Main Content:

Pagini: 1 ... 1003 1004 [1005] 1006 1007

ARICOLE DE PRESA

Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15060 : Iunie 15, 2019, 22:43:37 »

" Știri Radio – Comentate de Dan Cristian Ionescu "  https://www.incorectpolitic.com/stiri-radio-comentate-de-dan-cristian-ionescu/

" Iohannis, ai și tu un denunț… la „niște evrei”! "      http://www.justitiarul.ro/iohannis-ai-si-tu-un-denunt-la-niste-evrei/
Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15061 : Iunie 16, 2019, 18:45:04 »
Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15062 : Iunie 17, 2019, 05:50:44 »

''O judecătoare critică acordul politic de la Cotroceni: Niciun pact nu va reuşi să şteargă urmele abuzurilor comise în numele pseudo-dreptăţii!''

https://www.mediafax.ro/social/o-judecatoare-critica-acordul-politic-de-la-cotroceni-niciun-pact-nu-va-reusi-sa-stearga-urmele-abuzurilor-comise-in-numele-pseudo-dreptatii-18172093
Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2451
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15063 : Iunie 21, 2019, 07:05:25 »

Primăria unui oraș din Florida a plătit 600.000 de dolari unor hackeri
DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.06.2019 - 14:49

https://newsweek.ro/international/primaria-unui-oras-din-florida-a-platit-600000-de-dolari-unui-hacker

Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15064 : Iunie 21, 2019, 10:24:11 »

"Newsweek.ro":  Niste Cool ... '' mult Shocked preacinstiti jurna L(INGATOR)I! sti?  on(AN)esti? '' Angry ... !? Grin    !? Cry    !? Grin:

https://newsweek.ro/opinii/cand-tragem-linia-dintre-jurnalistii-corecti-si-cei-platiti-la-sacosa
''Ai doi ... fosti a' lu' Traian'' Cry : Mircea Marian  si Silviu Sergiu; Răzvan Chiruță; Radu Paraschivescu; Cătălin Prisacariu si ... Ramona  'care SUGE!' Ursu!
Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15065 : Iunie 21, 2019, 10:34:01 »

Fara grobienisme, va rog.  Multumesc.   Ps.  Fara grobienisme, va rog.  Multumesc.   Pps.  Fara grobienisme, va rog.  Multumesc.
Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15066 : Iulie 24, 2019, 06:53:03 »

" Băsescu, Dumnezeul ipocriziei "     https://www.national.ro/news/basescu-dumnezeul-ipocriziei-664268.html/

"Dacă nu l-am cunoaște, mai că i-am sorbi vorbele și, cuprinși de evlavie, ne-am închina după fiecare perorație a sa. Atât de bine le zice acum Traian Băsescu de rămâi prost și te întrebi ce a fumat ăsta zece ani, cât a condus România ca un despot turbat. Din fotoliul confortabil de europarlamentar intangibil, fostul președinte pozează azi în înțeleptul politicii dâmbovițene, îi place să se creadă un guru de mahala cu ținută și parfum. În cel mai fericit caz, este doar Dumnezeul ipocriziei. Stăpânește oratoria și știe să o folosească, dar de ce acum, la pensie, când rolul său e pur decorativ?

Problema PSD-ului este că nu are lider (…) Riscul este mare pentru Iohannis dacă intră Barna în turul 2. Dar nu mi-aş dori să am un preşedinte care, după ce vede o decizie a Curţii Constituţionale, cu 8-0 la vot, spune despre judecătorii CCR că sunt vârful de lance al mafiei. Nu se poate aşa ceva. Arată un om politic iresponsabil”. Poftim?! Despre responsabilitate politică ne vorbește tocmai Traian Băsescu, președintele lui „în 5 minute demisionez dacă Parlamentul va vota suspendarea mea”?

Traian Petrov Băsescu, rămâi figurant de Bruxelles și nu ne obliga să păcătuim!

Ți-ai câștigat această sinecură slujind bine alte interese, oprește-te!"

Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15067 : Iulie 24, 2019, 07:14:58 »

" ADRIAN NĂSTASE   Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!   „Marele jurist” îi răspunde lui Alzheimer   https://adriannastase.ro/

"Sunt tot mai convins că Băsescu suferă de Alzheimer. E de inteles. Atatia ani in regimul comunist, apoi in regimul mafiot, călărind o vreme
axa Bucuresti-Londra-Washington,  „reusind”  proiectul Marii Uniri cu Basarabia,  creator si adversar al DNA,  al grupului celor sase din care
trei i-au arestat pe ceilalti trei..Toate astea generează stres. Asa incât e de inteles ce i se intâmplă. Era fragil incă din 2004. Vă aduceti aminte cum isi stergea lacrimile cu dosul palmei cand a aflat că Stolojan era bolnav…Lasă semne lucrurile astea.


Iata si un exemplu recent. Intr-o conversatie  cu Denise Rifai, marele pacient afirma:

”Marele jurist Adrian Năstase trebuie să și-o reproșeze. El a făcut două prostii majore în această Constituție. A făcut mandatul de 5 ani și a doua eroare pe care a făcut-o e că deciziile CCR putea fi înfrânte de Parlament cu două treimi. Adrian Năstase le-a scos, nu știu ce l-a inspirat ca mare jurist. Asta trebuia să rămână.”

Trebuie să repet ce am scris, in mai multe randuri, pe blog:

„In ceea ce priveste mandatul prezidential de 5 ani, se poate observa si din Raportul anexat (punctul 18), ca amendamentul respectiv a fost depus de senatorul Iorgovan, impreuna cu grupurile parlamentare PD si PNL !!! Intentia era de a separa „locomotivele” PSD  de alegerile parlamentare. Am mai explicat faptul ca aceasta initiativa nu a fost a mea. Puteti citi ceea ce am scris pe aceasta tema, pe blog, in 18 martie 2011 („Mandatul de 5 ani”), inclusiv promisiunea – „din acest moment, voi considera ca oricine mai lanseaza o astfel de minciuna este fie idiot, fie rau-voitor”. Honi soit qui mal y pense!”

In ceea ce priveste modificarea procedurii legislative, eliminarea atributiei parlamentului de a cenzura cu 2/3 din voturi deciziile CCR, această propunere a apartinut partidului lui Băsescu!! Puteti citi declaratia lui Emil Boc din plenul parlamentului in sedinta Camerei Deputatilor din 18 iunie 2003, la dezbaterile referitoare la revizuirea Constitutiei."

Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15068 : Iulie 29, 2019, 16:45:32 »

O noua părere.
Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15069 : Iulie 29, 2019, 16:50:15 »


https://newsbv.ro/2019/07/29/ccr-poate-pune-capat-santajelor-procurorilor-care-fabrica-dosare-si-le-tin-in-sertar-la-adapostul-prevederilor-privind-prescriptia/?fbclid=IwAR0TA215gIa95emJevxkvh4geFsV_saSnFJNA5DXNPr-xaNArwdxPQJZ1lw
Luni, 29 iulie 2019

CCR poate pune capăt șantajelor procurorilor care fabrică dosare și le țin în sertar la adăpostul prevederilor privind prescripțiaCCR poate pune capat santajelor procurorilor care fabrica dosare si le tin in sertar la adapostul prevederilor privind prescriptia, pentru a le activa la momentul potrivit, scrie Lumea Justiței.

Inalta Curte acuza imprevizibilitatea sintagmei „cursul prescriptiei se intrerupe„: „Lipsa de reglementare a cazurilor si situatiilor in care poate interveni intreruperea prescriptiei este de natura sa confere normei de drept penal un caracter neconstitutional” .

Curtea Constitutionala a Romaniei, care, dupa amanari peste amanari, ar trebui sa se pronunte pe obiectiile de neconstitutionalitate ridicate fata de modificarile la Codul penal si Codul de procedura penala. La CCR mai exista insa in analiza un dosar la fel de imporant. Iar solutia pe care Curtea o va pronunta, daca va fi una de admitere, va avea un impact major in sistem. Ne referim la o exceptie de neconstitutionalitate privind intreruperea cursului prescriptiei. Foarte interesant este ca in acest caz inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie a identificat probleme majore in textul de lege referitor la intreruperea cursului prescriptiei.

Concret, CCR a fost sesizata de ICCJ in legatura cu sintagma “cursul prescriptiei se intrerupe” din curprinsul art. 155 alin. (1) Cod de procedura penala. La baza deciziei ICCJ de a sesiza CCR in aceasta problema sta o actiune a avocatului Vladimir Ciolacu, cel care a cerut in instanta lamurirea problemei la Curtea Constitutionala. Mai exact, avocatul Vladimir Ciolacu a solicitat sesizarea CCR la Curtea de Apel Brasov in timpul unui dosar cu pretinse infractiuni financiare. Cererea lui Ciolacu a fost respinsa de Curtea de Apel Brasov in 28 februarie 2019, insa incheierea a fost atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. In cele din urma, in 8 martie 2019, ICCJ a admis recursul avocatului si a dispus sesizarea CCR cu exceptia de neconstitutionalitate privind sintagma “cursul prescriptiei se intrerupe”.

Este vorba despre o sintagma din art. 155 alin. (1) Cod procedura penala care prevede urmatoarele:

“Cursul termenului prescriptiei raspunderii penale se intrerupe prin indeplinirea oricarui act de procedura in cauza”.

Practic, Inalta Curte si-a insusit argumentele avocatului brașovean Vladimir Ciolacu, iar in cuprinsul Deciziei 151/2019 sunt explicate cat se poate de limpede motivele pentru care sintagma “cursul prescriptiei se intrerupe” este neconstitutionala.

Astfel, instanta suprema arata ca textul de lege este unul imprevizibil, iar lipsa de reglementare a cazurilor si situatiilor in care poate interveni intreruperea prescriptiei raspunderii penale este de natura sa confere normei de drept penal, astfel cum este aceasta reglementata in prezent, un caracter neconstitutional. Inalta Curte explica de asemenea ca solutiile preconizate de acest text normativ nu trebuie aplicate aleatoriu, legiuitorul fiind obligat sa stabileasca conditii si criterii clare si precise. In realitate insa, dispozitiile referitoare la intreruperea cursului prescriptiei raspunderii penale nu sunt suficient de clare si de explicite, avand consecinte directe atat asupra acuzatului, cat si asupra instantelor.

Un aspect esential trebuie precizat. CCR discuta constitutionalitatea sintagmei “cursul prescriptiei se intrerupe” dupa ce, nu cu mult timp in urma a pronuntat o alta decizie cu impact major. O decizie la care de altfel se raporteaza si ICCJ in sesizarea catre CCR. Este vorba despre Decizia 297/2018, publicata in Monitorul Oficial in 25 iunie 2019, prin care s-a decis ca solutia legislativa care prevedea intreruperea cursului termenului prescriptiei raspunderii penale prin indeplinirea “oricarui act de procedura in cauza” este neconstitutionala. Prevedere care nu a fost modificata pana acum in raport cu decizia CCR.

Practic, in cazul in care Curtea va admite si ultima sesizare privind prescriptia, ceruta inclusiv de ICCJ, cea legata de sintagma “cursul prescriptiei se intrerupe”, articolul 155 alin. (1) din Codul de procedura penala va ramane fara aplicabilitate pana va fi pus in acord cu dispozitiile CCR.

Ce inseamna concret asta?

Practic, nu va mai exista o intrerupere a cursului prescriptiei, ceea ce inseamna ca termenele de prescriptie se vor aplica indiferent daca procedurile penale, in orice stadiu, sunt incepute. Cu alte cuvinte, nu se va mai ajunge la prescriptie speciala.

Nu este insa deloc un lucru negativ. Dimpotriva. O decizie de admitere a CCR va pune capat santajului practicat de procurori, care deschid dosare, fac din cand in cand acte de procedura in cauza, dar le tin cu anii la sertar, pentru a le da drumul atunci cand este momentul oportun, de cele mai multe ori scopul fiind fie eliminarea unor oameni politici care incurca planurile Sistemului, fie executarea oamenilor de afaceri intrati pe lista neagra.

Tocmai de aceea, CCR ar trebui sa se grabeasca cu pronuntarea unei solutii in aceasta speta, dar mai ales pentru a evita situatii in care inculpati ar ajunge sa fie condamnati in dosare in care ulterior s-ar constata, ca urmare a deciziei Curtii, ca termenul prescriptiei fusese in realitate implinit.

“Asigurarea calitatii actului normativ impune fundamentarea solutiilor legislative, pentru o cat mai mare stabilitate si eficienta legislativa, si impune stabilirea unor reguli privind integrarea armonioasa a proiectelor de acte normative in ansamblul legislatiei, unicitatea reglementarii, evitarea paralelismelor. Lipsa de corelare a actelor normative poate crea probleme de interpretare a legii, care pot avea consecinte in planul securitatii juridice. Impreciza, neclaritatea si lipsa de previzibilitate a reglementarii legale determina incalcarea exigentei calitative ca norma de incriminare sa fie lex certa, incompatibila astfel cu principiul legalitatii sanctiunilor de drept penal, raportat la art. 124 din Constitutie. O astfel de norma procesual penala care contravine exigentei de a fi lex certa este neconstitutionala. Sintetizand cele anterior expuse, aratam ca norma criticata este neconstitutionala prin aceea ca este lipsita de previzibilitate si claritate intrucat incidenta institutiei intreruperii termenului de prescriptie a raspunderii penale are a fi stapibilita in mod arbitrar, iar nu cu respectarea principiului legalitatii sanctiunilor de drept penal”, se arată în recursul avocatului Vladimir Ciolacu.


Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5443
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15070 : Iulie 30, 2019, 19:11:45 »

Marius Albin Marinescu 1 oră
www.facebook.com/MariusAlbinMarinescu/?__tn__=%2CdkCH-R-R&eid=ARAfg5JNCqAD7tcMu0qZOzzjbozIfHNE_9u6XgM7G4yHeTqMP0zbnlMW_tE1GzGI49NTY5Nn_D9kVsRn&hc_ref=ARS7dfKjJ2dAU4AZDjLqwyq0Rzc8ukCyn6WCazBQ7Z2aoI0t6UKsjDHsH8j4dXuZX30&fref=nf&hc_location=group

Toți oamenii președintelui

După demisia lui Ionel Sorinel, STS-ul va fi condus interimar de... Ionel Sorin. Colonelul Ionel Sorin Bălan este prim-adjunctul directorului STS din anul 2017 și a fost adus atunci direct de la Sibiu la cererea președintelui Klaus Werner Iohannis, STS-ul fiind unul dintre servicile secrete aflate sub directa coordonare a acestuia. Cei doi se cunosc de la Sibiu, Ionel Sorin Bălan activând acolo în perioada 2005-2017 ca șeful Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Sibiu, iar Iohannis fiind primarul Sibiului în perioada 2000-2014. De altfel, numirea lui Bălan ca adjunct STS i-a aparținut lui Klaus Iohannis în ședința CSAT.

Se știe că unitatea militară STS transmite rezultatul alegerilor din teritoriu la BEC, dispunând arbitrar de opțiunile electoratului. Acest serviciu secret nu este verificat de nimeni care să ateste veridicitatea datelor electorale transmise, STS-ul prevalându-se abuziv de secretul militar. Electoratul trebuie să ia de bune rezultatele comunicate de șmecherii aceștia. Politicienii, fiind cu toții slugile stăpânilor străini ai coloniei, la fel ca serviile secrete care care nu mai aparțin românilor, se supun în tăcere ca o turmă docilă ce nu vrea să-și piardă privilegiile.

Atenție, aceste unelte sunt răsplătite cu onoruri pentru munca lor murdară! De exemplu, generalul-locotenet cu trei stele Ionel Sorinel Vasilca, până la demisia de ieri șeful STS (2017-2019), a fost adjunctul generalului cu patru stele, Marcel Opriș (director STS în perioada 7 decembrie 2005 - 1 august 2017), indo-europeanul care l-a făcut președinte pe Băsescu în 2009 și pe Iohannis în 2014. Vasilca l-a înlocuit pe Opriș la conducerea STS în 2017, când „omul negru” s-a pensionat cu o avere impresionantă . Acest general cu trei „bolovani” pe fiecare umăr, Ionel Sorinel Vasilca, a fost decorat în perioada 2005-2017, cât a fost adjunct STS, din doi în doi ani, astfel:

- 2006: Ordinul „Bărbăție și Credință” în grad de Mare Ofițer

- 2008: Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler

- 2010: Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler

- 2012: Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler

Directorul interimar STS, colonelul Ionel Sorin Bălan - omul lui Iohannis - fiind mai proaspăt în sistem, mai puțin „înstelat” și cu un rol mai mic până acum, a fost decorat doar o singură dată, în 2011: Ordinul „Bărbăție și Credință” în grad de Comandor

În aceste condiții, pe cine credeți că va desemna STS ca președinte al României după alegerile de la sfârșitul acestui an?
Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15071 : August 02, 2019, 18:53:36 »


www.activenews.ro/cultura-istorie/2-august-1957-Condamnarea-la-moarte-a-luptatorilor-din-grupul-de-rezistenta-armata-Ogoranu.-Portretul-luptatorului-la-tinerete-FILM-INTEGRAL-145151?fbclid=IwAR0W2QLkkpqmtsaONCYGrHrZ8GYYpbCKGY4F3LKUoNVblGqc43B4h581eYM
Joi, 1 august 2019


2 august 1957 - Condamnarea la moarte a luptătorilor din grupul de rezistență armată Ogoranu. Portretul luptătorului la tinerețe (FILM INTEGRAL)

DE TUDOR MATEILa 2 august 1957 sunt condamnați la moarte, la Sibiu, de Tribunalul militar, partizanii Gheorghe Hașu, Ioan Chiujdea, Laurean Hașu Ion Novac, Victor Metea și Jean Pop, din cadrul grupării de rezistență condusă de Ion Gavrilă Ogoranu.

Ei fuseseră arestați în 1955, în cadrul unei ample operațiuni de diversiune coordonată de Securitate prin colonelul Gheorghe Crăciun și cu ajutorul esențial dat de unul din membrii rețelelor de sprijin ale grupării, profesorul Ioan Grovu, care a trădat, devenind agentul Securității.

Tot în cadrul acestei sentințe sunt condamnați la moarte Olimpiu Borzea și Nicolae Burlacu, cărora însă li s-a comutat pedeapsa ulterior în muncă silnică pe viață. De asemenea, o serie de membri ai rețelei de sprijin Viștea au primit condamnări de muncă silnică pe viață sau 25 de ani de detenție.
 
VIDEO Portretul luptătorului la tinerețe (2010)
www.youtube.com/watch?v=zEaME8lDFeI&feature=youtu.be
 
"Portretul luptătorului la tinerețe” se concentrează pe povestea cutremurătoare a uneia dintre cele mai longevive grupări, condusă de Ion Gavrilă Ogoranu, formată din 12 tineri care au rezistat în Munții Făgăraș, în condiții extrem de dificile, aproape zece ani, până când au fost trădați. Singurul din grup care nu a fost prins de Securitate timp de 27 de ani, până în 1976, este Ogoranu. A fost ajutat de Ana Săbăduș, femeia care i-a rămas aproape până la sfârșitul vieții.

Ion Gavrilă Ogoranu a murit în 2006, la 83 de ani.
 
Regizorul filmului, Constantin Popescu, a obținut premiul pentru regie la Festivalul Internațional de Film de la Bratislava.

Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2451
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15073 : August 05, 2019, 12:10:11 »

"Revine fermitatea statului român: poliția ... amendează ... pentru că aduc ”injurii organelor de poliție fără a avea un motiv întemeiat”!"

Si-o sa tot revina! ... in favoarea catorva  (destul de putini!) ... datorita / cu ajutorul  f. multor prosti !!!
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11377
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15074 : Septembrie 17, 2019, 21:45:06 »

Pe cei de la LuJu ii credeam m destepti, dar nici ei nu si-au insusit lectiile de pana acum. Se bucura ca fraierii de una, dar cea m importanta e alta. Mnistra alogena aplica in justitie planul colonial primit la plic la Washington. Si Dancila o sprijina impotriva partidului si-a Ro.
https://www.luju.ro/bye-bye-tarcea-judecatoarea-cristina-tarcea-e-istorie-spre-disperarea-magistratilor-activisti-corina-corbu-a-preluat-oficial-mandatul-de-presedinta-a-inaltei-curti-dupa-ani-de-zile-in-care-practicile-instituite-de-livia-stanciu-au-continuat-sub-tarcea-icc?fbclid=IwAR1PDzcHfGIwAUV-XjOFdojYEyJJY-2Xh3O2AmztQDPhhwXpvsCZ7WfZ--4

BYE, BYE, TARCEA – Judecatoarea Cristina Tarcea e istorie. Spre disperarea magistratilor activisti, Corina Corbu a preluat oficial mandatul de presedinta a Inaltei Curti. Dupa ani de zile in care practicile instituite de Livia Stanciu au continuat sub Tarcea, ICCJ are sansa de a se elibera de influenta Binomului DNA-SRI si de a-si recastiga independenta. Corina Corbu: “Imi doresc ca la ICCJ sa domneasca suprematia legii si respectarea drepturilor omului“. Oare o plange cineva pe Tarcea?Veste excelenta pentru justitiabili si avocati. Luni, 16 septembrie 2019, este prima zi in care Inalta Curte de Casatie de Justitie nu va mai fi condusa de judecatoarea Cristina Tarcea (foto stanga), cea care a continuat practicile instituite de predecesoarea sa de trista amintire Livia Stanciu, si care a facut ca instanta suprema sa ramana captiva protocolului cu SRI si Binomului DNA-SRI.
Astfel, judecatoarea Corina Corbu (foto dreapta) si-a preluat oficial mandatul de presedinta a instantei supreme, ca urmare a numirii sale in aceasta functie de catre Sectia pentru judecatori a CSM, spre disperarea magistratilor activisti si chiar a Cristinei Tarcea, care, asa cum ne amintim, a incercat sa o puna in dificultate cu fel de fel de intrebari jenante (click aici pentru a citi).
Concret, Corina Corbu a fost numita la conducerea ICCJ prin Hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM nr. 1256 din 18 iulie 2019, decizia fiind luata cu 6 voturi “pentru” si 3 “impotriva”. A fost o hotarare in care judecatorii din CSM, desigur cu exceptia celor care au votat contra, au stabilit ca judecatoarea Corin Corbu “probeaza cunoasterea detaliata a activitatilor specifice functiei pentru care candideaza, analizand aspectele referitoare la instanta suprema care au avut parte de o evolutie pozitiva, identificand vulnerabilitatile acesteia, precum si masurile eficiente de remediere a acestora cu ajutorul resurselor de care dispune in prezent Inalta Curte de Casatie si Justitie“.
________________________________________
Pe de alta parte, marti, 17 septembrie 2019, va fi pentru prima data cand noua sefa a instantei supreme va participa la sedintele de Plen si ale Sectiei pentru judecatori din CSM. Si se anunta sedinte destul de agitate, cel putin cea de Plen, in conditiile in care pe ordinea de zi figureaza puncte sensibile, precum validarea numirii procuroarei Adina Florea la conducerea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. O numire pe care, dupa cum stim, procurorii din CSM, ajutati de judecatorii Bogdan Mateescu, Andrea Chis si Mihai Balan, se chinuie sa o blocheze.
Corina Corbu: “Inalta Curte are nevoie de o schimbare, o schimbare pozitiva, si are nevoie de o noua directie”
Oricum, misiunea Corinei Corbu in fruntea ICCJ nu va fi deloc una usoara. Asta intrucat Corbu are obligatia de a reforma din temelii Inalta Curte si de a recastiga increderea opiniei publice in actul de justitie facut la instanta suprema. Si toate aceste lucruri trebuie facute dupa ani de zile in care in foarte multe momente legea a contat mai putin decat interesele DNA sau ale SRI, ani de zile in care la cea mai importanta instanta din tara au avut loc executii politice pe banda rulanta, ani de zile in care, cu Cristina Tarcea sefa structurii de securitate, inculpatii ajungeau sa fie judecati si condamnati pe baza unor acte secrete, livrate direct judecatorilor de catre SRI.
Totusi, pozitia publica a Corinei Corbu ne da sperante ca in sfarsit la Inalta Curte justitiabilii si avocatii vor avea parte de o justitie demna de un stat cu adevarat de drept, si nu de unul pretins a fi de drept si clamat de fel de fel de magistrati activisti care in spatele unor lozinci isi ascund abuzurile comisie si complicitatile la comiterea abuzurilor. In acest sens, intr-o declaratie acordata in exclusivitate Lumea Justitiei in iulie 2019, cu ocazia inscrierii la concursul pentru sefia ICCJ, Corina Corbu sublinia ca Inalta Curte are nevoie de o schimbare pozitiva si de o noua directie, in care sa domneasca suprematia legii si respectarea drepturilor omului:
“Imi asum si imi dau seama ca nu este o misiune usoara, insa nimic din ce a fost in viata mea pana in acest momnent nu a fost usor. Consider ca Inalta Curte are nevoie de o schimbare, o schimbare pozitiva, si are nevoie de o noua directie. Este nevoie de implicarea tuturor colegilor pentru realizarea acestei schimbari. Este nedrept totusi pentru ca, in ultimii ani, la Inalta Curte s-a muncit foarte mult, sunt oameni care au muncit foarte mult si care merita mai mult respect, mai ales acum cand asupra instantei supreme este aruncata o anatema. Sunt oameni care si-au sacrificat vietile aici. Lumea trebuie sa vada partile pozitive din Inalta Curte, trebuie sa vada care este situatia in realitate. Este nedrept sa fie asa.
De aceea spun, am sentimentul ca trebuie o schimbare si ca Inalta Curte trebuie reasezata in cadenta timpului, pentru ca a pierdut foarte mult in ultimii ani. Avem nevoie de o noua directie impusa de necesitatea de a reaseza Inalta Curte in cadenta timpului.
Mi-am propus si o colaborare cu societatea civila, consider ca este firesc sa fie asa. Inalta Curte nu este intr-un glob de sticla, trebuie ascultati oamenii, pentru ca prin dialog se nasc ideile bune.
Toata lumea trebuie sa intelega ca se poate face ceva, ca se poate schimba ceva, iar eu cred cu tarie acest lucru, chiar si dupa ce am fost in iad ani de zile. Tot ce imi doresc este ca la Inalta Curte sa domneasca suprematia legii si respectarea drepturilor omului. Altceva nu ma intereseaza, asta este esential pentru un judecator”.
Memorat
Pagini: 1 ... 1003 1004 [1005] 1006 1007
Schimbă forumul: