ARICOLE DE PRESA

<< < (330/3020) > >>

nor:
Spaga vor si ei de la noi, vedeti cazul E.ON de exemplu. Conditiile umilitoare (nu ma refer la cele firesti) pentru intrarea in UE ce au fost, oare nu tot o spaga pretinsa de la noi? Dar sa lasam Germania caci il vom supara pe dl administrator cu a sa formula "o natiune care merita respect" (o respect si eu, indiscutabil, doar exagerarile imi displac) si sa vedem cum e cu sasii "nostri". Desi nu prea mai scrieti pe sectiunea dedicata asociatiei dvs (mi-ati ramas dator si cu un raspuns acolo), v-am vizitat site-ul si am aflat ca primul miting de protest al asociatiei s-a datorat unui sas, german cum s-ar spune, unul aflat de foarte multi ani in functia de primar al urbei lui Herman. Ati avut si un proces cu el. Tot pe site, il numiti dictator, cuvantul "domnul" (primar) il puneti in ghilimele si multimea concitadinilor dvs de origine germanica, minoritatea respectiva o numiti "sasime". Deci?

Aria:
Citat din mesajul lui: 10  555 din Martie 06, 2011, 03:19:08

Citat din mesajul lui: Aria din Martie 06, 2011, 03:15:47

**** SA AI DAI LUI MATA PARVENITULE,NUMAI STAU DE VORBA CU ANALFABETII SI ALCOLISTII

   
   

 NU TREBUIE SA STAI DE VORBA TREBUIE SA O SUGI FARA sa o uzi       
  daca e vorba de mama e moarta ca si mata sculeruleESTI DEBIL MENTAL....NUMARULE...
CHIAR NU POTI SA FACI DEOSEBIREA INTRE ARIA SI PERJU?
EU NU TE-AM JIGNIT PINA IN PREZENT  DAR  ESTI DUS CU PLUTA.
AM VERIFICAT SI PERJU NU ARE PROMOVATE DOSARE ALE NEAMURILOR.

DAR TU,  SECRETAR AL LUI MUSCALU  AI PROMOVAT TOT CE SE PUTEA PROMOVA

DIN FAMILIA MUSCALU:MATUSI,UNCHUI,SURORI,FRATI,COPII,GINERI.

ESTI SUPARAT CA TE-A FRAIERIT MUSCALU; NU TE-A LUAT DE GINERE,

IN SCHIMB TE-A FOLOSIT SA-I ADUNI CASCAVALUL...........NUMARULE..

ACTOR SI PROST  INTR-O PIESA DE TEATRU TRIST.

NU TE POATE SALTA DNA  CA....ESTI BOLNAV

 CU ACTE.............

DU-TE DUPA   NANI  NANI...

Aria:
Citat din mesajul lui: nor din Martie 06, 2011, 03:26:59

Spaga vor si ei de la noi, vedeti cazul E.ON de exemplu. Conditiile umilitoare (nu ma refer la cele firesti) pentru intrarea in UE ce au fost, oare nu tot o spaga pretinsa de la noi? Dar sa lasam Germania caci il vom supara pe dl administrator cu a sa formula "o natiune care merita respect" (o respect si eu, indiscutabil, doar exagerarile imi displac) si sa vedem cum e cu sasii "nostri". Desi nu prea mai scrieti pe sectiunea dedicata asociatiei dvs (mi-ati ramas dator si cu un raspuns acolo), v-am vizitat site-ul si am aflat ca primul miting de protest al asociatiei s-a datorat unui sas, german cum s-ar spune, unul aflat de foarte multi ani in functia de primar al urbei lui Herman. Ati avut si un proces cu el. Tot pe site, il numiti dictator, cuvantul "domnul" (primar) il puneti in ghilimele si multimea concitadinilor dvs de origine germanica, minoritatea respectiva o numiti "sasime".

NORULET: STII CE SPUNEAU NEMTOAICELE>>> ""MAI BINE CU UN RUS PE BURTA DECIT CU

AMERICANII DEASUPRA CAPULUI"""""  EI AU LEGIFERAT SPAGA SI PLATESC IMPOZIT UNIC


Deci?

Aria:
http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_-Nici_acum_nu_inteleg_de_ce_s-a_tras_in_noi_0_176382524.html

2:41

Citează
„Nici acum nu înţeleg de ce s-a tras în noi!”
Cei 60 de oameni din detaşamentul „Dunărea" se întreabă şi azi de ce trăgeau teroriştii în Muzeul Naţional de Istorie. După 20 de ani de democraţie Eugen Stoleriu, unul dintre cei 60 de temerari de la Muzeul Colecţiilor, spune că statul nu dă doi bani pe jertfa tinerilor din `89. La fix 20 de ani de la Revoluţie unul dintre membrii celebrului Detaşament „Dunărea", care a apărat în decembrie `89 Muzeul Naţional de Colecţii din Bucureşti, are încă o mare dilemă neelucidată. „De ce trăgeau dom'le în muzeu? Nu apăram cine ştie ce arme strategice sau instalaţii de comunicaţii, apăram tablouri din secolele XVI-XVII, mobilier de epocă, ceramică de excepţie sau alte obiecte de colecţie. Probabil că voi muri şi nu voi afla de ce s-a tras în noi, cei care apăram acest Muzeu", spune trist Eugen Stoleriu. El este unul dintre cei 60 de gălăţeni care au stat, din 23 decembrie şi până pe 28, în interiorul Muzeului Naţional de Colecţii, atunci când lucrurile se mai liniştiseră, iar armata preluase controlul asupra muzeului.
Povestea
Detaşamentul "Dunărea" a plecat chiar din timpul zilei de 22 decembrie spre capitală, şi nu era format din 60 de membri, ci din peste 300, dar, odată ajunşi pe Calea Victoriei, oamenii au dispărut în grupuri. Pentru că l-a auzit la televizor pe directorul muzeului cerând ajutorul, Eugen Stoleriu, împreună cu alţi câţiva revoluţionari, au strâns repede 60 de oameni cu care au plecat la Bucureşti. "Am cooptat în echipă şi două femei, pentru că ne aşteptam să fim răniţi. Trebuia să avem pe cineva care să ne bandajeze", îşi aminteşte revoluţionarul gălăţean, care este în acest moment şi preşedintele CORD Galaţi. Din fericire, echipa s-a întors în întregime la Galaţi, fără nicio pierdere.
Concluzia
Invitat ieri la o dezbatere prilejuită de împlinirea a 20 de ani de la Revoluţia din 1989, Eugen Stoleriu a ţinut să acorde o bilă neagră autorităţilor, pe care le acuză că nu dau doi bani pe jertfa tinerilor din 1989. "Ei se întâlnesc, îşi dau diplome între ei, depun coroane scumpe de flori, în numele partidelor din care provin, iar noi stăm şi ne lingem rănile. Cred că întâlnirea noastră de azi este una a desnădejdei. Noi i-am dus acolo sus şi ei au cam uitat de noi", a ţinut să precizeze revoluţionarul gălăţean. Eugen Stoleriu ţine şi acum la loc de cinste diploma oferită de fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, pentru meritele Detaşamentului "Dunărea".

Aria:
Cum au fost oprite tancurile ruseşti la podul de peste Prut
* Mărturii teribile din momentul 22 decembrie 1989, când tancurile ruseşti erau pregătite, la frontieră să invadeze România. Locotenentul Cotos avea misiunea să se lupte cu tancurile, dar avea doar o amărâtă de mitralieră.
Actorul Vlad Vasiliu, care a fost în miezul evenimentelor din decembrie 1989 (ba chiar a fost, la un moment dat, şi revoluţionar, şi terorist!!!) ne-a povestit o întâmplare teribilă, legată de tentativa armatei ruseşti de a invada România.
Mărturisirea actorului, care a fost în primul comitet al revoluţionarilor din Galaţi, în 22 decembrie 1989, este impresionantă. „Fusesem chemaţi la un moment dat de cei de la grupul de grăniceri. La Giurgiuleşti, apăruseră tancurile ruseşti pe pod. Atmosfera era extrem de tensionată", povesteşte Vlad Vasiliu. „Era un locotenent pe vremea aia - acum nu mai ştiu ce-o fi - Cotos era numele lui. N-am să-l uit niciodată. Ne arăta: «Uite, asta avem noi!» Era un scut mic cu o puşcă mitralieră. «Primul tanc poate-l opresc, spunea, dar al doilea mă face zob». Dar spunea chestia asta cu o dezinvoltură teribilă. «Asta am, asta fac, mai departe vă priveşte ce faceţi voi acolo!»", îşi aminteşte actorul. „Am fost pană la pod la Giurgiuleşti şi l-am cunoscut pe el, pe Ichim, şi pe Crăciun, care era adjunct atunci. Se uitau şi ei la acest locotenent, ridicau din umeri. Ce puteai să faci? Rusul era pe pod. Cu primul tanc pană la linia roşie. Aşteptau ordin să intre", continuă povestea.
„Cred că Iliescu a oprit tancurile"
„Nimeni nu poate să-mi schimbe părerea că Iliescu i-a oprit. Ei intrau, dar probabil li s-a spus că nu mai e nevoie, că s-a rezolvat. Cotos, nebunul, s-a dus la primul tanc şi le-a făcut semn să se dea mai în spate. Ruşii arătau linia roşie din faţa şenilelor şi locotenentul le arăta ţeava care depăşea linia. Un ţâr de om - că nu avea mai mult de 50 de kile - avea curaj să împingă tancurile mai în spate. Plutea aşa un fel de nebunie în aer"...
Despre locotenentul Cotos nu mai ştie nimeni nimic. A ieşit din armată şi a dispărut. Foştii colegi spun că nu era gălăţean, ci de undeva din Oltenia.

Navigare

[0] Indexul de mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina anterioara