluat recent. Este vorba de "un nou" scandal, care se adauga pe un fond infractional mai vechi din acea zona. Consider ca e bine sa fie reprodus si pe aici, pentru ca subiectul articolului are o legatura stransa cu Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989, fara a carui participare infractiunea nu ar fi fost posibila. Cand afirm aceasta, ma refer la persoane, nu la institutie in intregul ei.
Memorat

http://www.adevarul.ro/locale/resita/Scandal_penal_cu_falsi_revolutionari_0_183581821.html
După două decenii, scandal penal cu falşi revoluţionari
Daniel Stanciu

În jurul Asociaţiei Luptătorilor în Revoluţia din Decembrie 1989 Caraş-Severin s-a inscat un scandal de proporţii, deoarece există posibilitatea ca 71 de persoane au încercat să obţină în mod fraudulos titlul de revoluţionar.
Potrivit lui Alexa, mai mult de zece certificate de revoluţionar fuseseră deja tipărite pe numele unor pesoane care nu aveau dreptul sau care nu au avut nimic în comun cu evenimentele din decembrie 1989, dar că a oprit înmânarea lor în ultimul moment.

„Revoluţionari” după gratii
„Aceşti oameni nu realizează că se vor duce la puşcărie, pentru că au umblat cu falsuri. Sunt 71 de persoane cărora asociaţia le-a retras avizul pentru că nu deţin certificate de revoluţionar acordate conform Legii Nr.42/1990 cu completările şi modificările ulterioare şi nu sunt publicate în monitoarele oficiale. S-a încercat fabricarea de noi revoluţionari. Sunt persoane din judecătorie, de la procuratură sau din administraţie în postura asta”,  a afirmat Dumitru Alexa.
Preşedintele ALRD susţine că a descoperit uşor înşelăciunea.  „Am constatat că, în colaborare cu persoane din Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, Irinel Struţă, în calitate de vicepreşedinte, funcţie pe care nu a avut-o de fapt nicicând, şi-a permis să semneze şi să dea avize pentru a fabrica revoluţionari care nu au avut certificate niciodată. Toate aceste dosare nu conţineau certificate de luptător, ci doar nişte adeverinţe false”. Irinel Struţă nu a putut fi contactat de reporterii „Adevărul de Seară” Reşiţa, până la închiderea ediţiei.
Persoanele împotriva cărora Dumitru Alexa va depune plângere penală riscă să fie private de libertate dacă se demonstrează că dosarele lor au fost false.
„Articolul 291 din Codul Penal prevede pentru uz de fals o pedeapsă cu închisoarea între trei luni şi trei ani, dacă este vorba despre acte oficiale şi amendă contravenţională, dacă este vorba despe altfel de înscrisuri”, a spus inspector Adriana Beţa, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.
Memorat
Pagini: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 192
Schimbă forumul: