Main Content:

Pagini: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 25

PRESCHIMBAREA CERTIFICATELOR

 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
Răspuns: PRESCHIMBAREA CERTIFICATELOR
« Răspunde #120 : Aprilie 12, 2010, 22:17:04 »

http://www.sspr.gov.ro./index.php?comunicate&id=154
Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2562
 • Vezi Profilul
Răspuns: PRESCHIMBAREA CERTIFICATELOR
« Răspunde #121 : Aprilie 13, 2010, 06:26:48 »

DOAMNELOR SI DOMNILOR,
AT-I REUSIT PRIN ACTIUNILE (DISCUTIILE ) VOASTRE SA OBTINET-TI CE A DORIT CLICA ILIESCU : IN PRIMA FAZA ESALONAREA PLATILOR (PROIECT) PENSIILOR PE MOTIV CA NU SUNT BANI.
SA NE FIE DE BINE!!!!!

Cat ii pasa statului de cei care au luptat la revolutie?
13 Aprilie 2010 Anca Dumitrescu
Dupa ce in urma cu mai putin de o luna statul decidea sa amane plata salariilor castigate in instanta de bugetari, a venit randul revolutionarilor sa beneficieze de acelasi tratament? Motivul il cunoastem deja: nu sunt bani la buget.

Speriat de faptul ca in 2010 se preconizeaza emiterea unui numar de circa 5000 de noi certificate de revolutionar , Ministerul Muncii lanseaza in dezbatere publica un proiect de OUG prin care se prevede esalonarea platii indemnizatiilor prevazute de Legea nr. 341/2004 a recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, precum si fata de persoanele care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987.

Astfel, potrivit proiectului, plata indemnizatiilor restante cuvenite beneficiarilor, conform prevederilor Legii nr. 341/2004, se va realiza esalonat, dupa cum urmeaza:
a) in anul 2010 se plateste 34% din valoarea sumei restante, cu titlu de indemnizatii;
b) in anul 2011 se plateste 33% din valoarea sumei restante, cu titlu de indemnizatii;
c) in anul 2012 se plateste 33% din valoarea sumei restante, cu titlu de indemnizatii.

Aceste prevederi se aplica si persoanelor carora li s-au acordat drepturile cuvenite, in baza unor hotarari judecatoresti. In aceasta situatie, pe perioada esalonarii platilor restante, orice cerere de executare silita se suspenda.
Procedura de efectuare a platii indemnizatiilor restante se va realize prin ordin al ministrului Muncii.

Cum motiveaza Ministerul Muncii amanarea platilor?

In opinia ministerului, plata indemnizatiilor prevazute de Legea nr. 341/2004, pentru perioade restante, incepand cu anul 2004 reprezinta un efort financiar semnificativ pentru bugetul de stat.

Potrivit legislatiei in vigoare, persoanele care au calitatea de revolutionari beneficiaza de indemnizatie reparatorie si, dupa caz, de indemnizatie lunara, drepturile acordandu-se de la data de intai a lunii urmatoare depunerii documentatiei la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din decembrie 1989.

In 2010 se se preconizeaza emiterea unui numar de circa 5000 de noi certificate de revolutionar.

In acest context,  ministerul argumenteaza ca nepromovarea acestei ordonante de urgenta ar putea conduce la aparitia unor disfunctionalitati in sistemul de plata a drepturilor prevazute prin Legea nr.341/2004, astgel ca este necesara esalonarea platii indemnizatiilor restante pe o perioada de 3 ani incepand cu anul 2010.

Proiectul initiat de Ministerul Muncii poate fi consultat aici.Proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului privind eşalonarea plăţii indemnizaţiilor prevăzute de Legea nr. 341/2004
 
a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti nticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987
 
Proiect
 ORDONANŢĂ   DE URGENŢĂ
privind eşalonarea plăţii indemnizaţiilor prevăzute de Legea nr. 341/2004 a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la
victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste
de la Braşov din noiembrie 1987
 
Ţinând cont că, potrivit dispoziţiilor Legii nr.341/2004, persoanele care au calitatea de revoluţionari beneficiază de indemnizaţie reparatorie şi, după caz, de indemnizaţie lunară, drepturile acordându-se de la data de întâi a lunii următoare depunerii documentaţiei la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din decembrie 1989,
având în vedere că pentru anul 2010 se preconizează emiterea unui număr de circa 5000 de noi certificate de revoluţionar ,
având în vedere efortul financiar semnificativ pe care îl presupune pentru bugetul de stat plata indemnizaţiilor prevăzute de Legea nr. 341/2004, pentru perioade restante, începând cu anul 2004,
ţinând seama de faptul că nepromovarea prezentei ordonanţe de urgenţă ar putea conduce la apariţia unor disfuncţionalităţi în sistemul de plată a drepturilor prevăzute prin Legea nr.341/2004,
este necesară eşalonarea plăţii indemnizaţiilor restante pe o perioadă de 3 ani începând cu anul 2010,
în considerarea faptului că aceste elemente vizează interesul public şi constituie situaţii de urgenţă a căror reglementare nu poate fi amânată,
 
în temeiul art. 115 alin.(4) din Constituţia României, republicată,
Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.
 
Art. 1 (1) Plata indemnizaţiilor restante cuvenite beneficiarilor, conform prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, se va realiza eşalonat, după cum urmează:
          a) în anul 2010 se plăteşte 34% din valoarea sumei restante, cu titlu de indemnizaţii;
          b) în anul 2011 se plăteşte 33% din valoarea sumei restante, cu titlu de indemnizaţii;
          c) în anul 2012 se plăteşte 33% din valoarea sumei restante, cu titlu de indemnizaţii.
(2)  Prevederile alin. (1) se aplică şi persoanelor cărora li s-au acordat drepturile cuvenite, în baza unor hotărâri judecătoreşti.
(3)  În situaţia persoanelor prevăzute la alin. (2), pe perioada eşalonării plăţilor restante, orice cerere de executare silită se suspendă.
Art. 2 Prin ordin al ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale va fi stabilită procedura de efectuare a plăţii indemnizaţiilor restante, cu respectarea termenelor prevăzute la art. 1.
(1)  Ordinul prevăzut la alin. (1) se emite în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.
 
PRIM-MINISTRU
Emil BOC


12 Aprilie 2010
Memorat
 • dumitru
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 147
 • Vezi Profilul
Răspuns: PRESCHIMBAREA CERTIFICATELOR
« Răspunde #122 : Aprilie 13, 2010, 09:31:15 »


  Proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului privind eşalonarea plăţii indemnizaţiilor prevăzute de Legea nr. 341/2004
a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti nticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987
- Notă de fundamentare 
publicat la data :       Puteţi trimite sugestii şi propuneri
12.04.2010          până la data de 21.04.2010
   
IL GASITI DESFASURAT PE SAITUL MINISTERULUI MUNCII
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: PRESCHIMBAREA CERTIFICATELOR
« Răspunde #123 : Aprilie 13, 2010, 09:54:03 »

DOAMNELOR SI DOMNILOR,
AT-I REUSIT PRIN ACTIUNILE (DISCUTIILE ) VOASTRE SA OBTINET-TI CE A DORIT CLICA ILIESCU : IN PRIMA FAZA ESALONAREA PLATILOR (PROIECT) PENSIILOR PE MOTIV CA NU SUNT BANI.
SA NE FIE DE BINE!!!!!
E fb, guvernul si ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale au activitate, se ocupa de situatia tarisoarei noastre.
Daca e ceva rau in activitatea pedeleilor, de vina e clica lui Iliescu. Huooo! Jos Iliescu! Chiar m mult, pt ca prin actiunile (discutiile) noastre am reusit sa obtinem ce a dorit clica Iliescu, inca un Huooo! Din rarunchi, cu umflarea venelor gatului si bulbucarea ochilor. Huooo Iliescu si clica lui! Jos revolutionarii nemultumiti de PDL!
Nene, cat de stupid poti fi! Pedelizdii si pedelizdele tale conduc Ro din 2008 si, in ultimul an, de uni singuri, cu piratu in fruntea bucatelor, cu guvern propriu, ajutat de unguri, cu majoritate in parlament, cu laba pe prefecturi, agentii, smecherii, toata gama, dar talica, draga nene revolutionar, sari inaintea tuturor cu vestea si acuzatia ca Iliescu cel rau si clica lui, nu stiu ce si nu stiu cum. O, scz. Rectific: mai intai ai numit acuzatul si abia pe urma ai adaugat motivul. Ia plimba taluta ursul ca prea ne crezi prosti. Vestea nu e buna deloc, de acord. Dar sa dai vina pe altii decat cei care sunt la putere, au initiativa legislativa si o dau publicitatii, inseamna pupincurism basescian clasa-ntai superlux si dezinformarea revolutionarilor. Nene, daca puneai informatia asta prospata si te rezumai la atat, aveai respectul intregului forum, dar cu ambalajul pedelizd ai dat cu mucii in fasole. Fac pariu ca esti unul dintre protestatarii, poate chiar grevistii foamei de lunga durata care "s-a sacrificat pentru binele tuturor" cat timp n-a fost piratu sef la Cotroceni si care, de cand a pus Basexu laba pe prima functie in stat, sta pe acasa cumintel si calaca apa. Toti din rasa asta pedelizda sunteti la fel? Ia o pauza de meditatie, cere-ti scz si facem uitata postarea (cerem sa fie stearsa partea introductiva). Iliescu e pe terminate, doar cu clica lui mai avem probleme. Mai ales cu aripa clicii care, condusa de pirat, a ajuns sa confiste total puterea si se mentine acolo prin coruptie si diversiune dupa diversiune. Ma mir ca n-ai observat. Ca revolutionar ar fi trebuit sa-ti dai seama demult.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: PRESCHIMBAREA CERTIFICATELOR
« Răspunde #124 : Aprilie 13, 2010, 10:11:41 »

Ar fi mult m bine sa ne concentram pe ce e de facut, m ales ca derbedeii mafioti care conduc tara s-ar putea sa nu se opreasca la atat. Pacat ca nu sunt accesibile dezbaterile si propunerile care se fac la linkul respectiv. Am avea ocazia sa ne confruntam direct cu opinia publica, exact pe problema cea mai arzatoare pentru majoritatea revolutionarilor, indemnizatiile (ca sa va convingeti, sa urmariti cat de mult va creste numarul de accesari astazi). Cred ca trebuie sa ne temem m mult de ce idei le vor da pedeleilor cei care vor scrie la "sugestii si propuneri", decat de textul proiectului de OUG actual.
« Ultima modificare: Aprilie 13, 2010, 10:20:47 de către razvan »
Memorat
 • gally
 • Sr. Member
 • ****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 398
 • Vezi Profilul
Răspuns: PRESCHIMBAREA CERTIFICATELOR
« Răspunde #125 : Aprilie 13, 2010, 11:04:55 »

"MULTUMESC BLOCULUI NATIONAL AL REVOLUTIONARILOR,PENTRU SPRIJINUL ACORDAT!!!"...asta spunea presedintele Traian Basescu,dupa incheierea turului doi...pai situatia asta sa o rezolve cei care l-au sprijinit pe domnul fost si actual presedinte...ei au acces la cotroceni,si implicit la domnul premier,Emil Boc...vezi cine a facut parte din delegatia primita de presedinte...si discutati cu acesti colegi...
Memorat
 • dumitru
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 147
 • Vezi Profilul
Răspuns: PRESCHIMBAREA CERTIFICATELOR
« Răspunde #126 : Aprilie 13, 2010, 12:39:56 »

D-le gally inimplator am dat de proiectul ordonantei este supus dezbateri publice pina pe 21 04 2010 sa vedem ce au de spus cei de la BN al rev.  sau d-voastra aveti dreptate   ca vorba proverbului pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti
Memorat
 • gally
 • Sr. Member
 • ****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 398
 • Vezi Profilul
Răspuns: PRESCHIMBAREA CERTIFICATELOR
« Răspunde #127 : Aprilie 13, 2010, 12:59:19 »

Intamplator sau nu acum cateva luni a avut loc un control la SSPR,din partea corpului de control al primului ministru...se face vorbire si la CPRD...insa nimic concret nu a ajuns si la noi,pana astazi..problema este ca atat SSPR cat si CPRD,ar trebui sa lucreze,conform legii de organizare si functionare in...apararea drepturilor conferite de legea 341,si aplicarea acesteia...dezbaterea publica a acestei ordonante ar fi trebuit adresata in primul rand noua revolutionarilor,adusa la cunostiinta prin intermediul asociatiilor de revolutionari,si,ulterior sa avem un punct de vedere...nici emisiunile tv,nu sunt intamplatoare,cu tema revolutia din 89...hotaririle judecatoresti se suspenda!!!...constitutia,domnilor guvernanti nu este negociabila,se aplica!!!...unde este separarea puterilor in statul de drept?...ne intoarcem la constitutia din perioada comunista?...
Memorat
 • DAN PERJU
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7287
 • Vezi Profilul
Răspuns: PRESCHIMBAREA CERTIFICATELOR
« Răspunde #128 : Aprilie 13, 2010, 13:41:03 »

"MULTUMESC BLOCULUI NATIONAL AL REVOLUTIONARILOR,PENTRU SPRIJINUL ACORDAT!!!"...asta spunea presedintele Traian Basescu,dupa incheierea turului doi...pai situatia asta sa o rezolve cei care l-au sprijinit pe domnul fost si actual presedinte...ei au acces la cotroceni,si implicit la domnul premier,Emil Boc...vezi cine a facut parte din delegatia primita de presedinte...si discutati cu acesti colegi...MULTUMESTE  GALY ....MULTUMESTE DIN INIMA PARTIDULUI DAR CARE; POATE LOJEI MASONICE,STIMABILE;

CIND AM SPUS CA SE PREGATESTE CEVA AM FOST INJURAT ,GALY......

S-A SALVAT CUANTUMUL INDEMNIZATIEI  DAR ATENTIE LA AMENDAMENTELE CPRD.....

DEZBATERE PUBLICA.......PROPUNERI SI SUGESTII ALE CETATENILOR.............

URMARESTE FORUMUL DE DEZBATERE PUBLICA....
Memorat
Răspuns: PRESCHIMBAREA CERTIFICATELOR
« Răspunde #129 : Aprilie 13, 2010, 14:00:26 »

Ce belea! Unde se poate urmari dezbaterea publica, pe care forum? Aveti o adresa? Ca maimutel a pus imaginea da n-a dat adresa. Cat mai stau acasa pot sa ma implic sau macar sa urmaresc ce scrie lumea acolo. Va rog sa dati un raspuns precis, cel mai bine un link. Multzam fain.
Memorat
 • gheorghe
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 980
 • Vezi Profilul
Răspuns: PRESCHIMBAREA CERTIFICATELOR
« Răspunde #130 : Aprilie 13, 2010, 15:57:24 »

http://www.mmuncii.ro/pub/imagemanager/images/file/Proiecte%20legislative/120410NF_OUG_modif_L341.pdf
Asta este linkul de la Ministerul Muncii
unde putem sa punem si noi propuneri ptr. dezbatrea publica legat de esalonarea platilor.Banii este bine ca se vor da.
Zi buna
Memorat
 • nicu
 • Membru
 • **
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 66
 • Vezi Profilul
Răspuns: PRESCHIMBAREA CERTIFICATELOR
« Răspunde #131 : Aprilie 13, 2010, 17:00:10 »

trezirea fratilor cai numai inceputu vam spus in ianuarie ca incep cu retragerea biletelor de calatorie la pensionari petru care am deschis proces si sint sicanat la proces trbuie sa prezint legea care permite asociatiei sa deschida proces statul asociatiei si altele care nu au nimic cu procesu se spune ca nu este copatibila asotiatia sa deshcida proces pe tema aceasta chir daca legile in vigore permit acest lucru
 
Memorat
 • Afri
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 130
 • Vezi Profilul
 • dumitru
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 147
 • Vezi Profilul
Răspuns: PRESCHIMBAREA CERTIFICATELOR
« Răspunde #133 : Aprilie 13, 2010, 19:41:06 »

legislativă   ARTICOLUL 115
(1) Parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice.

(2) Legea de abilitare va stabili, în mod obligatoriu, domeniul şi data până la care se pot emite ordonanţe.

(3) Dacă legea de abilitare o cere, ordonanţele se supun aprobării Parlamentului, potrivit procedurii legislative, până la împlinirea termenului de abilitare. Nerespectarea termenului atrage încetarea efectelor ordonanţei.

(4) Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora.
Memorat
 • Mindry
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2580
 • Vezi Profilul
Răspuns: PRESCHIMBAREA CERTIFICATELOR
« Răspunde #134 : Aprilie 13, 2010, 20:06:25 »

INCEPAND CU DATA DE 14.04.2010 PANA PE DATA DE 19.04.2010 RUGAM ASOCIATIILE LEGAL CONSTITUITE CU DREPT DE AVIZ CONFORM LEGII 341/2004 SA COMUNICE PRIN FAX SAU TELEFONIC NUMELE PERSOANELOR DESPRE CARE NU AVETI INFORMATII PRIVIND SOLUTIONAREA DOSARELOR CONFORM LEGII 341/2004.


TEL:021.319.86.27
 FAX: 021.319.86.28         


Chiar lipsita de obiectul muncii a ramas Comisia ?.
Memorat
Pagini: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 25
Schimbă forumul: