Stiri Extreme
VANZAREA TOTALA A ROMANIEI SI ANIHILAREA ROMANILOR SI A ORTODOXIEI, LOVITURA DE STAT A REUSIT! SOROS A DEVENIT OFICIAL NOUL PREMIER AL ROMANIEI!
Nu mai am nici o indoiala, incendiul de la Club Colectiv a fost premediat. Tot ce s-a intamplat acolo a fost o actiune de tip steag fals prin care Soros [...]
Curios cum de, periodic, se găsesc câte unii să-l considere pe Soros ăsta un fel zmeul-zmeilor (mai degrabă turcalețul-turcaleților, cum spunea odată Mircea Crișan). Este chiar remarcabil cum un individ la vreo 88+ de ani este ilustrat a fi mai tare și mai universal infiltrat decât toți ceilalți în viață de pe planeta asta.
Dacă ar fi așa de tare și dacă am avea un prim-ministru măcar jumătate la fel de capabil, care să acționeze în interesul țării, păi atunci am fi cei mai tari din Europa – doar că sunt tare sceptic în privința unor astfel de ipoteze. Plus că nu văd de unde și până unde Cioloș să fi ajuns deja să fie [indiferent-ce], iar ca ălălalt să fi pus intenționat un foc într-un club din România – sunt curios dacă reușește să aprindă un ochi la aragaz în propria lui bucătărie.
N-am remarcat însă nicăieri prin balivernele de genul ăsta, atât cât le bag în seamă, să se pomenească vreun cuvânt despre mentalitatea autohtonă din a cărei cauză țara are mai puține păduri (mai ales din lăcomie), din a cărei cauză industria s-a dezintegrat (mai ales din incompetență), din a cărei cauză s-au făcut retrocedări integrale dintre care unele aberante (la origine inclusiv din dorința de răzbunare), din a cărei cauză sunt promovate nulități percepute de unii ca divinități (mai ales din lipsa educației) ș.a.m.d..
Am mai comentat odată genul ăsta tâmpit și contraproductiv de a da vina pe alții pentru problemele noastre contemporane, uitând sau făcând uitată perioada când multe lucruri mergeau la fel de prost din cauze, respectiv mentalități, care ne aparțin exclusiv. În acest sens reproduc aici un pasaj pe care l-am scris mai demult pe forumul de la Softpedia (atunci era vorba despre diacritice, dar se poate extrapola la orice altceva):Oricum, situația nu este nicidecum nouă, mai degrabă s-a format într-o epocă sumbră și s-a propagat aproape nealterată. Înainte de '89 lumea se bătea la propriu să apuce să ia orice „refuzat la export”, pentru că era sigur mai bun. Nu conta ce, salam, chiloți, mobilă, mașini. Discrepanța între produsele fabricate pentru „ei” și pentru „noi” era, de cele mai multe ori, evidentă. Azi când ceva merge prost fundamental lumea s-a învățat să dea vina pe UE, pe FMI, sau în tot cazul pe altcineva străin intereselor bla, bla, dar pe vremea aia erau doar românii, alți vinovați nu mai erau. De asta nu mai zice nimeni nimic.
Că or fi și interese sau presiuni din afară, desigur, asta nu pun la îndoială, presupun însă că în majoritatea țărilor există astfel de ingerințe, doar că aici intervine priceperea și poate chiar și dorința fiecărei țări să contracareze cumva acele influențe sau tendințe.
În postarea de la care am plecat aici mai erau și alte bazaconii – biserica ortodoxă cică este discreditată de nu-știu-cine. Ha. Comunicați-le ălora sau ăluia că își pierd sau pierde vremea și resursele în mod inutil, pentru că biserica ortodoxă se discreditează ea singură, cu construcții megalomanice de tip Ceaușescu II, fără nicio legătură cu simplitatea care stă la baza ortodoxiei. Afluxul de turiști care or să vină să caște gura la acea construcție vor intra la categoria „afaceri”, nu la categoria „credincioși”.
Cât despre:Video:
MARELE ADEVAR PE CARE L-A SPUS CEAUSESCU INAINTE DE A FI ASASINAT
nu înțeleg cum de, mai ales pe acest forum care concentrează figuri care și-au adus contribuția, într-un fel sau altul, la stârpirea comunismului în România și înlăturarea unui țicnit zice-se pe 22 ora 12:10, mai răsar suspine din astea lacrimogene întru amintirea lui veșnică.
De altfel, unul dintre motivele pentru care m-am înregistrat pe acest forum a fost să pot să răspund la un mesaj relativ bizar, destul de recent, care zicea așa:
S-au anunțat dezvăluiri importante privitoare la sfîrșitul cuplului Ceaușescu pe Realitatea TV.
Din câte știu – și plecând de la ipoteza că, la acea vreme, filmările nu au fost contrafăcute în mod flagrant – sfârșitul cuplului Ceaușescu s-a consumat prin mitraliere. Dacă nu, presupun că s-ar putea relua în același mod. De ce ne-ar mai interesa alte „dezvăluiri” ?