Pentru "NOR"
Sub nici o forma nu am dreptul sa contest prezenta cuiva in acele zile pe strazile Sibiului, iar daca din postarea mea reiese acest lucru, atunci imi cer scuze. Daca ar fi iesit in acele zile numai o mana de oameni, atunci, va garantez, ca de mult cenusa le-at fi fost spulberata de vantul timpului. Daca va referiti la cele scrise de mine la adresa Dl. Fesan, atunci nu am avut nici cea mai vaga idee de a jigni si m-am referit numai la faptul ca daca cineva face o declaratie mediei, atunci daca nu cunosti bine anumite amanunte se cuvine sa nu le amintesti (vezi declaratia dansului de la "turnul sfatului"). Nu inteleg si nu pot pricepe care sunt motivele unor partizanate, acestea daca-ar fi, se compun numai din intelegeri si manevre de culise. Cartea este intr-o faza avansata, iar continutul ei, va crea multa discutie pro si contra, dar va asigur, ca itreaga baza de date, fisele compunerii cartii, pe care Ioan Ungureanu le-a intocmit contin sute de pagini, din care se recompun in baza dovezilor din mai multe parti in relatarea din carte. In baza multor noi date pe care le-am primit in ultimul timp, ne-au obligat sa revenim la multe din realitatea intamplarilor, sau la importanta acestora. Toate secventele petrecute in cele 48 de ore in principal, 20 de zile extins,se compun in intamplari extrem de clare in care se vor regasi cu siguranta toate persoanele de atunci. Lipsesc insa multe detalii legate de traseul Raului Cibin, de intamplarile dramatice din 21 decembrie in acele intreprinderi si care vor trebui identificate si dezvaluite cititorului. Zona Militiei contrafacuta de multe ori din diferite unghiuri pro si contra, nu a facut, de exemplu decat sa fim pe langa intamplarile care incep din 21 decembrie pana in 22 decembrie ora 13 si apoi pana in 17 ianuarie, ziua aparitiei FSN-ului. Nenumaratele carti aparute, contin unele dintre ele marturii, reproduceri ale unor dovezi militare in mare majoritate falsificate din ordinul maiorului Dragomir, dupa ureche, din auzite, fabulatii, imposturi, povestite la "gura sobei" cu un sprit in fatza sau poate dintr-un orgoliu neinteles. Va mai fi necesar inca lamurirea de la participanti in viatza aspecte care vor reconfirma unele date sau le vor infirma, vor corecta cele gresit colectate sau le vor nega. Deci, daca ne confruntam public, va trebui sa pastram totusi limita bunului simt, sa ne gandim ca viatza este destul de grea, scurta si nu ramane nimic dupa noi asa cum nu ne-a lasat istoria noastra atat de zbuciumata, cand chiar si in noaptea comunista au fost victime si calai, de multe ori in jocul calaului aderand si victima... Si istoria aceea atat de tulbure ne apartine in totalitate. O pana de paun in plus, nu ajutaa pe nimeni.