ARICOLE DE PRESA

<< < (3015/3020) > >>

NVal:
Marius Albin Marinescu 1 oră
www.facebook.com/MariusAlbinMarinescu/?__tn__=%2CdkCH-R-R&eid=ARAfg5JNCqAD7tcMu0qZOzzjbozIfHNE_9u6XgM7G4yHeTqMP0zbnlMW_tE1GzGI49NTY5Nn_D9kVsRn&hc_ref=ARS7dfKjJ2dAU4AZDjLqwyq0Rzc8ukCyn6WCazBQ7Z2aoI0t6UKsjDHsH8j4dXuZX30&fref=nf&hc_location=group

Toți oamenii președintelui

După demisia lui Ionel Sorinel, STS-ul va fi condus interimar de... Ionel Sorin. Colonelul Ionel Sorin Bălan este prim-adjunctul directorului STS din anul 2017 și a fost adus atunci direct de la Sibiu la cererea președintelui Klaus Werner Iohannis, STS-ul fiind unul dintre servicile secrete aflate sub directa coordonare a acestuia. Cei doi se cunosc de la Sibiu, Ionel Sorin Bălan activând acolo în perioada 2005-2017 ca șeful Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Sibiu, iar Iohannis fiind primarul Sibiului în perioada 2000-2014. De altfel, numirea lui Bălan ca adjunct STS i-a aparținut lui Klaus Iohannis în ședința CSAT.

Se știe că unitatea militară STS transmite rezultatul alegerilor din teritoriu la BEC, dispunând arbitrar de opțiunile electoratului. Acest serviciu secret nu este verificat de nimeni care să ateste veridicitatea datelor electorale transmise, STS-ul prevalându-se abuziv de secretul militar. Electoratul trebuie să ia de bune rezultatele comunicate de șmecherii aceștia. Politicienii, fiind cu toții slugile stăpânilor străini ai coloniei, la fel ca serviile secrete care care nu mai aparțin românilor, se supun în tăcere ca o turmă docilă ce nu vrea să-și piardă privilegiile.

Atenție, aceste unelte sunt răsplătite cu onoruri pentru munca lor murdară! De exemplu, generalul-locotenet cu trei stele Ionel Sorinel Vasilca, până la demisia de ieri șeful STS (2017-2019), a fost adjunctul generalului cu patru stele, Marcel Opriș (director STS în perioada 7 decembrie 2005 - 1 august 2017), indo-europeanul care l-a făcut președinte pe Băsescu în 2009 și pe Iohannis în 2014. Vasilca l-a înlocuit pe Opriș la conducerea STS în 2017, când „omul negru” s-a pensionat cu o avere impresionantă . Acest general cu trei „bolovani” pe fiecare umăr, Ionel Sorinel Vasilca, a fost decorat în perioada 2005-2017, cât a fost adjunct STS, din doi în doi ani, astfel:

- 2006: Ordinul „Bărbăție și Credință” în grad de Mare Ofițer

- 2008: Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler

- 2010: Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler

- 2012: Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler

Directorul interimar STS, colonelul Ionel Sorin Bălan - omul lui Iohannis - fiind mai proaspăt în sistem, mai puțin „înstelat” și cu un rol mai mic până acum, a fost decorat doar o singură dată, în 2011: Ordinul „Bărbăție și Credință” în grad de Comandor

În aceste condiții, pe cine credeți că va desemna STS ca președinte al României după alegerile de la sfârșitul acestui an?

Gheorghe Iosif:

www.activenews.ro/cultura-istorie/2-august-1957-Condamnarea-la-moarte-a-luptatorilor-din-grupul-de-rezistenta-armata-Ogoranu.-Portretul-luptatorului-la-tinerete-FILM-INTEGRAL-145151?fbclid=IwAR0W2QLkkpqmtsaONCYGrHrZ8GYYpbCKGY4F3LKUoNVblGqc43B4h581eYM
Joi, 1 august 2019

2 august 1957 - Condamnarea la moarte a luptătorilor din grupul de rezistență armată Ogoranu. Portretul luptătorului la tinerețe (FILM INTEGRAL)

DE TUDOR MATEI



La 2 august 1957 sunt condamnați la moarte, la Sibiu, de Tribunalul militar, partizanii Gheorghe Hașu, Ioan Chiujdea, Laurean Hașu Ion Novac, Victor Metea și Jean Pop, din cadrul grupării de rezistență condusă de Ion Gavrilă Ogoranu.

Ei fuseseră arestați în 1955, în cadrul unei ample operațiuni de diversiune coordonată de Securitate prin colonelul Gheorghe Crăciun și cu ajutorul esențial dat de unul din membrii rețelelor de sprijin ale grupării, profesorul Ioan Grovu, care a trădat, devenind agentul Securității.

Tot în cadrul acestei sentințe sunt condamnați la moarte Olimpiu Borzea și Nicolae Burlacu, cărora însă li s-a comutat pedeapsa ulterior în muncă silnică pe viață. De asemenea, o serie de membri ai rețelei de sprijin Viștea au primit condamnări de muncă silnică pe viață sau 25 de ani de detenție.
 
VIDEO Portretul luptătorului la tinerețe (2010)
www.youtube.com/watch?v=zEaME8lDFeI&feature=youtu.be
 
"Portretul luptătorului la tinerețe” se concentrează pe povestea cutremurătoare a uneia dintre cele mai longevive grupări, condusă de Ion Gavrilă Ogoranu, formată din 12 tineri care au rezistat în Munții Făgăraș, în condiții extrem de dificile, aproape zece ani, până când au fost trădați. Singurul din grup care nu a fost prins de Securitate timp de 27 de ani, până în 1976, este Ogoranu. A fost ajutat de Ana Săbăduș, femeia care i-a rămas aproape până la sfârșitul vieții.

Ion Gavrilă Ogoranu a murit în 2006, la 83 de ani.
 
Regizorul filmului, Constantin Popescu, a obținut premiul pentru regie la Festivalul Internațional de Film de la Bratislava.

Mr. G:
https://www.libertatea.ro/stiri/politia-din-caracal-ii-amendeaza-pe-oamenii-adunati-la-casa-ororilor-2714808

Lucian Radulescu:
"Revine fermitatea statului român: poliția ... amendează ... pentru că aduc ”injurii organelor de poliție fără a avea un motiv întemeiat”!"

Si-o sa tot revina! ... in favoarea catorva  (destul de putini!) ... datorita / cu ajutorul  f. multor prosti !!!

bambilici:
Pe cei de la LuJu ii credeam m destepti, dar nici ei nu si-au insusit lectiile de pana acum. Se bucura ca fraierii de una, dar cea m importanta e alta. Mnistra alogena aplica in justitie planul colonial primit la plic la Washington. Si Dancila o sprijina impotriva partidului si-a Ro.
https://www.luju.ro/bye-bye-tarcea-judecatoarea-cristina-tarcea-e-istorie-spre-disperarea-magistratilor-activisti-corina-corbu-a-preluat-oficial-mandatul-de-presedinta-a-inaltei-curti-dupa-ani-de-zile-in-care-practicile-instituite-de-livia-stanciu-au-continuat-sub-tarcea-icc?fbclid=IwAR1PDzcHfGIwAUV-XjOFdojYEyJJY-2Xh3O2AmztQDPhhwXpvsCZ7WfZ--4

BYE, BYE, TARCEA – Judecatoarea Cristina Tarcea e istorie. Spre disperarea magistratilor activisti, Corina Corbu a preluat oficial mandatul de presedinta a Inaltei Curti. Dupa ani de zile in care practicile instituite de Livia Stanciu au continuat sub Tarcea, ICCJ are sansa de a se elibera de influenta Binomului DNA-SRI si de a-si recastiga independenta. Corina Corbu: “Imi doresc ca la ICCJ sa domneasca suprematia legii si respectarea drepturilor omului“. Oare o plange cineva pe Tarcea?



Veste excelenta pentru justitiabili si avocati. Luni, 16 septembrie 2019, este prima zi in care Inalta Curte de Casatie de Justitie nu va mai fi condusa de judecatoarea Cristina Tarcea (foto stanga), cea care a continuat practicile instituite de predecesoarea sa de trista amintire Livia Stanciu, si care a facut ca instanta suprema sa ramana captiva protocolului cu SRI si Binomului DNA-SRI.
Astfel, judecatoarea Corina Corbu (foto dreapta) si-a preluat oficial mandatul de presedinta a instantei supreme, ca urmare a numirii sale in aceasta functie de catre Sectia pentru judecatori a CSM, spre disperarea magistratilor activisti si chiar a Cristinei Tarcea, care, asa cum ne amintim, a incercat sa o puna in dificultate cu fel de fel de intrebari jenante (click aici pentru a citi).
Concret, Corina Corbu a fost numita la conducerea ICCJ prin Hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM nr. 1256 din 18 iulie 2019, decizia fiind luata cu 6 voturi “pentru” si 3 “impotriva”. A fost o hotarare in care judecatorii din CSM, desigur cu exceptia celor care au votat contra, au stabilit ca judecatoarea Corin Corbu “probeaza cunoasterea detaliata a activitatilor specifice functiei pentru care candideaza, analizand aspectele referitoare la instanta suprema care au avut parte de o evolutie pozitiva, identificand vulnerabilitatile acesteia, precum si masurile eficiente de remediere a acestora cu ajutorul resurselor de care dispune in prezent Inalta Curte de Casatie si Justitie“.
________________________________________
Pe de alta parte, marti, 17 septembrie 2019, va fi pentru prima data cand noua sefa a instantei supreme va participa la sedintele de Plen si ale Sectiei pentru judecatori din CSM. Si se anunta sedinte destul de agitate, cel putin cea de Plen, in conditiile in care pe ordinea de zi figureaza puncte sensibile, precum validarea numirii procuroarei Adina Florea la conducerea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. O numire pe care, dupa cum stim, procurorii din CSM, ajutati de judecatorii Bogdan Mateescu, Andrea Chis si Mihai Balan, se chinuie sa o blocheze.
Corina Corbu: “Inalta Curte are nevoie de o schimbare, o schimbare pozitiva, si are nevoie de o noua directie”
Oricum, misiunea Corinei Corbu in fruntea ICCJ nu va fi deloc una usoara. Asta intrucat Corbu are obligatia de a reforma din temelii Inalta Curte si de a recastiga increderea opiniei publice in actul de justitie facut la instanta suprema. Si toate aceste lucruri trebuie facute dupa ani de zile in care in foarte multe momente legea a contat mai putin decat interesele DNA sau ale SRI, ani de zile in care la cea mai importanta instanta din tara au avut loc executii politice pe banda rulanta, ani de zile in care, cu Cristina Tarcea sefa structurii de securitate, inculpatii ajungeau sa fie judecati si condamnati pe baza unor acte secrete, livrate direct judecatorilor de catre SRI.
Totusi, pozitia publica a Corinei Corbu ne da sperante ca in sfarsit la Inalta Curte justitiabilii si avocatii vor avea parte de o justitie demna de un stat cu adevarat de drept, si nu de unul pretins a fi de drept si clamat de fel de fel de magistrati activisti care in spatele unor lozinci isi ascund abuzurile comisie si complicitatile la comiterea abuzurilor. In acest sens, intr-o declaratie acordata in exclusivitate Lumea Justitiei in iulie 2019, cu ocazia inscrierii la concursul pentru sefia ICCJ, Corina Corbu sublinia ca Inalta Curte are nevoie de o schimbare pozitiva si de o noua directie, in care sa domneasca suprematia legii si respectarea drepturilor omului:
“Imi asum si imi dau seama ca nu este o misiune usoara, insa nimic din ce a fost in viata mea pana in acest momnent nu a fost usor. Consider ca Inalta Curte are nevoie de o schimbare, o schimbare pozitiva, si are nevoie de o noua directie. Este nevoie de implicarea tuturor colegilor pentru realizarea acestei schimbari. Este nedrept totusi pentru ca, in ultimii ani, la Inalta Curte s-a muncit foarte mult, sunt oameni care au muncit foarte mult si care merita mai mult respect, mai ales acum cand asupra instantei supreme este aruncata o anatema. Sunt oameni care si-au sacrificat vietile aici. Lumea trebuie sa vada partile pozitive din Inalta Curte, trebuie sa vada care este situatia in realitate. Este nedrept sa fie asa.
De aceea spun, am sentimentul ca trebuie o schimbare si ca Inalta Curte trebuie reasezata in cadenta timpului, pentru ca a pierdut foarte mult in ultimii ani. Avem nevoie de o noua directie impusa de necesitatea de a reaseza Inalta Curte in cadenta timpului.
Mi-am propus si o colaborare cu societatea civila, consider ca este firesc sa fie asa. Inalta Curte nu este intr-un glob de sticla, trebuie ascultati oamenii, pentru ca prin dialog se nasc ideile bune.
Toata lumea trebuie sa intelega ca se poate face ceva, ca se poate schimba ceva, iar eu cred cu tarie acest lucru, chiar si dupa ce am fost in iad ani de zile. Tot ce imi doresc este ca la Inalta Curte sa domneasca suprematia legii si respectarea drepturilor omului. Altceva nu ma intereseaza, asta este esential pentru un judecator”.

Navigare

[0] Indexul de mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina anterioara