ARICOLE DE PRESA

<< < (3015/3015)

NVal:
Marius Albin Marinescu 1 oră
www.facebook.com/MariusAlbinMarinescu/?__tn__=%2CdkCH-R-R&eid=ARAfg5JNCqAD7tcMu0qZOzzjbozIfHNE_9u6XgM7G4yHeTqMP0zbnlMW_tE1GzGI49NTY5Nn_D9kVsRn&hc_ref=ARS7dfKjJ2dAU4AZDjLqwyq0Rzc8ukCyn6WCazBQ7Z2aoI0t6UKsjDHsH8j4dXuZX30&fref=nf&hc_location=group

Toți oamenii președintelui

După demisia lui Ionel Sorinel, STS-ul va fi condus interimar de... Ionel Sorin. Colonelul Ionel Sorin Bălan este prim-adjunctul directorului STS din anul 2017 și a fost adus atunci direct de la Sibiu la cererea președintelui Klaus Werner Iohannis, STS-ul fiind unul dintre servicile secrete aflate sub directa coordonare a acestuia. Cei doi se cunosc de la Sibiu, Ionel Sorin Bălan activând acolo în perioada 2005-2017 ca șeful Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Sibiu, iar Iohannis fiind primarul Sibiului în perioada 2000-2014. De altfel, numirea lui Bălan ca adjunct STS i-a aparținut lui Klaus Iohannis în ședința CSAT.

Se știe că unitatea militară STS transmite rezultatul alegerilor din teritoriu la BEC, dispunând arbitrar de opțiunile electoratului. Acest serviciu secret nu este verificat de nimeni care să ateste veridicitatea datelor electorale transmise, STS-ul prevalându-se abuziv de secretul militar. Electoratul trebuie să ia de bune rezultatele comunicate de șmecherii aceștia. Politicienii, fiind cu toții slugile stăpânilor străini ai coloniei, la fel ca serviile secrete care care nu mai aparțin românilor, se supun în tăcere ca o turmă docilă ce nu vrea să-și piardă privilegiile.

Atenție, aceste unelte sunt răsplătite cu onoruri pentru munca lor murdară! De exemplu, generalul-locotenet cu trei stele Ionel Sorinel Vasilca, până la demisia de ieri șeful STS (2017-2019), a fost adjunctul generalului cu patru stele, Marcel Opriș (director STS în perioada 7 decembrie 2005 - 1 august 2017), indo-europeanul care l-a făcut președinte pe Băsescu în 2009 și pe Iohannis în 2014. Vasilca l-a înlocuit pe Opriș la conducerea STS în 2017, când „omul negru” s-a pensionat cu o avere impresionantă . Acest general cu trei „bolovani” pe fiecare umăr, Ionel Sorinel Vasilca, a fost decorat în perioada 2005-2017, cât a fost adjunct STS, din doi în doi ani, astfel:

- 2006: Ordinul „Bărbăție și Credință” în grad de Mare Ofițer

- 2008: Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler

- 2010: Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler

- 2012: Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler

Directorul interimar STS, colonelul Ionel Sorin Bălan - omul lui Iohannis - fiind mai proaspăt în sistem, mai puțin „înstelat” și cu un rol mai mic până acum, a fost decorat doar o singură dată, în 2011: Ordinul „Bărbăție și Credință” în grad de Comandor

În aceste condiții, pe cine credeți că va desemna STS ca președinte al României după alegerile de la sfârșitul acestui an?

Gheorghe Iosif:

www.activenews.ro/cultura-istorie/2-august-1957-Condamnarea-la-moarte-a-luptatorilor-din-grupul-de-rezistenta-armata-Ogoranu.-Portretul-luptatorului-la-tinerete-FILM-INTEGRAL-145151?fbclid=IwAR0W2QLkkpqmtsaONCYGrHrZ8GYYpbCKGY4F3LKUoNVblGqc43B4h581eYM
Joi, 1 august 2019

2 august 1957 - Condamnarea la moarte a luptătorilor din grupul de rezistență armată Ogoranu. Portretul luptătorului la tinerețe (FILM INTEGRAL)

DE TUDOR MATEILa 2 august 1957 sunt condamnați la moarte, la Sibiu, de Tribunalul militar, partizanii Gheorghe Hașu, Ioan Chiujdea, Laurean Hașu Ion Novac, Victor Metea și Jean Pop, din cadrul grupării de rezistență condusă de Ion Gavrilă Ogoranu.

Ei fuseseră arestați în 1955, în cadrul unei ample operațiuni de diversiune coordonată de Securitate prin colonelul Gheorghe Crăciun și cu ajutorul esențial dat de unul din membrii rețelelor de sprijin ale grupării, profesorul Ioan Grovu, care a trădat, devenind agentul Securității.

Tot în cadrul acestei sentințe sunt condamnați la moarte Olimpiu Borzea și Nicolae Burlacu, cărora însă li s-a comutat pedeapsa ulterior în muncă silnică pe viață. De asemenea, o serie de membri ai rețelei de sprijin Viștea au primit condamnări de muncă silnică pe viață sau 25 de ani de detenție.
 
VIDEO Portretul luptătorului la tinerețe (2010)
www.youtube.com/watch?v=zEaME8lDFeI&feature=youtu.be
 
"Portretul luptătorului la tinerețe” se concentrează pe povestea cutremurătoare a uneia dintre cele mai longevive grupări, condusă de Ion Gavrilă Ogoranu, formată din 12 tineri care au rezistat în Munții Făgăraș, în condiții extrem de dificile, aproape zece ani, până când au fost trădați. Singurul din grup care nu a fost prins de Securitate timp de 27 de ani, până în 1976, este Ogoranu. A fost ajutat de Ana Săbăduș, femeia care i-a rămas aproape până la sfârșitul vieții.

Ion Gavrilă Ogoranu a murit în 2006, la 83 de ani.
 
Regizorul filmului, Constantin Popescu, a obținut premiul pentru regie la Festivalul Internațional de Film de la Bratislava.

Mr. G:
https://www.libertatea.ro/stiri/politia-din-caracal-ii-amendeaza-pe-oamenii-adunati-la-casa-ororilor-2714808

Lucian Radulescu:
"Revine fermitatea statului român: poliția ... amendează ... pentru că aduc ”injurii organelor de poliție fără a avea un motiv întemeiat”!"

Si-o sa tot revina! ... in favoarea catorva  (destul de putini!) ... datorita / cu ajutorul  f. multor prosti !!!

Navigare

[0] Indexul de mesaje

[*] Pagina anterioara