Main Content:

Pagini: 1 ... 11 12 [13] 14 15

Institutul Revoluţiei Române

Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #180 : Ianuarie 02, 2020, 12:48:11 »

Cunoscut sublocotenent, fan, prieten, admirator, colaborator - cum crede fiecare - al lui Teodor Maries, domnul Nicolae Sucuturdean a emis in subtopicul "@ REVOLUTIA SIBIU 1989 @", pagina 93, www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=3.1380, urmatoarea parere:

Despre desființarea INSTITUTULUI REVOLUȚIEI.

Să nu fie cu supărare pentru nimeni,asta e părerea mea:

Institutul  Revoluției a fost o "tumoare" pe "corpul" REVOLUȚIEI ADEVĂRATE  și al REVOLUȚIONARILOR ADEVĂRAȚI ! ORICE TUMOARE TREBUIE EXTIRPATĂ! Este BINEVENITĂ DESFINȚAREA LUI !
Dar este OBLIGATORIU ca activitatea de CERCETARE a REOLUȚIEI să se facă printr-o nouă organizare pe baze solide și reale.Cercetarea să se facă într-un cadru instituționalizat.
Ps.
Domnul Claudiu Iordache enumeră câte cărți și caiete s-au scris în perioada când dumnealui era Director la IRRD.Dumnealui nu spune dacă pentru scrierile de la IRRD s-a făcut o cercetare obiectivă.Am multe exemple  prin care pot arăta subiectivitatea,ne-profesionalismul ,părtinirea și în general,faptul că acest  institut nu și-a atins menirea.
Un singur exemplu: În "COMITETELE REVOLUȚIEI "din SIBIU sunt nume care nu au ce căuta acolo.Menționez că ,în COMITETELE REVOLUȚIEI sunt trecut și eu(spre surprinderea mea).Dar nu mă mândresc deoarece acea listă din COMITETELE REVOLUȚIEI din Sibiu conține nume care nu au fost în comitete.
Memorat
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #181 : Ianuarie 02, 2020, 13:18:02 »

Parerea mea este ca, dincolo de prti-pris-uri, propagande politice samd, inutilitatea IRRD 1989 a fost demonstrata la un sfert de secol de la revolutiile europene, la sfarsitul anului 2014, in momentul aparitiei OUG 95/2014 si in continuare, cand contributia institutului a fost zero in privinta stabilirii intinderii tempor-spatiale si a perioadelor Revolutiei Romane din Decembrie 1989. Acela a fost cel mai scandalos esec al instutului, dovedind inutilitatea lui practica, deci esecul de facto. Toti cei care l-au populat si-au dovedit amatorismul, sau supusenia fata de factori politici interesati, mercantilismul in unele cazuri, s-au acoperit de ridicol, rezultatul final fiind rusinos. Dezamagirea creata in randurile revolutionarilor de catre IRRD 1989, prcum si in cercurile mai largi, ale populatiei interesate, a contribuit in mare masura la reusita celor care doreau fie sa-l preia ei insisi, fie sa-l inchida complet.
Memorat
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4091
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #182 : Ianuarie 02, 2020, 13:42:01 »


Dle Iosif Gheorghe,dacă scoateți din ecuație chestia cu sublocotenent,celelalte le puteți  lăsa pe toate.
Memorat

Nihil sine Deo!!
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5441
 • Vezi Profilul
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #183 : Ianuarie 02, 2020, 19:46:04 »

Credeam că vreți să mutați și ce am postat eu la Anunțuri, domnule Iosif, dar nu e nimic, o fac eu și sînt curios care vă este păerea. Eu mi-am precizat opinia, ne certăm, ne urăm, însă se pare că anul pe care l-am început acum va fi unul foarte periculos. Cel puțin așa indică semnele celui care a trecut, în special ceremoniile dedicate Revoluției în final. Presa tace, dar agresarea de către un revoluționar a fostului vicepremier al României, Gelu Voican Voiculescu, a fost programată.

LIBERTATEA De Adrian Ilie, Cristina Radu, Sâmbătă, 21 decembrie 2019, 17:03
https://www.libertatea.ro/stiri/politia-il-cauta-pe-agresorul-lui-gelu-voican-voiculescu-jandarmii-l-au-avut-initial-in-maini-dar-l-au-lasat-sa-plece-2839100
Agresorul lui Gelu Voican-Voiculescu a fost identificat. Jandarmii l-au avut inițial în mâini, dar l-au lăsat să plece!

Jandarmeria București a dat publicității imaginea celui care l-a lovit cu cârja în cap pe Gelu Voican-Voiculescu. Jandarmii au transmis semnalmentele către polițiștii care trebuie să-l găsească. În momentul agresiunii, jandarmii prezenți l-au îndepărtat pe agresor de victima sa, dar l-au lăsat să plece.

UPDATE 17.55: Poliția Capitalei a anunțat că agresorul a fost identificat și că va fi chemat la audieri, după ce Gelu Voican-Voiculescu a depus plângere penală.
”Persoana vătămată a formulat plângere inpotriva bărbatului care l-a agresat. Cel în cauză a fost identificat. Este un bărbat de 68 de ani și urmează să fie audiat. Cercetările sunt efectuate de Secția 1 Poliție sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă teritorial și material”, a precizat poliția
”În urma vizionării filmărilor efectuate la fața locului, au fost stabilite semnalmentele persoanei care a agresat cu un baston ortopedic, aceasta fiind o persoană în vârstă, de aproximativ 65 de ani, nefiind cunoscută cu antecedente la adunările publice. Semnalmentele au fost transmise forțelor de ordine, în vederea identificării făptuitorului”, a precizat Jandarmeria.

”Jandarmii au avut o reacție imediată”
Pe filmările realizate de posturile de televiziune se vede cum, imediat după ce Gelu Voican-Voiculescu a fost lovit, jandarmii l-au prins pe agresor și l-au îndepărtat. Ulterior, l-au lăsat din brațe și s-au dus către fostul vicepremier care începuse să sîngereze.
”Jandarmii prezenți au avut o reacție imediată în ceea ce privește conflictul iscat, concentrându-se, în primă fază, pe faptul ca acesta să nu escaladeze. După care au reușit să conducă persoana agresată într o zonă sigură”, au declarat, pentru Libertatea, reprezentanți ai jandarmeriei.

În preajma lui Iohannis
Bărbatul care l-a lovit pe Gelu Voican-Voiculescu a fost văzut și în preajma președintelui Klaus Iohannis, când acesta a venit să depună o coroană de flori la troița din Piața Universității ridicată în amintirea celor căzuți în Revoluție.


Sursă foto: Inquam Photos

În grupul de foști revoluționari care s-au adunat în jurul președintelui statului a fost și bărbatul care, câteva ore mai târziu, l-a lovit pe Voican-Voiculescu.

Priviți atent fotografiile făcute în acea zi și nu numai pe cele de aici. În jurul președintelui și fostului vicepremier, pe lîngă jandarmii în misiune, sînt tot felul de ofițeri S.R.I. și M.A.I., unii chiar cu grade de generali, informatori, revoluționari care au aderat la #REZIST ș.a.m.d.

Memorat
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #184 : Ianuarie 02, 2020, 21:14:48 »

Da, dar ati procedat foarte bine postand deja si aici. Multumesc.
Acum noi asptecte ale subversiunii prin care ni se dirijeaza vietile, tara si neamul. Reactia IRRD.
Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989
www.facebook.com/pg/Institutul-Revoluției-Române-din-Decembrie-1989-2237248819824826/posts/?ref=page_internal
Luni, 30 December 2019 at 23:57 •

Teodor Mărieș urmează exemplul președintelui României, domnul Klaus Iohannis. În timp ce șeful statului și-a dorit ”guvernul său” - și a reușit să îl aibă, Mărieș își dorește institutul său. după desființarea Institutului Revoluției Române din decembrie 1989.
Contribuția majoră a lui Teodor Mărieș la succesul Revoluției Române - el fiind la Caransebeș - îl recomandă pentru a avea propriul Institut al Revoluției. Ironia se subînțelege...
Urmăriți, mai jos, intervenția telefonică a lui Teodor Mărieș din cursul acestei dimineți: www.youtube.com/watch?v=zBpttmU3QeA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2cWy6mjyLu_1dQ11vmCvG5qKD8rE9YZhUnp_28NDGUWlHvafMd-IdqTww&app=desktop
Memorat
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #185 : Ianuarie 02, 2020, 21:23:06 »Din imagine puteti observa ca cei care n-au reusit pana acum sa ajunga la struguri, i-au declarat amari. O alta opinie in continuare.

REVOLUTIONARII  ROMANIEI DECEMBRIE 1989
www.facebook.com/groups/free2carmen/?multi_permalinks=2588011018097309&comment_id=2588078194757258&notif_id=1577744564423016&notif_t=feedback_reaction_generic
Nelu Benta Legat de aceasta desființare îmi permit și eu o părere. În 97 când a venit convenția lui țapu va reamintesc cu unul dintre cei mai vocali martafoi împotriva noastră a fost Caramitru. Ne făcea milogi, pomanagii, ciocoii etc institutul lui peste a tăcut mâlc. A venit apoi perioada lui Băsescu, când turcescu pora, cartianu și foarte mulți alții ne-au căcat cum le venea la gura. Dinou institutul nimic. Apoi oug 95 cireașa de pe coliva iar institutul nimic. În mintea mea acest institut avea datoria sa strângă și sa facă publice demersuri concrete, legate de apărarea ideii de Revoluție și sa blameze peste tot în lume jmecheria cu lovitura de stat. Avea cred eu datoria de a trage de mânecă pe toți cei care, pentru bani și interese politice, ajunși la cprd sau sspr, ne strecura fără jena printre noi militieni, securiști, militari, politicieni de mucava profitori precum și familii întregi de revi nerevi. Ei după toată aceasta indiferență, pasivitate și lipsa de coloana în apărarea ideii de Revoluție, acum venim sa ii plângem de fapt, pe cei care au ocupat funcțiile în acest institut, fără a ne întreba câți bani au tocat, fără a mișcă un deget împotriva celor care de mulți ani toarnă ca picătură chinezeasca, ideea loviturii de stat. Avem nu doar copii, ci mulți din noi avem nepoți, elevi ori studenți, etc. În cei 30 de ani acest institut ar fi fost Obligat sa se bata la sânge, pentru ca în cărțile de istorie sa apară și acest Important Act Istoric petrecut în tara noastră. Nu, o spun cu toată răspunderea ca nu au mișcat un deget, în afara de a-și da funcții între ei, funcții bine platite. Nici măcar o data cei care au condus în mod ciudat acest institut, nu au ieșit cu o tema în fata, de natura a impune chiar prin solidarizare cu noi cei în viata ceva instituțiilor statului. Nu au întreprins nimic pentru ca Adevărul din Decembrie 89, dar mai ales sa apere, onoarea și demnitatea noastră, a celor care l-am înfăptuit. Astea cred eu ca sunt câteva din cauzele care după opinia mea trebuia oprit refugiul multor trompete politice în locuri calde. Nu pot sa ma mint și sa ma plâng ca sufăr după acest institut a cărei prezenta în spațiul public, am cerut-o mulți dintre noi în toată aceasta perioada. Dar și fără a o fi cerut noi, era O Obligație De Serviciu și și Morala, a tuturor celor care au ars gazul pe bani mulți acolo.
Memorat
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #186 : Ianuarie 03, 2020, 00:46:03 »

Dle Iosif Gheorghe,dacă scoateți din ecuație chestia cu sublocotenent,celelalte le puteți  lăsa pe toate.
''Esti  ''corect'' ...  Nu-ti arogi titluri (grade) nemeritate...'fruntas' Sucuturdean ...  Auzi, da', - cu ... mana pe Biblie, Nicolae -,
ai avizat-o la forurile superioare: "Să nu fie cu supărare pt.nimeni,asta e părerea mea"  !?  Cine-ndrazneste sa se supere !?
Si inca, ceva ... daca l-ar fi 'uns' Director pe Distinsul Anticomunist Maries (il cunosti, nu !?) ... tot "o tumoare" era  !?  !?  !?''
Memorat
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #187 : Ianuarie 03, 2020, 01:11:11 »

Va semnalez aparitia grupului  'IRRD 1989'      https://www.facebook.com/groups/606793473472084/


Memorat
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #188 : Ianuarie 03, 2020, 14:19:21 »

A ”aparut” cam tarziu, nu credeti? La fel ca si in cazul altor institutii, aceste gesturi mereu apar cand e prea tarziu, intentiile de comunicare cu publicul, cetatenii interesati de informatiile specifice fiind tardive. Este un fenomen oarecum generalizat si care mascheaza prost nepasarea cu care sunt conduse institutiile si dispretul la pachet cu care suntem tratati noi.
Memorat
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #189 : Ianuarie 03, 2020, 14:25:35 »

Avem textul Ordonantei de Urgenta a guvernului privitoare la inchiderea IRRD 1989, publicata in MO, Partea I, Nr 1059/31 XII 2019.

Memorat
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #190 : Ianuarie 05, 2020, 01:37:49 »


Guvernul desființează Institutul Revoluției condus de Ion Iliescu. Ordonanța de urgență adoptată în ultima ședință din acest an a Executivului.
www.hotnews.ro/stiri-politic-23573080-guvernul-desfiinteaza-institutul-revolutiei-condus-ion-iliescu-ordonanta-ordinea-sedintei-luni-executivului.htm?fbclid=IwAR3G6sBbFcn9RqCcohLVlhekPmcahYQPLHkkK1FbRFXkaUvKZoTNFTn-H1M
Luni, 30 decembrie 2019
de C.D.Premierul Ludovic Orban a aprobat introducerea pe ordinea de zi a ultimei ședințe de Guvern din acest an un proiect de ordonanță de urgență privind desființarea Institutului Revoluției, condus de Ion Iliescu. Solicitarea a fost făcută, la începutul ședinței de Guvern, de șeful SGG, Antonel Tănase.

UPDATE Proiectul a fost aprobat în ședința de Guvern, potrivit Mediafax.

„Domnule prim-ministru, vă rog să fiți de acord cu introducerea pe ordinea suplimentară cu un proiect de ordonanță de urgență privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, condus de primul președinte, de Ion Iliescu”, a spus secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

Reacția premierului Ludovic Orban a fost scurtă: ”Aprob”.

Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 a fost înființat în baza unei legi din 2004, ca instituţie publică de interes naţional, cu personalitate juridică. Potrivit actului normativ, Institutul are ca obiect de activitate analiza ştiinţifică a premiselor, desfăşurării şi efectelor – în plan politic, economic şi social – ale Revoluţiei române din decembrie 1989, în scopul realizării unei imagini documentate, obiective şi cuprinzătoare asupra acestui eveniment cardinal din istoria contemporană a ţării noastre.

În acest moment, Institutul este condus de Ion Iliescu, ca președinte, Gelu Voican Voiculescu, director general, și Emilian Cutean, secretar general.Acelasi subiect a fost discutat si pe Facebook, in mai multe grupuri.
Un exemplu: BLOCUL NAȚIONAL AL REVOLUȚIONARILOR DIN DECEMBRIE '89 – ROMÂNIA, marti, 31 decembrie 2019.

www.facebook.com/groups/673260779399342/?multi_permalinks=2806790332713032&notif_id=1578127531778977&notif_t=group_activity

Memorat
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #191 : Ianuarie 05, 2020, 01:45:09 »

Dorel Haraga
31 decembrie 2019 la 16:16
Mihai Babitchi Nu e Hotărâre de Guvern, care este un act administrativ ci o OUG, care are caracterul unei Legi (poate ajunge sau nu să fie discutată în Parlament) dar produce efecte legale imediat. Iar în privința IRRD...ce să spun Dorel?! E destul să-l văd pe Cuteanu în frunte și m-am lămurit. De altfel la o întâlnire de acum câțiva ani (nr. 50 al Revistei Insitutului), eu am reproșat IRRD că NU COMUNICĂ, nu organizează conferințe de presă să combată ideea loviturii de stat, să răspundă la marile întrebări legate de Revoluție și în general la atacurile la care erau supuși revoluționarii și Revoluția. Eu încă din 1996, când am scos prima ediție a cărții „Revoltă în labirint. Decembrie 1989” am spus că generalul Dan Voinea a fost pus acolo să îngroape Dosarul Revoluției. Și a și făcut-o. Deși încă la sfârșitul lunii decembrie 1989, generalul Iulian Vlad a dat declarația prin care explică foarte clar cine au fost „teroriștii” - structuri create special ale Securității. Așa că...
 • 3z
Dorel Haraga Dragă Mihai, nu punem în discuție componența Colegiului sau modul de conducere al IRRD ci, principiul legalității în amiterea aceste OUG care, poate modifica și amenda Legea, în nuci un caz ANULAREA/ ABROGAREA ACESTEIA.
Mircea Freund-Brenciu O ordonanta de urgenta? In ce constă urgenta ei?
 • 3z
Sterica Chirila Mihai Babitchi, si cu Parlamentul ce facem?
 • 3z
Smarandache Niculae Stefanescu Sterica Chirila pentru ca OUG sa intre in viguare trebuie sa indeplineasca doua conditii:1.sa fi fost sezizat parlamentul pentru lege de aprobare sau respingere,si 2.sa fie publicata in MO.Acum parlamentul ,,are cuvantul"!
 • 3z
Sterica Chirila Smarandache Niculae Stefanescu, parerea mea personala este ca miroase a dictatura
 • 3z
Smarandache Niculae Stefanescu Sterica Chirila e doar o parere.
 • 3z
Alexandru Iordache MApN avea puteri totale și e responsabil de "teroriști" ! (și i-au "pedepsit" astfel pe CI-sti !)
 • 3z
Mihai Babitchi Mircea Freund-Brenciu Vor ca de la 1 ianuarie IRRD să nu mai aibă buget (cheltuieli), asta e urgența.
 • 2z
Mihai Babitchi Dorel Haraga Întreaga conducere a IRRD e nocivă (condamnați deja penal sau cu dosare grele pe rol). Văd că nu am fost prea bine înțeles. IRRD nu s-a angajat în niciun fel să apere, în fața opiniei publice, Revoluția și revoluționarii. A publicat o revistă iar Claudiu Iordache a scris niște cărți. La fel a făcut și Ion Iliescu (Președinte pe viață al IRRD). Singurul care s-a dovedit cu adevărat util a fost istoricul Constantin Corneanu, a cărui carte „Revoluția Însângerată”, a lămurit succesiunea evenimentelor din Decembrie 1989, dar nu a răspuns (nici nu și-a propus, probabil) decât parțial la marile întrebări legate de revoluție. Erau acolo vreo 26 de oameni plătiți de la Buget...Eu altfel aș fi gândit acest Institut.
 • 2z  • Editat
George Marin revin:daca un teatru ssu un spital nu i viabil Nu darami cladirea demolezi ci schimbi actorii sau doctorii.asa ar fi normal inteligent doar daca e proasta consiliere sau rea intentie sau chiar ranchiuna similar dusmaniei.poate se intentioneaza scoaterea un strada deci sa ne pregatim corturile
 • 2z
Mihai Babitchi Sterica Chirila Alegem altul!
Memorat
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #192 : Ianuarie 05, 2020, 01:49:43 »

Emil Tarnaveanu Au am gasit doua carti de ale tale, sub editura IRRD. Au fost inutile respectivele carti?Emil Tarnaveanu Daca nu s-a reglementat procedura de desfintare si soarta patrimoniului, dupa parerea mea, este cea mai evidenta neglijenta in serviciu din partea guvernului!
 • 2z
Sorin Mester Dorel, bănuiesc că invoci principiul simetriei juridice. Temeiul adoptării OUG de desființare a IRRD, creat ca urmare a prevederilor Legii 566/2004, se regăsește în art.108 din Constitutia României, al.(1) și (3), care se refera la adoptarea de către Guvern a hotărârilor si ordonanțelor și a faptului că ordonanțele se emit în temeiul unei legi speciale de abilitare, înlimitele și condițiile prevăzute de aceasta. Un alt temei il conferă art.115 al.(1-8) care stabilește toate procedurile de urmat în relația Guvern - Parlament până la adoptarea sau respingerea OUG ca proiect de lege fie de abrogare a Legii vizate ori a modificării și completării acesteia. Bref, Guvernul adopta o OUG pe care apoi o trimite la Parlament la prima cameră sesizată unde devine proiect de lege, urmandu-si calea procedurală parlamentară, pâna la adoptare ori respingere.
 • 2z
Dorin Teseleanu Art.58 alin.(3) corob.cu Art.64 alin.(1) din Legea 24/2000, republicată, privind normele de tehnică legislativă, raportată la Art.1 alin.(3)-(5) și Art.61 din Constituția României, NU PERMITE ABROGAREA UNEI LEGI sau a unui articol de LEGE decât printr-un act normativ de același nivel sau de nivel superior.
Guvernul României a mai practicat încălcarea Art.58 alin.(3) corob.cu Art 64 alin.(1) și Art.67 alin.(3) din Legea 24/2000 și a Art.1 alin.(3)-(5) și a Art.61 din Constituția României când prin OUG 95/2014 a abrogat articole din Legea 341/2004 publicată în Monitorul Oficial al României nr.654/2004.
În speța încălcării dispozițiilor Legii 341/2004 prin efectele OUG 95/2014 produse inclusiv cu încălcarea dispozițiilor Art.III și Art.V din OUG 95/2014, sancțiunile sunt dispuse potrivit dispozițiilor Art.13 din Legea 341/2004 și CP.
 • 2z  • Editat
Emil Ilea Indemnizatia revolutionarilor este prevăzută intr-o lege speciala... ar putea fi anilata sau modificată, etc doar printr-o alta lege specială
 • 2z
Emil Ilea OG sau OUG...acelasi abuz.
Unde este... urgenta?!
Ascunde sau raportează acest comentariu
 • 2z
Costinel Venus Mirea Consideraţi, domnule Mihai Babitchi, că Institutul a făcut puţin, că sunt oameni ai institutului cu "bube" şi că din conducere s-a remarcat cu adevărat C.Corneanu, că gândiţi altfel institutul. Aş adăuga respingerea oamenilor pe care Preşedintele i-a numit în conducerea institutului. Chiar şi aşa, cu diversitatea noastră, normală, de opinii, trebuie să luăm atitudine. Consider că lăsată aşa, numai cu desfiinţarea institutului, nu este o decizie bună.
 • 2z
Mihai Babitchi Păi când am auzit că „au completat” colegiul Institutului cu Dan Vonea și Scalețchi (infractor cu închisoare penală executată și cu documente de revoluționar falsificate) m-am lămurit. Adversarii lui Johannis tăbară pe el (el a semnat și le dau dreptate) dar aici e vorba de un consilier idiot sau corupt.
 • 1z
Costinel Venus Mirea Este regretail ce se întâmplă. Situaţia din Instuitutul Revoluţiei o descrie, cel mai bine, Marius Mioc.
 • 1z  • Editat
George Marin revin:daca un spital sau teatr nu mai e viabil Nu l darami si demolezi ci schimbi doctorii sau actorii.altfel e proasta consoliere sau rea vointa sau chiar ranchiuna sau dusmanie clara
 • 2z
Emil Tarnaveanu Sunt tare curios la reactia lu' sase-case si membrilor numiti de el?! =D

https://www.agerpres.ro/.../klaus-iohannis-a-numit-membri...

www.agerpres.ro/politica/2018/10/12/klaus-iohannis-a-numit-membri-ai-consiliului-national-al-institutului-revolutiei-romane-din-decembrie-1989--192125?fbclid=IwAR1_sV2OZ0LabOOtnM_Vpqd0oH3JGeDnhXg2PNfOHBbGm3Xbrq3pxGzOGyIDan Marinescu Doamna Costanda, în ultimii zece ani, acest institut s-a bătut cu toată lumea, chiar și cu el însuși, pentru acordarea drepturilor revoluționarilor cu azil politic. Muncă grea, soro!  Wink
Memorat
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #193 : Ianuarie 05, 2020, 01:55:17 »

Propun sa luam aminte opiniile mai multora. Claudiu Iordache pe contul sau de Facebook, www.facebook.com/photo.php?fbid=2537355049875744&set=a.1509983689279557&type=3&theater, a postat inca din 30 decembrie anul trecut urmatorul text:Căderea în Istorie a lui Ion Iliescu

Nu pot să fiu decât întristat la aflarea știrii că Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 a fost desființat de către Guvern! Vreme de 14 ani, în condiții vitrege de personal și buget, Institutul Revoluției a susținut constant cercetarea nepărtinitoare a istoriei Revoluției Române, până în ziua de 30 martie 2018, moment în care fostul președinte al României, totodată Președinte al Institutului, și acoliții săi Gelu Voican Voiculescu, Cazimir Ionescu, Răzvan Theodorescu, Emilian Cutean, i-au dat lovitura de grație, deturnându-i activitățile în folosul propriu. În ultimele 21 luni (timp în care singurele realizări ale IRRD au fost salariile mărite ale noilor lui conducători), Institutul a fost transformat, brutal, în instrument de propagandă în serviciul intereselor politice ale “liderului Revoluției”, pe numele lui Ion Iliescu, și a căzut în desuetudine, ridicol și uitare publică, chiar la 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989!

Astăzi Ion Iliescu poate fi mulțumit! A distrus Institutul Revoluției! Va fi, poate, ultimul său act politic. După ce a confiscat Revoluția Română, a confiscat și Institutul de cercetare istorică dedicat Revoluției! Pentru a-l conduce și pe acesta la groapă. Ca un corolar nefast al activităților lui uzurpatoare și vinovate!

Cât privește activitățile reale ale Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, dincolo de cele peste 60 de lucrări tipărite (unele dintre ele traduse în mai multe limbi europene și transmise principalelor biblioteci naționale), între care "Revoluția Română din Decembrie 1989", "Cartea Represiunii - 1989", "Eroii Martiri", "Cronologia Revoluției", "Dincolo de Rubicon - Revoluția de la Timișoara", "Statistica Revoluției", "Comitetele Revoluției", "O Revoluție încarcerată", "Revoluția Română din Decembrie 1989 – Curs Universitar", "Când Europa arde", dincolo de cele peste 72 de numere ale Caietelor Revoluției, dincolo de Conferințele Naționale și Simpozioanele Internaționale, aș spune, pentru început, numai atât: Shakespeare n-a existat pentru cei ce nu l-au citit!

Claudiu Iordache
30 decembrie 2019


Memorat
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #194 : Ianuarie 05, 2020, 01:58:20 »

Pe contul de Facebook al IRRD 1989 a reactionat dl Emlian Vasile Cutean, in 2 ianuarie ac.,
www.facebook.com/groups/606793473472084/?notif_t=group_invited_to_group:
2 ianuarie la 20:19

Emilian Vasile CuteanÎncercarea de desființare a Institutului Revoluției Romane din Decembrie 1989, nu este o acțiune fortuită, asa cum se lasă să se înțeleagă. Este o acțiune bine gândită de cei care se tem de această instituție care de un an a început să funcționeze în favoarea cetățenilor nu asa cum s-a întâmplat până în anul 2018 perioadă în care a funcționat doar pentru fosta conducere care a considerat ca nu trebuie făcută publică activitatea de cercetare, pentru a nu deranja și a nu-și pierde privilegiile oferite de postul ocupat. Deci, timp de 14 ani, IRRD a funcționat în anonimat, chiar dacă a avut o activitate destul de însemnată, prin lucrările editate. Ar fi fost mult mai multe dacă vechea conducere nu și-ar fi impus punctul de vedere atât în legătură cu membri Consiliului Științific, schimbați după bunul plac, cât și în ceea ce privește subiectele și materialele scrise, motiv care a generat înlocuirea acesteia.
Memorat
Pagini: 1 ... 11 12 [13] 14 15
Schimbă forumul: